• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Overganger sommeren 2018

Started by Lasaron, April 09, 2018, 09:49:45 AM

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Go Down

Lasaron

Først og fremst er vi vel ute etter en klassespiss.

Spillere på vei ut kan være Ari, Orry og Kristiansen. Blir det aktuelt å hente Stenevik tilbake? Han har nå to kamper fra start for Nest.
Tren på langskudd

ACHTUNG

Jeg tror, med mindre Mohn skyter inn x antall øremerkede millioner, at Brann kan se relativt langt etter en såkalt klassespiss. Men bedre spisser enn HJK og Skålevik finnes.

Superjack

Quote from: ACHTUNG on April 09, 2018, 09:55:05 AMJeg tror, med mindre Mohn skyter inn x antall øremerkede millioner, at Brann kan se relativt langt etter en såkalt klassespiss. Men bedre spisser enn HJK og Skålevik finnes.

Klassespissen tror jeg kommer ved å lage denne selv, dvs omskolering. Komsen er kanskje den jeg ville lagt innsatsen på.
Brannsupporter.

Lasaron

Kanskje. Og bruker vi penger på å oppruste treningsannlegget er det en måte å skaffe oss flere poeng på som ikke er avhengig av å holde seg skadefri, i form, hjemlengsel osv.

Går Brann ut og sier at nå prioriterer man treningsannlegg framfor dyre spillere, for ellers blir det ikke bedre treningsannlegg, har de min støtte.

Sarpsborg har prioritert ny tribune foran spillere, f eks. Ikke sikkert det er dumt.
Tren på langskudd

ACHTUNG

Når det er sagt, så tror jeg en hvassere spiss hadde puttet på en av de to HKJ fikk, samt gjerne på en av mulighetene Skålevik fikk mot Godset. Man gjerne si at marginene var imot HKJ på den første sjansen igår, men det er samtidig ikke flaks om en bedre spiss hadde satt den. Kanskje hadde en bedre spiss plassert ballen høyere, utenfor keepers rekkevidde?

Corran

Tviler på at den hadde gått inn uansett spiss. Keeper hadde hjørnet, det var trangt og godt gjort å få en fot på ballen men det var ikke noe åpninger å snakke om der. Heller ikke den andre tror jeg en bedre spiss hadde satt da det var spiss vinkel og keeper var meget godt plassert.
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Alonso Solis

Quote from: Lasaron on April 09, 2018, 13:47:20 PMSarpsborg har prioritert ny tribune foran spillere, f eks. Ikke sikkert det er dumt.

Atte hm? Det var ingen andre lag som handlet mer enn 08 gjorde i vinter.

Lasaron

Det var en repotasje på tv om at de har solgt for vannvittig mye, men brukt lite av de pengene på nye spillere og lønninger. I stedet bygget tribune.
Tren på langskudd

Alonso Solis

Quote from: Lasaron on April 11, 2018, 19:51:42 PMDet var en repotasje på tv om at de har solgt for vannvittig mye, men brukt lite av de pengene på nye spillere og lønninger. I stedet bygget tribune.

De solgte Diatta og Rosted for ganske mye penger, i tillegg til at de kvittet seg med fem andre spillere. I samme vinduet hentet de 12 nye spillere. Netto gikk de helt sikkert endel i pluss, men at de var svært aktive i vinter bør det ikke være noe tvil om.

marsboer

Jeg likte det lille jeg så av HKJ mot KBK. Han skapte trøbbel for dem og lagde rom for andre medspillerne. Jeg antar at han kommer til å starte på søndag - så kan vi se hva han er god for. Det er ikke viktig for meg at spissen skårer, men at laget skårer. Hørte forøvrig at Vålerenga vinner oftere med HKJ på banen enn uten, så...

Men det er klart, hvis begge spissene svikter mot sommervinduet - må vi kanskje be Mohn om å kjøpe en ny spiss. Dumt at vi ikke har råd til Søderlund. Hva med RBKs Vilhjalmsson? Han er egentlig for god til å benkes, synes jeg.

Chrisstah

En skadefri Vilhjalmsson er en spiller som er skreddersydd for spissrollen i vårt system.
Mjelde: Her i Brann har vi det kjekt og det må han bare forholde seg te

ACHTUNG

Hvor god er egentlig den 18 år gamle sønnen til Ståle Solbakken?

SKBCPH

Han er venstreving da, og vinger har vi en del av. Men han var en av de beste i PostNord-ligaen i fjor, absolutt ett navn jeg regner med Brann har på en liste eller to.

Dog har han takket nei til å gå til FCK for å spille for deres U19-lag fordi han heller vil spille seniorfotball i HamKam. Så tror neppe vi klarer å lokke han vekk fra fast spill i OBOS til benkesliting i Brann. Han er jo trossalt bare 18, så under Nilsen hadde han kanskje fått debuten sin i 2021-sesongen...
- Vi har den treneren vi har.

ACHTUNG

Det lukter vel LSK eller VIF på ham.

Billy Elliott

Quote from: SKBCPH on April 12, 2018, 13:35:47 PMHan er venstreving da, og vinger har vi en del av.

Trodde han var sentral midtbane?
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

SKBCPH

I stand corrected. spiller til venstre i en treer på midtbanen til HamKam.
- Vi har den treneren vi har.

haak

Petter Strand på utgående kontrakt u Molde. En spiller som passer perfekt til LAN, og jeg tror han ønsker en gang å få spille i Brann.

Norlings Hund 2

Stallen vår akkurat nå er svært solid, mer enn god nok til å ta medalje. En av fordelene vi har over andre lag, er at vi har hatt få utskiftninger - de fleste spillerne kjenner spillestilen godt og vet hva de skal gjøre, for ikke å snakke om hvor de har hverandre.

Det er veldig mange spillere vi kan klare oss uten, men hvis Haugen forsvinner til sommeren kan vi kanskje slite litt (selv om vi var solide uten ham på slutten i går) - kan Strand være en god erstatter?

gladiporno

Nei, Strand er ikke en som kan erstatte Haugen. De er ikke samme spillertyper. Gjermund Åsen hadde vært drømmeerstatter, men han er neppe aktuell nå.

Gulløl

Det er vel små sjanser for at Haugen forsvinner til sommeren, er det ikke ? Når ingen klubber som var attraktive nok ville ha han før han forlenget er nok sjansen ihverfall ikke større nå.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Finfin respons

Åsen er ikke uaktuell. Det er en fin måte for Mohn å gi penger til Tromsø på.
Kanskje.

blobby winters

Ohi Omoijuanfo imponerte ikke så veldig mye i går men i form er han både bakromstrusel og god i luften.
Kontrakten med Stabækk tror jeg går ut på slutten av året så kan snart være Bosman spiller, og til tross for navnet et han norsk.

Romarius

Han var heller ikke dårlig i går, men spiller på et svakt lag.
Har vel sagt han vil utenlands, men med denne seriestarten er han nok ikke så veldig hot for utenlandske klubber lenger. Det er derfor ikke en fullstendig urealistisk overgang.
Ville vært en perfekt mann for Brann.

Brannfan82

Jeg tror Vega vil vekk til sommeren. Brann bruker jo ikke han skikkelig, og etter min mening fortjener han bedre. Skulle heller latt han spille spiss enn veike Skålevik. Ubrukelig fra før og ubrukelig nå.

Kjell249

Vega som spiss for Brann er helt håpløst. Det absolutt viktigste for spissen i LANs strategi er å være første pressleddet. Dette er ikke Vega veldig god på. Ellers trenger spissen god hodestyrke, for det kommer mye innlegg. Heller ikke Vegas styrke. Skulle vi fått en ekstra dimensjon så måtte det vært en rask spiss, men Vega er heller ikke veldig rask.

Braaten i form som spiss hadde vært mye bedre. Han scorer ikke veldig mye, men vinner mange dueller, kan holde på ball, og kan være en veldig god først forsvarer.
Chuck Norris and Superman once fought each other on a bet. The loser had to start wearing his underwear on the outside of his pants.

Brannfan82

Vega har gode individuelle ferdigheter som kan kompenseres for sine svakheter og er et mye bedre alternativ på topp en Skålevik. Men uansett, jeg tror Vega passer bedre i et annet lag enn Brann. Så jeg tror han forsvinner til sommeren.

Brannfan82

Hent Pau Morer fra Sandefjord.

Gulløl

April 23, 2018, 13:33:42 PM #27 Last Edit: April 23, 2018, 13:36:59 PM by Gulløl
Hvor går Adama Diomande i sommer, til Brann ?
Eller bør Brann heller sikte seg inn på Stabæk-spiss Ohi Omoijuanfo eller en annen spiss som dekker behov og spillestil bedre ?
At Brann allerede nå sonderer markedet etter en spiss til sommeren er sannsynlig. Men hvordan trioen Nilsen/Soltvedt/Ludvigsen tenker og hva de ønsker er vel mer usikkert. Ligger Brann helt i teten på tabellen mot  sommeren og har heng på gull er de nok villig til å satse skikkelig i forhold til et spiss kjøp. En slik investering som kan vippe Brann til et seriegull kan gi stor økonomisk gevinst.
Klipp:
Not since the 1-1 draw at home to Barnsley has Adama Diomande featured for City and his absence from each matchday squad since does not bode well for the Norwegian. Five different managers have all had the chance to use the forward since his arrival in 2015, but a failure to win over any of those for an extended period points towards an inevitable parting this summer.Although Diomande has struggled with injuries during his time in East Yorkshire, his 49 league appearances have yielded only six goals. None have ever doubted his commitment to the cause but the prolific streak that convinced Steve Bruce to stump up £1.7m to secure his signature has never been seen. Diomande needs a fresh start to re-ignite a career that has gradually lost its way.

https://www.hulldailymail.co.uk/sport/football/football-news/who-stays-who-goes-any-1464827
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Norlings Hund 2

En skadefri Diomande ville ha vært drømmespissen, spesielt siden vi er begrenset til spillere utviklet i Norge for tiden.

Lasaron

Husk også på at spillestilen til Brann ikke er attraktiv for spisser som liker å score mål. Det betyr noe.
Tren på langskudd

ostraume

Er ikke denne myten litt seig?

Ja, spissen skal fungere som førsteforsvarer, men dette er da mer normalen enn unntak i dagens europeisk fotball?

Og Skålevik hadde vel 3 feite sjanser forrige kamp? Så når laget fungerer så kommer og sjansene. At spissene i Brann har scoret lite i LAN-årene handler mye om kvaliteten på spissene. Og selvsagt litt at de ikke får "late seg" på topp.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Norlings Hund 2

Den er lite attraktiv for spillere som ikke liker defensivt arbeid.

Spilleren Marcus Pedersen ville ha vært optimal i systemet vårt, vi hadde vært en gullkandidat (men det spørs i høyeste grad om vi i det hele tatt hadde tatt medalje). Dessverre var ikke personligheten hans forenlig med kulturen vi ønsker å bygge, så vi måtte la ham gå. En riktig avgjørelse slik jeg ser det, men en spiller som trolig kunne ha skutt oss til seriegull hvis han hadde vært seriøs nok.

Vi kan ikke ha spillere som med feil innstilling, da rakner det. Og det er litt av greia med Brann for tiden - vi vil ha bånn seriøse spillere, råtne epler forsurer gjerne hele den greia og ødelegger systemet, så han får «være seg selv» et annet sted.

Det er den siste brikken som mangler, resten av laget er så bunnsolid for tiden at det er helt latterlig. Så får vi se hva LAN gjør når han har alle spillere tilgjengelig, han vet hvor god Braaten er på sitt beste og vil nok eksperimentere med ham om det virker som en logisk ting å gjøre.

blobby winters

Litt for mye negativt om Skårevik her inne synes jeg.
Tenk hvor mange ganger alle ville ha Barmen ut av laget og nå er han en av våre viktigste spillere. Eliteserie erfaring og tid til å prøve og feile litt må man ha for å bli god.
Det som er positivt med Sklevik er at han kommer til målsjanser. At han posisjonerer seg godt er uhyre viktig.
Dessverre for han vil vi ha gull i år og har lite tålmodighet, så en rutinert spiss vil vi ha inn. Men Skålevik er ikke ubrukelig og er ihvertfall bedre å bruke som spiss enn Vega.
Hvis LAN vil gi Vega spilletid er det bedre med Koomson som spiss og Vega kant enn det motsatte

Kagain

Jeg ser Vega er ute i BA og føler at han enten ikke blir anerkjent nok eller at han ikke har arbeidet godt nok. Eneste han vet er at det er "tydelig at de ikke er fornøyd med meg"

https://www.ba.no/sport/sk-brann/fotball/vega-tydelig-at-de-ikke-er-fornoyd-med-meg/s/5-8-784246

Snakker vi utfrysing her? Er dette starten på slutten av Vega sin karriere i Brann?

Corran

Hvorfor utfrysing?
Det er vel bare at han mener han er god nok å starte og mener at de ikke kan være fornøyd med ham pga at de kjøpte en konkurrent til hans plass. Han mener også at det han viste i høst burde vise at han er god nok
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Brannfan82

Jeg håper Brann selger Vega. For Brann og hans del. Vega er landslagsspiller og han må spille fast. I Brann er han inn og ut av laget, og det kan skade fremtiden hans i Costa Ricas landslag. Stabæk, Start eller Godset er klubber som passer for hans spillestil. Helst vil jeg at vi selger han til utlandet.

Gulløl

April 24, 2018, 16:13:03 PM #36 Last Edit: April 24, 2018, 16:21:33 PM by Gulløl
Quote from: Brannfan82 on April 24, 2018, 14:09:35 PMJeg håper Brann selger Vega. For Brann og hans del. Vega er landslagsspiller og han må spille fast. I Brann er han inn og ut av laget, og det kan skade fremtiden hans i Costa Ricas landslag. Stabæk, Start eller Godset er klubber som passer for hans spillestil. Helst vil jeg at vi selger han til utlandet.
Brann må ha minst tre jevngode kantspillere på rimelig høyt nivå om drømmen vår om å konkurrere med Rosenborg skal ha realisme. Rosenborg har enda flere gode spillere i såkalt landslagsklasse på benken som ikke får spille fast.
Tror både Vega, Koomson og Marengo får spille mye i år i et tett kampprogram der det vil komme både skader og karantener. Når det gjelder salg av en kantspiller tror jeg Marengo kan bli den største salgskandidaten av de tre utover i sesongen, en spiller med høyt potensiale og som Brann kan få en god pris for. Skal en gå ut nå og markedsføre Vega for salg i etterkant av skade og før han spiller jevnlig igjen er det ikke rare prisen en får for han.
Om skadeforfulgte Braaten kommer inn i bildet igjen som en klar konkurrent til en kantplass får vi ta som en ren bonus mener jeg. Til media sa han nylig at han er i form til august/september i år. Neste år når han blir 37 år er han neppe Brann spiller lenger, tror verken han eller Brann vil mer da.
Når det gjelder Gilli som har vært mest kantspiller i Brann tror jeg at han er høyaktuell til å erstatte Kristiansen som enda ikke har har villet forlenge med Brann. I Gilli får Brann en venstreback med god skuddstyrke, klart bedre en Kristiansen ihvertfall. Defensivt vurderer jeg de som jevngode, ihverfall når Gilli har fått spilt fast en periode og har kommet inn i rollen skikkelig.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Norlings Hund 2

Gilli er minst like godt defensivt. Kristiansen har vært imponerende, og Marengo har briljert på kanten når han har fått sjansen. Vi har luksusproblemer.

Kagain

Quote from: Corran on April 24, 2018, 08:47:13 AMHvorfor utfrysing?
Det er vel bare at han mener han er god nok å starte og mener at de ikke kan være fornøyd med ham pga at de kjøpte en konkurrent til hans plass. Han mener også at det han viste i høst burde vise at han er god nok

Jeg må ærlig innrømme at jeg spekulerte ut i fra overskriften samtidig som jeg ekstrapolerte ut i fra det andre brukere har påstått på den herværende siden, nemlig at LAN visstnok skal være grym på å fryse ut. Dette er ulempene med et lappeteppe av en hukommelse kombinert med ingen tilgang til BA+.

blobby winters

Quote from: Brannfan82 on April 24, 2018, 14:09:35 PMJeg håper Brann selger Vega. For Brann og hans del. Vega er landslagsspiller og han må spille fast. I Brann er han inn og ut av laget, og det kan skade fremtiden hans i Costa Ricas landslag. Stabæk, Start eller Godset er klubber som passer for hans spillestil. Helst vil jeg at vi selger han til utlandet.

Vega er et spiller jeg vil skal spille med Brann og ikke mot Brann.
Jeg virkelig håper vi klarer å beholde han.
Han er underholdende og kan rett og slett være en matchvinner.


Corran

Vi må ikke selge spillere pga at de er for gode for benken. Skal vi hevde oss i troppen så må vi ha mer enn 11 spillere som kan bidra. Vi må ha spillere i alle posisjoner som kan komme inn ved skader og karantener uten at nivået blir dårligere
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Corran

Quote from: Kagain on April 24, 2018, 16:58:35 PM
Quote from: Corran on April 24, 2018, 08:47:13 AMHvorfor utfrysing?
Det er vel bare at han mener han er god nok å starte og mener at de ikke kan være fornøyd med ham pga at de kjøpte en konkurrent til hans plass. Han mener også at det han viste i høst burde vise at han er god nok

Jeg må ærlig innrømme at jeg spekulerte ut i fra overskriften samtidig som jeg ekstrapolerte ut i fra det andre brukere har påstått på den herværende siden, nemlig at LAN visstnok skal være grym på å fryse ut. Dette er ulempene med et lappeteppe av en hukommelse kombinert med ingen tilgang til BA+.

Her er et lite utdrag av det LAN sier

- I fjor høst var han god, men så kom han tilbake fra ferie litt småskadet og ikke så godt forberedt. Skaden gjorde at han ikke hadde fått trent godt nok, og han kom på etterskudd fra starten av, sier Nilsen.

Han legger heller ikke skjul på at han mener at costaricaneren har hatt sine utfordringer med å tilpasse seg både Branns spillestil og norsk fotball.

- Vega er en fantastisk spiller, men har hatt litt problemer med å tilegne seg vår spillestil og skape relasjoner med sine medspillere, sier Nilsen.

- Vega må få være Vega
Nilsen er samtidig klar på at Vega har en «x-faktor» som Brann trenger.

- Poenget er at hvis du skal spille med Vega, må han få være Vega. Da spiller du litt annerledes og lar ham være seg selv. Men da er det en forutsetning at han er i form og 100 prosent frisk. I fjor høst var han veldig viktig for oss, og nå begynner han å komme i form igjen, sier Nilsen.
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Brannfan82

Er det mulig å hente to norske klassespillere for 7 millioner? La oss si 4 millioner for en spiss og 3 millioner for en kreativ midtbanespiller.

marsboer

Quote from: Brannfan82 on April 25, 2018, 23:18:21 PMEr det mulig å hente to norske klassespillere for 7 millioner? La oss si 4 millioner for en spiss og 3 millioner for en kreativ midtbanespiller.

Midtbane? Vi har 5-6 stykker som kan spille der. Bruk heller 7 millioner på en spiss (med mindre om Skålevik skårer de neste kampene). Bortsett fra spissplassen, er backplassen kanskje der vi må hente en norsk backup/talent (vi har kun 2 backspillere igjen + Gilli).

Søderlund hadde vært perfekt for Brann akkurat nå, men RBK har nettopp kjøpt ham og når kontrakten nærmer seg slutten er han for gammel for oss. Ganske uaktuelt om han ikke plutselig blir sluppet gratis av RBK.

Forøvrig håper jeg at ingen ønsker å kjøpe våre spillere i sommervinduet. Med mindre om det er snakk om mer enn 10 millioner kroner.

Pelle

Quote from: marsboer on April 26, 2018, 08:45:24 AM
Quote from: Brannfan82 on April 25, 2018, 23:18:21 PMEr det mulig å hente to norske klassespillere for 7 millioner? La oss si 4 millioner for en spiss og 3 millioner for en kreativ midtbanespiller.
Søderlund hadde vært perfekt for Brann akkurat nå,

Tror ikke det, de perfekte er allerede på plass !
"Det er kjekkere å logre med halen en å gå rundt å bjeffe!"

- Pelle

Gulløl

Hvorfor skal det nødvendigvis brukes så mye penger ? Teniste fikk vi helt gratis, en rimelig spiller lønnsmessig og er kanskje den beste høyrebacken i eliteserien pr. i dag. Og "alle" vi supportere var negative og hadde knapt hørt om han når Brann hentet han.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Xminator

Nå er Brann i en gunstig situasjon. Det blir mest snakk om å handle lurt. Selge i den delen av stallen som ikke spiller, og erstatte med bedre spillere eller ferdigheter som mangler i dagens stall.

Alonso Solis

Vi trenger ikke forsterke. Brann bør spare pengene til gullfesten i høst.

Serious note: Vilhjalmsson bør sterkt vurderes.

Superjack

Laget er sterkt, skal det handles bør det være en som virkelig kan gå inn og forsterke laget.

Det er vel ikke helt usannsynlig at det kan komme bud på f.eks Haugen i sommer, om Brann fortsatt ligger på topp i ES og Haugen fortsetter med solide kamper? Da må en ny indreløper inn.

Hvem ville være ultimate kjøpet for Brann,i Norge, på spiss og indreløperplass. Uavhengig av klubb og pris?

Brannsupporter.

marsboer

Quote from: Superjack on April 26, 2018, 22:34:20 PMDet er vel ikke helt usannsynlig at det kan komme bud på f.eks Haugen i sommer, om Brann fortsatt ligger på topp i ES og Haugen fortsetter med solide kamper? Da må en ny indreløper inn.

Han er foreløpig skadet - vet ikke hvor lenge - så jeg håper at han blir "mindre" interessant for andre klubber i sommervinduet. Men håper at han holder høyt nivå i høsten slik at vi får solgt ham i vinteren. Hvis vi må ha en erstatter til han, bør vi prøve på Tromsøs Åsen igjen.

Go Up