• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Sportssjefen etter Soltvedt

Started by pidre, February 03, 2021, 10:58:55 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

pidre

Saludar a los monos!

pidre

Saludar a los monos!

Gulløl

Skal vel ikke slutte han. Fast ansatt og greier.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Nixon

Quote from: pidre on February 03, 2021, 10:58:55 AMRoy Wassberg

Ja, vi trenger en ærlig sportssjef som sier om lokale talenter at "mest sannsynlig blir det ingenting av dem, sånn er det"!;)
Rød makt på Hansa

pidre

Quote from: Nixon on February 03, 2021, 11:11:55 AM
Quote from: pidre on February 03, 2021, 10:58:55 AMRoy Wassberg

Ja, vi trenger en ærlig sportssjef som sier om lokale talenter at "mest sannsynlig blir det ingenting av dem, sånn er det"!;)

Ja sånn er det, og han sa meir - om hardt arbeid for å lukkast osv.
Saludar a los monos!

pidre

Saludar a los monos!

pidre

Quote from: Gulløl on February 03, 2021, 11:04:02 AMSkal vel ikke slutte han. Fast ansatt og greier.

Jaja, Soltvedt er vel ikkje typen som skifter jobb så ofte. Så vi kan altså risikere at han sitter til pensjonsalder?   
Saludar a los monos!

Gulløl

Quote from: pidre on February 03, 2021, 11:24:30 AMJaja, Soltvedt er vel ikkje typen som skifter jobb så ofte. Så vi kan altså risikere at han sitter til pensjonsalder?    
Jepp. 31 mai 2036 blir han 67 år. Det er bare å merke av i kalenderen.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Kagain

Jeg lurer på hva Scharner gjør på for tiden. Foreslo ikke han seg selv i en slik posisjon en gang tidligere?

Lasaron

Arve Haukeland, Jostein Flo, Thomas Berntsen, Svante Samuelson
Tren på langskudd

Superjack

Arve Haukeland. Jobbet i lokalfotballen i mange år, gjorde en formidabel jobb i Nest, både med å få frem spillere, men også trenere.

Hvor var sportssjefen i saken om kunstgress??? Hvorfor var det direktøren og styreleder som frontet saken?
Er ikke dette Sportsjefens fordømte ansvar?

Brannsupporter.

krakra

Han melder seg i alle fall på nå, med antydninger om at målsetningene må reduseres etter dette nei-et.

https://www.ba.no/sport/fotball/sk-brann/sportssjefen-vil-diskutere-branns-malsettinger/s/5-8-1541255

Jeg syns dette virker helt absurd. Ambisjonen om toppstrid, spillerutvikling og underholdende fotball har vel vært der ganske lenge. I hvert fall siden midten av 2019. Så plutselig, i november, så finner man i hui og hast ut at treningsforholdene ikke er gode nok og at man er avhengig av kunstgress for å nå disse målene. Dette kommuniseres ikke til medlemmene før to uker før man ønsker å begynne å legge om til kunstgress. Så blir de presset til et ekstraordinært årsmøte hvor de møter fullstendig uforberedt. Når da forslaget stemmes ned, så kan man ikke ha disse målsetningene lenger.

Denne diskusjonen burde vært startet for lenge siden. Allerede da målsetningene ble satt burde man satt i gang en prosess i klubben for å vurdere hvilke forutsetninger man har for å nå dem, og hvilke områder man må forbedre seg på. Treningsforhold er naturligvis en vesentlig del av dette, og hvis disse er for dårlige burde det vært satt i gang en grundig prosess for å utrede hvordan man kan oppgradere treningsforholdene til god nok standard. Der både behov og alternativer belyses godt. Hele veien burde medlemmene være inkludert og orientert.

Slike prosesser kjører man ikke på to måneder, med en juleferie i midten, uten å inkludere medlemmene. Brann er en medlemsstyrt klubb. Uavhengig av hva man mener om det, så er det en realitet man må forholde seg til. Da må man forankre slike ting i medlemsmassen. Det betyr ikke at alt må vedtas på et årsmøte, men medlemmene må orienteres og inkluderes.

Å starte en diskusjon om målsetninger i lys av treningsforhold -etter- at en avgjørelse er tatt på styrets forslag om oppgradering er jo helt bakvendt og fremstår amatørmessig.

Jeg forstår at det oppstod en ekstraordinær situasjon når kommunen ødela banen ytterligere, men treningsforholdene til Brann har vært en hemsko i flere tiår. Det er ikke en ny situasjon og det er ingen grunn til at man ikke kunne startet en grundig og åpen prosess rundt dette for lenge siden.

Men forankring, kommunikasjon, strategiarbeid osv. virker ikke å være noen styrke i dagens Brann-ledelse, for å si det mildt. De gjorde en strålende jobb med hyblene, uten at de virker å ha latt seg inspirere av det i særlig grad.

ostraume

Rimelig pinlig ambisjonsnivå i denne klubben. Kravet til LAN var underholdende fotball, unggutter og gode resultater. Kravet 2021? En viss fremgang?

Null styring og rød tråd hos sportssjefen vår.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

krakra

Quote from: ostraume on February 03, 2021, 14:14:26 PMRimelig pinlig ambisjonsnivå i denne klubben. Kravet til LAN var underholdende fotball, unggutter og gode resultater. Kravet 2021? En viss fremgang?

Null styring og rød tråd hos sportssjefen vår.
Ja, og da var ikke treningsforholdene et tema, selv om de var like dårlige i hele fjor.

Et annet moment er jo at Brann har vært nødt til å trene på kunstgresset på Nymark i mange år. Gressbanen har lenge vært helt elendig og kun brukbar på sommeren. Disse kunstgressbanene har lenge vært slitte og harde, men i oktober i fjor ble de skiftet ut. I realiteten går nok Brann inn mot 2021-sesongen med bedre treningsforhold enn på mange år. Likevel er det full krise og umulig med medaljeambisjonene man har hatt i flere år.

Dette virker svært lite klubbstyrt og veldig påvirket av en trener som har vært i klubben i et halvt år, og nesten ledet oss til nedrykk. Selv om noen tror at KI er en slags Eggen jr. så ligger det nok et element av unnskyldninger og bortforklaringer her. Treningsforholdene er ikke optimale, og har behov for en klar oppgradering, men det er som sagt ikke noe nytt, så denne forhastede prosessen er ganske uforståelig.

Superjack

Det er samme sportssjefen som lovet gullkamp og kjempe om heder på 3 fronter.
Brukte mange mange millioner på spillere.

Ikke en plass stod det at det måtte være veldig gode treningsfasiliteter for laget først.

Hvor er sportssjefen og sportslig avdeling sin sportsplan?

Vi er 100% trenerstyrt.
Ikke styrt at styret, ikke styrt av sportssjef og ikke styrt av daglig leder.

Heldigvis er det medlemmene som bestemmer til slutt, når galematias tar overhånd.
Brannsupporter.

gladiporno

Tok en rask kikk gjennom årsrapporten fra 2019. Finner ingenting om de katastrofale treningsforholdene. Er det noen som har tatt vare på rapportene siden 2015 og se om dette er blitt adressert tidligere? Jeg er klar over at man i mange år har snakket om utfordrende treningsforhold, men derfra til full krise er ikke det samme. Hvis Brann har de verste treningsforholdene i de tre øverste divisjonene så burde vår fotballfaglig autoritet gjennom seks sesonger oppdage det, og ikke en nyankommen trønder.

Arne Møller sa det så bra på årsmøtet. Skifte av underlag, forbedring av treningsforhold og evt kvinnefotball bør komme som en del av en nøye utarbeidet sportsplan som tar for seg fordeler og ulemper i et langsiktig perspektiv. Her hiver  admin inn plastgress og kvinnefotball etter eget forgodtbefinnende uten at de er forankret i en plan. Det er svært amatørmessig.

pidre

Saludar a los monos!

pidre

February 22, 2021, 09:42:24 AM #17 Last Edit: February 22, 2021, 09:45:11 AM by pidre
Hvem kommer inn? Vil tro det allerede er klart.

Wassberg?
Saludar a los monos!

pidre

Saludar a los monos!

Hartson

Stig Inge Bjørneby? Han var vel sentral da Horneland ble ansatt som assistent.
Han og Kåre er vel gode kompiser.

esp123

Evt. Kåre Ingebrigtsen i en manager-rolle og Horneland med mer ansvar....

TheMoustacheMan

Ja, de kommer vel trekkende med Stig Inge eller Erik Hoftun, og blottlegger totalt hvor ute og kjøre de er strategisk.

Huff

Quote from: Hartson on February 22, 2021, 09:46:04 AMStig Inge Bjørneby? Han var vel sentral da Horneland ble ansatt som assistent.
Han og Kåre er vel gode kompiser.


Blir det enda en eks-RBKer begynner jeg å lure på statskupp. Bjørnebye bør absolutt være uaktuell. Regner med et ikke blir noen med for tett tilknytning til verken Horneland eller Ingebrigtsen. Av andre nevnt over er Wassberg en svært problematisk kandidat all den tid han vandrer rett inn i et habilitetsproblem (sønnen).

Jeg er ikke bare spent hvem det blir. Vet vi at det blir ny sportsdirektør? Blir sportsdirektøren faktisk sportsdirektør i noe annet enn navnet, og har Soltvedts avgang noe med endringene i styret å gjøre?

SKBCPH

Bjørnebye hadde utvilsomt vært en oppgradering. Og en mann jeg har stor respekt for. Stort minus at man får barna med på kjøpet, men de har kanskje blitt voksne nå.
- Vi har den treneren vi har.

esp123

Hva har Bjørnebye å vise til? Jeg spør oppriktig.

Hartson

Bjørnebye er dyktig og har et godt nettverk. Om det er en fordel eller en ulempe at han kjenner Kåre godt vet jeg ikke.

krakra

Haha, Bjørnebye var RBKs egen RBH. Nei takk. Her håper jeg Brannstyret setter foten ned og ikke lar mannen som nesten ledet oss til nedrykk i fjor diktere alt som skal skje i klubben.

Hartson

Quote from: esp123 on February 22, 2021, 10:01:27 AMHva har Bjørnebye å vise til? Jeg spør oppriktig.

For å sitere vg.no den dagen han ga seg som RBK sportssjef:

"Men RBK har også hatt betydelig sportslig suksess i Bjørnebyes periode. Klubben har vunnet fire seriegull og tre cuptitler de siste fem sesongene. I tillegg har RBK kvalifisert seg for fire av fem mulige gruppespill i europaligaen."

Han har et godt nettverk og masse erfaring både som spiller og fotball-leder.
Det er vel ikke mange norske navn som har en slik CV?
Eller?

pidre

Jostein Flo gjode vel sine saker bra i SIF.
Saludar a los monos!

esp123

Quote from: Hartson on February 22, 2021, 10:06:14 AM
Quote from: esp123 on February 22, 2021, 10:01:27 AMHva har Bjørnebye å vise til? Jeg spør oppriktig.

For å sitere vg.no den dagen han ga seg som RBK sportssjef:

"Men RBK har også hatt betydelig sportslig suksess i Bjørnebyes periode. Klubben har vunnet fire seriegull og tre cuptitler de siste fem sesongene. I tillegg har RBK kvalifisert seg for fire av fem mulige gruppespill i europaligaen."

Han har et godt nettverk og masse erfaring både som spiller og fotball-leder.
Det er vel ikke mange norske navn som har en slik CV?
Eller?


Traff Bjørnebye bra på spillerkjøp? Jeg vil ikke si at denne listen er så imponerende:
https://www.bt.no/sport/i/K3828o/sjekk-lista-dette-er-bjoernebyes-53-overganger-som-rbk-sjef

Han gikk altså 30 mill i pluss i sin tid som sportssjef, men det inkluderer salg av Selnæs (~50 mill), Svensson (~12-13 mill) og Midtsjø (~20 mill) som alle var i klubben før Bjørnebye kom.

Jeg kan ihvertfall si såpass at å være sportssjef for Rosenborg og være sportssjef for Brann er to helt forskjellige jobber når jeg ser på hvilke spillere Rosenborg hentet i løpet av hans tid.

Hva står han for ellers? Kan virke som han prioriterer dyrkjøpte eksterne spillere foran unge, egenproduserte....

gladiporno

Spekulasjon! Hvem blir ny sportssjef? Mine kandidater:

Kåre Ingebrigtsen
Bjarne Berntsen
Arve Haukeland
Per-Ove Ludvigsen
Paul Scharner
Seyi Olofinjana
Erik Hoftun

Jeg ser at Bjørnebye nevnes. Han regnes som en katastrofe både som trener og sportssjef. TKK og sånt håper jeg klubben holder seg langt unna.

SKBCPH

Er det mulig å lokke Svante Samuelsson over grensen? Han gjorde jo det godt som sportssjef i Kalmar, men er vel godt betalt i jobben som direktør for Svensk Elitfotboll.
- Vi har den treneren vi har.

Gulløl

Som vi husker var Stig Inge Bjørnebye sentral når Horneland ble ansatt i Brann i oktober. En tjuvstart som sportsdirektør i Brann ? Håper ikke det.

Klipp:
Ingebrigtsen smiler lurt når TV 2 stiller ham spørsmålet.
- Jeg må nesten utlevere ham da...ehh...Stig Inge ringte meg og sa at det kunne være en mulighet.
- Stig Inge Bjørnebye?
- Ja, så da takket jeg for tipset og ringte Horneland. Så sånn startet det, sier Branns hovedtrener og ler.
- Jeg er revansjesugen
Eirik Horneland bekrefter opplysningene om at Rosenborgs tidligere sportsdirektør var sentral.
- Ja, Stig Inge kjenner oss begge to og jeg tror han nok tenkte at dette var en god match. Og det tror jeg det kan bli. Jeg tror Stig Inge har tenkt klokt der, sier Horneland som også bekrefter den første telefonsamtalen.


https://www.tv2.no/a/11718962/
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

pidre

Quote from: gladiporno on February 22, 2021, 10:19:52 AMSpekulasjon! Hvem blir ny sportssjef? Mine kandidater:

Kåre Ingebrigtsen
Bjarne Berntsen
Arve Haukeland
Per-Ove Ludvigsen
Paul Scharner
Seyi Olofinjana
Erik Hoftun

Jeg ser at Bjørnebye nevnes. Han regnes som en katastrofe både som trener og sportssjef. TKK og sånt håper jeg klubben holder seg langt unna.

Hoho - Scharner hadde vært noe! Tror nok likevel han fort hadde stanget hodet i veggen, om ikke Mohn hadde lagt endel penger i bordet. Arve Haukeland er kanskje et ok alternativ - men er ikke det bare en ny Soltvedt?   
Saludar a los monos!

kabelmann

Jeg tror stafettpinnen holdes internt i slekten. Velkommen, Trond Egil.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

esp123

Quote from: gladiporno on February 22, 2021, 10:19:52 AMSpekulasjon! Hvem blir ny sportssjef? Mine kandidater:

Kåre Ingebrigtsen
Bjarne Berntsen
Arve Haukeland
Per-Ove Ludvigsen
Paul Scharner
Seyi Olofinjana
Erik Hoftun

Jeg ser at Bjørnebye nevnes. Han regnes som en katastrofe både som trener og sportssjef. TKK og sånt håper jeg klubben holder seg langt unna.

Hvorfor håper du at de holder seg unna TKK? Er det utelukkende basert på Start-fadesen? For jeg tror nok den klubbens problemer har røtter i noe annet enn TKK.... Når det kommer til nettverk (og erfaring) er det vel ingen andre nordmenn som kan vise til noe i nærheten av det han har.

gladiporno

Kåre er det nok lavest odds på.

Huff

February 22, 2021, 10:31:56 AM #37 Last Edit: February 22, 2021, 10:33:51 AM by Huff
Av gamle kjente er det vel Svante og Geir Hasund som har mest relevant erfaring. Utover disse virker det etterhvert som det utrolig nok kryr av dyktige fotballfolk i og rundt Bergen, fellesnevneren er vel at de har hatt lite eller ingenting med Brann å gjøre.

Kan forresten sparkingen ha noe med kunstgressfadesen å gjøre?

Nixon

Quote from: Huff on February 22, 2021, 10:31:56 AMKan forresten sparkingen ha noe med kunstgressfadesen å gjøre?

Neppe, der var det andre folk i adminstrasjonen som var mye mer involvert og ansvarlige.
Rød makt på Hansa

Lasaron

Hvorfor foreslås stadig Olofinjana og Scharner?

Greit. Da foreslår jeg Rodolph Austin. Han vil være en kjempegod sportssjef.
Tren på langskudd

Nixon

Quote from: gladiporno on February 22, 2021, 10:29:26 AMKåre er det nok lavest odds på.

Har også en liten følelse for det. Ikke minst siden Horneland allerede styrer mye på treningsfeltet etter det jeg har lest. Men spørs hvordan det blir mottatt.
Rød makt på Hansa

TheMoustacheMan

Quote from: Lasaron on February 22, 2021, 10:37:00 AMHvorfor foreslås stadig Olofinjana og Scharner?

Greit. Da foreslår jeg Rodolph Austin. Han vil være en kjempegod sportssjef.

Riktig.
De to har selvsagt ingen kvalifikasjon som tilsier at de skal nevnes i hytt og gevær.

kabelmann

Beforeigners. Ser heller ikke noen spesiell grunn til at disse til stadighet skal trekkes frem.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

Gulløl

Roald Bruun-Hanssen, noen som ønsker comeback fra han ?
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

TheMoustacheMan

Quote from: Gulløl on February 22, 2021, 10:41:20 AMRoald Bruun-Hanssen, noen som ønsker comeback fra han ?
te author=Gulløl link=msg=564521 date=1613986880]
Roald Bruun-Hanssen, noen som ønsker comeback fra han ?
[/quote]

Ehh, nei.

gladiporno

Quote from: esp123 on February 22, 2021, 10:29:14 AM
Quote from: gladiporno on February 22, 2021, 10:19:52 AMSpekulasjon! Hvem blir ny sportssjef? Mine kandidater:

Kåre Ingebrigtsen
Bjarne Berntsen
Arve Haukeland
Per-Ove Ludvigsen
Paul Scharner
Seyi Olofinjana
Erik Hoftun

Jeg ser at Bjørnebye nevnes. Han regnes som en katastrofe både som trener og sportssjef. TKK og sånt håper jeg klubben holder seg langt unna.

Hvorfor håper du at de holder seg unna TKK? Er det utelukkende basert på Start-fadesen? For jeg tror nok den klubbens problemer har røtter i noe annet enn TKK.... Når det kommer til nettverk (og erfaring) er det vel ingen andre nordmenn som kan vise til noe i nærheten av det han har.


På meg virker han som en opportunist som hopper fra den ene jobben til den andre uten at klubbene som han har vært i  blir bedre. Snarere tvert i mot. Start-katastrofen er vel det eneste lengre engasjementet han har hatt noengang. Utvilsomt kjempeflink til å få seg attraktive jobber, men hvilke konkrete resultater har han å vise til i fotballen? Han er såvidt jeg vet hatet i Fredrikstad.

TheMoustacheMan

Dersom dette skjedde akutt blir det vel Peddien inn på kort sikt.

esp123

Fredrikstad og Start er minuser, men han var ikke veldig lenge i Fredrikstad. Snudde Monaco-skuten da de lå i Ligue 2, og Monaco hadde jo en særdeles god utvikling i årene etter at han var der ;)


gladiporno

February 22, 2021, 10:49:16 AM #48 Last Edit: February 22, 2021, 10:55:41 AM by gladiporno
Quote from: Nixon on February 22, 2021, 10:38:43 AM
Quote from: gladiporno on February 22, 2021, 10:29:26 AMKåre er det nok lavest odds på.

Har også en liten følelse for det. Ikke minst siden Horneland allerede styrer mye på treningsfeltet etter det jeg har lest. Men spørs hvordan det blir mottatt.

Tipper han får en utvidet rolle. Slik den Norling hadde før Soltvedt fikk sportssjefjobben. Etterhvert forsvinner Kåre fullstendig fra treningsfeltet og blir fulltidssportssjef. Han går med andre ord samme karrierevei som Tennfjord.

Også får han selvfølgelig sparken i løpet av 2022.

gladiporno

Quote from: esp123 on February 22, 2021, 10:48:20 AMFredrikstad og Start er minuser, men han var ikke veldig lenge i Fredrikstad. Snudde Monaco-skuten da de lå i Ligue 2, og Monaco hadde jo en særdeles god utvikling i årene etter at han var der ;)Jeg ønsker ikke å ta sjansen på slike som snakker seg til gode jobber for så å hoppe av etter 3 måneder hver jæla gang. Har møtt for mange slike i jobbsammenheng. Jeg kan introdusere deg for 2-3 norsk-kinesisk-tolker som kan skryte på seg svært attraktive oppdrag for store mediehus og store konserner uten å kunne føre en forståelig samtale på kinesisk. De har simpelthen fått oppdragsgiveren (som selv ikke kan kinesisk) til å tro at de kan det. Orker ikke slike folk i Brann.

pidre

February 22, 2021, 10:59:27 AM #50 Last Edit: February 22, 2021, 11:01:18 AM by pidre
Quote from: gladiporno on February 22, 2021, 10:54:30 AM
Quote from: esp123 on February 22, 2021, 10:48:20 AMFredrikstad og Start er minuser, men han var ikke veldig lenge i Fredrikstad. Snudde Monaco-skuten da de lå i Ligue 2, og Monaco hadde jo en særdeles god utvikling i årene etter at han var der ;)Jeg ønsker ikke å ta sjansen på slike som snakker seg til gode jobber for så å hoppe av etter 3 måneder hver jæla gang. Har møtt for mange slike i jobbsammenheng. Jeg kan introdusere deg for 2-3 norsk-kinesisk-tolker som kan skryte på seg svært attraktive oppdrag for store mediehus og store konserner uten å kunne føre en forståelig samtale på kinesisk. De har simpelthen fått oppdragsgiveren (som selv ikke kan kinesisk) til å tro at de kan det. Orker ikke slike folk i Brann.

Ja støtter deg der, Kina-markedet er jo interessant og undervurdert. Inormt (!) mange gode spillere, gode holdninger og med gode ferdigheter.  Såklart kineskisk språkferdigheter vil være en stor fordel. Tror Jostein Flo kan litt.
Saludar a los monos!

gladiporno

Quote from: pidre on February 22, 2021, 10:59:27 AM
Quote from: gladiporno on February 22, 2021, 10:54:30 AM
Quote from: esp123 on February 22, 2021, 10:48:20 AMFredrikstad og Start er minuser, men han var ikke veldig lenge i Fredrikstad. Snudde Monaco-skuten da de lå i Ligue 2, og Monaco hadde jo en særdeles god utvikling i årene etter at han var der ;)Jeg ønsker ikke å ta sjansen på slike som snakker seg til gode jobber for så å hoppe av etter 3 måneder hver jæla gang. Har møtt for mange slike i jobbsammenheng. Jeg kan introdusere deg for 2-3 norsk-kinesisk-tolker som kan skryte på seg svært attraktive oppdrag for store mediehus og store konserner uten å kunne føre en forståelig samtale på kinesisk. De har simpelthen fått oppdragsgiveren (som selv ikke kan kinesisk) til å tro at de kan det. Orker ikke slike folk i Brann.

Ja støtter deg der, Kina-markedet er jo interessant og undervurdert. Inormt (!) mange gode spillere, gode holdninger og med gode ferdigheter.  Såklart kineskisk språkferdigheter vil være en stor fordel. Tror Jostein Flo kan litt.

Kina var bare en referanse fra min side siden jeg jobber med det hver dag. Poenget er at jeg i løpet av min studietid og arbeidsliv har møtt på så mange som har skrytt på seg falsk kinesisk- og kinakompetanse og fått svært attraktive jobber som følge av det. En fellesnevner for disse er ofte korttidsengasjement. De forlater skipet før de blir avslørt. Jeg har inntrykk av at TKK er fotballens svar på dette.

pidre

Saludar a los monos!

nero

Hva ble sagt om ny sportssjef på pressekonferansen?

"Vi har gleden av å presentere Branns nye sportsjef. Ta godt i mot...... Roald Bruun-Hanssen!"
Lions led by donkeys.

Lasaron

Quote from: Gulløl on February 22, 2021, 10:41:20 AMRoald Bruun-Hanssen, noen som ønsker comeback fra han ?

Han var kanskje en bedre stallbygger enn Soltvedt, iallfall med tanke på ungdommer. Men NEI!
Tren på langskudd

Lasaron

Så de hadde ikke erstatteren klar helt enda.

Dette blir veldig spennende. Både om de beholder modellen og hvem de henter. Jeg håper de ikke går for KI som manager, fordi det fort kan bli for kortsiktige løsninger da.

Er det sjanse for noen interne opprykk? Måtte i så tilfelle være POL eller Tom Mangersnes, men jeg tviler litt.

Er det andre lokale som kan være aktuelle? Arve Haukeland er nevnt, og er for meg et spennende navn. Mons Ivar Mjelde? Knut Tørum? Arne Sandstø?

Noen ikke-lokale med tilknytning til Brann? Svante Samuelson? Geir Hasund?
Tren på langskudd

nero

Sa de virkelig ingenting om hvem etterfølgeren blir, eller eventuelt når vedkommende blir presentert?
Lions led by donkeys.

Superjack

Blir Kåre som "Manager" og Horneland som hovedtrener.
Nok folk på toppen....
Brannsupporter.

Huff

Håper det nye styret blir meget aktive i ansettelsesprossessen og at antatt fotballkompetente mennesker som Brochmann og Giske er involvert. Kåre må ikke få velge sin mann, og KI må ikke bli manager.

Den nye sportsdirektøren må passe inn i klubbens planer, klubbens planer må ikke tilpasses en ny sportsdirektørs ideer.


Quote from: nero on February 22, 2021, 11:53:23 AMSa de virkelig ingenting om hvem etterfølgeren blir, eller eventuelt når vedkommende blir presentert?

Ut fra det VJ sa i BT så hadde de vel ikke begynt denne prossessen ennå

Lasaron

Jeg tenker at de_må_ha noen tanker om hvem. Det var vel ikke så dramatisk og akutt at de bare måtte sparke ham nå. Særlig ikke siden spillerlogistikken er på rett vei. Så jeg tror de er nærmere en løsning enn VJ ga uttrykk for.
Tren på langskudd

Leffen

For guds skyld ikke TKK! Utrolig at han fortsatt lever på det korte Monaco-eventyret. Han var der i under et år, halvparten av tiden som sportsdirektør. Da hadde også klubben fått inn en styrtrik ny eier som skulle satse. Ikke så rart de klarte å rykke opp. Fiaskotid i både Fredrikstad og Start. Kanskje er han god speider men la oss holde oss langt unna ham.

Svante Samuelsson er spennende! Han gjorde "visstnok" en veldig god jobb i Elfsborg. Nå jobber han vel i den svenske ekvivalenten til norsk toppfotball.

Lasaron

Slik jeg tolker Eivind Lunde har Brann tanker om rollen som ikke tilsier en manager-løsning. Bra. Han sier blant annet dette:

 "Han er klar på at sportssjefrollen er viktig for Brann, og at den bør bevares. - Den skal være sentral i klubben. Det er en veldig viktig jobb. Det handler om å se helheten fra akademiet til A-laget, sier den avtroppende lederen."

Lunde sier også at han tror det blir en jobb for det nye styret å finne ny sportssjef. Da har iallfall vi medlemmer og supportere brukbart med tid til å si fra om løsninger som vil skape uro og provokasjon.
Tren på langskudd

krakra

Svante er spennende. Må jo også sjekke om Inge Andre Olsen fortsatt er interessert.

Lasaron

Tren på langskudd

gladiporno

Svante vil vel neppe dra fra toppjobben hans i Sverige. Problemet med Per-Ove inn er at han i sin tid ville avvikle utviklingsavdelingen. Det var mulig for en norsk klubb å lykkes uten å utvikle spillere selv i 2005, men neppe i 2021. Vet ikke om han har endret oppfatning med tiden.

Bjarne Berntsen er den av de ledige jeg er mest trygg på vil lykkes i Brann.

gladiporno

Quote from: Lasaron on February 22, 2021, 12:40:48 PMHva med Thomas Berntsen?

Det er mulig med han, ja. Han er såvidt jeg vet frilanser for Sarpsborg, noe som betyr at han kan slutte på kort varsel uten at Brann må kjøpe ham ut.

gladiporno

Quote from: krakra on February 22, 2021, 12:28:50 PMSvante er spennende. Må jo også sjekke om Inge Andre Olsen fortsatt er interessert.

Inge André Olsen er litt fishy. Det er kanskje Thomas Berntsen også, men Olsen er mer fishy synes jeg. Gunnarson-saken er én sak. Det at Stabæk med IAO i spissen hentet helt ukjente og ubrukelige kinesere som de heller ikke bruker, stinker ganske mye. Ikke trygg på ham. Han er vel trolig ikke interessert heller.

ostraume

IA Olsen bør være uaktuell. Vi ansetter ikke en svindler som var griseheldig som unngikk fengselsstraff for bedrageri.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Lasaron

Følgende er nevnt, som har hatt slike roller før:

Arve Haukeland
Stig Inge Bjørnebye
Erik Hoftun
Jostein Flo
Svante Samuelson
Thomas Berntsen
Roald Bruun Hansen er nevnt på tull
Inge Andre Olsen
Bjarne Berntsen
Geir Hasund
Per Ove Ludvigsen
Tor Kristian Karlsen
Joacim Jonsson
Tren på langskudd

Nixon

Quote from: gladiporno on February 22, 2021, 12:43:06 PMProblemet med Per-Ove inn er at han i sin tid ville avvikle utviklingsavdelingen. Det var mulig for en norsk klubb å lykkes uten å utvikle spillere selv i 2005, men neppe i 2021. Vet ikke om han har endret oppfatning med tiden.

Blir neppe noe problem all den tid POL neppe tar en jobb der han er uenig med forutsetningene. Men han er litt gammelt nytt, vil helst ha en som er litt mer utenfor. For hvor mye må sportssjefen egentlig kjenne klubben fra før for å kunne gjøre en god jobb? Det er jo svært vanlig at toppledere skifter bransje helt nå de bytter jobb. Er man flink nok bør man komme fort opp i fart.
Rød makt på Hansa

gladiporno

February 22, 2021, 13:05:44 PM #70 Last Edit: February 22, 2021, 18:46:48 PM by gladiporno
Quote from: ostraume on February 22, 2021, 12:57:38 PMIA Olsen bør være uaktuell. Vi ansetter ikke en svindler som var griseheldig som unngikk fengselsstraff for bedrageri.

Jeg følger (eller fulgte) kinesisk fotball tett. Tre av de fire kinesiske spillerne som Stabæk hentet (og som de aldri brukte) var helt ukjente spillere i Kina før de ble hentet til klubben. De ble dog kjente etter Stabæk-oppholdet pga av de "spilte" i utlandet. Tipper agenten tjente mye penger på disse signeringene.

Gunnarson-saken er allerede nevnt. Inge André Olsen bør ikke komme til Brann.

esp123

Men hva ønsker Brann? Hva står disse navnene som er nevnt for? Hva er målet, visjonen og strategien i årene som kommer? Hva skal arbeidsoppgavene til en sportslig leder være? Trenger man flere ansatte i sportslig avdeling? Hvilke verktøy skal tas i bruk? Hva skal til for at Brann skal bygge opp en identitet og kultur, både hva gjelder utvikling av spillere og måter man jobber på i rekruttering av spillere?

Jeg vil ikke ha en sportslig leder som lever for overgangsvinduene, men en sportslig leder som evner å jobbe i henhold til en langsiktig strategi om hvem Brann skal være. Jeg vil ha en som evner å tenke nytt, og evner å hente marginer også i spillerekrutteringen så vel som spillerutviklingen.

Brann er Brann, de kommer ikke plutselig til å treffe på overgangsmarkedet og bli en toppklubb bare pga. de bytter ut Soltvedt med ett av disse navnene. Brann trenger en sportslig leder som kan bygge opp kompetanse og kultur i sportslig ledelse. Hva skal være Brann-måten å gjøre ting på?
Og når vi snakker om Inge André Olsen, så gikk han vel ganske nylig til Aalborg?

pidre

Quote from: Lasaron on February 22, 2021, 12:57:52 PMFølgende er nevnt, som har hatt slike roller før:

Arve Haukeland
Stig Inge Bjørnebye
Erik Hoftun
Jostein Flo
Svante Samuelson
Thomas Berntsen
Roald Bruun Hansen er nevnt på tull
Inge Andre Olsen
Bjarne Berntsen
Geir Hasund
Per Ove Ludvigsen
Tor Kristian Karlsen
Joacim Jonsson

Vil legge til Håvard Flo, som har gjort det bra i Sogndal. Kanskje er Åsmund Bjørkan klar for nye utfordringer?
Saludar a los monos!

SKBCPH

Quote from: esp123 on February 22, 2021, 13:16:43 PMOg når vi snakker om Inge André Olsen, så gikk han vel ganske nylig til Aalborg?

IA Olsen startet sitt prosjekt AaB for ikke all for lang tid siden ja, og er heldigvis ganske uaktuell.
- Vi har den treneren vi har.

Lasaron

Nå sier VJ i BA at dette var hennes initiativ. Overraskende for meg. Hun sier videre at hun ser for seg sportssjef som en som tenker helhet, langsiktig, etc.
Tren på langskudd

Huff

Quote from: gladiporno on February 22, 2021, 12:43:06 PMProblemet med Per-Ove inn er at han i sin tid ville avvikle utviklingsavdelingen. Det var mulig for en norsk klubb å lykkes uten å utvikle spillere selv i 2005, men neppe i 2021. Vet ikke om han har endret oppfatning med tiden.

Magni Fanneberg trakk frem POL som den eneste rundt a-laget med genuin interesse rundt utviklingsavdelingen da han forlot Brann. Ikke at dette skal forståes som et innlegg for POL som ny sportsdirektør, jeg vil ha en utenfra, men ut fra Fannebergs beskrivelse har nok Ludvigsen endret oppfatning.

Huff

Quote from: Lasaron on February 22, 2021, 13:58:25 PMNå sier VJ i BA at dette var hennes initiativ. Overraskende for meg. Hun sier videre at hun ser for seg sportssjef som en som tenker helhet, langsiktig, etc.

Samtidig snakker Lunde om at han har vært sentral i avgjøresen. VJ har kanskje -som Nixon var inne på-  ha lest skriften på veggen og valgt å ofre Soltvedt for å virke sterkere og mer handlekraftig i møtet med et mer kritisk styre. I så fall kan en se en viss ironi, ettersom jeg har meget sterke mistanker om at Stanghelle-karen sparket LAN for å redde eget skinn i fjor.

Neste sportsdirektør bør forøvrig ta noen telefoner til Soltvedt neste gang Brann skal selge en spiller. Her var ''sportsdirektøren'' trolig landets dyktigste.

Nixon

Quote from: Huff on February 22, 2021, 13:59:13 PM
Quote from: gladiporno on February 22, 2021, 12:43:06 PMProblemet med Per-Ove inn er at han i sin tid ville avvikle utviklingsavdelingen. Det var mulig for en norsk klubb å lykkes uten å utvikle spillere selv i 2005, men neppe i 2021. Vet ikke om han har endret oppfatning med tiden.

Magni Fanneberg trakk frem POL som den eneste rundt a-laget med genuin interesse rundt utviklingsavdelingen da han forlot Brann. Ikke at dette skal forståes som et innlegg for POL som ny sportsdirektør, jeg vil ha en utenfra, men ut fra Fannebergs beskrivelse har nok Ludvigsen endret oppfatning.

Det var jo ikke slik at POL ikke ville ha lokale talenter på laget. Men han så for seg en annen modell (hvis jeg husker rett) der spillerne ikke kom til Brann så tidlig, men ble utviklet i sine lokale klubber der de gjerne fikk spille seniorfotball i ung alder.
Rød makt på Hansa

SKBCPH

Jeg søkte opp Paul Scharner på Twitter, og han har allerede retweetet et par Brann-fans som har nevnt han. Men ser også han har en høy stjerne hos mange West Brom-fans, som også for øyeblikket prøver å overbevise han om å bli ny Teknisk Direktør i Premier League-klubben.
- Vi har den treneren vi har.

fortune

Quote from: Huff on February 22, 2021, 14:07:15 PMNeste sportsdirektør bør forøvrig ta noen telefoner til Soltvedt neste gang Brann skal selge en spiller. Her var ''sportsdirektøren'' trolig landets dyktigste.

Tja, dette har vel mer med strategi enn dyktighet å gjøre? Soltvedt har valgt å bare selge dersom kjøpende klubb aksepterer Branns noe høye verdsettelse av spilleren, noe som har slått heldig ut med f.eks. Berisha. Vi har samtidig sørger for å forlenge kontrakter med spillere underveis, noe som opprettholder deres salgspris.

Denne samme strategien medfører dessverre også at Brann ikke blir kvitt spillere de ikke lengre har behov for, slik at klubben ender med beholde spillere inntil deres forlengede kontrakter går ut. Disse spillerne bidrar med lite annet enn lønnskostnader mot slutten av sine Brann-karrierer og illustrerer nedsiden av overnevnte strategi.
First is first, second is nothing

Lasaron

February 22, 2021, 14:37:03 PM #80 Last Edit: February 22, 2021, 14:39:25 PM by Lasaron
Jeg mener å huske at POL ville legge ned Akademiet, og det skjedde vel også. Det var i den tiden vi bare fikk frem Mathias Møvik, Thor Jørgen Spurkeland, Tore Kannelønning, Jørgen Mohus, Nicolai Misje. Det var liksom arven etter POL sin strategi. Mulig jeg maler et litt for svart bilde nå, men jeg tror det var slik.
Tren på langskudd

Superjack

Quote from: Lasaron on February 22, 2021, 14:37:03 PMJeg mener å huske at POL ville legge ned Akademiet, og det skjedde vel også. Det var i den tiden vi bare fikk frem Mathias Møvik, Thor Jørgen Spurkeland, Tore Kannelønning, Jørgen Mohus, Nicolai Misje. Det var liksom arven etter POL sin strategi. Mulig jeg maler et litt for svart bilde nå, men jeg tror det var slik.

Talentsatsingen til Brann har vel vært lite å juble for, nesten uansett regime.

Mener å huske at POL mente at man ikke fikk utviklet A-lagsspillere via rekruttavdelingen og at Brann heller kunne knytte til seg distriktets største talenter, for så å leie dem ut på passende nivå når de var i rett alder.
Egentlig ikke så langt unna slik det forsøkes nå og veldig forut for sin tid kanskje i Norsk sammenheng.
Brannsupporter.

Lasaron

Vel, du så resultatene. Så begynte vi med akademi igjen. Da kom Kristoffer Larsen, Kristoffer Barmen, Henrik Gjesdal, Jonas Grønner, Bård Finne etc.

Før akademiet ble lagt ned hadde vi Vegard Landro, Arve Walde, Eirik Mjelde, Erlend Storesund og litt sånn.
Tren på langskudd

Gepard

Svante Samuelson er vel drømmesigneringen, Pol kan også være interessant. Trenger definitivt inn en som er dyktig på forhandlinger og lure medieutspill, en som kan spillet rett og slett.

gladiporno

POL la ned satsningen på utviklingsavdelingen og erstattet talentene med Trio-spillere og annet rask. Den modellen fungerer ikke i dagens fotball der spillere på 19-20 år gjerne selges for 25 mill etter én god sesong, mens samme spiller kan være bortimot verdiløs kort tid etter. Vi er ganske heldige som fikk Delaveris og Simba billig.

Kagain

Quote from: Lasaron on February 22, 2021, 10:37:00 AMHvorfor foreslås stadig Olofinjana og Scharner?

Greit. Da foreslår jeg Rodolph Austin. Han vil være en kjempegod sportssjef.

Jeg tror Scharner lanserte seg selv som sportssjef for noen år siden, ikke så lenge etter han hadde lagt opp. Jeg har nesten sett for meg han mer som en meme enn noe annet på sportssjef.

Ola fra Fana har jo hatt en del arbeid rundt Wolves etter han la opp. Først i junioravdelingen, og nå som låneansvarlig.

Grunnen til at disse blir nevnt er vel det at de kom fra sitt Brann-opphold med æren i behold. Brann tjente penger på dem, og det var ikke syting som gjorde at de forlot Brann. Scharner har jo blitt en slags kultfigur for hans eksentriske oppførsel, mens Ola fra Fana alltid har virket profesjonell til fingerspissene.

fortune

Steffen Landro har vel også uttalt at stillingen som sportssjef i Brann (ikke trener) er drømmejobben. Han og Arve Haukeland kan dele jobben, da blir det i det minste nok action for selv de mest ubderholdningshungrige.
First is first, second is nothing

Lasaron

Quote from: Kagain on February 22, 2021, 15:46:22 PM
Quote from: Lasaron on February 22, 2021, 10:37:00 AMHvorfor foreslås stadig Olofinjana og Scharner?

Greit. Da foreslår jeg Rodolph Austin. Han vil være en kjempegod sportssjef.

Jeg tror Scharner lanserte seg selv som sportssjef for noen år siden, ikke så lenge etter han hadde lagt opp. Jeg har nesten sett for meg han mer som en meme enn noe annet på sportssjef.

Ola fra Fana har jo hatt en del arbeid rundt Wolves etter han la opp. Først i junioravdelingen, og nå som låneansvarlig.

Grunnen til at disse blir nevnt er vel det at de kom fra sitt Brann-opphold med æren i behold. Brann tjente penger på dem, og det var ikke syting som gjorde at de forlot Brann. Scharner har jo blitt en slags kultfigur for hans eksentriske oppførsel, mens Ola fra Fana alltid har virket profesjonell til fingerspissene.

Jeg var svært fornøyd med de som spillere. Det var jeg med Torstein Helstad også.
Tren på langskudd

Finfin respons

Har ikke finansieringen til utviklingsavdelingen blitt radikalt endret siden POLs forrige storhetstid? Meningsløst å legge den ned nå. Samtidig driver Brann ikke langt unna det Pol mente var best den gangen.

For meg er det viktigste å få inn klubbfolk som også har enorm teft. Teft er viktigst og enda viktigere.

Da bør man ikke kjøre på med en ny fersking. En med erfaring til å styre unna Hattaka og Bamba.

Teft, teft, teft.
Kanskje.

krakra

En sportssjef er da ikke en speider. Han har et betydelig større ansvarsområde enn å bare hente spillere. Sist POL var sportssjef så etterlot han seg en nedlagt utviklingsavdeling og en stall med en svært begrenset holdbarhetsdato, lite videresalgspotensiale og et lønnsnivå som klubben ikke hadde økonomisk rygg til å bære. Det ga et gull, men det var på mange måter et selvmordprosjekt. Signeringene av Scharnet og Olofinjana var bra, men hvor mange bomkjøp hadde han ikke?

Siden han forlot Brann, hva har han drevet med for å holde set oppdatert på utviklingen? Hans innsats som speider vet vi lite om utover at det ikke har gitt resultater.

Det er nesten utelukkende romantikk og nostalgi som taler for POL. Nei takk.

Nixon

Vi kan uansett ikke sette inn en person som må lære seg selv opp i stillingen på nytt. Det er som Soltvedt sa i dag ingen sportssjefskole der ute. En som kan faget. Og så er det mer underordnet om han kjenner klubben og byen. Sååå spesielt er det ikke her i byen, selv om mange liker å tro noe annet.
Rød makt på Hansa

Nixon

Både Johannesen og Lunde brukte begrepet «uutnyttet potensial i sportssjefrollen» i dag. Det er som å si rett ut st Soltvedt ikke var noe flink i jobben sin. En hyggelig attest å ta med seg.
Rød makt på Hansa

maximus1963

Jo mere jeg ser av denne tråden, dess mere tenker jeg at Bjarne Berntsen kan være ett godt valg. Masse erfaring og har baller til å holde Kåre I. i ørene.
Kniksen var kongen

Gulløl

Quote from: maximus1963 on February 22, 2021, 17:51:11 PMJo mere jeg ser av denne tråden, dess mere tenker jeg at Bjarne Berntsen kan være ett godt valg. Masse erfaring og har baller til å holde Kåre I. i ørene.
Tror absolutt ikke Mr.Viking som er blitt 64 år er villig til å flytte til Bergen og jobbe 24/7.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Lasaron

Quote from: Nixon on February 22, 2021, 17:37:00 PMBåde Johannesen og Lunde brukte begrepet «uutnyttet potensial i sportssjefrollen» i dag. Det er som å si rett ut st Soltvedt ikke var noe flink i jobben sin. En hyggelig attest å ta med seg.

Kan du se noen annen grunn til at de "sparket" ham? Enn at de ønsker seg en som er bedre?
Tren på langskudd

Lasaron

Mons Ivar Mjelde snakker om ukultur i klubben. At enkeltpersoner ofres når klubben ikke gjør det bra nok. Han antydet nokså sterkt at det samme skjedde med ham, implisitt at han burde få fortsette som branntrener. På slutten av intervjuet smeller han til med at POL er den selvsagte erstatter, mannen som ville sparke Mjelde på et enda tidligere tidspunkt.
Tren på langskudd

gladiporno

Som nevnt et annet sted, hvis Berntsen er villig til å flytte på seg, er han min favoritt til jobben. Han har tilstrekkelig med faglig tyngde til å utfordre trenerteamet, og i Viking har han stått for en fotball og spillerlogistikkstrategi som jeg mener er fornuftig.

For øvrig er ikke Berntsen mer Mr. Viking enn at han har trent Bryne.

gladiporno

Quote from: Lasaron on February 22, 2021, 18:09:50 PMMons Ivar Mjelde snakker om ukultur i klubben. At enkeltpersoner ofres når klubben ikke gjør det bra nok. Han antydet nokså sterkt at det samme skjedde med ham, implisitt at han burde få fortsette som branntrener. På slutten av intervjuet smeller han til med at POL er den selvsagte erstatter, mannen som ville sparke Mjelde på et enda tidligere tidspunkt.

Uenig med Mjelde her. Det er riktig å avsette Soltvedt når han ikke er god nok i rollen sin. Han er klubbens faglige autoritet, og er den som skal bære hovedansvaret for klubbens feilslåtte sportslige strategi de senere årene. Synes det er rart å skylde på daglig leder eller styret. De er i utgangspunktet ikke faglig dyktig nok, og må sette sin lit til den faglig kyndige.

krakra

 
Quote from: Nixon on February 22, 2021, 17:34:14 PMVi kan uansett ikke sette inn en person som må lære seg selv opp i stillingen på nytt. Det er som Soltvedt sa i dag ingen sportssjefskole der ute. En som kan faget. Og så er det mer underordnet om han kjenner klubben og byen. Sååå spesielt er det ikke her i byen, selv om mange liker å tro noe annet.
Men det er jo et spørsmål om mye av det en sportssjef gjør er noe man ikke kan lære seg av andre roller i fotballen. Det er jo både spillere og trenere som har gått rett inn i sportssjefsjobber og gjort en god jobb.

Nixon

Ja, en trener er involvert i mye av det en sportssjef gjør, og kan selvsagt bytte beite i så måte uten å starte fra bunn.
Rød makt på Hansa

Corran

Var flere som ville at Espen Brochmann skulle inn som styremedlem og ikke vara pga sin fotballfaglige kunnskap
Kunne han vært en mann for sportssjef jobben?
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Gulløl

February 22, 2021, 19:48:48 PM #101 Last Edit: February 22, 2021, 20:04:52 PM by Gulløl
Skal jobbes hardt for å finne den rette personen med solid erfaring som sportsjef kombinert med de rette personlige egenskapene som er villig å flytte til Bergen og bli her over flere år og bygge noe langsiktig i klubben. Så hvilke lokale kandidater har vi som ikke allerede er nevnt og argumentert for ?
Hva med Erlend Hanstveit ? Mangler erfaring som sportsjef med har meget gode personlige egenskaper og kan være et solid lokalt emne og kandidat. Utdanning: Master of Management. Har vært varamedlem i Brann-styret. Har bred erfaring som spiller fra innland og utland, i Brann, Gent og Helsingborg. Har landslags erfaring. Er fotballfaglig sterk. Har trent gatelaget til Brann i fire år og er flink å behandle mennesker. Er nå i stillingen som forbundsleder i NISO. Lokal og har hjertet i Brann. Jeg mener han totalt sett er et klart bedre emne enn både Per Ove Ludvigsen og Rune Soltvedt var når de gikk inn i jobben.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

gladiporno

Hanstveit har mange gode egenskaper, men mangler prov på fotballfaglig tyngde. Han har ikke vært fotballtrener på toppnivå, og har vel heller ikke relevant utdanning. Stillingen er for viktig i Brann til å gi den til ham for bygge erfaring. Sportssjefen bør være en tidligere hovedtrener- eller sportssjef med bunnsolid fotballfaglig ekspertise + dyp forståelse av hva som kreves av en klubb for å skape varig og bærekraftig suksess. Brann må trolig ut av fylket for å finne den rette kandidaten. Bjarne og Thomas Berntsen er interessante alternativer. Kåre selv er en god kandidat. Kommer sikkert på flere etterhvert.

Huff

Er Berntsen en klubbygger eller er han «bare» knallgod på signeringer?  Det siste er selvsagt en strålende egenskap, men Brann må ha det første.

Lasaron

Føler for å skyte inn noen lokale navn som ikke er glemt, bare sånn at listen blir utvidet:

Alexander Straus
Trond Bjørndal
Gorm Natlandsmyr
David Nielsen
Tren på langskudd

Churchill

...we shall never surrender.

fortune

Nå er vi såpass langt nede på listen at Lillejord må får være med! Lokal og eliteserieerfaring som tilnærmet sportssjef i Start..
First is first, second is nothing

Churchill

...we shall never surrender.

Gulløl

February 22, 2021, 21:02:13 PM #108 Last Edit: February 22, 2021, 21:04:27 PM by Gulløl
Martin  Andressen. ikke lokal men kaptein og helt sentral for gullaget i 2007.  Solid erfaring som spiller for klubblag og landslag. Erfaring som trener i eliteserien. Næringslivsleder, er nå administrerende direktør i Skeidar som sliter i motgang. Han trenger kanskje en ny utfordring isteden for å lede familiebedriften ?
https://e24.no/naeringsliv/i/OpwBgl/martin-andresen-maatte-gi-kriselaan-til-skeidar-etter-nytt-toeft-aar
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Churchill

Han har sikkert null oversikt og kontakter i fotballen i dag. For ti år siden kanskje.
...we shall never surrender.

Nixon

https://www.vg.no/sport/fotball/i/86EaO1/stadionyndlingen-scharner-frir-til-brann-jeg-ville-ha-elsket-det

Fotballguden frir til Brann. Og ikke bare gjennom media, men han har tatt kontakt med klubben og "han håper på et møte i løpet av de kommende dagene."
Rød makt på Hansa

Gepard

Scharner som sportssjef, endelig hadde sirkus-brann vært fullendt..

Tipper Svante, er nå sportssjef for Svensk Elitfotball ikke ?, tipper det er en stilling som gir muligheter ang nye jobbtilbud.

Lasaron

Quote from: Nixon on February 22, 2021, 21:07:23 PMhttps://www.vg.no/sport/fotball/i/86EaO1/stadionyndlingen-scharner-frir-til-brann-jeg-ville-ha-elsket-det

Fotballguden frir til Brann. Og ikke bare gjennom media, men han har tatt kontakt med klubben og "han håper på et møte i løpet av de kommende dagene."

Sprøtt!

Jeg tror det er en dårlig idé, men en del av meg ville likt det. Frydblandet skrekk.
Tren på langskudd

Corran

Scharner hadde vært konge
Hadde i alle fall blitt oppmerskomhet og blest rundt klubben

Men litt seriøst så er han ikke det dummeste forslaget så langt. Er opptatt av å bygge med å utvikle unge spillere. Eller veldig opptatt (så vidt jeg husker) av mental bygging/styrke
Han holdt jo på mye med psykolog o.l.

Men tenker at det må finnes bedre valg en dette
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Spelaren

Knelte forumet tidligere i dag for flere enn meg, forresten? Føler det skjer litt når noe "akutt" hender i og rundt klubben.

For øvrig er det selvsagt en avskjedigelse - og Soltvedt skal ha for å pakke det fint inn i bomull. Rett opp og ned er det nok tilfellet at hans kjøp- og salgsmeritter har vært for dårlige, men det er selvsagt pussig at nå når Brann plutselig mønstrer en rekord(?)ung potensiell startellever, så forsvinner han på håvve ut. Eg ser ikkje bort fra at det kunne ha kommet noen pene bud på Kolskogen og EM-Taylor i år, som definitivt vil havne i plussmargen hans.

Menmen. Lykke til videre, håper det ikkje kommer svovelprekener frå Nordhordland om kort tid.
Gå av.

Lasaron

Jeg søkte litt, og fant en sak om Arve Haukeland i BA fra 30. oktober. Da jobbet han som lærer på Sund ungdomsskole, og hadde akkurat startet med agentvirksomhet. På det tidspunktet hadde han bare Steffen Landro og Bjarte Haugsdal i "stallen."

Han sa han vil være en annerledes agent, som tenker utvikling for spillerne i stedet for flest mulig overganger for egen vinnings skyld. Her er noe av det han sa i intervjuet:

- Hvis spillerne ønsker ukritiske klubbytter oppover i systemet, fungerer det ikke å samarbeide med meg.

- Det er ett ord jeg savner både hos klubber og agenter: Utvikling. Hvis en spiller utvikler seg og blir bedre, da er han i utgangspunktet på en god plass. Og hvis det er en ung spiller som får litt spilletid, så kan det være bra. Spillerne må også tåle å «stå i det», sier han.
Tren på langskudd

fortune

Quote from: Spelaren on February 22, 2021, 21:51:59 PMKnelte forumet tidligere i dag for flere enn meg, forresten? Føler det skjer litt når noe "akutt" hender i og rundt klubben.

For øvrig er det selvsagt en avskjedigelse - og Soltvedt skal ha for å pakke det fint inn i bomull. Rett opp og ned er det nok tilfellet at hans kjøp- og salgsmeritter har vært for dårlige, men det er selvsagt pussig at nå når Brann plutselig mønstrer en rekord(?)ung potensiell startellever, så forsvinner han på håvve ut. Eg ser ikkje bort fra at det kunne ha kommet noen pene bud på Kolskogen og EM-Taylor i år, som definitivt vil havne i plussmargen hans.

Menmen. Lykke til videre, håper det ikkje kommer svovelprekener frå Nordhordland om kort tid.

Jeg tror som Pamer at skifte av styret, med Biggen i spissen, har fått Vibecke Johannessen til å handle. Da er ikke timingen lengre så merkelig..
First is first, second is nothing

Churchill

Fussballgott Sharner! Hadde kanskje blitt litt vel radikalt. Svante tror jeg hadde vært et riktigere valg.
...we shall never surrender.

Leffen

Blir ikke overrasket om Kåre blir en slags manager med sportsdirektør-oppgaver. Horneland er jo mer enn kapabel til å ta seg av treningene. Ståle Solbakken var både førstelagstrener og sportsdirektør de siste årene i FCK, og både Sandefjord og Viking har to hovedtrenere, så vi har sett sprøere ting.

Sier ikke at jeg vil dette altså. Mistenker at Kåres selvtillit er litt høyere enn kompetansen.

Nixon

Quote from: Spelaren on February 22, 2021, 21:51:59 PMKnelte forumet tidligere i dag for flere enn meg, forresten? Føler det skjer litt når noe "akutt" hender i og rundt klubben.

Jeg har hatt problemer i flere uker nå med at tilgangen kommer og går både hjemme og på jobb. Får feilmelding om noe proxy-greier og/eller at siden ikke er sikker.

Jeg har sovet litt på Scharner og jeg er fortsatt i tvil. God karriere, liker Bergen og Brann, de rette tankene, kan gi helt nye impulser og innfallsvinkler, men ikke veldig mye erfaring verken som trener eller sportssjef. Men spennende hadde det vært!
Rød makt på Hansa

bernu

Helt objektivt og isolert sett.... Er det noen som er i nærheten av Bjørnebye kompetansemessig i forhold til jobben?

"Erfaring fra mange roller innen fotball: Profesjonell spiller i 3 norske- og 3 utenlandske klubber gjennom 16 år, A- landslagsspiller i 12 år inkl 3 sluttspill for Norge. Styremedlem i tre klubber, inkl to toppklubber. Breddetrener i fotballen i 10 år. Assistenttrener under Åge Hareide på landslaget, 3 år som utviklingssjef i NFF. Hele UEFA's trenerstige for fotballtrenere, supplert med UEFA's sertificate of football management og flere års erfaring som sportssjef i Norges største fotballklubb"
HANSA - Z

Lasaron

Objektivt sett er han godt kvalifisert for en sportssjefstilling i en norsk fotballklubb, du har rett i det.
Tren på langskudd

pidre

Skal ikke avfeie Scharner. Klubben bør prate med han.
Saludar a los monos!

Huff

https://www.ba.no/a-sparke-en-trener-eller-sportssjefen-vil-ikke-forandre-pa-sa-mye-sa-lenge-klubben-ikke-har-en-sportslig-identitet/o/5-8-1555814

Bergersen i BA hadde -etter mitt syn- en skremmende artikkel om hvordan han tror den neste sportssjefsrollen blir i går kveld. BAs kommentator ser for seg at klubben faller ned på en sportsdirektørrolle som først og fremst skal ha fokus på spillerlogistikk. Uten en overordnet plan og filosofi for hvordan klubben skal drive på lengre sikt i bunn høres dette ut som et elendig prosjekt.


fortune

Det er ikke noe problem at sportsdirektør fokuserer på spillerlogistikk så lenge noen høyere i systemet utformer og opprettholder langsiktig plan og strategi. Dette har vel de tre innstilte styremedlemmene flagget at styret ønsker å ta tak i.

First is first, second is nothing

Huff

Quote from: fortune on February 23, 2021, 11:03:37 AMDet er ikke noe problem at sportsdirektør fokuserer på spillerlogistikk så lenge noen høyere i systemet utformer og opprettholder langsiktig plan og strategi. Dette har vel de tre innstilte styremedlemmene flagget at styret ønsker å ta tak i.Så lenge dette er på plass er jeg enig. Men det er ikke på plass.

Er det kun spillerlogistikk og relasjoner med andre klubber og agenter som skal være sportssjefens oppgave seiler forøvrig Thomas Berntsen opp som hyperaktuell. Det vil og være mer aktuelt med en intern løsning, for dette mestrer POL også. 

bernu

February 23, 2021, 11:12:29 AM #126 Last Edit: February 23, 2021, 11:14:27 AM by bernu
Scharner.... Hva har han av kompetanse som tilsier at han skal bli en god sportssjef?
Fin fyr, god fotballspiller.
Men har vel jobbet lite innefor fotballen etter at han la opp. Kun inn mot enkeltspillere/individer
Life coach? Sikkert noe å dra nytte av i en sportssjef jobb, men tror han manglet mye på totalen i en slik stilling.
Ser ikke for meg Scharner i arbeidet med å forhandle spilleroverganger, jobbe med det sportslige fra akademi til a-lag osv osv.
Han blir for sær og spesiell til en slik kompleks stilling.
Jeg tror ikke Brann skal gamble på at noen skal få prøve ut denne jobben og lære den underveis.
Vi er midt i et overgangsvindu, mye skal gjøres, oppfølging av unge spillere, etc etc.
Jeg tar heller en kjedelig, men kompetent fyr enn en kul, uerfaren fyr.

Jeg tror Bjørnebye vil være høyaktuell.
HANSA - Z

gladiporno

Quote from: fortune on February 23, 2021, 11:03:37 AMDet er ikke noe problem at sportsdirektør fokuserer på spillerlogistikk så lenge noen høyere i systemet utformer og opprettholder langsiktig plan og strategi. Dette har vel de tre innstilte styremedlemmene flagget at styret ønsker å ta tak i.Helt uenig. Sportssjefen bør være den mest sentrale aktøren i utforming av klubbens sportsplan og klubbens sportslige identitet. Hvorfor? Fordi sportssjefen skal være klubbens faglige ansvarlig, og har også ansvaret for å sette planen ut i livet. Det er naturlig at hen blir sentral i dette arbeidet.

Admin. leder og styret skal selvfølgelig være delaktig i utformingen av planen, ikke minst for å vurdere om planen kan realiseres finansielt, om den er kommersiell salgbar (Brann er tross alt avhengig av publikum), og om den er i tråd med klubbens verdier og vedtekter. Men i utgangspunktet er styret og daglig leder faglig sett underlegen sportssjefen, og bør la denne stå for mesteparten av ansvaret for utformingen av sportsplanen. Sportssjefen vil selvfølge ikke jobbe alene, men sammen med trenerteamet for A-laget og i Akademiet. Vi bør vokte oss for blanding av roller der styret og/eller admin griper inn for mye i sport.

Hvis det er slik at klubben vil ha en "sportssjef" som tar seg av spillerlogistikk, så kunne man like gjerne hente en "logistikkoordinator" som bistår i Kåre i kjøp og salg av spillere. En sportssjef skal tenke helhetlig og langsiktig. Spillerlogistikk er bare en liten (dog viktig) del av det. 

krakra

February 23, 2021, 11:18:17 AM #128 Last Edit: February 23, 2021, 11:19:57 AM by krakra
Quote from: fortune on February 23, 2021, 11:03:37 AMDet er ikke noe problem at sportsdirektør fokuserer på spillerlogistikk så lenge noen høyere i systemet utformer og opprettholder langsiktig plan og strategi. Dette har vel de tre innstilte styremedlemmene flagget at styret ønsker å ta tak i.


Det nytter ikke å ha en strategi hvis den ikke brukes aktivt i det daglige arbeidet, og ansvaret på dette må ligge hos en fulltidsansatt fagperson med lederansvar. Styremedlemmene er ikke ansatt i Brann. Tvert imot er de gjerne ansatt på fulltid andre steder. Så møtes de en håndfull ganger i løpet av året, og holder kanskje i et par prosesser, men det de gjør er veldig overordnet.
Hvis kommentaren i BA stemmer, så gir den et inntrykk av at Brann tror at hovedproblemet til klubben er at de henter feil spillere og er for dårlige til å selge. Altså at skoen trykker på spillerlogistikken. Det er en skremmende tanke i så fall.

fortune

Quote from: gladiporno on February 23, 2021, 11:17:42 AM
Quote from: fortune on February 23, 2021, 11:03:37 AMDet er ikke noe problem at sportsdirektør fokuserer på spillerlogistikk så lenge noen høyere i systemet utformer og opprettholder langsiktig plan og strategi. Dette har vel de tre innstilte styremedlemmene flagget at styret ønsker å ta tak i.Helt uenig. Sportssjefen bør være den mest sentrale aktøren i utforming av klubbens sportsplan og klubbens sportslige identitet. Hvorfor? Fordi sportssjefen skal være klubbens faglige ansvarlig, og har også ansvaret for å sette planen ut i livet. Det er naturlig at hen blir sentral i dette arbeidet.

Admin. leder og styret skal selvfølgelig være delaktig i utformingen av planen, ikke minst for å vurdere om planen kan realiseres finansielt, om den er kommersiell salgbar (Brann er tross alt avhengig av publikum), og om den er i tråd med klubbens verdier og vedtekter. Men i utgangspunktet er styret og daglig leder faglig sett underlegen sportssjefen, og bør la denne stå for mesteparten av ansvaret for utformingen av sportsplanen. Sportssjefen vil selvfølge ikke jobbe alene, men sammen med trenerteamet for A-laget og i Akademiet. Vi bør vokte oss for blanding av roller der styret og/eller admin griper inn for mye i sport.

Hvis det er slik at klubben vil ha en "sportssjef" som tar seg av spillerlogistikk, så kunne man like gjerne hente en "logistikkoordinator" som bistår i Kåre i kjøp og salg av spillere. En sportssjef skal tenke helhetlig og langsiktig. Spillerlogistikk er bare en liten (dog viktig) del av det. 

Sportssjefen er ansvarlig for å sette planen ut i live, men ikke nødvendigvis ansvarlig for å utforme den. I klubber som Bayern, RBK og Glimt ligger de overordnede planene fast også uavhengig av sportssjef og er «hele klubbens» og styrets dokument. Dette fordrer naturligvis sportslig kompetanse i styrene, som f.eks. RBK ivaretar med Bratseth, Heggem og Winsnes.
First is first, second is nothing

krakra


gladiporno

Av erfaring er jeg svært skeptisk til at styret og/eller admin blander seg for mye inn i klubbens sportslige valg. Jeg synes det er langt mer naturlig at leder for avdeling sport utformer planen som etterhvert godkjennes av styret, og at samme person har ansvaret for å sette planen ut i livet. Det forutsetter selvfølgelig at lederen for avdeling sport er meget kompetent i fotballfaget og i hvordan man bygger toppklubb. Dette har vært mitt ankerpunkt mot Rune Soltvedt helt fra starten av. Jeg har aldri synes at han er kvalifisert for jobben, og at det ble lettere awkward når han skal være sjef for langt mer meritterte og faglig tyngre trenere. Det er trolig også noe av årsaken til at Brann tydeligvis har vært trenerstyrt.

Jeg vet ikke om Glimt og RBK er så gode eksempler for Brann å sammenligne seg med på nåværende tidspunkt. Glimt har spilt stort sett på samme måte i 40 år. De følger ikke en sportsplan som nåværende styre har satt sammen. Identiteten deres er der allerede. Jeg er ikke spesielt trygg på at styret med Biggus Dickus & Co i spissen skal være i stand til å lage en sportsplan som Brann kan følge i de kommende 40 år. Den jobben håper jeg blir ledet av en faglig tungvekter (og nei, det er ikke Geddi, selv om han ser betydelig tyngre ut enn da han løp nedover sidelinjen og slo ballen over dødlinjen på Stadion).

esp123

Quote from: fortune on February 23, 2021, 11:24:52 AM
Quote from: gladiporno on February 23, 2021, 11:17:42 AM
Quote from: fortune on February 23, 2021, 11:03:37 AMDet er ikke noe problem at sportsdirektør fokuserer på spillerlogistikk så lenge noen høyere i systemet utformer og opprettholder langsiktig plan og strategi. Dette har vel de tre innstilte styremedlemmene flagget at styret ønsker å ta tak i.Helt uenig. Sportssjefen bør være den mest sentrale aktøren i utforming av klubbens sportsplan og klubbens sportslige identitet. Hvorfor? Fordi sportssjefen skal være klubbens faglige ansvarlig, og har også ansvaret for å sette planen ut i livet. Det er naturlig at hen blir sentral i dette arbeidet.

Admin. leder og styret skal selvfølgelig være delaktig i utformingen av planen, ikke minst for å vurdere om planen kan realiseres finansielt, om den er kommersiell salgbar (Brann er tross alt avhengig av publikum), og om den er i tråd med klubbens verdier og vedtekter. Men i utgangspunktet er styret og daglig leder faglig sett underlegen sportssjefen, og bør la denne stå for mesteparten av ansvaret for utformingen av sportsplanen. Sportssjefen vil selvfølge ikke jobbe alene, men sammen med trenerteamet for A-laget og i Akademiet. Vi bør vokte oss for blanding av roller der styret og/eller admin griper inn for mye i sport.

Hvis det er slik at klubben vil ha en "sportssjef" som tar seg av spillerlogistikk, så kunne man like gjerne hente en "logistikkoordinator" som bistår i Kåre i kjøp og salg av spillere. En sportssjef skal tenke helhetlig og langsiktig. Spillerlogistikk er bare en liten (dog viktig) del av det.  

Sportssjefen er ansvarlig for å sette planen ut i live, men ikke nødvendigvis ansvarlig for å utforme den. I klubber som Bayern, RBK og Glimt ligger de overordnede planene fast også uavhengig av sportssjef og er «hele klubbens» og styrets dokument. Dette fordrer naturligvis sportslig kompetanse i styrene, som f.eks. RBK ivaretar med Bratseth, Heggem og Winsnes.

Selvfølgelig. Klubben skal ikke være helt avhengig av hvem som til enhver tid er sportslig leder. Brann må først fra øverste hold bestemme seg for en overordnet strategi eller visjon, så setter det rammene for hvordan en sportslig leder skal jobbe. Ellers risikerer man at sportslig leder kjører på med å kun hente inn kortsikige løsninger og gi tre årskontrakter til 32-åringer....

I min ideelle verden består også rekrutteringsdelen av "sportslige ledelse" av flere enn én person (en-to speidere og en analyseansvarlig i tillegg til en sportslig leder).

Nå skal jeg ikke uttale meg for skråsikkert, jeg er usikker på hvordan Brann er organisert rent praktisk i dag, men det virker som at det er litt for få hoder på alle arbeidsoppgavene. Rune Soltvedt har fått kritikk for å ikke følge opp lånespillere, ikke være flink nok til å integrere utviklingsavdelingen og seniorlaget, i tillegg til at oversikten over spillemarkedet har vært mangelfull. Kan det være at det rett og slett blir for mye arbeid på én mann, og at en sportslig leder i større grad bør være en mer administrativ (om enn med en faglig bakgrunn) rolle? Og at grunnarbeidet på rekrutterings og utviklingsfronten bør gjøres av speidere/analytikere/utviklingsavdelingen?

Da kan Brann bygge opp en mer robust organisering, som ikke er så avhengig av hvem som enhver tid er sportslig leder og hens nettverk. Og sportslig leder vil få mer tid til den helhetlige og langsiktige strategioppfølgingen, mer tid til å lede.  

Nixon

Det trenger ikke å være noen motsetning mellom at sportsjefsstillingen skal dreie seg mer mot spillerlogistikk og at han fortsatt skal ha det overordnede ansvaret for planlegging og slike ting. En god start kan være, som BA skriver, at det blir mindre bortekamper med Brann og flere andre kamper. For jeg er helt enig med at et styre som verken jobber med dette fulltid, eller som er det samme neste år, for ikke å snakke om året etter, skal stå i førersetet når en ny strategi skal utarbeides.
Rød makt på Hansa

Lasaron

Her er noen punkter jeg mener bør være i stillingsinstruksen for sportssjefen vår, og som tilsier at den skal være over hovedtrener. I uprioritert rekkefølge.

- Leder for akademiet skal rapportere til sportssjef.
- Forsikre seg om at akademiet jobber for å utvikle spillere som passer inn i måten A-laget skal spille på.
- Jevnlige møter mellom akademileder, sportssjef og hovedtrener for å planlegge hospitering av spillere, mulig tilbud av kontrakt, etc. Herunder må sportssjef av og til se Brann 2 i kamp, etc. Og se enkelte treninger med A-laget for å vurdere talenter som hospiterer.
- Sette sammen en spillerstall, og vedlikeholde, en aldersprofil som gjør at vi utvikler salgsobjekter og slipper generasjonsskifter. Gjøre valg i spillerlogistikken som er gunstig for Brann på lang sikt.
- Hele tiden ha tanker om en potensiell neste trener. Man vet aldri når treneren slutter. En potensiell ny trener skal stå for en fotball som passer greit med spillerstallen som til enhver tid er.

Tren på langskudd


pidre

Hver sportslige leder eller trener skal ikke kunne endre kursen, men derimot forholde seg til klubbens statutter.

Strategier, visjoner, sportslig ideologi etc skal være forankret i Idrettsveien, og skal disse endres er det tilsist årsmøtet som bestemmer.

Er likevel usikker på om SK Brann har noe styrende planverk? Det virker ikke sånn...
Saludar a los monos!

kabelmann

Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

fortune

Ifølge Mjelde hadde klubben styrende planverk fra 2002 og frem mot gullsesongen (siste fotballpreik). Ble visst kastet på bålet da verdensmesteren Bruun-Hanssen overtok stafettpinnen.

Hvem var egentlig daglig leder og styreformann på den tiden?
First is first, second is nothing

krakra


SKBCPH

Quote from: kabelmann on February 23, 2021, 13:33:53 PMOg fra 1. mars er Nils Johan Semb ledig på markedet? Tilfeldig? ;)

https://www.dagbladet.no/studio/sportsstudio/307?post=57548

Nå gikk det kaldt nedover på ryggen min her. Grøss og gru!
- Vi har den treneren vi har.

Nixon

Quote from: pidre on February 23, 2021, 13:29:42 PMEr likevel usikker på om SK Brann har noe styrende planverk? Det virker ikke sånn...

De har vel vært mer opptatt av å ha noen verdier (som de følger i varierende grad) enn å legge noen langvarig sportslig plan. Altså viktigere hvordan klubben fremstår utenfor banen enn på, for å sette det på spissen.
Rød makt på Hansa

krakra

Det er jo åpenbart at Brann ikke har noen sportslig strategi. Se på trenerne vi har hentet og spillerne vi har hentet siden gullet. Det er virkelig hummer og kanari. VI har hatt fem trenere siden Mjelde, som har hatt tre forskjellige "go to"-formasjoner.

Lasaron

Men er det lurt å ha formasjon i en sportslig strategi? Spørsmålet er ikke retorisk ment, men er rett og slett et undrende spørsmål.

Det er jo en klar fordel med tanke på utvikling av spillere. Skal man utvikle indreløpere og dm (4-3-3) eller mer allround (4-4-2) på midten? Skal vi utvikle 10'ere eller ikke? Utvikle midtspiss eller spisser til 4-4-2? Sånne ting.

Hvis det skal være mer rundt formulert, som "underholdende fotball," er det_for_rundt? Må noe konkret sies om hva det er? Her er noen punkt, bare forslag, men kan slike punkt stå i en sportslig strategi?

- spill langs bakken
- dobling på kant
- langskudd
- kombinasjoner

Eller skal det være "offensiv og underholdende fotball?" Offensiv må vel da forstås som å i relativt stor grad ta risiko med ball, flytte mange opp. Mange av disse punktene kan jo gjøres uavhengig av formasjon.

Er det noen formasjoner som ligner på hverandre nok til at de i stor grad har de samme rollene?
4-3-3 med omvendt trekant på midten ligner på 4-2-3-1. 3-5-2 og 5-3-2. Etc.
Tren på langskudd

esp123

Quote from: Nixon on February 23, 2021, 13:46:42 PM
Quote from: pidre on February 23, 2021, 13:29:42 PMEr likevel usikker på om SK Brann har noe styrende planverk? Det virker ikke sånn...

De har vel vært mer opptatt av å ha noen verdier (som de følger i varierende grad) enn å legge noen langvarig sportslig plan. Altså viktigere hvordan klubben fremstår utenfor banen enn på, for å sette det på spissen.

Noe som også reflekterer det som fremstår som det viktigste for medlemmene representert på årsmøtet ;)

Inntrykket jeg fikk etter nedrykket i 2014, var at strategien fremover da var å helt bevisst hente spillere i ferdig utviklet alder, da det var den "faglige" vurderingen til sportslig ledelse. Dette var nemlig helt i tråd med hva de eksterne konsulentene fra Nederland anbefalte. De slo fast at aldersammensetningen var delvis grunnen til at Brann rykket ned.

Så kom jo "spiller offensiv fotball med unge, egenutviklede spillere"-strategien i 2019.

Superjack

Brann må ha en god sportsplan. Den starter på toppen, basert på Brann sine overordnede mål som klubb. Så må den fordeles / forankres ned i organisasjonen.

Mjelde har vel ved flere anledninger pekt på den planen klubben hadde, og som de glemte etter gullet som største feilen som ble gjort for å skape ny suksess. De ble "høye" på seg selv og mistet kontakten med virkeligheten.

En ny sportssjef må være sentral i denne jobben.
Jeg tror ikke at det behøves å forankre 4-3-3, -4-4-2 eller annen gitt formasjon.
Dette er dynamisk, avhengig av mange faktorer.

Semb presenterers nok neste uke....
Brannsupporter.

krakra

Sportsplanen til Mjelde var det vel Mjelde og muligens POL som utarbeidet, ikke styret? Det har tidligere blitt omtalt som et spillestilsdokument.

Kagain

Quote from: Corran on February 22, 2021, 21:49:53 PMScharner hadde vært konge
Hadde i alle fall blitt oppmerskomhet og blest rundt klubben

Men litt seriøst så er han ikke det dummeste forslaget så langt. Er opptatt av å bygge med å utvikle unge spillere. Eller veldig opptatt (så vidt jeg husker) av mental bygging/styrke
Han holdt jo på mye med psykolog o.l.

Men tenker at det må finnes bedre valg en dette

Blir jo trukket frem for sin profesjonalisme i England også, selv om fyren er sær. Men uansett, la meg bare gjør noe jeg vanligvis ikke pleier å gjøre her inne. Gni salt i sårene. Det var vel noen som ytret kritikk til at Scharner dukket opp som kandidat denne gangen også, som om det var helt romvesen-tankegang? Og nå tar han selv kontakt med Brann for å lansere seg selv?

How do you like THEM apples?

krakra

February 23, 2021, 18:14:16 PM #148 Last Edit: February 23, 2021, 18:19:23 PM by krakra
Seyi Olofinjana frir også til Brann
https://www.ba.no/sk-brann/sport/fotball/jobber-for-premier-league-klubb-brann-jobben-er-svart-interessant/s/5-8-1556763

Jeg må innrømme at det hadde vært veldig kult med Seyi eller Scharner. Uten at jeg egentlig vet hvor kvalifisert de er. Seyi har imidlertid en karriere etter spillerkarrien, som gjør ham enda mer interessant for en klubb som skal bygge suksess rundt yngre spillere. Han har jo gått denne "sportssjefsskolen" som Soltvedt påpekte ikke eksisterer i Norge. Rollen hans i Wolves virker høyrelevant, han bør ha et solid kontaktnett og erfaring fra en klubb på et helt annet nivå enn Brann.

esp123

Syns Olofinjana virker som en meget god kandidat. Har erfaring fra Wolves i en relevant rolle og har nok er bra nettverk. I tillegg sier han de riktige tingene i dette intervjuet ihvertfall.

Og tror lynnet og personligheten ville vært perfekt for jobben.

opplett

Noen som vil oppsummere artikkelen? Har ikke BA per nå.
Norling skryter likevel av oppholdet i Norge . - Menneskene i Brann var fantastiske. Klubben var vakker som s****.

Lasaron

Quote from: Kagain on February 23, 2021, 18:10:36 PM
Quote from: Corran on February 22, 2021, 21:49:53 PMScharner hadde vært konge
Hadde i alle fall blitt oppmerskomhet og blest rundt klubben

Men litt seriøst så er han ikke det dummeste forslaget så langt. Er opptatt av å bygge med å utvikle unge spillere. Eller veldig opptatt (så vidt jeg husker) av mental bygging/styrke
Han holdt jo på mye med psykolog o.l.

Men tenker at det må finnes bedre valg en dette

Blir jo trukket frem for sin profesjonalisme i England også, selv om fyren er sær. Men uansett, la meg bare gjør noe jeg vanligvis ikke pleier å gjøre her inne. Gni salt i sårene. Det var vel noen som ytret kritikk til at Scharner dukket opp som kandidat denne gangen også, som om det var helt romvesen-tankegang? Og nå tar han selv kontakt med Brann for å lansere seg selv?

How do you like THEM apples?

Det kan ha vært meg. Når så begge har lansert seg selv, så får jeg spise i meg ordene. Særlig Olofinjana har visst mye mer relevant kompetanse enn jeg trodde. Det eneste jeg visste var at han var ungdomstrener hos ulvene. Men han har altså, for de som ikke har lest saken, vært ansvarlig for alle på utlån i inn og utland. Derunder kontraktsforhandlinger og flere andre typiske sportssjef-saker.

Dessuten hadde jeg glemt at de var på Stadion i 2019. Nå husker jeg det jo, at de tasset rundt på gresset og vinket til oss (publikum).
Tren på langskudd

gladiporno

February 23, 2021, 20:15:19 PM #152 Last Edit: February 23, 2021, 22:38:55 PM by gladiporno
Ser at både Gorm Natlandsmyr og Stig Lillejord er nevnt i tråden.

Ingen av de to er fagfolk innen fotball og bør være helt aktuelle.  Jeg tipper at Natlandsmyr øver seg på å bli Branns daglig leder.

Edit: "Helt uaktuelle" skulle det selvfølgelig stått. 

nero

Quote from: gladiporno on February 23, 2021, 20:15:19 PMSer at både Gorm Natlandsmyr og Stig Lillejord er nevnt i tråden.

Ingen av de to er fagfolk innen fotball og bør være helt aktuelle.  Jeg tipper at Natlandsmyr øver seg på å bli Branns daglig leder.

De to der bør være totalt glemmesak.
Lions led by donkeys.

bernu

Olofinjana er interessant.
Her kan vi få en link inn mot afrikanske talenter.
HANSA - Z

Kagain

Quote from: opplett on February 23, 2021, 18:57:19 PMNoen som vil oppsummere artikkelen? Har ikke BA per nå.

Litt samme motivasjon som Scharner (elsker klubben og sånn). Ola fra Fana sier det rett ut at det er Sportsdirektør han ønsker å bli. Har hatt ansvar for utlån og oppfølging av utlånte spillere hos Wolves. Ikke nok med det, han sier også at han har "har med mediene, kontraktsforlengelser og overganger å gjøre". Har vært u23-trener i klubben og arbeider med å ta en Pro-lisenser. Han har gjennomgått et sportsdirektør-kurs ved universitetet i Manchester.

Så han har kvalifikasjoner og en kone fra Åsane.

Scharner har ikke helt disse kvalifikasjonene, men han rir også flere hester. En del av WBA-fansen ønsker han som "technical director" hos seg, og Scharner syns det virker spennende (https://www.footballtransfertavern.com/west-brom-news/west-brom-the-baggies-paul-scharner-luke-dowling-allardyce-hawthorns/).

Den artikkelen nevner også følgende

"On the Liquidator podcast recently, Scharner was asked what he would do to restructure the club [WBA], and he gave a clear and precise answer. "

Litt morsomt at WBA og Wolves er storrivaler da.


Nixon

https://www.ba.no/brann-har-flere-potensielle-sportssjefer-pa-blokken/s/5-8-1556902

Brann jobber med flere kandidater, men det skjer ikke noe konkret før det neste styret er på plass om to uker.
Rød makt på Hansa

gladiporno

Nå som det tydeligvis ikke befinner seg en sportssjef klar ved døren, er det mye som tyder på at VJ sparket Soltvedt nå for å markere sin handlekraft for den nye styrelederen før årsmøtet. Ganske usmakelig, egentlig, selv om jeg isolert er enige i sparkingen (og har vært det i mange år).

Handler VJ nå for sin egen eller for Branns interesse? Det er et tema som jeg mener bør tas på årsmøtet. Hvorfor sparkes Soltvedt nå og ikke etter at Brann er ferdighandlet for inneværende overgangsvindu? Det må begrunnes faglig. Hvis man drøyer lenge med ny ansettelse så kan man spørre seg hvorfor man må gjøre det akkurat nå.

Jose Arrogantio

Man kan jo lure på om Soltvedt hadde fått beholde jobben om vi fikk kunstgress ;)

Gulløl

February 24, 2021, 00:25:40 AM #159 Last Edit: February 24, 2021, 00:31:24 AM by Gulløl
Quote from: Nixon on February 23, 2021, 22:12:57 PMhttps://www.ba.no/brann-har-flere-potensielle-sportssjefer-pa-blokken/s/5-8-1556902

Brann jobber med flere kandidater, men det skjer ikke noe konkret før det neste styret er på plass om to uker.
Ut fra det som er uttalt her "skjer ting når det skjer", altså kan det skje før årsmøtet. La oss i hvert fall håpe at de har kommet langt i prosessen på de to ukene.

Styreleder, Eivind Lunde, sa til BA at det var naturlig at det nye styret i klubben etter årsmøtet også ble en del av en ansettelsesprosess.
- Nå er det to uker til årsmøtet, så det er ikke så lenge til. Vi har ikke noe behov for å forhaste oss, men vi vet at i fotballen skjer ting når de skjer, slår Johannesen fast.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Kagain

Det er visst flere andre gamle helter som har blitt intervjuet om dette. Tore Andre Flo syns det virker som en spennende stilling

https://www.eurosport.no/fotball/eliteserien/2020/flo-holder-doren-pa-glott-for-brann_sto8145958/story.shtml

Men det virker mer som det er avisene som tar kontakt med folk og spør om de er interessert, og da får du svar slik som Flo her kom med:

" Jeg ville ha tatt praten hvis Brann tok kontakt, men jeg må understreke at jeg er veldig glad i jobben min i Chelsea"

En artig liten detalj:

I den artikkelen skrier Eurosport at "Også i supporternes fora snakkes det varmt som den ene og andre med betydelig antall kamper for Brann."

Og da spør jeg meg selv, er det dette forumet, er det facebook eller er det noe annet?

Nixon

Både Flo og Seyi har ganske like stillinger i gode engelske toppklubber, og jeg lurer litt på hva de har å tjene på å gå til Brann og Norge dersom de ønsker å klatre i gradene der borte? Seyi har i alle fall slike ambisjoner.

Merk at begge har blitt oppsøkt av journalister, og har ikke hevet seg på Scharner med å falby seg selv.
Rød makt på Hansa

krakra

Solskjær gjorde jo det karrieregrepet. Tok noen år i Norge før han dro til England. Selv om det var som manager/trener så kan det kanskje være en smart vei å gå for en ambisiøs sportssjef to be. At vår nye sportssjef har høyere ambisjoner enn Brann kan jo være et knivegget sverd, men jeg tror det kan være en fordel å ha en sportssjef som ikke vil sitte til han sparkes.

Det store spørsmålet er jo om de er villig til å jobbe for Brannlønn.

Kagain

Quote from: krakra on February 24, 2021, 09:57:34 AMDet store spørsmålet er jo om de er villig til å jobbe for Brannlønn.

Det er jo det som er litt usikkert. Etter norske forhold tror jeg sportsdirektør-lønn i Brann ligger på noe rundt ordfører-lønn ellers i Norge.

Lønnen ble jo nevnt i artikkelen om Ola fra Fana, der de "erfarte" at han antageligvis måtte gå ned i lønn. Det er greit at han har erfaring som spiller i Brann og følger klubben fremdeles, men det spørs i hvor stor grad det kan kompensere for lønnen han har i England. Han er jo hverken fra Norge eller England, men det er England som lønner best. Selv jeg, som følger både Brann og Wolves og ER norsk hadde antageligvis valgt Wolves som arbeidsgiver om lønnen der hadde vært det dobbelte eller mer av en norsk sportsdirektørlønn. Det eneste ekstra som kanskje kan dra Ola fra Fana tilbake til Norge er konen hans, Åsanebuen.

Tore Andre Flo er vel enda litt mer tvilsomt. Han har en fet posisjon hos Chelski, han har sitt eget ungdomsakademi. Jeg regner med at han er gift med Randi fremdeles, men jeg vet ikke hva hun gjør på. Han har jo (minst) fem barn, og det er vel kun Johan Flo som har vært i Norge. Han spiller jo for FC Westfields i England nå. Så jeg vil jo tro at det er lite som lokker han til Bergen.

Scharner er vel den mest sannsynlige da han er litt nomade og ser ut til å være mer giret enn de andre. Men der er jo spørsmålet hvilke kvalifikasjoner han kan slå i bordet med, annet enn en litt mer solid proffkarriere enn Soltvedt.

Spelaren

Scharner vs Johannessen blir en interessant konflikt.
Gå av.

Superjack

Quote from: Spelaren on February 24, 2021, 11:34:56 AMScharner vs Johannessen blir en interessant konflikt.

Egentlig litt interessant kommentar - på generelt grunnlag.
Tør Johannessen å ansette en skikkelig sterk profil?
 
Brannsupporter.

krakra

Hvorfor skulle hun ikke det? Hun var da med på å ansette KI. Selv om han ikke er noen Scharner så er han en sterk personlighet, som allerede har snudd opp ned på en god del.

Norlings Hund 2

Hvis de virkelig er interesserte og ser på det som en god mulighet, tror jeg neppe lønnen står i veien for å ta jobben.

Huff

På tross av historikken, som definitivt teller negativt, må jeg ærlig talt si at T.A. Flo virker som det mest spennende alternativet nevnt så langt.

-Erfaring med utvikling av virkelige toppspillere
-Stort nettverk utenlands
-Trolig langt bedre oversikt over norsk fotball enn Olofinjana og Scharner
-Hvis det er noe han ikke får til kan han ringe sin storebror og be om hjelp (gjelder og punktet over)ostraume

Folk er ikke seriøse med Scharner, sant? God spiller og morsom fyr, men fyren var/er rimelig sprø. Ikke akkurat noen stødig type inn i lederrolle i en større organisasjon. Tror nok selvstendig næringsdrivende i sitt eget tullefirma passer Paul bedre.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Gulløl

Quote from: ostraume on February 24, 2021, 13:48:56 PMFolk er ikke seriøse med Scharner, sant? God spiller og morsom fyr, men fyren var/er rimelig sprø. Ikke akkurat noen stødig type inn i lederrolle i en større organisasjon. Tror nok selvstendig næringsdrivende i sitt eget tullefirma passer Paul bedre.
Rimelig sprø ja. Er nok ikke i nærheten av å være aktuell. Men morsomt at noen i det hele tatt foreslår han.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Norlings Hund 2

Herlig sprø, passer perfekt inn i klubben. Vi trenger sirkus!

Kagain

Quote from: ostraume on February 24, 2021, 13:48:56 PMFolk er ikke seriøse med Scharner, sant? God spiller og morsom fyr, men fyren var/er rimelig sprø. Ikke akkurat noen stødig type inn i lederrolle i en større organisasjon. Tror nok selvstendig næringsdrivende i sitt eget tullefirma passer Paul bedre.

Det er ikke første gang han har blitt lansert som sportsdirektør. Lurer på om han foreslo seg selv første gang også. Men ja, fyren er eksentrisk. Men å bare se den siden av han er nok ikke rettferdig. For i de fleste klubber han har spilt har han blitt trukket frem for sin profesjonalitet (utenom de sprø tingene han har gjort). Den store ulempen hans for en slik stilling vil nok være at han ikke har noe videre erfaring med denne typen jobb. Satser på at han blir technical director hos WBA i stedet. Så får han prøvd seg. Kan hende han har talent.

Lasaron

Jeg tror det er større sjanse for at de vil ansette Semb enn Scharner.
Tren på langskudd

Gulløl

February 24, 2021, 15:24:10 PM #174 Last Edit: February 24, 2021, 15:32:49 PM by Gulløl
Tror det er større sjanse at Ivar Hoff gjør comeback på Stadion enn at Scharner blir ansatt. Men begge to gir nok sirkus.

Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

nero

Personlig ville jeg heller hatt Olofijana enn Semb, men tror nok det fort kan bli Semb. Den beleilige avgangen hans tyder nok litt på at "noen har snakket sammen".
Lions led by donkeys.

Gulløl

Quote from: nero on February 24, 2021, 15:36:31 PMPersonlig ville jeg heller hatt Olofijana enn Semb, men tror nok det fort kan bli Semb. Den beleilige avgangen hans tyder nok litt på at "noen har snakket sammen".
Tror han skal fokusere fullt og helt på sin avtalefestede pensjonsavtale og ikke lage krøll i Bergen by.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Lasaron

For å presisere: Jeg vil overhode ikke ha Semb. Jeg ville bare si hvor urealistisk jeg ser det at SK Brann ansetter Paul Scharner som sportssjef. Men jeg kan ta feil.
Tren på langskudd

krakra

Altså, når folk sikler over mentaliteten og vinnerkulturen Kåre Ingebrigtsen kunne ta med fra selveste RBK så bør jo hårene reise seg over mulighet på å få en liten bit Chelsea inn i Brann. Eller Wolverhampton for den saks skyld. Her snakker vi om hyperprofesjonelle klubber, der detaljfokus og vinnerkultur er ekstrem og får selv Glimt til å fremstå som en breddeklubb. Å snakke om oversikt over det norske overgangsmarkedet blir litt håpløst i det perspektivet. Her har vi sjansen til å få løftet profesjonaliteten i Branns sportslige arbeid betraktelig. Selv om det er snakk om store forskjeller i nivå og ressurser. Både Flo og Olofinjana er dønn seriøse, superprofesjonelle mennesker. Det ville ikke blitt noe jallaopplegg.

De må rett og slett toppe Branns liste, med mindre det er snakk om kandidater som ikke har blitt nevnt ennå. For et antiklimaks det vil være å ende opp med NFF-gutta Bjørnebye eller Semb istedenfor.

Lasaron

Akkurat nå holder jeg en liten knapp på at vi ender opp med Thomas Berntsen.
Tren på langskudd

Nixon

https://www.bt.no/fotball/i/6zXLqL/branns-nye-sportssjef-blir-trenerens-sjef-og-maa-oppfylle-disse-tre-k

Kravliste fra Brann:

Få mer ut av akademiet: Brann bruker flere millioner kroner i året på spillerutvikling. Denne satsingen må munne ut i flere som faktisk blir Brann-spillere.

Få mer ut av spillerlogistikken: Brann har underprestert kraftig sammenliknet med andre klubber når det gjelder å få solgt spillere for betydelige pengebeløp. Dette ser styret som sentralt å bli bedre på dersom Brann skal kvalifisere seg for spill i Europa, slik målet er.

Være en tydelig leder og sette en retning: Sportssjefen må sy sammen akademiet og spillerlogistikken på en slik måte at Brann utvikler og selger spillere, samtidig som laget har gode forutsetninger for å lykkes.
Rød makt på Hansa

Lasaron

Nixon: Har du anskaffet abonnement?

Flott at du deler litt, var nysgjerrig på den listen. Ser bra ut.
Tren på langskudd

Huff

Quote from: Nixon on February 24, 2021, 19:28:59 PMhttps://www.bt.no/fotball/i/6zXLqL/branns-nye-sportssjef-blir-trenerens-sjef-og-maa-oppfylle-disse-tre-k

Kravliste fra Brann.

Dette var rart, jeg er beroliget og ganske fornøyd med noe som kommer fra Branns ledelse. Om ikke annet er intensjonen god.

SKBCPH

https://www.bt.no/fotball/i/Qm9Rx8/lise-klaveness-er-paa-branns-kandidatliste-til-sportssjefsjobben

Lise Klaveness skal være høyt på listen over kandidater Brann vurderer til Sportssjefstillingen.

Må innrømme at det ikke vekker voldsomt begeistring hos meg. Hun hadde vært ypperlig til en plass i styret eller som Adm. direktør, det har hun kompetanse og erfaring til. Men sportssjef? Meh.
- Vi har den treneren vi har.

gladiporno

Viste god fotballforståelse som ekspertkommentator for NRK, men ingen trenerutdanning- og eller erfaring trekker voldsomt ned for min del. Kåre bør ikke ha nok en fotballfaglig lettvekter over seg.

fortune

Klaveness har spilt fotball på høyt nivå og sitter i en administrativ rolle, men har vel knapt erfaring fra moderne toppfotball? I mine øyne en enda mindre erfaren kandidat enn hva Soltvedt var i sin tid og en person man definitivt bør styre unna.
First is first, second is nothing

krakra

Hun har samme jobben som RBH kom fram.

Hva faen er dette?

Churchill

Jeg tror hun er en meget god kandidat. Hun har rikelig med fotballkompetanse til å legge forholdene til retter KI og teamet hans. Hun er i tillegg jurist og har vist at hin har et strategisk hode.
...we shall never surrender.

krakra

Når har hun vist at hun har et strategisk hode? Når har hun vist rikelig med fotballkompetanse? Hva har det å si at hun er jurist? Jobben er vel ikke bare å legge forholdene til rette for KI, men å være sjefen hans. Hvem skal ta avgjørelsene når sportssjefen er så underlegen treneren fotballfaglig og erfaringsmessig?

Lasaron

Hm. Hun mangler relevant erfaring. Jeg frykter også dynamikken. På plussiden tror jeg hun vil ha stor integritet og stolthet i å følge prinsippene hun blir satt til å jobbe etter.
Tren på langskudd

Nixon

Quote from: fortune on February 26, 2021, 16:36:03 PMKlaveness har spilt fotball på høyt nivå og sitter i en administrativ rolle, men har vel knapt erfaring fra moderne toppfotball? I mine øyne en enda mindre erfaren kandidat enn hva Soltvedt var i sin tid og en person man definitivt bør styre unna.

Helt uenig at hun er en mindre erfaren kandidat enn Soltvedt. Det går nesten ikke an. Hans største styrke og fortrinn var at han allerede var i klubben, ellers var det ikke mye å slå i bordet med i utgangspunktet.

Når det er sagt er det en del mangler her som ikke gjør henne til en perfekt kandidat. Stillingsinstruksen skal jo dreie seg mer mot speiding, og der har hun ikke mye erfaring. Men jeg er ikke redd for at hun skal bli en underlegen sjef for trønderen. Med hennes erfaring fra banen og fra ulike jobber på høyt nivå; hvorfor skal hun stå der med luen i hånden?
Rød makt på Hansa

krakra

Brann har, i følge BT, tre hovedkrav til sportssjefen.


1. Få mer ut av akademiet: Brann bruker flere millioner kroner i året på spillerutvikling. Denne satsingen må munne ut i flere som faktisk blir Brann-spillere.

2. Få mer ut av spillerlogistikken: Brann har underprestert kraftig sammenliknet med andre klubber når det gjelder å få solgt spillere for betydelige pengebeløp. Dette ser styret som sentralt å bli bedre på dersom Brann skal kvalifisere seg for spill i Europa, slik målet er.

3. Være en tydelig leder og sette en retning: Sportssjefen må sy sammen akademiet og spillerlogistikken på en slik måte at Brann utvikler og selger spillere, samtidig som laget har gode forutsetninger for å lykkes.


Hvilke av disse områdene er det Klaveness har noe som helst erfaring og tyngde på? En leder skal være overordnet ja, men det finnes da grenser. Jeg ser ikke hvilken kompetanse eller erfaring hun har som skal gjøre henne attraktiv eller i det hele tatt aktuell. For meg virker det som at det eneste som gjør henne interessant er hennes personlige egenskaper. Dette blir veldig RBH-dejavu i mine øyne.

Hun virker jo mye mer kvalifisert i rollen som daglig leder, eller styreleder.

Lasaron

Nja, kanskje personlige egenskaper undervurderes? Jeg mener jo at jeg selv ville gjort en mye bedre jobb enn Soltvedt på punkt 2, og kanskje en bedre jobb på punkt 1 og 3 i tillegg. Likevel mener jeg Soltvedt passer bedre til stillingen enn meg selv, også da han ble ansatt.

Forøvrig er Klaveness langt fra høyt oppe på min ønskeliste. Men hun er foran Semb, RBH, Hoftun og Bjørnebye. Kanskje med unntak av Bjørnebye.
Tren på langskudd

Spelaren

Tviler på at det blir henne. Tror mer de sikter seg inn på nokon med utviklingserfaring og meritter i tilsvarende jobb.
Gå av.

krakra

Hvordan vet BT akkurat dette forresten? Enten er hun jo den Brann vil gå for, eller så har noen lekket akkurat henne av en grunn.

fortune

Quote from: Nixon on February 26, 2021, 17:19:33 PMMen jeg er ikke redd for at hun skal bli en underlegen sjef for trønderen. Med hennes erfaring fra banen og fra ulike jobber på høyt nivå; hvorfor skal hun stå der med luen i hånden?

Fordi hun ikke har noen trener- eller sportssjeferfaring/utdannelse, knapt nok har deltatt i profesjonell fotball og heller ikke har drevet talentutvikling? Det er ingen grunn til å tro at hun skal være kapabel til å utfordre Ingebrigtsen på sportslige vurderinger.

Soltvedt hadde i det minste talenteerfaring og god kjennskap til Brann, mens klavenes kommer fra en administrer rolle tilsvarende den som Brun-Hanssen hadde.

Sportssjef i Brann er et dårlig sted å bedrive voksenopplæring, det har allerede kostet klubben 12 år med underprestasjon..
First is first, second is nothing

Lasaron

Tja. Godt spørsmål. Jeg skal prøve å gitte meg til det, utfra perspektivet at BT ønsker å tjene penger:

En kvinne i den stillingen? Bare se hvor mye oppmerksomhet Renate Blindheim i Sotra har fått. Dette vil skape veldig mye oppmerksomhet om det skjer. Er det BT som prøver å påvirke virkeligheten her? Eller er det en fra Brann som faktisk lekker?
Tren på langskudd

fortune

At Klaveness er kvinne er omtrent det eneste som er positivt ift de andre kandidatene som listes opp. Sammenligning med Blindheim holder ikke, hun kom vel rett fra trenerteamet i Åsane? Et steg opp i ansvar, men en nokså lik rolle ellers
First is first, second is nothing

Spelaren

Quote from: fortune on February 26, 2021, 17:52:44 PMAt Klaveness er kvinne er omtrent det eneste som er positivt ift de andre kandidatene som listes opp.

Hvorfor det?
Gå av.

Lasaron

Quote from: Spelaren on February 26, 2021, 18:00:12 PM
Quote from: fortune on February 26, 2021, 17:52:44 PMAt Klaveness er kvinne er omtrent det eneste som er positivt ift de andre kandidatene som listes opp.

Hvorfor det?

Hehe. Jeg skjønner at du spør, selv om du "vet" hvorfor. Spent på Fortune sitt svar.
Tren på langskudd

Huff

Må slutte meg til de negative.

For alle del, jeg vil anta Klavenes ville gjort en bedre jobb enn RBH, noe annet skal vanskelig gjøres. Jeg ser også for meg at hun vil være en tøffere leder for hovedtrener enn Soltvedt. Sett utenfra virker hun som den typen.

Likevel synes jeg hun virker som den dårligst kvalifiserte kandidaten av noen av de som er nevnt sålangt. Samtlige av de andre kandidatene, med et mulig unntak i Scharner, har mer relevant erfaring enn Klavenes, samtlige har og et langt mer interessant kontaktnett og flere av de som har lansert seg selv/ikke har utelukket jobben virker direkte spennende.

For meg virker dette som en kandidat som ansettes fordi hun har riktig dialekt og kjenner noen i klubben. Skremmende.

Nixon

Quote from: krakra on February 26, 2021, 17:44:31 PMHvordan vet BT akkurat dette forresten? Enten er hun jo den Brann vil gå for, eller så har noen lekket akkurat henne av en grunn.

Ikke sikkert noen har lekket henne spesifikt, men flere, og så har BT plukket ut henne som kan gi en god sak. Så er ikke sikkert det er noe agenda her.

Men dersom Brann vil gå for henne, men ikke har tatt kontakt, så betyr vel det at de ikke har tatt kontakt med noen. Eller at de har fått nei fra de/den klubben har kontaktet. Uansett vil det si at Brann ikke har kommet veldig langt i jobben med å finne en erstatter.
Rød makt på Hansa

Lasaron

Vel, for å komme BT i møte, så bekrefter nå BA at Klaveness er aktuell.
Tren på langskudd

Nixon

Quote from: Lasaron on February 26, 2021, 18:20:43 PMVel, for å komme BT i møte, så bekrefter nå BA at Klaveness er aktuell.

Etter det BA forstår er det mange navn i potten, men tre av dem som foreløpig sitter med flere plusser enn minuser skal være tidligere Brann-kaptein Svante Samuelsson, NFF-toppen Lise Klaveness og tidligere Viking-trener Bjarne Berntsen.

Ingen av dem skal per nå ha blitt kontaktet av Brann.
Rød makt på Hansa

Lasaron

BA kjører sak. Kort oppsummert:

BA "forstår" det slik, etter et styremøte, at Lise Klaveness, Svante Samuelsson og Bjarne Berntsen er aktuelle. Samtidig nevnes det at ting neppe blir avgjort før neste styre er valgt.

Kandidater som visstnok skal være ganske uaktuelle er Thomas Berntsen, Inge Andre Olsen, Stig Inge Bjørnebye, Paul Scharner og Per Ove Ludvigsen.

Det som man kan spekulere i er hvorfor BA "forstår" dette, og om andre aktuelle navn som er blitt nevnt, er sånn halvveis aktuelle. Tenker for eksempel på disse: Arve Haukeland, Aasmund Bjørkan, Nils Johan Semb, Jostein Flo, Tore Andrè Flo, Seyi Olofinjana.

Av de tre som er nevnt som aktuelle er ønskelisten min slik: Samuelsson, Berntsen, Klaveness.

Forøvrig: Kudos til BA for å omtale Klanevess som Frekhaug-kvinnen. Jeg mistenker at godeste Tormod Bergersen hadde en finger med i spillet der.
Tren på langskudd

Lasaron

Altså. Om vi klarer å hente Svante Samuelsson til denne stillingen, så er det ikke garantert suksess. Men det er garantert god stemning i starten, og optimismen vil øke betraktelig.

Seee på Svante! Han ofrar alt for Brann!!
Svante, Svante, Svante Samuelsson!!

Dere husker vel den?
Tren på langskudd

Churchill

For guds skyld, ikke Bjarne Berntsen! Dette bør stå mellom Svante og Lise!
...we shall never surrender.

Lasaron

Quote from: Churchill on February 26, 2021, 18:39:53 PMFor guds skyld, ikke Bjarne Berntsen! Dette bør stå mellom Svante og Lise!

Hvorfor vil du heller ha Klaveness enn Berntsen? Jeg spør på bakgrunn av deres åpenbare forskjellige CV, og lurer på hvordan du tenker.
Tren på langskudd

krakra

February 26, 2021, 18:53:22 PM #208 Last Edit: February 26, 2021, 18:55:18 PM by krakra
Hvorfor er Olofinjana og Flo uaktuelle?

Dette var en antiklimatisk liste. Tapte muligheter.

Edit: Ser nå at dette bare er "tre av de aktuelle". Håper ikke det blir noen av dem, men tror Bjarne Berntsen er den mest kvalifiserte på den listen.

Lasaron

Man vet ikke om de er uaktuelle. De er ikke nevnt blant de uaktuelle. De er ikke nevnt i det hele tatt. Dette er hva BA "forstår".
Tren på langskudd

fortune

Quote from: Spelaren on February 26, 2021, 18:00:12 PM
Quote from: fortune on February 26, 2021, 17:52:44 PMAt Klaveness er kvinne er omtrent det eneste som er positivt ift de andre kandidatene som listes opp.

Hvorfor det?

Ved kompetanse- og erfaringslikhet er det naturlig å foretrekke en kvinne i et såpass mannsdominert miljø som herrefotballen faktisk er. Dessverre fremstår Klaveness som en langt svakere kandidat enn omtrent alle som er blitt listet opp, så da faller kvoteringsargumentet bort.
First is first, second is nothing

Huff

Quote from: krakra on February 26, 2021, 18:53:22 PMHvorfor er Olofinjana og Flo uaktuelle?

Dette var en antiklimatisk liste. Tapte muligheter.

Hvis jeg skal gjette er det ingen i styret eller daglig ledelse som kjenner dem...

Nå er riktignok verken Flo eller Olofinjana nevnt som uaktuelle, men har BA rett er de neppe hyperaktuelle.

Berntsen og Samuelsson er uansett greie kandidater, men ville og heller hatt noen med erfaring de høyere nivå

gladiporno

February 26, 2021, 21:45:56 PM #212 Last Edit: February 26, 2021, 21:49:08 PM by gladiporno
Quote from: Nixon on February 26, 2021, 17:19:33 PM
Quote from: fortune on February 26, 2021, 16:36:03 PMKlaveness har spilt fotball på høyt nivå og sitter i en administrativ rolle, men har vel knapt erfaring fra moderne toppfotball? I mine øyne en enda mindre erfaren kandidat enn hva Soltvedt var i sin tid og en person man definitivt bør styre unna.

Helt uenig at hun er en mindre erfaren kandidat enn Soltvedt. Det går nesten ikke an. Hans største styrke og fortrinn var at han allerede var i klubben, ellers var det ikke mye å slå i bordet med i utgangspunktet.

Når det er sagt er det en del mangler her som ikke gjør henne til en perfekt kandidat. Stillingsinstruksen skal jo dreie seg mer mot speiding, og der har hun ikke mye erfaring. Men jeg er ikke redd for at hun skal bli en underlegen sjef for trønderen. Med hennes erfaring fra banen og fra ulike jobber på høyt nivå; hvorfor skal hun stå der med luen i hånden?

Hun kommer kanskje ikke til å stå med luen i hånden, men jeg tror det er å be om trøbbel å la en person med så lite relevant erfaring til å lede en avdeling hvor samtlige ansatte har et langt bredere faglig kompetanse enn henne.

For all del, jeg liker Lise Klaveness, og synes hun virker som en oppegående person. Jeg mener også at hun var en dyktig ekspertkommentator på NRK, og jeg opplevde den kritikken som hun fikk i den rollen som svært urettferdig.

Samtidig var det i sin tid også svært spesielt at hun skulle få toppjobben i NFF. Hennes fotball-cv er syltynn. Hun har vært toppspiller i kvinnefotballen og ekspertkommentator på NRK. Det er omtrent det eneste hun kan skilte med i faget. Ellers har hun hatt et par-tre styreverv (NISO og Asker). Hun har ingen trenererfaring, ingen trenerutdanning, ingen erfaring med klubbledelse. Ingen erfaring med speiderjobb, ingen erfaring med jobben som sportssjef. At hun har utdanning som jurist kan jeg ikke se er relevant for verken sportssjefstillingen eller for den jobben hun har nå. For øvrig vet jeg om flere eks-spillere som nå er jurist, om det skal være en avgjørende kvalifikasjonskrav.

Jeg kan vanskelig se for meg at en person med hennes bakgrunn hadde fått jobben i NFF hvis hun hadde vært en mindre profilert mannlig eks-spiller.  Jeg nekter å tro at det var ingen bedre kvalifiserte som søkte på den elitedirektørjobben.  Håper ikke Brann går i den fellen. Skal man på død og liv ha en kvinne i sportssjefrollen vil jeg mye heller ha Eli Landsem eller Hege Riise. Sportssjefen i Brann er klubbens faglige leder. Det bør være en tungvekter på nivå med eller over Kåre Ingebrigtsen. Hvis Lise Klaveness blir sportssjef tror det skal svært lite til før hun får trenerteamet mot seg. 

For øvrig, hvis man ga Soltvedt en sluttpakke for å få inn Lise Klaveness så har Brann trolig større problemer enn sportssjefen. 

esp123

Syns Lise Klaveness er den soleklart mest spennende kandidaten. Sylskarp, faglig sterk og «nye øyne» som kanskje kan se litt annerledes på ting? Jeg tror Brann skal si seg veldig heldig hvis de greier å kapre Klaveness.

Forhåpentligvis er det ikke sportssjefen selv som skal speide. Dette er en person som skal bygge opp og organisere sportslig avdeling best mulig. Det er for eksempel speider(ne)/analytiker(e) som skal gjøre grunnarbeidet i spillerlogistikken.

 Å si at toppfotballsjefen vår ikke har faglig ballast nok til å stå imot trenerteamet, tror jeg er en helt ubegrunnet frykt. I tillegg er hun advokat med erfaring som rådgiver for Norges Bank og som dommerfullmektig. Ekstremt dyktig dame, rett og slett. Tror hun skal håndtere kontraktsforhandlinger meget greit.

Ellers morsomt at de gamle kamphanene Berntsen og Klaveness kjemper om samme jobben.

osoerli

Ville nok tenkt Klaveness kun aktuell som dagleg leiar, ikkje sportssjef.
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

gladiporno

Med fare for at jeg hadde glemt noe:

Lise Klaveness sin fotball-cv

NFFs elitedirektør (2 år)

Ekspertkommentator ved NRK

Styremedlem ved NISO og Asker

Toppspiller i norsk og svensk kvinnefotball. Landslagspiller.

Det var det?

Hun har ikke trenerutdanning, hun har ikke trenererfaring, hun har ikke sportssjef-erfaring, hun har ikke speidererfaring, hun har ikke klubbledererfaring, hun har ikke erfaring med å bygge klubb, hun har ikke erfaring med kjøp og salg av spillere, hun har ikke erfaring med talentutvikling. Ikke engang som spiller har hun lang erfaring i én klubb (byttet klubb ofte). Om hun vet noe om hvordan en toppklubb drives, eller bør drives, så er det noe som hun har lest seg opp på egenhand. Ingen relevant praksis. Ville virkelig noen vurdert henne om hun ikke var en profilert kvinnelig eksspiller? Og hva har hennes juridiske utdannelse med jobben som sportssjef å gjøre? Hvorfor er det ingen som vurderer Henrik Salveson eller Arni Gautur Arason som sportssjef?   

Jeg forstår ikke denne positiviteten som enkelte utviser for Klaveness. Jeg likte henne som ekspertkommentator, og jeg mener at hun vil være en spennende kandidat til styret i Brann, og faktisk også i administrasjonen. Men hvorfor i all verden skal Brann gi sportssjef-jobben til en ufaglært? Dette er en fagstilling, er det ikke? Dette er ikke en typisk administrativt stilling. Vedkommende skal vurdere kvaliteten på enkeltspillere, og på trenere og trenerteam. Hen skal kunne se både helheten og de små detaljene i hele organisasjon fotballfaglig sett. Har hun i det hele tatt prøvd seg på grunnleggende trenerkurs?

Hvis man skal sammenligne fotballbakgrunn, så har Bjarne Berntsen viet et helt liv til fotballen, og har nesten hatt alle roller i faget. Så sent som i 2019 snudde han et synkende Viking-skip på en særdeles imponerende måte. Det vil være hinsides hvis Brann vraker en slik kapasitet for Lise Klaveness.

esp123

Hva har Viking-legenden Bjarne Berntsen som nærmer seg pensjonsalder å gi til en stilling der man skal fornye sportslig avdeling i Brann? Hva gjør Bjarne Berntsen så fantastisk? Hva står han for? Hva tilfører han stillingen? Jeg spør oppriktig.

Lasaron

Quote from: esp123 on February 27, 2021, 00:57:56 AMHva har Viking-legenden Bjarne Berntsen som nærmer seg pensjonsalder å gi til en stilling der man skal fornye sportslig avdeling i Brann? Hva gjør Bjarne Berntsen så fantastisk? Hva står han for? Hva tilfører han stillingen? Jeg spør oppriktig.

Rart spørsmål, Gladiporno har allerede svart på det. Dessuten har ingen beskrevet ham som fantastisk.
Tren på langskudd

Lasaron

Faktisk så vil Bjarne Berntsen, om han blir vår sportssjef, være den på papiret best egnede vi har hatt noen gang. Mye mer relevant erfaring og ok suksess enn følgende hadde på forhånd: Soltvedt, Bruun, Walstad, Skarsfjord, Nilsen, POL, Tennfjord etc.
Tren på langskudd

ZsoltKorcsmar

Bjarne Berntsen må da være 75-80 år? Er usikker, men kan ikke være langt unna.

«Tåler» han jobben? Tilgjengelig til alle døgnets tider, nattarbeid, gå gjennom utallige videoer/tilsendt materiale fra speidere etc.

Jeg håper på en yngre kandidat med mer «drive». Thomas Berntsen-type. Denne jobben er ekstremt hektisk til tider, og ofte må man sjonglere mange baller samtidig.

Ta Svendsen saken; man har et førstevalg i kikkerten, så har man noen andre man jobber parallelt med. Plutselig ryker førstevalget, man må da snu seg lynraskt. Det kan da stå om sekunder.

Klarer ikke se for meg Bjarne Berntsen som friskt pust. Heller ikke Klaveness, for lite erfaring med dette. Kunne sikkert blitt flink etter noen år med erfaring og opplæring, men håper vi får inn noen som bidrar med en gang.

Nixon

Quote from: gladiporno on February 26, 2021, 23:27:17 PMMed fare for at jeg hadde glemt noe:

Lise Klaveness sin fotball-cv

NFFs elitedirektør (2 år)

Ekspertkommentator ved NRK

Styremedlem ved NISO og Asker

Toppspiller i norsk og svensk kvinnefotball. Landslagspiller.

Det var det?


I tillegg medlem i sportslig utvalg i Lyn. Vet ikke hva det innebærer.

Men er dette en liten nedvurdering av kvinnefotball? Jeg dømmer ikke, for jeg er der selv. Men hadde du vært like negativ til CV-en til en mann med 73 landskamper i tillegg til de andre tingene? Vi har jo kjente mannlige sportssjefer opp gjennom årene som nesten kom rett fra spillerkarrierer og ble ganske gode i jobben. Inge André Olsen, Jostein Flo, Torgeir Bjarmann med flere. Vår egen POL hadde heller ikke mye å vise til.

Nå må det sies at jeg helst ønsker en person med erfaring fra jobben tidligere. Eller en trener som har vært involvert i mye av de samme prosessene. Så Klaveness er ikke noe førstevalg. Men noe sier meg likevel at Klaveness har et større potensiale enn det ungdomstrener Soltvedt hadde.Rød makt på Hansa

Nixon

February 27, 2021, 10:11:04 AM #221 Last Edit: February 27, 2021, 10:55:34 AM by Nixon
Quote from: krakra on February 22, 2021, 19:09:07 PMMen det er jo et spørsmål om mye av det en sportssjef gjør er noe man ikke kan lære seg av andre roller i fotballen. Det er jo både spillere og trenere som har gått rett inn i sportssjefsjobber og gjort en god jobb.

Quote from: krakra on February 26, 2021, 17:35:55 PMHvilke av disse områdene er det Klaveness har noe som helst erfaring og tyngde på? En leder skal være overordnet ja, men det finnes da grenser. Jeg ser ikke hvilken kompetanse eller erfaring hun har som skal gjøre henne attraktiv eller i det hele tatt aktuell. For meg virker det som at det eneste som gjør henne interessant er hennes personlige egenskaper. Dette blir veldig RBH-dejavu i mine øyne.

Hva endret seg mellom disse to innleggene? Hvorfor kan ikke Klaveness bruke sine andre roller i fotballen dersom andre har klart det og gjort en god jobb? Hva er forskjellen mellom henne og de andre?
Rød makt på Hansa

Norlings Hund 2

Bjarne Berntsen er 64, og en ekstremt kompetent mann. Tviler ikke på at han vil løse den jobben med bravur om han er giret på det. Spørsmålet er om han er giret og villig til å flytte, jeg tviler.

krakra

Quote from: Nixon on February 27, 2021, 10:11:04 AM
Quote from: krakra on February 22, 2021, 19:09:07 PMMen det er jo et spørsmål om mye av det en sportssjef gjør er noe man ikke kan lære seg av andre roller i fotballen. Det er jo både spillere og trenere som har gått rett inn i sportssjefsjobber og gjort en god jobb.

Quote from: krakra on February 26, 2021, 17:35:55 PMHvilke av disse områdene er det Klaveness har noe som helst erfaring og tyngde på? En leder skal være overordnet ja, men det finnes da grenser. Jeg ser ikke hvilken kompetanse eller erfaring hun har som skal gjøre henne attraktiv eller i det hele tatt aktuell. For meg virker det som at det eneste som gjør henne interessant er hennes personlige egenskaper. Dette blir veldig RBH-dejavu i mine øyne.

Hva endret seg mellom disse to innleggene? Hvorfor kan ikke Klaveness bruke sine andre roller i fotballen dersom andre har klart det og gjort en god jobb? Hva er forskjellen mellom henne og de andre?
Hun har jo ikke hatt noen relevante jobber. Hun har aldri jobbet i en fotballklubb. Hun har spilt fotball ja, men for det første er det en viss forskjell på dame- og herre fotball og for det andre så er det ti år siden hun spilte. Når jeg sier at man ikke trenger å ha vært sportssjef for å være en god sportssjef så er det fordi jeg mener man kan bygge seg den erfaringen og kompetansen som trengs i andre relevante roller. Men jeg ser ikke at Klaveness har hatt en slik jobb. Jobben i NFF er en ren administrativ, nærmest byråkratisk stilling.

gladiporno

Quote from: Nixon on February 27, 2021, 10:03:17 AM
Quote from: gladiporno on February 26, 2021, 23:27:17 PMMed fare for at jeg hadde glemt noe:

Lise Klaveness sin fotball-cv

NFFs elitedirektør (2 år)

Ekspertkommentator ved NRK

Styremedlem ved NISO og Asker

Toppspiller i norsk og svensk kvinnefotball. Landslagspiller.

Det var det?


I tillegg medlem i sportslig utvalg i Lyn. Vet ikke hva det innebærer.

Men er dette en liten nedvurdering av kvinnefotball? Jeg dømmer ikke, for jeg er der selv. Men hadde du vært like negativ til CV-en til en mann med 73 landskamper i tillegg til de andre tingene? Vi har jo kjente mannlige sportssjefer opp gjennom årene som nesten kom rett fra spillerkarrierer og ble ganske gode i jobben. Inge André Olsen, Jostein Flo, Torgeir Bjarmann med flere. Vår egen POL hadde heller ikke mye å vise til.

Nå må det sies at jeg helst ønsker en person med erfaring fra jobben tidligere. Eller en trener som har vært involvert i mye av de samme prosessene. Så Klaveness er ikke noe førstevalg. Men noe sier meg likevel at Klaveness har et større potensiale enn det ungdomstrener Soltvedt hadde.Ungdomstreneren Soltvedt har i det minste trenerutdanning- og erfaring (riktignok fra lavere nivå), og har jobbet i Branns sportslige avdeling i ti år før han ble klubbens sportssjef. Klaveness har ingenting. Hun har aldri jobbet i en klubb før utenom som spiller. Hun har knapt spilt fotball i én og samme klubb over flere år. Hennes nåværende arbeid har lite eller ingenting med det fotballfaglige å gjøre. Jeg finner ikke relevansen mellom hennes bakgrunn og de kriteriene som Brann visstnok har satt for stillingen.

Ludvigsen var utpekt som erstatter for Arne øller i flere år før han la opp. De reiste til og med sammen på speidertur i sesongen, til Harald Aabrekks store fortvilelse. Jeg synes normalt ikke det er ideelt at noen går fra spiller til sportssjef, men et fellestrekk for flere av dem som ble det, er at de har vært i klubben lenge, og/eller at de har bred internasjonal erfaring og har opparbeidet seg et voldsomt sterk nettverk med speidere og agenter fra inn- og utland. Klaveness har neppe samme nettverk. Jeg vil tro at hennes nettverk består mer av klubbledere og andre med verv i kretsene. Når det faglige heller ikke er på plass, ser jeg ikke hvorfor hun skal vurderes.

Hvor Brann er nå, og hvor klubben vil gå er også relevant. Det var neppe dumt å ansette Soltvedt midlertidig i 2015. Brann trengte en sportssjef raskt, og i det kaoset som herjet klubben i 2015, med den manglende økonomien som var der, var det kanskje greit å ansette noen som kjenner klubben fra før av, og som ikke var for påkostet. Det var imidlertid svært dumt å gi ham fast ansettelse, da han åpenbart ikke er kvalifisert for den rollen. Nå har Brann etterhvert kompetente folk i avdeling sport. Mange av dem har bunnsolid faglig bakgrunn. Skal da en person med så tynn CV komme inn og lede dem? Det går sikkert greit hvis alle er enige, men hva hvis Klaveness kommer med noe som strider kraftig mot det Ingebrigtsen, Horneland, Takvam og Karadas mener er lurt for klubben? Sportssjefen bestemmer, men da er viktig at hen har en viss faglig tyngde for at alle kan la seg overbevise. Derfor er det svært farlig å ansette Klaveness i denne rollen. Jeg trodde grunnen for å sparke Soltvedt var at man ønsket å finne noen som kan utfordre det faglig sterke trenerteamet til Brann. Også ansetter de en som verken har utdanning eller erfaring med fotballfaglig arbeid? Det gir ingen mening.

Selvfølgelig kan hun lykkes i jobben, som andre med lite erfaring også har gjort. Men da kan man like gjerne ansette Karadas, Takvam, El Fakiri eller Tom Mangersnes. Ja, kanskje til og med Tarjei Mork Øren, hvis erfaring ikke spiller noen roller. Samtlige er i mine øyner mer naturlige kandidater.

Jeg ville vært avvisende til Lise Klaveness om hun var en mannlig fotballspiller med eksakt samme bakgrunn, så du kan gjerne spare deg for denne misogynistiske antydningen. Landskamper som spiller er lite relevant. Arbeid i utenlandske klubber, som tilfeller er med Olofinjana og Flo, er faglig sett langt mer spennende og relevant. Dette er noe som Klaveness ikke kan slå i bordet med. Kvinnefotball og herrefotball opererer heller ikke i de samme rommene når det gjelder alt fra treningsmengder til spilleroverganger. Spesielt ikke i den tiden Klaveness selv var aktiv. Dett er områder som er svært relevant for en sportssjef.

Nei, Klaveness er velkommen som kandidat til styret og som VJs etterfølger, men som sportssjef takk, men nei takk. Hvis VJ er smart så holder hun også Klaveness langt fra klubben. Hun kan bli en potensiell risiko for hennes stilling i Brann. 

pidre

February 27, 2021, 13:12:59 PM #225 Last Edit: February 27, 2021, 13:14:36 PM by pidre
Dette blir feil. Bjarne Berntsen er gårdagens vin. Lise Klaveness har ikke de rette kvalifikasjoner.


Rette kandidater finnes.
Saludar a los monos!

esp123

Quote from: Lasaron on February 27, 2021, 07:57:27 AM
Quote from: esp123 on February 27, 2021, 00:57:56 AMHva har Viking-legenden Bjarne Berntsen som nærmer seg pensjonsalder å gi til en stilling der man skal fornye sportslig avdeling i Brann? Hva gjør Bjarne Berntsen så fantastisk? Hva står han for? Hva tilfører han stillingen? Jeg spør oppriktig.

Rart spørsmål, Gladiporno har allerede svart på det. Dessuten har ingen beskrevet ham som fantastisk.

Bjarne Berntsen kommer fra en trener/sportssjef-rolle i Viking. Er det sammenlignbar/relevant rolle ift. den rollen sportssjefen skal ha i Brann? Hva står han for? Har han sulten og kompetansen til å bygge opp et apparat rundt spillerrekruttering? Er det et krav at sportssjefen skal ha en faglig bakgrunn? Det utelukker nok en del aktuelle kandidater.

Pornoentusiasten har trukket frem Berntsen flere ganger, og betegner det som _hinsides_ om Brann går for Klaveness istedenfor Berntsen. Da må Berntsen være relativt fantastisk.

Jeg står for at Klaveness er en god kandidat. Sånn som jeg ser det, så skal sportssjefrollen være mer administrativ. Den skal bygge opp organisasjonen rundt sportslig ledelse, og bygge et grunnlag for at Brann skal være gode i årene etter vedkommende som blir sportslig leder forsvinner. Blant annet ser jeg på det som helt essensielt at det bygges opp ekstra kompetanse på spillerrekruttering i form av speidere/analytikere. I den forbindelse er det viktig med en person som er åpen for å lære og for alternative måter å gjøre ting på. Er Berntsen en slik kandidat?

I den grad det er mulig så kommer Klaveness også litt utenifra. Jeg ser på norsk klubbfotball hemmet av innavl, det er stort sett tidligere spillere uten så veldig mye annen erfaring enn innenfor norsk fotball. Hva gjør at en person blir en dyktig sportssjef? Det er ikke en formell sportssjef-skole i Norge, og hvis det er noen som har alle forutsetninger til å bli en bra sportslig leder så er det Klaveness

Lise Klaveness er sylskarp, hun har svært sterk akademisk bakgrunn. Man blir ikke dommerfullmektig og spesialrådgiver i Norges Bank uten svært gode akademiske resultater. Damen ble advokat samtidig som hun spilte fotball på topp internasjonalt nivå. Alle som har sett hun som ekspert på NRK kan se at hun har peiling på fotball, og hun har ledererfaring. Attpåtil innenfor fotball. Jeg mener det ikke skal være en forutsetning at vedkommende så blir sportslig leder har formell faglig bakgrunn.


Hadde dette vært en mannlig spiller, landslagslegende og attpåtil lokal, med en slik bakgrunn, så hadde vedkommende vært en soleklar kandidat.

gladiporno

Quote from: pidre on February 27, 2021, 13:12:59 PMDette blir feil. Bjarne Berntsen er gårdagens vin.

Det var det noen som sa også før han returnerte til et skakkjørt Viking før 2019. Nedrykk, pengelens, verdiløs spillertropp. Under 2 år etterpå ble de cupmester, nummer 5 i eliteserie, og solgt en Stabæk-reject for mellom 15 og 20 millioner og et annet talent som flere hadde avvist for 8 til 10 mill. Viking er på et helt annet sted nå enn de var for i januar 2019. Berntsen fikk lite penger men frie tøyler til å endre formasjon, hente nye hjelpetrenere (som senere tok jobben fra ham lol) og endre til en mer offensivt anlagt spillestil. Det ble også en større satsning på yngre spillere, og det ga utslag umiddelbart.

Selvfølgelig spiller tilfeldigheter inn. De burde ha tapt mot Brann i sesonginnledningen, og de burde ha tapt mot Aalesund tidligere i cupen. Men dette viser at Berntsen har et øye for å sette diagnose i hva som mangler i en klubb, og er handlekraftig nok til å ta de riktige grepene. Jeg mistenker at det ikke er helt tilfeldig, for han er svært erfaren i fotballyrket. Han har vært spiller,  klubbtrener, tatt NM-gull med to klubber, tatt seriemedalje, trener for det norske kvinnelandslaget, daglig leder. Han har en bunnsolid bakgrunn i fotballen, og har faglig tyngde som matcher Ingebrigtsen og Horneland. Han har hatt sine nedturer, for eksempel den opprivende konflikten på kvinnelandslaget med blant andre nevnte Klaveness. Det kan være en ulempe, men kan også være en nyttig erfaring.

Jeg har ikke sagt at Berntsen nødvendigvis er et fantastisk valg, men av alle som er nevnt er han i mine øyner det tryggeste valget. Det er ingen garanti for noe i livet, men jeg vil bli overrasket om han blir en fiasko som sportssjef i Brann.

Og så er det noen som ikke er like trygge valg, men som er spennende. Tore Andre Flo og Seyi Olofinjana tilhører denne kategorien. Lise Klaveness er en som ikke er kvalifisert, men som kan overraske.

Det er noen her som skriver at Bjarne Bernsten ikke er sulten. Vet ikke om dere kjenner ham, jeg gjør ikke det, og har derfor ikke grunnlag til å hevde om han er sulten for mer suksess i fotballen eller ikke. Jeg kjenner dog nok av folk på 60+ som fremdeles har store ambisjoner med yrkeslivet sitt. Hvilken kategori Bjarne Berntsen hører til under kan Brann bare finne ut ved å snakke med ham.


krakra

Hvis Klaveness ikke hadde jobbet som toppfotballsjef de siste to-tre årene, hadde hun i det hele tatt vært aktuell da? Jeg er mindre redd for at det er kjønnet som gjør henne aktuell, som at det er denne "toppstillingen" som gjør det. Samme stilling som Roald Bruun Hanssen kom fra. Jeg frykter at man blir litt blendet av at hun er bergenser i toppen av NFF, men dette er jo veldig forskjellige jobber som forutsetter helt forskjellige egenskaper.

krakra

Og er det forresten lov å stille litt spørsmål om denne prosessen? Hva er det de driver med nå? Vibeke Johanssen uten noen sportslig bakgrunn overhodet sitter og lager lister som hun diskuterer med et styre hvor halvparten kan bli byttet ut om noen få uker, som har blitt kritisert for sin manglende sportslige kompetanse? Haster det sånn?

Norlings Hund 2

Quote from: esp123 on February 27, 2021, 00:57:56 AMBjarne Berntsen kommer fra en trener/sportssjef-rolle i Viking. Er det sammenlignbar/relevant rolle ift. den rollen sportssjefen skal ha i Brann? Hva står han for? Har han sulten og kompetansen til å bygge opp et apparat rundt spillerrekruttering? Er det et krav at sportssjefen skal ha en faglig bakgrunn? Det utelukker nok en del aktuelle kandidater.


Dette blir for meg meget merkelig, du nevner han kom fra en rolle som trener OG sportssjef, men stiller spørsmålstegn ved hvorvidt han klarer å løse den ene oppgaven og slippe den andre? Han løste begge oppgaver glimrende i Viking, hvorfor skal det være et problem å gjøre bare den ene oppgaven hos oss?

Og å kalle andre kvinnehatere bare fordi de ikke er enig i at Klaveness er et godt valg, blir forøvrig fullstendig lavmål.

Corran

Av valgene som blir listet som de mest hete nå så vil jeg si at Svante er den som høres ut som det beste valget.
Svante har gjort meget god suksess i jobben før.

Klaveness virker for meg som et litt spennende men dog usikkert valg. Med det mener jeg at hun har spennende kvaliteter og er meget oppegående. Usikkerheten er at hun har aldri hatt tilsvarende jobb.
Men slik stillingsbeskrivelsen er så mener jeg hun  er kvalifisert til jobben.

Føler noen her henger seg litt for mye opp i Sportslig kompetanse. Dette er vel et meget flytende begrep som kan inneholde så mye.

Like viktig er det kanskje å ha gode ideer, være god på å organisere og lignende.


Og det aller viktigste er kanskje at den de ansetter har samme visjon som klubben og sammenfallende ideer om veien til målet.

In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Nixon

Quote from: gladiporno on February 27, 2021, 13:12:27 PMJeg ville vært avvisende til Lise Klaveness om hun var en mannlig fotballspiller med eksakt samme bakgrunn, så du kan gjerne spare deg for denne misogynistiske antydningen.  

Bare for å ta det. Du skrev at du tror hun har sin nåværende jobb fordi hun er kvinne. Så helt ut av det blå var det ikke å spørre om kjønn har noe å si her. Jeg mener jo selv at erfaring med kvinnefotball er litt mindreverdig da det er litt andre forhold der.

Så bare for å ha det på det rene. Jeg mener ikke at Klaveness er den beste kandidaten. Hun mangler erfaring på viktige områder som andre kandidater har. Og alderen til Berntsen vil jeg heller ikke bruke mot han. Han tar ikke en så profilert jobb uten å være 100 % motivert.

Men jeg tror heller ikke at Klaveness er en så dårlig kandidat som flere her mener.
Rød makt på Hansa

Nixon

Quote from: krakra on February 27, 2021, 14:13:28 PMOg er det forresten lov å stille litt spørsmål om denne prosessen? Hva er det de driver med nå? Vibeke Johanssen uten noen sportslig bakgrunn overhodet sitter og lager lister som hun diskuterer med et styre hvor halvparten kan bli byttet ut om noen få uker, som har blitt kritisert for sin manglende sportslige kompetanse? Haster det sånn?


Det har blitt sagt at det er det nye styret som skal ta avgjørelsen her.
Rød makt på Hansa

krakra

Ja, men hva slags avgjørelse skal de ta? Får de lagt fram tre kandidater, som Johannessen har vurdert og intervjuet, med en innstilling på hvem de bør ansette? Eller skal de være med på rekrutteringsprosessen? Med på intervjurundene? Med på å velge hvem som skal vurderes?

esp123

Quote from: Norlings Hund 2 on February 27, 2021, 15:08:49 PM
Quote from: esp123 on February 27, 2021, 00:57:56 AMBjarne Berntsen kommer fra en trener/sportssjef-rolle i Viking. Er det sammenlignbar/relevant rolle ift. den rollen sportssjefen skal ha i Brann? Hva står han for? Har han sulten og kompetansen til å bygge opp et apparat rundt spillerrekruttering? Er det et krav at sportssjefen skal ha en faglig bakgrunn? Det utelukker nok en del aktuelle kandidater.


Dette blir for meg meget merkelig, du nevner han kom fra en rolle som trener OG sportssjef, men stiller spørsmålstegn ved hvorvidt han klarer å løse den ene oppgaven og slippe den andre? Han løste begge oppgaver glimrende i Viking, hvorfor skal det være et problem å gjøre bare den ene oppgaven hos oss?

Og å kalle andre kvinnehatere bare fordi de ikke er enig i at Klaveness er et godt valg, blir forøvrig fullstendig lavmål.

Jeg stiller spørsmålstegn ved om det er sammenlignbare roller. Det ville ikke vært mulig å ha den stillingsbeskrivelsen i Brann skisserer i tillegg til en hovedtrener-jobb. Hva slags ansvar hadde han i Viking?

Og jeg kaller ingen kvinnehatere.

Nixon

February 27, 2021, 16:13:08 PM #236 Last Edit: February 27, 2021, 16:15:09 PM by Nixon
Quote from: esp123 on February 27, 2021, 16:08:17 PMJeg stiller spørsmålstegn ved om det er sammenlignbare roller. Det ville ikke vært mulig å ha den stillingsbeskrivelsen i Brann skisserer i tillegg til en hovedtrener-jobb. Hva slags ansvar hadde han i Viking?

Kjapt nettsøk forteller at Berntsen brukte mer tid på sportssjef-rollen enn på trenerdelen. Men at han fortsatt var en del på feltet, og spesielt mye før kamp. Ikke ulikt en del så for seg fordelingen dersom trønderen tok over Soltvedts sine funksjoner, og hadde Horneland og Mangersnes som de mest aktive på feltet.
Rød makt på Hansa

Nixon

Quote from: krakra on February 27, 2021, 15:56:31 PMJa, men hva slags avgjørelse skal de ta? Får de lagt fram tre kandidater, som Johannessen har vurdert og intervjuet, med en innstilling på hvem de bør ansette? Eller skal de være med på rekrutteringsprosessen? Med på intervjurundene? Med på å velge hvem som skal vurderes?

Ikke godt å si. Skulle også gjerne likt å visst det. Enn så lenge virker det som at de bare sonderer mulighetene. Selv kandidater som "vekker begeistring" oppe på Stadion har ikke blitt kontaktet. Det tyder ikke på veldig hastverk i alle fall.
Rød makt på Hansa

Jose Arrogantio

Hva slags erfaringer har sportsdirektør i større ligaer, og andre sporter? I basketball har klubben jeg følger, Toronto Raptors, bygd seg opp et rykte som en veldig veldrevet klubb som er gode på å utvikle talenter og skape en vinnerkultur. I 2019 vant de også sin første tittel noensinne. Og deres sportsdirektør er en økonom uten spesiell spillerbakgrunn, og som bare har jobbet som rådgiver for klubbene i forhold til lønn og skatt på vegne av NBA (tilsvarende administrativ rolle i NFF), og PR-sjef for Raptors før han ble assisterende sportssjef, og så i 2017, sportssjef. Presidenten har noe mer faglig tyngde, som spiller og ungdomstrener utenfor NBA (svære forskjeller i ressurser og fasiliteter), og så speider før han ble sportssjef i Raptors i 2013 og gjorde klubben til en stabil toppklubb, før han ble president i samme klubb. Så min erfaring fra NBA er at tunge faglige bakgrunner ikke er så viktig som det framstilles av flere her for å briljere som sportslig leder.

Jeg tenker at når vi ser spillere gå inn i sportssjef-rollen og gjøre det bra der, har det mer med personlige egenskaper enn erfaringen de tok med seg som spiller (selv om det ikke var irrelevant selvsagt). Og jeg tror heller ikke det å ha jobb i NFF diskvalifiserer noen bare fordi vi har dårlig erfaring med en kar derfra.

krakra

Er det vel et helt annet system i amerikansk idrett, der man ikke kjøper og selger spillere, men drafter collegespillere og bytter i mellom lag? I tillegg er det ekstremt store ressurser i NBA-klubbene og de har så vidt jeg vet enorme sportsapparat.

Det er noe annet å være sportssjef i Brann.

gladiporno

Quote from: esp123 on February 27, 2021, 13:22:29 PMPornoentusiasten har trukket frem Berntsen flere ganger, og betegner det som _hinsides_ om Brann går for Klaveness istedenfor Berntsen. Da må Berntsen være relativt fantastisk.


Hvis valget står mellom en person uten relevant utdanning, uten relevant erfaring og en med masse erfaring, relevant utdanning og imponerende resultater å vise til, så er det hinsides at man velger den første fremfor den andre. Gitt at valget står mellom disse to. Det sier seg selv. Det betyr ikke nødvendigvis at Berntsen ville vær et fantastisk valg. Det er dine ord.

Det stiller seg annerledes hvis valget står mellom Seyi Olofinjana/Tore Andre Flo og Bjarne Berntsen. Da har man valget mellom det trygge (Berntsen) og det risikofulle, men spennende. Olof og Hore André har mindre erfaring enn Berntsen og Ingebrigtsen. Til gjengjeld har de impulser fra fotball på et langt høyere nivå, og har også et nettverk som svært få i norsk fotball matcher. Det kan bli mismatch og kan også bli det helt store. Det vil være forståelig om klubben ønsker noe helt nytt.

Ifølge Bergens Tidende skal sportssjefen jobbe med arbeid knyttet til talentutvikling og spillerlogistikk. I tillegg skal hen være leder for alle trenerne i avdeling sport. Det er sportssjefen som bestemmer hvor mange og hvem som skal være trenere i Akademiet og A-laget, og hvordan samarbeidet skal bli. Dette er helt ukjent farvann for Klaveness. Hun har aldri jobbet i en klubb før, og har som nevnt mange ganger før såvidt meg bekjent ingen fotballfaglig utdannelse. Klaveness er en administrator, ikke en fagperson innen fotball, og er derfor velkommen til å være en kandidat til styret og daglig leder. Jeg er mildt sagt lei av å ha fotballfaglig lettvekter i sportssjef-rollen. Det kan selvfølgelig gå bra, men det vil være overraskende. Så lenge det visstnok er stor interesse for stillingen, kan jeg ikke se at det er grunner for å velge en slik kandidat.

Jeg vet ikke om jeg gidder å kommentere hennes juridiske utdannelse enda en gang. Er det en konkurranse om hvem som har den høyeste ikke-fotballrelaterte utdannelsen? Fredrik Winsnes og Espen Johnsen er utdannet lege. Det samme er for øvrig Cecilie Leganger. Hun er selvlært musiker i tillegg (faktisk veldig god), og skriver egne sanger. Blir noen av dem Branns nye sportssjef?

Jose Arrogantio

Joda, helt annet system, men de kjøper og selger spillere fortsatt, og man henter også talenter og spillere utenom draft og bytte mellom klubber, og må gjøre samme jobben i forhold til utvikling av spillere og definere spillerstill og kultur og sette sammen en stall som passer disse. Så man må ha mye av den samme kompetansen for å lykkes som sportslig leder i fotball som i basketball, bare rammene som er annerledes.

Men det er derfor jeg også er nysgjerrig på hvordan det er i andre ligaer.

Nixon

Quote from: gladiporno on February 27, 2021, 16:55:32 PMSå lenge det visstnok er stor interesse for stillingen, kan jeg ikke se at det er grunner for å velge en slik kandidat.


Vi får se hvor stor interessen egentlig er av seriøse kandidater. Jeg spår at mange av de mest spennende navnene er mest medieskapt og at de ikke er så interessert i å bytte jobb akkurat nå. Jeg spår videre at den som får jobben ikke vil vekke den største entusiasmen, og at det blir en ny evigvarende Knutsen-debatt om at Brann bare skulle ventet til etter sesongen og kjørt noe midlertidig nå.
Rød makt på Hansa

gladiporno

Dersom Klaveness blir ny sportssjef i Brann får vi kanskje han her med på lasset også?

https://www.fotball.no/tema/nff-nyheter/2020/hogmo-ny-leder-for-topptrenerutdannelse-i-nff/

Klaveness: - Den aller beste kandidaten vi kunne fått til denne stillingen

Svadageneratoren fra nord er ellers kjent for å skrytt i ti år av en doktorgrad han ikke har:

https://www.josimar.no/artikler/en-cv-til-besvaer/6309/

samt utstrakt nepotisme:

https://www.josimar.no/artikler/kurs-vennskap-og-inhabilitet/6319/

og smart, men noe fishy eiendomshandel:

https://www.josimar.no/artikler/hogmo-tjente-to-millioner-da-firmaet-gikk-konkurs/3287/

Lasaron

Haha! Tenk at Høgmo ikke er blitt foreslått enda. Ikke på tull en gang. Tanken har ikke slått meg. Sprøtt. Han er jo en åpenbar kandidat å foreslå i samme åndedrag som Semb og Bruun. Hutte meg tu!
Tren på langskudd

Jose Arrogantio

Quote from: gladiporno on February 27, 2021, 21:41:24 PMDersom Klaveness blir ny sportssjef i Brann får vi kanskje han her med på lasset også?

https://www.fotball.no/tema/nff-nyheter/2020/hogmo-ny-leder-for-topptrenerutdannelse-i-nff/

Klaveness: - Den aller beste kandidaten vi kunne fått til denne stillingen

Svadageneratoren fra nord er ellers kjent for å skrytt i ti år av en doktorgrad han ikke har:

https://www.josimar.no/artikler/en-cv-til-besvaer/6309/

samt utstrakt nepotisme:

https://www.josimar.no/artikler/kurs-vennskap-og-inhabilitet/6319/

og smart, men noe fishy eiendomshandel:

https://www.josimar.no/artikler/hogmo-tjente-to-millioner-da-firmaet-gikk-konkurs/3287/


Wow, har alltid trodd han hadde doktorgrad. Høgmos anseelse sank betraktelig nå for min del

Nixon

Ja, huff, dette var ikke bra. Hun må jo bare ta med seg han etter et slikt sitat. Ingen tvil om det. Så det var bra å få frem i lyset. Kudos.

Og hva annet kan vi vente oss med på lasset? Denne Solbakken som Klaveness mente var «nærmest en optimal kandidat»? Kanskje ikke like bra som «den aller beste kandidaten» som Høgmo fikk, men likevel.
Rød makt på Hansa

Corran

Quote from: gladiporno on February 27, 2021, 16:55:32 PMIfølge Bergens Tidende skal sportssjefen jobbe med arbeid knyttet til talentutvikling og spillerlogistikk. I tillegg skal hen være leder for alle trenerne i avdeling sport. Det er sportssjefen som bestemmer hvor mange og hvem som skal være trenere i Akademiet og A-laget, og hvordan samarbeidet skal bli. Dette er helt ukjent farvann for Klaveness. Hun har aldri jobbet i en klubb før, og har som nevnt mange ganger før såvidt meg bekjent ingen fotballfaglig utdannelse. Klaveness er en administrator, ikke en fagperson innen fotball, og er derfor velkommen til å være en kandidat til styret og daglig leder. Jeg er mildt sagt lei av å ha fotballfaglig lettvekter i sportssjef-rollen. Det kan selvfølgelig gå bra, men det vil være overraskende. Så lenge det visstnok er stor interesse for stillingen, kan jeg ikke se at det er grunner for å velge en slik kandidat.

Jeg vet ikke om jeg gidder å kommentere hennes juridiske utdannelse enda en gang. Er det en konkurranse om hvem som har den høyeste ikke-fotballrelaterte utdannelsen? Fredrik Winsnes og Espen Johnsen er utdannet lege. Det samme er for øvrig Cecilie Leganger. Hun er selvlært musiker i tillegg (faktisk veldig god), og skriver egne sanger. Blir noen av dem Branns nye sportssjef?
Du bommer totalt nå du mener at de stillingsbeskrivelsene krever at en person må ha jobbet i en klubb før og ha fotballfaglig utdannelse.
En kan ha en kjennskap/kunnskap til fotball og andre styrker utenom dette som gjør at en er kvalifisert til jobben. Du henger deg opp i "fotballfaglig utdannelse" uten å helt ha forståelse for at en kan ha de nødvendige egenskapene uten den riktige "utdannelsen".
Vet ikke om Klaveness er den rette men hun har egenskaper som kan kommer til nytte.
Å være ansvarlig for trenere på A lag og Akademi og få disse til å styre i samme retning og ha samme spillestiler o.l. krever ikke noen fotballfaglig utdannelse
Det blir litt som at en dyktig leder inne en type bedrift kan fult ut være like dyktig som leder i en helt annen bransje.
Ingen av dine argumenter mot Klaveness ekskluderer henne som en god kandidat. Du tillegger stillingen krav som egentlig ikke er nødvendige.
Ja en må ha en viss innsikt i fotball faget, men det er mange veie til rom. En må ikke ha vært spiller, trener eller what ever for å bli en god sportssjef.
Det er mange Sportsdiriktører/sjefer eller hva enn en kaller det rundt omkring som er meget dyktige men som ikke har mer "fotball faglig utdannelse" enn Klaveness

Siste avsnittet ditt er bare tåpelig og dårlig diskusjons etikette
 
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

gladiporno

February 28, 2021, 14:51:43 PM #248 Last Edit: February 28, 2021, 15:21:48 PM by gladiporno
Quote from: Corran on February 28, 2021, 03:09:54 AMDu bommer totalt nå du mener at de stillingsbeskrivelsene krever at en person må ha jobbet i en klubb før og ha fotballfaglig utdannelse.
En kan ha en kjennskap/kunnskap til fotball og andre styrker utenom dette som gjør at en er kvalifisert til jobben. Du henger deg opp i "fotballfaglig utdannelse" uten å helt ha forståelse for at en kan ha de nødvendige egenskapene uten den riktige "utdannelsen".

Hvis du hadde giddet å lese innleggene mine skikkelig så hadde du trolig registrert at jeg på ingen måter krever man _må_ ha fotballfaglig utdannelse. Relevant erfaring kan som regel kompensere for manglende utdanning. Problemet med Klaveness er at hun har ikke det heller. Hun stiller med tilnærmet blanke ark på nesten alle kravområdene som Brann, ifølge BT, har stilt for den nye sportssjefen.

For all del, Lise Klaveness, og andre som ikke har fotballfaglig utdannelse eller erfaring i å bygge en fotballavdeling i en toppklubb _kan_ selvfølgelig lykkes og gjøre en god jobb. Jeg har ikke på mine tidligere innlegg utelukket det heller. Det finnes mange eksempler på mennesker som klarer fint det de verken har erfaring og utdanning til. Men det betyr ikke at det er ideelt. I konkurranse med andre med langt mer relevant erfaring og utdanning vil jeg mene det vil være naturlig å velge andre. Så enkelt er det.

Sportssjefen skal lede avdeling sport. Med seg i teamet har hen et lass med trenere som har bunnsolid faglig bakgrunn og ambisjoner. Det kreves at sportssjefen setter seg inn i deres arbeid og kvalifikasjoner, og vurderer faglig om det er godt nok, og om det må hentes noe spisskompetanse eksternt. Det samme må hen gjøre i forhold til spillertroppen. Alderssammensetning, ferdighetsammensetning, utviklingspotensiale osv. Velge og vrake. Omorganisering av trenerteam og spillertropp ved behov. Det er sportssjefens ansvar, ikke hovedtrenerens. Hen skal ta strategiske avgjørelse i spiller- og trenerrekruttering som kan få store påvirkninger på kort- og lang sikt. Stillingen forutsetter knallsterk sportslig kompetanse. En kompetanse Lise Klaveness ikke har dokumentasjon på. Hun er en jurist med 2-års erfaring i NFF-administrasjon uten operativ eller faglig ansvar. Forutenom som spiller i norsk og svensk kvinnefotball har hun aldri hatt en jobb innen fotball før hun fikk toppjobben i NFF. Hvorfor skal Brann ta sjansen på henne i denne viktige stillingen? Brann betalte sluttoppgjøret til Rune Soltvedt for å styrke seg. Jeg vil tro at det ikke var meningen å erstatte ham med noen som skal læres opp.

Du sammenligner epler og pærer når du trekker paralleller fra næringslivet. Det er forskjell på administrativ leder og faglig leder. Du må gjerne rekruttere en jurist til en toppstilling i administrasjonen til et kunstmuseum, men hvis du velger en toppjurist uten kunstfaglig utdannelse eller erfaring til å ha ansvar for faglig innhold i kunstutstillinger så fremstår det som en merkelig ansettelse. 

gladiporno

For øvrig mener jeg at Brann bør ansette ny sportssjef på åremål, ikke fast ansettelse. Sportssjefen skal måles på resultater, men ikke for hvert år da stillingen har fokus på langsiktighet. Jeg foreslår at sportssjefen ansettes for en fireårsperiode. I løpet av fire år bør man kunne vurdere resultatene fra arbeidet.

Nixon

Åremål er kanskje ikke så dumt. Da blir listen lavere for å avslutte samarbeidet når åremålet går ut, og man får forhåpentligvis noen flere avganger uten drama. Men et åremål er jo heller ikke garantert for den ansatte, det snur fort i fotball, så klubben må likevel være forberedt på å ta kyniske avgjørelser midt i perioden.
Rød makt på Hansa

Finfin respons

Klaveness har klisterhjerne, og hun er viljesterk. Hun har nok temperament. Jeg tipper at Brann ser henne som ideell i arbeidet med kvinnesatsingen de står forran.

Jeg er vel den eneste her på forumet som har insistert på juridisk kompetanse for sportssjef stillingen, men etter at vi fikk tak i den tyske stjernekeeperen i fjor så har jeg innsett at karma er viktigere.

Når alt det er sagt, så er det en stilling der man lett kan få inn en Overtrener. Det får man ikke med Lise. Hun drar nok ikke på bortekamper. Hun vil gjennomføre prosjektene som styret bestiller, og gjennomføre dem. Kvinnelag. Kunstgress/naturgress, hall og treningsfasiliteter, trenerkabal, kontrakter. Valg av spillere tror jeg blir mer trenerstyrt. Spillestil og klubbfilosofi / spillestilsdokument er nødvendigvis opp til trenerne. Men hun kan nok trekke i trådene og få alle med på den samme tankegangen. Hun har nok sine tanker om hvordan fotball bør spilles og hvordan et lag bør settes sammen.

Men jeg står for tidligere innlegg. Sportssjefen må ha teft. teft.
Kanskje.

gladiporno

Quote from: Nixon on February 28, 2021, 20:02:35 PMÅremål er kanskje ikke så dumt. Da blir listen lavere for å avslutte samarbeidet når åremålet går ut, og man får forhåpentligvis noen flere avganger uten drama. Men et åremål er jo heller ikke garantert for den ansatte, det snur fort i fotball, så klubben må likevel være forberedt på å ta kyniske avgjørelser midt i perioden.

Klart det, samtidig mener jeg at sportssjefens arbeid ikke kan vurderes på en adekvat måte før etter flere sesonger. Satt på spissen, hvis Brann gjør det katastrofalt dårlig i 2021 og 2022, så bør Brann vokte seg for å bytte sportssjef. Sportssjefen bør alltid tenke lengre enn hovedtrener og hens team, og hens stilling bør evalueres deretter.

Kagain

Quote from: Finfin respons on February 28, 2021, 20:49:28 PMNår alt det er sagt, så er det en stilling der man lett kan få inn en Overtrener. Det får man ikke med Lise. Hun drar nok ikke på bortekamper. Hun vil gjennomføre prosjektene som styret bestiller, og gjennomføre dem. Kvinnelag. Kunstgress/naturgress, hall og treningsfasiliteter, trenerkabal, kontrakter. Valg av spillere tror jeg blir mer trenerstyrt. Spillestil og klubbfilosofi / spillestilsdokument er nødvendigvis opp til trenerne. Men hun kan nok trekke i trådene og få alle med på den samme tankegangen. Hun har nok sine tanker om hvordan fotball bør spilles og hvordan et lag bør settes sammen.

Men jeg står for tidligere innlegg. Sportssjefen må ha teft. teft.

Jeg lurer på om man har forskjellige tanker om hva som ligger til en stilling som sportssjef. Jeg tenker at noen må følge opp utleide spillere. Brann har jo fått kritikk for dette (f.eks. rundt Löfgren). Det trenger ikke være noe de gjør hele tiden, men de bør ta kontakt med spillere de har på utlån for å sjekke hvordan det går med dem. Om de ikke vil reise selv bør de slenge avgårde noen speidere for å se hva disse spillerne gjør og leverer i klubbene sine. Jeg mener også at en sportssjef bør bruke en del av tiden sin på å se hva som rører seg på trenermarkedet. Det er jo på det nærmeste en naturlov at det er mye større sannsynlighet for å få sparken om du jobber som en fotballtrener fremfor  en jobb som roughneck på en oljeplattform.

Dette bør en sportsdirektør ha i mente, slik at det ikke blir slik som det virket i sommer. LAN får foten i ræven og KI kom flyvende inn kort tid etterpå. Han var ledig på markedet og alt slikt, men det er nok sannsynlig at det var navnet som gav han jobben fremfor oppnådde resultater.

I hovedsak inneha både et mer proaktivt tankesett med henblikk på trenerkabal (som nevnt av mr. Respons), men også spillerne.

Corran

Det er ikke mange lånespillere Brann har, så her må det jo være dritenkelt å følge opp spillerne.
Dette er jo en jobb Haugen har gjort mot spillere i Åsane.
Og dette er en jobb som må gjøres riktig for at det skal være noen vits.
Det er jo da sportssjefens jobb at noen utfører denne jobben og at den utføres godt nok.
Spostssjefen bør også ha samtalene med klubben det skal lånes ut til slik at en kvalitetssikkrer utlånet.

Når det gjelder å holde seg oppdatert på trenermarkedet er det ikke noen stor jobb. Markedet endrer seg kjapt så lite vits å vite om hva som skjer hele tiden.
Når en trener begynner å få manglende resultater eller litt missnøye så er det gjerne rett tidspunkt å hente inn litt info.
Dette er også noe speidere kan ha litt oversikt over når de reiser rundt og speider og da spesielt på det lokale markedet

In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Kagain

Quote from: Corran on March 01, 2021, 12:43:38 PMDet er ikke mange lånespillere Brann har, så her må det jo være dritenkelt å følge opp spillerne.
Dette er jo en jobb Haugen har gjort mot spillere i Åsane.
Og dette er en jobb som må gjøres riktig for at det skal være noen vits.
Det er jo da sportssjefens jobb at noen utfører denne jobben og at den utføres godt nok.
Spostssjefen bør også ha samtalene med klubben det skal lånes ut til slik at en kvalitetssikkrer utlånet.

Når det gjelder å holde seg oppdatert på trenermarkedet er det ikke noen stor jobb. Markedet endrer seg kjapt så lite vits å vite om hva som skjer hele tiden.
Når en trener begynner å få manglende resultater eller litt missnøye så er det gjerne rett tidspunkt å hente inn litt info.
Dette er også noe speidere kan ha litt oversikt over når de reiser rundt og speider og da spesielt på det lokale markedetJa, det skal ikke være enkelt. Men det fordrer at de kan gjøre dette også ved siden av hva enn annet de gjør. Man kan selvsagt sette alt på speiderne, men om det skal være et godt beslutningsgrunnlag i den utøvende fasen må sportsdirektør ha en fot på gassen (evt. bremsen) under hele prosessen. Sportssjefen får i så fall levere bestillingen på dette til speiderne.

SKBCPH

https://twitter.com/IngeGr76/status/1366388495627993091?s=20

Inge Grytbak, som jobber med sport i Nettavisen, Nidaros og Direktesport, tvitrer kryptisk:

"Noen hvisker meg i øret at Bjarne Berntsen har fått seg ny jobb. I Brann."
- Vi har den treneren vi har.

esp123

Han har visst nettopp fått jobb som ekspert i Stavanger Aftenblad.

Nixon

Merkelig tweet. Har ikke hørt om fyren, men han har utvilsomt kontakter, så skriver han dette basert på helt løse rykter?

Godt mulig vi ender om med BB til slutt. Men ingenting tyder på at Brann er i nærheten av å bestemme seg.
Rød makt på Hansa

Crispo 2

Quote from: SKBCPH on March 01, 2021, 15:06:04 PMhttps://twitter.com/IngeGr76/status/1366388495627993091?s=20

Inge Grytbak, som jobber med sport i Nettavisen, Nidaros og Direktesport, tvitrer kryptisk:

"Noen hvisker meg i øret at Bjarne Berntsen har fått seg ny jobb. I Brann."

hmmm tweeten er borte nå....
Per Pettersen 1960-1964Nixon

Quote from: Crispo 2 on March 01, 2021, 16:11:55 PM
Quote from: SKBCPH on March 01, 2021, 15:06:04 PMhttps://twitter.com/IngeGr76/status/1366388495627993091?s=20

Inge Grytbak, som jobber med sport i Nettavisen, Nidaros og Direktesport, tvitrer kryptisk:

"Noen hvisker meg i øret at Bjarne Berntsen har fått seg ny jobb. I Brann."

hmmm tweeten er borte nå....

Da var nok det falsk alarm. Kanskje noen køddet med han. Aftenbladet kjører en greie med BB på nettet nå, så tydelig at det skjer noe der. Så mulig at han ikke er aktuell i det hele tatt.
Rød makt på Hansa

Lasaron

Tren på langskudd

fortune

Brann burde strengt tatt ikke gå for et «spennende» valg som sportssjef. Når man i 10-15 år har vært en av Norges best underpresterende klubber, må man heller velge noe trygt for å utjevne forskjellen ift konkurrentene.

Med et sportslig apparat som presterer helt gjennomsnittlig ift ressursene bør Brann være en stabil topp-5-klubb, med ambisjoner om medalje hvert år. Det skal med andre ord ikke å mye til, men å ansette nok en inkompetent sportssjef er et stort steg i feil retning.

First is first, second is nothing

SKBCPH

Klaveness har ikke nok relevant erfaring, og jeg regner faktisk med at de ikke vurderer henne seriøst.

Svante virker som det åpenbart beste valget, men usikker på om han kan lokkes fra den gode jobben han har i Sverige.

Ellers er jo Olofinjana og T.A. Flo ganske interessante, med tanke på tilknytning til klubben/byen og ikke minst erfaring og jobbene, med nettverket som kommer med, de har nå.
- Vi har den treneren vi har.

esp123

Jeg tror faktisk ikke dette endrer noe når det gjelder Berntsen. Brann skal ikke ansette noen før et nytt styre er på plass, og jeg tror at denne jobben er en backup for Berntsen. Skulle Brann bestemme seg for BB så har han nok gode muligheter til å komme seg ut av SA-jobben.

ostraume

TA Flo og Olofinjana virker veldig spennende, men her blir vel fort lønn en utfordring? I tillegg til at disse er etablerte i et annet land. Ikke barebare å flytte på seg.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

kabelmann

Kanskje er det treneren til Ullern fotball som skulle kommet inn? Drit i løping og sånn, spill fotball!!

Hadde vært gøy med 11 Miller Forren Kvisvik, da.

https://www.bt.no/btmeninger/debatt/i/x3QqeB/hvorfor-trener-brann-paa-andre-idretter-enn-fotball
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

Leffen

March 02, 2021, 12:35:08 PM #269 Last Edit: March 02, 2021, 13:00:40 PM by Leffen Reason: Feilpost
Feilpost

Nixon

https://www.bt.no/fotball/i/86RExW/dette-er-vanskelig-i-branns-jakt-paa-sportssjef

- Det er ingen andre steder man vil oppleve et liknende press, sier Tor-Kristian Karlsen.

Det tviler jeg på stemmer. Tipper at det f.eks. oppe i bartebyen er et større press og krav. Tviler på at Soltvedt hadde fått stulle og stelle i like mange år der oppe.
Rød makt på Hansa

krakra

Dessuten finnes det en verden utenfor Norge.

At kravene i Brann er så store er nok en myte, men jeg drister meg til å påstå at det ikke er noen steder i Norge hvor avstanden mellom kravene fra omgivelsene og kravene fra klubben selv er større. Og det gir jo en viss konflikt.

fortune

Kravene er egentlig ikke så store, tror bergensere flest ville vært fornøyd dersom klubben stabilt presterte på et nivå tilsvarende ressursbruken. Det vil si topp 3-5 i Norge med ok underholdning.

Når man derimot  nokså stabilt underpresterer på resultater og/eller underholdning over en 10-årsperiode kan nok presset oppleves som enormt. Både trenere og sportssjefen i Brann pleier å få høre det fra tribunen når de bør gå av og stort sett er de borte i løpet av ett års tid..
First is first, second is nothing

ostraume

Quote from: fortune on March 05, 2021, 11:35:47 AMKravene er egentlig ikke så store, tror bergensere flest ville vært fornøyd dersom klubben stabilt presterte på et nivå tilsvarende ressursbruken. Det vil si topp 3-5 i Norge med ok underholdning.


Tja. Mjelde ble idiotforklart og forsøkt sparket selv med gode resultater over tid. 2. plassen i 2006 ble sett på som en fiasko.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

fortune

Idiotforklart ble han vel ikke, selv om noen mente at andre kunne fått mer ut av spillerne. Men du må huske at dette var et tidspunkt hvor Brann brukte mest eller nest mest penger i Norge og henter spillere til over 10 millioner. Da endrer forventningene seg.
First is first, second is nothing

krakra

March 05, 2021, 18:19:38 PM #275 Last Edit: March 05, 2021, 18:27:39 PM by krakra
Bergen ville aldri vært fornøyd med en femteplass etter en sølvsesong.

Når det gjelder hva en sportssjef trenger, så syns jeg det er mye fokus på erfaring på detaljnivå, særlig i Ballspark. Dette med å "kjøpe og selge spillere" eller "oversikt over det norske markedet" en ny sportssjef veldig fort kan lære seg dersom vedkommende ikke har erfaring på området. Dessuten har vi kompetanse på dette i klubben.

Det viktigste er jo at sportssjefen forstår hva som skal til for å bli, og forbli en toppklubb. Hvilke knapper man trykker på, hva slags team man setter opp, hva slags egenskaper man trenger i både stall, trenerteam og øvrig sportslig team. Hva slags langsiktige investeringer man gjør osv.
Hovedproblemet til Soltvedt var jo ikke at han var for dårlig til å kjøpe og selge spillere. Problemet var at han tok dårlige strategiske valg på hva slags spillertyper som skulle hentes og hvordan stallen skulle settes sammen. Det var ikke snakk om dårlige enkeltsigneringer, men en feilslått strategi.

Jeg er ikke skeptisk til Klaveness fordi hun aldri har kjøpt eller solgt en spiller, men fordi hun aldri har jobbet i en fotballklubb i sitt liv, og knapt spilt for en fotballklubb mer enn to år omgangen. Jeg ser ikke hva hun har i kofferten sin tilsier at hun vet hva som skal til. Jeg frykter at vi nok en gang vil se strategiske valg, som er påvirket av treneren eller hva som er i vinden for tiden. Det er mulig hun er tøff, men det holder ikke. Vi trenger noen med faglig tyngde. Og så har nok TKK rett i at vedkommende må være sterk på relasjonsbygging og kommunikasjon. Akkurat der er nok Klaveness en sterk kandidat.

Man kunne jo overhodet ikke ansette en trener som ikke hadde erfaring fra klubber som Brann, men at sjefen til treneren ikke har hatt noen stilling i noen klubb i det hele tatt går visst greit.

fortune

Den samlede listen til BT og BA ser nå ut til å være 5 kandidater:
- Svante
- Troels Beck
- Klaveness
- Christian Kalvenes
- Bjarne Berntsen

Av disse håper jeg først og fremst på Svante, deretter Beck og Berntsen. Klaveness og Kalvenes virker å være omtrent like ukvalifisert, så dersom man står igjen med disse to kan man like gjerne kvotere inn Klaveness.
First is first, second is nothing

pidre

Saludar a los monos!

Nixon

Bech trenger ikke å være ledig for å snakke med Brann. Sist gang det skjedde gikk det jo veldig bra for dansken!

Men Kalvenes? Hva han han bedrevet med siden han la opp?
Rød makt på Hansa

gladiporno

Quote from: fortune on March 11, 2021, 19:17:57 PMDen samlede listen til BT og BA ser nå ut til å være 5 kandidater:
- Svante
- Troels Beck
- Klaveness
- Christian Kalvenes
- Bjarne Berntsen

Av disse håper jeg først og fremst på Svante, deretter Beck og Berntsen. Klaveness og Kalvenes virker å være omtrent like ukvalifisert, så dersom man står igjen med disse to kan man like gjerne kvotere inn Klaveness.

Kalvenes stiller seg litt bedre enn Klaveness i mine øyner da førstnevnte i det minste har spillererfaring (og impulser) fra et nivå som er langt høyere enn norsk herrefotball. Han har visstnok gjort seg ganske bemerket for jobben han gjør som trener for unger i Bergen Nord og som nestleder i klubben. Skal være flink til å bygge klubb og lage treningsopplegg som passer unge spillere. Dette gjør han samtidig som han jobber som konserndirektør i Brann-sponsor Fjordkraft. Dog, i forhold til sportssjefjobben i Brann så fremstår både Kalvenes og Klaveness som litt merkelige kandidater. Det må da finnes bedre alternativer blant dem som vil ha denne jobben i Brann.

Arne Møller tror jeg er ganske lysten på jobben utifra det han sa på årsmøtet. Synes han begynte innlegget sitt meget bra, før det etterhvert ble ganske så sprøtt. 

krakra

Quote from: Nixon on March 11, 2021, 20:28:43 PMBech trenger ikke å være ledig for å snakke med Brann. Sist gang det skjedde gikk det jo veldig bra for dansken!

Men Kalvenes? Hva han han bedrevet med siden han la opp?
Han er visst tilbake i Esbjerg som han fikk sparken fra sist han snakket med Brann.

Lasaron

Troels Beck er en gjenganger når det diskuteres store ansettelser i Brann.

Christian Kalvenes???
Tren på langskudd

Lasaron

Jaja. Kalvenes er på en måte litt som Soltvedt. Lokal, og jordnær type. Heier på Brann uansett. Har nok mer greie på fotball enn Soltvedt. Vil i så måte være et steg opp, vil jeg tro.
Tren på langskudd

Superjack

Uten noe info fra intervjuer eller full CV i hodet, min pri liste:

1. Svante, jobbet i fotballen siden han la opp. Vært sportssjef, kjenner byen og trøkken som kan være. Mitt absolutt førstevalg for rollen, som hn har vært i siden. POL gav seg.
- Vil han flytte?

2. Trulsen har vært i Dansk fotball lenge og kan nok ha et dansk nettverk Brann kan ta nytte av. Virker bra.
- Kjenner han godt nok norsk fotball? Blir han lenge?

3.Bjarne. Stor kunnskap om norsk fotball. Lederroller.
- Alder og veldig Viking mann

Brannsupporter.

krakra

March 11, 2021, 23:29:26 PM #284 Last Edit: March 11, 2021, 23:31:07 PM by krakra
Quote from: Lasaron on March 11, 2021, 21:56:27 PMJaja. Kalvenes er på en måte litt som Soltvedt. Lokal, og jordnær type. Heier på Brann uansett. Har nok mer greie på fotball enn Soltvedt. Vil i så måte være et steg opp, vil jeg tro.
Jeg tror nok både Klaveness og Kalvenes er helt andre typer enn Soltvedt. De har bra utdanning og lederjobber som krever egenskaper innen målstyring, måloppnåelse, strategisk ledelse osv. Men selv om man vil løfte sportssjefsrollen til en hakket mer overordnet stilling, så er det fortsatt en fagleder-stilling, der spesifikk fagkompetanse er viktig. Det sr jeg verken hos Kalvenes eller Klaveness. Jeg frykter at dersom det skulle blitt en av dem, så ville det blitt en vel overordnet og luftig rolle. Sportssjefen må være operativ og kunne ta raske og kortsiktige grep, samtidig som hen opprettholder at klubben styrer langsiktig og strategisk. Men jeg tror altså at alle disse kandidatene vil ha en betydelig større tyngde enn Soltvedt. Trenger ikke så mye fotballfaglig kompetanse for å se at det ikke har vært noen rød tråd i det Brann har drevet med etter 2016.

Nixon

Jeg tror at Kalvenes raskt kan seile opp her dersom de store kanonene ikke er aktuelle. Han hadde helt gått under radaren hos meg, men han krysser jo av på en del av boksene. Å få den perfekte kandidaten blir kanskje for vanskelig. Den personen er vi muligens ikke attraktive nok for, verken jobbmessig eller økonomisk.
Rød makt på Hansa

SKBCPH

Jeg er ganske skuffet over meg selv, at jeg sitter her i Danmark, og ikke har klart å tenke på Troels Bech som et alternativ.

For et scoop det hadde vært!

Har klart mer relevant erfaring til denne stillingen siden sist han var i Bergen, og er vel den eneste sportssjefen med både sportslig og økonomisk suksess i Brøndby siden sist de vant tittelen i 2005.

Men han har jo åtte barn da, og har nettopp reist verden rundt, så han er en mann med mange baller, men det har ikke stoppet han i tidligere jobber.

Er en mann som aldri taper en diskusjon, enormt god til å snakke for seg. Noe som ikke akkurat er en ulempe i Sportssjefsstillingen.

Det finnes vel ikke en eneste dansk klubb (og danske klubber er betydelig mer profesjonelle enn norske) som ikke vil ha ansatt Bech.

Ja takk!
- Vi har den treneren vi har.

Lasaron

Slik du beskriver det, høres han ut som en vi ikke kan få tak i.

Er han typen som ser for seg å bo i Bergen i 5-6 år?
Tren på langskudd

SKBCPH

Det er jo det store spørsmålet da, men han var jo veldig interessert i 2008. Det er 13 år siden, men kun tre av de åtte barna er nye siden den gang.

Fire av barna er over 18 nå, så sånn sett har han i teorien omsorg for ett barn mindre enn den gangen. :-)
- Vi har den treneren vi har.

Gulløl

Quote from: SKBCPH on March 12, 2021, 10:57:18 AMDet er jo det store spørsmålet da, men han var jo veldig interessert i 2008. Det er 13 år siden, men kun tre av de åtte barna er nye siden den gang.

Fire av barna er over 18 nå, så sånn sett har han i teorien omsorg for ett barn mindre enn den gangen. :-)
Fordel at det er barnehage på Brann Stadion om han vil ha flere barn og noen med bergensdialekt ; )
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Gulløl

Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Spelaren

Quote from: SKBCPH on March 12, 2021, 09:36:58 AM(...) åtte barn da, (...) mann med mange baller (...)

Tydeligvis. Herlighet, er det et fotballag han skal lage?
Gå av.

Gulløl

Quote from: Spelaren on March 12, 2021, 13:55:19 PM
Quote from: SKBCPH on March 12, 2021, 09:36:58 AM(...) åtte barn da, (...) mann med mange baller (...)

Tydeligvis. Herlighet, er det et fotballag han skal lage?
3 år i Bergen og tre nye barn bør han klare, og seriegull selvsagt. Då får han både i pose og sekk.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann


pidre

Quote from: Nixon on March 12, 2021, 07:45:24 AMJeg tror at Kalvenes raskt kan seile opp her dersom de store kanonene ikke er aktuelle. Han hadde helt gått under radaren hos meg, men han krysser jo av på en del av boksene. Å få den perfekte kandidaten blir kanskje for vanskelig. Den personen er vi muligens ikke attraktive nok for, verken jobbmessig eller økonomisk.

Enig, tror nok Kalvenes er en veldig aktuell kandidat. Men er han interssert i å hoppe av direktørjobben sin i Fjordkraft?
Saludar a los monos!

Lasaron

Det har vært stille her lenge nå. Det nye styret jobber i tysnad. Men Tormod Bergersen smeller til med en lang tekst der han argumenterer grundig for at Brann bør hente Svante til jobben. I teksten nevner han en som er gått helt under radaren hos oss, nemlig Erik Solèr.
Tren på langskudd

Huff

Quote from: Lasaron on March 21, 2021, 21:40:13 PMDet har vært stille her lenge nå. Det nye styret jobber i tysnad. Men Tormod Bergersen smeller til med en lang tekst der han argumenterer grundig for at Brann bør hente Svante til jobben. I teksten nevner han en som er gått helt under radaren hos oss, nemlig Erik Solèr.

Soler nevnes vel utelukkende fordi han har samme jobb i Norge som Samuelsson har i Sverige, han nevnes ikke som en kandidat til jobben.

Selv er jeg i alle fall enig med Bergersen om at Samuelsson er den sterkeste kandidaten av de som er nevnt som mest aktuelle for jobben. 

I forhold til dette med arbeidskapasitet vil jo og den gamle sangen hans passe fint. Skulle han bomme på signeringene er det jo bare å omskrive litt også: "se på Svante, han kjøper bås til Brann..."

Kagain

Man kan argumentere til man blir gul og blå med kufiolilla prikker på for at Svante skal vende tilbake til Brann som sportssjefmessias, men det hele koker ned til en ting: Vil Svante? Ønsker han å flytte fra solid jobb i Sverige? Jobben hans i Sverige har jo høyere status enn den tilsvarende i Norge. Jeg antar at han har kone og barn også. Disse må i så fall flyttes med og integreres. Ønsker de de? Om man skal dømme på disse artiklene fra BA og VG er ikke Svante den mest overstrømmende positive til at han alltid blir tatt frem som et alternativ. Det kan jo bare være at han er beskjeden, eller at han er i samtale allerede, men like fullt...

https://www.ba.no/hver-gang-brann-skal-pa-lederjakt-dukker-denne-svensken-sitt-navn-opp/s/5-8-1557955?&session=3374331b-761a-4902-a4b4-d1de03d895f4

https://www.vg.no/sport/fotball/i/kRQ5wv/ekspert-lanserer-gammel-brann-helt-som-ny-sportssjef

Interessant sitat fra sistnevnte artikkel:

"- Rune har vært en strålende god sportssjef på veldig mange områder, men det jeg tror vi trenger, er en type som er enda tydeligere sjef, og en som enda tydeligere står for den røde tråden i Brann sitt arbeid videre, sier Lillebø-Hansen til VG."

Den som er mest sugen på hele stillingen virker jo å være Scharner, men i VG-artikkelen er han allerede erklært for ikke aktuell.

Kvalifikasjonsmessig kan det se ut som Svante er den sterkeste kandidaten, men som jeg skrev innledningsvis beror det hele på om han er motivert for å gjøre noe slikt som dette "bare" fordi han hadde et par fine år i klubben for 20 år siden.

Lasaron

Quote from: Huff on March 22, 2021, 09:55:22 AM
Quote from: Lasaron on March 21, 2021, 21:40:13 PMDet har vært stille her lenge nå. Det nye styret jobber i tysnad. Men Tormod Bergersen smeller til med en lang tekst der han argumenterer grundig for at Brann bør hente Svante til jobben. I teksten nevner han en som er gått helt under radaren hos oss, nemlig Erik Solèr.

Soler nevnes vel utelukkende fordi han har samme jobb i Norge som Samuelsson har i Sverige, han nevnes ikke som en kandidat til jobben.Det er rett. Det er vel heller jeg som løfter ham opp i debatten, men kanskje mest på gøy. Ingen har tenkt på ham. Men han har noen av kvalifikasjonene, samt et forhold til Brann.
Tren på langskudd

pidre

Har ingen tro på at Svante er aktuell - til det er ikke stillingen attraktiv nok.

Om han likevel skulle bli ansatt, er det tvilsomt at han flytter til Bergen. Det blir nok mye hjemmekontor og pendling. Spørs om det er optimalt.
Saludar a los monos!

Lasaron

Quote from: pidre on March 22, 2021, 12:26:34 PMOm han likevel skulle bli ansatt, er det tvilsomt at han flytter til Bergen. Det blir nok mye hjemmekontor og pendling. Spørs om det er optimalt.

En slik løsning bør være totalt uaktuelt, uansett kandidat.
Tren på langskudd

Finfin respons

Bergersen lager ikke artikler på måfå. Jeg tror det betyr at han er høyaktuell og at det er kontakt. Så får vi se om det blir kontrakt.
Kanskje.

Lasaron

Quote from: Finfin respons on March 24, 2021, 10:49:30 AMBergersen lager ikke artikler på måfå. Jeg tror det betyr at han er høyaktuell og at det er kontakt. Så får vi se om det blir kontrakt.

Ja, noe tyder på det. Vedder en god tier på at det er Peddien som er Brann sin mann inn mot Svante.
Tren på langskudd


esp123

Den mest spennende kandidaten som er nevnt til nå. Og en som har klare tanker om hvordan Brann kan se ut.

krakra

Håper i alle fall ikke at det er for mange såre tær etter hans utblåsing før han ga seg, for han hadde 100% rett den gang, og Brann hadde 100% feil. Soltvedts svar viste igjen denne ekstreme arrogansen som har ridd Brann som en mare så lenge jeg kan huske.

esp123

Jo mer jeg tenker på det, så er dette min soleklare favoritt. Her har Brann en unik sjanse til å kapre en av de mest spennende fotball-lederne i Skandinavia. Den bør de gripe.

Huff

Fanneberg er absolutt en spennende type. Av de som nevnes oftest er det kun Svante jeg ser på som mer interessant. Jeg vil tro Fanneberg er en betydelig mer realistisk kandidat.  Jeg vil mye heller ha Fanneberg enn Klavenes eller Kalvenes. At han er islandsk er definitivt et rent pluss. Pamer har en kommentar om viktigheten av det mentale i fotballen i dag, er det noen som har mentaliteten på plass i fotballen og som vet hva som kreves er det islendingene.

esp123

Fanneberg er faglig kompetent, nytenkende, ung, sulten, kjenner Brann og Bergen godt. What's not to like?


krakra

Hvis Kalvenes og Kalveness er mer aktuelle enn Fannberg så bør det være lov å mene at det merkes at det er en administrativ leder uten sportslig erfaring eller kompetanse som leder denne ansettelsesprosessen.

Lasaron

Kanskje Fannberg er et godt valg. Jeg også holder ham foran Kalvenes.
Tren på langskudd

krakra

Bare en liten kuriositet, men skulle vi ansette Klaveness som sportssjef så kan vi være i en situasjon der sportssjefen har mindre sportslig kompetanse enn treneren, men mer administrativ kompetanse enn den daglige lederen?

gladiporno

Quote from: Lasaron on March 28, 2021, 21:38:54 PMKanskje Fannberg er et godt valg. Jeg også holder ham foran Kalvenes.

Jeg har et godt inntrykk av Fannberg. Han la lite imellom i sin misnøye med LAN og faktisk også Gorm som ikke prioriterte Akademiet på hjemmesiden. Han viste et voldsomt brennende engasjement for talentene i klubben (noe som forsåvidt var jobben hans). Synes denne sportssjef-jobben kommer litt tidlig for ham. Men klart bedre kandidat enn Kalve- og Klavenessene.

Corran

Han virker spennende og de han blåste ut mot er jo ikke i klubben lengre
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Nixon

March 28, 2021, 23:30:18 PM #314 Last Edit: March 28, 2021, 23:35:42 PM by Nixon
Jeg vet ikke helt hvor langt prosessen med disse "Brann-favorittene" har kommet, men siden det har vært såpass stille kan jeg tenke meg at klubben har vanskelig for å lokke de vekk fra de gode jobbene sine. Jeg har ærlig talt begynt å tenke tanken på at klubben kommer til å velge en løsning med trønderen i en dobbeltrolle. Han er jo på en måte konstituert i rollen nå og han har i tillegg allerede en assistent som er mer aktiv på treningsfeltet, så en helt utopisk tanke er det vel ikke. Det var f. eks. en slik løsning Solbakken hadde nede i København de siste årene han var trener der.

Så med tanke på det, er islendingen er friskt pust inn i debatten. Slett ikke umulig at det er et godt valg med tanke på erfaring som trener på høyt nivå, jobb i ulike utviklingsavdelinger og speider for det islandske landslaget.

Edit. Dersom årstallene stemmer ser det ut som at han presterte å trene Brommapojkarna fra Allsvenskan ned i Superettan og så videre ned til tredje nivå på de to årene han var hovedtrener der. Kanskje ikke det han setter øverst på CV-en...
Rød makt på Hansa

Nixon

March 29, 2021, 20:22:34 PM #315 Last Edit: March 29, 2021, 20:25:36 PM by Nixon
Kalvenes kan strykes fra listen, melder BA.
Rød makt på Hansa

krakra

Det er vel ikke såå lenge siden at Brann ble kritisert for å være litt vel blåruss og opptatt av "produktet"? Spørs om en sportssjef med hovedkvalifikasjonener fra BI og jobberfaring fra konsernledelsen i Fjordkraft hadde vært rett fit.(En setning jeg måtte omstrukturere).

Jeg syns Kalveness var en rar kandidat, men Kalvenes er enda rarere. Han er egentlig både under- og overkvalifisert på en gang.

Nixon

Jeg tror neppe at Brann hadde fått blåruss-kritikk ved å ansette Kalvenes. Noen ganger er folk mer enn en bra utdannelse og en toppjobb.

Ellers verdt å merke seg at Brann enda ikke har intervjuet en eneste kandidat. Er det slik at ingen av de mest aktuelle kandidatene er interessert nok til å ta en prat om jobben?
Rød makt på Hansa

Kagain

Quote from: Nixon on March 30, 2021, 08:09:06 AMJeg tror neppe at Brann hadde fått blåruss-kritikk ved å ansette Kalvenes. Noen ganger er folk mer enn en bra utdannelse og en toppjobb.

Ellers verdt å merke seg at Brann enda ikke har intervjuet en eneste kandidat. Er det slik at ingen av de mest aktuelle kandidatene er interessert nok til å ta en prat om jobben?

Om det er tilfellet, altså at en sportssjef-stilling i Brann ikke er interessant nok (eller betaler nok) for at kompetente kandidater kan la seg friste til å ta den, så kan det forklarer hvorfor Brann endte opp med Soltvedt ved forrige korsvei.

gladiporno

Når Brann velger å ta det skrittet å kjøpe Soltvedt ut av kontrakten så bør verken Kalvenes eller Klaveness være aktuelle i rollen som sportssjef i Brann. Det bør være noen som er klart bedre enn Soltvedt som kommer inn. Av disse to er dog Kalvenes i mine øyner betydelig bedre kvalifisert. Slik jeg forstår hans rolle som nestleder  i Bergen Nord, så er den ganske lik den rollen en sportssjef i Brann vil få. Dessuten har han spillererfaring fra Premier League, skotske premier league og eliteserien. Han har opplevd fotball på et nivå langt over den norske eliteserien, og har hatt mange trenere som han trolig har lært mye av. Nettverket hans består av agenter, trenere, klubber i Norge, England og Skottland. Det er ikke så verst.  

Lise Klaveness var aktiv i en periode hvor alle kvinnelige fotballspillere var semiprofesjonelle og hadde jobb eller studier ved siden av fotballen. Litt usikker på om agenter i det hele tatt var involvert i spilleroverganger. Den eneste relevante referansen hun har til denne jobben, spillerreferansen, var en helt annen virkelighet enn den som møter henne på Stadion. Alt fra spilleroverganger, trenerteam, treningskvalitet, treningsmengde (sportssjefen skal ansette/avsette/evaluere trenere) er totalt annerledes. Hun må mer eller mindre begynne fra null. Jeg vil mye heller ha Huseklepp som sportssjef.


esp123

Ang. dette med at en ikke har erfaring med agent o.l. Det er jo  ikke sånn at Brann mangler kompetanse på dette. I forhandlinger kan man ha med seg for eksempel Per-Ove Ludvigsen (eller Kåre Ingebrigtsen). Det er nok kompetanse på dette til å hjelpe en sportslig leder. Det bør ikke være en hindring.

Og dette er virkelig ikke rakettvitenskap. Hun er en godt utdannet og erfaren advokat. Jeg tenker hun kommer til å håndtere den delen helt greit.

Og jeg ser virkelig ikke hvorfor spillererfaring skal ha noe som helst å si i en sportslig leder-jobb. Hvilke spesifikke  egenskaper er overførbare til en slik jobb?

gladiporno

March 30, 2021, 13:19:20 PM #321 Last Edit: March 30, 2021, 13:26:50 PM by gladiporno
Quote from: esp123 on March 30, 2021, 12:40:21 PMOg jeg ser virkelig ikke hvorfor spillererfaring skal ha noe som helst å si i en sportslig leder-jobb. Hvilke spesifikke  egenskaper er overførbare til en slik jobb?


Når man har vært spiller på toppnivå en stund så tilegner man kunnskap som kan være nyttig i fotballrelaterte jobber etter endt karriere. Man lærer og reflekterer over hva som fungerer og ikke. Det gjelder alt fra treningsmengde, treningskvalitet, sammensetning av spillerstall, overgangssirkuset, hvilke agenter som er til å stole på osv. Kalvenes har mye av dette fra sin innholdsrike spillerkarriere. Mange tusen nordmenn har spilt toppfotball i Norge, men ganske få har gjort det i Skottland og England. Han har erfaring og referanser som få har. Jeg forstår det slik at han står (eller sto) bak det meste av det sportslige opplegget i Bergen Nord, ikke minst for de aldersbestemte klassene i klubben. Den erfaringen er relevant i forhold til sportsjefstillingen i Brann, men da på et helt annet nivå.

Når det gjelder Klaveness så er faktisk spillererfaringen hennes den eneste relevante kompetansen jeg kan se hun har til denne stillingen. Jeg forstår virkelig ikke hvorfor hennes juridiske bakgrunn tas frem om og om igjen. For det første så er den irrelevant. Det er ikke en del av stillingskravet. For det andre har Brann en jurist i styret, og har råd til å hyre inn jurister hvis det behøves. For øvrig har både Henrik Salveson og Arni Gautur Arason juridisk bakgrunn + spillerkarriere på toppnivå. Jeg kan ikke se noen av dem er blitt foreslått som ny sportssjef i Brann.

Jeg synes det er viktig å understreke at det er sportssjefen som ansetter og avsetter trenere. Ikke bare Kåre, men hele faenskapet inkludert Akademiet. Sportssjefen vurderer om den modellen vi har nå er godt nok, eller om det behøves mer spisskompetanse på enkelte felt. Vedkommende må også vurdere kvaliteten på trenerne. Er de kompetente individuelt og som et team? Sportssjefen må også evaluere treningene, inkludert mengde og kvalitet. Klaveness var selv semiprofesjonell/amatør, i likhet med alle andre rundt seg. Hun spilte kvinnefotball, med langt lavere intensitet og treningsmengde enn herrefotballen. Hun er ikke utdannet innen trenergjerningen, og har ingen erfaring med trenerrollen, sportssjefrollen eller jobb i en fotballklubb. Hvorfor er hun i det hele tatt en kandidat? Jeg kan til nøds forstå det hvis det var ingen andre aktuelle, men når det er så mange i fotball-Norge som innehar så mye mer relevant kompetanse at det er helt uforståelig om Brann går for Klaveness. 

For all del, Lise Klaveness kan finne på å gjøre det helt store som sportssjef likevel, men det skyldes ikke hennes CV for å si det sånn. Hun er sikkert en dyktig administrator (selv om jeg sliter med å forstå ansettelsen av heksedoktoren Per-Mathias Høgmo), men det er ikke en administrator Brann ansetter nå. Det er en operativ stillingen innenfor for avdeling sport. En stilling som krever kompetanser som Klaveness på ingen måte har dokumentert at hun besitter.

For øvrig er jeg glad for at Kalvenes takket nei, for jeg vil heller ikke ha en som ikke har intensjon til å jobbe med fotball til denne stillingen.

Nixon

Jeg ser absolutt innvendingene mot Klaveness. Men er det mulig å få en kandidat som krysser av i alle boksene? Vi har for eksempel Fannberg som kan være en dark horse i innspurten. Han har jo null spillererfaring. Veier årene som trener opp for det, eller er det en vesentlig mangel?
Rød makt på Hansa

krakra

March 30, 2021, 13:36:13 PM #323 Last Edit: March 30, 2021, 13:40:23 PM by krakra
Quote from: Nixon on March 30, 2021, 13:27:05 PMJeg ser absolutt innvendingene mot Klaveness. Men er det mulig å få en kandidat som krysser av i alle boksene? Vi har for eksempel Fannberg som kan være en dark horse i innspurten. Han har jo null spillererfaring. Veier årene som trener opp for det, eller er det en vesentlig mangel?
Spørsmålet er jo hva slags bokser Klaveness faktisk krysser av i. Det virker som at hun først og fremst krysser av i bokser som er spesiallagd for henne. Når ble juridisk kompetanse noe man anså som viktig for en sportssjef?

Det spesielle med både Klaveness og Kalvenes er at de har kvalifikasjoner som gjør dem aktuelle for bedre(i alle fall bedre betalte) jobber enn en sportssjefsstilling i Brann, mens de mangler mye av de grunnleggende kvalifikasjonene en sportssjef bør ha. Blir som å hyre inn en lege som rørlegger.

Et spørsmål som jeg gjerne gjentar er hvem som har utarbeidet denne kandidatlisten. Er det vår daglig leder uten noen form for sportslig bakgrunn eller kompetanse i samarbeid med vår tidligere og nåværende styreleder som heller ikke har noen sportslig erfaring eller kompetanse?

Nå har man nettopp fylt på med sportslig kompetanse i styret. Burde denne sportslige kompetansen brukes på å legge et fundament for jakten på ny sportssjef, eller skal den først tas i bruk når de uten sportslig kompetanse har gjort sine vurderinger og er klar til å legge fram sine kandidater?

Nixon

Quote from: krakra on March 30, 2021, 13:36:13 PMDet virker som at hun først og fremst krysser av i bokser som er spesiallagd for henne. Når ble juridisk kompetanse noe man anså som viktig for en sportssjef?

Det er selvsagt ikke ueffent som en tilleggskvalifikasjon da det kan være mange lover, regler og kontrakter som det skal tas stilling til. Men er dette en Brann-boks eller en forum-boks? Har Brann sagt at dette er en viktig årsak til at hun er aktuell.
Rød makt på Hansa

gladiporno

Quote from: Nixon on March 30, 2021, 13:27:05 PMJeg ser absolutt innvendingene mot Klaveness. Men er det mulig å få en kandidat som krysser av i alle boksene?

Det blir vanskelig. Jeg tror Bjarne Bertnsen oppfyller de fleste stillingskravene, men det betyr ikke at han nødvendigvis blir en stor suksess hvis han gidder å flytte hit. Han har dog i motsetning til Fannberg, Flo, Olofinjana osv. ingen erfaring internasjonalt å skryte av. Brann må bestemme seg for hvilke egenskaper de ønsker å prioritere.  Jeg håper ikke det er administrative kvaliteter som blir utslagsgivende.

Tror nok Fannbergs navn dukket opp mest fordi at han gjorde et godt inntrykk på flere sist han var i klubben. CVen hans er solid, selv om han ikke kanskje ikke er mitt førstevalg. Man _må_ ikke ha vært spiller på toppnivå selv om det ville vært en relevant erfaring.

Superjack

Jeg skjønner ikke hvorfor å sette KI som sportssjef er motstridende med langsiktighet.
Et sportsteam med KI som sportssjef (Manager), Horneland som hovedtrener - altså han som kjører på feltet og POL som del av teamet?

Hvordan skal det være bedre at Svante, Hoftun, Kalvenes eller noen andre skal sikre langsiktigheten på en bedre måte enn KI? Om rollen formalisert endres litt?

Brannsupporter.

krakra

Quote from: Nixon on March 30, 2021, 14:07:22 PM
Quote from: krakra on March 30, 2021, 13:36:13 PMDet virker som at hun først og fremst krysser av i bokser som er spesiallagd for henne. Når ble juridisk kompetanse noe man anså som viktig for en sportssjef?

Det er selvsagt ikke ueffent som en tilleggskvalifikasjon da det kan være mange lover, regler og kontrakter som det skal tas stilling til. Men er dette en Brann-boks eller en forum-boks? Har Brann sagt at dette er en viktig årsak til at hun er aktuell.
Det er en "alle sammen over alt som mener hun er en strålende kandidat"-boks. Hva som er Branns kriterier vet jeg ikke, men kandidatlisten gir jo en pekepinn og det fremstår ikke som at rå sportslig kompetanse er det viktigste.

krakra

Apropos Fannberg så er jo han fortsatt ikke erstattet. Det første den nye sportssjef må gjøre er å få på plass en skikkelig utviklingssjef.

Corran

Dette med spillererfaring skjønner ikke jeg helt. Har nå sett mange av de norske spillerne med mest erfaring fra spill internasjonalt som såkalte eksperter på tv og må ærlig innrømme at de ikke imponerer meg noe nevneverdig.
Det viktigste er at den som velges har hovve på rett plass.
Svante virker som en slik type og Olifinjana også og disse har spillererfaring, men om en ser på internasjonal erfaring er Olifinjana den med mest/bredest erfaring.
Men det er erfaringen til disse to etter spillerkarieren som gjør dem til spennende alternativer for meg
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

esp123

Det Brann har gjort på den medisinske siden og i akademiet er å bygge et fundament som kommer til å være der lenge, og som ikke er avhengig av folkene som til enhver tid er der. Jeg håper en sportslig leder kan videreføre dette til spillerrekrutteringen, i tillegg koordinere og knytte alt sammen. Det krever kompetanse og ferdigheter på det administrative så vel som det faglige. I tillegg ønsker jeg at denne personen er nytenkende og moderne i sin filosofi. Jeg vet ikke hva Lise Klaveness står for, men miyy inntrykk er at hun er progressiv i tankegangen. Jeg tror hun ville vært en god kandidat til jobben. Juristutdannelsen og advokatkarriere drar jeg frem kun fordi det viser at hun er en skarp kvinne! Og jeg syns det er vanskelig å vurdere hvilke kvaliteter og bakgrunn som gjør en person til en dyktig sportslig leder. Det er svært ofte tidligere spillere som ender opp i slike roller, kun i kraft av å ha hatt en spillerkarriere på høyt nivå.

Det er ingen klubber i Norge som jeg mener kan dras frem som
«Best case» på klubbdrift. Det er svært få som greier å være stabil i toppen, selv klubber som har forutsetninger for å være det (Brann, Vålerenga, Viking osv.). Det er Molde og Rosenborg som evner å være stabile toppklubber, men kun pga. de har enormt mye mer penger enn resten. Det kan tenkes at norsk fotball ikke er så gode på klubbdrift?

Min soleklare favoritt er uansett Magni Fannberg. Gode fotballedere vokser ikke på trær i Norge, og mitt inntrykk er at innavlen står sterkt i lille fotball-Norge. Å hente en «utenfra», med andre impulser og tanker, tror jeg hadde vært sunt. Dette er en mann som har bygget opp karrieren uten å ha blitt hjulpet opp og frem av en spillerkarriere på høyt nivå. Jobben han har gjort med å gjøre akademiet til Brann til et av de beste i landet, er veldig bra. Han la et fundament der som Brann kommer til å nyte godt av i mange år. Forhåpentligvis kan han også gjøre det med resten av klubben også.

 

Leffen


Gulløl

Kan Jostein Flo være høyaktuell?
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Lasaron

Han var enormt god i rollen i årene rundt da Godset tok gull. Kanskje han fortsatt har det i seg. Godset har uansett stabilisert seg på et nivå de aldri har vært på før, tror jeg.
Tren på langskudd

Kagain

Quote from: Gulløl on April 10, 2021, 19:29:28 PMKan Jostein Flo være høyaktuell?

Jeg ville ikke vært overrasket. Han er jo den av de "aktuelle" kandidatene som har den aller største erfaringen i rollen. Kanskje Brann kan lure med seg Kasper Flo som stopperbackup også da?

Jeg er dog ikke helt sikker på om jeg kjøper det når Jostein Flo bedyrer at "Dette har ingenting med Henrik Pedersen å gjøre"

Jose Arrogantio

Ja timingen med exiten gjør meg skeptisk.

Lasaron

Quote from: Jose Arrogantio on April 10, 2021, 23:42:47 PMJa timingen med exiten gjør meg skeptisk.

Ja, samme her. Jeg avviser ikke Flo, men timingen gjør meg litt usikker.
Tren på langskudd

fortune

Hvorfor skal timingen gjøre oss skeptisk? Det er vel ingen som har hevdet at Flo har rasistiske tendenser og det er heller ingenting som tyder på at han har hegnet om treneren? Slik det fremstår i media har dette vært en sak mellom trener og styre, ikke administrasjonen.
First is first, second is nothing

Giles

Bortsett fra at Jostein Flo er blitt drammenser i følge seg selv er det ingen problemer.
Kontakter har han nok, men virker mer som en utfører enn en som legger premisser. En Per Ove Ludvigsen.

krakra


Kagain

Quote from: krakra on April 11, 2021, 12:47:16 PMNei takk.

Ser ikke ut som du trenger å bekymre deg, Krakra. VG melder at Jostein Flo ikke slutter i klubben, han får en annen rolle

https://www.vg.no/sport/fotball/i/GaRz89/jostein-flo-faar-ny-rolle-i-godset-han-slutter-ikke

Lasaron

I mine øyne stiller Bjarne Berntsen og Jostein Flo ganske likt.
Tren på langskudd

Jose Arrogantio

Quote from: fortune on April 11, 2021, 11:01:11 AMHvorfor skal timingen gjøre oss skeptisk? Det er vel ingen som har hevdet at Flo har rasistiske tendenser og det er heller ingenting som tyder på at han har hegnet om treneren? Slik det fremstår i media har dette vært en sak mellom trener og styre, ikke administrasjonen.


Fordi timingen er spesiell, og man vet jo ikke hva som har skjedd bak scenen. Man må jo kunne anta at Flo som sportssjef har vært involvert i prossessen på et eller annet vis.

Jeg mener ikke med dette at han er rasist, forresten, bare for å ha det klart. Bare at det som har skjedd i Strømsgodset er såpass stygt at jeg forholder meg skeptisk til enhver i sportslig ledelse som gjør exit akkurat nå, uansett uttalt grunn, fordi  jeg er usikker på vurderingsevnene deres i slike alvorlige saker.

Giles

Sitter du med informasjon ingen andre har? Hva er det stygge som har skjedd, bortsett fra den sedvanlige skråsikre offentlige henrettelsen av Henrik Pedersen?

Jose Arrogantio

April 11, 2021, 17:05:19 PM #344 Last Edit: April 11, 2021, 17:09:36 PM by Jose Arrogantio
Nei, jeg sitter bare med informasjon om at en trener forsvant fra Strømsgodset etter en usedvanlig dårlig håndtert prossess, og at sportslig leder tilfeldigvis (eller ikke) forlot jobben dagen etter. Jeg vet ikke hvilken grad Flo har vært involvert i noen del av prossessen, men som sportslig leder finner jeg det merkelig om han ikke har vært involvert i det hele tatt. Men klart, om jeg tar feil om dette stiller det seg annerledes.

Edit: Bare for å gjøre det klart: jeg gjør forskjell på skeptisk og totalt avvisende. Jeg er totalt avvisende på at Pedersen eller noen i styret i Godset skal ha noe med Brann å gjøre på bakgrunn av det som har kommet ut og prossessen som ble gjort. Jeg er skeptisk til Flo fordi jeg synes timingen er merkelig i forhold til hva som har skjedd og hans rolle i klubben, men ikke totalt avvisende fordi jeg er klar over at jeg ikke vet hvilken grad han har vært involvert i prossessen, om i det hele tatt han var involvert.

gladiporno

Det går litt løse rykter om at granskingen som skal gjennomføres i Godset nå vil være ufordelaktig for Jostein Flo, og at han derfor trakk seg i forkant. Hvor sant det er, vet jeg ikke. Det som dog er uomtvistelig er at Jostein Flo brukte svært lang tid på å videreformidle et alvorlig varsel fra en ansatt til daglig leder. Dessuten er Flo hovedtrenerens nærmeste overordnede og burde fange opp dette på langt tidligere tidspunkt. Henrik Pedersen skal ha oppført seg slik i lang tid før varselet omsider kom.

gladiporno

Quote from: Lasaron on April 11, 2021, 13:41:52 PMI mine øyne stiller Bjarne Berntsen og Jostein Flo ganske likt.

De har begge lang erfaring, men Berntsen fikk en stor opptur med Viking nylig, mens Flos valg og innsats på Godset de siste årene har vært svært kritikkverdig. Berntsen kommer bedre ut på "nyere historie"

Giles

Ingen av de burde være aktuelle. Gå for fremtiden ikke fortiden.

fortune

Quote from: gladiporno on April 11, 2021, 19:55:17 PM
Quote from: Lasaron on April 11, 2021, 13:41:52 PMI mine øyne stiller Bjarne Berntsen og Jostein Flo ganske likt.

De har begge lang erfaring, men Berntsen fikk en stor opptur med Viking nylig, mens Flos valg og innsats på Godset de siste årene har vært svært kritikkverdig. Berntsen kommer bedre ut på "nyere historie"

Til Flos forsvar skal det sies at rammebetingelsene endret seg betydelig etterhvert. Mye av suksessen ble finansiert av en investorgruppe tilsvarende vår «hardball», men i motsetning til Bjarne Bergs kompiser forventet Drammenspatriotene avkastning. Så på et tidspunkt ble samarbeidet avsluttet og godset måtte betale dem 10 mill.
First is first, second is nothing

gladiporno

Vil nå hevde at nedturen til Godset startet før de stakk. En av grunnene til at Drammenspatriotene avsluttet samarbeidet med Godset var på grunn dårlig kostnadstyring. Man var blitt avhengig av å selge for større summer for å ikke gå i stor underskudd.

Corran

i dag mener Mjelde i ba at POL bør stå høyt oppe på listen
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Lasaron

Dette har tatt lengre tid enn jeg hadde trodd.
Tren på langskudd

Nixon

Det er vel ikke alt for dristig å påstå at Brann ikke har klart å lande førstekandidaten sine. Eller førstekandidatene sine.
Rød makt på Hansa

SKBCPH

Quote from: Nixon on April 12, 2021, 13:37:43 PMDet er vel ikke alt for dristig å påstå at Brann ikke har klart å lande førstekandidaten sine. Eller førstekandidatene sine.

Vel, da "håper" jeg at Klaveness var førstekandidaten. Men aner ikke hva jeg skal forvente eller håpe på nå, virker som alle gode kandidater som er nevnt er ganske "cold leads".
- Vi har den treneren vi har.

krakra

April 12, 2021, 16:50:22 PM #354 Last Edit: April 12, 2021, 16:54:39 PM by krakra
Jeg vil anbefale BTs Podcaster med KI og Johannessen. Særlig førstnevnte er ganske interessant på dette med å bygge lag og klubb på en skikkelig måte. At man ikke bare bygger for å få suksess på kort sikt, men for suksess som varer. Han sier noe om gullsesongen som jeg selv har sagt noe ganger og som er viktig. "Vi betaler vel fortsatt for det gullet". Underforstått at han ikke er veldig imponert over måten ting ble gjort på den gang, og at det ikke er sånn han vil at Brann skal bygge neste gullag.

Det er viktig å ha i bakhodet når man snakker om POL. Det var han som bygde denne stallen, selv han ga seg etter 2006. Selv om det er populært å sitere Mjelde på "stein på stein" så var det i realiteten snakk om et korthus. Hele klubben var et korthus, men særlig sportslig. Det var ingenting å gå på. Hele planen var at man bare skulle fortsette å kjøpe seg suksess. Jeg håper ikke at POL får ansvaret for å utvikle og implementere og håndheve Branns sportslige strategi i årene som kommer. At han skal bygge fundamentet rundt klubbens sportslige satsing. Han burde fortsette som speider. Utvid gjerne satsingen på speidingen og la POL være sjefsspeider, men la noen andre være sjefen for hele Branns sportslige satsing.

Man kan si mye rart om Soltvedt, men han har bygd klubb i større grad enn POL gjorde i mine øyne.

* Han var med å bygge opp utviklingsavdelingen, og har videreutviklet den til et akademi som sportssjef.
* Det har blitt bygget opp et idrettsmedisinsk kompetansemiljø på Brann Stadion som er skyhøyt nivå
* Man har fått på plass en etablering av NTG
* Det har endelig blitt gjort noen grep på treningsfasilitetene som var elendige selv da POL var sportssjef, og kanskje kommer det nå en løsning som kan gi oss toppfotballfasiliteter for første gang på, nei jeg vet ikke hvor lenge.

Slike ting blir gjerne litt underkommunisert i alt fokuset på hvor godt man traff på den og den signeringen, men det er veldig viktig. Vår neste sportssjef må være en type som klarer å ta dette enda flere steg videre. Ikke bare en som skal kjøpe og selge spillere. Så nei takk til POL. Skeptisk til J. Flo. Klaveness som aldri har jobbet i noen fotballklubb eller Kalvenes som har vært i næringslivet de siste "ti" årene etter at han la opp er jeg også skeptisk til. Håper på T.A. Flo eller Olofinjana. De driver på i klubber som er så vanvittig profesjonelle at de nesten er nødt til å ha plukket opp en del ting som Brann også kan lære av. Da Solskjær kom til Molde så gjennomprofesjonaliserte han klubben. Mye av dette var takket være erfaringen fra United.

Lasaron

Tren på langskudd

PimpyPete

Kjør!

Spelaren

Skal noen nikke den i mål eller skal det gå utover sidelinja?
Gå av.

Gulløl

April 13, 2021, 09:14:27 AM #358 Last Edit: April 13, 2021, 09:17:45 AM by Gulløl
Lise Klaveness blir ikke sportssjef i Brann melder BT. Heller ikke Troels Bech eller Paul Scharnerer er aktuell for jobben. Listen over fremdeles aktuelle kandidater er nok ganske kort kan jeg tenke meg.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Huff

Hvor mange må takke nei før RBHs navn mumles i gangene der oppe?

fortune

RBH kommer jo med Onkel Tronds penger i kofferten, så neppe lenge til:)
First is first, second is nothing

SKBCPH

Nei, få inn Flo eller Olofinjana. De er enda ikke meldt uaktuelle, og er dermed mine klare favoritter til jobben. Og Krakra argumenter godt for dem. :-)
- Vi har den treneren vi har.

krakra

Quote from: fortune on April 13, 2021, 09:30:52 AMRBH kommer jo med Onkel Tronds penger i kofferten, så neppe lenge til:)
Tenk å ha bygd sin karriere på en rik gammel mann som gir masse penger på de som ansetter deg. Nærmest som en milliardær-støttekontakt

Jeg tar faktisk heller Johannessen som sportssjef enn RBH.

Gulløl

Jeg vil også ha milliardær-støttekontakt.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Lasaron

Bjarne Berntsen er vel fortsatt aktuell. Et trygt valg.
Tren på langskudd

Superjack

Quote from: Lasaron on April 13, 2021, 11:59:58 AMBjarne Berntsen er vel fortsatt aktuell. Et trygt valg.
Ligger stillingen utlys på NAV?

Kanskje Erna kunne tenke seg jobben? Bare 5 måneder til hun mest sannsynlig trenger ny jobb. Flytter sikkert tilbake til Bergen, veldig glad i Brann, stort kontaktnett og masse ledererfaring?
Brannsupporter.

ZsoltKorcsmar

Quote from: Lasaron on April 13, 2021, 11:59:58 AMBjarne Berntsen er vel fortsatt aktuell. Et trygt valg.

Ja. Og Drillo som trener.

Jose Arrogantio

Jeg lanserer gladiporno, han/hun ser ut til å ha peiling og oversikt.

Gulløl

April 14, 2021, 13:24:15 PM #368 Last Edit: April 14, 2021, 13:30:34 PM by Gulløl
Stig Inge Bjørnebye er ansatt som sportssjef i den danske fotballklubben AGF. Om han i hele tatt var i finalerunden for tilsvarende stilling i Brann er vel ukjent. Vibeke antydet vel i forrige uke i en BT podcast at det var tre kandidater igjen, media har lite peiling hvem det kan være, ingen lekkasjer.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Lasaron

Tre igjen? Svante Samuelsson, Tore Andre Flo og Seyji Olofinjana?

Eller Roald Bruun Hansen, Nils Johan Semb og Joachim Jonsson.
Tren på langskudd

Nixon

Ikke glem den interne løsningen. For hver dag som går nå, øker den sjansen.
Rød makt på Hansa

Lasaron

Kåre Ingebrigtsen, Per Ove Ludvigsen, Tom Mangersnes.
Tren på langskudd

Finfin respons

Hva med Helge Haugen?
Han har metodisk målrettet arbeidsinnsats som grunnstein for alt han gjør. ( Og så har han et herlig medietekke! )
Kanskje.

Norlings Hund 2

Quote from: Finfin respons on April 14, 2021, 17:17:38 PMHva med Helge Haugen?
Han har metodisk målrettet arbeidsinnsats som grunnstein for alt han gjør. ( Og så har han et herlig medietekke! )

Da må jo Bjørn Dæhlie også være en brennhet kandidat!

Superjack

John Arne Riise. Han håper jeg på. Kun for medieoppstyret sin del.
Brannsupporter.

Gulløl

Quote from: Superjack on April 14, 2021, 20:41:55 PMJohn Arne Riise. Han håper jeg på. Kun for medieoppstyret sin del.
Kan jo lete etter den fjerde bimboen i Bergen som han kan gifte seg med. Og ta mora med seg, så har vi det gående ; )
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Lasaron

Quote from: Superjack on April 14, 2021, 20:41:55 PMJohn Arne Riise. Han håper jeg på. Kun for medieoppstyret sin del.

Ikke dumt.
Tren på langskudd

Gulløl