• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Overganger sommeren 2014

Started by Lasaron, September 03, 2012, 14:09:21 PM

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Go Down

Xminator

Haugen er helt klar snakket opp, men han har også vært god i en del kamper der han får gå i angrep. Noen 10'er spiller er han ikke. Er jo mulig Norling får den hengende spissen i 4-2-3-1 til å virke, men den eneste spilleren som løste den jobben hos oss var PVM. De andre falt gjennom.

Og å eksludere Ojo fordi han er god på hodet er jo nærmest historieløst...

ostraume

Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

dr_cyanid

Quote from: Jose Arrogantio on December 03, 2013, 22:28:02 PM

Skjønner ikke hvorfor du benker vår beste midtbanespiller i år, Haugen. Eller at du mener det er viktigere å finne noen foran ham enn Pusic.


Har ikke avskrevet Haugen selv om han er benket her. Da misforstår du veldig. Får han lov å involvere seg framover på banen kan det bli mye bra fra han. Husk at Haugen engang var en målfarlig midtbanemann - da riktignok for Løv Ham. Grunnen til at jeg vil forsterke med kvalitet på mitbanen framfor spissplassen er fordi vi er tynnest besatt på midtbanen. Vi har Badji som har stadige landslagsoppdrag, skader og suspensjoner kommer ofte på midtbanespillerne. Da får fort Haugen og Barmen viktige roller. Men det snakkes jo om å få inn noen storkanoner. Da ser jeg det mer viktig å få en midtbanespiller enn en spiss. Men viktigst er venstrekant/back og stopper. Deretter midtbane og spiss. I den rekkefølgen.

På spissplassen kan det hende vi kan klare oss med en mindre signering som feks Riski. Husk at vi får inn Dramé som alle skryter sånn av. Kan hende han blir en flopp. Men er han så god som alle skal ha det til er vi godt dekket på spissplass med Huseklepp, Dramé, unge lovende Lorentzen og Pusic. Når det gjelder Pusic tror jeg vi skal gi også han en ny mulighet under ny trener. Pusic opptrådte som en helt ny spiller i Tromsø-kampen. Spillegleden lyste av han. Derfor har jeg egentlig litt tro på at han kan levere en bedre sesong i 2014. Husk at han hadde tidvis latterlige arbeidsforhold som ensom spiss i årets sesong.

Gulløl

December 04, 2013, 10:31:47 AM #3503 Last Edit: December 04, 2013, 10:36:57 AM by Gulløl
Min ønskeliste så langt:

Midtstopper:

Pontus Jansson(MFF 22 år).Har storspilt for Norling i MFF. Også landslagsspiller for Sverige.

Eller Fredrik Semb Berge(Odd 23 år) en av de beste midtstopperne i eliteserien. Kom på 8 plass på VG børsen i år med snitt 5,48.

Eller Umaru Bangura(HFK 26 år) som har sagt nei til forlengelse med Haugesund for noen dager siden. Han kom på 16 plass på VG børsen i år med snitt 5,33. Beste spilleren til laget som tok bronse i år. Er Bosman spiller og kan hentes gratis. Beskrevet som en definitivt klassespiller med internasjonalt potensial av Stig Lillejord denne uken. Kanskje den som er mest aktuell og lettest å hente siden han er gratis og Brann kan legge mer penger i lønnspotten.


Spiss:

Torgeir Børven(VIF 22 år) som jeg omtalt i de tidligere morgentimer.

Eller Magnus Eriksson (Malmö FF 23 år). En av de beste spillerne for seriemesterne i Sverige. Scora 11 mål og la opp til 14.


Venstre kantspiller:

Her vil jeg flytte opp Erdin Demir som har gode offensive kvaliteter men som ikke har fungert godt nok defensivt som venstreback for Brann. Som erstatning for Demir på backplass ville jeg gått for John Arne Riise(Fulham 33 år). Bør ha flere gode år i kroppen. En spiller som kunne tilført sårt tiltrengt rutine og vinnervilje i laget. Har haugevis med rutine fra Liverpool, Monaco, Roma, Fulham og landslaget. Og det kan se ut som at Fulham kan slippe han gratis i januar.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

dr_cyanid

December 04, 2013, 10:43:12 AM #3504 Last Edit: December 04, 2013, 10:46:38 AM by dr_cyanid
Quote from: Kid-A on December 03, 2013, 23:12:31 PM
Dei spelerane som fort kan bli vegd å funne for lett av Rikard Norling:

* Tomasz Sokolowski - Er ein av visekapteinane, men kan vanskeleg forestille meg at han får fortsette i rolla, enno mindre Brann. Med unntak av første halvdelen av hans første sesong i Bergen fram til han blei skada igjen, har han ikkje prestert godt nok.

* Jørgen Mohus - Har signalisert at det beste for han er å forlate klubben for å bli satsa på som førstekeeper i Adecco eller eit anna TL-lag. Adecco er nok mest sannsynleg. Piotr er udiskutabelt førstevalg og Mohus vil ikkje slite benken eller spele for toer-laget lengre då det staggar utviklinga hass som fotballspelar. Fullt forståeleg, men trist å tape eit stort lokalt talent.

Spelerar som kan vere aktuelle:

* Erlend Hanstveit (Bosman) - Norling kjenner til han frå Skåne-derbyet mot Helsingborg, Hanstveit har rutine og har fortsatt eit par gode år igjen på bana. Definitivt eit betre alternativ på venstreback enn Hassan til Erdin Demir. Hanstveit har sjølv ymta at han vil tilbake, men har avventa situasjonen for å sjå kven som blir trener. Tippar han ikkje har mindre lyst tilbake til Bergen for godt no når RN er ansatt

* Zdnek Ondrasek (TIL) - Kraftpluggen til Tromsø har vore aktuell ei lita stund, om han kjem inn; kvar skal det då bli av Pusic? Same spelestil, Ondrasek har kanskje hakket betre målteft enn Pusic'en.

* Thomas Kind Bendiksen (TIL) - Kaptein på årets Tromsø-skute som gjekk ned i Koppinen sitt skadefråver. Ein solid midtbanespelar som har vore jakta av Molde før. Kan tilføye Brann mykje i form av defansiv kapasitet og løpsstyrke. Vi har Badji, treng vi Bendiksen?

* Ruben Yttergård-Jensen (Kaiserslautern) - Spelte frå start i helga i Tyskland, men har ikkje vore ein ubetinga suksess der nede. Vore nevnt tidligere og sa då at Brann långt i frå var uaktuelt til tross (eller på grunn av?) at faren sa opp og flytta til Frankrike. Kanskje det beste alternativet på midtbana om vi først skal hente inn ein sentral midtbanespelar.

* Magnus Eriksson (Malmö FF) - Ein som har hatt ein svært bra sesong på topp for MFF i år, Norling kjenner han og veit kva han er god for. Scora 11 mål og la opp til 14. Har vore nevnt i større samanhenger enn ein overgang til Noreg, men kven veit? Eriksson blomstra stort under RN i MFF, om Brann treng ein ny og ung (23 år) spiss, er han absolutt eit godt alternativ

* Pontus Jansson (MFF, 22 år) - Forsvarsspelar som allereie har fått 4 landskampar i år for Sverige etter å ha storspelt for Norling i MFF. Igjen, Norling kjenner potensialet og Brann har pengar på bok. Spørsmålet er vel berre om ei gjenforening med suksesstrenaren frå MFF lokkar meir enn CL-kvalik for MFF. Det gjeld for både Jansson og Eriksson. Uansett er det ei dårleg skjult hemmeligheit at Brann treng ein eller to solide forsterkninger i forsvar.

* Riku Riski (Hønefoss) - Alle veit kva Riski står for, absolutt ein god fotballspelar, for god for Hønefoss til at han skal følge dei til Adecco. Kan passe veldig godt inn i Brann om han blir nytta på riktig måte. Men vi har allereie Fredrik Haugen og evt. Huseklepp som kan spele i same posisjon. Overflødig?

* Fredrik Ulvestad (AaFK) - Har drøya med å signere ny kontrakt for tangotrøyene, har sagt at han vil helst prøve seg i ein større klubb (då helst utanlands). Kanskje det største talentet frå Sunnmøre sidan Fjørtoft for 25 år sidan. Midtbanespelar som kan bekle fleire roller offensivt samstundes som han er god til å jobbe defensivt. Særst stort talent, kan passe meget godt inn i Brann og Bergen, men AaFK nekter vel plent å selge juvelen sin til ein annan norsk klubb om ikkje pengane er gode nok og alle veit korleis norske klubbar gjerne overpriser spelarane sine ut av eit eventuelt salg.

* Jonathan Parr (Crystal Palace) - Kanskje å sikte vél høgt, men Parr har fått minimalt med speletid i CP etter han skada seg før opprykket til PL i fjor, ny manager i Pulis, men får fortsatt ikkje spele. På sitt beste ein av dei beste venstrebackane i Noreg, men når Hanstveit er lokal og gratis er vel Parr alternativt ikkje intressant eller aktuell.

* Bojan Zajic (Bosman) - Ja, han har spelt for VIF, han har ei rolle som superinnbytter, men mannen har kreativitet og målteft. Kunne vore ein spanande tilvekst

* Torgeir Børven (engen) - Ja, han spelar for økonomisk skakkjørte engen, men Brann har alltid vore laget hans og familien og heimen er berre ein drøy time x2 unna. Redd denne sinnsyke målsniken frå den ekle bydelen i Oslo og få han heim der han høyrer heime.




Kunne vært interessant med Parr. Et bra alternativ både på v.kant og v.back.

Børven er jeg litt usikker på. Ikke levert veldig bra for Vålerengen i år.

Ellers er det ikke helt umulig at Ojo blir finsiktet. Han er vel ikke veldig pop nede i Belgia. Nå som både Walstad og Skarsfjord er ute kan det jo hende han er klar for en retur. Ojo var vel ikke veldig glad i Walstad spesielt. Men Dramé later til å være en lik spisstype som Ojo. Så kommer nok veldig an på hvor god Dramé egentlig er.

Vet jo at utviklingsavdelingen i Brann med Soltvedt og Torp har vært på en lengre tur i sør-amerika, blant annet i Uruguay. Ikke umulig at de har finsiktet mulige spillere der. Jeg er jo av den oppfatning at vi bør oftere se til disse markedene framfor å rote rundt i skandinavia. Burde jo være mulig også for Brann å finne den neste Edinson Cavani...eller kanskje mer realistisk, den nye Guastavino

Edit: når det gjelder Uruguay, så har jo MFF en klassespiller, Guilermo Molins. Han scoret mange mål der i år.

Belfort

Jeg er overbevist om at Norling kommer til å holde seg unna Malmø spillere. Han vil ikke helle mer salt i såret der borte. Uansett så har han god oversikt over det generelle markedet i Allsvenskan.

Xminator

Vi får ikke hente svenske spillere fra malmø som er under kontrakt. Det hadde sikkert gått i 2008, ikke i 2014.

Usikker på Børven. Han er "lokal" og det er vel det store plusset. Som spiller er det nok en del andre som er like bra. Det handler mest om det han gjør utenom å score mål. Det er godt mulig en slik spillertype vil passe godt i ett 4-4-2 Brann, da er det mer rom for å være dukk-opp-spiss. Og la Huseklepp ta det kreative. En Ojo-type er så mye mer. Han truer luftrommet bedre enn Børven. Men han har også større fart og dribler bedre i telefonkiosken. Svakheten til Ojo var i situasjoner der han fikk tid til å tenke og måtte søke medspiller.  Ikke hele tiden, men det var i pasningsspillet det sviktet mest. Men det er ikke Børvens styrke heller.

Limstift

Quote from: Gulløl on December 04, 2013, 03:08:18 AM
Brann skal hente en spiss foran sesongen. Og det bli Børven. Men raska på Brann før danskene stikker av med han.
http://www.tv2.no/sport/boerven-paa-vei-bort-fra-vaalerenga-4167011.html

Børven er en ung spiller som nettopp er blitt 22 år med stort potensial og er notorisk målscorer.

Han har scoret 34 mål på 91 kamper for Odd og VIF. Dette tilsvarer 11,1 mål på en sesong på 30 kamper. Noen vil si at det ikke er så veldig imponerende men en skal ta med i betraktning at det ikke er topplag han har spilt for.

Kan også nevnes at Børven scoret 50 mål i 4. divisjon som 16-åring. Han dunket inn 45 mål i 3 divisjon i 2009.



Helt sinnsyke statistikker i 3. og 4. divisjon til å være 16 år.

Han har spilt på et tafatt Engen lag dette året, og vi har sett hva gutten er kapabel til. Han er lur i feltet, og kommer til (og skårer) mange på hodet. Og så husker vi alle denne Bergkamp-skåringen som eg ikke husker var mot.

Børven hadde vært et kjempekjøp!
Alle må gå!

dr_cyanid

En annen grunn til å ikke forsterke altfor mye på spissplass er å holde av en plass til Bård Finne. Kan fort hende at det blir en snarlig retur fra Köln om han ikke får spille. Veldig trist at han ikke forlenget et år til. Tror nok han hadde inngått i Norlings fremtidsplaner om han hadde blitt.

Limstift

Quote from: Xminator on December 04, 2013, 10:50:14 AM
Vi får ikke hente svenske spillere fra malmø som er under kontrakt. Det hadde sikkert gått i 2008, ikke i 2014.

Usikker på Børven. Han er "lokal" og det er vel det store plusset. Som spiller er det nok en del andre som er like bra. Det handler mest om det han gjør utenom å score mål. Det er godt mulig en slik spillertype vil passe godt i ett 4-4-2 Brann, da er det mer rom for å være dukk-opp-spiss. Og la Huseklepp ta det kreative. En Ojo-type er så mye mer.


Har det gått meg hus forbi? Har Ojo luftet tanken på å komme tilbake til republikken?
Alle må gå!

krøvel vellevold

Quote from: Belfort on December 04, 2013, 10:44:54 AM
Jeg er overbevist om at Norling kommer til å holde seg unna Malmø spillere. Han vil ikke helle mer salt i såret der borte.


Og hvem faen drar til Brann nå som MFF skal spille CL-kval? Ja, bortsett fra Norling - men han er jo crazy!
Legg ned hele klubben!

dr_cyanid

December 04, 2013, 10:59:23 AM #3511 Last Edit: December 04, 2013, 11:02:38 AM by dr_cyanid
Quote from: Xminator on December 04, 2013, 10:50:14 AM
Vi får ikke hente svenske spillere fra malmø som er under kontrakt. Det hadde sikkert gått i 2008, ikke i 2014.

Usikker på Børven. Han er "lokal" og det er vel det store plusset. Som spiller er det nok en del andre som er like bra. Det handler mest om det han gjør utenom å score mål. Det er godt mulig en slik spillertype vil passe godt i ett 4-4-2 Brann, da er det mer rom for å være dukk-opp-spiss. Og la Huseklepp ta det kreative. En Ojo-type er så mye mer. Han truer luftrommet bedre enn Børven. Men han har også større fart og dribler bedre i telefonkiosken. Svakheten til Ojo var i situasjoner der han fikk tid til å tenke og måtte søke medspiller.  Ikke hele tiden, men det var i pasningsspillet det sviktet mest. Men det er ikke Børvens styrke heller.


Ikke si det. Husk at lønnsnivået i Sverige er mye lavere. De aller beste i Sverige tjener rundt 3 mill i året - dette er jo langt under summene feks Huseklepp drar inn. Ikke umulig å matche det svenske lønnsnivået hvis man plutselig har fått økonmiske muskler i Brann. Men når det gjelder Molins, så utgår nok han. Har nylig skrevet treårsk kontrakt med MFF etter å ha kommet tilbake fra Anderlecht.

Men ja, som det poengteres her, MFF er kvalifisert for CL. Så spørs om det er lett å hente spillere derfra. Tror kanskje også Norling vil være forsiktig med å raide dem. Men fra alle andre svenske klubber bør det være helt mulig. Tobias Hysen i IFK tjener feks "bare" 3 mill i året og er blant Allsvenskans beste.

Huff

Quote from: dr_cyanid on December 04, 2013, 10:59:23 AM
Ikke si det. Husk at lønnsnivået i Sverige er mye lavere. De aller beste i Sverige tjener rundt 3 mill i året - dette er jo langt under summene feks Huseklepp drar inn. Ikke umulig å matche det svenske lønnsnivået hvis man plutselig har fått økonmiske muskler i Brann. Men når det gjelder Molins, så utgår nok han. Har nylig skrevet treårsk kontrakt med MFF etter å ha kommet tilbake fra Anderlecht.

Men ja, som det poengteres her, MFF er kvalifisert for CL. Så spørs om det er lett å hente spillere derfra. Tror kanskje også Norling vil være forsiktig med å raide dem. Men fra alle andre svenske klubber bør det være helt mulig. Tobias Hysen i IFK tjener feks "bare" 3 mill i året og er blant Allsvenskans beste.


Jeg tror ikke det er riktig at Huse tjener 6 mill i året, men det er riktig at lønnsnivået er høyere i Norge enn i Sverige. Når dette er sagt er overgangssummene svenske spillere selges for ganske store og de Malmø-spillerne som er diskutert her er unge landslagsspillere, glem at de drar til Norge, dette er spillere på vei mot sydligere strøk. Det er helt urealistisk at Brann klarer å hente denne typen spillere. Men, det finnes nok haugevis av unge svensker som Norling kjenner som ikke har vært innom landslaget ennå og som spiller i mindre klubber enn Malmø. De svenskene vi henter vil nok snarere være på Demir-hyllen.

Gepard

Forsvarslinjen i Malmø virker å ha vært svært viktig i hvordan de fremstod på offensivt. Her snakker man midtstoppere som skal ha meget gode pasningskvaliteter og er en viktig bidrager i det offensive spillet. Jeg tror fort at Norling kommer til å legge sin elsk på Jonas Grønner. Og hans makker kan fort bli Markus Jonson, om svensken endelig er kvitt sine leggproblemer. Da har vi et meget bra stopperpar, hvertfall i forhold til Norlings filosofi, så spørs det om ikke dette er et vel romantisk og naivt par for tippeligaen.

Wangberg, Moisov, Grønner og Jonnson, jeg ser liksom ikke helt hvordan noen skal komme inn her uten å selge ? Vi har jo også Gjesdal i bakhånd. Mosiov har nettopp komt til klubben, og Norling må forventes å støtte seg på Markus som han kjenner fra før av. Wangberg og Grønner er begge noen av Norges  mest lovende stoppere..

Erdin Demir kommer til å spille seg enormt opp, det føler jeg meg helt sikker på. I malmø fosset backene oppover i banen. Demir har de tekniske kvalitetene, trenger å jobbe litt med de defensive..

Spent på Sævarsson, han har farten og en meget god innstilling. Men holder teknikken og innlegssfoten ?

Der jeg synes man bør legge hovefokus er å finne en skikkelig klassemakker til Erik Huseklepp. En topp topp spiss hadde gjort enormt for dette laget.

I malmø var Molins og Erikson helt vitale i gullkampen.

Håper man først går etter en klassespiss.

Huff

Quote from: pidre on December 04, 2013, 09:43:49 AM
Quote from: Huff on December 04, 2013, 09:21:29 AM
Quote from: Xminator on December 04, 2013, 08:18:23 AM
Du kan ikke måle en playmaker i antall målgivende. På den sentrale midtbanen vår vil det handle om to ting, spillestil (jeg er spent på om Norbling lar en av de sentrale bli med i det offensive) og utvikling. Både Haugen og Badji må ta steg for å være med å skape en gullmidtbane for Brann, men begge har også vist potensialet til det. De er i en alder der vi skal forvente at de tar stegene og viser godt spill oftere.

Status akkurat nå er ett overbefolket midtforsvar uten toppene. Det blir en utfordring for Noling å få plass til en ny spiller der uten at det skaper en uggen stemning i spillergruppen.


Ellers ender vi opp med fem spisser dersom vi henter en til. Det er kanskje en for mye mye, selv om Lorentsens rolle først og fremst blir på Brann 2. Her er det vanskelig å si så mye enda før en vet mer om hvor god Drame faktisk er. Ut fra det lille jeg har sett vil jeg faktisk ikke utelukke at han er god nok for førstellveren til et medaljelag allerede (ett års utvikling siden han viste voldsomt potensiale i Vestlandshallen). Pusic funker som backup for Drame (om han er god nok) og Huseklepp, og jeg tror Norlings høye kollektive press ved balltap vil passe kroaten utmerket.



Vi har Lorentzen, Pusic, Drame og Huseklepp på topp. Lorentzen og Drame kan vise seg å være for uferdige, mens Pusic er ein ok spiss - men heller ikkje meir. Huseklepp kan bli foretrukket som kant. Etter mitt syn trenger vi ein spiss som veit kor målet står, og som har litt erfaring og er ein annan type enn Pusic. Ein som kan bevege seg smart i boksen, ein Winters-Finne type.


Enig og uenig. Som sagt er jeg usikker på hvor god Drame faktisk er, men jeg kunne tenkt meg at Norling vikk en sjanse til å finne det ut før vi hentet en ny spiss. Var ikke slik at jeg mente at vi garantert ikke trenger ny spiss, er bare litt usikker på Drame.  Så har han jo et støtteapparat som allerede er på plass som kanskje kan fortelle ham det. At vi jakter ny kant forteller meg forøvrig at Huse vurderes som spiss.

gladiporno

Quote from: Huff on December 04, 2013, 11:23:31 AM
Quote from: pidre on December 04, 2013, 09:43:49 AM
Quote from: Huff on December 04, 2013, 09:21:29 AM
Quote from: Xminator on December 04, 2013, 08:18:23 AM
Du kan ikke måle en playmaker i antall målgivende. På den sentrale midtbanen vår vil det handle om to ting, spillestil (jeg er spent på om Norbling lar en av de sentrale bli med i det offensive) og utvikling. Både Haugen og Badji må ta steg for å være med å skape en gullmidtbane for Brann, men begge har også vist potensialet til det. De er i en alder der vi skal forvente at de tar stegene og viser godt spill oftere.

Status akkurat nå er ett overbefolket midtforsvar uten toppene. Det blir en utfordring for Noling å få plass til en ny spiller der uten at det skaper en uggen stemning i spillergruppen.


Ellers ender vi opp med fem spisser dersom vi henter en til. Det er kanskje en for mye mye, selv om Lorentsens rolle først og fremst blir på Brann 2. Her er det vanskelig å si så mye enda før en vet mer om hvor god Drame faktisk er. Ut fra det lille jeg har sett vil jeg faktisk ikke utelukke at han er god nok for førstellveren til et medaljelag allerede (ett års utvikling siden han viste voldsomt potensiale i Vestlandshallen). Pusic funker som backup for Drame (om han er god nok) og Huseklepp, og jeg tror Norlings høye kollektive press ved balltap vil passe kroaten utmerket.



Vi har Lorentzen, Pusic, Drame og Huseklepp på topp. Lorentzen og Drame kan vise seg å være for uferdige, mens Pusic er ein ok spiss - men heller ikkje meir. Huseklepp kan bli foretrukket som kant. Etter mitt syn trenger vi ein spiss som veit kor målet står, og som har litt erfaring og er ein annan type enn Pusic. Ein som kan bevege seg smart i boksen, ein Winters-Finne type.


Enig og uenig. Som sagt er jeg usikker på hvor god Drame faktisk er, men jeg kunne tenkt meg at Norling vikk en sjanse til å finne det ut før vi hentet en ny spiss. Var ikke slik at jeg mente at vi garantert ikke trenger ny spiss, er bare litt usikker på Drame.  Så har han jo et støtteapparat som allerede er på plass som kanskje kan fortelle ham det. At vi jakter ny kant forteller meg forøvrig at Huse vurderes som spiss.


Spiller vi 4-4-2 blir Huseklepp sannsynligvis den ene spissen. Som kantspiller i den formasjon passer han dårlig til. Da er det naturlig å finne en makker til ham som er betydelig bedre enn Pusic. Det bør være mulig.

Lasaron

Det er ikke sikkert at Riise er så dumt. Hvis han kommer gratis og godtar en lønn som andre Brannspillere også har. Han kan spille venstreback hvis vi skyver Demir opp. Men jeg tror også han fort kan bli en meget habil midtstopper etter eliteseriestandard. En spillende en. Dessuten kan han bli kaptein. Det trenger vi. Har ikke troen på Jonsson som kaptein. Han må ut.
Tren på langskudd

Herman1


En liten tanke. Hvis vi henter to-tre klassespillere fra Sverige som skal gå rett inn på laget, hvordan blir det da i forhold til reglene om antall utenlandske spillere?

Det er jo en begrensning der som sier at man bare kan ha så og så mange utlendinger på laget, og vi har jo allerede noen spillere i laget og i troppen som er hentet utenfor landegrensene.

Noen som vet hvor denne grensen går i reglementet? 3 utenlandske spillere? 5?

gladiporno

Quote from: Lasaron on December 04, 2013, 11:38:16 AM
Det er ikke sikkert at Riise er så dumt. Hvis han kommer gratis og godtar en lønn som andre Brannspillere også har. Han kan spille venstreback hvis vi skyver Demir opp. Men jeg tror også han fort kan bli en meget habil midtstopper etter eliteseriestandard. En spillende en. Dessuten kan han bli kaptein. Det trenger vi. Har ikke troen på Jonsson som kaptein. Han må ut.


Demir har vel et for dårlig finteregister til å bli en god venstreving. Han er nok farligere når han kommer på overlapp bakfra som en offensiv back. Jeg tviler på noen Riise-overgang. Mer sannsynlig blir det en relativ ung venstrebeint midtbanespiller. Jeg kjenner ikke til det svenske markedet, men i Norge vil Herolind Shala være et spennende valg.

ZsoltKorcsmar

Slutt å snakk om Riise. Om Huseklepp har 5 mill i årslønn, krever nok Riise nærmere 10. Tror nok minimum 1-2 av forsterkningene våre kommer til å stamme fra denne listen: http://www.expressen.se/sport/fotboll/allsvenskan/har-ar-allsvenskans-50-basta-spelare---ar-2013/

Listen over de 50 beste spillerne i allsvenskan 2013. Norling vet nok akkuratt hvilke kvaliteter vi mangler, og hvilke spillere som besitter de egenskapene.

For å ta topp 3 på listen(viktig å sikte høyt):
Første plassen, Hamad, er uaktuell. Har vel signert for en klubb allerede.
Andreplassen, Eriksson, hadde vært en drøm. Vi kan lokke med god lønn og trener, men ofrer han CL? Neppe. Sjekk bevegeligheten, gjennombruddspasningene og avslutnigsteknikken: http://www.youtube.com/watch?v=zn921Bp0EYI&sns=em
Tredeplassn: Per Karlsson, rask og akrobatisk midtstopper. Musikk i mine ører. Ser at han ikke er spesielt høy (184), men hurtig, i landslagsdiskusjonog sin beste alder, 27. Står foran sine beste år.

Tok bare kjapt topp 3. Nedover på listen, noen dere har god kjennskap til? Hvem vil dere ha inn? Har ikke fulgt så godt med i allsvenskan desverre.

ZsoltKorcsmar

At den gamle forumfavoritten Borges havner rundt 25. Plass er vel en viss referanse. Han var vel "udiskutabelt" best i ligaen når han var i TL. Hvertfall mente Alsaker og kompani det. Kan hende han har tapt seg, men tror Borges hadde vært minimum topp 10 i TL i år.

Gulløl

Huse har vel 3,5 mill i årslønn i snitt over kontraktsperioden inkl. "sign on free" om jeg husker riktig. Best lønnet av Brann spillerne. Burde klart at fått en av de beste spillerne i Sverige over med den årslønnen.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Lasaron

Quote from: Herman1 on December 04, 2013, 11:48:10 AM

En liten tanke. Hvis vi henter to-tre klassespillere fra Sverige som skal gå rett inn på laget, hvordan blir det da i forhold til reglene om antall utenlandske spillere?

Det er jo en begrensning der som sier at man bare kan ha så og så mange utlendinger på laget, og vi har jo allerede noen spillere i laget og i troppen som er hentet utenfor landegrensene.

Noen som vet hvor denne grensen går i reglementet? 3 utenlandske spillere? 5?


Interessant poeng. Noen som vet dette? I så tilfelle bør Jonsson sin plass ihvertfall henge i en tynn tråd. Kanskje Mojsov sin også, siden han ikke er en spillende type. Og Birkir.
Tren på langskudd

dudo

Maks 11 i bruttotroppen, er det ikke slik?
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Xminator

De har ikke lov å si noe om hvilke land spillerene er fra. Det er innenfor eu og utenfor eu
Så vidt jeg vet går svensker inn i troppen på like vilkår som nordmenn.

dudo

Quote from: Xminator on December 04, 2013, 13:05:26 PM
De har ikke lov å si noe om hvilke land spillerene er fra. Det er innenfor eu og utenfor eu
Så vidt jeg vet går svensker inn i troppen på like vilkår som nordmenn.


For å være pinlig korrekt er vel forutsetningen at de har spilt tre år i Norge mellom 15 og 18 år. Altså ville Riise gått på den kvoten.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

gladiporno

Quote from: Xminator on December 04, 2013, 13:05:26 PM
De har ikke lov å si noe om hvilke land spillerene er fra. Det er innenfor eu og utenfor eu
Så vidt jeg vet går svensker inn i troppen på like vilkår som nordmenn.


Det stemmer nok ikke. Det var slik før. Nå snakker vi om forbundsutviklet og klubbutviklet. Hvis jeg ikke husker feil er det lov med maks 9 spillere som ikke er forbundsutviklet i hver spillerstall. Det er som regel utlending, men ikke nødvendigvis. Tijan Jaiteh vil falle inn under forbundsutviklet siden han kom hit så ung som han var. Det samme vil nok Drame bli hvis han blir værende i Brann noen år. Mens spiller som Magnus Wolff Eikrem tror jeg falller utenfor.

dudo

Fikk ikke redigert, men slik skulle svaret mitt være:

Quote from: Xminator on December 04, 2013, 13:05:26 PM
De har ikke lov å si noe om hvilke land spillerene er fra. Det er innenfor eu og utenfor eu
Så vidt jeg vet går svensker inn i troppen på like vilkår som nordmenn.


For å være pinlig korrekt er vel forutsetningen at de har spilt tre år i Norge mellom 15 og 21 år. Altså ville Riise gått på den kvoten, siden han dro før han fylte 18, mens Ojo eller Bentley ikke gikk på den kvoten, husker ikke hvem av dem.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

gladiporno

Quote from: dudo on December 04, 2013, 13:12:57 PM
Fikk ikke redigert, men slik skulle svaret mitt være:

Quote from: Xminator on December 04, 2013, 13:05:26 PM
De har ikke lov å si noe om hvilke land spillerene er fra. Det er innenfor eu og utenfor eu
Så vidt jeg vet går svensker inn i troppen på like vilkår som nordmenn.


For å være pinlig korrekt er vel forutsetningen at de har spilt tre år i Norge mellom 15 og 21 år. Altså ville Riise gått på den kvoten, siden han dro før han fylte 18, mens Ojo eller Bentley ikke gikk på den kvoten, husker ikke hvem av dem.


Sikkert Bentley. Må for øvrig korrigerer meg selv. En regelendring har gjort en spiller som Magnus Wolff Eikrem også regnes som forbundsutviklet. Mer om det kan leses her

http://tipsfotball.com/norsk-fotball/tippeligaen/eikrem-blir-«norsk»

Ellers kan vi ta en liten opptelling her hvem som faller inn i kvoten på ni ikke-forbundsutviklet spiller:

Birkir Sævarsson
Daniel Mojsov
Martin Pusic
Stephane Badji
Markus Jonsson
Piotr Leciejewski
Erdin Demir
Ibrahima Drame

Det blir 8 spillere. Hvis det stemmer at grensen er ni spillere, vil det si at vi kun skaffe 1 til spiller utenfor Norge med mindre vi kvitter oss med noen vi har her.

dudo

Jeg mener bestemt det er 11. Er det ingen som har spilt Brann på FM14 og kan avgjøre dette? :
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Kagain

Et par tanker:

Haugen diskuteres som spielführer og så videre. Om han kan fungere som en målgivende pasningssentral på midten av banen må vi antageligvis ha noen litt smartere spisser. En Huseklepp slik han var før han tok fatt på sitt utenlandsmareritt. Nå er det jo slik at vi har en potensiell Huseklepp i stallen allerede, nemlig Huseklepp selv. Han burde ikke ha mistet så mye som det tidvis så ut til at han hadde mistet i år. Trass i laber spilletid.

Får vi derimot en ny og mer utviklet spielführer kan det hende at Pusic etc. blomstrer . De klarer å gi de ekstra 10%. Pasningene blir plassert der spielführeren antar at spissene mest sannsynlig vil gå. Denne relasjonen vil jo da mest sannsynlig bli bedre og bedre. Og da snakker vi om en kar som er nærmere Barcelonaspilleren som ble nevnt.

gladiporno

Quote from: dudo on December 04, 2013, 13:45:27 PM
Jeg mener bestemt det er 11. Er det ingen som har spilt Brann på FM14 og kan avgjøre dette? :


Tror det var 11 før, men er nå endret til ni. Nå har jeg dessverre ikke fått spilt FM14, og har derfor kun en mye mindre pålitelig kilde å vise til:

http://ekstranett.fotball.no/Documents/Bestemmelser/2011/TurneringTippeliga_2013%20End..pdf

Se side 41 under Spillertropp.

krakra

December 04, 2013, 14:52:10 PM #3532 Last Edit: December 04, 2013, 14:54:02 PM by krakra
Quote from: dragn on December 04, 2013, 10:02:42 AM
Quote from: Xminator on December 04, 2013, 08:18:23 AM
Du kan ikke måle en playmaker i antall målgivende. På den sentrale midtbanen vår vil det handle om to ting, spillestil (jeg er spent på om Norbling lar en av de sentrale bli med i det offensive) og utvikling. Både Haugen og Badji må ta steg for å være med å skape en gullmidtbane for Brann, men begge har også vist potensialet til det. De er i en alder der vi skal forvente at de tar stegene og viser godt spill oftere.

Status akkurat nå er ett overbefolket midtforsvar uten toppene. Det blir en utfordring for Noling å få plass til en ny spiller der uten at det skaper en uggen stemning i spillergruppen.


Antall målgivende eller målpoeng er en god pekepinn på hvor du har spillere. Hvis du følger med på Juventus, har du kanskje verdens beste playmaker i Pirlo. Her er det snakk om at han ser finurlige løsninger, han utfører dem, og det resulterer i mål eller store farligheter. Og det ofte i løpet av en kamp. Hvor ofte er det Haugen som vrir om spillet slik at vi skaper sjanser? Eller sender stikkere igjennom til Pusiken eller Husiken? Altfor sjeldent. Nå kan litt av årsaken være Skarsfjord, men det er en annen diskusjon.

Setter vi Barmen inn i playmaker-rollen neste sesong, kan jeg garantere han vil ligge laaaaangt nede på målpoeng-skalaen. Derimot om vi hadde satt inn Stefan Johansen, hadde han kanskje muligens vært helt i toppen.


Uansett om du spiller i Serie A, Premier League, Tippeligaen eller 6 Divisjon avdelig 27,5, er en playmaker en som får ting til å skje. Haugen er den beste vi har i dag, men likevel ikke så sinnsykt god som folk skal ha det til.
I forhold til hvordan vi spilte i år var det ganske ofte at Haugen skapte farligheter og spilte igjennom spillere. Det er begrenset hvor mye du kan gjøre når "planen" er at du skal gå ned mellom midtstopperne, hente ballen og spille den opp til medspillere som står stille. Da er det ikke så mye finurlig å finne på. De gangene Haugen hadde ballen rettvendt på motstanders banehalvdel og det faktisk var bevegelse i laget foran ham ble det veldig ofte farlig. Jeg tror ikke det er noen sentral midtbanespiller som hadde fått flere målgivende pasninger for Brann i samme rolle som Haugen med samme spillestil.

Haugen er blant de beste vi har. Han er også blant de som har mest potensialet til å ta steget opp dit spillerne våre bør være hvis vi skal ta gull, og han er kreativ når han får sjansen. Men det er ingen tvil om at han ble misbrukt av Skarsfjord i år. Hvor ofte ser man midtstoppere med målgivende? For det var jo det Haugen ofte var i oppspillsfasen. En midtstopper.

dudo

And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Xminator

Vi vil seg flere både forløsende pasninger, målgivende pasninger og mål fra Haugen om han får gå oftere i angrep, slik en av de sentrale i ett offensivt 4-4-2 skal gjøre. Målgivende sånn midt mellom Piotr og to midtstoppere er ikke egnet for å øke den statistikken...

dragn

@Krakra

Som sagt, spillestilen og Skarsfjord og de greiene der får bli en annen diskusjon.


Det Haugen har vist er ikke spesielt høyt nivå over, det er jevnt over helt greit, ikke noe mer. Og han har i sin defensive rolle på midten hatt sjanse til det, det er ikke umulig å strø rundt med crossere og gjennomstikkere fra den defensive midtbanen. Når noen nevner at han er blant toppen over passningsevne og blikk, er å ta litt hardt i når han ikke har vist det. Han er ikke like god som f.eks stefan johansen, Thione, Jensen, Barrantes. Han kan sikkert bli god nok, men han er ikke der enda.
La meg understreke at jeg ikke mener han er dårlig. Du har en tendens til å dele ting i to, enten er man rask eller så er man treig, og han er absolutt ikke dårlig, men noe gullspiller er han ikke pdd.

Jose Arrogantio

Quote from: dragn on December 04, 2013, 10:02:42 AM
Quote from: Xminator on December 04, 2013, 08:18:23 AM
Du kan ikke måle en playmaker i antall målgivende. På den sentrale midtbanen vår vil det handle om to ting, spillestil (jeg er spent på om Norbling lar en av de sentrale bli med i det offensive) og utvikling. Både Haugen og Badji må ta steg for å være med å skape en gullmidtbane for Brann, men begge har også vist potensialet til det. De er i en alder der vi skal forvente at de tar stegene og viser godt spill oftere.

Status akkurat nå er ett overbefolket midtforsvar uten toppene. Det blir en utfordring for Noling å få plass til en ny spiller der uten at det skaper en uggen stemning i spillergruppen.


Antall målgivende eller målpoeng er en god pekepinn på hvor du har spillere. Hvis du følger med på Juventus, har du kanskje verdens beste playmaker i Pirlo. Her er det snakk om at han ser finurlige løsninger, han utfører dem, og det resulterer i mål eller store farligheter. Og det ofte i løpet av en kamp. Hvor ofte er det Haugen som vrir om spillet slik at vi skaper sjanser? Eller sender stikkere igjennom til Pusiken eller Husiken? Altfor sjeldent. Nå kan litt av årsaken være Skarsfjord, men det er en annen diskusjon.

Setter vi Barmen inn i playmaker-rollen neste sesong, kan jeg garantere han vil ligge laaaaangt nede på målpoeng-skalaen. Derimot om vi hadde satt inn Stefan Johansen, hadde han kanskje muligens vært helt i toppen.


Uansett om du spiller i Serie A, Premier League, Tippeligaen eller 6 Divisjon avdelig 27,5, er en playmaker en som får ting til å skje. Haugen er den beste vi har i dag, men likevel ikke så sinnsykt god som folk skal ha det til.


Haugen hadde bare to færre assist enn Johansen i fjor, og Pirlo strør ikke om seg med assists heller. Pirlo har bare hatt to-sifrete antall assist i fire sesonger siden 2001, og med vesentlig flere kamper enn Johansen og Haugen. Assist er ingen pekepinn for hvor god en playmaker er.

Dessuten, vanskelig å sende stikkere til spisser når du sendes ned til midtstopperne hele tiden.

dragn

Men se på denne sesongen som har vært. Ikke imponert meg. Han er god,men han er langt fra de beste i TL i den defensive rollen. Faktum er at han er god når han vises på banen, og det hender ofte han bare forsvinner helt. Når han først kommer oppover på banen, har han verken den syke teknikken eller hurtigheten til å dra av føste pressledd. Da har du ikke noe i utlandet og gjøre, og sannsynligvis ikke i toppen av TL å gjøre.

Når han derimot får ballen uten press, så ser vi sjeldent syke crossere ala Austin, eller gjennombruddspasninger i bakrom til vår raske ving/spiss Huseklepp som Andresen strødde pasninger til Helstad. Jeg kan huske den ene syke ballen til Pusic i bakrom, den var det klasse over. Men så skjer det en gang i løpet av en sesong, og da kan vi plutselig ikke snakke om klasse.
De fleste pasninger går på tvers. Det er et faktum. Jeg ser verken det som forløsende pasninger, kreativt, eller tempostyrende, i beste fall tempostyrende på en dårlig måte.

Jeg har definitivt troa på at Haugen kan bli god, men det er ikke noe fra årets sesong som tilsier at han er top-playmaker-NO

Huff

Ettersom vi bare kan hente en utlending til må en til to utlending(er) ut. Så greit er det.

Så forstår jeg ikke diskusjonen om en Haugen som -i likhet med resten- led av mangel på system samt at han gjerne omtrent var vår bakerste spiller foran keeper i år. Hvilken norsk spiller skal hentes som erstatter? Vi kan ikke bruke opp utlendingskvoten på den sentrale midtbanen.

Av utlendingene våre tror jeg minst en av stopperne må ut, og når det kommer til norske erstattere til spiss, stopper og kant ser jeg bare for meg Børven som realistisk å hente. Kommer ikke på en egnet kantspiller i farten, og på stopperplass tror jeg alternativene, som eksempelvis Semb Berge blir hinsides dyre.

Klaus_Brann

Quote from: Xminator on December 04, 2013, 06:53:50 AM
Om valget stod mellom Ojo og Børven så er valget Ojo.

Og vurderer å fortsette å skrive Nordling for å irritere mannskiten av K_B.


Det er ikke noe å lure på, selvsagt tar vi Ojo fremfor Børven, men det blir nok en helt annen.
Gå for Rikard, da er det vanskelig å bomme.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Churchill

tre nye klassespillere er visstnok det vi trenger. Høyland fra RBK på venstresiden, Karadas som stopper og gode gamle Helstad som bakromsspiss. Da kan vi kjempe med RBK neste år.
...we shall never surrender.

Klaus_Brann

Quote from: pidre on December 04, 2013, 07:46:38 AM
Haugen er spielfurer! Vi trenger i første rekke ein stoppar på øverste hylle, ein spiss og ein kaptein.


Dropp stopper, kjøp spiss, kant og en kreativ midtbanespiller og kjør 3-5-2. Da har vi god defensiv kontroll med tre midtstoppere og vingbacker samt defensive midtbanespillere som gjør at vi ligger kompakt og trygt og kan kjøre kontringsfotball som ikke er sett i Noreg tidligere:)
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Xminator

Du mener Richard? Eller var det Ricard?

Klaus_Brann

Quote from: dr_cyanid on December 04, 2013, 10:59:23 AM
Quote from: Xminator on December 04, 2013, 10:50:14 AM
Vi får ikke hente svenske spillere fra malmø som er under kontrakt. Det hadde sikkert gått i 2008, ikke i 2014.

Usikker på Børven. Han er "lokal" og det er vel det store plusset. Som spiller er det nok en del andre som er like bra. Det handler mest om det han gjør utenom å score mål. Det er godt mulig en slik spillertype vil passe godt i ett 4-4-2 Brann, da er det mer rom for å være dukk-opp-spiss. Og la Huseklepp ta det kreative. En Ojo-type er så mye mer. Han truer luftrommet bedre enn Børven. Men han har også større fart og dribler bedre i telefonkiosken. Svakheten til Ojo var i situasjoner der han fikk tid til å tenke og måtte søke medspiller.  Ikke hele tiden, men det var i pasningsspillet det sviktet mest. Men det er ikke Børvens styrke heller.


Ikke si det. Husk at lønnsnivået i Sverige er mye lavere. De aller beste i Sverige tjener rundt 3 mill i året - dette er jo langt under summene feks Huseklepp drar inn. Ikke umulig å matche det svenske lønnsnivået hvis man plutselig har fått økonmiske muskler i Brann. Men når det gjelder Molins, så utgår nok han. Har nylig skrevet treårsk kontrakt med MFF etter å ha kommet tilbake fra Anderlecht.

Men ja, som det poengteres her, MFF er kvalifisert for CL. Så spørs om det er lett å hente spillere derfra. Tror kanskje også Norling vil være forsiktig med å raide dem. Men fra alle andre svenske klubber bør det være helt mulig. Tobias Hysen i IFK tjener feks "bare" 3 mill i året og er blant Allsvenskans beste.


Hysén hadde vært noe. Da kan vi begynne å synge "Alle heter Glenn i Göteborg" også. Vinn vinn.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

brann89

Quote from: dudo on December 04, 2013, 13:45:27 PM
Jeg mener bestemt det er 11. Er det ingen som har spilt Brann på FM14 og kan avgjøre dette? :


Etter det FM 13 seier så er det max 9 som ikkje er trent i hjemmlandet.
Hærlige øyenblikk som Brann supporter: 2007 og 30 Oktober 2011 og SR/RN situasjonen

dudo

Quote from: brann89 on December 04, 2013, 17:31:40 PM
Quote from: dudo on December 04, 2013, 13:45:27 PM
Jeg mener bestemt det er 11. Er det ingen som har spilt Brann på FM14 og kan avgjøre dette? :


Etter det FM 13 seier så er det max 9 som ikkje er trent i hjemmlandet.


Jeg er åpenbart håpløst utdatert.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

stigh

Quote from: dudo on December 04, 2013, 17:52:42 PM
Quote from: brann89 on December 04, 2013, 17:31:40 PM
Quote from: dudo on December 04, 2013, 13:45:27 PM
Jeg mener bestemt det er 11. Er det ingen som har spilt Brann på FM14 og kan avgjøre dette? :


Etter det FM 13 seier så er det max 9 som ikkje er trent i hjemmlandet.


Jeg er åpenbart håpløst utdatert.



er 9 på fm14 og å er 9

Kid-A

- Nokon veit betre enn andre

Bybanen

Quote from: Gepard on December 04, 2013, 11:18:33 AM
Wangberg, Moisov, Grønner og Jonnson, jeg ser liksom ikke helt hvordan noen skal komme inn her uten å selge ? Vi har jo også Gjesdal i bakhånd. Mosiov har nettopp komt til klubben, og Norling må forventes å støtte seg på Markus som han kjenner fra før av. Wangberg og Grønner er begge noen av Norges  mest lovende stoppere..


Brann har lekket som en sil et par sesonger, og det naturlige vil være å starte der. Blir overrasket om ikke en skadefri Wangberg kaprer en plass, han har potensielt alt en midtstopper bør ha. Den andre stopperen tør jeg ikke spå, men en skadefri Johnson blir det vanskelig å komme utenom. Der har vi stopperparet tenker jeg.

Herman1

Quote from: dudo on December 04, 2013, 13:09:51 PM
Quote from: Xminator on December 04, 2013, 13:05:26 PM
De har ikke lov å si noe om hvilke land spillerene er fra. Det er innenfor eu og utenfor eu
Så vidt jeg vet går svensker inn i troppen på like vilkår som nordmenn.


For å være pinlig korrekt er vel forutsetningen at de har spilt tre år i Norge mellom 15 og 18 år. Altså ville Riise gått på den kvoten.


Det kan ikke stemme. Hvis Riise hadde reist ut som 14-åring, så hadde han vel ikke blitt klassifisert som "utlending" etter reglene?

Det er mulig jeg er dum, men dette var komplisert og vanskelig å forstå.

Det jeg egentlig er opptatt av å finne ut, er hvor mange utlendinger som kan spille på banen samtidig hvis de er over disse unntaksreglene vedrørende alder og utviklingssted.

:I

Go Up