• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Overganger vinteren 2020

Started by Kagain, September 01, 2019, 15:08:10 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Nixon

Nei, vi er nok ikke veldig attraktive for offensive spillere. Prestasjonene og arbeidsforholdene til profilerte spillere som Gilbert, Bamba og Berisha blir garantert lagt merke til i mange garderober.
Rød makt på Hansa

krakra

De kan jo, som mange mente Finne burde i sin tid, ta sjansen på at LAN sparkes snart. Det er ikke spesielt høye odds for det.

Og når det skjer er jeg rimelig sikker på at angrepsspill står høyt på kriterielisten for en arvtaker. Det er jo sånn opererer. Sparker man en trener går man for en helt annen type i neste runde, som står for det forgjengeren ble kritisert for å mangle.

Nixon

Å sette odds på Nilsens avgang er ikke lett. På en måte er han helt klart svekket, men på den andre siden må jo Brannledelsen stå bak han når de først gir han en ny sjanse når "alle" andre ville ha han vekk. Så jeg tror at dersom det ikke går veldig dårlig blir han sittende ut sesongen.
Rød makt på Hansa

krakra

Branns daglige leder har sagt rett ut at LAN må levere kjapt neste sesong og at kravene stilles til resultater, spill og talentsatsing. Dette har også langt på vei fra antydet fra styrelederen. Skal de ha noen som helst troverdighet så må de stå ved dette.

Nixon

Jeg er fullt klar over dette. Men det endrer ikke min oppfatning. Det skal være noe helt ekstraordinært skal det skje noe kjapt neste sesong.
Rød makt på Hansa

krakra

Jo lengre de bruker på å kvitte seg med ham, jo vanskeligere blir det for dem å overleve selv. Det er sant å si rimelig vanskelig å se at spesielt Soltvedt skal kunne bli når LAN sparkes allerede, men hvis de fortsetter å dra det ut er det flere hoder som må rulle. Med mindre man tar gull med LAN.

SKBCPH

Aalesund har nå syv midtstoppere i A-stallen. Har dessverre ikke sett mye av Grønner etter at han dro, men kan han være aktuell å hente hjem igjen?
- Vi har den treneren vi har.

Huff

Quote from: Gulløl on January 03, 2020, 11:19:57 AMTipper at når Brann casher inn omtrent 6 mill for Veton Berisha med det første blir de reinvestert i Jacob Glesnes som ny forsvarssjef og kaptein. Selv om jeg håper de finner en på et enda høyere nivå.

Glesnes står nok omtrent øverst på Branns ønskeliste. Samtidig tipper jeg Acosta er bankers i ellveren, mens svensken skal satses på. LAN vil nok garantert ikke rotere, så her bygger det opp til nok en hyggestund med god stemning i stallen...

Videre lurer jeg litt på signaleffekten hvis Brann svir av alt de måtte ha av penger på en ny stopper like etter de har lovet supporterne bot og bedring og offensiv fotball. En kan selvsagt kombinere defensive forsterkninger med mer offensiv fotball, men signaleffekten er ikke akkurat der.  

Huff


Quote from: Gulløl on January 03, 2020, 11:19:57 AMTipper at når Brann casher inn omtrent 6 mill for Veton Berisha med det første blir de reinvestert i Jacob Glesnes som ny forsvarssjef og kaptein. Selv om jeg håper de finner en på et enda høyere nivå.

Glesnes står nok omtrent øverst på Branns ønskeliste. Samtidig tipper jeg Acosta er bankers i ellveren, mens svensken skal satses på. LAN vil nok garantert ikke rotere, så her bygger det opp til nok en hyggestund med god stemning i stallen...

Videre lurer jeg litt på signaleffekten hvis Brann svir av alt de måtte ha av penger på en ny stopper like etter de har lovet supporterne bot og bedring og offensiv fotball. En kan selvsagt kombinere defensive forsterkninger med mer offensiv fotball, men ny stopper er ikke akkurat det jeg tror flertallet av de få som bryr seg hopper i taket over.   

Lasaron

Når Brann skal ha meir fokus på å bli god offensivt, er det viktig at vi fortsatt har gode spelarar i forsvaret for at vi ikkje skal gå lekk.
Tren på langskudd

Nixon

Quote from: krakra on January 03, 2020, 13:10:30 PMJo lengre de bruker på å kvitte seg med ham, jo vanskeligere blir det for dem å overleve selv. Det er sant å si rimelig vanskelig å se at spesielt Soltvedt skal kunne bli når LAN sparkes allerede, men hvis de fortsetter å dra det ut er det flere hoder som må rulle. Med mindre man tar gull med LAN.

Vi får se. Dersom ledelsen var veldig opptatt av å redde sitt eget skinn hadde de gjort noe nå før jul. Så jeg vet ikke hvor viktig dette er for de.
Rød makt på Hansa

Corran

Mine små tanker om hva som trengs av spillere.
Det blir jo litt hvis og om etter hvem som forsvinner eller ikke.
Om Rismark blir trenger vi ikke å handle inn midtstopper etter mitt skjønn. De har handlet og investert i Løfgren så han må få en reel sjanse til å spille seg inn.
Om Rismark forsvinner så kan det være litt tynt med Løfgren og Acosta samt to talenter. For om jeg ikke husker feil kom det inn et talent som midstopper på slutten av et par kamper i fjor. Og så kan jo Kolskogen være et alternativ. Men det spørs også hva de gjør med DM rollen for der er pr i dag Acosta etter min mening eneste reelle backup for Ordagic.
Så om de klarer å bli kvitt Rismark er det greit med en ny midtstopper. Btw så syntes jeg Løfgren imponerte mer i treningskampene i fjor vinter enn det Rismark har gjort.

På midtbanen tar jeg utgangspunkt i at de blir kvitt RYJ. Om ikke så plassseres han på tribunen.
Ordagic er eneste reelle DM vi har i laget og bør være førstevalg der. Videre har vi som indreløpere Strand på venstre og Haugen på høyre. Disse to må være med å balansere så backene kan gå høyt i banen. Vil se litt av det samme som f.eks liverpool gjør. En til to av midtbanespillerne balanserer og går litt dypt i banen slik at backene kan være med framover. Kommer tilbake til backer.
I backup på midt har vi da Acosta som DM, Barmen og Marthinusen som indreløpere samt at Grøgaard har vist at han kan være en helt grei backup der.

I angrep så regner vi med at Berisha og Gilli forsvinner (btw Gilli kan de beholde til sommeren, han pleier å være god på våre og dritt om høsten). Vi har da Bamba, Hustad og  Heggebø samt Mehnert som jeg nesten hadde glemt som spisser og Komsson og Kvinge som kanter.
Her er jeg litt fristet til å si at jeg helst ser at en eller to av spissene kan spille kanter og de 3 framme bytter mer på posisjoner om spillerne er gode nok til det. Hvis ikke så få inn gode nok spillere til å ha slike roller.

Så er det mantraet mitt ang gode offensive backer. Her håper eg at  Kalsaas kan ta den ene backen. PÅ høyre har vi pr nå ingen om ikke en kan få Grøgaard til å ta noen steg i en mer offensiv back rolle. Den type back som jeg mener en må ha i den spillestilen som Brann har skal være mye mer offensiv og farlig enn det Brann sine har vært til nå. De skal ha noen mål og en god del assists (da også tredje sist). Det laget pr nå som er mest ekstrem og best med backer som jeg ønsker er Liverpool. Kan ikke forvente så gode, men lignende typer.
Backene tror jeg er det som mangler i Brann pr i dag for å kunne ta steg offensivt.
Kommer backen mer med framover og er gode nok til å dra av en mann og legge et innlegg så kan kantspiller kommer mer inn og true første stolpe, spissen er i midten og på bakerste kommer andre kanten. Da er en indreløper i støtte for back og en rett ved 16 meter.
Vet ikke om jeg forklarer det godt nok, men er veldig klart i hodet mitt ;-).
Det vel ingen tvil om at Ruben og Teniste i en sånn spillestil maks kan være backup og knapt nok det.

På keeper plass så er jo vi godt nok forspent pr nå med Oppdal og Holmen + to store talenter. Jeg er ikke helt villig til å gi opp Holmen, men om det ikke er sjans for ham så må det kjøpes inn en god keeper som er god med beina. Oppdal tror jeg ikke får en like god sesong til og han hemmer igangsetting og oppbyggingen siden han er såpass begrenset med beina.

 
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

krakra

Jeg mener jo at hvis Løfgren ikke er bedre enn Eggen så er han ikke spesielt spennende og syns Kolskogen burde være foran Eggen i køen. Eggen er ikke god nok. Han er på OBOS-nivå.
Ganske sikker på at han er en av fremste LAN-motstanderne også. Det han leverte de to siste kampene i fjor fremstod som direkte sabotasje.

Corran


Quote from: krakra on January 03, 2020, 16:34:47 PMJeg mener jo at hvis Løfgren ikke er bedre enn Eggen så er han ikke spesielt spennende og syns Kolskogen burde være foran Eggen i køen. Eggen er ikke god nok. Han er på OBOS-nivå.
Ganske sikker på at han er en av fremste LAN-motstanderne også. Det han leverte de to siste kampene i fjor fremstod som direkte sabotasje.
Enig der men tror Løfgren er et stort steg opp i forhold til Rismark. Og er Løfgren et klart andrevalg etter Acosta så bør Kolskogen (om han ikke lånes ut) gjerne være tredje valg.
Personlig håper jeg de kvitter seg med Rismark.

In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

pidre

January 05, 2020, 22:51:57 PM #464 Last Edit: January 05, 2020, 23:30:51 PM by pidre
Noen som vet status for Akitola?
Saludar a los monos!

tintin

Quote from: pidre on January 05, 2020, 22:51:57 PMNoen som vet status for Akitola?
Kontrakt med Midtjylland til 2021

SKBCPH

Eric Kitolano inn hos Tromsø. Erstatter for Onni Valakari? Tobias Eilertsen i itrmsø.no ser ut til å mene det på Twitter hvertfall..
- Vi har den treneren vi har.

gladiporno

Jeg synes det er litt merkelig om  Valakari vil til Brann. Han vil konkurrere med spillere som Haugen, Strand, Barmen og kanskje Ordagic. Han har dessuten ikke alder (ikke gammel nok) eller ferdighetene (for glad i å ta risiko, for lite defensiv) på sin side.

Taylor derimot er en langt mer naturlig overgang.

Lasaron

Robert Taylor smiskar med Brann. Han seier ting som vi før ville ha nikka anerkjennande til, men som no framstår hemningslaust viss vi ser realistisk på ting. Eit sitat: - Jeg vet at Brann er en fantastisk klubb. En klubb «alle» spillere ville ønsket å gå til,
Tren på langskudd

Nixon

Han spiller for og bor i Tromsø.
Jeg er tilbøyelig til å tro på han.
Rød makt på Hansa

Superjack

January 06, 2020, 22:12:29 PM #470 Last Edit: January 06, 2020, 22:15:34 PM by Superjack
Det er rykter, det er rykter om yngre tekniske spillere med målpoeng.

Hva skjer???

Joda, blir vel flopper og ala Tomas Razanauakas og hans Litauiske kompiser. Men det betyr jo ikke at dette ikke er morro nå i vinter.

Blir kanskje Haugen solgt i vinter? Om to nye indreløper / kantspiller typer er på vei inn?

Haugen får gå til en Dansk / Svensk / Belgisk klubb?
Brannsupporter.

krakra

Ser at Kongshavn beskriver Taylor som teknisk briljant og «vanvittig god en-mot-en. Det høres jo ikke så ille ut.

Nixon

Akkurat det samme som noen sikkert har sagt om Ludcinio og Gilbert også.
Rød makt på Hansa

Lasaron

Når startar treningane til A-laget? Skal bli spennande å sjå kor mange som er vekke til då, sidan det er så mange som vil vekk.
Tren på langskudd

Belfort

Neste mandag. Tviler vel på at alle er solgt innen det. Blir vel fortløpende salg utover vinteren

ostraume

Quote from: Lasaron on January 06, 2020, 20:41:59 PMRobert Taylor smiskar med Brann. Han seier ting som vi før ville ha nikka anerkjennande til, men som no framstår hemningslaust viss vi ser realistisk på ting. Eit sitat: - Jeg vet at Brann er en fantastisk klubb. En klubb «alle» spillere ville ønsket å gå til,

Tyder vel på at enkelte her inne overvurderer/svartmaler hvor lite attraktiv Brann er å gå til.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Henki

Quote from: ostraume on January 07, 2020, 10:04:37 AM
Quote from: Lasaron on January 06, 2020, 20:41:59 PMRobert Taylor smiskar med Brann. Han seier ting som vi før ville ha nikka anerkjennande til, men som no framstår hemningslaust viss vi ser realistisk på ting. Eit sitat: - Jeg vet at Brann er en fantastisk klubb. En klubb «alle» spillere ville ønsket å gå til,

Tyder vel på at enkelte her inne overvurderer/svartmaler hvor lite attraktiv Brann er å gå til.

Inntil videre er det vel bare en kar fra et lag som rykket ned fra Eliteserien i år, som har uttalt seg positivt om Brann. Så om Brann er like attraktiv nå som tidligere, er vel et åpent spørsmål i beste fall. Jeg synes ikke det er mye som tyder på at mange gode fotballspillere er lysten på å spille for Brann og LAN.
Ballen skal fremover!

gladiporno

Taylor er dessuten helt desperat  etter å dra fra TIL for å gjøre seg aktuell for EM-troppen i sommer. Han ville trolig sagt det samme til enhver toppdivisjonsklubb som melder sin interesse.

For øvrig fremstår han langt mer profesjonell i sine uttalelser enn det en viss egersunder gjør.

Larsendos

Quote from: Superjack on January 06, 2020, 22:12:29 PMDet er rykter, det er rykter om yngre tekniske spillere med målpoeng.

Hva skjer???

Joda, blir vel flopper og ala Tomas Razanauakas og hans Litauiske kompiser. Men det betyr jo ikke at dette ikke er morro nå i vinter.

Blir kanskje Haugen solgt i vinter? Om to nye indreløper / kantspiller typer er på vei inn?

Haugen får gå til en Dansk / Svensk / Belgisk klubb?

Haugen kan vel snart få gå til Start? Eller er vi redd for at han skal få samme oppsving på karrieren som Skaanes og Skålevik?

pidre

Quote from: Nixon on January 03, 2020, 12:20:06 PMNei, vi er nok ikke veldig attraktive for offensive spillere. Prestasjonene og arbeidsforholdene til profilerte spillere som Gilbert, Bamba og Berisha blir garantert lagt merke til i mange garderober.

Det virker som dette med at vi ikke er attraktive for offensive spillere er en etablert sannhet på forumet. Tror nok virkeligheten er en ganske annen, og at de fleste ville valgt oss.

  
Saludar a los monos!

Nixon

Ja, dersom vi f.eks ser på alle offensive spillere i Norge ville selvsagt «de fleste» valgt oss. Men jeg er ikke så sikker på om vi er like attraktive for de aller beste spillerne som det vi har vært tidligere.
Rød makt på Hansa

Gulløl

January 08, 2020, 11:31:03 AM #481 Last Edit: January 08, 2020, 11:34:03 AM by Gulløl
Nytt navn på ryktebørsen som Bergens avisene enda ikke har plukket opp. Brann er interessert i midtstopperen Marius Lode.

Klipp fra Tv2:
Midtstopperen skrev ny kontrakt med Bodø/Glimt så sent som i fjor, og er i utgangspunktet bundet til klubben ut 2021.
Likevel kan det tyde på at 26-åringen kan være på veg til å skifte klubb. TV 2 vet at flere utenlandske klubber skal ha vist interesse.
Også her i Norge er Lode en ettertraktet mann. Brann skal være blant klubbene som har vist interesse. Også Molde skal se på Lode som en interessant spiller. Begge klubbene er på stopperjakt etter å ha mistet kapteinen sin fra fjorårssesongen. Vito Wormgoor har skrevet under for MLS-klubben Columbus Crew, mens Ruben Gabrielsen nylig skrev under for franske Toulouse.

https://www.tv2.no/a/11118236/
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

krakra

Quote from: Nixon on January 07, 2020, 21:15:45 PMJa, dersom vi f.eks ser på alle offensive spillere i Norge ville selvsagt «de fleste» valgt oss. Men jeg er ikke så sikker på om vi er like attraktive for de aller beste spillerne som det vi har vært tidligere.
Om noen "ville valgt oss" er jo avhengig av hvem de har å velge mellom, samt lønne. En god lønn kan i stor grad gjøre opp for dårlig fotball og en kjip trener. Jeg tror de aller fleste ville valgt oss foran Tromsø. Så tror jeg de aller færreste hadde valgt oss foran RBK og Molde med mindre vi hadde gitt dem veldig, veldig mye mer i lønn. Vi kunne kanskje hentet noe vrakgods fra disse klubbene.

Etter årets sesong tror jeg heller ikke de fleste ville valgt oss foran klubber som Glimt, Odd, Viking og Vålerenga. Da måtte vi igjen sannsynligvis ha lønnet de mer enn de egentlig er verdt. Så lenge man betaler spillere nok vil jo de fleste "velge oss", men det er veldig dyrt å drive en fotballklubb hvis vårt viktigste lokkemiddel er høy lønn. Særlig når treneren foretrekker etablerte spillere på 25+ med svært begrenset videresalgspotensiale.

SKBCPH

Hadde foretrukket både Lode og Hanche-Olsen over Glesnes egentlig..
- Vi har den treneren vi har.

Gulløl

January 08, 2020, 12:10:02 PM #484 Last Edit: January 08, 2020, 12:20:13 PM by Gulløl
En av de spissene som har fungert best under LAN er ledig på markedet. Syv mål og fem assists på 20 kamper i 2019.
33 åringen kan vel overta fem år eldre Azar sin rolle som spissreserve og lederprofil med gode holdninger : )

Klipp:
- Nå var jeg ikke så mye det første året hans, jeg kom inn sent da. Men ser du på i år, er den typen spillere knapt lenger. Han stiller alltid andre foran seg selv.
- Det er ganske annerledes fremover, men han har faktisk gitt bort mål i år som ikke er registrert på seg selv, men på andre. Han gir hundre prosent på hver trening, hundre prosent på hver kamp - ingen har noen gang hørt ham sutre.


https://www.fotbollskanalen.se/superettan/orlov-ville-forlanga-men-lamnade-j-sodra--brannstrom-sorg-hade-garna-haft-kv/
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Huff

Quote from: krakra on January 08, 2020, 11:37:54 AM
Quote from: Nixon on January 07, 2020, 21:15:45 PMJa, dersom vi f.eks ser på alle offensive spillere i Norge ville selvsagt «de fleste» valgt oss. Men jeg er ikke så sikker på om vi er like attraktive for de aller beste spillerne som det vi har vært tidligere.
Om noen "ville valgt oss" er jo avhengig av hvem de har å velge mellom, samt lønne. En god lønn kan i stor grad gjøre opp for dårlig fotball og en kjip trener. Jeg tror de aller fleste ville valgt oss foran Tromsø. Så tror jeg de aller færreste hadde valgt oss foran RBK og Molde med mindre vi hadde gitt dem veldig, veldig mye mer i lønn. Vi kunne kanskje hentet noe vrakgods fra disse klubbene.

Etter årets sesong tror jeg heller ikke de fleste ville valgt oss foran klubber som Glimt, Odd, Viking og Vålerenga. Da måtte vi igjen sannsynligvis ha lønnet de mer enn de egentlig er verdt. Så lenge man betaler spillere nok vil jo de fleste "velge oss", men det er veldig dyrt å drive en fotballklubb hvis vårt viktigste lokkemiddel er høy lønn. Særlig når treneren foretrekker etablerte spillere på 25+ med svært begrenset videresalgspotensiale.

Jeg tror ikke en ung offensiv spiller som ikke er fra Bergensområdet vil velge Brann foran eksempelvis Glimt, Stabæk eller Odd, på tross av betydelig bedre lønn i Bergen. Dagens unge spillere ser vel på Eliteserien som et stopp på veien mot noe større, og da er vel Brann bort imot den verste utviklingsarenaen en kan finne.

Dersom alternativet til Brann er OBOS er situasjonen selvsagt en annen, men dersom en ung spiller med kjennskap til Eliteserien kan velge mellom eksempelvis Brann og 1.mill i årslønn og 600.000 i Odd, tror jeg fort det siste alternativet er mer forlokkende.

haak

At en ung spiller velger vekk 400.000,- for å spille for Odd fremfor Brann tror jeg ikke noe særlig på.
Jeg tror derimot at penger fortsatt er viktig. For en 3-årskontrakt er det veldig mye penger.

Corran

For dagens spillere er lønnen viktigst. Det ser en bare på de som drar til Korea og Kina. Sportslig sett er vel ikke dette særlig, men for lommeboken kan det bety mye.

Dessuten tror jeg at noen undervurderer de fremdeles levende mytene om Brann, stadion og supporterne og at fremdeles mange spillere ville valgt Brann foran lag som Odd, glimt og Stabæk. Det er tross alt en av de store klubbene i Norge.

Og i tillegg så er jo dagens ungdommer fulle av ideer om at de er spesielle og at virkeligheten vi andre lever i ikke gjelder dem. Så om de ser at Brann ikke bruker talenter så tenker de selv at det gjelder jo ikke dem for de er jo så gode og spesielle og kan få til alt de vil.

In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Superjack

Jeg er ikke bekymret for at Brann kan tiltrekke seg gode spillere.
Fortsatt en av landets største klubber med kapasitet å betale mer enn de fleste andre.

Å akseptere 40% lavere lønn for å spille for Odd det er jeg fullstendig sikker på at så mange ikke mange gjør. Fotballspillere har korte karrierer og velger pengene først.

Brannsupporter.

krakra

January 08, 2020, 17:21:37 PM #489 Last Edit: January 08, 2020, 17:24:04 PM by krakra
Jeg, tror man at gode spillere ikke vil komme hit selv med fet lønn, så er man litt langt ute på "svartmale alt fordi LAN er her"-siden, men det er naivt å tro at vår spillestil, track record på spillerutvikling og trener påvirker attraktiviteten vår negativt hos den type spillere vi trenger. Tekniske, kreative, offensive og unge spillere. Vi får nok fortsatt tak i de som ikke gjør seg interessante for Molde og RBK, men hvis lag som Odd, Stabæk, Glimt, Viking og VIF er interessert så vil det koste.

Jeg tror det er få unge, lovende og offensive spillere utenfor Bergen som sitter med et spesielt stort ønske om å spille for Brann. Jeg tror dagens Brann har en svært begrenset tiltrekningskraft alene på denne typen spillere. Men våre økonomiske muskler kan kompensere for det.

Husk at Brann har brukt rundt 25 millioner på spillere de siste to sesongene, og vi har ikke hentet et eneste norsk stortalent fra utenfor Bergen. Det har nok endel med hva LAN ønsker, men også med hva slags spillere vi klarer å tiltrekke oss å gjøre.

krakra

Jeg lurer forresten på hvor dypt denne analysen til Brann-ledelsen har vært. Har man stilt virkelig kritiske spørsmål til at Brann har brukt 25 millioner de siste to årene og endt opp med en av Eliteseriens eldste staller? Det er ikke noe man kan bortforklare med skader, marginer og uflaks. Det er veivalg som er gjort, som virkelig burde heve noen øyenbryn og få styret til å vurdere om de som holder på med det sportslige til daglig er de rette.

Huff

Quote from: Superjack on January 08, 2020, 17:09:29 PMJeg er ikke bekymret for at Brann kan tiltrekke seg gode spillere.
Fortsatt en av landets største klubber med kapasitet å betale mer enn de fleste andre.

Å akseptere 40% lavere lønn for å spille for Odd det er jeg fullstendig sikker på at så mange ikke mange gjør. Fotballspillere har korte karrierer og velger pengene først.

Er det en motsetning mellom å velge pengene først og å først velge lavere lønn hvis en er en ung spiller?  Poenget er jo at mange ser på TL som en mellomstasjon. Dersom en er en ung spiller med store ambisjoner som kjenner til Brann, og treners historikk når det gjelder bruk av unge spillere, samt offensive spillere så kan det selvsagt tenkes at en velger bort Brann for vesentlig lavere lønn i en langt bedre utviklingsarena. Uten at det nødvendigvis var 40 prosent lavere lønn, og uten at det nødvendigvis var en offensiv spiller i dette tilfellet så vet jeg om i alle fall ett helt konkret tilfelle der dette skjedde.


Henki

Quote from: Huff on January 08, 2020, 20:04:55 PM
Quote from: Superjack on January 08, 2020, 17:09:29 PMJeg er ikke bekymret for at Brann kan tiltrekke seg gode spillere.
Fortsatt en av landets største klubber med kapasitet å betale mer enn de fleste andre.

Å akseptere 40% lavere lønn for å spille for Odd det er jeg fullstendig sikker på at så mange ikke mange gjør. Fotballspillere har korte karrierer og velger pengene først.

Er det en motsetning mellom å velge pengene først og å først velge lavere lønn hvis en er en ung spiller?  Poenget er jo at mange ser på TL som en mellomstasjon. Dersom en er en ung spiller med store ambisjoner som kjenner til Brann, og treners historikk når det gjelder bruk av unge spillere, samt offensive spillere så kan det selvsagt tenkes at en velger bort Brann for vesentlig lavere lønn i en langt bedre utviklingsarena. Uten at det nødvendigvis var 40 prosent lavere lønn, og uten at det nødvendigvis var en offensiv spiller i dette tilfellet så vet jeg om i alle fall ett helt konkret tilfelle der dette skjedde.Det kan da umulig være noen som tror at unge spillere rundt omkring i Norge ser på Brann som en god utviklingsarena? Selvsagt vil mange være villig til å gå til en annen klubb selv om Branns økonomiske tilbud skulle være bedre. Brann har så lite kredibilitet når det gjelder spillerutvikling og talentsatsing at det fremstår som åpenbart at man må betale overpris for å få tak i de beste unge spillerne.
Ballen skal fremover!

Kagain

Det spillerutviklingsmessig ironiske er vel at de ungguttene som det er størst sannsynlighet for at vil velge mer penger og Brann fremfor mindre penger og en bedre utviklingsarena nødvendigvis må besitte kvaliteter som LAN ikke er så glad i. Altså evne til å trene på egen hånd, gode holdninger og så videre. Om du går for kortsiktig profitt i Brann bør ikke Brann går for deg...

Lasaron

Tja. Ulike personar kan ha ulike grunnar for å tenkje kortsiktig økonomisk gevinst. Har dei utdanning? Korleis er jobbutsiktene etter endt karriere? Kor risikovillige er dei i sin natur? Kor optimistisk/realistisk er dei på vegne av sine eigne framtidsutsikter på fotballbana? Slit dei med gjeld? Etc.
Tren på langskudd

Superjack

Sannsynlige overganger 2020.
Basert på skriverier og podcaster så virker det som det er stort ønske å få til følgende overganger snarest:
RYJ ut
Valakari og Tylor inn
Her virker det som dette er ønsket av alle parter, dvs klubber og spillere. Kan virke som største terskelen er lønnen RYJ har i Brann. Jeg regner med denne løses fint.

Berisha. Sterkt ønsket av LAN før juleferie. Kan ikke være like ønsket nå. Vil bort, Viking vil kjøpe. Håper det blir enighet fort. For dette kan ikke være verdt å ta med seg i sesongoppkjøring.

Gilli, vil bort. Gjenstår jo om noen er villig å betale for spilleren, samt dekke lønn. Ikke vært noe bra siste 1 1/2 sesong og sutrer mot treneren. Forsvinner nok, men ikke med en gang
Eggen Rismark, som Gilli

Svensken kommer tilbake og jeg tror han får startplass 3. april
Mehnert blir ikke utlånt igjen og blir back-up til Bamba.

Kolskogen blir fast medlem av A laget som backup til Acosta og Løfgren.

Vi troppen da være ok til seriestart?


Brannsupporter.

Kagain

Quote from: Lasaron on January 09, 2020, 13:36:56 PMTja. Ulike personar kan ha ulike grunnar for å tenkje kortsiktig økonomisk gevinst. Har dei utdanning? Korleis er jobbutsiktene etter endt karriere? Kor risikovillige er dei i sin natur? Kor optimistisk/realistisk er dei på vegne av sine eigne framtidsutsikter på fotballbana? Slit dei med gjeld? Etc.

Det er sant. Jeg tenkte mest på det faktum at LAN beviselig snakker om hvor viktig det er med holdninger og slikt hos en spiller, og at de skal være villig til å arbeide og trene hardt. I mitt lille hode tenker jeg at "arbeide og trene hardt" == "høyt ambisjonsnivå" == "Vurderer ting ut fra det lange løp". Men det kan jo være at det bare er noen som digger å trene og som tilfeldigvis akkurat er så god at Brann kan bruke de, men ikke så god at de tror at de kan klare noe mer enn Brann (Lav selvtillit kan kanskje være et godt virkemiddel her). Her tenker jeg først og fremst på ungfoler, siden Brann skal satse på ungdommen nå. Men det kan hende at man finner noen eldre som har de samme kvalitetene. Problemet er vel at det blir lite å hente på videresalg i så måte...

 
Quote from: Superjack on January 09, 2020, 19:28:21 PM[..]
Vi troppen da være ok til seriestart?
RYJ, Berisha og Barnebarnet ut (jeg tror at han er lettere å selge enn Gilli. Tror også han kan gjøre det bra).
Kolskogen, Taylor og Valakari inn.
Hustad, Löfgren og Mehnert tilbake i Bergen.

Med Berisha sin avskjed ser ved første øyekast Brann litt svekket ut, men samtidig har han ikke gjort det så bra her. Hustad og Mehnert er mer uskrevne kort i Brannsammenheng. Jeg ser ikke helt hvorfor Brann trenger begge disse finnene,  men i utgangspunktet er det jo en ok tropp for å se hva LAN har fått til. Så kan man se om det er noen åpenbare problemområder og forsterke mer hissig i sommer...

Lasaron

Brann snusar på Ole Didrik Blomberg i Åsane, skriv BT.
Tren på langskudd

pidre

January 10, 2020, 14:03:37 PM #498 Last Edit: January 10, 2020, 14:07:21 PM by pidre
Quote from: Lasaron on January 10, 2020, 11:40:54 AMBrann snusar på Ole Didrik Blomberg i Åsane, skriv BT.

Det virker som ein no-brainer. Vil kunne utfordre Teniste.

PS! Agent er Stig Lillejord.
Saludar a los monos!

pidre

Saludar a los monos!

Go Up