• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Brann i media

Started by Leffen, August 01, 2016, 13:21:50 PM

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Go Down

Leffen

Tenkte det kunne være greit med en tråd om Brann i media. Skrives og menes mye der ute. Diskuter det her! (fant ingen slik tråd på forumet)

Det eneste lille jeg har å melde nå er at når man går inn på fanen Brann på ba.no får man alle nyheter både om laget og branner i Bergen. Det er både ganske irriterende og litt artig:)


gladiporno

Stakkars Anders Pamer er ute på Twitter og gråter igjen. Først er det Brann som er slemme mot ham fordi de nekter ham og andre i pressen tilgang på spillere etter arbeidstid. Så er det supportere som er slemme fordi de forunderlig nok virker å bry seg mer om Brann enn hans såre følelser.

Da jeg tok mediakunnskap som enkeltemne i det som da het Høgskolen i Agder for hundre år siden, var det en foreleser som sa at journalister måtte unngå å gjøre seg selv til nyhet. Anders Pamer har tydeligvis gått i en annen skole.

Spelaren

Forstår ham godt. Så dere ham, Bøyum og Doddo i forrige ballspark? Som tre småunger i en godtebutikk med pappas lommebok, tipper han vil skrive gladsak etter gladsak og så nekter slemme Gorm ham det.
Gå av.

Gulløl

May 11, 2018, 21:17:10 PM #3 Last Edit: May 11, 2018, 21:36:06 PM by Gulløl
Det var nå jævlig syting fra denne Pamer. Kan ikke han og Bøyum (Pompel og Pilt) passe på å være på jobb samtidig med Brann spillerne og Gorm (Gorgon vaktmester), så får de sikkert nok av tid til å snakke med spillerne. Spillerne er stort sett disponibel etter ALLE treninger og kamper, mye tid det å preike og intervjue. De fleste av oss liker å ha fri når vi har fri og ikke bli kontaktet om jobbsaker på fritiden så langt det er mulig og det ikke er saker som brenner og haster veldig. Så at Brann ønsker det for spillerne som skal holde fokus i tetkampen i eliteserien er bare rett og rimelig.

Ikke vet jeg men mulig det ikke er noe "gladsak potensiale" blant reservene for tiden. Noen som er skuffet eller misfornøyd, noen som synes LAN er et rævhol. Mulig en kan få Vega ut på glattisen en av fridagene hans om de fikk lov hos slemme Gorm.

Isteden for å syte bør BT strekke seg mer mot å lage kvalitetsintervjuer istedenfor å svimme rundt for å prøve å fange opp korte og kjappe "gladsaker". Intervju nekten fra Acosta rett etter kampslutt da han ikke var helt i balanse sitter kanskje tungt i journalist minnet enda ?
VG hadde et veldig bra og langt intervju med LAN nylig, noe å lære kanskje ?

Ellers vedrørende journalistisk kvalitet. Både BA og "Heia Brann" har klart bedre podcaster enn klovnepodcasten til BT der det fotballfaglige er på et minimum. Huseklepp kunne vært et positivt bidrag for å løfte podcasten opp og frem men han virker allerede å ha blitt opplært av Pamer og panelet til å uttale seg på en ganske tabloid og "førstesidevennlig" måte.

Ellers ganske rart å dra likhetstegn til politiet sitt forhold til media. Er vel langt mer strengt der om hvem som får snakke med media, og om hva og hvilke saker.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

krakra

Gudene vet at oppmerksomhet og pressedekning er det siste Brann trenger så la oss fokusere på hvor teit Pamer er.

Corran

ble litt nysgjerrig på ka Pamer har lirt av seg på twitter
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Spelaren

Quote from: Corran on May 11, 2018, 22:05:45 PMble litt nysgjerrig på ka Pamer har lirt av seg på twitter

Kritiserte Brann for et medieregime som går langt ut over det normale.
Gå av.

Corran

Takk
Søkte det opp på twitter da nysgjerrigheten ble stor. Angrer på det
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Yngve

Quote from: Gulløl on May 11, 2018, 21:17:10 PMSpillerne er stort sett disponibel etter ALLE treninger og kamper, mye tid det å preike og intervjue.

Isteden for å syte bør BT strekke seg mer mot å lage kvalitetsintervjuer istedenfor å svimme rundt for å prøve å fange opp korte og kjappe "gladsaker".

Dette er ting du har såpass god kjennskap til at det veit du? At dei minutta etter trening, før dei går i garderoben er nok til å laga portrettintervju og anna? Eller for sitera deg, kvalitetsintervju? Du meinar Brann gjer rett her? For dei får nok merksemd i media som det er og treng ikkje meir for klubben har profilar i fleng og tribunane vert fylt opp av seg sjølv, for Gorm skriv så gode saker på brann.no?

Superjack

Pamer sutrer, og kanskje Brann er for beskyttende?

I dagens Brann, et Brann som skal prestere så bra som mulig, i ett tett kampprogram, kan det hende at det rett og slett er slike regler for å skåne spillerene mest mulig?

Jeg stiller spørsmålet litt fordi jeg ikke vet, kanskje andre vet; Med andre idrettsutøvere, Bjørgen, Bjørndalen og andre som er ansett som veldig seriøse toppidrettspersoner. Hvordan er tilgjengeligheten der, i OL, VM, eller i oppkjøring til slike arrangementer. Eller i sesongen generelt?

Jeg mener å huske at det var kritiske røster etter nedrykket 2014 om at selv om noen står frem og gjør seg tilgjengelig for media, slik som Huseklepp gjorde, så er det ikke sikkert det er så gunstig, for det kan være en ekstra påkjenning ved å være tilgjengelig i media, når alle krefter burde være brukt på fokus på det sportslige.

Jeg vet ikke, men det jeg vet, er at jeg personlig synest Pamer er en enorm sutrepave. Får han det ikke slik som han vil, så blir han sur og grinete. En litt mini Trump.

Brannsupporter.

krakra

Det er utrolig at enkelte i denne saken er mest opptatt av å komme med personangrep mot Pamer. Som om det er vesentlig hva dere mener om personligheten til journalister. Det har ingenting med saken å gjøre.

Kjernen her er at Brann sliter med interessen til tross for gode resultater og likevel så gjør de stadig nye grep for å gjøre seg enda mer lukket og uinteressant. Og utrolig nok forsvares det. Fra mennesker som har klaget på tilskuertallene. Å nekte media kontakt med spillere utenfor «arbeidstiden» er absurd. Det høres ingen steds hjemme. Hvis enkelte spillere opplever for stor mediepoeng så får de ta grep rundt disse enkeltspillerne. Men jeg klarer faktisk ikke se at interessen for noen av spillerne våre skal være så alt for stor akkurat nå. Målet til Brann burde være mer interesse, ikke mindre.

Det snakkes om Bjørgen. Jeg tror ikke hun har noe «ikke kontakt med etter «arbeidstid»»-regel og jeg tror ihvertfall ikke at hun i nedgangstider gjør grep for å gjøre seg utilgjengelig. Man ringer ikke midt på natta. Det sier seg selv og er ikke noe man trenger å lage regler for.

Ninja-Bob

Men kor vanskelig er det å få til intervju med spelarar og apparat? VG fekk eit langt intervju med Nilsen og TV2 lagde videosak med Koomson. Sikkert etter avtale, men det verkar vel ryddig det å lage avtalar først? Det Brann vil ha mindre av er vel sånne korte saker om at LAN er sur etter trening eller at Vega skulle ønske han fekk meir speletid, og sånne ting er jo egentlig ikkje så veldig interessant? Kunne godt tenkt meg å lest fleire lengre saker om korleis me speler og kva filosofien bak det er eller korleis ein indreløper tenker i systemet vårt enn dei fleste intervjua sånn dag-til-dag på bt.no.

Gulløl

May 12, 2018, 09:41:58 AM #12 Last Edit: May 12, 2018, 09:46:56 AM by Gulløl
https://www.tv2.no/v/1332084/
Nå er det bare 4 dager siden Tv2 laget denne reportasjen, så det er nok mulig å få til litt ekstra utenom "arbeidstid". Men akkurat i denne perioden med to kamper i uken er det nok fornuftig at medieansvarlig er litt mer bevist slik at det ikke blir for mye halloi.

Ellers for å være litt slem. Byens største avis har historisk i ganske mange år ihvertfall tilbake til 90 tallet vært ganske opptatt av å få intervjue de mest misfornøyde Brann reservene. At Gorm ønsker å vite temaet for intervjuet og godkjenne det om avisen f.eks. vil intervjue en frustrert Vega som ikke får spille fra start synes jeg er helt greit. Om en googler "frustrert Brann spiller" får en ikke uten grunn veldig mange treff på media saker og ikke bare oppbyggende artikler for laget. At de fleste av oss supportere ønsker at spillerne skal holde fokus og være mest konsentrert om å vinne kamper er det vel naturlig at vi støtter Brann delvis eller helt i dette.

Fra Brann sin hjemmeside. Er dette strengt ?
Mediekontakt med A-lagsspillere og hovedtrener(under treningstider)
http://www.brann.no/treningstider-a-lag

Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Crispo 2

Pamer er uinteressant. Han har en egen evne til å vinkle «alle» sine historier negativt.

Usikker om dette er den mediedekningen vi trenger.

Heldigvis ser det ut til at VG, TV2 osv er i ferd med å våkne slik at vi får litt kvalitet omtale i media.
Per Pettersen 1960-1964

Corran

Om Pamer har rett eller ikke er ikke viktig da det er et "ikke problem", men at voksne menn sutrer på twitter på den måten er rett og slett tragisk
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Crispo 2

Quote from: Corran on May 12, 2018, 10:45:19 AMOm Pamer har rett eller ikke er ikke viktig da det er et "ikke problem", men at voksne menn sutrer på twitter på den måten er rett og slett tragisk


True story!

Men ikke uventet fra Pamer.
Per Pettersen 1960-1964

Pelle


Ser i https://vglive.no/events/341822/report

Der en Rolf Brun hevder at Brann Scorer ikke voldsomt mye.

Slik eg tyder tabellen mener eg Brann har scoret mest ?
"Det er kjekkere å logre med halen en å gå rundt å bjeffe!"

- Pelle

Nixon

Quote from: Gulløl on May 12, 2018, 09:41:58 AMAt Gorm ønsker å vite temaet for intervjuet og godkjenne det om avisen f.eks. vil intervjue en frustrert Vega som ikke får spille fra start synes jeg er helt greit.

Mener du dette prinsipielt, eller er det bare fordi det er BT vs. Brann? For meg er dette helt hinsides; at "Norges mest åpne klubb" skal sensurere den frie pressen på denne måten. Er poenget å late som at alt er bra dersom det ikke er det? Hva hvis resultatene blir dårligere en eller annen gang og Nilsen mister garderoben og blir upopulær i spillergruppen. Er det greit at Brann skal jobbe aktivt på denne måten for å hindre at dette blir skrevet om?

Når det gjelder innskrenket tilgang på spillerne er det litt ironisk at de som synes det er greit også mange ganger har etterlyst flere Brann-relaterte saker. Spesielt når publikumsinteressen har sunket og de mener at media kan bøte på det med flere saker. Det vil det sannsynligvis bli mindre av nå. Jeg kan ikke se for meg at BT og BA klarer å fylle alle mediekanalene sine med Brannstoff basert på de få minuttene de vil ha til rådighet etter kamp og trening. Husk på at mediebildet har endret seg drastisk de siste årene i forhold til hvor ofte ting blir publisert. Nå forventer vi nytt stoff nærmest hele døgnet. Det blir vanskeligere nå. Men jeg regner med at Brann har tatt det med i beregningen.

Rød makt på Hansa

gladiporno

Quote from: Yngve on May 12, 2018, 01:33:57 AM
Quote from: Gulløl on May 11, 2018, 21:17:10 PMSpillerne er stort sett disponibel etter ALLE treninger og kamper, mye tid det å preike og intervjue.

Isteden for å syte bør BT strekke seg mer mot å lage kvalitetsintervjuer istedenfor å svimme rundt for å prøve å fange opp korte og kjappe "gladsaker".

Dette er ting du har såpass god kjennskap til at det veit du? At dei minutta etter trening, før dei går i garderoben er nok til å laga portrettintervju og anna? Eller for sitera deg, kvalitetsintervju? Du meinar Brann gjer rett her? For dei får nok merksemd i media som det er og treng ikkje meir for klubben har profilar i fleng og tribunane vert fylt opp av seg sjølv, for Gorm skriv så gode saker på brann.no?

Det er fullt mulig å lage portrettintervju eller andre lengre intervju med spillerne mens de er på Stadion. Det bør nok avtales på forhånd, men spillerne drar som regel ikke hjem rett etter trening. De henger på Stadion, spiser og prater med folk etterpå. BT har i liten grad benyttet seg av dette tilbudet. Jeg oppfatter ikke at Pamers sytring skyldes manglende mulighet for å lage portrettintervju med spillerne, men heller det at det nå ikke er opp til ham å bestemme når han kan snakke med spillerne, og at tema må avklares med Gorm først.

Restriksjoner som Brann nå har innført, og som er helt vanlige i profesjonelle klubber i utlandet, er nok ment for å skjerme spillerne fra å bli nedringt av en lokal presse som nærmest har gått amok i gullpratet. Lars Arne Nilsen, som trolig står bak dette, frykter nok at det kan bli distraherende for spillerne å ha dette gullpresset på seg foran hver kamp, spesielt i denne kritiske fasen av sesongen som mai-måned er i norsk fotball. Nilsen lyktes i 2015 med å avlaste presset fra spillerne da han understreket at målet for sesongen var kvalikplass. I ettertid har han innrømt at det bare var bullshit, men nødvendig for å ta vekk det negative presset spillerne hadde foran hver kamp, der det forventes og kreves at Brann ikke bare skulle vinne over motstanderne, meg også gi dem rundjuling. Noe av det samme kan skje nå. Det forventes ikke bare at Brann slår Start på bortebane. De skal helst bli rundpult. Det er ikke så enkelt, og det blir en viktig jobb for Nilsen og støtteapparatet rundt spillerne til å få dem til å fokusere på sine arbeidsoppgaver.

Det er nok heller ikke ønskelig med nye Barmen- og MacAllister-saker der spillerne kommer ut og føler seg lurt av journalistene. Spesielt australieren, som ble invitert av pressen til Vannkanten, for så å bli latterliggjort av samme presse for Vannkanten-besøket da han ikke ikke lenger presterte.

Om restriksjonene er riktige og nødvendige er selvfølgelig verdt en diskusjon, men ser man på arbeidslivet ellers er det helt vanlig at man fritas fra arbeidsoppgaver utenfor arbeidstid. I forrige uke sendte jeg en rekke e-poster som jeg gjerne skulle hatt svar på sporenstreks. Ideelt sett burde jeg ringt mottakerne i dag for å hente inn svar, men jeg må nok vente til mandag morgen med å gjøre det. Sportsjournalister har i alle år blitt bortskjemt med at de har hatt tilgang på spillerne nærmeset 24 timer i døgnet. Dette skyldes trolig etterdønningene fra tiden med amatørfotballen. Faktum er at fotballen i dag er milliardindustri og spillerne er millioninvesteringer. Det er naturlig at de blir tatt vare på og skjermet. Da jeg bodde i utlandet ble jeg spurt av Den 12. mann om å skrive om fotballen der jeg studerte og jobbet. Jeg forsøkte å komme i kontakt med spillerne i den lokale klubben, men det var klin umulig med mindre jeg gikk gjennom en lang og komplisert formell prosedyre som antageligvis ville tatt et par uker å få gjennomført. Skulle jeg lykkes i komme i kontakt med spillerne utenom klubben, ville jeg trolig fått et par av klubbens advokater på døren. Norge har vært i sær stilling, men det er bare et tidspørsmål før man gjennomprofesjonaliseres. Lars Arne Nilsen er en trener som gjerne går over lik for å lykkes, og jeg tror nok ikke det er siste gang han kommer i konflikt med sensitive journalister.

Når det gjelder Anders Pamers siste tweets så reagerer jeg mest på to ting:

1. Nok en gang maser han om hvor urettferdig klubbene behandler journalister. Det er langt fra første gang. Hvor interessant er dette egentlig for folk som følger med på klubbene? Er dette av særlig nyhetsverdi? Dekker han nyheter eller skaper han dem selv? Ville Acosta-saken vært noen sak hvis han ikke hadde slått stort opp en fillesak der en skuffet spansktalende spiller var for sint på seg selv til å snakke med pressen etter et pinlig selvmål?

2. Nok en gang stempler han folk som er kritiske til ham nærmest som blinde høns som nikker anerkjennende til alt klubben sin foretar seg. Jeg er selv veldig kritisk til mye av det Brann gjør og ikke minst ikke gjør. Jeg synes for eksempel at pressen burde i større grad vært på Brann når det gjelder deres merkverdige usynlighet i bybildet. Det er flere fulltidsansatte pluss flere frilansere og frivillige som jobber med å markedsføre Brann. Likevel sitter vi igjen med veldig lave tilskuertall og svært mange bergensere som ikke visste at Brann spilte fotballkamp før de leste om det på nettet etter kampslutt. Det er for dårlig, og det er ingenting å si på om pressen tar dette opp på dagsordenen. At noen tar klubbens parti i denne saken skyldes ikke blind kjærlighet, men at man forstår klubbens eller spillerens ståsted. Slik det var med Acosta sist, og klubben nå. Også er noen, for eksempel jeg, lei av å lese "nyheter" som skapes av journalister selv. BTs journalister og deres tilgang til Brann-spillerne eller konflikt med Brann bør ikke være særlig interessant for den alminnelige leser. Det er Brann som er interessant, på godt og vondt. Dekk sakene, ikke seg selv.

Jeg har elleres ingenting imot Anders Pamer som person, og synes faktisk at fyren er ganske sympatisk, i hvert fall sammenlignet med en del andre journalister. Men vi er nok uenige i hva som er viktige i dekningen av en fotballklubb. Jeg synes ikke det er så viktig at Thorstein Helstad er et kjedelig intervjuobjekt så lenge han banker inn 100 mål for Brann. Jeg synes ikke følelseslivet til Erik Huseklepp er så interessant når Brann kjemper om seriesølv som nyopprykket klubb med lav budsjett. Jeg synes ikke det er uforståelig at en spansktalende spiller synes det er kjipt å stå foran et kobbel av kritiske journalister etter et pinlig selvmål. Jeg synes ikke at det er riktig å vinkle det som en oppsikstvekkende svak prestasjon å spille 0-0 mot en 1. divisjonsklubb når halve laget besto av fjortisser og førtidspensjonerte mosjonister. Jeg synes ikke det er uforståelig eller kontroversielt at en fotballtrener velger å stenge av en trening når de øver på nye dødballtrekk eller ny formasjon. Jeg synes også det er ganske svakt at fulltidsansatte sportsjournalister ikke kan noe om spillere på motstanderlaget (og skryter av det!), og ikke forstår seg på ti år gamle regler som er svært relavant for klubben de dekker. Jeg synes at dekningen av det sportslige er det viktigste, så kan alt det andre komme utenom.

Nixon

Quote from: gladiporno on May 12, 2018, 15:10:55 PMDet er fullt mulig å lage portrettintervju eller andre lengre intervju med spillerne mens de er på Stadion.

Tror ikke det er dette som er hovedproblemet. For portrettintervjuer er det tross alt ikke så mange av. VG sin sak om Nilsen ble nevnt. Fin sak, men når hadde de noe sånt sist, og hvor lenge blir det til neste gang? Det er vel heller alle småsakene som de skal levere i løpet av en uke.

Quote from: gladiporno on May 12, 2018, 15:10:55 PM1. Nok en gang maser han om hvor urettferdig klubbene behandler journalister. Det er langt fra første gang. Hvor interessant er dette egentlig for folk som følger med på klubbene? Er dette av særlig nyhetsverdi? Dekker han nyheter eller skaper han dem selv? Ville Acosta-saken vært noen sak hvis han ikke hadde slått stort opp en fillesak der en skuffet spansktalende spiller var for sint på seg selv til å snakke med pressen etter et pinlig selvmål?

2. Nok en gang stempler han folk som er kritiske til ham nærmest som blinde høns som nikker anerkjennende til alt klubben sin foretar seg.Ja, Pamer er sin egen verste fiende. Sutring har aldri gjort noe godt for noen.
Rød makt på Hansa

gladiporno

Quote from: Ninja-Bob on May 12, 2018, 09:14:54 AMMen kor vanskelig er det å få til intervju med spelarar og apparat? VG fekk eit langt intervju med Nilsen og TV2 lagde videosak med Koomson. Sikkert etter avtale, men det verkar vel ryddig det å lage avtalar først? Det Brann vil ha mindre av er vel sånne korte saker om at LAN er sur etter trening eller at Vega skulle ønske han fekk meir speletid, og sånne ting er jo egentlig ikkje så veldig interessant? Kunne godt tenkt meg å lest fleire lengre saker om korleis me speler og kva filosofien bak det er eller korleis ein indreløper tenker i systemet vårt enn dei fleste intervjua sånn dag-til-dag på bt.no.

Med Tore Strand ute, er det tvilsomt om du får ønsket ditt oppfylt i BT. Verken Pamer og Bøyum synes å prioritere det sportslige i sine reportasjer. Men BA, spesielt Einar Lundsør, har skrevet flere gode artikler der man tar for seg taktikk og spillestil. Tormod Bergesen også, i noe mindre grad.

Norlings Hund 2

Quote from: Crispo 2 on May 12, 2018, 10:39:29 AMPamer er uinteressant. Han har en egen evne til å vinkle «alle» sine historier negativt.

Usikker om dette er den mediedekningen vi trenger.

Heldigvis ser det ut til at VG, TV2 osv er i ferd med å våkne slik at vi får litt kvalitet omtale i media.

Skal si meg enig i at han ofte vinkler ting negativt, men i år har han da vitterlig vært ute i media og sagt at han tror vi tar gull!

Når det gjelder VG, som er hovedpartneren til Discovery i forbindelse med denne TV-avtalen, er jeg litt skuffet over hvor få saker det er fra Tippeligaen. Hender de har noen gode dybdeintervjuer, som for all del er veldig bra, men dekningen etter hver runde synes jeg er ganske svak.

Spelaren

May 12, 2018, 22:14:50 PM #22 Last Edit: May 12, 2018, 22:17:56 PM by Spelaren
VG fokuserer på at Brann har dårligere tilskuersnitt i år enn året i Obos, og hopper glatt over det å regne på snittet per 12. mai 2015 vs 12. mai 2018. Det kan jo tenkes at minusgrader og full vinter har noe å si for årets tall.

12. mai 2015: 7648 snitt (tre kamper)
12. mai 2018: 8963 snitt (fire kamper)

https://www.vg.no/sport/fotball/i/p6vAB1/serieleder-brann-hadde-flere-tilskuere-i-1-divisjon-de-er-blitt-en-mer-lukket-klubb

Edit: Samme avis slår til med børskarakter 1 på Teniste, og BB til Haugen. Noe for AKAN-utvalget.
https://pbs.twimg.com/media/DdBIgHIWsAUqNiR.jpg
Gå av.

SeLyren

BB på haugen? Såg de han? Det gjorde ikke eg.

Superjack

Enten var promillen høy, eller synet fryktelig dårlig, tror mest på en kombinasjon der.
Haugen var totalt usynlig i kampen i går.
Brannsupporter.

Gulløl

Quote from: Superjack on May 13, 2018, 13:49:16 PMEnten var promillen høy, eller synet fryktelig dårlig, tror mest på en kombinasjon der.
Haugen var totalt usynlig i kampen i går.
Orry Larsen bør vurderes fra start mot FKH, foran Haugen. Alle ser hvem av de som er i best form for tiden.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

krakra

Quote from: Nixon on May 12, 2018, 15:07:26 PM
Quote from: Gulløl on May 12, 2018, 09:41:58 AMAt Gorm ønsker å vite temaet for intervjuet og godkjenne det om avisen f.eks. vil intervjue en frustrert Vega som ikke får spille fra start synes jeg er helt greit.

Mener du dette prinsipielt, eller er det bare fordi det er BT vs. Brann? For meg er dette helt hinsides; at "Norges mest åpne klubb" skal sensurere den frie pressen på denne måten. Er poenget å late som at alt er bra dersom det ikke er det? Hva hvis resultatene blir dårligere en eller annen gang og Nilsen mister garderoben og blir upopulær i spillergruppen. Er det greit at Brann skal jobbe aktivt på denne måten for å hindre at dette blir skrevet om?

Når det gjelder innskrenket tilgang på spillerne er det litt ironisk at de som synes det er greit også mange ganger har etterlyst flere Brann-relaterte saker. Spesielt når publikumsinteressen har sunket og de mener at media kan bøte på det med flere saker. Det vil det sannsynligvis bli mindre av nå. Jeg kan ikke se for meg at BT og BA klarer å fylle alle mediekanalene sine med Brannstoff basert på de få minuttene de vil ha til rådighet etter kamp og trening. Husk på at mediebildet har endret seg drastisk de siste årene i forhold til hvor ofte ting blir publisert. Nå forventer vi nytt stoff nærmest hele døgnet. Det blir vanskeligere nå. Men jeg regner med at Brann har tatt det med i beregningen.


Gorm skal sile vekk de kritiske Brannsakene og nekte journalister å snakke med spillerne utenfor «arbeidstiden»(les uten at han eller treneren er til stede) så sier det seg selv at dekningen vil gå ned ja. Det er vanskelig å skjønne at enkelte ikke ser det.

Det er greit nok at man syns det er greit at Brann sensurer media og lukker seg stadig mer, men da kan man ikke samtidig klage på at media dekker de for lite eller at interessen er for lav.

Ellers virker det som at flere her hadde passet godt inn som regimevenner i enkelte andre land i verden. Ikke et gram av kritikk mot at Brann driver sensur og motarbeider medias mulighet til fri og kritisk journalistikk. Samtidig som journalister og medier som kritiserer regimet fort blir folkefiender.

Er ingen stor fan av Pamers tabloide og høylytte stil. Syns ikke Bøyum er så ille, men enkelte har jo lagt også han for har fordi han har kritisert Brann og LAN. Eller skrevet saker som er Brannkritiske.

At den fotballfaglige tyngden er større i BA enn BT er jeg imidlertid enig i.

Corran

For det første så det er klart så er jeg ikke for å kneble presse eller har noe i mot kritiske artikler når det er på sin plass. Men at det settes regler for når spillere kan kontaktes synes jeg ikke er feil i disse tider Ei heller at en vil vite hva intervjuet skal dreie seg om Og dette er ikke en sensur i seg selv. Det håndheves jo ikke strengere enn at Pamer selv sier at de ikke gir beskjed om hva det gjelder og det er ikke blitt nektet intervjuer av den grunn
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

krakra

Hva tror du er grunnen til at Brann vil vite hva et intervju skal handle om og nekter media å ta kontakt med spillere når LAN eller Gorm er der?

Tror du ikke det handler om at de skal kontrollere hva media skriver om?

Corran

Men Pamer sier jo selv at de ikke gir beskjed om hva det skal handle om og det har ikke fått konsekvenser enda.
Grunnen til at Brann vil dette er jo enkel De vil skjerme spillerne.
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

krakra

Så da gjør de en dårlig jobb med å skjerme spillerne når de ikke følger opp?

Dette er voksne mennesker. Trenger de virkelig en Gorm som holder dem i hendene?

Hallais

Jeg reagerer litt på påstandene om at Pamer "syter". Nå er det ikke slik at han bruker avisen som talerør og mikrofonstativ fordi han ikke får viljen sin, men han lufter ut på sin egen mikroblogg om noe han har funnet forunderlig og som han reagerer på i sitt liv. Alle står fritt til å følge han og være uenig, men slik jeg ser det er dette en fin opplysning om hva som foregår som nødvendigvis ikke blir skrevet om. Og følgene av det er dårligere journalistikk. Ofte kan det bare være at de trenger svar på et enkelt spørsmål for å opprettholde sine plikter, av typen "Hva synes du om at Brann ønsker å signere deg videre?", og ofte er journalister pliktige til å gi anledning til motsvar. Å skulle forholde seg til meget rigide tidsskjemaer kan da føre til at nyhetssaker mister sin aktualitet, eventuelt at konkurrenten kommer de i forkjøpet. Nyheter er ferskvare, og BT er i konkurranse med andre aktører. Dette er bare ment som noen små innsigelser på kritikken som kan sette det i en bredere kontekst, da andre har tatt for seg hovedpunktene..

ostraume

Quote from: krakra on May 13, 2018, 23:10:57 PMSå da gjør de en dårlig jobb med å skjerme spillerne når de ikke følger opp?

Dette er voksne mennesker. Trenger de virkelig en Gorm som holder dem i hendene?

Kanskje ikke. Jeg vet ikke helt hva som er standard medieregime i ES-klubber. Men det vet sikkert du?

Ellers er det morsomt at uken etter noen diskuterte hersketeknikker så drar du til med følgende flotte karakteristikk av dine meddebatanter:
 
"flere her hadde passet godt inn som regimevenner i enkelte andre land i verden"

Du følger opp med denne denne tvilsomme påstanden: "Brann driver sensur og motarbeider medias mulighet til fri og kritisk journalistikk. "

Jeg tar også med at regimevennene bør være enig med deg ellers....: "da kan man ikke samtidig klage på at[...] at interessen er for lav."

Såvidt jeg har fått med meg så poengterte noen at Pamer syter på Twitter. Og så ble det diskutert hva som er "passelig" tilgang for journalister. Du derimot driver din helt egen diskusjon. Noe som helt klart kan ha underholdningsverdi, men særlig fruktbart er det kanskje ikke.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

krakra

May 14, 2018, 09:15:22 AM #33 Last Edit: May 14, 2018, 09:17:14 AM by krakra
Jeg driver ikke en helt egen diskusjon nei, men svarte på et innlegg om det er «helt greit» at Brann skal vite hva media skal skrive og spørre om før de gjør avtaler i tillegg til at de nå nekter media kontakt med spillerne utenfor kampdagen. Det er en form for mediekontroll og sensur som hører hjemme i diverse regimer. Hva du mener med at det passer i enkelt regimer å påpeke at man ikke både kan forsvare at medias tilgang innskrenkes og samtidig være misfornøyd med interessen kan du sikkert utdype. Det var selvfølgelig ikke ment som et forbud, men som et poeng at disse standpunktene er veldig motstridende.

Og det er noen, kall det gjerne gjengangere, som er veldig raskt ute med å angripe Pamer og Bøyum så fort de skriver en kritisk setning om Brann. Det har også blitt lansert konspirasjonsteorier her om hvorfor de gjør det. Altså utover det åpenbare om at slikt selger.

Jeg vet hva de gjør i Start og RBk iallefall. Der er det ingen forbud mot å kontakte spillere utenfor treningstiden. Det er ingen slike begrensninger. At enkeltspillere skjermes i enkelte situasjoner skjer overalt, men det er ikke det som skjer her. De flere klubber skjønner at de er avhengig av media for å holde interessen for klubben oppe.

ostraume

Det kan godt være Brann er for restriktive her, det skal jeg ikke uttale meg bastant om.

Jeg følger deg også delvis i at enkelte kan gå litt raskt i skyttergraven når BT kommer med noe.

Jeg ser dog ikke helt at disse begrensningene vil påvirke mediedekning og tilskuertall noe særlig. Det er jo ikke slik at det blir spesielt færre saker av dette. Eller at Brann er veldig utilgjengelig. Du kan jo telle antall artikler før og etter "sensuren" for å se om dette utgjør noen forskjell? Jeg tviler på at den sammenhengen du ser der eksisterer.

Og "sensur" blir litt spesielt å påstå så lenge ingen noensinne får nei eller blir sensurert. Dette handler vel kun om at Gorm vil mediedrille spillerne sine. Intervju med Vega om manglende spilletid? Greit, men da skal Gorm "hjelpe" Vega å svare riktig. Dette kan man selvsagt kritisere, men å snakke om "sensur" og "regimevenner" blir skivebom etter min mening.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Hallais

Quote from: ostraume on May 14, 2018, 09:54:36 AMJeg ser dog ikke helt at disse begrensningene vil påvirke mediedekning og tilskuertall noe særlig. Det er jo ikke slik at det blir spesielt færre saker av dette. Eller at Brann er veldig utilgjengelig. Du kan jo telle antall artikler før og etter "sensuren" for å se om dette utgjør noen forskjell?

Det blir vanskelig med tanke på at interesse er noe som går i sykluser, og også at interessante saker og vinklinger varierer med prestasjoner og spillermateriell.

krakra

Nei, nå viser det seg jo at Brann ikke trenger å vite hva media skal skrive om og da er jo det greit fra deres side. Men jeg syns det er et rart prinsipp å forsvare. Men for de dette var greit for er det vel også greit at de ikke gjør det.

Brann går uansett feil vei. Problemet i dag er at interessen er for lav, og det skrives for lite. Da burde en gjøre grep for å bli mer åpne og mer attraktive for media. Istedenfor går de motsatt vei. Om det ikke gir mindre oppslag så gjør det det iallefall vanskeligere å få mer. Og jeg ser ikke poenget. Det kan umulig være sånn at spillere nedringes av journalister. Da må det isåfall være mange intervjuer som forkastes for det skrives ikke særlig mye.

Nixon

En viktig ting når vi snakker om Brann og hvor mye tilgang og innsikt media skal ha, er å tenke på at de gode tidene sannsynligvis ikke varer evig. Nå har vi tilsynelatende fornuftige mennesker i styre og stell oppe på Stadion, men vi kan bare være ett årsmøte og et par feilansettelser fra at det kan se helt annerledes ut. Brann har historisk sett tiltrukket seg mennesker som har vært like opptatt av seg selv som klubben. Da kan det være greit å ha media som har tilgang og som kan kikke de ansvarlige litt i kortene.
Rød makt på Hansa

ostraume

Quote from: Nixon on May 14, 2018, 10:10:12 AMDa kan det være greit å ha media som har tilgang og som kan kikke de ansvarlige litt i kortene.

Selvsagt. Alle er vel for god kritisk journalistikk?

Men konkret hva er det med dagens regler som motvirker dette?
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Nixon

Mitt største ankepunkt er at det går i feil retning. Det er per dags dato ikke noe som direkte hindrer kritisk journalistikk, men man kan jo lett tenke seg at Gorm skrur igjen kranen ytterligere dersom det på nytt blir turbulens i klubben. Så jeg liker ikke utviklingen.
Rød makt på Hansa

Lasaron

Noen spørsmål melder seg:

1. Hva er vanlig i andre norske toppklubber?
2. Hva er vanlig i utlandet, blant gode klubber som vi kan strekke oss mot?
3. Kan det være at mindre tilgjengelige brannspillere i seg selv fører til litegrann bedre brannspillere? Isåfall vil det føre til bedre resultater og større interesse......

Jeg vil presisere at ingen av spørsmålene er retorisk ment. Jeg lurer virkelig. Svarene er viktige for å bedømme om det er feil retning eller ikke.
Tren på langskudd

Yngve

Quote from: gladiporno on May 12, 2018, 15:10:55 PM
Quote from: Yngve on May 12, 2018, 01:33:57 AM
Quote from: Gulløl on May 11, 2018, 21:17:10 PMSpillerne er stort sett disponibel etter ALLE treninger og kamper, mye tid det å preike og intervjue.

Isteden for å syte bør BT strekke seg mer mot å lage kvalitetsintervjuer istedenfor å svimme rundt for å prøve å fange opp korte og kjappe "gladsaker".

Dette er ting du har såpass god kjennskap til at det veit du? At dei minutta etter trening, før dei går i garderoben er nok til å laga portrettintervju og anna? Eller for sitera deg, kvalitetsintervju? Du meinar Brann gjer rett her? For dei får nok merksemd i media som det er og treng ikkje meir for klubben har profilar i fleng og tribunane vert fylt opp av seg sjølv, for Gorm skriv så gode saker på brann.no?

Det er fullt mulig å lage portrettintervju eller andre lengre intervju med spillerne mens de er på Stadion. Det bør nok avtales på forhånd, men spillerne drar som regel ikke hjem rett etter trening. De henger på Stadion, spiser og prater med folk etterpå. BT har i liten grad benyttet seg av dette tilbudet. Jeg oppfatter ikke at Pamers sytring skyldes manglende mulighet for å lage portrettintervju med spillerne, men heller det at det nå ikke er opp til ham å bestemme når han kan snakke med spillerne, og at tema må avklares med Gorm først.

Restriksjoner som Brann nå har innført, og som er helt vanlige i profesjonelle klubber i utlandet, er nok ment for å skjerme spillerne fra å bli nedringt av en lokal presse som nærmest har gått amok i gullpratet. Lars Arne Nilsen, som trolig står bak dette, frykter nok at det kan bli distraherende for spillerne å ha dette gullpresset på seg foran hver kamp, spesielt i denne kritiske fasen av sesongen som mai-måned er i norsk fotball. Nilsen lyktes i 2015 med å avlaste presset fra spillerne da han understreket at målet for sesongen var kvalikplass. I ettertid har han innrømt at det bare var bullshit, men nødvendig for å ta vekk det negative presset spillerne hadde foran hver kamp, der det forventes og kreves at Brann ikke bare skulle vinne over motstanderne, meg også gi dem rundjuling. Noe av det samme kan skje nå. Det forventes ikke bare at Brann slår Start på bortebane. De skal helst bli rundpult. Det er ikke så enkelt, og det blir en viktig jobb for Nilsen og støtteapparatet rundt spillerne til å få dem til å fokusere på sine arbeidsoppgaver.

Det er nok heller ikke ønskelig med nye Barmen- og MacAllister-saker der spillerne kommer ut og føler seg lurt av journalistene. Spesielt australieren, som ble invitert av pressen til Vannkanten, for så å bli latterliggjort av samme presse for Vannkanten-besøket da han ikke ikke lenger presterte.

Om restriksjonene er riktige og nødvendige er selvfølgelig verdt en diskusjon, men ser man på arbeidslivet ellers er det helt vanlig at man fritas fra arbeidsoppgaver utenfor arbeidstid. I forrige uke sendte jeg en rekke e-poster som jeg gjerne skulle hatt svar på sporenstreks. Ideelt sett burde jeg ringt mottakerne i dag for å hente inn svar, men jeg må nok vente til mandag morgen med å gjøre det. Sportsjournalister har i alle år blitt bortskjemt med at de har hatt tilgang på spillerne nærmeset 24 timer i døgnet. Dette skyldes trolig etterdønningene fra tiden med amatørfotballen. Faktum er at fotballen i dag er milliardindustri og spillerne er millioninvesteringer. Det er naturlig at de blir tatt vare på og skjermet. Da jeg bodde i utlandet ble jeg spurt av Den 12. mann om å skrive om fotballen der jeg studerte og jobbet. Jeg forsøkte å komme i kontakt med spillerne i den lokale klubben, men det var klin umulig med mindre jeg gikk gjennom en lang og komplisert formell prosedyre som antageligvis ville tatt et par uker å få gjennomført. Skulle jeg lykkes i komme i kontakt med spillerne utenom klubben, ville jeg trolig fått et par av klubbens advokater på døren. Norge har vært i sær stilling, men det er bare et tidspørsmål før man gjennomprofesjonaliseres. Lars Arne Nilsen er en trener som gjerne går over lik for å lykkes, og jeg tror nok ikke det er siste gang han kommer i konflikt med sensitive journalister.

Når det gjelder Anders Pamers siste tweets så reagerer jeg mest på to ting:

1. Nok en gang maser han om hvor urettferdig klubbene behandler journalister. Det er langt fra første gang. Hvor interessant er dette egentlig for folk som følger med på klubbene? Er dette av særlig nyhetsverdi? Dekker han nyheter eller skaper han dem selv? Ville Acosta-saken vært noen sak hvis han ikke hadde slått stort opp en fillesak der en skuffet spansktalende spiller var for sint på seg selv til å snakke med pressen etter et pinlig selvmål?

2. Nok en gang stempler han folk som er kritiske til ham nærmest som blinde høns som nikker anerkjennende til alt klubben sin foretar seg. Jeg er selv veldig kritisk til mye av det Brann gjør og ikke minst ikke gjør. Jeg synes for eksempel at pressen burde i større grad vært på Brann når det gjelder deres merkverdige usynlighet i bybildet. Det er flere fulltidsansatte pluss flere frilansere og frivillige som jobber med å markedsføre Brann. Likevel sitter vi igjen med veldig lave tilskuertall og svært mange bergensere som ikke visste at Brann spilte fotballkamp før de leste om det på nettet etter kampslutt. Det er for dårlig, og det er ingenting å si på om pressen tar dette opp på dagsordenen. At noen tar klubbens parti i denne saken skyldes ikke blind kjærlighet, men at man forstår klubbens eller spillerens ståsted. Slik det var med Acosta sist, og klubben nå. Også er noen, for eksempel jeg, lei av å lese "nyheter" som skapes av journalister selv. BTs journalister og deres tilgang til Brann-spillerne eller konflikt med Brann bør ikke være særlig interessant for den alminnelige leser. Det er Brann som er interessant, på godt og vondt. Dekk sakene, ikke seg selv.

Jeg har elleres ingenting imot Anders Pamer som person, og synes faktisk at fyren er ganske sympatisk, i hvert fall sammenlignet med en del andre journalister. Men vi er nok uenige i hva som er viktige i dekningen av en fotballklubb. Jeg synes ikke det er så viktig at Thorstein Helstad er et kjedelig intervjuobjekt så lenge han banker inn 100 mål for Brann. Jeg synes ikke følelseslivet til Erik Huseklepp er så interessant når Brann kjemper om seriesølv som nyopprykket klubb med lav budsjett. Jeg synes ikke det er uforståelig at en spansktalende spiller synes det er kjipt å stå foran et kobbel av kritiske journalister etter et pinlig selvmål. Jeg synes ikke at det er riktig å vinkle det som en oppsikstvekkende svak prestasjon å spille 0-0 mot en 1. divisjonsklubb når halve laget besto av fjortisser og førtidspensjonerte mosjonister. Jeg synes ikke det er uforståelig eller kontroversielt at en fotballtrener velger å stenge av en trening når de øver på nye dødballtrekk eller ny formasjon. Jeg synes også det er ganske svakt at fulltidsansatte sportsjournalister ikke kan noe om spillere på motstanderlaget (og skryter av det!), og ikke forstår seg på ti år gamle regler som er svært relavant for klubben de dekker. Jeg synes at dekningen av det sportslige er det viktigste, så kan alt det andre komme utenom.

Eg skjønar de to har detalkunnskap om journalistikk, så det skal eg ikkje legga meg opp i.

Men det er eit par ting rundt landets opnaste klubb det er verdt å merka seg/uroa seg over.

Dei som såg TV 2 sitt intervju med Koomson; Kven hang på slep der? Gorm, som er medieansvarleg. Kor fritt føler han for å snakka då? Det er uheldig.

At Brann gjekk føre og støtta Acosta i sin tausheit, kven skreiv den saka trur de?

Jonas Bergh-Johnsen frå Eurosport skreiv på Twitter nyleg at han har prøvd å landa ein avtale utanfor arbeidstid med ein Brann-spelar no i halvannan månad. Lurar meg på kven som stoppar det.

Utan samanlikning forøvrig dreg ein fram Svindal/Jansrud. Kenneth Fredheim peikar på at dei er tilgjengelege før, under og etter konkurranse kvar helg. Og alpint er stort nede i Europa.

Brann har årsmøtevedtak på å vera landets mest opne klubb. Det dei driv på med no er berre pinleg.

Morkel

Quote from: Lasaron on May 14, 2018, 12:53:00 PM2. Hva er vanlig i utlandet, blant gode klubber som vi kan strekke oss mot?

England er i hvert fall ikke noe å strekke seg etter. Alex Ferguson utestengte BBC i 7 år pga kritisk journalistikk. Newcastle hadde en lang ban på lokalavisen, Southampton det samme. Et titalls klubber i hele ligasystemet har lagt restriksjoner på journalister. Hvor flesteparten handler om at de mister tilgang på pressesone og spillere. En kompis av meg som er Aston Villa-supporter sier at ingen av lokalavisene i Birmingham er særlig kritiske til laget, selv ikke etter nedrykket. Kanskje ikke så rart hvis konsekvensene er at man ikke får intervjue spillerne.


Nixon

https://www.vg.no/sport/fotball/i/qnMyWo/taushet-er-tull
https://www.vg.no/sport/fotball/i/A2mror/frykter-premier-league-tilstander-i-norsk-fotball

Det er ikke bare i Bergen at det reageres på at klubbene lukker seg mer og mer i en tid der alle klubbene kjemper om oppmerksomhet og flere folk på tribunene.
Rød makt på Hansa

Yngve


Nixon

Kynisk utnyttelse av gryende gullfeber i Bergen og kanskje litt generell uventet spenning i toppen?
Rød makt på Hansa

Gulløl

May 15, 2018, 09:15:58 AM #46 Last Edit: May 15, 2018, 09:20:56 AM by Gulløl
Quote from: Yngve on May 15, 2018, 08:41:44 AMhttps://www.ba.no/sk-brann/sport/fotball/na-havner-brann-kamp-pa-betalingskanal/s/5-8-798906 Det er no godt at Eurosport bidreg til å få fotballen ut til folket då..
Discovery betalte 2,4 milliarder for å vise tippeligaen 2017-2022. I forhold til inntjening og for å få lønnsomhet i denne avtalen har det vært raust og overraskende at de har vist så mye gratiskamper, spesielt storkampene i ligaen og kampene til de største publikumslagene.
Det har i fjor og i år bare vært et ganske lite antall av Brann sine hjemmekamper som har vært vist på betalingskanal. Dette mener jeg har vært en av grunnene til den store svikten i publikumstilstrømmingen til Brann Stadion som har slått kraftig til i år med stor svikt i salget av partoutkort. Når folk såg at så mye kamper ble vist gratis i 2017 forsvant motivasjonen til å kjøpe partoutkort hos mange. Folk har blitt grundig bortskjemt med å få se tippeliga gratis fra godstolen hjemme på 65 tommeren med øl og god mat innen rekkevidde. Reduserer Eurosport antall gratiskamper til kun halvparten  eller i underkant av det også (5-8) tror jeg en vil få flere til å komme tilbake i gammel vane med å kjøpe partoutkort og enkelt billetter.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Corran

Eg e helt for at ingen hjemmekamper går på gratis kanal
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Norlings Hund 2

Dilemmaet er at TV-pengene vil gå drastisk ned hvis ikke kamper vises på gratiskanaler, fordi sponsorer og reklamefolk vil nå ut til flest mulig. Da må de øke prisen på abonnementer, noe jeg selv synes de bør gjøre (selv om jeg aldri har mulighet til å gå på kamp selv og er avhengig av å abonnere) - 99 kroner i måneden er for billig.

C more var for dyrt, for ikke å snakke om for dårlig, men Eurosport Player er altfor billig ... særlig når man får diverse annen sport i tillegg.

gladiporno

May 24, 2018, 21:58:53 PM #49 Last Edit: May 24, 2018, 22:01:09 PM by gladiporno
*Nerdealarm*

Steffen Opheim er blant journalistene i BA som dekker Brann. Jeg mener at han tidligere har slitt litt med et middelmådig språk. Dette synes jeg han har tatt tak i. Språket flyter langt bedre nå. Han er likevel ikke noen jeg ville hatt med på quiz-laget mitt hvis Bataljonen noen gang skal holde Brann-quiz-kvelder igjen. En gang skrev han at Birkir Sævarsson var en som aldri/svært sjelden scoret mål. Sævarsson har scoret 18 mål for Brann og er blant tidenes mestscorende forsvarspiller i Brann. Nå har han skrevet en ny sak om Branns seire mot RBK på Lerkendal de siste 25 årene. En grei artikkel, men igjen er flere feil oppdaget:

1) Det påstås at T.E. Soltvedt var Brann-spiller på 0-9-ydmykelsen, men fikk fem målgivende for RBK året etter - implisitt at 0-10-tapet kom året etter 0-9*. Dette stemmer ikke. 0-9 kom i 1994, 0-10 kom to år etterpå - i 1996. I 1995 tapte Brann "bare" 1-3. Magnus Johansson scoret Branns mål på frispark via hodet til Steffen Iversen og forbi Tom Kåre Staurvik (!) i RBK-målet. Staurvik måtte steppe inn som keeper etter at Jørn Jamtfeil felte Roger Nordstrand som bakerste mann. Jamtfeil ble utvist (noe som resulterte at han ikke ble seriemester det året) og Staurvik måtte stå i mål ettersom RBK hadde gjort unna alle byttene. Keeperkarrien til Staurvik startet heller dårlig med mål i mot på det påfølgende frisparket.

*Med mindre Opheim mente at Soltvedt fikk fem målgivende for RBK i hele 95-sesongen. Det vil i så fall være en merkelig formulering all den tid han også gjorde noen mål.

2) Han skriver konsekvent Kjetil Løvvik som Kjetil Løvik. Løvvik heter Løvvik, ikke Løvik

3) Han skriver dette om Løvviks seiersmål mot RBK i 99: "Kontringen som ga seiersmålet var til å få gledestårer av, der ballen ble ført opp av en energisk Stefan Paldan". Det er bare et lite problem: Paldan spilte ikke den kampen! Det er Cato Guntveit som sto for det superløpet forut for scoringen. Guntveit var i sitt livs form da han strålte som midtbanespiller i 99, og løpet var svært karakteristisk for hvordan han var i det året. Han hadde evnen til å sprinte i 90 minutter før snusen og skadene tok kondisen hans.


Go Up