• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Overgangsvinduet vinteren 2023/2024

Started by Lasaron, September 03, 2023, 09:22:40 AM

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Go Down

Lasaron

Aalesund har en ung stopper som er blitt nevnt flere ganger. Men nå som Holten imponerer, og vi forgubber, så virker det litt rart å skulle hente enda en.

Forøvrig har Aalesund to spillere på G18-landslaget, iallfall i troppen. Kanskje noen av de kan lokkes?
Tren på langskudd

esp123


Erlend

Quote from: Lasaron on September 28, 2023, 17:50:46 PMAalesund har en ung stopper som er blitt nevnt flere ganger. Men nå som Holten imponerer, og vi forgubber, så virker det litt rart å skulle hente enda en.

Forøvrig har Aalesund to spillere på G18-landslaget, iallfall i troppen. Kanskje noen av de kan lokkes?

Kunne nok vært lurt det, ser vi på dagens førstevalg så består de tross av alt en som skal pensjoneres om ikke så altfor lenge og en som enten vil fortsette å være skadeplaget eller bli solgt til en større klubb. Når 2025-sesongen skal i gang er det godt mulig ingen av de er i Brann lengre, da må det fylles på.

Men Hopland som jeg antar du referer til her får vi nok veldig tøff konkurranse om hvis vi skal prøve oss på han

Superjack

En eller annen plass her ble der skrevet at Brann har planer om å forynge laget fremover.

Om det er i bakhodet, hvem lever farlig?

Om alle er skadefri så er det ikke plass til å forynge, og det er vel heller ingen som har utgående kontrakter i vinter.

Jeg tror Castro er en kandidat. Skadeplager i hele år, og heller ikke fungert optimalt når han har vært på banen i år.

Crone er også en naturlig utskifting. Ute av laget, ikke den yngste.

Så hvem skal eventuelt inn?

Brannsupporter.

Erlend

Enig i de to ut. 

Horn Myhre er jo også en åpenbar kandidat til å forsvinne ut i vinter, kanskje vårt heteste salgsobjekt akkurat nå.  Kniklas og Heggebø har begge signalisert usikkerhet rundt sin fremtid, men jeg håper begge blir.  Men merker jo at foryngingen kanskje ikke går så bra når jeg skriver dette...

Uansett, vi er godt forspent på både kant og indreløper plass så det er gjerne ikke krise å få erstatning inn der i dette vinduet, kanskje man kan kjøpe noen talenter som fases inn over tid?

Sagaen rundt Ørjasæter kommer nok til å virre og gå i vinter også, han er jo en åpenbar kandidat sånn sett.  Ellers har jeg tidligere foreslått Sjåtil fra Åsane som erstatter for Crone, født 2001 tror jeg det var, vært veldig frisk for Åsane i høst, offensiv back som spiller i 5-3-2 men ung nok til å omskoleres.  Men litt fordi jeg regner med han blir billig og dermed lav risiko på kjøpet

Ellers gjerne en ung og lovende som kan utfordre Sivert i hans posisjon, men aner ikke hvem det skulle vært

krakra

September 28, 2023, 20:50:20 PM #105 Last Edit: September 28, 2023, 20:53:28 PM by krakra
Soltvedt, Sande, Pedersen, Castro, Børsting, Crone og Knudsen hadde vært min liste. Ingen av dem er i utgangspunktet gode nok til å være førstevalg.

Inn: Høyreback, venstrebeint midtstopper, kantspiller. Alle U23.

Superjack

Fort vært det på min liste også.

Jeg er usikker på Sivert.
Han har vært med på to episoder som jeg tror er store minuser i Horneland sin bok.
Nach og klovneriet i sommer.

Kanskje han ikke får noen ny og bedre kontrakt i Brann, men at det er enighet at han kan gå i vinter?

Børst er dønn lojal, og tror ikke han lager kvalm om han må varme litt benk.

Sande er nysignert og skadet til sommeren, garantert ikke på vei ut. Totalt usalgbar.

Soltvedt tror jeg fort blir å være rullerende med en Toravik som jeg tror tar plassen permanent ganske hurtig om han blir frisk og bygget opp. Men ikke ut i vinter

Palle tror jeg er en lojal og driftssikker squadspiller og at det er grunnen til den lange kontrakten.

Brannsupporter.

krakra

September 28, 2023, 21:01:03 PM #107 Last Edit: September 28, 2023, 21:03:18 PM by krakra
Jeg håper egentlig at SHN selges og erstattes i vinter, med noe yngre. Men jeg tror ikke det skjer. Han får fort heller ny og bedre kontrakt, fordi han er viktig på kort sikt.

Jeg tror heller ikke Sande eller Soltvedt forsvinner, men de burde aldri vært kjøpt av en klubb som skal forynge.

Stallen består jo stort sett av middelaldrende, jevngode og sympatiske typer. Så det er ikke så lett å velge noen som skal kastes ut, foran andre. Men jeg velger først og fremst de som i utgangspunktet ikke forsvarer en plass i førsteelveren, og som er rundet 25 år.

Det er forresten godt gjort hvis man er nødt til å forynge stallen bare to år etter at man lanserte en sportsplan som i stor grad la vekt på satsing på unge og salgbare spillere. God drift. Jeg tror dog ikke det kommer til å bli forynget noe særlig. Holmen Johansen(skulle selvfølgelig vært på listen) og Crone ut og et par 23-24-åringer inn er vel det beste man kan håpe på.

Churchill

September 28, 2023, 21:03:25 PM #108 Last Edit: September 28, 2023, 21:05:15 PM by Churchill
Sande BØR jo få sjansen til å vise hva han står for før vi kibber han ut av stallen. Børsting er en spillertype jeg tror vi vil få problemer med å finne andre steder. Utrettelig jobbing både offensivt og defensivt. Slik vi spiller, må vi ikke kvitte oss med sånne som Børsting. Palle har jo nettopp forlenget og han er mer enn god nok til å forsvare en plass i stallen. Ryddegutt som sjelden er skadet (utrolig nok). Hvis noen skal være gap-filler i midten bak, finner man ikke mange bedre kandidater enn ham. Castro og Crone? Hvis de unge spillerne i stallen (særlig Torsvik og Warming) fortsetter å levere på et høyt nivå, kan jeg være enig i at disse to fort blir overflødig. I hvert falle som førstevalg. Begge kan vel selges til en grei pris?
...we shall never surrender.

Lasaron

Thore P, Castro, Børsting og Crone er de mest aktuelle ut, om det skal forynges.
Tren på langskudd

krakra

September 28, 2023, 21:08:02 PM #110 Last Edit: September 28, 2023, 21:14:29 PM by krakra
Quote from: Churchill on September 28, 2023, 21:03:25 PMSande BØR jo få sjansen til å vise hva han står for før vi kibber han ut av stallen. Børsting er en spillertype jeg tror vi vil få problemer med å finne andre steder. Utrettelig jobbing både offensivt og defensivt. Slik vi spiller, må vi ikke kvitte oss med sånne som Børsting. Palle har jo nettopp forlenget og han er mer enn god nok til å forsvare en plass i stallen. Ryddegutt som sjelden er skadet (utrolig nok). Hvis noen skal være gap-filler i midten bak, finner man ikke mange bedre kandidater enn ham. Castro og Crone? Hvis de unge spillerne i stallen (særlig Torsvik og Warming) fortsetter å levere på et høyt nivå, kan jeg være enig i at disse to fort blir overflødig. I hvert falle som førstevalg. Begge kan vel selges til en grei pris?
Blir ikke mye foryngelse av dette, og det etterlater jo så og si null rom til å forsterke i vinter i og med at stallen er større enn den bør være allerede.

Vi har ikke så mange overflødige spillere, men vi har en for stor og for gammel stall. Skal den forynges må man nødvendigvis kvitte seg med noen som isolert sett forsvarer en plass i stallen.

Sande er neppe skikkelig tilbake før 2025. Brann kommer selvfølgelig ikke til å kvitte seg med ham. Først og fremst fordi ingen vil betale for en spiller som er skadet det neste året. Men det er kanskje NAV som dekker lønnen hans, og han tar jo ikke opp en plass i stallen før tidligst høsten neste år. Sånn sett er jo den plassen ledig.

Tror ikke vi kan forvente all verdens for Crone og Castro. Crone har ikke helt tatt nivået i ES og er ute av laget til fordel for en Pedersen som heller ikke har storspilt. Han fyller 29 år neste år. Castro har vært veldig skadeplaget og har til gode med å levere i ES. Han fyller 28 år.

pidre

Tenker Crone forlater oss. Heggebø også, men dette avhenger av om Finne blir. FHM kan det komme bud på.

Resten blir.
Saludar a los monos!

Churchill

Heggebø skifter jeg gjerne ut med en ung og fremadstormende spiss.
...we shall never surrender.

Corran

Synes det er helt utrolig hvor folk vil kvitte seg med Børsting.
Han har vært en av våre beste og viktigste spillere i det siste og en veldig viktig mann som kan spille bra i flere  posisjoner.
Det virker litt sånn (sier ikke at noen mener det men at det virker sånn) at det er viktigere med en ung spiller enn en god spiller. Alder trumfer alt.

Og er virkelig stallen for stor?
I år har vi jo vært helt nede på beinet flere ganger og knapt nok kunne stille lag.
Vil påstå at det er plass til et par unge spillere til.

Og dessverre er det sånn at det er større sjanse for at de vi vil beholde forsvinner og de vi vil bli kvitt fortsatt er her neste sesong
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

krakra

Quote from: Corran on September 28, 2023, 21:25:23 PMSynes det er helt utrolig hvor folk vil kvitte seg med Børsting.
Han har vært en av våre beste og viktigste spillere i det siste og en veldig viktig mann som kan spille bra i flere  posisjoner.
Det virker litt sånn (sier ikke at noen mener det men at det virker sånn) at det er viktigere med en ung spiller enn en god spiller. Alder trumfer alt.

Og er virkelig stallen for stor?
I år har vi jo vært helt nede på beinet flere ganger og knapt nok kunne stille lag.
Vil påstå at det er plass til et par unge spillere til.

Og dessverre er det sånn at det er større sjanse for at de vi vil beholde forsvinner og de vi vil bli kvitt fortsatt er her neste sesong
Stallen teller 22 spillere og vi har to spillere på lån, som skal være med neste år. Da er det rom for å hente én spiller før stallen er full og man må utelate spillere fra a-listen. Så kan man kanskje ta Sande vekk fra listen, i alle fall våren, da har vi 23 spillere. Og mulighet til å hente to spillere, før stallen er full.

Men stallen skal jo ikke være full. I følge sportsplanen skal den bestå av 16 førstelagsspillere. Da det sju-åtte for mange. Før vi i det hele tatt har signert noen.

Vi er tynne fordi vi har veldig mange skader. Et annet brudd med sportsplanen.

Hvilke spillere mener du Brann bør kvitte seg med da?

gladiporno

Quote from: esp123 on September 28, 2023, 18:08:08 PMHopland og Karlsbakk!

Fra AafK er det nok de to som frister mest umiddelbart. Hopland vil være et kupp, mens Karlsbakk er spennende. Isaac Atanga har utvilsomt gode ferdigheter, men virker ego og spiller litt for seg selv, ikke ulik Samuel Pedro i Jerv. Tror ingen av disse to passer inn i Brann.

Som nevnt over har AaFK i tillegg et par aldersbestemte landslagspillere som også kan være interessante.

Pete05

Går det an å tenke «andre» veien? Vi skal ha en stall med en stamme rutinerte spillere som ikke er tenkt solgt, er stabilt god nok og kan sikre en god kontinuitet for å bevare et godt lag. De må mao være gode nok til å være enten fast i 11er eller gode nok til å steppe inn dersom et førstevalg blir skadet, får karantene eller blir solgt.

Hvor mange slike spillere har vi i dag? Det er de spillerne som skal bære kontinuiteten og sikre at vi har ett topplag hvor vi kan fase inn nye (og forhåpentligvis unge) spillere inn. Og de skal helst være spillere som ikke går sure om de får noen kamper på benken.

Hvem kan tenkes å være på en slik liste?
Keeper: HJ er ikke god nok til et slikt prosjekt - bør vekk uansett. Har vi allerede en god nok yngre annen keeper?
Back: i mine øyne er faktisk både Pedersen og Crone slike type spillere. Perfekt for en Torsvik eller andre unge backer til å få spilletid. Soltvedt er jeg mer usikker på.
Stoppere: Palle er et stjerneeksempel. Japhet blir solgt hvis han holder seg frisk, Ruben tror jeg dessverre vi har sett det beste fra men holder nok en sesong til... Så vi trenger - minst - en stopper til, uavhengig av Holten
Midtbane: Mer usikker. Tror verken Kartum eller SHN vil akseptere en slik rolle. Men de er nok gode nok i minst en sesong til. Midtbanen er i dag god nok nivåmessig. Jeg er ikke så sikker på at FHM blir solgt. Det gjør at nye midtbanespillere vil slite med spilletid med Horneland som trener dersom det ikke kommer skader. Niklas /Hjorteseth har så langt ikke vært gode nok. Begge burde vurdere et utlån eller  salg til neste år om de antatt 3 foretrukne blir i Brann. Vi har endel spillere som kan steppe inn i de rollene om nødvendig.
Kantspillere: Castro bør nok selges, litt for mye skader og ikke helt topp nivå. Warming blir nok solgt om han holder seg frisk men vi kan kanskje få glede av han i 1-2 sesonger. Blomberg er egentlig også en god nok (men kanskje ikke så god at han vil bli solgt for mange penger?) til å være del av en slik stamme av kontinutetsbærere? Børsting er en glimrende spiller for et slik prosjekt.
Spiss: Dersom Bård ikke selges så bør Heggebø byttes ut. Ja han er annerledes enn Bård men holder ikke godt nok nivå dessverre slik Brann spiller nå.

Hvem er da oppsummert «stammen» de neste 2-3 årene?
Pedersen, Crone, SHN (?), Palle, Børsting, Soltvedt, Blomberg? Nesten gode nok spillere uten særlig videresalgspotensiale eller ambisjoner om store klubber i utlandet. Blom kan være et unntak men tiden vil vise det. Både han og Warming er best på høyre side. Warming kan vel også spille spiss om Bård skulle få en karantene eller liten skade? Men det gjør dette vinduets kjøp og tanker mer spiselig.

Salgspotensial:
Dyngeland - keepere kan selges i mye høyere alder enn utespillere. Må erstattes
Japhet - må bli frisk over litt tid. Vi må få inn flere stoppere.
FHM - god i Brann men kanskje ikke god nok til å vekke den store interessen ute. Vi har spillere internt, ingen krise om han forsvinner.
Kartum - tvilsomt, ingen krise om han forsvinner.
Warming - må blir frisk over tid. Har ikke spilt en avgjørende rolle i år men tror han fort gjør det om han holder seg frisk.
Niklas - må bli frisk. Er fremdeles betegnet som et stort talent men mye skader ødelegger. vi trenger ikke en erstatter om vi ikke har en yngre internt
Hjorteseth - kan selges men neppe for de største pengene. Bedre å satse på han internt og la han få en god utvikling, om nødvendig via utlån.
Blomberg - må fortsette utviklingen, kan gå begge veier. Uansett en god spiller for Brann, enten som spiller eller som et godt salg. Vi må nok få inn en erstatter som kan være klar i tilfelle skade eller salg.

Noen som er glemt?

Mener fremdeles at denne stammen som jeg snakker om blir ekstremt viktig for å opprettholde et godt nivå over tid. Vi kan ikke ha store utskiftninger hvert år, så mye penger har vi ikke (og får neppe) på kort sikt. Aller helst bør det ikke skiftes mer enn maks 2-3 spillere i hvert vindu med tanke på start11. Og det er absolutt maks.  

Lasaron

Det kan godt tenkes Kartum tåler litt benk. Kjenner ikke typen. Men dette er jo det beste laget han har spilt for noen gang. Han er ikke vant til dette.
Tren på langskudd

Superjack

Tror denne spillergruppen har mange som tåler å sitte på benk.

Og så har det litt med at utenom for utviklingsspillerene så er det kort vei inn på laget når troppen er så tynn som den er nå.

Og det er vel litt av Horneland sin filosofi også. At stallen skal være bare 16-17 etablerte og det dermed er kortere vei for spillerne bakerst i køen (15-17) i forhold til om de er f.eks et 3. valg.

Ser at Pamer er ute i Bt og skriver at kilder i Brann mener det kan være best å selge Kniklas i vinter og at Kniklas er utålmodig på å komme ut.
Brannsupporter.

Billy Elliott

Kniklas blir mest sannsynlig solgt i vintervinduet, skriver Pamer i BT.

"Kilder forteller meg at det fort blir dette det ender med. Et salg i vinter."
https://www.bt.no/sport/kommentar/i/O87R0l/niklas-jensen-wassberg-har-kontrakt-ut-2024-naa-ser-det-ut-som-han-forlater-klubben
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

esp123

Mitt inntrykk fra det Pamer skriver er at han ønsker seg til utlandet. Er det lurt? Er det ikke lurere å få orden på kroppen før man tar et slikt steg?

Billy Elliott

Quote from: esp123 on September 29, 2023, 07:15:34 AMMitt inntrykk fra det Pamer skriver er at han ønsker seg til utlandet. Er det lurt? Er det ikke lurere å få orden på kroppen før man tar et slikt steg?

Det viktigste er nok å komme seg til en klubb hvor ikke store deler av troppen (inkudert en selv) går veldig mye skadet. Så er det nok underordnet i viktighet om den klubben er i utlandet eller Norge, men det kan vel være at Kniklas, med sin familiehistorie, ikke er så fryktelig keen på å spille for en annen norsk klubb.  
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

ostraume

Nå er det ikke noen automatikk i at det blir mye skader i Brann. I fjor var det lite eller ingenting.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

esp123

Kniklas tåler nok ikke treningsregime til Horneland. Skal han bli, så bør han få eget opplegg.

Superjack

Jeg tror at det beste Kniklas kan gjøre er å få seg en lenger kontrakt i Brann. Få trene seg opp og ikke være for utålmodig.

Men så spørs det om Brann vil brette seg dobbelt for å tilfredsstille kravene til Kniklas og agentene hans denne gang.

Det er vel mest opp til Kniklas nå, mer enn Brann å vise seg frem nå.
Brannsupporter.

Superjack

Quote from: esp123 on September 29, 2023, 07:38:29 AMKniklas tåler nok ikke treningsregime til Horneland. Skal han bli, så bør han få eget opplegg.

Tåler ikke Kniklas treningen og nivået i Brann så skal han iallefal ikke til Glimt, og jeg har mine tvil om han fungerer på toppnivå i en topp 5 liga
Brannsupporter.

krakra

Men får Kniklas trent seg opp i en klubb som tror belastningsskader er skadeforebyggende?


Nixon

Når det gjelder Niklas så er det jo fint at han fikk avsluttet videregående med millionlønn før han stikker videre.
Rød makt på Hansa


Superjack

Jepp. Om Kniklas allerede nå er mest opptatt av pengene så tenker jeg det er like greit at han går.

Er han opptatt av å få utvikle seg i trygghet så bør han nok bli.
Brannsupporter.

Superjack

Brannsupporter.

fortune

Quote from: Superjack on September 29, 2023, 07:57:59 AMJepp. Om Kniklas allerede nå er mest opptatt av pengene så tenker jeg det er like greit at han går.

Er han opptatt av å få utvikle seg i trygghet så bør han nok bli.

Trygghet? Han har knapt vært skadefri siden han ankom klubben og både trenerteam og det medisinske apparatet uttaler at man skal gjøre mer av det samme. Det aller minst trygge for Kniklas er å bli i Brann.
First is first, second is nothing

ostraume

Quote from: Nixon on September 29, 2023, 07:52:34 AMNår det gjelder Niklas så er det jo fint at han fikk avsluttet videregående med millionlønn før han stikker videre.

Greit perspektiv på Palle sin lønning. Tenåringen som går på skole og ikke er i stand til å trene tjener altså 1,5mill.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

ostraume

Quote from: fortune on September 29, 2023, 08:00:23 AM
Quote from: Superjack on September 29, 2023, 07:57:59 AMJepp. Om Kniklas allerede nå er mest opptatt av pengene så tenker jeg det er like greit at han går.

Er han opptatt av å få utvikle seg i trygghet så bør han nok bli.

Trygghet? Han har knapt vært skadefri siden han ankom klubben og både trenerteam og det medisinske apparatet uttaler at man skal gjøre mer av det samme. Det aller minst trygge for Kniklas er å bli i Brann.

Spillere i Brann blir om dagen klart bedre. Så denne treningen er det åpenbart noe rett med.

Så kan selvsagt feil skje, men det kan ikke bli en forumsannhet at treningen i Brann er farlig. Dersom noen innbiller seg at kravene er mindre i Glimt under Knutsen så lurer de virkelig seg selv.

Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Lasaron

Hvilke klubber som Kniklas syns er attraktiv, vil smelle penger i bordet for en kjeks?
Tren på langskudd

Erlend

Quote from: Superjack on September 29, 2023, 07:58:35 AM
Quote from: fortune on September 29, 2023, 07:57:30 AM
Quote from: Nixon on September 29, 2023, 07:51:43 AMhttps://www.ba.no/hinter-om-brann-exit-jeg-trenger-mer-spilletid/s/5-8-2393299

Nei, nei, nei!

For oss uten tilgang, hvem er dette?

Holmen Johansen som plutselig har tenkt at det er greit å få spille fotball...
Nei og nei, hvordan skal vi klare oss uten det som må være landets best betalte reservekeeper som er en svekkelse når han spiller på Brann 2?  

esp123

Quote from: fortune on September 29, 2023, 08:00:23 AM
Quote from: Superjack on September 29, 2023, 07:57:59 AMJepp. Om Kniklas allerede nå er mest opptatt av pengene så tenker jeg det er like greit at han går.

Er han opptatt av å få utvikle seg i trygghet så bør han nok bli.

Trygghet? Han har knapt vært skadefri siden han ankom klubben og både trenerteam og det medisinske apparatet uttaler at man skal gjøre mer av det samme. Det aller minst trygge for Kniklas er å bli i Brann.

Det er jeg ikke enig med deg i. I Brann kjenner de ihvertfall til problemene hans, og kan tilpasse opplegget. I tillegg har han familie og venner rundt seg. Gå til utlandet vil være det soleklart minst trygge, i mine øyne.

Det kan imidlertid være fornuftig å gå til Glimt (hvis han ønsker å forlate Brann). De vet hva han står for, kjenner problemene hans, har en spillestil som på papiret passer han og ikke minst så har de en ledig plass på midten. Veien til spilletid i Glimt i favorittposisjonen er nesten kortere enn i Brann...

Men også der bør han nok få et spesialtilpasset opplegg. Kanskje bør han også tåle en periode på benken for å bygge seg opp.

Uansett bør han gå for en lenger kontrakt der han velger å dra. Jeg tror nok den korte kontrakten har bidratt til å forverre skadeproblemene hans. Jeg spekulerer i at han/Brann ikke har tatt seg god nok tid til å bygge opp grunnlaget hans i mellom problemene nettopp fordi han stresser med å komme seg videre.

fortune

Quote from: ostraume on September 29, 2023, 08:11:02 AM
Quote from: fortune on September 29, 2023, 08:00:23 AM
Quote from: Superjack on September 29, 2023, 07:57:59 AMJepp. Om Kniklas allerede nå er mest opptatt av pengene så tenker jeg det er like greit at han går.

Er han opptatt av å få utvikle seg i trygghet så bør han nok bli.

Trygghet? Han har knapt vært skadefri siden han ankom klubben og både trenerteam og det medisinske apparatet uttaler at man skal gjøre mer av det samme. Det aller minst trygge for Kniklas er å bli i Brann.

Spillere i Brann blir om dagen klart bedre. Så denne treningen er det åpenbart noe rett med.

Så kan selvsagt feil skje, men det kan ikke bli en forumsannhet at treningen i Brann er farlig. Dersom noen innbiller seg at kravene er mindre i Glimt under Knutsen så lurer de virkelig seg selv.Forumsannhet og forumsannhet, finnes det en eneste Brann-spiller med litt fart/akselerasjon i kroppen som ikke er skadeforfulgt?

Treningen funker åpenbart bra for spillere som ikke er så kjappe, spillere som Thore og Børsting trenger ikke tilpasningsperiode engang. Men jeg tror man må tilpasse treningen til ulike spillertyper.
First is first, second is nothing

pidre

Tror det er best for alle om Jensen Wassberg får seg en annen treningshverdag - kanskje Åsane er et alternativ?
Saludar a los monos!

krakra

Quote from: ostraume on September 29, 2023, 08:11:02 AM
Quote from: fortune on September 29, 2023, 08:00:23 AM
Quote from: Superjack on September 29, 2023, 07:57:59 AMJepp. Om Kniklas allerede nå er mest opptatt av pengene så tenker jeg det er like greit at han går.

Er han opptatt av å få utvikle seg i trygghet så bør han nok bli.

Trygghet? Han har knapt vært skadefri siden han ankom klubben og både trenerteam og det medisinske apparatet uttaler at man skal gjøre mer av det samme. Det aller minst trygge for Kniklas er å bli i Brann.

Spillere i Brann blir om dagen klart bedre. Så denne treningen er det åpenbart noe rett med.

Så kan selvsagt feil skje, men det kan ikke bli en forumsannhet at treningen i Brann er farlig. Dersom noen innbiller seg at kravene er mindre i Glimt under Knutsen så lurer de virkelig seg selv.


Kan i alle fall la det være en forumsannhet at Brann har hatt betydelige skadeproblemer i år, og at flertallet av skadene har vært belastningsskader? Og at som Fortune sier så rammes de hurtige spillerne tilsynelatende hardere?

Bodø/Glimt har neppe mindre krav, men de har kanskje mer kompetanse?

esp123

Quote from: fortune on September 29, 2023, 08:26:19 AM
Quote from: ostraume on September 29, 2023, 08:11:02 AM
Quote from: fortune on September 29, 2023, 08:00:23 AM
Quote from: Superjack on September 29, 2023, 07:57:59 AMJepp. Om Kniklas allerede nå er mest opptatt av pengene så tenker jeg det er like greit at han går.

Er han opptatt av å få utvikle seg i trygghet så bør han nok bli.

Trygghet? Han har knapt vært skadefri siden han ankom klubben og både trenerteam og det medisinske apparatet uttaler at man skal gjøre mer av det samme. Det aller minst trygge for Kniklas er å bli i Brann.

Spillere i Brann blir om dagen klart bedre. Så denne treningen er det åpenbart noe rett med.

Så kan selvsagt feil skje, men det kan ikke bli en forumsannhet at treningen i Brann er farlig. Dersom noen innbiller seg at kravene er mindre i Glimt under Knutsen så lurer de virkelig seg selv.Forumsannhet og forumsannhet, finnes det en eneste Brann-spiller med litt fart/akselerasjon i kroppen som ikke er skadeforfulgt?

Treningen funker åpenbart bra for spillere som ikke er så kjappe, spillere som Thore og Børsting trenger ikke tilpasningsperiode engang. Men jeg tror man må tilpasse treningen til ulike spillertyper.

Thore Pedersen var vel ute med skade i vårsesongen. Og har slitt med kramper hele sesongen.

Nå skal det også sies at vi har spilt eksepsjonelt mange kamper denne sesongen. Spesielt på våren, med mange bortekamper. Det har nok spilt inn. I en normal situasjon hadde nok ikke skadene hopet seg opp i like stor grad.

Så noe å ta med seg inn i evalueringen kan være at man rullerer i større grad. Spesielt tidlig i sesongen.

Billy Elliott

Quote from: ostraume on September 29, 2023, 08:07:15 AM
Quote from: Nixon on September 29, 2023, 07:52:34 AMNår det gjelder Niklas så er det jo fint at han fikk avsluttet videregående med millionlønn før han stikker videre.

Greit perspektiv på Palle sin lønning. Tenåringen som går på skole og ikke er i stand til å trene tjener altså 1,5mill.

Hvem av dem tror du er mest verdt?
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

ostraume

Quote from: fortune on September 29, 2023, 08:26:19 AM
Quote from: ostraume on September 29, 2023, 08:11:02 AM
Quote from: fortune on September 29, 2023, 08:00:23 AM
Quote from: Superjack on September 29, 2023, 07:57:59 AMJepp. Om Kniklas allerede nå er mest opptatt av pengene så tenker jeg det er like greit at han går.

Er han opptatt av å få utvikle seg i trygghet så bør han nok bli.

Trygghet? Han har knapt vært skadefri siden han ankom klubben og både trenerteam og det medisinske apparatet uttaler at man skal gjøre mer av det samme. Det aller minst trygge for Kniklas er å bli i Brann.

Spillere i Brann blir om dagen klart bedre. Så denne treningen er det åpenbart noe rett med.

Så kan selvsagt feil skje, men det kan ikke bli en forumsannhet at treningen i Brann er farlig. Dersom noen innbiller seg at kravene er mindre i Glimt under Knutsen så lurer de virkelig seg selv.Forumsannhet og forumsannhet, finnes det en eneste Brann-spiller med litt fart/akselerasjon i kroppen som ikke er skadeforfulgt?


Heh! Det er jo ikke så mange av de som har fart i kroppen! :)

Men om vi tar de jeg kommer på i farten så har nok både Ruben og Blomberg hatt i overkant mye spilletid. Ruben er gammel og Blom har aldri vært på dette nivået før. Mer rotasjon der hadde nok vært gunstig for disse. Men ikke dermed sagt at treningshverdagen er for hard. Når det gjelder Warming så kom han "kald" inn uten kamptrening og pådro seg en strekk i kamp. Dette er helt normalt, og Horneland sine treninger kan vel ikke få skylden? Nå har jeg sikkert glemt noen?

Og (som vanlig) synes jeg det er vrient å se hva som er alternativet. Litt mer slappe treninger? Jeg er åpen for at en spiller som Kniklas kunne vært håndtert bedre med et mer tilpasset opplegg, men samtidig ville forumet her tatt av i kjent stil om han ikke hadde fått sjansene som han har fått på banen, så jeg vet ikke helt. Det finnes garantert dyktigere folk der ute i verden (sikkert i Midtjylland, kanskje i Glimt, hvem vet), men jeg blir så matt av den evinnelige Stråmyhrske sutringen om at Brann er så elendig på alt mulig.

Det vi er elendig på er å følge sportsplanen, den er jeg med på. Men en del av de andre tingene så synes jeg det blir litt vagt og vrient å forstå akkurat hva som skal gjøres annerledes.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

ostraume

Quote from: Billy Elliott on September 29, 2023, 09:23:43 AM
Quote from: ostraume on September 29, 2023, 08:07:15 AM
Quote from: Nixon on September 29, 2023, 07:52:34 AMNår det gjelder Niklas så er det jo fint at han fikk avsluttet videregående med millionlønn før han stikker videre.

Greit perspektiv på Palle sin lønning. Tenåringen som går på skole og ikke er i stand til å trene tjener altså 1,5mill.

Hvem av dem tror du er mest verdt?

Det er ikke noen tvil om at Kniklas har høyest salgsverdi av disse to.

Men dersom du antyder at høyest salgsverdi skal være lik høyest lønn så er jeg ikke enig i det.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

esp123

Og er sportsplanen skikket for en klubb som skal kjempe i toppen av Eliteserien og komme langt i cupen? Jeg tror ikke det.

fortune

Quote from: ostraume on September 29, 2023, 09:27:07 AM
Quote from: fortune on September 29, 2023, 08:26:19 AM
Quote from: ostraume on September 29, 2023, 08:11:02 AM
Quote from: fortune on September 29, 2023, 08:00:23 AM
Quote from: Superjack on September 29, 2023, 07:57:59 AMJepp. Om Kniklas allerede nå er mest opptatt av pengene så tenker jeg det er like greit at han går.

Er han opptatt av å få utvikle seg i trygghet så bør han nok bli.

Trygghet? Han har knapt vært skadefri siden han ankom klubben og både trenerteam og det medisinske apparatet uttaler at man skal gjøre mer av det samme. Det aller minst trygge for Kniklas er å bli i Brann.

Spillere i Brann blir om dagen klart bedre. Så denne treningen er det åpenbart noe rett med.

Så kan selvsagt feil skje, men det kan ikke bli en forumsannhet at treningen i Brann er farlig. Dersom noen innbiller seg at kravene er mindre i Glimt under Knutsen så lurer de virkelig seg selv.Forumsannhet og forumsannhet, finnes det en eneste Brann-spiller med litt fart/akselerasjon i kroppen som ikke er skadeforfulgt?


Heh! Det er jo ikke så mange av de som har fart i kroppen! :)

Men om vi tar de jeg kommer på i farten så har nok både Ruben og Blomberg hatt i overkant mye spilletid. Ruben er gammel og Blom har aldri vært på dette nivået før. Mer rotasjon der hadde nok vært gunstig for disse. Men ikke dermed sagt at treningshverdagen er for hard. Når det gjelder Warming så kom han "kald" inn uten kamptrening og pådro seg en strekk i kamp. Dette er helt normalt, og Horneland sine treninger kan vel ikke få skylden? Nå har jeg sikkert glemt noen?

Og (som vanlig) synes jeg det er vrient å se hva som er alternativet. Litt mer slappe treninger? Jeg er åpen for at en spiller som Kniklas kunne vært håndtert bedre med et mer tilpasset opplegg, men samtidig ville forumet her tatt av i kjent stil om han ikke hadde fått sjansene som han har fått på banen, så jeg vet ikke helt. Det finnes garantert dyktigere folk der ute i verden (sikkert i Midtjylland, kanskje i Glimt, hvem vet), men jeg blir så matt av den evinnelige Stråmyhrske sutringen om at Brann er så elendig på alt mulig.

Det vi er elendig på er å følge sportsplanen, den er jeg med på. Men en del av de andre tingene så synes jeg det blir litt vagt og vrient å forstå akkurat hva som skal gjøres annerledes.

Du kan i det minste legge til Japhet og Castro på listen over folk med litt fart i kroppen som er skadet. Og så har vi Mathiesen og Sande som var skadet/ble skadet umiddelbart etter ankomst, disse kan vi neppe laste Horneland for (men det medisinske apparatet får naturligvis stryk for Mathiesen). Og da er man vei gjennom samtlige spillere som løper 60-meteren under 8 sekunder? :)

Jeg mener det ikke er stråmyhrs å påpeke noe som åpenbart fungerer dårlig, spesielt når trenerteam og medisinsk apparat er så kategoriske på at «mer av det samme» er løsningen og at «alt løser seg når spillerne blir vant til det». For så langt er det ikke en eneste spiller mer fart i kroppen som er i stand til å holde seg skadefri.
First is first, second is nothing

fortune

Quote from: esp123 on September 29, 2023, 09:30:45 AMOg er sportsplanen skikket for en klubb som skal kjempe i toppen av Eliteserien og komme langt i cupen? Jeg tror ikke det.

Kanskje ikke, men da bør man i det minste finne en middelvei hvor man henter inn spillere i starten av tjueårene som både er gode nok i dag og i fremtiden. Spillere på 26 år pluss har knapt nok videresalgsverdi og blir neppe  så mye bedre fremover.

Felix, Rasmussen og Warming er kategorien vi bør henteforsterkninger i, istedet har vi brukt store ressurs på Soltvedt, Kartum og tildels Sande/Thore. Det er ikke særlig bærekraftig.
First is first, second is nothing

storB

Quote from: ostraume on September 29, 2023, 09:28:22 AM
Quote from: Billy Elliott on September 29, 2023, 09:23:43 AM
Quote from: ostraume on September 29, 2023, 08:07:15 AM
Quote from: Nixon on September 29, 2023, 07:52:34 AMNår det gjelder Niklas så er det jo fint at han fikk avsluttet videregående med millionlønn før han stikker videre.

Greit perspektiv på Palle sin lønning. Tenåringen som går på skole og ikke er i stand til å trene tjener altså 1,5mill.

Hvem av dem tror du er mest verdt?

Det er ikke noen tvil om at Kniklas har høyest salgsverdi av disse to.

Men dersom du antyder at høyest salgsverdi skal være lik høyest lønn så er jeg ikke enig i det.

Men det gir jo ikke noen mening..du mener at ifjor, der det var reelle bud på 20 mill+ på kniklas og han hadde 12 måneder igjen av kontrakten så skulle Brann latt han gå bosman? For å spare noen tusen i året på lønn? Han satt jo med alle kortene, samtidig som Brann så ett meget innbringende salg i horisonten.
"Ojo er en stor mann, og idag spillte han mot to kvinnfolk" Mjelde etter RBK kampen.

esp123

Jeg tror også unge spillere som har stagnert er segmentet Brann bør satse på. Problemet er at kjente/«proven» talenter er dyre.

Jeg er også enig i at handler som Soltvedt bør man unngå. Sette seg selv i en situasjon der man må bruke så mye penger rett før overgangsfristen går ut er uansett en dårlig strategi. Jeg håper slikt bare er voksesmerter, som følge av at Brann har blitt veldig mye bedre på kort tid.

Go Up