• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Vi må ha sportssjef

Started by Lasaron, November 27, 2014, 08:26:00 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Nixon

På en måte kan jeg være enig i det dersom man oppfatter det slik at Brann nå gjør dette bare halvveis. Men på en annen side er poenget med at en ny sportssjef skal få velge ut sin mann ganske plausibel. Det kan bli viktig i et langsiktig perspektiv. Så jeg syns at det i det store og hele virker som en grei strategi.
https://datesnow.life"]Actual Women[/URL]

Lasaron

Jeg er også enig i at sportssjefen bør hente speider.
Tren på langskudd

Kagain

Ja, men da bør man kanskje ha en sportssjef som allerede har en ide om hvem han eller hun vil ha med seg som speider, og at det da ikke er et Cardiff-type valg (hyggelig fyr, sikkert god speider) men mer at denne kandidaten er en meget kompetent speider.

krakra

Quote from: Nixon on January 15, 2015, 08:44:26 AM
Quote from: pidre on January 13, 2015, 09:09:05 AMSkal vi ikkje også ansette speidar?


BA melder i dag at Brann blir oversvømt av søkere til stillingen som speider. Men at klubben i første omgang vil ansette en speider i et 6-måneders engasjement etter ønske fra styret. Det går litt på økonomi, men også at en eventuell ny sportssjef skal få mulighet til å ansette sin egen speider. Noe som blir vanskelig dersom Brann ansetter en speider i full stilling.
Syns dette er veldig fornuftig dersom det er sant. Den nye sportssjefen kan jo bare forlenge med korttidsspeideren hvis han gjør en god jobb. Her løser man problematikken rundt rekkefølgen på en god måte.

krakra

Større intervju med Soltvedt i dagens BA. Helt annen personlighet enn vår forrige sportssjef iallefall. Sympatisk, ydmyk og lite selvhøytidelig. En fyr med mye sjarm som jeg tror vil takle kritikk bra. Vil nok gjøre en god jobb med å få mer ut avtalentarbeidet også å a-lagsnivå. Gode tanker rundt utvikling av miljø og kultur for utvikling.

Spørsmålet er jo hvordan han evner å hente inn bærebjelker og videresalgaprospekter fra utsiden av Bergens grenser. Han har stått frem som klar tilhenger av å ha en langsiktig speider så han er nok opptatt av mer enn bare lokale ungguttwr. Så får vi se hvor langt evnene strekker. Har vært lite så langt. Gode refleksjoner rundt Badjisituasjonen dogm

Lasaron

Maria Mørseth er ikke fremmed for lederrekruttering i Brann heller. Hun var med i prosessen da Roald Bruun-Hanssen ble ansatt som daglig leder i 2010. Den gangen jobbet hun for Adecco, som hadde oppdraget med å finne ny Brann-sjef den gang.

Hentet fra denne artikkelen i BA:

http://www.ba.no/Dette_firmaet_skal_finne_nye_Brann_sjefer-5-8-14884.html
Tren på langskudd

osoerli

Er det noko med Brann og afrikanske spelarar?
http://www.ba.no/__For___v_re__rlig_hadde_jeg_og_Rikard_Norling_et_vanskelig_forhold-5-8-21613.html

Den eine etter den andre er misfornøgd.  Badji klagte ikkje over dårleg behandling i Sogndal.
Drame er vel heller ikkje særleg nøgd med situasjonen for tida.  Ojo var også misnøgd med eit eller anna, men han var jo også misnøgd i klubben før Brann.  Jaiteh var også svært misnøgd med Brann på slutten og etterpå.  Og Monkam om nokon hugsar han?  Det er mogleg spelarar som er langt borte heimefrå føler seg særleg åleine og krev litt ekstra oppfølging.
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

Lasaron

Quote from: osoerli on February 16, 2015, 11:13:52 AM
Det er mogleg spelarar som er langt borte heimefrå føler seg særleg åleine og krev litt ekstra oppfølging.


Det tror jeg, og det må tas med i beregningen.
Tren på langskudd

osoerli

Quote from: Lasaron on February 16, 2015, 12:23:58 PM
Quote from: osoerli on February 16, 2015, 11:13:52 AM
Det er mogleg spelarar som er langt borte heimefrå føler seg særleg åleine og krev litt ekstra oppfølging.


Det tror jeg, og det må tas med i beregningen.


Og dette verkar det som Brann ikkje tek på alvor.  Hverken før eller no.
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

OmOssSjølOgHansaøl

Dette blir synsing, men jeg har et inntrykk av at afrikansk kultur er mer familie- og "community"-orientert; arbeidsplassen er ikke bare et sted man jobber. Her i Norge har vi kanskje tydeligere skiller mellom de ulike typer fellesskap man har på jobb, som venner, som familie etc. Hvis disse rollene går mer inn i hverandre i afrikanske kulturer (som nok også har store variasjoner seg imellom) og man forventer at ledelsen i Brann også til en viss grad skal fungere som en form for "familieoverhode", er det ikke så rart om unge afrikanere føler seg fremmedgjort og "sviktet".

Jo større forhold, jo tydeligere tror jeg dette vil gi seg utslag. På et lite sted vil det være naturlig med tettere bånd mellom spillere og klubbledelse også utenfor rammene av selve arbeidsforholdet.
.. men først og fremst så synger vi om fotballaget Brann!

Jose Arrogantio

Jaiteh og Ojo har hatt problemer i andre klubber enn Brann, mens problemet med Drame er lite spilletid og problemet med Badji at treneren mente spilleren ikke passet inn og ville bli kvitt ham. Vi har hatt misfornøyde nordmenn nylig i situasjoner lignende både den med Drame (eksempel Finne) og Badji (Wangberg og Sokolowski). Tror ikke Branna har noe spesielt problem med afrikanere. Vi hadde vel ikke noe spesielt problem med Bentley for eksempel?

Corran

Er nok ikke Brann i seg selv som er problemet
Noen av dem har det jo vært problemer med før og etter. Badji mener jeg det var noen historier om før han kom til Brann og?
Drame er en ung gutt som ikke blir den stjernen han trodde han skulle bli
Ellers er det jo ikke bare de fra Afrika som får hjemlengsel Vi har jo hatt noen sør amerikanere/amerikanere også. Og så har vi hatt nordlending som hisset seg kraftig opp og reiste i protest. Likhetstrekkene uansett om de er fra afrika, Norge eller andre steder er at missnøye med ledelse, by, lag, trener og lagkamerater ofte utløses etter en kort tid på benken pga at de ikke er gode nok. Er selvfølgelig unntak som har fått hjemlengsel selv om de har gjort det OK, men stort sett har det med manglende spilletid (for dårlige) å gjøre
At dette er mer utbredt blant afrikanere i Brann tror jeg ikke, men klart at unnskyldningen med mistrivsel/hjemlengsel (eller konen lengter hjem) er et greiere kort å spille ut om en er fra andre delen av kloden en om man er fra østlandet
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

osoerli

KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

Nixon

Han kan utvilsomt mye om fotball. Men hvor god erfaring har han til å finne spillere? Ikke vet jeg. Men det skjer i alle fall noe!
https://datesnow.life"]Actual Women[/URL]

Gepard

Strålende kunnskapsrik fyr. Blir fort vår nye sportssjef tilslutt

dudo

Jeg er entusiastisk, men krysser fingrene for at det ikke går med han som det har gått med de andre signeringene jeg har vært entusiastisk for ...
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

osoerli

Quote from: Gepard on February 19, 2015, 12:13:55 PM
Strålende kunnskapsrik fyr. Blir fort vår nye sportssjef tilslutt


for så å bli trener?
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

Nixon

Quote from: Gepard on February 19, 2015, 12:13:55 PM
Strålende kunnskapsrik fyr.


I alle fall på TV...

Men kan han overføre dette til det virkelige liv? Når jobbet han med speiding sist?
https://datesnow.life"]Actual Women[/URL]

Huff

I utgangspunktet er jeg ekstremt positiv, fyren er meget kunnskapsrik og kan masse om fotball, så gjenstår det å se om teori følger praksis...ideellt sett skulle vi ha hentet en erfaren speider, men jeg vil anta det finnes svært få slike rundt omkring i landet.

Ville heller sett Tjernås som sportssjef.

krakra

Litt redd for at dette er en ny Brannsignering hvor man henter et profilert og stort navn for å få litt positiv oppmerksomhet til en rolle som ikke passer helt. Tjærnås er fotballfaglig sterk, men er han kynisk nok? Har han gode kontakter? Kjenner han godt nok til speiderlivet? Han vil noi gjøre en bra vurdering av de spillerne han først ser dog, og han kan kanskje bruke sønnen som har rimelig god oversikt over 1. divisjon.

Joggi Bogga

"Tjærnås er foreløpig ansatt i et engasjement fra 1. juli og ut året.

- Lars får dermed gjort en jobb for oss i sommerens overgangsvindu, men også inn mot vintervinduet etter. Samtidig skal jeg og han jobbe sammen med å få en bedre struktur og systematikk i arbeidet vårt med spillerlogistikk."

Virker som et helt latterlig opplegg hvor man tror det bare er å skru på en bryter så ramler gode spillere inn døren.

For at dette skal funke trengs det tid.
Brann trenger en moralbooster. Alle mann til prøvespill!

Straffe!!!

Planen er vel også at en speider skal få tid, men at den nye sportsjefen skal få bestemme selv hvem som skal ansettes som speider permanent.

Dette betyr at Tjærnås kan være aktuell for et langvarig perspektiv, men at det er opp til den permanente sportsjefen å avgjøre.

Kagain

Det er jo interessant at de forventer at hans første arbeidsdag er 1. juli, i det korte overgangsvinduet. Får jo håpe at han begynner å speide før han blir engasjert slik at han kan komme med gode og fruktbare innspill i det overgangsvinduet. Mistenker at han blir spilt inn som speider, Soltvedt får den permanente sportssjefrollen, ombestemmer seg på slutten av sesongen og går tilbake til den gamle jobbe sin hvorpå Tjærnås rykker opp til sportssjef og har den jobben videre mens det ikke hentes inn noen ny speider (grunnet økonomiske problemer)

nero

OK, da vet vi hvem som med stor sannsynlighet blir Branns neste trener.
Lions led by donkeys.

Spelaren

Betyr det slutten på bloggingen hans midtsommers?
Gå av.

Xminator

Om resten av kabalen har tilsvarende nivå så er man jo på rett vei.

Klaus_Brann

Veldig bra med Tjærnås, selv om jeg som et par andre sier kanskje heller ville sett han som sportssjef. Et halvt år er greit med tanke på å se hvordan det fungerer, men det er gjerne litt vel kort.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Lasaron

Tren på langskudd

Hatleking

Veldig positiv til Tjernås sjølv, og håpar han får ei kanskje breidare rolle etter kvart. Han har mykje kompetanse!

Giles

Må bare si at dessverre er Tjernås fortidas mann. En del av mainstream NFF tenkning gått ut på dato. Og uten nettverk.
Men det er lov å drømme.

Giles

Inn med POL på oppdrag. Billigere,bedre og kjappere.

Jose Arrogantio

Quote from: Giles on February 19, 2015, 18:46:55 PM
Må bare si at dessverre er Tjernås fortidas mann. En del av mainstream NFF tenkning gått ut på dato. Og uten nettverk.
Men det er lov å drømme.


Dette er basert på hva?

Giles

Tjernås er først og fremst en fotballblogger. En litt omstendelig en. Hva i alle dager skal han prestere 1.juli?
Ellers kan ikke påstanden min bevises. Det er bare en påstand.

ostraume

Skjønner ikke helt hvorfor folk er så positive til Tjærnås. Sikkert en fin og kunnskapsrik fyr, men han har da null erfaring i rollen? Jobben hans nå er å finne gode spillere med visse egenskaper, ikke forklare folket hva en breakdown er.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Nixon

Quote from: ostraume on February 19, 2015, 19:22:15 PMmen han har da null erfaring i rollen?


Null erfaring er ikke riktig etter det han sier til BA:



Pluss så står det på Wiki at han speidet spillere da han var i Fredrikstad. Så litt erfaring har han.
https://datesnow.life"]Actual Women[/URL]

Giles


gladiporno

Quote from: nero on February 19, 2015, 14:11:29 PM
OK, da vet vi hvem som med stor sannsynlighet blir Branns neste trener.


Blir i hvert fall ikke Tjernås.

ostraume

Quote from: Nixon on February 19, 2015, 19:45:42 PM
Quote from: ostraume on February 19, 2015, 19:22:15 PMmen han har da null erfaring i rollen?


Null erfaring er ikke riktig etter det han sier til BA:



Pluss så står det på Wiki at han speidet spillere da han var i Fredrikstad. Så litt erfaring har han.


Okay, det hjelper, jeg hadde ikke fått med meg det. Selv om ikke akkurat ville skrevet "jobbet nesten for Wigan" på CVen 😊

Har vi noen kjøp fra Viking der han har stått for speidingen?
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.


Klaus_Brann

Tror man virkelig at mulige kandidater sitter og følger med på finn i tilfelle det skal poppe opp en ledig sportssjef-stilling for én av de største klubbene i Norge?
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Nixon

Det jobbes selvfølgelig på flere fronter, og finn.no er bare en liten, og kanskje den minst viktige delen av prosessen vil jeg tro. Men jeg ser ikke helt problemet med å gå ut bredest mulig.
https://datesnow.life"]Actual Women[/URL]

Northside

Kunne man ikke benyttet bemanningsbyrået Adecco igjen da, eller blir det bare rot når de ikke lenger sponser divisjonen vi spiller i?

Klaus_Brann

Quote from: Nixon on February 28, 2015, 08:27:55 AM
Det jobbes selvfølgelig på flere fronter, og finn.no er bare en liten, og kanskje den minst viktige delen av prosessen vil jeg tro. Men jeg ser ikke helt problemet med å gå ut bredest mulig.


Selvsagt er det ikke et problem, men det burde ikke være nødvendig da det tross alt bare er en håndfull kandidater som er sannsynlige til å passe inn i den rollen hos oss, og de bør man vite om. Det er jo ikke sånn at de kommer til å ansette en tilfeldig kar som søker på stillingen uten noen erfaring på området. De med nok erfaring bør de ha oversikt over.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

osoerli

Quote from: Nixon on February 27, 2015, 23:37:10 PM
http://m.finn.no/job/management/ad.html?finnkode=56263205&ov=m&ecid=LOG_PROFILED_ADS_BERGENS_TIDENDE

Løp og søk!


Dei har gløymt den viktigaste kvalifikasjonen til ein sportssjef:
-Kunne se forskjellen på gode og dårlige fotbalspillere.
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

krakra

http://www.bt.no/100Sport/fotball/forstediv/Brann-sjefen-kranglet-med-Vindheim-da-spilleren-nektet-a-forlenge-501265_1.snd

Får mer forståelse for Soltvedt her. Virker ikke som det var ønsket om å legge alt til rette for spilleren som veide tyngst, men at man følte at man ikke var i posisjon til å tviholde på en spiller som uansett ville stikke ved første mulighet.

På sikt håper jeg Brann klarer å komme i en posisjon hvor de kan ble slike spillere dra til helvete, hente en erstatter og dem slite benken ut kontraktsperioden. Forstår at Brann ikke kan gjøre det nå og der er tragisk at en spiller som har fått så mye fra Brann skal slippe unna og belønnes for slik drittsekkoppførsel. Så er spørsmålet hvor mye spilleren kan klandres. Han er jo en ung gutt og er omgitt av rimelig usympatiske folk som nok har visket ett og annet i øret hans.


Bybanen

Quote from: krakra on March 13, 2015, 16:31:00 PM
http://www.bt.no/100Sport/fotball/forstediv/Brann-sjefen-kranglet-med-Vindheim-da-spilleren-nektet-a-forlenge-501265_1.snd

Forstår at Brann ikke kan gjøre det nå og der er tragisk at en spiller som har fått så mye fra Brann skal slippe unna og belønnes for slik drittsekkoppførsel. Så er spørsmålet hvor mye spilleren kan klandres. Han er jo en ung gutt og er omgitt av rimelig usympatiske folk som nok har visket ett og annet i øret hans.


Drittsekkoppførsel? Ung gutt som vil oppleve fotball-eventyret, får tilbud fra topplaget i Sverige og sier han ønsker dette. Ser ikke problemet med Vindheim sin oppførsel her.

Hvilke usympatiske folk er det han omgås mener du? Er det han agenten eller faren? Ble nygjerrig.

krakra

Det er drittsekker å tvinge klubbent til salg ved å true med å stikke. Det skinner igjennom at det ikke var alt han gjorde også.


Oppfatter verken far eller agent som særlig sympatisk.

Bybanen

Quote from: krakra on March 13, 2015, 19:36:22 PM
Det er drittsekker å tvinge klubbent til salg ved å true med å stikke. Det skinner igjennom at det ikke var alt han gjorde også.


Oppfatter verken far eller agent som særlig sympatisk.


Ok du om det, jeg kjenner ikke disse folkene. Men synes det er feil å snakke ned en unggutt med drømmer og ambisjoner. Er Brann dette handler om. Om de vil beholde spillerne sine så gjør de det. Ingen tvinger de til å selge.

krakra

Quote from: Bybanen on March 13, 2015, 20:08:11 PM
Quote from: krakra on March 13, 2015, 19:36:22 PM
Det er drittsekker å tvinge klubbent til salg ved å true med å stikke. Det skinner igjennom at det ikke var alt han gjorde også.


Oppfatter verken far eller agent som særlig sympatisk.


Ok du om det, jeg kjenner ikke disse folkene. Men synes det er feil å snakke ned en unggutt med drømmer og ambisjoner. Er Brann dette handler om. Om de vil beholde spillerne sine så gjør de det. Ingen tvinger de til å selge.
Når spilleren presser frem en ovegang med å true med å stikke som bosman og mer enn det så er det ikke så mye Brann kan gjøre. Ideelt hadde man hentet en bedre spiller og satt Vindheim på benken, men den muligheten har vi ikke.

Oppførselen til Vindheim er illojal og utakknemmelig ovenfor en klubb som har satset på ham siden han var 13 år og droppet en islandsk landslagsspiller for å satse på ham.

Go Up