• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Jon-Helge Tveita

Started by Nixon, February 04, 2020, 11:28:16 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Nixon

https://www.brann.no/nyheter/tveita-har-signert

I løpet av nedetiden på forumet overrasket Brann med en ny spiller. Brann hadde en gang for vane med å hente spillere som var skadet, og har gjenopptatt tradisjonen med Jon-Helge som vel først og fremst er høyreback. En posisjon som vi vel strengt tatt ikke hadde noe hastverk med å forsterke?

Jeg kjenner ikke til spilleren veldig mye, men ser at han, før han var skadet, ble omtalt som en solid spiller som hadde potensiale til å gå til større klubber enn Brann. Så oppsiden kan være god dersom han blir skadefri.

Og selvsagt; han kan spille på minst fire ulike posisjoner på banen.
Rød makt på Hansa!

Spelaren

Skadeutsatt, "allsidig" spiller med null videresalgspotensiale. Selvsagt henter me ham...
Legg ned klubben.

Billy Elliott

February 04, 2020, 11:57:40 AM #2 Last Edit: February 04, 2020, 12:00:02 PM by Billy Elliott
Denne signeringen er viktig fordi den sørger for at man kan selge enten Teniste eller Gilli samtidig som LAN aldri trenger å stå i fare for å måtte bruke Kalsaas skulle den av dem som blir igjen bli skadet.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

pidre

Er i utgangspunktet skeptisk til type spillere som kan bekle mange posisjoner - ofte er de ikke spesielt gode i noen av rollene.

Når det gjelder denne Tveita så har han gått under min radar.  
Saludar a los monos!

Lasaron

Quote from: Billy Elliott on February 04, 2020, 11:57:40 AMDenne signeringen er viktig fordi den sørger for at man kan selge enten Teniste eller Gilli samtidig som LAN aldri trenger å stå i fare for å måtte bruke Kalsaas skulle den av dem som blir igjen bli skadet.

Der er du inne på noko viktig. Dette er eit signal til Kalsaas om at han bør sjå å komme seg vekk frå Brann. Det er også eit signal til talentar generelt. Her i Brann satsar vi heller på vaksne, skada spelarar utan vidaresalspotensiale.

"Oppsida kan bli god." Ja, du verda. Han kan jo bli skadefri i sommar, og bli ein relativt god back. Og det som bosman. Men så ser eg stadig klubbar som sel eigenutvikla talent for mange millionar. Oppside det og. Men, nei. Det vil ikkje Brann. Risiko.
Vaksine mot Covid-19. Nå!

Gulløl

February 04, 2020, 12:44:15 PM #5 Last Edit: February 04, 2020, 12:48:09 PM by Gulløl
Er positiv til signeringen. Stoler på at det medisinske apparatet har gjort en grundig jobb her. Er nok en bedre høyreback en både Teniste og Gilli om han blir helt skadefri og kommer i form. Og når Gilli trolig snart forsvinner ut trenger Brann en ny "potet". Tveita kan spille både back, kant, indreløper og midtstopper. Veldig lojal type som trolig ikke vil sutre om han må spille på flere plasser gjennom sesongen. Så blir dette et skifte fra Gilli til Tveita blir det en styrking av stallen pluss og ikke minst enn i kvoten på ni spillere er skiftet ut med en norskutviklet spiller.

Klipp fra BT:
Eurosport-ekspert Joacim Jonsson har fulgt Tveita over tid og kommenterer signeringen slik overfor BT:
- Det er en usikkerhet rundt formen til Tveita, etter at han har vært lenge ute med skade. Han er vel ikke helt «fresh» ennå.
Jonsson bruker ordet «sjansespill» om Branns valg om å hente Tveita.
- Det er på grunn av skadehistorikken. Før skaden var han imidlertid meget, meget god, og var aktuell for langt større klubber enn Brann. På sitt beste er han en av de desiderte beste høyrebackene i eliteserien, sier Jonsson.TV-eksperten mener videre at Tveita kler måten Brann-trener Lars Arne Nilsen vil spille på.
- Han har en hurtighet som jeg tror vil passe bra i Brann-laget, sier Jonsson.
Du skal itte trø i kunstgraset...... Du er sjøl en liten vek en, du treng sjøl ......

Finfin respons

Er han tenkt som den stopperen som skulle inn? Satser man på Kolskogen nå i vår?
Kanskje.

Gulløl

February 04, 2020, 12:55:07 PM #7 Last Edit: February 04, 2020, 13:01:13 PM by Gulløl
Fikk prisen for årets mål i eliteserien i 2018. Fra midtbanestreken til mål, her er det teknikk, hurtighet og skuddstyrke.
https://www.youtube.com/watch?v=ir12k-wBsbc
Du skal itte trø i kunstgraset...... Du er sjøl en liten vek en, du treng sjøl ......

Corran

Uten tvil en god spiller men skeptisk til om han blir skadefri
Om han blir skadefri er det bare å sende Gilli og gjerne også Teniste ut
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Kagain

Ja, det kilte ikke akkurat på unevnelige steder når det ble klart at denne karen var klar for Brann.

Brann sitt problem er jo at de nå har flere backer som vil spille back (Gilli, Teniste, Johansen) og som det ikke er noe marked for. Så har de en ungfole i den godeste Kalsaas. Det kan jo også tenkes at med Kolskogen sin hastighet er han en som vurderes som omskoleringsprosjekt, en slags invers Ørn 2. De har også Taylor som har spilt back. Men, la oss se på en positiv ting ved dette: om de mot formodning og som ved et mirakel skulle klare å kvitte seg med Gilli eller Taijo er det en mindre på listen over utlendinger.

Men, la oss håpe at dette er en lur signering slik SHN (og faktisk Johansen til å begynne med var) var.   

Churchill

Meldes skadefri. Hva kan vi forvente?
...we shall never surrender.

Lasaron

At han skubbar Marcus Mehnert ut av troppen.
Vaksine mot Covid-19. Nå!

Churchill

Meget godt innhopp. Kan vise seg å bli en solid forsterkning på backen det der.
...we shall never surrender.

Finfin respons

Ikke veldig god teknikk og touch med ballen? Men etpar finfine innlegg. Men Grøgård hadde en veldig bra kamp.
Kanskje.

Corran

Quote from: Lasaron on July 10, 2020, 21:05:52 PMAt han skubbar Marcus Mehnert ut av troppen.
Klart en offensiv spiller må vike fra benken når det er nok en defensiv spiller tilgjengelig.
En klar regel dette sammen med at om en eldre spiller er klar for benken så må denne få plass før en ung spiller.
Så for å være sikret en plass i kamptroppen så lønner det seg å være en forsvarspiller som er minst 26-27 år
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Nixon

Jeg tenker at det var naturlig å ha en endelig skadefri Tveita i troppen. Det finnes jo for øyeblikket ikke noe andrelag å få testet kampformen i. Da var det heller en kamp mellom Gilli og Mehnert om den siste plassen.
Rød makt på Hansa!

Corran

Quote from: Nixon on July 13, 2020, 18:24:25 PMJeg tenker at det var naturlig å ha en endelig skadefri Tveita i troppen. Det finnes jo for øyeblikket ikke noe andrelag å få testet kampformen i. Da var det heller en kamp mellom Gilli og Mehnert om den siste plassen.
Ja og skulle ikke det da være naturlig at Mehnert ble valgt foran Gilli som er en lik potet som Tveita? Er ikke Mehnert mer fremtid i enn Gilli som er på utgående kontrakt og som har vært fryktelig dårlig til nå i år?
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Lasaron

Gilli er eldre enn Mehnert, og gjør derfor færre feil.
Vaksine mot Covid-19. Nå!

Gulløl

Beste høyrebacken Brann har hatt på noen år. Og fremdeles har han nok en del å gå på etter det lange skadeavbrekket.
Du skal itte trø i kunstgraset...... Du er sjøl en liten vek en, du treng sjøl ......

haak

Ja Tveita er utvilsomt en god høyreback. Positivt overraska.

krakra

Han har forhåpentligvis endel å gå på i presisjon på både innlegg og pasninger, men en god start. Jeg liker dagens backduo jeg. Send Kristiansen og Teniste videre, og hent Wolfe og Blomberg som utfordrere neste sesong.

Gulløl

August 25, 2020, 12:48:54 PM #21 Last Edit: August 25, 2020, 12:52:36 PM by Gulløl
Quote from: krakra on August 25, 2020, 12:21:14 PMHan har forhåpentligvis endel å gå på i presisjon på både innlegg og pasninger, men en god start. Jeg liker dagens backduo jeg. Send Kristiansen og Teniste videre, og hent Wolfe og Blomberg som utfordrere neste sesong.
Enig. Da er laget forynget på begge backene, samtidig er laget blitt styrket på høyreback og ihvertfall ikke dårligere på venstreback. Men kan hende at Kristiansen vil ta ut lønnen for sitt siste kontraktsår i 2021 også, men det er vel mulig han går lei og reiser tilbake til Tromsø etter sesongen om han må sitte på benken i hele høst.

Går ut fra at Rune og Kåre allerede jobber med stallen for 2021. Vil de sikre seg Blomberg for neste år må de ikke somle for mye, det finnes nok andre interesserte der ute både eliteserieklubber og utenlandske klubber.  
Klipp fra BT 20.01.2020:
BT er kjent med at flere eliteserieklubber har kommet med konkrete bud på den 19 år gamle kantspilleren Ole Didrik Blomberg. Brann er én av klubbene som har vist interesse.
Du skal itte trø i kunstgraset...... Du er sjøl en liten vek en, du treng sjøl ......

Go Up