• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Årsmøte 2021

Started by fortune, November 09, 2020, 12:57:17 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Nixon

BA: Dersom Bremnes havner i samme gruppe som Brann 2, må Geddi trekke seg fra styret da han som kjent er trener for Bremnes.
Rød makt på Hansa

Huff

Quote from: Nixon on December 07, 2021, 17:26:44 PMBA: Dersom Bremnes havner i samme gruppe som Brann 2, må Geddi trekke seg fra styret da han som kjent er trener for Bremnes.

Fullstendig logisk. Her er det en åpenbar fare for lojalitetskonflikter.

Lasaron

Enig. Jeg syns den er grei.
Tren på langskudd

Lasaron

Da står Siv Skard og Krister Hoaas på valg, samtidig som Geirmund Brendesæther må ut. Jeg tror at vi her har muligheten for å øke både fornuft og fotballkompetanse i styret. Med fornuft så mener jeg å få inn flere som ikke vil beskytte "udugelighet," som vi dessverre har sett flere eksempel på at har skjedd.

For å presisere. LAN var ikke udugelig. Det var heller det at han hadde fått oss så god at vi ville bli best, men i stedet gikk det nedover i flere år. Da måtte han ut. Men slik ville ikke styret ha det, lenge. Og så har vi det med KI, etc.

Er det mulig å få inn en annen ex-fotballspiller, som også kan fungere bra i et styre? For eksempel Cato Guntveit? Eller Bjørn Dahl den yngre? Eller noen andre?
Tren på langskudd

Superjack

Er det mulig å se litt utenfor Brann sfæren? Kan Arve Haukeland være en kandidat? Meget fotballkyndig, og flink mann. Gjorde underverker i Nest Sotra og kanskje den «ukjente» faktoren i hvorfor Nest fikk frem og satset på trenere som David Nielsen, Strauss, Landro m.fl. Kan fotball, og flink med folk.
Brannsupporter.

Lasaron

Arve Haukeland syns jeg er en god ide.
Tren på langskudd

pidre

Quote from: Superjack on December 10, 2021, 09:19:00 AMEr det mulig å se litt utenfor Brann sfæren? Kan Arve Haukeland være en kandidat? Meget fotballkyndig, og flink mann. Gjorde underverker i Nest Sotra og kanskje den «ukjente» faktoren i hvorfor Nest fikk frem og satset på trenere som David Nielsen, Strauss, Landro m.fl. Kan fotball, og flink med folk.

Ja enig i det med utanfor Brann-sfæren, men er det i tråd med klubb-kulturen?

I den samenheng spørs det kva kvalifikasjoner valgkomiteen legg til grunn for deira tilrådingar. Fotballfaglig kompetanse, styreerfaring, resultatoppnåelse, økonomisk innsikt, haldningar, kontaktnett, karisma, engasjement, etc?

Kunne tenkte meg nokon utanfrå, folk som:

Jan Erik Kjerpeseth?
Kjetil Andre Aamodt?
Laurence Ward Odfjell?
Sissel Rogne?
Saludar a los monos!

krakra

Er Kjerpeseth så utenifra?

Lasaron

Arne Møller har vel lyst, og har meninger og visjoner. Blir han for visjonær? Eller vil han være en bra mann i styret?

Av de kretsen oppgir å spille for Branns veteranlag over 40, finner jeg følgende tidligere fotballspillere, som da allerede er medlem i Brann: Cato Guntveit, Christian Kalvenes, Thomas Lund og Martin Knudsen. Men om de er styremateriale vet jeg ikke.

Kanskje det blir problemer med inhabilitet om vi skal prøve å hente Morten Kalvenes mens broren sitter i styret.
Tren på langskudd

Lasaron

Forøvrig vil jeg nevne Åshild Samnøy. Kanskje det er unødvendig når vi har PAF. Men Samnøy kan styrearbeid, hun kan Brann, hun kan grasroten, og hun innehar fornuft og vet å bruke den.
Tren på langskudd

krakra

Rykket ikke Brann ned sist Samnøy var i styret?

Det er viktig å huske at dynamikken i styret er viktig. Det hjelper ikke at man er flink og fornuftig hvis man ikke har noen gjennomslagskraft i det hele tatt. Som med vår styreleder som visstnok har hatt smarte meninger, men som ikke får gjennomslag for dem. Jeg vet ikke hvordan disse supporterrepresentantene gjør det i styret, men hvis de sier smarte ting som ingen hører på så er det jo ikke så mye verdt.


Lasaron

Quote from: krakra on December 10, 2021, 11:52:01 AMRykket ikke Brann ned sist Samnøy var i styret?

Det er viktig å huske at dynamikken i styret er viktig. Det hjelper ikke at man er flink og fornuftig hvis man ikke har noen gjennomslagskraft i det hele tatt. Som med vår styreleder som visstnok har hatt smarte meninger, men som ikke får gjennomslag for dem. Jeg vet ikke hvordan disse supporterrepresentantene gjør det i styret, men hvis de sier smarte ting som ingen hører på så er det jo ikke så mye verdt.Hvis du har fulgt med på hva jeg skriver om temaet, så tar jeg altså til orde for at vi skal stemme inn flest mulig som er fornuftige, slik at de fornuftige er i flertall. Er ikke det fornuftig? Jeg tror det finnes fornuftige folk, som heier på Brann, som det går an å sette sammen et godt styre av.

Det du skriver kan forstås som at vi har valget mellom et mindretall fornuftige folk med gjennomslagskraft, og et mindretall fornuftige folk uten gjennomslagskraft. Men jeg vil altså ha et flertall med fornuftige folk.
Tren på langskudd

krakra

Jeg syns du, og jeg mistenker at du gjør det med vilje, omtaler det å sitte i et styre på en så banal måte at det blir ganske barnslig.

Jeg tror de aller, aller fleste som har sittet i et Brannstyre er fornuftige folk og jeg tror ikke dårlige avgjørelser handler om at folk ikke er fornuftige.

Lasaron

Med fornuftig så mener jeg at man ville ha RBH ut, slik som Samnøy var en pådriver for. At man ville ha LAN ut, etc.

Det er mange som har sittet i styret til Brann, som sikkert er fornuftige generelt, men som har tatt svært ufornuftige valg på Branns vegne. Jeg vil ha inn folk som neppe gjør slike ting.
Tren på langskudd

Nixon

Quote from: Lasaron on December 10, 2021, 12:16:52 PMDet er mange som har sittet i styret til Brann, som sikkert er fornuftige generelt, men som har tatt svært ufornuftige valg på Branns vegne. Jeg vil ha inn folk som neppe gjør slike ting.

Hvordan vil du identifisere dette "neppe" blant kandidatene?
Rød makt på Hansa

krakra

Jeg tror du feil-identifiserer årsaken til at det gjøres dårlige valg. Det har trolig lite med fornuftige de er.

kabelmann

Jeg synes ikke det er noen spesielt god kvalifikasjon. Altså, å ønske RBH, LAN osv. ut. Synes det er langt mer interessant hvem de ønsker inn.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

Nixon

En ting vi utenfor ikke trenger å forholde oss til er at det etter hvert blir personlige relasjoner i en organisasjon som Brann. Jeg tenker at det kan være en viktig grunn til at det noen ganger ventes for lenge med "fornuftige" avgjørelser. Styret, administrasjon og sport vil jo etter en tid ha jobbet såpass mye sammen at det nok blir vanskeligere å gi noen sparken. Man vil gjerne vente litt til, for man ønsker jo at folk man kjenner godt skal lykkes.
Rød makt på Hansa

Lasaron

Ok. Jeg vil ha inn flest mulig personer som vil gjøre fornuftige valg i stedet for ufornuftige valg. Voldsomt hvor vanskelig det skal være å gjøre seg forstått her, men det er jeg som blir beskyldt for å "gjøre meg til."

Nei, hvordan skal vi vite det på forhånd? Det blir så klart vanskelig enn så lenge ingen kandidater vil si noe på forhånd om hva de mener om saker og ting.

Det var ufornuftig å holde på RBH så lenge, det kan vi vel alle være enige om. Åshild Samnøy var en viktig person for at det skjedde når det skjedde, i stedet for enda senere. Hun så hvilken vei det bar, og ble ikke med på den gutteklubb-greien til RBH og Rolf Barmen.

Osv, jeg trenger ikke gjenta andre feilavgjørelser i det uendelige.

Og så tyder ting på at styret i dag er delt om VJ. Det vil ikke forbause meg om det er de samme som gjorde minst for å få KI ut, og som gjorde minst for å få LAN ut.

Jeg vil stemme på folk som signaliserer, eller sier klart ut, at Brann må gjøre utskiftninger litt tidligere fremover, når pilen peker nedover. I motsetning til hva det har vært i en ti års tid. Hvis aktuelle kandidater heller vil sitte stille i båten enn å flagge sine meninger, så får jeg spekulere på tynt grunnlag da. Og akkurat nå, sier spekulasjonene mine at Krister Hoaas og Siv Skard tilhører de som venter for lenge med viktige grep. I mine øyne er de hjertelig velkommen til å signalisere sterkere hva de mener. Vi er en meldemsstyrt, demokratisk styrt, klubb. Da vil det ikke være så sprøtt om styremedlemmer eller kandidater faktisk sier hva de mener om viktige saker.

Blir Skard og Hoaas innstilt til gjenvalg, og det kommer opp benkeforslag, som heller ikke vil signalisere noe, så får jeg spekulere meg til om benkeforslaget er bedre for Brann eller ikke.

Oppsummert: Hvis det eneste kandidater og styremedlemmer vil si er at de vil jobbe for Branns beste, så må jeg som medlem spekulere på tynt grunnlag.

Det er et fakta at viktige roller har vært besatt av samme person for lenge, flere ganger. Det er et fakta at styret ofte har vært delt. Da må vi få inn folk som vi tror ikke vil gjøre samme type feil igjen og igjen. Og hvis kandidater ikke vil signalisere noe her, i motsetning til Grevstad og Samnøy, så får jeg stemme etter syltynt grunnlag.

Hvis folk nå vil fortsette med semantiske innvendinger rundt begrepet "fornuftig," så melder jeg pass.
Tren på langskudd

pidre

Vert som oftast slik valkomitéen føreslår.

Kven er dei? Bjørn Dahl kjenner vi. Gina Barstad, SV-politikar. Ragnhild Fresvik, konserndirektør Sparebanken Vest. Erik Nordgreen, dagleg leier ENOR AS.


https://www.brann.no/om-klubben/kontaktpersoner
Saludar a los monos!

Lasaron

Jeg husker det siste årmøtet Lars Moldestad var styreleder. Gjert Moldestad (de er ikke i slekt så vidt jeg vet) ble foreslått som benkeforslag inn i styret. Jeg var der som medlem, og stemte på Gjert. Vi ble nedstemt (jeg er vant til å være minoritet, både i politikken og i Brann). Noe av det som ble uttalt av medlemmer under det årsmøtet var noe slikt som dette:

"Her har vi stemt på en valgkomitè, som har gjort et grundig arbeid. Og så skal vi stemme mot det de foreslår????? Det er jo helt hull i hodet!!"

Jeg husker jeg satt der i benkeraden, for beskjeden til å be om ordet, og tenkte: "Her er det mange som vil trives i Nord-Korea".
Tren på langskudd

ostraume

@Lasaron: Det er fredag og jeg henger ikke helt med. Er Hoaas og Skard ufornuftige folk?
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Lasaron

Quote from: ostraume on December 10, 2021, 18:54:01 PM@Lasaron: Det er fredag og jeg henger ikke helt med. Er Hoaas og Skard ufornuftige folk?

Pass.
Tren på langskudd

kabelmann

I tråden om Andre lag trekkes det frem fotballkompetanse i styret, men jeg tenker denne tråden er kanskje mer korrekt å fortsette i.

For tiden trekkes styre og stell i Bodø/Glimt frem som det ypperste av klubbledelse i Norge. Ikke rart, for de har gjort det helt greit de siste tre årene. Av ren nysgjerrighet googlet jeg styret i B/G for å se hvordan det lå an med fotballkompetanse der. Tror det er trygt å si at den ikke er spesielt mer fremtredende enn hos styret i Brann.

r egentlig ny og relevant fotballkunnskap så veldig mye å si i en styremiks? Ville B/G blitt en enda bedre klubb med et styre som innehold mer oppdatert fotballkunnskap? Eller er det bare griseflaks som gjør at man av og til får tak i en trener som kan gjøre gull av gråstein? Kunne f.eks. et styre med for mye fotballkunnskap gjort at man ikke turte satse på en trener som Kjetil Knutsen?

Har ingen svar selv, bare spørsmål, og tenker det er fort litt tilfeldigheter som avgjør sportslig suksess og om et styre blir geniforklart eller om det blir fremstilt som et klovnevelde.

Styreleder Inge Henning Andersen
Ser ut til å drive med eiendomsutvikling e.l.

Nestleder Berit Wilhelmsen
Økonomidirektør i Coop Nordland

Styremedlem Tom Cato Karlsen
Statsforvalter i Nordland

Styremedlem Hege Leirfall
CHRO i Grieg Star Group i Bergen. Tidligere visepresident i NFF.

Styremedlem Tor Arne Aga
Tidligere keeper, la opp i 1993.

Styremedlem Stephan Skjelvan
Leder av utviklingsseksjonen i Bodø kommune

Varamedlem Ola Haldorsen
Var hovedtrener for B/G i 2005 - med nedrykk

Med forbehold om at googlingen kan være noe i offside.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

pidre

Fotball-kunnskap er overvurdert som et kriterium for styret. Annen kompetanse og egenskaper er viktigere. 
Saludar a los monos!

krakra

75/25% enig/uenig.

Fotballkompetanse i form av at man har spilt 300 kamper for Brann, eller vært trener på toppnivå er helt irrelevant og kanskje til og med ødeleggende. Erfaring/kompetanse med å styre/drive/bygge en fotballklubb syns jeg er nyttig.

Tror alle her inne har nok forståelse for fotball til å sitte i et Brannstyre. Fotball er ikke særlig komplisert.

kabelmann

Jeg har selv samme holdning til hva som er viktig i et styre som to siste talere.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

Nixon

Quote from: kabelmann on December 14, 2021, 09:49:01 AMHar ingen svar selv, bare spørsmål, og tenker det er fort litt tilfeldigheter som avgjør sportslig suksess og om et styre blir geniforklart eller om det blir fremstilt som et klovnevelde.

Ofte tilfeldig vil jeg tro. Når sol og måne tilfeldigvis står i rett posisjon til hverandre.

Jeg tenker at sportslig avdeling lettere kan få et styre til å fremstå godt enn omvendt. Hvor mange "vanskelige avgjørelser har Glimt-styret fått på bordet de siste par årene? Knutsen kom opp som assistent fordi han og Aasmund Bjørkan hadde vært på kurs sammen. Bjørkan sluttet som trener fordi sønnen kom opp på A-laget. Mye tilfeldig og resten er historie.
Rød makt på Hansa

fortune

Styrets viktigste egenskap er å ta gode beslutninger og så må de i tillegg samarbeide godt seg imellom og med administrasjonen.

For å ta gode beslutninger er man avhengige av kunnskap og innsikt i emnene man beslutter på. I en moderne fotballklubb er sport en liten, men viktig, del av temaene. Man kan alltids hente inn kompetanse utenfra for gitte scenarioer, men ansettelse og avsettelse av en trener er for eksempel et tema hvor det vil være veldig merkelig at styret skal lene seg 100 % på administrasjonen og eventuelle eksterne konsulenter. Jeg tenker derfor at styret til enhver tid burde ha minst 2-3 personer med reell toppfotballkompetanse.

I resten av næringslivet vil man forøvrig også se at majoritet av styremedlemmene kjenner bransjen godt fra innsiden.
First is first, second is nothing

gladiporno

For øvrig er det opprørske tilstander innad i Bodø/Glimt. Styret har vært ekstremt upopulært blant mange i supporterkretsen. Det er mye vi kan lære av Glimt, men tror ikke styret er første stopp. De vet ikke engang hvem som har tale- og stemmerett i et årsmøte.


krakra

Quote from: fortune on December 14, 2021, 11:51:07 AMStyrets viktigste egenskap er å ta gode beslutninger og så må de i tillegg samarbeide godt seg imellom og med administrasjonen.

For å ta gode beslutninger er man avhengige av kunnskap og innsikt i emnene man beslutter på. I en moderne fotballklubb er sport en liten, men viktig, del av temaene. Man kan alltids hente inn kompetanse utenfra for gitte scenarioer, men ansettelse og avsettelse av en trener er for eksempel et tema hvor det vil være veldig merkelig at styret skal lene seg 100 % på administrasjonen og eventuelle eksterne konsulenter. Jeg tenker derfor at styret til enhver tid burde ha minst 2-3 personer med reell toppfotballkompetanse.

I resten av næringslivet vil man forøvrig også se at majoritet av styremedlemmene kjenner bransjen godt fra innsiden.
Hva slags kompetanse er det Geddien har for å ansette eller avsette en trener? Det burde ikke være en styreoppgave i det hele tatt. Treneren burde ansettes og avsettes av sportssjef, og det er i denne rollen at fotballkompetansen er viktigst. Ikke i styret.

fortune

Quote from: krakra on December 14, 2021, 12:43:38 PM
Quote from: fortune on December 14, 2021, 11:51:07 AMStyrets viktigste egenskap er å ta gode beslutninger og så må de i tillegg samarbeide godt seg imellom og med administrasjonen.

For å ta gode beslutninger er man avhengige av kunnskap og innsikt i emnene man beslutter på. I en moderne fotballklubb er sport en liten, men viktig, del av temaene. Man kan alltids hente inn kompetanse utenfra for gitte scenarioer, men ansettelse og avsettelse av en trener er for eksempel et tema hvor det vil være veldig merkelig at styret skal lene seg 100 % på administrasjonen og eventuelle eksterne konsulenter. Jeg tenker derfor at styret til enhver tid burde ha minst 2-3 personer med reell toppfotballkompetanse.

I resten av næringslivet vil man forøvrig også se at majoritet av styremedlemmene kjenner bransjen godt fra innsiden.
Hva slags kompetanse er det Geddien har for å ansette eller avsette en trener? Det burde ikke være en styreoppgave i det hele tatt. Treneren burde ansettes og avsettes av sportssjef, og det er i denne rollen at fotballkompetansen er viktigst. Ikke i styret.


Garantert mer kompetanse enn hva Birger Grevstad har i samme  problemstilling. Med Brochmann som hat vært inne på leder/sportssjefsiden og Giske som har vært både spiller og i administrasjonen har de i det minste noe erfaring og sportslig kompetanse.

Om trener skal ansettes og avsettes av sportssjef (noe som gjøres enkelte steder) må nødvendigvis sportssjefen ansettes og avsettes av styret. Da har man også behov for en viss sportslig kompetanse i og rundt styret. Alternativt faller alt på daglig leder, men da er det i praksis bare Geniet (les: RBH) som oppfyller stillingsbeskrivelsen.

Igjen, at (deler av) styremedlemmene har inngående kjennskap til bedriftens kjernevirksomhet finner man i så godt som alle selskaper.
First is first, second is nothing

krakra

Styret ansetter daglig leder, daglig leder ansetter sportssjef, sportssjef ansetter trener. Så har man en strategi og målsetninger som man styrer og leder etter.

Kompetansen til Brochmann er nyttig. Fotballkompetansen til Geddien er verdiløs. Samme med Guntveit som også har vært i styret. Verdiløst. Det mener i alle fall jeg. Å ha noen som har erfaring med å lede en klubb i styret kan derimot være smart.

kabelmann

Quote from: fortune on December 14, 2021, 14:12:41 PMOm trener skal ansettes og avsettes av sportssjef (noe som gjøres enkelte steder) må nødvendigvis sportssjefen ansettes og avsettes av styret. Da har man også behov for en viss sportslig kompetanse i og rundt styret. Alternativt faller alt på daglig leder, men da er det i praksis bare Geniet (les: RBH) som oppfyller stillingsbeskrivelsen.

Igjen, at (deler av) styremedlemmene har inngående kjennskap til bedriftens kjernevirksomhet finner man i så godt som alle selskaper.

Skal man sammenligne med vanlige selskaper så skal styret ansette/avsette daglig leder. Så kan daglig leder helt sikkert henvende seg til styret for råd ang. andre ansettelser, men utover dette er ikke ansettelser/avsettelser styrets anliggende. I et vanlig selskap altså.

Så er det riktig at sportssjefen nødvendigvis ansettes og avsettes av styret? Er sportssjef og daglig leder likestilt? Eller er sportssjef under daglig leder? Jeg vil påstå det siste.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

fortune

Quote from: krakra on December 14, 2021, 14:39:37 PMStyret ansetter daglig leder, daglig leder ansetter sportssjef, sportssjef ansetter trener. Så har man en strategi og målsetninger som man styrer og leder etter.

Kompetansen til Brochmann er nyttig. Fotballkompetansen til Geddien er verdiløs. Samme med Guntveit som også har vært i styret. Verdiløst. Det mener i alle fall jeg. Å ha noen som har erfaring med å lede en klubb i styret kan derimot være smart.

Så daglig leder skal sitte med kompetanse og ansvar både på det administrative og det sportslige? Da har man ikke mange kandidater som oppfyller stillingsbeskrivelsen.

Jeg ønsker derimot et tydeligere skille mellom sport og administrasjon i Brann. Styret burde ansatt daglig leder og sportssjef, begge med ansvar for sin del av organisasjonen. Vibeckes krumspring på sportssjeffronten før sesongen tilsier at det er en fornuftig modell.

Man kan gjerne snakke ned Geddi og Guntveit, men de kan utvilsomt mer om fotball og garderobemekanismer enn den jevne økonom/jurist som ellers bekler alt av styreplasser..
First is first, second is nothing

krakra

December 14, 2021, 15:06:29 PM #285 Last Edit: December 14, 2021, 15:08:16 PM by krakra
Quote from: fortune on December 14, 2021, 15:01:15 PM
Quote from: krakra on December 14, 2021, 14:39:37 PMStyret ansetter daglig leder, daglig leder ansetter sportssjef, sportssjef ansetter trener. Så har man en strategi og målsetninger som man styrer og leder etter.

Kompetansen til Brochmann er nyttig. Fotballkompetansen til Geddien er verdiløs. Samme med Guntveit som også har vært i styret. Verdiløst. Det mener i alle fall jeg. Å ha noen som har erfaring med å lede en klubb i styret kan derimot være smart.

Så daglig leder skal sitte med kompetanse og ansvar både på det administrative og det sportslige? Da har man ikke mange kandidater som oppfyller stillingsbeskrivelsen.

Jeg ønsker derimot et tydeligere skille mellom sport og administrasjon i Brann. Styret burde ansatt daglig leder og sportssjef, begge med ansvar for sin del av organisasjonen. Vibeckes krumspring på sportssjeffronten før sesongen tilsier at det er en fornuftig modell.

Man kan gjerne snakke ned Geddi og Guntveit, men de kan utvilsomt mer om fotball og garderobemekanismer enn den jevne økonom/jurist som ellers bekler alt av styreplasser..
Hvor høy sportslig kompetanse trenger man for å ansette en sportssjef? Hvorfor trenger et styre å kunne om garderobemekanismer? Alt jeg leser og hører av vurderinger fra tidligere fotballspillere viser at det er -veldig- mye rart rundt omkring der også, og at det er farlig å tillegge dem veldig mye kompetanse bare fordi de har spilt mange fotballkamper.

Man trenger ikke overkomplisere ting, syns jeg. Fotball er ikke veldig komplisert på et så overordnet nivå som det et styre opererer på.

fortune

Quote from: kabelmann on December 14, 2021, 14:58:12 PM
Quote from: fortune on December 14, 2021, 14:12:41 PMOm trener skal ansettes og avsettes av sportssjef (noe som gjøres enkelte steder) må nødvendigvis sportssjefen ansettes og avsettes av styret. Da har man også behov for en viss sportslig kompetanse i og rundt styret. Alternativt faller alt på daglig leder, men da er det i praksis bare Geniet (les: RBH) som oppfyller stillingsbeskrivelsen.

Igjen, at (deler av) styremedlemmene har inngående kjennskap til bedriftens kjernevirksomhet finner man i så godt som alle selskaper.

Skal man sammenligne med vanlige selskaper så skal styret ansette/avsette daglig leder. Så kan daglig leder helt sikkert henvende seg til styret for råd ang. andre ansettelser, men utover dette er ikke ansettelser/avsettelser styrets anliggende. I et vanlig selskap altså.

Så er det riktig at sportssjefen nødvendigvis ansettes og avsettes av styret? Er sportssjef og daglig leder likestilt? Eller er sportssjef under daglig leder? Jeg vil påstå det siste.

I vanlige selskaper har daglig leder inngående kunnskap om bedriftens kjernevirksomhet. Kjerstin Braathen er skikkelig god på bank, Bjørn Kjos visste alt om flybransjen og Sigve Brekke har jobbet operativt i telebransjen hele karrieren. Da er man kompetent til å ansette (og sannsynligvis også utføre jobben til) dem man ansetter i operative roller.

Relasjonen mellom sportssjef og trener vil være av denne typen, men daglig leder har ingen forutsetninger for å ansette en sportssjef. Derfor burde hun heller ikke sitte med dette ansvaret.
First is first, second is nothing

kabelmann

Det hadde også vært interessant å sett styreprotokollene til Brann. Hvor mye av det som tas opp i styremøter handler direkte om sport? Altså f.eks. en treneravsettelse/treneransettelse eller banedekke. Jeg tipper det er en stor overvekt av saker av mer strategisk/forretningsmessig karakter og er det da optimalt å ha den tidligere fotballspilleren der (med forbehold om at han er hentet inn i styret i kraft av sin fortid som nettopp fotballspiller)?
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

pidre

Her er eg heilt på linje med Krakra og Kabel. Ein annan ting er at desse fotballkompetente ofte ikkje er så veldig kompetente på andre områder, sjølv om dei kanskje trur det sjølv.
Saludar a los monos!

fortune

Quote from: krakra on December 14, 2021, 15:06:29 PM
Quote from: fortune on December 14, 2021, 15:01:15 PM
Quote from: krakra on December 14, 2021, 14:39:37 PMStyret ansetter daglig leder, daglig leder ansetter sportssjef, sportssjef ansetter trener. Så har man en strategi og målsetninger som man styrer og leder etter.

Kompetansen til Brochmann er nyttig. Fotballkompetansen til Geddien er verdiløs. Samme med Guntveit som også har vært i styret. Verdiløst. Det mener i alle fall jeg. Å ha noen som har erfaring med å lede en klubb i styret kan derimot være smart.

Så daglig leder skal sitte med kompetanse og ansvar både på det administrative og det sportslige? Da har man ikke mange kandidater som oppfyller stillingsbeskrivelsen.

Jeg ønsker derimot et tydeligere skille mellom sport og administrasjon i Brann. Styret burde ansatt daglig leder og sportssjef, begge med ansvar for sin del av organisasjonen. Vibeckes krumspring på sportssjeffronten før sesongen tilsier at det er en fornuftig modell.

Man kan gjerne snakke ned Geddi og Guntveit, men de kan utvilsomt mer om fotball og garderobemekanismer enn den jevne økonom/jurist som ellers bekler alt av styreplasser..
Hvor høy sportslig kompetanse trenger man for å ansette en sportssjef? Hvorfor trenger et styre å kunne om garderobemekanismer? Alt jeg leser og hører av vurderinger fra tidligere fotballspillere viser at det er -veldig- mye rart rundt omkring der også, og at det er farlig å tillegge dem veldig mye kompetanse bare fordi de har spilt mange fotballkamper.

Man trenger ikke overkomplisere ting, syns jeg. Fotball er ikke veldig komplisert på et så overordnet nivå som det et styre opererer på.

Garderobemekanismer har ganske mye å si om styret selv skal avsette en trener, når en trener først har «mistet garderoben» er det ingen vei tilbake.

Om man ikke trenger sportslig kompetanse for å ansette en sportssjef, hvilket grunnlag skal denne personen da ansettes på? Antall unger, karriere som eiendomsmegler og at han tidligere har møtt mye motgang?

Man trenger definitivt ikke å overkomplisere ting, men et styre uten kjennskap til kjernevirksomhet er oppskriften på fiasko. Både innenfor bank, oppdrett og sport.
First is first, second is nothing

kabelmann

Quote from: fortune on December 14, 2021, 15:11:21 PM
Quote from: kabelmann on December 14, 2021, 14:58:12 PM
Quote from: fortune on December 14, 2021, 14:12:41 PMOm trener skal ansettes og avsettes av sportssjef (noe som gjøres enkelte steder) må nødvendigvis sportssjefen ansettes og avsettes av styret. Da har man også behov for en viss sportslig kompetanse i og rundt styret. Alternativt faller alt på daglig leder, men da er det i praksis bare Geniet (les: RBH) som oppfyller stillingsbeskrivelsen.

Igjen, at (deler av) styremedlemmene har inngående kjennskap til bedriftens kjernevirksomhet finner man i så godt som alle selskaper.

Skal man sammenligne med vanlige selskaper så skal styret ansette/avsette daglig leder. Så kan daglig leder helt sikkert henvende seg til styret for råd ang. andre ansettelser, men utover dette er ikke ansettelser/avsettelser styrets anliggende. I et vanlig selskap altså.

Så er det riktig at sportssjefen nødvendigvis ansettes og avsettes av styret? Er sportssjef og daglig leder likestilt? Eller er sportssjef under daglig leder? Jeg vil påstå det siste.

I vanlige selskaper har daglig leder inngående kunnskap om bedriftens kjernevirksomhet. Kjerstin Braathen er skikkelig god på bank, Bjørn Kjos visste alt om flybransjen og Sigve Brekke har jobbet operativt i telebransjen hele karrieren. Da er man kompetent til å ansette (og sannsynligvis også utføre jobben til) dem man ansetter i operative roller.

Relasjonen mellom sportssjef og trener vil være av denne typen, men daglig leder har ingen forutsetninger for å ansette en sportssjef. Derfor burde hun heller ikke sitte med dette ansvaret.

Samtidig kan du ha selskaper hvor daglig leder er en skikkelig god selger, men han kan ha mindre kunnskap om utførelsen av det selskapet han leder selger. For eksempel... applikasjonsprogrammering bare for å ta et eller annet. Det betyr ikke at han ikke klarer å ansette en programmerer.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

krakra

Quote from: fortune on December 14, 2021, 15:17:30 PM
Quote from: krakra on December 14, 2021, 15:06:29 PM
Quote from: fortune on December 14, 2021, 15:01:15 PM
Quote from: krakra on December 14, 2021, 14:39:37 PMStyret ansetter daglig leder, daglig leder ansetter sportssjef, sportssjef ansetter trener. Så har man en strategi og målsetninger som man styrer og leder etter.

Kompetansen til Brochmann er nyttig. Fotballkompetansen til Geddien er verdiløs. Samme med Guntveit som også har vært i styret. Verdiløst. Det mener i alle fall jeg. Å ha noen som har erfaring med å lede en klubb i styret kan derimot være smart.

Så daglig leder skal sitte med kompetanse og ansvar både på det administrative og det sportslige? Da har man ikke mange kandidater som oppfyller stillingsbeskrivelsen.

Jeg ønsker derimot et tydeligere skille mellom sport og administrasjon i Brann. Styret burde ansatt daglig leder og sportssjef, begge med ansvar for sin del av organisasjonen. Vibeckes krumspring på sportssjeffronten før sesongen tilsier at det er en fornuftig modell.

Man kan gjerne snakke ned Geddi og Guntveit, men de kan utvilsomt mer om fotball og garderobemekanismer enn den jevne økonom/jurist som ellers bekler alt av styreplasser..
Hvor høy sportslig kompetanse trenger man for å ansette en sportssjef? Hvorfor trenger et styre å kunne om garderobemekanismer? Alt jeg leser og hører av vurderinger fra tidligere fotballspillere viser at det er -veldig- mye rart rundt omkring der også, og at det er farlig å tillegge dem veldig mye kompetanse bare fordi de har spilt mange fotballkamper.

Man trenger ikke overkomplisere ting, syns jeg. Fotball er ikke veldig komplisert på et så overordnet nivå som det et styre opererer på.

Garderobemekanismer har ganske mye å si om styret selv skal avsette en trener, når en trener først har «mistet garderoben» er det ingen vei tilbake.

Om man ikke trenger sportslig kompetanse for å ansette en sportssjef, hvilket grunnlag skal denne personen da ansettes på? Antall unger, karriere som eiendomsmegler og at han tidligere har møtt mye motgang?

Man trenger definitivt ikke å overkomplisere ting, men et styre uten kjennskap til kjernevirksomhet er oppskriften på fiasko. Både innenfor bank, oppdrett og sport.
Da Brann valgte å fortsette med LAN så visste jo alle at han hadde mistet garderoben og alle som er interessert i fotball vet hva det betyr. Det er ikke noe man trenger tung fotballkompetanse for å forstå. Det er nok andre mekanismer i sving her, som en veldig sterk innstilling fra sportssjefen.

Sportssjefen bør ansettes på grunnlag av sin sportslige kompetanse. Spørsmålet er hvor tung sportslig kompetanse man trenger for å vurdere andres sportslige kompetanse.

Og som sagt: Det er noen former for fotballkompetanse jeg gjerne tar, mens det er andre jeg mener Brann bør styre unna. Å velge folk inn i styret med bakgrunn i hvor mange kamper de har spilt for Brann er noe av det jeg er mest imot. Men folk som har hatt lederjobber i fotballklubber, eller til og med styreerfaring, har erfaring jeg syns er veldig relevant.


Nixon

Jeg vil også heller ha erfaring med ledelse av fotballklubber, enn spillererfaring. Men dersom det står mellom to likestilte personer med lik lederkompetanse, ville jeg valgt han/henne som også hadde erfaring som spiller på høyt nivå. For helt uten verdi er det ikke etter min mening.
Rød makt på Hansa

krakra

Faren er jo at man med fotballkompetanse i styret finner ut at man skal begynne å legge nesen sin inn i saker styret skal holde seg unna. Men i Trøndelag har vi jo sett at de kan gjøre dette uten fotballkompetanse også, så det er vel ikke et så viktig poeng.

Når styreleder sender SMSer til treneren om spillestil under kamp, så er ikke problemet manglende fotballkompetanse, men en vanvittig mangel på rolleforståelse.

fortune

Noen som kan svare på hvorfor Bjørn Dahl (den eldre) ikke på noe tidspunkt har blitt foreslått som styreformann? Nå er han leder for valgkomiteen og således allerede engasjert i klubben, men det er vanskelig å se noen bedre kandidater til å samle klubben i dagens situasjon.
First is first, second is nothing

esp123

Det kan jo være han har blitt spurt, men ikke har lyst? Er egentlig styreleder i Brann en attraktiv jobb for normale personer?

Nixon

https://www.bt.no/sport/kommentar/i/eEyERK/branns-opprydning-maa-starte-paa-toppen-naa-maa-det-vaskes-rent

Pamer mener at begge de to på toppen må gå. Altså den løse kanonen Grevstad og Johannesen.
Rød makt på Hansa

krakra

Quote from: Nixon on December 16, 2021, 13:49:52 PMhttps://www.bt.no/sport/kommentar/i/eEyERK/branns-opprydning-maa-starte-paa-toppen-naa-maa-det-vaskes-rent

Pamer mener at begge de to på toppen må gå. Altså den løse kanonen Grevstad og Johannesen.
Man kan grave seg ned i detaljer om hvor god Johannessen og Grevstad er i jobbe sin, men de er nå engang ledere og ledere skal ta dritten på vegne av dem de leder. Noen ganger innebærer det også at de går av, hvis resultatene er så dårlige at organisasjonen står ovenfor en tillitskrise.

Signaleffekten hvis både Johannessen og Grevstad blir er så ødeleggende at det umulig kan være et alternativ. Det må folk i et profesjonelt styre forstå. Uavhengig av personlige relasjoner.

fortune

Quote from: Nixon on December 16, 2021, 13:49:52 PMhttps://www.bt.no/sport/kommentar/i/eEyERK/branns-opprydning-maa-starte-paa-toppen-naa-maa-det-vaskes-rent

Pamer mener at begge de to på toppen må gå. Altså den løse kanonen Grevstad og Johannesen.

Vanskelig å være uenig, men jeg er skeptisk til at Biggen & Co skal ansette Branns neste daglige leder. Jeg ville mye heller fått skiftet ut Grevstad, Hoaas og Skard allerede i morgen og gitt et nytt styre muligheten til å ansette sin daglige leder.

Eventuelt finnes det kanskje noen i Brann som er i stand til å inneha stillingen midlertidig. Så lenge de ikke får den fast i etterkant, slik Vibecke fikk. Styremedlem Giske har jo erfaring fra kvinnesiden i Brann :)
First is first, second is nothing

Go Up