• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - nummer9

1151
Brann / Dylan, Helge og Cato
August 11, 2004, 12:29:44 PM
Det gikk bra med Haugen og Cato sammen på midten mot Odd. Dette var en bortekamp som brann spillte kynisk og der man kann si at brannlaget hadde en god dag.

Skal ikke lengre tilbake enn forrige kamp (Brann - Vif) for å se at denne kombinasjonen (Guntveit og Haugen) kan være forskjellen mellom 1 og 3 poeng. Selvfølgelig kunne Winters hatt mye bedre uttelling, og Oppdal kunne holdt seg på streken, og dermed hadde Brann kanskje vunnet 1-0. Likevel vil jeg si at etter Miller gikk ut ble brann utrolig defensive, og prøvde å "ro i land" en 1-0 seier på hjemmebane.

Den gangen satte jeg et spørsmålstegn med at Miller ble byttet med Haugen, og ikke med Knarvik. Nå er Knarvik på vei bort, og Miller er desverre eneste alternativ i den offensive midtbane, som jeg mener vi trenger når vi skal styre kamper på hjemmebane.
1152
Brann / Stallen 2005
August 07, 2004, 11:43:37 AM
Ingenting ville gledet meg mere enn å se Brann knuse alle bøndene her i landet, vinne TL, RL og hele sjampinjong ligaen (tar litt hardt i her kanskje).

Problemet er at RL og CL spilles for det meste på senhøsten og vinteren. Så lenge det ikke er undervarme på brann stadion, må man til med samme stressprosjektet med presenning som brann hadde for noen år siden (dere som husker godt får komme med mere info). Om jeg ikke husker feil ang denne presenningen, så kostet det tilsammen brann nesten 1 mill i ekstrautgifter for å gjøre stadion klar for kamp dengang. Dette vil lett gjøre at alle disse pengene man snakker om når det gjelder "europa"-turneringer, vil renne ned i et enormt pengesluk mtp. å gjøre brann stadion spilledyktig til disse kampene.

Vi må heller ikke glemme grunnen til at mastadonten ble satt opp før denne sesongen, ant sitteplasser = gjennomsnittlig tilskuerantall året før. Nå husker jeg ikke gjennomsnittlig tilskuerantall til nå, men var det ikke rundt 13-14 tusen? Da kan vi risikere at mastadonten ikke rives etter sesongen, men at vi må sette opp en ny ved siden av dagens. Det blir enda mere millioner i en midlertidig løsning. Regner ikke med at tilsuerantallet vil gå betydelig ned om ikke Mjelde sin stein på stein filosofi raser sammen med det første.
1153
Brann / Ribb sogndal!
August 07, 2004, 11:26:28 AM
Er jo alltids en eller to kvalitetsspillere på hver TL-lag, selv om det rykker ned.

MÃ¥ ikke glemme Soma  :wink:
1154
Brann / Stallen 2005
August 06, 2004, 16:02:49 PM
pompel: siste setningen din er talentløs. Hva er vitsen med å komme til spill i RL eller europacup om kampene må spilles i stavanger? Eneste fornuftige investering av noen av pengene brann sitter med nå er stadion. Det å satse pengene på en som kan gi noe sportslig suksè er et sjansespill. Resten bør man spare for å ha handlefrihet når det riktige spillertilbudet byr seg.

Fikser man opp stadion og bygger de sitteplassene som trengs (gjennomsnitlig tilskuertall sesongen før), så vil vi gjøre det enda "lettere" for "tvilerne" (de som lurer på om de skal gidde å stikke på stadion, men ikke gjør det) til å gå på stadion. Dette skaper mere inntekter fra tilskuere, interesse rundt laget, mere sponsorinntekter og dermed et enda bedre øk. grunnlag for sportslig satsing.

Vi trenger en stadion som vi kan være stolte av og som innfrir kravene til RL og UEFA. Da kan vi begynne å satse STORT!
1155
Brann / Hvem blir ny Brann-keeper?
August 03, 2004, 01:02:09 AM
De gjorde jo ca det samme i rbk for noen år tilbake. Da satte de Arni på benken og satset på stortalentet Espen Johnsen. Idag har de en klassekeeper som spiller på landslaget.

Jeg sier ikke at man skal kopiere rbk i alt de gjør, men dette kan gi gode frukter om noen år. Dette følger jo Mjeldes "stein på stein" filosofi. Kan kanskje være enklere å bygge opp en keeper på denne måten bak norges mest rutinerte og stabile forsvarsfirer (rbk hadde dette for noen år siden), men den som intet våger, intet vinner.

Alle dere som maser om nedrykk, brann trenger 7 poeng på de neste 10 kampene for å være "sikret" videre spill i eliteserien. Ingen lag med 30 poeng har rykket ned de siste 10 årene (rett meg om jeg tar feil). Ja, det blir feil når målsetningen var spill i RL, men jeg synes utbygging/forbedring av stadion bør være prioritert til man har lov å bruke den i RL.
1156
Ooops, mener selvfølgelig Opphaug. Litt sent nå, sliten...
1158
Brann / Roger Risholt
August 02, 2004, 23:35:09 PM
VG-Børsen, ikek få meg til å le. For all del, mannen kan være neste Zidane for allt jeg vet, men å basere spillerkjøp på grunnlag av gjenomsnittlig karakter spilleren har fått er noe man bare gjør i CM ellerno sånnt.

For å komme tilbake til diskusjonen ang Risholt, så har jeg sett svært lite av FFK sine kamper, så jeg er ikke i noe posisjon til å vurdere spilleren opp mot feks. Haugen. Vil likevel si at noe alternativ til Haugen trenger vi definitivt. Visste vi kom til å miste minst to av poengene mot enga idag når han kom innpå for Miller. Mannen løper mye, det skal han ha, men det er faen meg ikke mye annet han gjør riktig for tiden. Satt nesten heller å håpet på Knarvik når jeg skjønnte at Miller skulle av banen.

Haugen og Guntveit sammen på midten fungerer bare ikke. Brann blir helt tannløse i oppbygningsfasen av angrepene. Derfor blir det håpløse lange oppspill (fungerte nesten med MCallister på topp), og vi får aldri "slappet av" med ballen i laget. Slik fotball hører hjemme på Hawaii!
1159
Brann / Ivers mot Brann?
July 31, 2004, 21:23:41 PM
Regner med at vi skal greie å putte noen flere enn bøndene fra østpå greier å trille inn bak oppdal.

Mere moro med 3-2 enn 1-0!
1160
Brann / Bot og bedring.
July 30, 2004, 13:38:59 PM
Dette viser jo og litt hvor "feil" boten brann fikk i forbindelse med denne "spyttesaken" er. Hadde det vær en tilhenger av dette sheriff-laget som løpte inn på banen, ville det ikke fallt UEFA inn å bøtelegge sheriff. Dette fordi det er kamparrangørens ansvarsområdet å sikre tribunenene, både mtp. hjemme- og bortesupporterne.

Nå er jeg fortsatt ganske irritert på at NFF kunne finne på å bøtelegge Brann for noe en person gjorde på et arrangement de ikke hadde kontroll over. Håper Brann klager på dette, for det er helt skandaløst. Det å gå til sivilt søksmål mot den personen for å "sende videre" boten, er litt teit. Dette siden boten til Brann er helt på jordet i utgangspunktet. Noen som har noe mere infor på hva som skjedde i "spyttesaken"? Anket Brann avgjørelsen?

Tilbake til den omtalte saken, sender Rbk denne saken videre med et sivilt søksmål, er det helt tragisk. Skal ikke man sette arrangører ansvarlig for sikkerhet under et arrangement? Er jo klart at det ikke skal være en unnskyldning for å kunne gjøre som man vil. Om mannen var overstadig beruset, som antydet tidligere, så burde han vært kastet ut lenge før han fikk mulighet til å ta seg ut på banen. Det er Rbk sitt ansvar!
1161
Brann / Hvordan bruke overskuddet?
July 30, 2004, 10:23:10 AM
Hva skal vi i RL om vi ikke kan spille på stadion?

Hvor mye ekstrautgifter får vi om vi må gjøre klar stadion for disse kampene (med presenning osv osv.)

Jeg begynner å bli mere og mere skeptisk til alle disse RL millionene og hvor innbringende disse vil være. Tror vinningen vil gå opp i spinningen.

Intill stadion er klargjort for RL og evt. spill i europa (om vi er så heldige og kvalifiserer oss til det), så synes jeg det ikke er så spennende å bli kvalifisert til dette.

I værste fall ender vi opp med å spille "hjemmekamp" på viking stadion?
1162
Brann / Laget mot Molde
July 17, 2004, 12:18:15 PM
Jeg regner med at Guntveit er med i startelveren. Kan ikke tenke at Monsen setter ut kapteinen sånn uten videre. Var det ikke snakk om at hanstveit var småskadet også?
1163
Brann / Tilskuere
July 06, 2004, 17:52:17 PM
1164
Han fikk jo et valg: 2års kontrakt med klubben i alle våres hjerter, eller 3års kontrakt som garanterer benken hos svartefanden selv.

Det er klart at "Lønningen" vil gå etter det er mest penger, får jo 1 mill for å varme de trønderske benker...
1165
Brann / Brann - Tromsø
June 06, 2004, 19:24:40 PM
Jaja, da var kampen ferdig
og Brann kom seirende ut!

Er utrolig herlig å kunne fortsette den gode trenden på hjemmebane. Nå er det ikke det værste kampprogrammet fremover (om jeg ikke husker feil). Dette kan bli bra om vi får kvisen og olof tilbake. Må nemlig si at selv om vi vant idag, så var det ikke en imponerende seier. Lite finspill på midten, og dårlig uttelling på sjansene foran boksen fra de på midtbanen (spess den til Haugen)

Om vi får friskmeldt etpar spillere til, kan det bli en riktig koselig sommerferie (blandt "tre på topp" på tabellen?)
1166
Brann / Gi Winters ny kontrakt NÃ?
June 04, 2004, 19:11:57 PM
Vil si meg enig med Rudi her ang. Trond F. Ludvigsen. Vi må alle huske at Winters begynner å dra litt på årene, og vil mest sannsynlig aldri bli aktuellt å selge han videre fra oss om han får ny kontrakt nå. En viktig grunn til å holde på en spiller med så høy lønn, er videresalg. Når de skotske klubbene var så lite interresert i å betale noe særlig for winters, vil vi nok ikke kunne tjene inn noe her heller.

skrivefeil
1167
Hva f*en er "gloryhunters"? Skal liksom være et feiandes flott ord på medganssupportere?

Skjønner ikke hvorfor folk klager på at det kommer mange folk til staddan. Eneste problemet er vel at det kommer til å bli krevd enda flere sitteplasser til hente år. Skjønner selvfølgelig at det er ergelig at disse 15 000 ellerno som er på de best besøkte kampene ikke kan komme på alle hjemmekampene, men sånn er det nå alltid.

Noen vil alltid være litt mere interressert enn andre, og synes det ikke er så værst se et brann lag stange mot ett defansivt møkkafotballlag i 80, så få et mål imot på en kontring og tape. Er jo klart det er litt mere blest om et brann lag i medgang, som kan spille og vinne kamper. Er mye mere underholdning i det, kan vel enhver "hardcore" brannsupporter være ening i.
1168
Brann / Gi Winters ny kontrakt NÃ?
June 03, 2004, 14:50:28 PM
MÃ¥ si meg enig med Nixon her...

Vil og si at Winters ikke har  briljert nok denne sesongen til Ã¥ forsvare en lÃ¥nn godt over 1 million. Brann mÃ¥ for all del ikke begynne med Ã¥ dele ut millionlønner i hytt og pine.

Husker tilbake for ikke aaltfor mange år, en islending som ble hentet fra molde og "snyltet" til seg over 2 mill i året på brann benken... Ikke for å sammenligne prestasjonene til Winters og vedkommende, men for å si hvordan det kan gå når ting er "ute å kjører"...
1169
Brann / Formiddag på kontoret til Vollvik
June 03, 2004, 09:53:02 AM
Mr_Soma:
Om jeg ikke husker helt feil, var det vel snakk om 30% ved videresalg ellerno. Skulle ikke tro at dette forandrer seg om Azar skriver ny kontrakt, siden det nok er snakk om en salgskontrakt mellom Brann og rbk. Hadde ikke vært altfor dumt om han da plutselig ble solgt for endel penger til en utelandsk klubb da.

Når det gjelder hvem jeg synes Chess skulle satse på å hente til brann, tror jeg heller vi burde se på en skikkelig erstatter til Olof'en. Leser vel i bt at han kommer til å bli vekke endel kamper pga. av landslagskamper. Spiller han i tillegg bra i dem, så kommer det kanskje et skikkelig tilbud på han, og da reiser han nok...
1170
Brann / Formiddag på kontoret til Vollvik
June 02, 2004, 11:41:03 AM
Skjønner egentlig ikke hva folk har så sinnsykt imot Azar. Skjønner jo at en spiller som går fra brann til barteklubben blir uglesett, men det får være grenser.

Nå har ikke jeg den beste hukommelsen, men om jeg husker riktig var det mest brann som trengte penger, og ikke Azar som var keen på å forsvinne. Så mye rot som det var i brann den gangen, skjønner jeg at Azar ville komme seg til en klubb med litt større fremtidsutsiker. Hvem visste vel da at Mjelde skulle komme noen få år etterpå å bygge en murfestning på stadion (tenker på hjemmestatestikken til brann til nå).

Om Azar er verdt de millionene man må ut med for å hente han, det er en annen sak, men å be han legge seg ned å dø, det er bare teit. Kan kanskje heller ete litt drit?
1171
Brann / Hvor god er egentlig Ystaas?
May 31, 2004, 20:14:29 PM
QuoteEller tar jeg feil i at vi kunne trengt en ny spiss? I tillegg til Ystaas og Winters?


Noen som vet noe mere om hvordan det går med kontrakten til Winters? Vil vel mene at Winters er en bra spiller, men en lønn på mye over en mill er vel ikke så aktuellt. Han har vel spillt like mange seriekamper som Macallister, og scoret like mange. Vet at Winters var med på å snu Branns sisteplass ved sommerferie, til en superhøst ifjor, men når man nærmer seg 30 år bør man kunne være litt mere stabil. Winters har vel ikke akkuratt være noe stor trussel foran motstandernes mål til nå.

Håper at Ystaas ikke bare er et blaff, men holder statestikken oppe med 2 mål per 3 spillte kamper.

Men er enig om at vi må være på utkikk etter en ny spiss, særlig om Winters pakker sakene sine etter denne sesongen...
1172
Brann / Dagbladets glorifisering av Vif
May 17, 2004, 16:12:06 PM
Hehe

Nå er jo Dagbladet.no en av de få nettavisen som ikke er i streik:

http://www.dagbladet.no/kultur/2004/05/12/398166.html

Viser jo bare enda en gang at det er passe talentløst det de driver med der borte...

Nå var det ikke for å syte om at Dagbladet holder med det ene eller det andre laget, men mere for å høre om det er jeg og ikke Dagbladet som har missforstått Vif sine prestasjoner til nå...
1173
Brann / Dagbladets glorifisering av Vif
May 17, 2004, 15:50:42 PM
I disse dager med journalist-streik er det smått med oppdateringer på de fleste nettavisene for tiden. Siden jeg er så heldig å sitter på jobb som er rimelig kjedelig idag, og har tilgang til internett, måtte jeg jo ta en kjapp runde å se etter nytt om laget i de flestes forbrukernes hjerter, Brann selvfølgelig.

Siden det var ca ingenting nytt på både BT og BA's sine nettsider, havnet jeg innpå vår alles gode fotballekspertavis, Dagbladet. Der fant jeg denne artikkelen:

http://www.dagbladet.no/sport/2004/05/17/398367.html

Her leser jeg til min forundring at:
QuoteVIF har ballspillere nok til å spille bra mot de fleste. I hvert fall så lenge stilen prioriterer ballhold langs bakken.


Nå skal ikke jeg si at jeg har sett alle kampene Vif, men at de har en slik fantastisk midtbane at de kan spille bra mot de fleste, har jeg ikke sett. Så feks hele kampen mot brann, endel mot Viking, og endel av kampen mot LSK. Grunnen til at jeg ikke har sett mere av Vif må være at de rett å slett er så J*VLIG kjedelig å se på. Det at Vif ligger såpass bra ann på tabellen som de gjør idag, er for meg en like stor gåte, som at Rekdal kan prestere å klage på andre lag når det scores lite i TL.

Selve artikkelen handler jo egentlig om at Rbk har hatt en ganske begrederlig start på sesongen (på tross av at de vant mot brann). Nå er jeg også en av de som gjerne skulle sett at Rbk rykket ned, nesten for enhver pris. Men jeg mener det er passe optimistisk å tro at Rbk skal bli rundspillt av et Vif lag som i praksis bare kan spille rævva kontringsfotball og score på dødballer. Nå må Dagbladet bestemme seg om de skal satse på å være en landsdekkende avis med en noenlunde upartisk dekning av TL, eller om de skal være en lokalblekke for Vif-tilhengerne.