• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Joggi Bogga

951
Brann / Sv: Overganger 2008
August 13, 2008, 10:27:40 AM
952
Brann / Sv: Billettsalgstall
August 13, 2008, 10:11:25 AM
Kommer han som gren på TV2 i høst?
953
Brann / Sv: Overganger 2008
August 13, 2008, 07:37:29 AM
Et eller annet rart foregår, ingen tivil om det. Det er nemlig ikke slik at det er spesielt vanskelig å få tak i spillere. Det har det aldri vært.  Det som derimot er svært vanskelig er å få gode norske og skandinaviske spillere til en billig pris. Og å få gode spillere generellt til god pris.

Det er for meg helt uforståelig at Brann ikke har speidere som jobber fast enkelte steder i verden. Feks i Brasil. Jeg kjenner selv en som formidler brasilianske spillere til laveredivisjonsklubber i Holland. Det er slettes ikke vanskelig, og det står spillere i kø for å reise. Det spilles vanvittig mange kamper på ulike nivåer i Brasil og det man skulle gjort er å velge seg ut en region for så å skaffe seg god oversikt over spillerne der. Hvis arbeidet pågår kontinuerlig, er det lett å være i forkant når det gjelder forsterkninger.

Men for at man skal kunne gjøre dette trengs det litt penger. Jeg tør vedde på at Brann er såpass flau over den prosent (eller promille) andelen av budsjettet som brukes til kartlegging av spillere at de aldri tør snakke høyt om hvor mye det er.

Har man råd til å bruke 17 mill på en spiss, bør halparten kunne settes av for å finne gull.
954
Brann / Sv: Billettsalgstall
August 13, 2008, 07:25:49 AM
Det er ikke spesielt vanskelig å forstå hvorfor folk holder seg hjemme.

I utgangspunktet har Brann en lang og trist tradisjon med å nedprioritere kamper i Europa. Det skal sies at det finnes enkelte unntak, men selv i den gode fjorårssesongen stillte vi ikke alltid med de elleve beste. Dette setter sine spor og folk husker lenger enn det Brann nok håper på.

Det er forresten komisk ø høre på hvordan man ofte maser om den viktige fjerdeplassen som skal sikre spill i Europa, for så å se spillere man knapt har hørt om entre banen sesongen etterpå for å møte europeisk motstand. Vi bør alltid, i alle euro-kamper mønstre de beste.

Dernest tror jeg det er viktig at Brann begynner å reflektere over prisnivået på kampene. Hvis de tyner folk heftig i seriekampene, er terskelen høyere for at folk gidder støtte dem når det teller som mest.

Ellers enig i argumentene om sen kampstart. Folk her er ikke vant til det. At kampen går på TV og at spillet og Branns satsning mot kampen virker tafatt hjelper heller ikke.

Vi får gi ekstra bra lyd fra oss vi som er der.

ed: typo
955
Brann / Sv: Brann-treninger
August 12, 2008, 18:17:23 PM
Selvsagt kan man trene mer. Fotballspillere trener tross alt ganske lite.  Dessuten kan andre former for trening enn den mest fysisk belastende (harde spilleøkter) gjennomføres.

Eksempler er taktisk trening, noe italienerne er drevne på. Eller mental trening som stort sett alle andre toppiddretsutøvere enn fotballspillere benytter. Eller som "klaus Brann" er inne på, trening på ferdigheter.

Men mest av alt har jeg lyst til at spillerne går gjennom angrepsmønstrene de er ment å skulle benytte seg av og studerer dem i lekse hver dag inntil de sitter. Et vanlig lag har bare en 5-6 stykker, så det skulle ikke være noen umulig oppgave.
956
Brann / Sv: Overganger 2008
August 11, 2008, 20:32:54 PM
Quote from: Belfort on August 11, 2008, 19:07:24 PM
Quote from: Kruxleiven on August 11, 2008, 18:51:12 PM

Tror du glemmer at Brann nærmest har nedfelt som styrevedtak at de skal ha nordiske spillere eller spillere som oppholder seg i Norden


Det er jo ganske ironisk når vi ser at den eneste spilleren med potensiale til å spille på det høyeste nivået er oppvokst langt pokker unna norden.
957
Brann / Sv: Treneren etter Mjelde
August 06, 2008, 15:29:17 PM
Vel, jeg tror du kommer med disse idiot-beskyldningene fordi du tiltross for en bitte liten penis likevel har et voldsomt markeringsbehov.
Skal vi fremover holde oss til sak fremfor latterlige og usaklige personangrep?
958
Brann / Sv: Treneren etter Mjelde
August 06, 2008, 14:05:57 PM
Odd var i hele den perioden en sellende klubb. Hver gang de fikk frem en spiller, ble han solgt fordi klubben ikke hadde økonomi til å drive Tippeligaspill på annen måte.

Til sammenligning kan vi jo prøve å huske tilbake til hvordan det gikk med Brann og Teitur da vi plutselig ble en sellende klubb. Vi var en god porsjon flaks unna et pinlig tap mot Sandefjord i kvallik.

Angående dette med at det er forskjeller å trene stor og små klubber så er dette i større grad myteomspunnet vrøvl enn harde fakta. I fotballverdenen utenom Norge, er det vanlig om ikke betingelse, at en begynner på lavere nivå i sin trenergjerning.

Hvis Xminator sitt "råd" skulle blitt fulgt ville ville Valencia og Liverpool aldri oppleve Benitez. Fotballverdenen aldri fått oppleve Maurinho på den store scene. Eller Wenger, Hitzfeld, Ancelotti, Scolari, Parreira mfl.

Nær sagt alle gode trenere/managere rundt om har trent mindre lag. Er spent på kildene du har for å forklare disse "store forskjellene".
959
Brann / Sv: Treneren etter Mjelde
August 06, 2008, 13:33:46 PM
Resultater kan være en begrunnelse hvis folk evner å se resulteter i sammeneng med potensiale i klubben, forventninger ved tiltredelse, økonomi, spillersalg underveis, osv.

Hvis du mener at disse to har gjort seg bort resultatmessig mener jeg at du ikke har denne helhetlige vurderingsevnen.
960
Brann / Sv: Treneren etter Mjelde
August 06, 2008, 13:15:08 PM
Quote from: thesevs on August 06, 2008, 12:58:53 PM
Ivar Morten Normark?
Arne Sandstø?

Og dette står du 100% inne for ? Dette er vel to trenere som ikke holder mål i det hele tatt.


Er dette et seriøst innlegg i debatten, eller et forsøk på avsporing?
Du trenger ikke svare i alle tråder hvis du ikke har noe å si. Når det er sagt ser jeg gjerne at du kommer tilbake på banen med BEGRUNNEDE meninger.
961
Kamper / Sv: FK Ventspils - Brann
August 06, 2008, 12:54:35 PM
Quote from: Torvanger on August 05, 2008, 21:33:04 PM
Jeg må le når jeg tenker på at Mjelde kjørte trening uten formasjonsøving grunnet to antatte latviske spioner. Hva i himmelens navn var poenget med det? Trodde virkelig MIM at det ga ham noen ess i ermet?
962
Brann / Sv: Treneren etter Mjelde
August 06, 2008, 12:46:17 PM
Flere gode kandidater her i landet slik jeg ser det.

Jonevret i Molde har et flott moderne spillestil som er avhengig av gode enkeltspillere (noe vi har) og bra løpskapasitet (noe vi tildels har og kan bli bedre på). Han virker som en markant nok sjef og har en bra CV. Har sett for lite av Molde til å vite hvordan han endre kampene under spillets gang, men de leverte da her i byen etter å ha vært under. Uansett skal det godt gjøres åå være svakere taktisk enn den nåværende naiviteten som leder oss.

Ivar Morten Normark er faglig sterk og har en del gode resultater å vise til. Blant annet var han den først som klarte å få ut potensialet i Aalesund. Han er nok mer skapt for en storklubb da hans stil er noe ambesiøs og ikke unnagjort på noen uker å lære inn. Han er en flott type som ikke er redd for å ta støyten for laget sitt. Utelukkende positiv og kan være den perfekte buffer som nervøse spillere trenger for å prestere maks i Brann trøyen.

Sandstø er drivende dyktig på sin spillestil. Har oppnødd fenomenale resultater både tabellmessig og ved utvikling av unge spillere. Han vil være den perfekte kandidat hvis Brann ønsker en trener som ikke vingler, men som kan drive frem en perfeksjonering av sitt system i 10 år om nødvendig. Hvis klubben ønsker kontinuitet og det nærmeste man kommer en garanti mot plutselige uvirkelige sprell fra en trener, er Sandstø mannen.
963
Kamper / Sv: FK Ventspils - Brann
August 04, 2008, 15:26:09 PM
Jeg er uenig med deg. Lag som Ventspils klarer ikke gode resultater mot Brøndby og Newcastle fordi de selv er gode, men langt heller fordi motstanderen gir blanke i å forbedrede seg skikkelig til kampen for ikke å snakke om elendig innsats i selve kampen.

Latvia ligger per idag på 31 plass på UEFAs klubbranking. Det er i samme sjiktet som Finland og Bosnia. Poengsankningen er også nedadgående og landet har ikke en stor fotballfortid som feks Hviterussland (BATE) har i kraft av Dinamo Minsks prestasjoner i tidligere Sovjet. Jeg er ganske sikker på at Hviterussland om få år vil distansere de baltiske landene mtp på klubb og landslagsprestasjoner.

Latvisk fotball er per dags dato elendig og forutsetningene for å bli markant mye bedre er ikke tilstede. Dels pga konkurranse fra andre sporter, dels pga svakt ressursgrunnlag (2,5 mill) og sist men ikke minst fordi deres beste spillere vil forsvinne fortere enn svint fordi baltiske spillere har godt rykte og har vist seg svært tilpasningsdyktige i nær sagt alle ligaer.

Tar vi dette seriøst så bløir det plankekjøring. Tipper 0-4.
964
Kamper / Sv: Etter kampen: Brann - Ham-Kam (4-1)
August 03, 2008, 12:45:40 PM
Jeg er litt overrasket over hvor positive folk på forumet og i ulike medier er til seieren igår.
Da vi fikk 2-1 var HamKam på vei mer inn i kampen som vi riktignok førte, men hvor vi ikke skapte noe som helst av farligheter basert på et oppbyggende planlagt spill. Det lille vi fikk var tilfeldigheter og faste situasjoner.

Etter 2-1 var vi gode, men jeg tror det var kun fordi HamKam viste seg som det elendige laget de er. Etter min mening har ikke HamKam hatt en virkelig god omgang siden de tapte 2-0 i molde for ca en måned siden.

Demba var ikke særlig bedre enn vanlig, hvordan Mjelde "leser" ting ut fra hans innhopp er for meg ubegripelig og korttenkt.
Backene våre og TJ, den eneste virkelige kommende klassespilleren vår, var gode. Winters var også ganske bra. Foruten dette var resten av laget en god del under det man burde forvente og jeg tviler på at gårsdagens prestasjon ville holdt til å i det hele tatt score (iallefall i åpent spill) mot bedre organiserte lag som Vålerengen og Tromsø.

Det jeg frykter nå er at Mjelde plutselig har "fått alle svarene sine" og bruker denne kampen som et hvileskjær som effektivt forbereder oss på å bli sendt på hodet ut av CL og medaljekampen i de kommende 2-3 ukene.
965
Brann / Sv: Eirik Bakke
July 10, 2008, 21:18:57 PM
Tromet funker ikke. Heller ikke triangel eller andre instrumenter med bare litt futt i.

Jeg er fullstendig klar over at majoriteten av forumbrukerne har blitt opplært til at trommer ikke hører hjemme i supporterkulturen, men det mener jeg er galt. Jeg tror flere her kunne hatt godt av å overvært en kamp i feks Tyrkia o gsett hvor vanvittig bra rytme det blir i hoiingen vha trommer.
966
Brann / Sv: Eirik Bakke
July 10, 2008, 20:22:31 PM
Savner trommer når sanger som dette (dvs. litt vanskeligere enn vanlig) skal øves inn. Vanvittig dårlig rytme mot BodøGlimt, det hadde vi unngått med tromme.