• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Overgangsvinduet vinteren 2023/2024

Started by Lasaron, September 03, 2023, 09:22:40 AM

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Go Down

esp123

Personlig føler jeg at dette temaet er gjennomdiskutert, og vi har for lenge siden kommet til et punkt der man lager stråmenn og bruker hersketeknikk på begge sider. Det er en slags stillingskrig der man ender opp med å lese/skrive det samme hver gang. Jeg har kommet der at jeg bare skroller forbi.

Superjack

Å hente en backup for Sivert tror jeg ikke har mye for seg.

Den dagen Sivert gir beskjed at han gir seg, eller at Horneland (treneren på tidspunktet) mener en annen må ta jobben, så kan det enten flyttes en som er i troppen i en anne posisjon, eller kjøpes en sentral midtbanemann

Å hente en spesifikk spiller for å være backup for Sivert, det det fort bare blir 1-2 kamper i året i et par tre år til er bare å lage uro. Og ikke til det beste for hverken Brann eller den spilleren som eventuelt hentes.

Brannsupporter.

ostraume

Quote from: Lasaron on November 09, 2023, 12:22:30 PMVi diskuterer hvem som er klok å hente, og da er alder en faktor som spiller inn.

Dette tenker jeg er relevant for tråden.

Enn du?

Ok, jeg biter på.

Alder er absolutt relevant for tråden. Men vi har en egen tråd om stallsammensetning, og en egen tråd for talentarbeid, så det finnes altså enda bedre steder å diskutere dette. Enig?

Jeg tror nok det er bred enighet om at det er gunstig å utvikle spillere. Og at betalingsviljen der ute er større jo yngre (og bedre) man er. Så når noen prøver å gi uttrykk for at motparten ikke skjønner dette så blir det litt for dumt.

Ok, men til overganger: Er Hjorteseth er god nok til å være backup/rotasjon på midten? Manglende tillit fra Horneland og Røssland virker ikke særlig lovende, men han har jo spennende ferdigheter. For min del lever jeg godt med Hjorteseth i en backuprolle, så er spørsmålet om det er godt nok for han. Vi trenger uansett ikke en Sivert-erstatter neste år, og det virker ikke spesielt realistisk å få inn en 21-åring som er god nok, og som lever med å være backup.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Nixon

Lenge siden jeg har sett Hjorteseth nå, men er ikke han en mer glidende og elegant spiller som ikke ligner veldig mye på Sivert?
Rød makt på Hansa

andreas1989

Årsaken til at man har fått "inntrykket" av at Hjorteseth er en som ligger i dypet er vel kanskje som et resultat av at han alltid har spilt sammen med Wassberg der Wassberg alltid har vært den som vil ligge fremst på midten. Da har det vel vært naturlig at Hjorteseth har vært den som har tatt den dype rollen. Men Hjorteseth har kanskje best forutsetninger som en "8er" for jeg deler inntrykket av at Hjortseth er mer "glidende" enn det man typisk tenker at et tradisjonelt anker er. Men slike spillere kan jo definitivt fungere i den dype rollen også.

Men det er jo lenge siden Hjorteseth og Wassberg spilte regelmessig sammen så det handler vel mye om spillermateriellet som har vært tilgjengelig for både Brann 2 og Brann. Felix har vel også vært sett på som en kar som helst skal ligge i dypet og diktere spillet men han har jo definitivt bevist at han kan fungere som en "8er" så da er det nok en rolle Hjorteseth også vil kunne bekle

esp123

Slik jeg vurderer Hjorteseth er at han er en spiller med et veldig høyt potensialet. Han har klare spissferdigheter med ball, men for å få forløst potensialet så må han bli bedre uten ball. Det kan skje, han er enda ung, plutselig faller ting på plass fysisk og mentalt, og han kan virkelig ta steg. Det vil være veldig dumt å avskrive han nå.


Utlånet til Åsane har vært rart. Etter hans beste kamp, der han scoret et flott mål og virket å være varmere i trøyen, så har han vært ute av laget. Attpåtil etter at han hadde fått skryt av Røssland.Kagain

Quote from: ostraume on November 09, 2023, 13:08:26 PMOk, men til overganger: Er Hjorteseth er god nok til å være backup/rotasjon på midten? Manglende tillit fra Horneland og Røssland virker ikke særlig lovende, men han har jo spennende ferdigheter. For min del lever jeg godt med Hjorteseth i en backuprolle, så er spørsmålet om det er godt nok for han. Vi trenger uansett ikke en Sivert-erstatter neste år, og det virker ikke spesielt realistisk å få inn en 21-åring som er god nok, og som lever med å være backup.

Jeg mener at Hjorteseth kan være god nok som backup, spesielt med tanke på hvor mange indreløpere Brann allerede har. Om Horneland i første halvdel av sesongen neste år gir han innhopp på rundt et kvarter i flere kamper for å få inn litt rolleforståelse og relasjoner kan man etterhvert se tydeligere om han er så god som folk vil ha det til, eller om han bør få slippe. Dette fordrer dog to tin

1. Horneland bruker han bevisst
2. Hjorteseth syns det er akseptabelt at neste halvår blir en slags ilddåp for han.

Om en av disse to tingene ikke lar seg gjennomføre så bør man kanskje enten gi Hjorteseth enda et utlån eller forsøke å selge han.

Jeg tror ikke han er så god i Sønnen sin rolle. Men her har Brann en yngre spiller i Helland som kanskje kan få noen flere innhopp. Tror dog at Sønnen ikke er så interessert i å bli byttet ut. Han vil jo spille mest mulig. Og man ønsker jo ikke skader på noen spillere.

Churchill

Nå er vi igang igjen med en prinsipiell diskusjon om ungdom kontra etablerte spillere. Vi har en egen tråd for dette og denne gangen var det vel jeg som trakk opp diskusjonen på feil tråd. Det beklager jeg.

Slik jeg ser det er det ikke snakk om enten eller, men heller både og. Det er et spørsmål om balanse. I tillegg er det særdeles viktig å satse på de riktige talentene. Få tak i dem som virkelig kan bli noe. Brann har noen slike, som Torsvik. Det at man er ung og allerede har fått noen minutter for Brann, er imidlertid ikke ensbetydende med at man er et så stort talent at man skal satses på. Dette er spillere som kan utvikles til et visst nivå og så selges videre for en relativt beskjeden penge, Brann har noen slike også. Jeg er rett ikke sikker på om flere av de "unge stortalentene" i klubben virkelig er gode nok til å bli millionbutikk for klubben. Hvor lenge er det for eksempel siden man har sett noe virkelig stort fra Kniklas? Jo, han har vært skadet lenge, men akkurat nå ligner han mer på en Skånes enn en Nusa, for å si det slik. Satser man feil her, sitter man tilbake med småpenger og dårlige sportslige resultater.

Having said that, I now realize that I have contributed to the continuation of this discussion in the wrong forum..
...we shall never surrender.

Lasaron

For å avslutte metadiskusjonen: Det er naturlig at noen tråder overlapper hverandre litt. Og når man diskuterer noe, og det går litt frem og tilbake, eller diskusjonen utvikler seg i en eller annen retning, kan man rett som det er ende i en diskusjon som i og for seg passer bedre i en annen tråd. Men man svarer på noe andre har skrevet, sant? Osv.

Det hender man diskuterer skadde spillere i 2023-tråden, selv om vi har en egen tråd for skadde spillere. Etc.
Tren på langskudd

Kagain

Jeg er ellers spent på hva Horneland & co tenker. I mitt hode tenker jeg at Brann egentlig har nok indreløpere og vinger. Om de finner en passelig potet som kan kombinere disse posisjonene med en som spiss, så kan det være verdt å vurdere. Hvis ikke håper jeg at de finner seg en ren spiss, eller en ren venstrebent stopper.

Potensielle venstrebacker har Brann (Torsvik, Soltvedt, Thore P.), men om de finner en potensiell potet som kan utfordre som venstre stopper og venstre back så går det greit, men hovedposisjonen bør være stopper. Utover det avhenger det litt av hvem som går ut. Jeg håper at Brann med sine to nye speidere allerede er i gang med å sette opp en frisk liste over potensielle erstattere for de mer aktuelle spillerne i Brann.

Mulige spillere som kan gå er

FHM - Pga. gode prestasjoner

Børst'n - Ønsker han seg tilbake til Danmark?

Crone - Ser ikke ut som Horneland har lyst å satse på han. Her er jo Thore P. et godt alternativ, men da må Brann se seg om etter backup. Denne kan enten være ung og lokal, eller noe utenfra.

Sery Larsen - Om han holde seg frisk kan det være at noen tar sjansen på han.

krakra

Quote from: ostraume on November 09, 2023, 13:08:26 PM
Quote from: Lasaron on November 09, 2023, 12:22:30 PMVi diskuterer hvem som er klok å hente, og da er alder en faktor som spiller inn.

Dette tenker jeg er relevant for tråden.

Enn du?Ok, men til overganger: Er Hjorteseth er god nok til å være backup/rotasjon på midten? Manglende tillit fra Horneland og Røssland virker ikke særlig lovende, men han har jo spennende ferdigheter. For min del lever jeg godt med Hjorteseth i en backuprolle, så er spørsmålet om det er godt nok for han. Vi trenger uansett ikke en Sivert-erstatter neste år, og det virker ikke spesielt realistisk å få inn en 21-åring som er god nok, og som lever med å være backup.
Det er mange andre som kan steppe inn for Heltne Nilsen hvis Hjorteseth ikke er klar. Hvis alle er friske blir Børsting fort vel så aktuell sentralt som kant og da har vi Horn Myhre, Kartum, Sande(fra sommeren), Kniklas, Hjorteseth, Heltne Nilsen og Børsting som er best sentralt. Det er sju spillere på tre posisjoner. De fleste av disse kan gå inn for Heltne Nilsen. I tillegg har vi Pedersen, Soltvedt og Helland som sikkert kan gjøre en jobb der hvis det er krise.

Lasaron

Utgangspunktet er noe slikt som dette:

Dyngeland
Børsheim

Crone
Pedersen
Palle
Japhet
Kristiansen
Holten
Helland
Soltvedt
Torsvik

Kartum
Sønnen
Felix
Kniklas
Tomar
Sande

Børsting
Bamba
Warming
Blomberg
Delaveris
Myrlid
Heggebø
Finne
Castro
Ulriken

Dette er 27 spillere. I tillegg har vi et knippe ungdommer som har fått spilletid for A-laget i år. Vi kan altså hente null spillere i vinter, og likevel stille sterkere enn i år.
Tren på langskudd

Hickok

Av disse 27 tipper jeg følgende blir lite aktuell for 2024:
Helland - Utlån ut sesongen til OBOS klubb.
Sande - Ute med skade til over sommeren
Bamba - ??. Mener du Simba?
Delaveris - Forsvinner nok. Salg eller utlån i 2024.
Myrlid - Utlån ut sesongen til OBOS klubb.

Da er vi i 23 spillere, der flere har en skadehistorikk, så antallet er OK.

Lasaron

Tren på langskudd

andreas1989

November 09, 2023, 17:53:44 PM #364 Last Edit: November 09, 2023, 18:08:13 PM by andreas1989
Synes det blir veldig enkelt å konkludere med at vi har flere spillere som kan gå inn for Sivert ved behov når vi knapt har sett laget uten Sivert. I moderne fotball(som Brann spiller)er dette den viktigste rollen på banen derav ofte kalt "organiserende midtbanespiller". Mange tenker sikkert at Børsting skal passe i den rollen fordi han løper mye. Joda man må ha kapasitet men det viktigste er fotballhode og det å være en tydelig stemme.

Av de spillerne vi har i dagens tropp så tror jeg Felix en den mest forutsetninger for å kunne mestre denne rollen først og fremst fordi han er en spille med særdeles god spilleforståelse samtidig som han naturligvis har spilt en del i denne rollen tidligere om ikke i Brann. Hjorteseth har også en del kamper i denne rollen og da særlig for Brann 2 og innehar nok utvilsomt en del ferdigheter som kan passe selv om disse ferdighetene kanskje passer enda bedre lenger fremme men det Hjorteseth mangler er jo erfaringen, rutinen og kanskje autoriteten.

For min del blir det et fryktelig sjansespill å gå inn i en sesong der vi må ha som mål om å ta oss til et gruppespill samtidig som vi skal nærme oss gullkamp. Sivert har heldigvis ikke gått glipp av mange kamper i Brann drakt men han blir 33 år neste og man har denne sesongen sett klare tegn på at han blir sliten og ikke minst at han kan levere særdeles svake kamper. Vi kan ikke drive å ta hensyn til at "Sivert vil helst spille alt", vi må ha konkurranse om plassene og klubben må tenke langsiktig.  Det er ikke dermed sagt at vi skal hente en spiller som utelukkende kun skal konkurrere med Sivert om minutter, det må svært gjerne være en spiller som også kan bekle en indreløper rolle men det kan kanskje til og med være en spiller som kunne bekledd en stopper rolle men det vil jo igjen gi hodebry mtp spillerlogistikken.

Lasaron

Når det gjelder fremtidig erstatter for Sønnen, mener jeg Hornis skal bli flinkere til å bytte ham ut tidlig når seier synes trygg. Slik at andre får prøve seg.
Tren på langskudd

Kagain

Quote from: Lasaron on November 09, 2023, 19:23:27 PMNår det gjelder fremtidig erstatter for Sønnen, mener jeg Hornis skal bli flinkere til å bytte ham ut tidlig når seier synes trygg. Slik at andre får prøve seg.

Ja, det henger sammen med at selv om "Sivert vil helst spille alt" så er det kanskje best for klubben om de får prøvd noen andre spillere i samme posisjon. Den sikreste måten å gjøre det på er gjennom trygge innbytter.

andreas1989

Thomas Totland fra start for Häcken mot Molde. Som venstreback riktignok.

Corran

Når det gjelder erstatter internt for SHN så er det ingen soleklare favoritter internt.
Av de på midten er det FHM som er den som skiller seg ut. Ingen av de andre virker å ha de egenskapene som trengs.
Tomar ser jeg lanseres, men ankepunktet til Horneland når det gjelder ham er jo at han må bli mye bedre uten ball. Dette er vel en meget viktig egenskap i den rollen?
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Churchill

Quote from: Corran on November 09, 2023, 23:18:06 PMNår det gjelder erstatter internt for SHN så er det ingen soleklare favoritter internt.
Av de på midten er det FHM som er den som skiller seg ut. Ingen av de andre virker å ha de egenskapene som trengs.
Tomar ser jeg lanseres, men ankepunktet til Horneland når det gjelder ham er jo at han må bli mye bedre uten ball. Dette er vel en meget viktig egenskap i den rollen?


Børsting.
...we shall never surrender.

esp123

Hvilke egenskaper mener du Børsting har som gjør han egnet til en slik rolle?

ostraume

Jeg svarer! Han dekker mye rom, er relativt duellsterk og har en god ro med ball. Kanskje ikke øverste hylle akkurat, men tror han kunne klart rollen.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

David

Er det noen som har sett Totland nok til å si noe om hvorvidt han er bedre enn Pedersen? Stort sett vært innbytter i år, men spilt fast siden september. Da jeg hadde tilgang til Discovery i fjor zappet jeg av og til innom sendinger fra Sverige. Husker at backene til Häcken ble fremhevet som et "svakt punkt", men jeg vet ikke om det bare var denne kommentatorens personlige mening eller en mer allmen oppfatning.

Corran

Quote from: ostraume on November 10, 2023, 13:14:42 PMJeg svarer! Han dekker mye rom, er relativt duellsterk og har en god ro med ball. Kanskje ikke øverste hylle akkurat, men tror han kunne klart rollen.

Jeg tror ikke han er flink nok i posisjoneringen. Han er litt for mye all over the place, for å si det på godt norsk :-D
Men klart Foruten FHM så er han den som er nærmest.
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Billy Elliott

Mye heller Sjåtil enn Totland. Særlig pga alder (men det er vel ikke lov å skrive i denne tråden...)
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

gladiporno

Quote from: Billy Elliott on November 10, 2023, 14:22:43 PMMye heller Sjåtil enn Totland. Særlig pga alder (men det er vel ikke lov å skrive i denne tråden...)

Nei, og hvis jeg har forstått forumpolitiet riktig så er det heller ikke lov å svare dem når de selv kommer med påstander som har med alder og prising av spillere å gjøre. Sånn går det om det dagen her på forumet. Heldigvis har man enn så lenge twitter.

Har ikke fulgt Totland siden Tromsø/Sogndal, da var han et evig uromoment offensivt, litt mer usikker defensivt. I tillegg har jeg hørt at han er en veldig seriøs idrettsutøver med gode treningsrutiner, slik sett så passer han kanskje inn i dagens Brannlag.

Men hvis man tenker på bærekraft og videresalg (ops, I did it again), så er selvsagt Sjåtil mer spennende.

Lasaron

Hvis vi henter Sjåtil, så krever jeg at kommentatorene får instruks om å si: "No må han sjå til å scora snart." Med jevne mellomrom.
Tren på langskudd

Kagain

Jeg ser at Ulrik Fredriksen lanserer seg selv som gratisalternativ på stopperplassen til Brann. Han er jo høyrebent men spiller venstre midtstopper hos Haugesund.

https://www.ba.no/jeg-far-det-jo-med-meg-nar-alle-midtstopperne-i-brann-er-skadet/s/5-8-2437598

Med den kombinasjonen av bergensk avstamning, fortid i Haugesund og tilgjengelig på Bosman så mistenker jeg at Horneland & Co er sugen på å legge han til Brann sitt A-lag.

andreas1989

Takker kontant nei til enda en slik signering, det siste vi trenger i mine øyne. Greit lei eksil Bergensere som skal stå frem i avisene og fri til Brann.

Ellers interessant sak fra BT i morgentimene som om det stemmer trolig betyr slutten for stallfyll signeringer som det Fredriksen i beste fall ville vært.

https://www.bt.no/sport/ballspark/i/LlbE8x/brann-maa-kutte-i-loenningene-foran-2024-sesongen

QuoteLikevel forteller ledelsen nå at lønnsutgiftene skal kuttes for herrelaget inn mot neste sesong.

QuoteI sommer vokste lønningene så mye da spillere som Magnus Warming og Sander Kartum ble hentet inn, at lønnsregningen altså må reduseres i forhold til det som betales ut hver måned nå.

Dette betyr at det må flere lønnsutgifter ut av laget foran 2024-sesongen, enn det som kommer inn. En slankere stall med færre spillere kan bli konsekvensen.

Quote- Det er rett. Det, eller ha billigere spillere, sier Kalvenes. Han understreker:

- Da vi sommer var ferdig med overgangsvinduet, var styringssignalene våre til avdeling sport at vi var over lønnsrammene på sport. De må justeres i neste vindu, dersom ikke rammene økes.

QuoteTil slutt er det styret og årsmøtet som skal endelig vedta rammene for hva som kan brukes på lønn.

Klubbledelsens poeng er at Brann ikke kan dimensjonere lønnsutgiftene basert på spillersalg, europacupdeltakelse og stadionsalg. Lønnsutgiftene må dekkes inn av mer faste inntekter som sponsorinntekter og langsiktig, stabilt tilskuertall.

Så forhåpentligvis betyr dette at klubben må bassere seg på å få frem unge spillere med videresalgspotensiale fremfor å hente inn middelmådigheter uten videresalgspotensiale, halleluja!

andreas1989

Må nesten ta med dette sitatet fra Kalvenes også som(igjen) tilsier at vi omsider har fått en edruelig og realistisk daglig leder etter alle årene med cowboy drift.

QuoteLikevel, fra mange supporteres perspektiv vil ønsket være klart: Når klubben tjener penger, så bør bedre spillere kjøpes inn. Kalvenes svarer slik på det:

- Det ville være å gjøre det vi alltid har gjort. Og ser du historisk på det, så har det aldri funket. Skal vi ikke heller gjøre noe med substans og bærekraft, som gjør at klubben utvikler seg og blir solid?

opplett

Det der må vel være den mest betryggende artikkelen jeg har lest om Brann sin økonomi på lenge. Endelig noen som tør å være realistiske, og som vil bygge et rammeverk som står på fast grunn også i motgang.
Norling skryter likevel av oppholdet i Norge . - Menneskene i Brann var fantastiske. Klubben var vakker som s****.

andreas1989

Kalvenes for president! Horneland er det beste som har skjedd oss(kanskje sammen med Kalvenes?) men han får føye seg etter den sportslige planen og det samme gjelder dansken som nesten fremstår grinete når han i artikkelen blir konfrontert med realitetene?

sydnes76

Nagel virker overhode ikke grinete sånn jeg leser artikkelen. Han forholder seg til rammene, og forteller at det kan være utfordrende. Mange har større budsjetter og det er klart penger er en del av jobben hans. Synes det virker helt straight og realistisk.
Hovedbudskapet til Kalvenes sender selvfølgelig ut veldig positive signaler. Brann styres bra om dagen. Håper det varer!

Lasaron

Det Kalven sier er veldig bra, men slike ting har han sagt helt siden han ble ansatt. Det gjenstår å vise seg i praksis, mener jeg.

Når det gjelder Fredriksen sier jeg nei. Jeg vil jo at Palle skal bli solgt og at vi skal hente inn null erstattere. Å hente inn Fredriksen på toppen av de vi allerede har syns jeg er en dårlig idé.
Tren på langskudd

Billy Elliott

Kalvenes er ganske tøff, altså. Det krever litt å gå ut med slike uttalelser i den situasjonen klubben er i nå.

Så må det også etterleves i praksis, selvsagt, men lovende takter fra en daglig leder for en gangs skyld.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Hickok

Dette er jo greit, og endrer egentlig ikke så mye. Det er egentlig bare høyreback som må oppgraderes, og det betyr samtidig at om denne oppgraderingen finnes, så ligger Crone dårlig an. Thore P er nok safe siden han har vist stigning, samt kan brukes i flere posisjoner.

Lasaron

Holmen slutter. Gi vekk Delaveris. Selg Palle, Crone og Børst til danske klubber. Hent Sjåtil. Så er vi der.
Tren på langskudd

andreas1989

November 11, 2023, 10:36:18 AM #387 Last Edit: November 11, 2023, 10:40:17 AM by andreas1989
...

andreas1989

November 11, 2023, 10:39:38 AM #388 Last Edit: November 11, 2023, 10:45:16 AM by andreas1989
Quote from: sydnes76 on November 11, 2023, 09:20:42 AMNagel virker overhode ikke grinete sånn jeg leser artikkelen. Han forholder seg til rammene, og forteller at det kan være utfordrende. Mange har større budsjetter og det er klart penger er en del av jobben hans. Synes det virker helt straight og realistisk.
Hovedbudskapet til Kalvenes sender selvfølgelig ut veldig positive signaler. Brann styres bra om dagen. Håper det varer!

Når jeg leser dansken sine kommentarer så aner jeg en smule frustrasjon men det blir jo min vurdering.

Quote- Jeg må stole på at de har kontroll på dette. Jeg vil jo bygge et så sterkt lag som mulig, men jeg kan bare gjøre det innenfor rammene jeg har, sier Jacobsen.

Han er tydelig på at rammene påvirker Branns konkurransekraft.

- Vi har stadig mindre penger enn en del av våre konkurrenter. Hver krone teller, sier Jacobsen. Hans inntrykk er at Vålerenga, Viking, Rosenborg, Molde og Bodø/Glimt alle betaler mer i lønn enn Brann.

- Hva vil det bety om du må redusere lønningene med fem millioner?

- Det påvirker hvilken tropp vi kan sette sammen. Det utgjør en del, sier Jacobsen.

Og som påpekt så er jo ikke dette noe nytt fra Kalvenes men det er så herlig at han går ut å melder dette særlig etter at man har brukt penger på en spiller som Sande som helt sikkert fikk et lønnshopp.

opplett

Skjønner ikke hvorfor folk vil selge Børsting. Den mest stabile spilleren vi har.
Norling skryter likevel av oppholdet i Norge . - Menneskene i Brann var fantastiske. Klubben var vakker som s****.

Lasaron

Vil og vil. Hvis man først er enig i at det bør forynges, og spares litt lønnsmidler, noe som jeg er, så er Børst objektivt blant de mest aktuelle. Eller?
Tren på langskudd

Kagain

Quote from: andreas1989 on November 11, 2023, 09:00:45 AMTakker kontant nei til enda en slik signering, det siste vi trenger i mine øyne. Greit lei eksil Bergensere som skal stå frem i avisene og fri til Brann.

Ellers interessant sak fra BT i morgentimene som om det stemmer trolig betyr slutten for stallfyll signeringer som det Fredriksen i beste fall ville vært.

QuoteTil slutt er det styret og årsmøtet som skal endelig vedta rammene for hva som kan brukes på lønn.

Klubbledelsens poeng er at Brann ikke kan dimensjonere lønnsutgiftene basert på spillersalg, europacupdeltakelse og stadionsalg. Lønnsutgiftene må dekkes inn av mer faste inntekter som sponsorinntekter og langsiktig, stabilt tilskuertall.

Så forhåpentligvis betyr dette at klubben må bassere seg på å få frem unge spillere med videresalgspotensiale fremfor å hente inn middelmådigheter uten videresalgspotensiale, halleluja!

Ja, jeg er selv ikke sugen på denne signeringen. Mannen er 24 år og har gjort det greit denne sesongen. Men jeg anser det som noe som Horneland og gjengen kunne vurdert. De gjorde for eksempel et kjøp av Sande som ikke strengt tatt hadde vært nødvendig. Allerede mens diskusjonen var i gang var det flere av oss som mente at det var en noe uforståelig signering. For mitt vedkommende var det fordi at Brann prøvde seg på han i fjor og fikk ikke napp, og det var derfor de hentet Mathisen. Om stallen skal være tynn så er det da rart å hente en spiller i en posisjon de allerede hadde forsterket i. Brann kunne selvsagt ikke vite at han kom til å bli skadet, så derfor bruker jeg ikke det argumentet mot dem.

Det er også derfor jeg ikke vil ble veldig forundret om Fredriksen dukker opp på nyåret. Han er sikkert ikke den dyreste å lønne heller, og kan derfor gå inn i den politikken som Kalvenes skisserer i sitatene fra BT. Hvorfor blir jeg ikke forundret? Vel, om vi ser på stallen så kan vi se på tre hovedgrupper:

1. Folk med fortid i Haugesund
2. Folk med fortid i Haugesund og bergensk oppgav
3. Folk med bergensk opphav som har utviklet seg i andre klubber før de kom (eller kom tilbake til) Brann.

-Kategori 1-

Pedersen

-Kategori 2-

Sande
Pallesen Knudsen

-Kategori 3-

Finne
Dyngeland
Soltvedt
Heltne Nilsen (ikke akkurat Bergensk, men far er fra Sotra)

Jeg er klar over at man kan lage lister over personer med bakgrunn fra VIF som er i Brann nå, også

Mathisen
Horn Myhre
Kristiansen
Heltne Nilsen (igjen)
Finne (igjen)
Castro
Dyngeland (igjen)

Men anskaffelsen disse sprer seg utover et noe lengre tidsrom, og VIF har jo holdt på å kjøpe lovende ungdommer og forsøke å utvikle dem en stund.

Jeg håper selvsagt at jeg tar feil, men...

andreas1989

Helt enig i teorien din om at Frederiksen sånn sett er en spiller man kan tenke seg til at Horneland er interessert i men mtp at han er en høyrebenet og nokså konvensjonell stopper så får vi tro og håpe at det ikke gir mye mening selv for Horneland.

SHN er vel født på KK? Klart det teller!

Corran

Quote from: andreas1989 on November 11, 2023, 09:00:45 AMTakker kontant nei til enda en slik signering, det siste vi trenger i mine øyne. Greit lei eksil Bergensere som skal stå frem i avisene og fri til Brann.

Ellers interessant sak fra BT i morgentimene som om det stemmer trolig betyr slutten for stallfyll signeringer som det Fredriksen i beste fall ville vært.

https://www.bt.no/sport/ballspark/i/LlbE8x/brann-maa-kutte-i-loenningene-foran-2024-sesongen

QuoteLikevel forteller ledelsen nå at lønnsutgiftene skal kuttes for herrelaget inn mot neste sesong.

QuoteI sommer vokste lønningene så mye da spillere som Magnus Warming og Sander Kartum ble hentet inn, at lønnsregningen altså må reduseres i forhold til det som betales ut hver måned nå.

Dette betyr at det må flere lønnsutgifter ut av laget foran 2024-sesongen, enn det som kommer inn. En slankere stall med færre spillere kan bli konsekvensen.

Quote- Det er rett. Det, eller ha billigere spillere, sier Kalvenes. Han understreker:

- Da vi sommer var ferdig med overgangsvinduet, var styringssignalene våre til avdeling sport at vi var over lønnsrammene på sport. De må justeres i neste vindu, dersom ikke rammene økes.

QuoteTil slutt er det styret og årsmøtet som skal endelig vedta rammene for hva som kan brukes på lønn.

Klubbledelsens poeng er at Brann ikke kan dimensjonere lønnsutgiftene basert på spillersalg, europacupdeltakelse og stadionsalg. Lønnsutgiftene må dekkes inn av mer faste inntekter som sponsorinntekter og langsiktig, stabilt tilskuertall.

Så forhåpentligvis betyr dette at klubben må bassere seg på å få frem unge spillere med videresalgspotensiale fremfor å hente inn middelmådigheter uten videresalgspotensiale, halleluja!
Ser jeg leste trådene i "feil" rekekfølge.
Dette svarer på mye jeg lurte på i en annen tråd
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

andreas1989

November 12, 2023, 20:14:09 PM #394 Last Edit: November 12, 2023, 20:21:22 PM by andreas1989
Hjorteseth bestemt på å lykkes i Brann i 2024.

Quote- Jeg tror det kommer til å være en mulighet i Brann neste år, men da må jeg jobbe hardt for det, sier han.

- Er du innstilt på å være Brann-spiller neste år?

- Ja, svarer han kjapt.

Superjack

Håper Hjorteset og Kniklas setter alt inn på å lykkes i Brann i 24.

Brannsupporter.

Billy Elliott

Al-Saed går mest sannsynlig til Bodø/Glimt, ifølge TV 2. Synd. Hadde håpet vi kunne gå for han.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Hickok

Quote from: Billy Elliott on November 14, 2023, 19:22:16 PMAl-Saed går mest sannsynlig til Bodø/Glimt, ifølge TV 2. Synd. Hadde håpet vi kunne gå for han.

25 år og i høy prisklasse tilsier at han ikke er aktuell for oss. Vi har ikke økonomien til å hente den type spillere pr. i dag.

Dickens

Quote from: Hickok on November 14, 2023, 19:32:05 PM
Quote from: Billy Elliott on November 14, 2023, 19:22:16 PMAl-Saed går mest sannsynlig til Bodø/Glimt, ifølge TV 2. Synd. Hadde håpet vi kunne gå for han.

25 år og i høy prisklasse tilsier at han ikke er aktuell for oss. Vi har ikke økonomien til å hente den type spillere pr. i dag.

De samme personene mener jo at vi bør hente noe så urealistisk som Emil Hansson. Enkelte bør få seg en ny virkelighetsoppfatning av hvor Brann står opp mot de største konkurrentene våre her til lands.

ChristianC????

Quote from: Billy Elliott on November 14, 2023, 19:22:16 PMAl-Saed går mest sannsynlig til Bodø/Glimt, ifølge TV 2. Synd. Hadde håpet vi kunne gå for han.

Etter sånn jeg har forstått det når jeg har tipset om spillere i forumet. Så MÅ de være Norske, helst bergensk.

Ifølge folk er han også for gammel (25) noe jeg er sterkt uenig i.

Men elsker tanken din.
Ville kanskje gått for Samuel Pedro i Jerv.

Toppscorer i en liga hvor klubben rykker ned, er en veldig bra presentasjon.

Han er også 22 år og ville nok vært billig mtp at Jerv skal spille Post-Nord.

Problemet igjen er at han ikke er norsk....

Go Up