• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Brann - Sandnes Ulf, mandag 16.05.2022 kl 18:00

Started by Kagain, May 11, 2022, 10:41:55 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Kagain

Da er det dags for en av de virkelige bergenske klassikerne. Værmelding ser grei ut, det er en inneklemt dag, og Brann kommer fra en positiv opplevelse. Som den naturlige pessimisten jeg er lurer jeg på hvor stort antiklimaks denne kampen vil bli.

Vi får tro at Horneland så at Castro gjorde det best som ving i forrige kamp og fortsetter han der.

Et spørsmål som trenger seg frem er hvem skal erstatte Pallesen Knudsen? Ferdighetsmessig er vel kanskje Hove det mest naturlige valget med tanke på spisskvaliteter. Når jeg er inne på Sandnes Ulf sine sider er det kun to spillere som er oppgitt med høyde, og det er Ramsland (183 cm) og Høiland (177 cm). Ingen av dem er staurer, og jeg heller derfor mer mot at de skal forsøke seg med Kristiansen der igjen på grunn av at han er kjappere enn Hove. Med kjappere mener jeg selvsagt akselerasjon og slikt da Hove har blitt rapportert med god toppfart. Jeg vet ikke hvor lang i skrotten de andre tre spissene er (Aune, Ekeland og Memedov) så om noen av dem starter og er hodespillere kan det kanskje være mer naturlig med Hove i midtforsvaret.   

Bonus: Wolfe kan få litt tillit på backen, og venstresiden blir kanskje litt mer offensivt anlagt...

Nixon

Ramsland og Høiland er vel i bevegelse stort sett hele tiden og prøver å løpe opp alt. Da vil vi trenge både farten og kanskje ikke minst kondisen til Kristiansen.
Rød makt på Hansa!

krakra

Neppe veldig aktuelt å bruke Hove fra start i mai.

Pyton

Med dagens «kjente» skader håper jeg på dette laget fra start:

Dyngeland
Crone - Kristiansen - Skovgaard - Wolfe
Rasmussen - SHN - FHM
Børsting - Heggebø - Castro

Jeg var ikke så veldig imponert over innhoppet til Kniklas selv om han puttet et mål på tampen mot et utkjørt KFUM så tror dette er det beste laget mot ULF.

Lasaron

Hverken Felix eller Kniklas har imponert i det siste. Kniklas viser seg på A-laget å ha mer fart i beina og han er mer målfarlig. Felix er mer feilfri, men virker å være litt ute av det.
Tren på langskudd

Billy Elliott

Laget bør være det som kjørte over KFUM. Altså dette:

Dyngeland
Crone - Kristiansen - Skovgaard - Wolfe
SHN
Børsting - Kniklas
Blomberg - Heggebø - Castro
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Pyton

Quote from: Billy Elliott on May 11, 2022, 13:33:22 PMLaget bør være det som kjørte over KFUM. Altså dette:

Dyngeland
Crone - Kristiansen - Skovgaard - Wolfe
SHN
Børsting - Kniklas
Blomberg - Heggebø - Castro

Du kan ikke sammenligne et lag som avslutter mot 10 mann med et lag som skal kjempe et lag ut av stilen fra start. Da stiller man likt og alt er annerledes. Mye mer trøkk og press på seg. Ta SHN som et eksempel, svak i første omgang fordi det går fort og presset er hardere/raskere men kommer mye mer til sin rett når han får bedre tid og svakere press. Tempo var ikke skrudd opp til andre omgang, det var KFUM som ikke orket mer.

Så vil heller starte med samme lag som sist med bytte av Finne ut og Børsting på kant. Rasmussen, SHN og FHM er den desidert beste midtbanen vi kan stille.

krakra

Kniklas sto vel bak to andre målsjanser i tillegg til målet? Litt rart å mene at innhoppet ikke var bra. Horn Myhre og Børsting var dårligere.

fortune

Quote from: krakra on May 11, 2022, 14:19:39 PMKniklas sto vel bak to andre målsjanser i tillegg til målet? Litt rart å mene at innhoppet ikke var bra. Horn Myhre og Børsting var dårligere.

Og Castro så lenge han var indreløper. Bruken av indreløperne i Brann virker nokså tilfeldig, med andre ord at det er opp til den enkelte å definere sin rolle. Da blir det vanskelig for medspillerne å finne dem og vanskelig for spillerne å få til så mye på siste tredjedelen.
First is first, second is nothing

Lissabon

Quote from: fortune on May 11, 2022, 14:34:34 PMBruken av indreløperne i Brann virker nokså tilfeldig, med andre ord at det er opp til den enkelte å definere sin rolle.

Derfor må selvsagt Horneland vekk, dette er amatør-tull ikke OBOS verdig.

Finfin respons

Jeg synes at Branns utespillere ser veldig jevne ut. Viktigere enn hvem som spiller, og hvor, er gruppens forberedelser og totale lojalitet til kampplanen.

Jeg forventer selvsagt festfotball. Ingen grunn til å ikke levere sitt ypperste.
Kanskje.

gladiporno

Det var relativt mye snakk om Martin Ramsland på Ballspark.

Er han frisk igjen, eller har de bare ikke fått med seg at han er/har vært skadet?

Gulløl

Kjempevær og opp mot 20 grader til tribunefesten. Håper det blir fest på banen også, mer usikker der.

Klipp fra BA:
For de mange som tenker seg på Brann stadion 16. mai, har meteorologen en spesielt god beskjed. Etter to år uten skikkelig fotballfest, er det igjen duket for fult trøkk, både fra tribunen og himmelgudene.
- Vi har mange modeller som beregner været, og ingen av de viser regn på mandag. Det er full enighet om en tørr dag. I solen kan det bli opp mot 20 grader. Det vil si bra supportvær, bekrefter Vågane.

Jeg blir bare simpelthen Idiot, gal . . . (Arne Garborg: Trætte Mænd 8 ) 

Gulløl

May 14, 2022, 09:56:31 AM #13 Last Edit: May 14, 2022, 10:04:41 AM by Gulløl
Klipp fra Dagsavisen:
Sandnes Ulf kan være nødt til å møte Brann i Bergen - foran et utsolgt Brann stadion - uten sine to førstevalg på topp. Tommy Høiland og Martin Ramsland er også to av kun en liten håndfull Ulf-spillere som i praksis har erfaring med en slik scene.


Nå har jeg ikke lest hele artikkelen. Taktisk spill fra Bjarne Berntsen ? Tipper minst en av de to kan spille. Og mye folk på Stadion tribunene ser det ikke ut som at bortelagene sliter med negativt i det hele tatt, mer Brann spillerne enten med overtenning eller nervøsitet og prestasjonspress.

Tror Horneland gjør lurt i å tenke gjennom hvilke lag han stiller med i forhold til de spillerne som klarer å takle fullsatte tribuner og stor stemning. Altså om to spillere står ganske likt, hvem som klarer det rette tenningsnivået og ikke blir overnervøse, alder trenger nødvendigvis å bety mest her, mer personlighet.
Jeg blir bare simpelthen Idiot, gal . . . (Arne Garborg: Trætte Mænd 8 ) 

opplett

Hvis vi slipper Tommy Høiland blir jeg glad.
Norling skryter likevel av oppholdet i Norge . - Menneskene i Brann var fantastiske. Klubben var vakker som s****.

Lasaron

I 2007 var jo gjerne motstanderne våre litt "redde" på Stadion. Klarer vi å gjenskape den dynamikken?
Tren på langskudd

Gulløl

May 14, 2022, 13:30:04 PM #16 Last Edit: May 14, 2022, 17:54:27 PM by Gulløl
Quote from: Lasaron on May 14, 2022, 11:37:04 AMI 2007 var jo gjerne motstanderne våre litt "redde" på Stadion. Klarer vi å gjenskape den dynamikken?
Og jeg husker veldig godt i flere jevne kamper det året følelsen av at publikum løftet laget frem og var med på å vippe resultatet i vår favør. Gjenskape ja, fordel for Brann, ulempe for motstanderlaget.
Jeg blir bare simpelthen Idiot, gal . . . (Arne Garborg: Trætte Mænd 8 ) 

Belfort

Quote from: Gulløl on May 14, 2022, 13:30:04 PM
Quote from: Lasaron on May 14, 2022, 11:37:04 AMI 2007 var jo gjerne motstanderne våre litt "redde" på Stadion. Klarer vi å gjenskape den dynamikken?
Og jeg husker veldig godt i flere jevne kamper det året følelsen av at publikum løftet laget frem og var med på å vippe resultatet i vår favør. Gjenskape ja, fordel for Brann, ulempe for motstanderlaget.

Tror faktisk det har blitt motstander lagene som proffiterer på mye publikum på stadion. De fleste lag vet at spillerene de siste årene ikke trives med mye folk på tribunen, og vær du sikker på at mostander lagene snakker om dette i forkant av kampene.

fortune

https://www.ba.no/slik-vurderer-horneland-de-ulike-stopperalternativene/s/5-8-1900296

Horneland klager på at han blir tvunget til å omrokkere. Det burde han kanskje tenkt på før han lånte ut Kolskogen og valgte å gå til sesongstart med 2 kjeks og bare en pålitelig danske som rene stopperalternativ
First is first, second is nothing

esp123

Hvor i artikkelen klager han?

« Men nå må han altså rokkere i forsvaret igjen.

- Det er en del av fotballhverdagen. Jeg håper bare ikke vi ender opp som i fjor med bytte, bytte, bytte, bytte - og bytte. Jeg håper vi kan ha en kontinuitet. Men noen justeringer må man være beredt på, sier Horneland.»

Dette er en typisk BT/BA der man konstruerer et dilemma for å lage en sak. Det er rimelig åpenbart at Kristiansen kommer til å spille stopper!

fortune

«Håper vi ikke ender opp som i fjor» er starten å den samme reglen med klaging/bortforklaring som vi hadde hele høsten. Når man bare har én pålitelig stopper legger man opp til gjentatte rokkeringer fra start av.
First is first, second is nothing

krakra

Han hadde jo måttet bytte selv om Kolskogen var tilgjengelig

Lissabon

Jeg mener utlånet av Kollskogen ( ung lokal landslagsspiller ) er den største tabben siden 1972 da de lot Trygve Johannessen glippe til Viking ( fra naboen Florvåg ) UTILGIVELIG.

esp123

Quote from: fortune on May 14, 2022, 18:33:09 PM«Håper vi ikke ender opp som i fjor» er starten å den samme reglen med klaging/bortforklaring som vi hadde hele høsten. Når man bare har én pålitelig stopper legger man opp til gjentatte rokkeringer fra start av.

Da leser du det han sier i verste mening. Her er det et direkte spørsmål, og selvfølgelig håper han at vi ikke ender opp med å bytte stopper annenhver kamp.

Larsendos

Quote from: Lissabon on May 14, 2022, 20:08:28 PMJeg mener utlånet av Kollskogen ( ung lokal landslagsspiller ) er den største tabben siden 1972 da de lot Trygve Johannessen glippe til Viking ( fra naboen Florvåg ) UTILGIVELIG.
Et utlån som fortsatt kan vise seg å være veldig bra for Kolskogen og Brann. At Soltvedt kom tilbake fra Tromsø med Taylor - og ikke Valakari, derimot..

Kagain

Jasså! På tampen av denne dagen ser det ut til at både Skaanes og Moberg er erklært klare til kamp. Jeg hadde ikke blitt forundret om både Moberg og Hove hadde blitt satt inn fra start... De typene er jo viktige for Horneland slik han ser for seg taktikken.

https://www.ba.no/ba-sporten-direkte/s/5-8-1238812?p=lc-3895792-6239-bergensavisen

Lasaron

Det er tid for overdramatisering.

Denne kampen er litt sånn vinn eller forsvinn. Vinner vi er vi oppe på andreplass, opprykk. Da har vi endelig vunnet når vi har bydd opp til fest. Koket vil fortsette. Selvtilliten blomstre.

Taper vi (eller uavgjort), da blir det negativ stemning. Nervøsitet. Start, Mjøndalen og Ulf drar fra. Takler ikke press. Luften går ut av ballongen for kokende idioter.
Tren på langskudd

Christian

Quote from: Lasaron on May 16, 2022, 07:28:48 AMDet er tid for overdramatisering.

Denne kampen er litt sånn vinn eller forsvinn. Vinner vi er vi oppe på andreplass, opprykk. Da har vi endelig vunnet når vi har bydd opp til fest. Koket vil fortsette. Selvtilliten blomstre.

Taper vi (eller uavgjort), da blir det negativ stemning. Nervøsitet. Start, Mjøndalen og Ulf drar fra. Takler ikke press. Luften går ut av ballongen for kokende idioter.
Delvis enig. Veldig bra om Brann klarer å utnytte koket i dag, men verken Start eller Ulf drar fra med uavgjort i dag. Bare Mjøndalen, men det er ille nok...

Lissabon

Skal man utnytte koket må man spille offensivt hele tiden, uansett. ALLT tyder på tap i dag.

Mye folk, bra vær, mindgames fra kloke kloke Bjarne Berntsen. Urutinerte BT og BA plumper uti.

Moberg er friskmeldt, det er enda et tegn på tap.

Tullete, defensiv og feig og gamalmannspreget lagoppstilling frykter jeg.

Brann var god i 3 kamper de, de 2 siste treningskampene og serieåpningen.

Da brukte de FHM Sønnen Rasmussen på midten.

Å tukle med det er veien til fortapelsen, men Kniklas skal selvsagt spille deler av kampene.

Lukter 1-2 lang lang lang vei.

Nixon

Tipper dette laget:

Dyngeland
Crone - Ruben - Skovgaard - Wolfe
Rasmussen - Sønnen - Niklas
Børsting - Heggebø - Castro
Rød makt på Hansa!

krakra

Kniklas har like mange mål som Moberg på færre kamper og færre minutter, og Moberg har ikke imponert i banespillet, samt vært skadet, så det ville vært merkelig om han gikk inn i førsteelveren i dag. Tror det ikke. Horn Myhre var såpass svak mot KFUM at jeg tror Kniklas er foran ham også. Da blir det nok Kniklas og Rasmussen ja. To lette indreløpere som likevel tross størrelsen har klart å utgjøre en bra trussel i boksen begge to, med to mål hver.

Pyton

Quote from: krakra on May 16, 2022, 10:17:45 AMKniklas har like mange mål som Moberg på færre kamper og færre minutter, og Moberg har ikke imponert i banespillet, samt vært skadet, så det ville vært merkelig om han gikk inn i førsteelveren i dag. Tror det ikke. Horn Myhre var såpass svak mot KFUM at jeg tror Kniklas er foran ham også. Da blir det nok Kniklas og Rasmussen ja. To lette indreløpere som likevel tross størrelsen har klart å utgjøre en bra trussel i boksen begge to, med to mål hver.

Så kampen i reprise med lavere puls og FHM var den desidert beste indreløpern i den kampen. Litt vanskelig å skjønne hva som han gjorde så galt? De kjørte et løp som slet KFUM totalt ut. Niklas kommer inn når motstander er sliten og har liten ball kontakt og lite involveringer i kampen før han får et godt innlegg og deretter scoret målet helt på tampen når motstander har gitt opp. Men mål er mål og Niklas er god på å komme i riktig posisjon. Dog er det et helt annet spill å starte kampen og skal være en del av laget og bidra totalt sett.

Moberg bør kun komme inn siste 10-15 om man trenger trøkk i boks. Han er lite, om noe, involvert i banespillet og det oppbyggende spillet for å presse motstander. Så der er vi helt enig.

Men den beste midtbanen mot et godt lag består av Rasmussen - SHN - FHM :-) .

Spelaren

Gå av.

SeLyren

Quote from: Spelaren on May 16, 2022, 16:55:21 PMErik Hanøy kommenterer for Discovery+  :)
Skikkelig deilig! Nå kan vi som ser dette på tv bare håpe at mikrofonene ikke er plassert inni innhegningen til S Ulf

krakra


Spelaren

May 16, 2022, 17:10:30 PM #35 Last Edit: May 16, 2022, 17:12:26 PM by Spelaren
Og vi fortsetter å gønne på! For en åpning av Rasmussen!
Gå av.

Superjack

Brann kjører, Hanøy som kommentator. Da må jo dette bli en fantastisk kveld.

Hanøy er for meg brannstemme nr 2, bare slått av Terje Bøe.
Brannsupporter.

krakra


Kjell249

Chuck Norris and Superman once fought each other on a bet. The loser had to start wearing his underwear on the outside of his pants.

krakra

Dette er nok det beste laget vi har nå. Så får Blomberg fases inn i førsteelveren etter hvert, så blir det bra.

Har ikke veldig troen på Kristiansen som noen Eliteserie-stopper, men det holder i OBOS.

Superjack

Brannsupporter.

Billy Elliott

Herrejemini! Den venstresiden med Wolfe-Kniklas-Castro var jo bare ren nytelse å se på.

Aldri bytt på de plassene igjen, med mindre det er tvingende nødvendig (skader/suspensjoner).
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Lissabon

FHM OG RASMUSSEN MÅ spille, så kan sønnesønnen komme inn, DET ER løsningen

Lissabon

Dyngeland
Blomberg-Skogen-Ruben-Wolfe
Kniklas-Rasmussen-FHM-Rasmussen
Castro-Heggebø

Fart,kreativitet, vilje, få fart i laget

Hjorteseth på benken, Moberg i bakgrunnen

Nixon

Nystemten var en skandale, men derfra og inn var det bare gøy. Jeg har ikke sett en så stor dominans, som det til tider var, siden, vel..., damekampen i går!

Mange spillere som gjorde en god kamp og gjorde det som vi vet at de kan. Så kanskje var Børsting den som overrasket mest med et større repertoar enn det han har vist til nå.

At dette Ulf-laget faktisk lå foran oss på tabellen før denne kampen er jo helt utrolig. De hadde jo absolutt ingenting å komme med. Ingenting!
Rød makt på Hansa!

Falkman

Quote from: Nixon on May 16, 2022, 20:43:29 PMNystemten var en skandale, men derfra og inn var det bare gøy. Jeg har ikke sett en så stor dominans, som det til tider var, siden, vel..., damekampen i går!

Mange spillere som gjorde en god kamp og gjorde det som vi vet at de kan. Så kanskje var Børsting den som overrasket mest med et større repertoar enn det han har vist til nå.

At dette Ulf-laget faktisk lå foran oss på tabellen før denne kampen er jo helt utrolig. De hadde jo absolutt ingenting å komme med. Ingenting!

Minnet en god del om Jerv-kampen. Med den lille forskjellen at motstanderen ikke scoret hver gang de krysset midtstreken😀

krakra

I dag var det et tempo i både pasningsspill og pressspill som jeg ikke har sett på lenge. Det er tre mål av høy klasse og det rulles opp flere gode angrep med hurtige kombinasjoner. Så det var ikke bare snakk om dårlige motstandere, selv om Sandnes Ulf nå har vist at de ikke er en reell opprykkskandidat.

Superjack

Tror ikke Ulf er så dårlige, men Brann viste ting de ikke har vist på lenge.

Flere av mulighetene og kom når Brannspillerene spilte på førstetouch, som målgivende fra Sivert til Castro f.eks. I stedet for evinnelige mange touch og balltrilling eller innlegg fra alle slags dårlige vinkler.

Synest også Kristiansen fremstår som en klokere og bedre stopper enn Pallesen. Spesielt når Brann dominerer kamper og duell og luftsstyrke ikke er det som behøves mest.

Håper Kristiansen beholder plassen om han fortsetter på dette nivået.


Brannsupporter.

Lasaron

Deilig seier, og viktig på flere måter.

Det har jo vært mye kok i år, mye bra på gang der. Veldig bra at de supporterne fikk en slik opptur på hjemmebane. Nå tror jeg det vil fortsette å utvikle seg.

Kristiansen var god, særlig i første. Han får mer bruk for sin defensive klokskap som stopper, han var en flink semi-playmaker, og vi slapp å se den dårlige innleggsfoten. Dessuten er han raskere enn de andre stopperne.

Sønnen - opp med hånden de som fortsatt syns han er primitiv.

Rasmussen var god. Børsting med sin beste kamp for Brann så langt. Og så liker jeg at Tomar har fått innhopp i to kamper på rad.
Tren på langskudd

Corran

For en herlig dag på staddaen.
Mulig et par korona år og mye drittspill farger meg litt men tror vi må tilbake til 2007 for å finne like bra stemning på staddaen.

Og for en innsats av spillerne. De går i dueller fra start og vinner ballen gang på gang. Tror Sandnes Ulf ble tatt på sengen.
Lik innsats til dette framover og opprykk blir lett.
De to beste for meg i dag er Børsting og Wassberg. De vinner ballen gang på gang.
Wassberg roter litt av og til, men han tør prøve og det er mye deiligere å se enn at de bare spiller trygt. Samme gjelder Wolfe.
Men Wassberg sin evne til å stjele ballen er noe av det som imponerer meg mest , erfaring og alder tatt i betraktning.
Dette laget må også starte neste helg.

Også deilig å se at Blomberg og Hjorteseth er valgene å sette inn.

En ser også endelig plan i spillet og at de får til noe.
Spiller de sånn som dette så skal eg heller takle et tap her og der

Nei nå er eg i overkant positiv her så dette går nok snart til helvete
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Go Up