• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Sesongen 2020

Started by Superjack, October 26, 2019, 06:14:22 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Lasaron

Det er fint for deg at du ikke er nervøs. Forhåpentligvis har du rett.

Kanskje vi begynner å se konturene av det beste fra både Horneland og KI? God defensiv struktur og innstast fra Horneland, og offensivt trøkk og spillemønster fra KI?
Tren på langskudd

Superjack

Quote from: krakra on November 28, 2020, 21:08:53 PMJeg tror ikke Start når 31 poeng og jeg tror Brann tar minst seks poeng til. De siste to kampene har vi ikke fremstått som et bunnlag i det hele tatt. Vi har energi og selvtillit og det vil overraske meg stort hvis vi ikke tar flere poeng.
Formelt er ikke plassen sikret, men jeg finnes ikke nervøs for dette. Det gjør neppe Brann heller og det er bra.

Det er mange kamper under Kåre vi ikke har fremstått som bunnlag. De siste kampene har det blitt uttelling i mål. Gjør den store forskjellen fra de første kampene under KI.

Og det virker som alle i laget nå ser etter muligheter fremover i banen. Enten ved passningsmuligheter, forsere med ball, eller skudd.
Enorm forskjell fra LAN tiden.
Jeg la merke til Kristiansen, støttepassningskongen gikk flere ganger fremover i banen og tok valg rett vei, der jeg er 100% sikker på at valgene hadde gått hjem og i støtte under LAN.

Brannsupporter.

krakra

Kanskje i starten, men jeg syns vi har framstått som et bunnlag en god stund. Med veldig enkle feil bakover, og mye ubesluttsomhet fremover. I dag spilte vi med en trygghet og besluttsomhet jeg ikke har sett siden i sommer, før det kom etter vi gikk opp til 2-0 mot RBK.

Henki

Det strider mot alle mine prinsipper (og erfaringer) som Brann-supporter å ta noe for gitt når det gjelder fornyet kontrakt i Eliteserien. Men denne uken tok vi i hvert fall to viktige steg mot Eliteserie-spill i 2021.
Ballen skal fremover!

Superjack

Lov å satse mot en avslutning som gir øvre halvdel, sesongen 2020
Brannsupporter.

Lasaron

Ok stillinger sålangt.
Tren på langskudd

Nixon

https://www.vg.no/sport/fotball/i/R95W5x/jubel-uke-for-brann-vi-ser-meget-sterke-ut

Her snakkes det også om korona og formtoppen i ettertid. Man kan jo spekulere i om Brann hadde fått dette løftet de to siste kampene uten karantenen. For var det noe tegn til at trønderen ville slippe opp på treningene?
Rød makt på Hansa

SK

Spørs kanskje hva man legger i å slippe opp. For det hardkjøret han startet med ga de seg med allerede etter to uker da han så at det ikke gikk. I følge han selv.

Lasaron

Helgens kamper har vært bra for oss. I tillegg til at vi vant, tapte Start, Godset og Mjøndalen. Sarp med uavgjort er også greit. Ser vi oppover var det bra at Haugesund tapte også.

På grunn av korona i Odd er både Sandefjord- og Godsetkamper utsatt. Begge de to kan havne på kvalik. I tillegg er det en rekke koronautsettelser i 1. divisjon. Jeg tror ikke det skal særlig mange utsatte kamper til nå før de avlyser hele kvaliken.
Tren på langskudd

Nixon

https://www.brann.no/nyheter/serieavslutning-utsatt-til-22.desember

Serieavslutningen er flyttet fra 19. desember til 22. desember, mens kvalifiseringskampen kan tidligst spilles i romjulen.

God jul!:)
Rød makt på Hansa

krakra

Glad vi slipper kvalikk

Gulløl

Kan bli et nostalgisk gjensyn med plastduken på litle litle julaften. Må bare til om det kommer en halv meter slapsesnø.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Lasaron

Jeg har vært inne på en sånn kalkulator. Hvis alt går gale, havner Brann på kvalik med fire poeng opp til trygg grunn. At vi kan ende fire poeng bak, betyr at teorien ikke er syltynn. Da kan Brann vinne en av sine kamper og fortsatt havne på kvalik.

Men det er altså nok at ett av lagene bak oss ikke tar oss igjen. Gitt at vi taper resten av kampene må Godset ta 7 poeng på sine fire siste. De har Haugesund og Stabæk hjemme, og Aalesund og Odd borte. Det er fullt mulig å klare det.

Start må ta fem poeng på tre kamper. De har Mjøndalen og Vålerengen borte, og oss hjemme. Oppnåelig.

Sarpsborg er bare ett poeng bak, og Sandefjord er knepent bak oss på målforskjell.

At alle disse lagene skal klare å komme foran oss er dermed...... tja, mulig. Ikke heeelt usannsynlig.
Tren på langskudd

krakra

Veldig usannsynlig. Plassen sikres nok teoretisk i helgen.

Lasaron

Hvis vi spiller uavgjort eller taper kan plassen umulig sikres teoretisk i helgen.
Tren på langskudd

Nixon

Ordagic får dra hjem på juleferie og vil ikke bidra mer i år, og gudene vet om han kommer tilbake. Kanskje like greit å skille lag med tanke på alle skadene, men spørs jo om klubben har oversikt og økonomi til å hente en som kan heve laget. Litt i samme kategori er jo Haugen som hadde et fryktelig svakt innhopp i går? Vil han noen gang komme tilbake i godt gammelt slag?
Rød makt på Hansa

gladiporno

Nå har Ordagic vært langtidsskadet på høsten 2 år på rad. Det er ikke holdbart å holde på en spiller som bare kan bidra halvparten av sesongen.  Det at legene ikke finner ut av skaden hans lover jo absolutt ikke bra.  Samtidig har han kontrakt i 2 år til, så det kan bli en utfordring for Brann å få solgt en så skadeutsatt spiller. I form tror jeg han forsvarer en plass på laget.

Når det gjelder Haugen så går kontrakten hans ut i sommer, og slik det ser ut nå så har jeg vanskeligheter med å tro at Brann ønsker å forlenge. Det må kunne forventes at en spiller i sin presumptivt beste alder skal kunne bidra med mer enn 2 gode kamper i sesongen. Både i år og i fjor burde han vært nøkkelspiller for Brann. I stedet har han vært svært skadeplaget og vært for det meste svakt når han har spilt. Jeg reagerer spesielt på at han foretar en rekke dårlige valg når han er på banen. Det burde ikke skje med en spiller som har kreativitet som blant sine fremste styrker.

Edit: Forresten har Bergens Tidende en særdeles merkelig formulering i artikkelen om Ordagic der de skriver at han verken har vært skadefri eller fått tillit under Kåre Ingebrigtsen. Ikke lett å få tillit når man er skadet!

Lasaron

Toppsak på Eurosport:

https://www.eurosport.no/fotball/mener-ingen-burde-rykke-ned-far-stotte-og-motstand-av-bunnlagene_sto8018669/story.shtml

Tja, et kompromiss kan jo være å avlyse kvalik? Ja, jeg vet jeg gjentar meg selv. Men når det kommer slike kamper, får jeg jo håp. Apropos håp, om Brann vinner i kveld, samtidig som enten Godset taper eller Start ikke vinner, så er kontrakten sikret.
Tren på langskudd

krakra

Nei, vi spiller kvalikk og to lag rykker dirkete ned.

Nixon

Noen utfordringer til tross, sesongen har vel gått ganske bra med tanke på utgangspunktet og forholdene nå i høst. Så ingen grunn til å gjøre så drastiske endringer etter min mening.
Rød makt på Hansa

Lasaron

Brann kan altså fortsatt rykke ned. Men vi er tryggere nå enn før runden.
Tren på langskudd

Superjack

Sesongen 2020... Et LAN lag som skulle underholde og ikke fikk det til. Et KI lag som skulle underholde og ikke tok poeng.

En stall satt opp for LAN fotball. Presterte dårlig med det. Presterte enda dårligere med KI fotball.

2020 oppsumert så langt. Tviler på at de siste kampene endrer på det.

Brannsupporter.

Lasaron

BA har to overskrifter som indikerer at man ser på Brann som på omtrent helt sikker grunn. Er det nå slik? Luller de seg inn i en falsk trygghet som gjør at man presterer dårlig, taper og rykker ned?

Sarpsborg og Sandefjord kan lett smette forbi oss om vi taper våre to siste. Den er grei.

Vi kan fort tape våre to siste også, den saken er også grei.

Hva så med Strømsgodset og Start? Vinner Start sine to, er de likt med oss. Da skiller målforskjellen. Den ene kampen er jo nettopp mellom oss og Start. La oss si Start vinner den 3-0. Da har Brann -13 og Start -16 i målforskjell. Da holder det at Start vinner med to og Brann taper med to i den siste. Brann kan også tape med ett mål, og likevel rykke ned på færre scorede mål enn Start. Dette er ikke et urealistisk scenario. Vålerengen har kanskje ingenting å spille for i den siste kampen.

Strømsgodset. De har tre kamper igjen, og tåler ikke tap. Med syv poeng på de kampene har de like mange poeng som oss, og sannsynligvis bedre målforskjell. Alle kampene deres er mot lag som ikke har noe å spille for, kanskje med unntak av Odd. Det vil vise seg. Nå er Godset i forferdelig form, men dette scenarioet kan skje.

Spørsmålet er om begge deler kan skje. Klart det kan.
Tren på langskudd

Corran

Det kan skje men sannsynligheten for at alt går feil vei for Brann er vel ikke så stor
Og vif har absolutt noe å spille for da de kjemper om 3 plassen. De er 3 poeng foran rbk som har en kamp mindre spilt.
Så om de vinner mot rbk og rbk vinner sin henge kamp så er det viktig å få poeng i siste kampen.
Taper de mot rbk og kbk vinner sin kamp så kjemper de plutselig om 4 plasssen kontra 5 plassen.

Godset har vel Ålesund, Stabæk og Odd igjen så ikke umulig for dem å ta 6-9 poeng der, men i formen de har vært i så er det vel ikke noe som sier at de skal begynne å vinne. Er vel 13 kamper på rad uten seier

Sandefjord og Sarpsborg møter hverandre samt at de ikke har "lette" lag igjen.

Så at alle disse fire skal gå forbi Brann er ikke umulig men lite sansynlig da ingen av lagene ligger der de gjør uten grunn.

Men 1 poeng mot start så er alt fikset.
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

krakra

December 07, 2020, 10:39:32 AM #924 Last Edit: December 07, 2020, 10:41:47 AM by krakra
Sjansen for nedrykk er ekstremt liten. Det er sikkert gøy å leke med tanken om nedrykk, men det er dessverre ikke en realistisk mulighet lenger. At Godset med 0-5-5 på sine ti siste kamper, og 0-5-1 på sine siste seks, plutselig ikke skal tape noen av sine tre siste kamper, men istedenfor vinne to av dem, samtidig som Start knuser oss og slår Enga er fullstendig urealistisk.

ostraume

Sjansen for nedrykk er ekstremt liten, men det er jo greit å være klar over at vi faktisk ikke er berget helt enda.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

krakra

Joda, men jeg er ikke sikker på at det er noen veldig fordel for Brann å ha i bakhodet at de kan rykke ned, når sannsynligheten er så lite. Forhåpentligvis kan de spille med litt lavere skuldre. Innsats- og vinnerviljen bør være stor uansett.

Lasaron

Magefølelse er et litt dårlig argument, sånn egentlig. Men noen magefølelser er annerledes enn andre. Noen kjenner jeg at jeg oftere har rett på.

I 2007 tok vil gull, sånn endelig, ved at en annen kamp gikk vår vei, uten at Brann spilte.

I 2015 sikret vi opprykket på samme måte.

Magefølelsen min, den "sikre" typen, forteller meg at Godset taper sin kamp i kveld, den som begynner kl 18. Så dermed blir plassen sikret før Brann skal i aksjon kl 20.

Tren på langskudd

Lasaron

Aalesund er tidvis sjokkerende dårlig. Ligger under 0-1 mot Godset. Sistnevnte måtte bytte ut Tokstad, han ble skadet. Bra for oss, kanskje?
Tren på langskudd

gladiporno

Quote from: Lasaron on December 09, 2020, 18:46:51 PMSistnevnte måtte bytte ut Tokstad, han ble skadet. Bra for oss, kanskje?

Tror ikke det. Høyst middelmådig spiller. Islending som kom inn for ham er mer spennende, synes jeg.

Lasaron

Quote from: gladiporno on December 09, 2020, 18:52:34 PM
Quote from: Lasaron on December 09, 2020, 18:46:51 PMSistnevnte måtte bytte ut Tokstad, han ble skadet. Bra for oss, kanskje?

Tror ikke det. Høyst middelmådig spiller. Islending som kom inn for ham er mer spennende, synes jeg.

Å.
Tren på langskudd

Lasaron

Da kan magefølelsen min ta seg en bolle. Aalesund fortsetter sitt sjokkerende dårlige spill, og slipper inn et mål jeg aldri har sett maken til. Dette vinner Godset lett.

Når Brann da følger opp med å tape senere i kveld, mot Start, så begynner det hele å se stygt ut.

Noen regneeksperter i Eurosport hadde regnet seg frem til ulike scenarioer før kveldens runde. De mente det var 0,1% sjanse for at Brann rykker ned. Det er lite, det. Men det føles ikke sånn.
Tren på langskudd

Billy Elliott

LAN i god gang med å fikse målforskjellen til Godset.

Om Sarp og Sandefjord forblir uavgjort, er begge disse forbi oss.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Lasaron

Smått absurd. Godset har to spillere liggende nede med hodeskade, dommeren lar spillet gå, og Godset scorer. 0-4.
Tren på langskudd

Lasaron

Målforskjellen er nå slik at Godset uungåelig går forbi oss med lik poengsum. Om Brann taper sine to, går Godset forbi med 4 poeng på sine to siste.
Tren på langskudd

Lasaron

Vipps, der var Sandefjord og Sarpsborg forbi oss. Sarpsborg kan dog havne bak oss på målforskjell selv om vi taper de to siste, om de til sammen taper med fem mål mer.
Tren på langskudd

krakra

Sånn, der er teorien vekke og folk kan slutte å grave seg inn i "dersom, hvis, om"-scenarioer som skal gjøre nedrykk mer sannsynlig.

Nixon

Nesten litt synd. 22 desember, Kurt Nilsen over høyttaleranlegget og kamp som betyr noe hadde vært magisk.
Rød makt på Hansa

Lasaron

Vi_kan_ta åttendeplass, men jeg skal ikke trette dere med ulike scenarier for at det skal skje :)

Tren på langskudd

krakra

Jeg er litt spent på hva slags beskjed spillerne får inn mot julen. Det frister kanskje å gi dem skikkelig fri etter en mentalt og fysisk tøff sesong, men beskjeden burde vel egentlig være at alle skal stille til sesongstart klare for en knallhard oppkjøring fra begynnelsen. De som møter lubne og utrente gis ingen vei inn på laget igjen. De er ferdig. Så får man se hvem som har viljen og mentaliteten som alle Brannspillere burde ha.

Nixon

Det er da vanlig at spillerne har med seg et treningsopplegg i kofferten. Så skikkelig fri får de neppe, og det er vel bare unntaksvis at spillerne ikke følger dette. Vi trenger ikke å nevne navn, men inntrykket er vel at spillere stort sett er flinke.
Rød makt på Hansa

krakra

Men hvor hardt har dette opplegget vært og hvor harde oppkjøringer har Brann hatt de siste årene?

Nixon

Med tanke på hardkjøret som trønderen startet med i sommer, som også var med tanke på 2021, så tror jeg ikke at vi skal bekymre oss så veldig for hvor hard oppkjøringen blir. De kommer til å svette i vinter.
Rød makt på Hansa

Corran

Knall hard trening i vinter trenger og må  de om det skal bli noe bedre neste år.
Hos Bielsa i Leeds så jeg at de måler fettprosenten. Er den over grensen han har satt så er spilleren uaktuell kamptropper. Når de kommer tilbake fra ferie så måles det med en gang og det er forventet at den ikke har endret seg mye.
Det er også meget harde treninger som spillerne hatet og fryktet i starten. Nå når de har hatt ham som trener en stund gleder de seg til de samme treningene.
Slik kultur må de få her og så kanskje vi neste år kan se spillere som beveger seg når en annen har ball og at de orker litt mer i presset
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Superjack

Etter 2020 sesongen så skal det renses i stallen. Vesentlig mener jeg.

Noen har vært proff og hevet seg, andre skuffet vesentlig.

Forren, Fjoluson, Svendsen og kanskje også Haugen kan gå ut.

Gilli tror jeg får tilbud om ny kontrakt. Trener mye, stor løpskraft og anvendelig.
Kristiansen kan bli, og han virker som en av dem som har lidd mest under LAN lojalitet. Mannen har jo evner som offensiv back.

De som forsvinner må erstattes av spillere med egenskaper med ball og treningsvilje.

Brannsupporter.

Kagain

Quote from: Superjack on December 10, 2020, 00:00:35 AMDe som forsvinner må erstattes av spillere med egenskaper med ball og treningsvilje.Den første delen av den setningen (egenskaper med ball) vil være viktig. Brann hadde jo under LAN mange spillere med enorm treningsvilje men lite ballegenskaper. Det har vært noe utflyting på dette med treningsvilje dette året, men det er viktig at de ved siden av fysisk kapasitet også har et snev av teknisk kapasitet...

Corran

Jaja da var sesongen 2020 over.
En merkelig sesong med mye dårlige resultater og et trenerbytte uten umiddelbar effekt.
Men en ser forbedringer i angrepsspill.
Av spillere eg vil trekke fram etter sesongen så var det meget gledelig med gjennombruddet til Kolskogen. Blomberg var også en ung spiller som overasket meg litt positivt da jeg trodde han skulle være dårligere defensivt etter inntrykket jeg fikk av forhåndsrapportene.
Taylor har og for meg vært positiv og synes han i deler av første 2 tredje deler av sesongen fikk litt ufortjent pepper, men etter han fikk plassen bak spissen så har han virkelig blomstret. Håper at KI får ut det beste av ham neste sesong og.
Siste spilleren eg vil trekke fram er Oppdal som beviste at han var god nok i år og. Har vel strengt tatt vært årets spiller selv om Kolskogen fikk den prisen.

Sesongen eller kan vel helst forbigås i stillhet og at det er kun 4 spillere som kan trekkes fram som ok+ sier vel nok ;-)

Men neste år....... Vel har forhåpninger om en bedring men er spent på hva som kommer inn og om noe av det styrker startelleveren.

Og i og med siste kamp var for 2 dager siden så kan vi avslutte årets sesong med å ønske alle her inne en riktig god jul og takk for i år
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Go Up