• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - gladiporno

6351
Kamper / Minner fra Brann-Tromsø
April 13, 2009, 13:09:15 PM
6352
Kamper / Sv: Minner fra RBK-Brann på Lerkendal
April 07, 2009, 07:47:00 AM
QuoteHvem er det beste bortelaget av Brann og RBK?


Når jeg i mitt andre innlegg presiserer at det er kampen RBK-Brann og ingenting annet som er utgangspunktet for min definisjon av "bortelag", er faktisk ikke hvem av Brann og RBK som er det beste bortelaget lenger interessant. Kampen og lagene er forskjellige enheter. I enheten "RBK-Brann per 05.04.2009" er det kun ett hjemmelag og ett bortelag, og de er henholdsvis RBKog Brann.

QuoteFor øvrig vet jeg jo utmerket godt hva du mente med det du skrev. Jeg skulle bare flisespikke litt.


Og jeg er enig i den første spikkingen din, da jeg ikke spesifiserte at det var "kveldens kamp" jeg snakket om i åpningsinnlegget. Ikke like enig i den andre spikkingen din da jeg mener at min presisering ikke lenger gjorde en slik tolkning mulig.
6353
Kamper / Sv: Minner fra RBK-Brann på Lerkendal
April 05, 2009, 19:59:27 PM
QuoteDe er det beste bortelaget selv om de spiller hjemme.


Jeg er litt usikker på hva du mener her. Tenker du på statistikken fra årets/fjorårets sesong eller fra oppgjørene mot Brann? Ellers kan de ikke være det beste bortelaget i kveldens kamp da de faktisk er hjemmelaget. Det er kun et bortelag i oppgjøret RBK-Brann i kveld og det er Brann.
6354
Kamper / Sv: Minner fra RBK-Brann på Lerkendal
April 05, 2009, 09:54:53 AM
QuoteEneste eg reagerer på er at Brann vant på Lerkendal i 2006. 1-3 i Royal Leauge. Greit at det er en leketurnering men det er en obligatorisk kamp! Veldig viktig for oss som stod i snøføyken og frøs helt til Huseklepp scorte på et frispark! Hentet faktisk opp en 1-0 ledelse RBK til 1-3 seier til Brann. Hvis jeg husker rett så scorte vel Armann og?


Glemte helt den kampen, ja. Var mest serie jeg tenkte paa. Stemmer at Armann scoret.
6355
Kamper / Sv: Minner fra RBK-Brann på Lerkendal
April 05, 2009, 09:48:36 AM
QuoteRBK er det beste bortelaget...


Ikke i kveldens kamp...
6356
Kamper / Minner fra RBK-Brann på Lerkendal
April 05, 2009, 07:34:59 AM
Rosenborg-Brann er en av de store klassiske prestisjeoppgjørene i norsk fotball, og betyr noe ekstra for begge lag og dets supportere. Få, inkludert Brannsupportere, levner Brann store muligheter til poeng foran kamper mot RBK på Lerkendal. Noe av årsaken til det er at vi har hatt noen grusomme tap mot dem som 0-9 i 1994, og 0-10 i 1996, samt det er svært sjelden, og veldig lenge siden vi har vunnet der oppe. Vi må faktisk ti år tilbake i tid, i sesongen 1999, for å finne siste Brann-seier. I løpet av de siste 20 årene har vi kun vunnet 2 ganger på Lerkendal.

Statistikken er meget dårlig, men det blir veldig feil å forvente tap hver gang Brann dra opp til Trondheim. Vi evner faktisk å spille noen uavgjorte kamper mot Rinnanbanden også. Så sent som i fjor vår da vi stjal ett poeng helt mot slutten av en kamp der vi spilte som grisen og var heldige som ikke lå under med mer enn ett mål. Thorstein Helstad, som bruker å gjøre det bra mot RBK, fikset scoring da El Fakiri serverte ham for blank goal ti minutter før slutt. For de heldige av oss som husker tilbake til 1962 da Brann faktisk sikret seg seriegull etter å ha slått RBK 4-1 på Lerkendal, i en kamp der RBK med tap skulle rykke ned, noe de altså gjorde, og for å gjøre ydmykelsen total tok flere av Brannspillerne fotballskoene og fullførte sluttminuttene på sokkelesten, har jeg to ting jeg vil si: Jeg skulle ønske jeg var født dengang, og at jeg håper inderlig at det skjer igjen!

En ting som har plaget meg svært mye, er at Brann bestandig taper avgjørende oppgjør mot RBK. Kamper det svir mest å tape. Det plager meg faktisk mer enn stortapene. Kamper som cupfinalene i 95 og 99, semifinalen i 98, og ikke minst seriefinalen i 2006. Dette er kamper der det er helt essensielt for begge lag å vinne, dessverre har alle har endt med bitre tap for Branns vedkommende. Vi har vunnet mot RBK tidligere, men enten så vinner RBK serien likevel, slik som i 93 og 99, eller i 2007 der RBK ikke var utfordrer til gullkampen. Det hadde virkelig gjort seg om vi kunne slått dem i en seriefinale, cupfinale, e-cupkamp der taperen virkelig blir stående som den store taper, og vi får se bilder av Nils Arne Eggen, Rune Bratseth, Roar Strand, Mini, Erik Hoftun, Steffen Iversen og resten av den heslige Rinnanbanden på gråten på riksdekkende fjernsyn og sutrer over feile offsideavgjørelser, dumme utvisninger, dumme bergensere og hva de enn finner på. Måtte den dagen komme!

Men som tidligere nevnt, vi har ikke bestandig tapt mot RBK på Lerkendal, selv om det selvsagt har blitt altfor mange nederlag. Siden siste seier i 99, har Brann og RBK spilt uavgjort i 2000, 2001, 2003, 2006 og 2008. Det er faktisk 5 av 9 ganger.Altså har vi ”kun” tapt 4 ganger de på de siste 10 oppgjørene. Det er faktisk ikke så ille, og Lerkendal bør derfor heller ikke ansees som en ”skrekkens arena” der vi er dømt til å tape slik mange later å tro.
 
Det er dog likevel et faktum at seier der oppe er sjeldne vare. For oss som ikke husker 1962 er 4-0-seieren i 93 i så måte en minneverdig affære. Riktignok nok med en viss bismak ettersom sesongen i seg selv endte svært dårlig med kun fire poeng over kvalikplass. Svenskfloppen (en av mange i Brann-historien for øvrig) Kaj Eskelinen sjokkerte de trøndervennlige kommentorene med å gi Brann ledelsen mot gullfavorittene på Lerkendal. Mindre sjokkerte ble de ikke av at Soltvedt økte ledelsen før omgangen var ferdigspilt, og når Trond Nordeide satte på til 3-0 var det lite tvil om at vi var vitne til en liten sensjasjon. Geddis scoring fra dødlinjen, som nok ”landslagskeeper” Ola By Rise må ta på sin kappe, avsluttet den herlige ydmykelsen av trønderne til 4-0. Litt uvirkelig selv om RBK fremdeles var i startgropen av sin storhetstid og sågar ikke en soleklar gullfavoritt, var de fremdeles regnet som langt bedre enn Brann i utgangspunkt, noe de nok også var, og en storseier på bortebane, en bane der vi ikke har hatt noen seire siden nettopp nevnte kamp i 1962, kom derfor som en svært gledelig overraskelse.

For egen del er det nok 99-kampen mitt klart beste minne av oppgjørene på Lerkendal. For det første fordi jeg nå var en betydelig større Brann-supporter enn det jeg var i 93, for det andre fordi kampen var særdeles spennende der vi snur kampen fra 0-2 til 3-2.

RBK dominerte 1.omgangen, men slet med å skape de helt store sjansene mot et kompakt Brann-forsvar. Likevel var det The Rinnans som tok ledelsen da Runar Berg, som var i sitt livs form, skjøt via Cato Guntveit og i Brann-målet. Da samme mann økte ledelsen, var det naturlig å anta at løpet var kjørt nok en gang.

Men det ville seg annerledes. En lang ball mot bakrommet blir fulgt av Bragstad og Løvvik. Førstnevnte demper ballen med låret slik at ballen ruller inn til RBK-keeper Jørn Jamtfall, som plukker opp ballen med hendene. Dommer løper mot RBK-målet og dømmer indirekte frispark. Mens Jamtfall skriker ut sin vrede, tar Kjetil Løvvik ballen, og slår den hurtig til Kvisvik som chipper ballen forbi Jamtfall og i mål. Dommer underkjenner scoringen, uten at Brann-spillerne var helt enige. Men Løvvik ristet fort vekk skuffelsen. RBK hadde kalt tilbake hele laget som sto på rekke langs hele målet. Frisparket taes ved femmeterstreken, men med 11 trøndere til å vokte målet, ser ikke utsikten mot en sårt tiltrengt redusering særlig lys ut. Men Løvvik klarte brasene. Med strak vrist banket haugesunderen ballen i nettaket, pakkene som sto på målstreken kunne lite gjøre enn å konstatere at reduseringen var et faktum. En enorm prestasjon av Løvvik, og Brann er tilbake i kampen.

Vi trengte ikke vente lenge på utligningen. Et par minutter etter pause blir det slått inn en corner fra høyre. Jørn Jamtfall gjør en sine mange tabber i karrieren da han mister ballen rett i føttene på målscorer Kjetil Løvvik. Haugesunderen står med ryggen mot mål, men tverrvender lynraskt og sender ballen på tvers til en bedre plassert Thorstein Helstad. Den da unge hedmarkingen demper ballen med høyrefoten i en bevegelse, før han i neste bevegelse dytter ballen forbi målstreken. 2-2! 

2. omgang er kanskje en av de mest solide borteomgangene jeg har sett av Brann noengang. Vi var veldig disiplinerte i forsvarsarbeidet, nektet RBK-spillerne rom til å skape store målsjanser, samtidig som vi var farlige på kontringer og på dødballene. Selv om pakket hadde mye av banespillet, da de jaget etter et seiersmål, evnet de knapt å skape noen kvalifiserte sjanser, mens vi var minst like farlige fremover. Vi hadde flere store farligheter, men kampen så lenge ut til å ebbe ut i uavgjort. Men ca. fem minutter før slutt kjører RBK et nytt angrep mot Brann målet. Rushfeldt forsøker seg med et skudd som blir blokkert omtrent på Branns femmeter. Der står Jan Ove Pedersen og Cato Guntveit. Sistnevnte slår ballen til Pedersen mens han selv fosser fremover langs Branns høyresidelinje. Jan Ove Pedersen avanserer fra Branns straffefelt mot midtstreken før han slår ballen til Thorstein Helstad som står på høyrekanten. Helstad går noen meter før han ser Cato Guntveit som har sprintet fra sitt eget straffefelt til langt inn på RBKs banehalvdel. Helstad slår ballen til en fossende Guntveit, som hadde ristet av seg en utslitt Bergdølmo som halvhjertet forsøkte å følge den tidligere Fana-spilleren. Guntveit får ballen på høyrekanten, på høyde med sekstenmeterstreken til pakket. Han sender ballen til en umarkert Kjetil Løvvik foran mål, som svært enkelt kunne bredside ballen i mål. 3-2! Brann har klart å snu 0-2 til 3-2 på Lerkendal! Og hvilket angrep det var på seiersmålet! Kjetil Løvvik var målscorer, men mannen som skal ha størstedelen for målet er utvilsomt Cato Guntveit. Det sugende løpet hans fra egen femmeter til RBKs sekstenmeter var den avgjørende faktoren for angrepet og scoringen. Helt utrolig at han klarte å sprinte så raskt etter å ha spilt 85 minutter med kraftanstrengende fotball. Så synd at hans fysiske form aldri blir den samme igjen etter de to langvarige skadeperiodene han har hatt i karrieren.

Seieren i 99 ble fulgt opp med to forrykende kamper i 2000 og 2001 der vi spilte henholdsvis 4-4 og 3-3. I 2003 ble det 2-2 da selveste Helge Haugen banket inn 2-0-målet. Kampen endte som så ofte før med at RBK kom tilbake. Jeg tror nøkkelen for å vinne mot RBK er å score på slutten slik at de ikke får tid til å komme tilbake, slik det var i 99 og i fjor da vi ranet til oss ett poeng.

Av dagens Brannspillere finner vi (dessverre) tre spillere som har begått den synd å spille for trønderpakket. Disse er Hassan El Fakiri, Azar Karadas og Jan Gunnar Solli. Sistnevnte må dog stå over kveldens kamp pga. skade. RBK har i dag ingen med fortid i Brann, men det er relativt mange spillere som har spilt for begge disse hatklubbene (bl. a. nåværende Brannformann).

Disse er (med forbehold om mangler):

Kjell Øyasæter
Jarle Råum
Hans Brandtun
Trond Egil Soltvedt
Morten Pedersen
Rohnny Westad
Hassan El Fakiri
Azar Karadas
Kenneth Storvik
Thorstein Helstad
Trond Fredrik Ludvigsen
Jan Gunnar Solli

I tilllegg har den tidligere Stadionfavoritten Jan Halvor Halvorsen vært medlem av A-stallen i RBK (tror det var I 95-sesongen). Men skader gjorde at hardhausen aldri fikk noen obligatoriske kamper for pakket (tror jeg) før han la opp ved sesongslutt. Hans navn er derfor ikke så meget besudlet.

Tidligere RBK-trener, sotraværing og grinegutt Knut Tørum har spilt aldersbestemt fotball for Brann. Husker jeg riktig var han også en del av juniorstallen til Brann da klubben (med blant andre Jokke Bjørklund og Roy Wassberg på laget) tok NM-gull for junior i 1989. Han spilte dog ikke finalen, tror jeg. Branns nåværende assistenttrener Rune Skarsfjord har også hatt en tilsvarende jobb i RBK.

Nok sagt, god kamp. Måtte det beste bortelaget vinne.
6357
Kamper / Sv: Kamptråd: Brann - Stabæk 22.03
March 24, 2009, 07:06:19 AM
QuoteMen du må fortsatt oppnå en klar fordel med handsen for at det skal blåses!


En vanlig mistolkning av hva som er straffbar hands, som er veldig utbredt, ikke minst blant TV2s såkalte eksperter. Likefullt er det helt feil. Hvorvidt spilleren som handser oppnår en fordel av handsen eller ikke spiller ingen rolle for handsens straffbarhet. En hands er kun straffbar hvis dommeren tolker det slik at handsen er begått med forsett. Et eksempel på en soleklar straffbar hands er det Kobayashi fikk gult for. 

6358
Kamper / Sv: Kamptråd: Brann - Stabæk 22.03
March 23, 2009, 08:54:36 AM
Urovekkende svakt taktisk av Nilsen å gjøre et slikt bytte med det kampbildet som var i går, der Stabæk sto høyt og måtte ta flere og flere sjanser for å jage utligning. Perfekt føre for en hurtig mann på topp, og man hadde samtidig tvunget Stabæk til å stå lavere. Istedet gir vi kampen fra oss. Helt utrolig bittert.

Edit:

Til journalister fra dagsavisen, dagbladet og annet østlandspakk: jeg har ikke krevd Steinar Nilsens avgang, og jeg vil for all del IKKE ha Martin Andresen som ny Brann-trener!
6359
Brann / Sv: Speaker på Stadion.
March 23, 2009, 07:21:24 AM
Nå var jeg ikke på Stadion, men slik han er blitt beskrevet her inne, virker det som en kanonspeaker! Har alltid irritert meg grønn over all gjøgleriet og håndballinspirerte fjortisfaktene til Erik Hanøy. Herlig med en speaker som snakker som en voksen mann, og som ikke desperat forsøker å "løfte opp" stemningen.
6360
Kamper / Sv: Kamptråd: Brann - Stabæk 22.03
March 22, 2009, 22:15:06 PM
De tenkte vel for mye på resultat og 11 mann. Men enig i at Nielsen aldri skulle blitt satt inn igjen. 
6361
Kamper / Sv: Kamptråd: Brann - Stabæk 22.03
March 22, 2009, 22:13:39 PM
Steinar Nilsen var faktisk en del kritisert av TIL-fansen for å være taktisk svak og lite flink til å lese kampbildet og handle utifra det. En del av kritikken gikk også ut på at han er lite villig til å gi talenter sjansen. Dette lenge før han ble aktuell for Brann. Så langt har han i hvert fall ikke motbevist dette.
6362
Kamper / Tilbakeblikk: Brann-Stabæk
March 22, 2009, 17:52:35 PM
6363
Brann / Sv: Møte med Bruun, Nilsen og Skarsfjord
March 21, 2009, 09:28:22 AM
Rent teknisk er man ikke bosmann før kontrakten er utgått. For Andresens del var det desember 2007. Sommer 2007 var han ikke bosmannspiller, men da var det mindre et halvt år til han blir bosmannspiller, med det følge og privilegiet at han kunne signere for hvilken klubb han ønsket.

Med "bosmannspiller" i mitt forrige innlegg siktet jeg til spillere med under ett år igjen av kontrakten. Ser at min definisjon ikke nødvendigvis er helt god, og jeg nok skulle vært mer presis i ordbruken.

Poenget mitt er at Bruun Hanssen ikke kan tilegges skyld for at Andresen ikke forlenget før 2007, slik jeg har inntrykk av noen gjør, da det var andre som styrte butikken.

Forøvrig er det ganske fascinerende å se hvordan folk later til å glemme at POL faktisk var mye kritisert da han var sportsdirektør, ikke minst var han ifølge mange nettopp svært avventende med å forhandle med spillere om kontraktsforlenging. Er det de samme debattantene som i dag geniforklarer POL?
6364
Brann / Sv: Møte med Bruun, Nilsen og Skarsfjord
March 21, 2009, 04:21:48 AM
6365
Utrolig irriterende å høre på Erik Mjelde etter kampen. Helt for jævlig
6366
Fint at det var flere som likte innlegget. Og Dudo, du skal se bort i fra at en lignende tråd dukker opp igjen foran de neste kampene, nei.
6367
Kamper / Historikk og minner fra Brann - Sandefjord
March 15, 2009, 08:46:10 AM
6368
Brann / Sv: Hva sier magefølelsen om årets sesong?
March 14, 2009, 09:29:32 AM
Topp 5 tipper jeg. Brann har faktisk en bra stall, og en i utg. meget sterk førsteellever hvis spillerne spiller opp mot nivået sitt. Er faktisk mest usikker på Steinar Nilsen. Er han bedre enn det jeg tror han er kan det faktisk bli gullkamp.
6369
Bilder og filmer / Sv: 1996-97 SK Brann v Liverpool
March 08, 2009, 06:59:25 AM
Tragisk kamp der grisen Robbie Fowler gjør en once-in-a-life-time prestasjon og sender Liverpool ufortjent i ledelse. Flo kom alene mot keeper to ganger og presterte å misbruke begge sjansene. Mjelde hadde vært skadd og kom derfor ikke inn før etter pause. Brann startet kampen i uvante 4-5-1-formasjon der Arne Vidar Moen debuterte som midtbanedirigent (!). Mannen som i løpet av karrieren aldri har slått en presis pasning på over fem meter erstattet Jan Ove Pedersen fordi Knut Kristiansen presterte å diskvalifisere både ham og Birkir Kristinssson fra laget ved å leie dem ut til Hartlepool. Hele kampen var ødelagt på forhånd, at vi presterte å spille uavgjort og dominere mot Liverpool likevel sier egentlig mer om datidens Liverpool-lag enn om Brann.
6370
Brann / Sv: Overganger 2008
January 09, 2009, 15:32:01 PM
de 19 målene auget sikter til er nok antall mål David Nielsen og Morten Moldskred scoret til sammen i fjorårets eliteserie. Disse inn, demba ut er faktisk en veldig bra deal. Forstår ikke all skepsisen. Tror dere undervurderer David Nielsen en smule. Jeg er også skepsis, men mer over den uavklarte situasjonen Nielsen har med den danske domstolen enn hans fotballkvaliteter.
6371
Brann / Sv: Talentarbeid
January 04, 2009, 20:09:15 PM
RBK hadde ikke lavere aldersbestemt fotball enn juniortrinnet inntil nylig, så jeg tviler når det gjelder Skjelbreid. Tarik har en fortid fra Trosvik, men husker ikke når han dro derfra.

Ellers er det selvfølgelig en god del eksempler på profiler i Tippeliga med guttelagserfaring fra en toppklubb, selv om de helt klart tilhører mindretallet. Noen jeg kommer på i farten er for eksempelvis Kjetil Wæhler, Knut Borch, Mohammed Fellah, Tomasz Sokolowski og vår egen Hassan El Fakiri.

Brann er på ingen måte noen mønsterklubb i denne forbindelse. Av profiler i nyere tid har vi vel Roy Wassberg (kom til Brann som småguttspiller) og Cato Guntveit (var vel 15 da han kom fra Fana?) som i hvert fall kan nevnes.

Litt usikker på når mannen med de 100 oppholdene i Brann, Knut Walde, begynte i Brann for første gang, mulig noen kan komme med mer opplysning. Erik Mjelde var vel 13 da han kom til Brann, flere av spillerne som tok junior NM-gull i 2002 for Brann hadde spilt for klubben i mange år. Erlend Storesund hadde for eksempel ikke spilt for en annen klubb enn Brann noensinne før han dro til Løv-Ham. Arve Walde var heller ikke gamlekaren da han begynte i Brann.*

Så det er mulig å få frem noen, selv om det ikke er enkelt.

*Med forbehold om feil ved enkelte av påstandene, har ikke dobbeltsjekket noe
6372
Kamper / Sv: Brann - PSV Eindhoven
January 02, 2009, 08:28:15 AM
Dette laget var bare helt rått. Vi hadde vel nesten 4 mål i snitt per kamp den høsten med dette laget her. Vi var simpelthen helt jævlig gode offensivt; det gikk knapt en kamp uten at vi skapte 10-15 store sjanser . Dessverre ble det også mange mål imot.

Men det tok en stund før dette laget satt seg, Brann innledet jo sesongen i 4-3-3, og Mjelde kom jo ikke til klubben før serien var nærmere halvspilt.
6373
Brann / Sv: Hvor god var egentlig Kniksen?
December 05, 2008, 04:34:06 AM
QuoteOg hvis han ikke hadde vært god nok for dagens Brann-lag: Er det da riktig å hevde at han er tidenes beste Brann-spiller?



Tror det skal godt gjøres å finne en spiller på 60-tallet i hele verden som er god nok for dagens Brann-lag.

6374
Brann / Sv: Treneren etter Mjelde
November 10, 2008, 19:49:12 PM
6375
Brann / Sv: Brann 2
November 04, 2008, 06:18:29 AM
QuoteJuniorlaget var landets beste da de vant NM i 2002. Men det var heller et resultat av et godt kollektiv enn så mange utrolig store talenter. Erik Mjelde og Arve Walde var vel de største talentene.


Enig i at det var kollektivet som var Branns styrke. Vi hadde et veldig balansert lag med spillere som utfyller hverandre godt. Det var ikke lett å få øye på de helt store talenter. Med ett unntak dog, etter mitt syn. Det forundrer meg fortsatt at det ikke ble noe av ham. Var vel ikke fylt 18 engang da han banket inn to mål mot Sogndal i treningskamp med a-laget. Samme år som juniorlaget vant alt som er, banket Brann Løv-Ham med 5-1 på Brann Stadion. Førstemålet var en skikkelig perle fra 20-22 meter signert denne spilleren. At han ikke lyktes tror jeg har med treningsholdninger å gjøre. Det tenkes verken på Erik Mjelde eller Arve Walde, men Daniel Moen Hansen.   
6376
Brann / Sv: 100 år med gleder og sorger
October 15, 2008, 03:03:44 AM
QuoteSkulle forøvrig ønske jeg var gammel nok til å ha fått med meg den cupkampen dere nevner mot Lyn i 1990. Har sett høydepunktene på video, og det en en cupkamp av de sjeldne.


Haha, husker cupkveldsendingen paa Nrk. Produsentene var ikke ferdig med aa vise reprise av Thordarsons maal foer Monsen allerede hadde lagt ballen i nettet. Scoringen til Nyboe, og ikke minst feiringen, var helt uforglemmelig, selv for oss som dessverre bare saa det paa tv.
6377
Brann / Sv: ny keeper....
October 15, 2008, 02:53:16 AM
Kilden din er ikke tilfeldigvis keepertrener Dan Riisnes, som flere ganger i media har sagt det samme? Thorbjoernsens stoerste styrke er reaksjonsevnen. Der holder han hoey klasse. Det er ikke tilfeldig han er "ekspert" paa aa redde straffespark. Men med tanke paa saa mye skader, sykdom, benkesliting han har vaert utsatt for de siste aarene vil det overraske meg mye om han har noen stor fremtid i Brann. Slik Udjus har spilt i de siste kampene, tipper jeg at Thorbjoernsen ryker ut av stadionportene ganske snart. Tre seniorkeepere i samme klubb er uholdbart da en av dem vil staa uten kamptilbud.
6378
Brann / Sv: Treneren etter Mjelde
October 08, 2008, 09:32:35 AM
Utenlandske trenere med god cv er ikke noen garanti for suksess, jfr. Roy Hodgson, Tom Prahl bl.a. De er heller neppe innstilt på å være i Bergen i mer enn maks to år.
6379
Brann / Sv: Treneren etter Mjelde
October 08, 2008, 09:29:58 AM
Nilsen virker å være heteste kandidat. Kan det i så fall bety gjensyn med Knarvik og Haugen?
6380
Brann / Sv: Speaker på Stadion.
October 08, 2008, 08:06:50 AM
QuoteDu er vel ikke rette mannen å spørre siden du knapt nok har vært på Stadion de siste årene.


Beklager, jeg ante ikke at man måtte ha gått et viss antall ganger på Stadion de siste årene før man får lov til spørre hva du mente. Jeg skal passe å øke kreditten min neste gang jeg våger å kommentere noe som jeg oppfatter som uklart ved dine innlegg. 

Ellers kan det nevnes at jeg flyttet fra Norge i 2005, altså fem år etter at Hanøy startet som speaker. Både i 2000 og 2003 så jeg alle hjemmekampene. Jeg tilbrakte deler av de andre årene utenbys men så de fleste kampene for det. Jeg har altså fem-seks års erfaring med Hanøy.

QuoteMen hvor mange ganger har egentlig Hanøy "blandet" seg inn i supporteraktiviteten? Det er marginalt i forhold til Bøe. Det hjelper ikke at du kaller det obligatoriske stunt. Det er like mye innblanding for det. 


Like mye? Du mener altså at Hanøy og Bøe blandet seg inn i supporteraktivitet i samme grad? (OPS!, Beklager, jeg glemte at jeg grunnet for lite kampkreditt de siste par årene ikke hadde rett til å stille dette spørsmålet). I så fall kan du vennligst informere meg når Terje Bøe har bedt tribunene om å starte vekselrop og sanger i pausen og når spillerne kommer ut fra garderoben etter pausen, når Terje Bøe har startet Brannsanger (ikke cupfinale), når Terje har sagt "når skal vi gi spillerne en skikkelig applaus, dere!" eller når Terje Bøe grunnet ekstremt oppmerksomhetsbehov presenterer oppdiktete resultater+målscorere under kamp. Jeg skal ikke uttale meg hva Bøe holdt på med før jeg begynte å gå fast på Stadion i 95. Siden den gang kan jeg ikke huske å oppleved noe slikt med Bøe. Han hadde ett stunt der han står på hodet og kjører gje meg en b,  10-15 minutter før kampstart. Det er i mine øyner noe helt annet enn å oppfordre/kommandere publikum om gi spillerne applaus når spillerne kommer ut på banen, eller å _kjøre inn_ sangene i pausen. Her spiller tidspunkt og omfang mye inn. Terje Bøe kjørte sitt show en stund før kampstart, og involverte kun Store Stå. Hanøy sine påfunn kom på helt andre tidspunkt og involverte hele Stadion. 

Til det første spørsmålet er svaret: nok. Poenget er ikke nødvendigvis antallet, men hva man faktisk gjør. Når du sidestiller Hanøy og Bøe, med den argumentasjon at Bøe også holdt på med sitt (jeg kan ikke se noen andre argumenter) så kan jeg ikke tolke deg annerledes enn at utfra din logikk er all mulig innblanding fra speaker er det samme, så lenge det er innblanding. Det er i så fall en hårreisende logikk. Hanøy og Bøe kjører to ulike stil, gjør helt forskjellige ting og kan derfor ikke sammenlignes på grunnlag av antall. I motsatt fall kan vi like gjerne kjøre Tommy Sulen inn som speaker. Ikke sikkert han gjør flere stunts enn våre tidligere speakere, men jeg er ganske sikker på at han kjører en ganske annen og, i mine øyner, lang skremmende stil.
6381
Brann / Sv: Speaker på Stadion.
September 28, 2008, 15:26:18 PM
QuoteGreit nok, men den speakeren vi har nå gjør faktisk mye mindre ut av seg
         

Mener du virkelig at Terje Bøe gjorde mer ut av seg enn Erik Hanøy? Bøe hadde dette obligatoriske stuntet sitt før kampen, utover det kan jeg ikke kommer på noen tilfeller der han prøver å tvinge supporterne til å lage stemning, eller starter sanger. Det eneste han gjorde var å komme med noen gullkorn i blant, noe som selvsagt er velkomment. Det er noe helt annet enn det tragiske håndballinspirerte opplegget Hanøy holder på med. Hanøy blander seg inn i supporteraktivitet når han begynner å synge sanger. Det er ikke en speakers jobb.
6382
Brann / Sv: Speaker på Stadion.
September 28, 2008, 14:55:00 PM
QuoteHanøy startet vel bare 'Gullet ska hem' mot Rosenborg. Hvis jeg ikke husker helt feil så startet han vekselropet mellom Hansa og BT før kampen mot Engen i fjor før kampstart. Flaut der og da, men det har sittet som et skudd siden det.


Mener at han kjørte vekselrop-tøyset sitt i tillegg til Gullet skal hem, men mulig jeg tar feil. Husket jeg fikk helt sjokk over hvordan Stadion-stemningen er blitt. Alt du nevner her synes er helt skandaløst opptreden av en speaker. Det er ikke speakerens jobb å starter sanger, "tvinger" supportene til å synge eller klappe for spillerne når de entrer banen. Supportene bør heller ikke handle etter speakerens direktiver.

6383
Brann / Sv: Speaker på Stadion.
September 28, 2008, 03:59:38 AM
Burde kanskje ikke uttale meg da jeg kun har vært på Stadion en håndfull ganger siden 2005 da jeg siden gang for det meste har oppholdt meg på den andre siden av kloden, men når jeg først er på Stadion gjør Hanøy nesten alltid noen klovnestreker som gjør meg ekstrem flau som Brannsupporter. Et veldig godt eksempel er RBK-kampen fra i fjor. Min første Brann-kamp på en evighet, kampen var skitbra, og vi rundspiller rinnanbanden. Skåret i gleden var selvsagt idiotien Hanøy la frem i pausen der han brukte mikrofonen for å lage stemning. Opplegget gikk vel på å synkronisere BT-tribunen og Hansa eller noe slikt. Utrolig oppkonstruert og utrolig flaut. Stemning skapes av supporterne, ikke av speaker. Terje Bøe holdt på med sitt før kampen. Det var artig fordi det er tradisjon, Hanøy prøver å kjøre med sitt håndball-inspirert opplegg, og gjør etter mitt syn Stadionstemningen mer bondsk. Også har jeg selvfølgelig ikke glemt det utrolig idiotiske stuntet hans der han lurte halve Stadion ved å legge frem oppdiktet resultat under kamp. Egentlig merkelig at han fremdeles har jobben der oppe.
6384
Kamper / Sv: Før Kampen: Brann - Deportivo de La Coruña
September 17, 2008, 07:06:16 AM
Er han best som anker går det sannsynlig mot han og Einarsson fra start. Jeg har ikke sett ham spille da jeg bor i utlandet med ekstrem dårlig internettforbindelse, men utfra rapportene virker han jo særs spennende.
6385
Kamper / Sv: Før Kampen: Brann - Deportivo de La Coruña
September 17, 2008, 03:11:02 AM
Quote
MIM går langt i å si at Rudy starter mot Deportivo. Hvem tar han av? Einarsson eller Jaiteh? Jeg tipper på Jaiteh, og grunnen fra MIM er at han ikke er erfaren nok..


Mulig, men dersom Austin og Einarsson skal spille sentralt på midtbanen, hvem har så ankerrollen? Jeg har inntrykk av at Austin er en spiller som som liker å komme frem i skuddposisjon, Einarsson er på sin side helt klart en slik type. Det vil forundre meg mye om Mjelde tør å spille med en midtbane kun bestående av offensive anlagte spillertyper mot et så godt lag som Deportivo La Coruna.
6386
Kamper / Sv: Før kampen: Brann - Viking
September 14, 2008, 14:28:35 PM
QuoteHvis husken min er med meg nå så scorte Armann mål hver gang han startet som spiss ifjor(start og LSK borte).


Nå har jeg vel lest statistikk igjen om jeg skulle få rett, men Armann spilte vel fra start borte mot FFK uten å lykkes i å score eller imponere. Likevel er han som flere har påpekt en målfarlig spiller. Foruten to seriemål scoret han en haug med mål i de innledende cuprundene pluss e-cupkampene. Jeg kan faktisk ikke se hvilken andre Brannspillere i dagens stall som har bedre målteft enn Armann. I 2002 ble han hentet til Brann som redningsmann. Spilte ikke mange kamper, men scoret 3 mål, like mye som en viss Demba har gjort hittil i år.
6387
Kamper / Sv: Før kampen: Brann - Viking
September 11, 2008, 03:52:12 AM
Quote

Jeg er pisse lei av folk som klager over stemning og prøver å heve seg selv over andre. Det går utmerket godt an å være "ekte Brannsupporter" og samtidig uttrykke sin misnøye. Faktisk er det en av de tingene som hever Brannpublikummet over alskens fuglepakk.


Jeg er ikke sikker på at all klagingen på stemningen er kun et forsøk på å heve seg selv over andre. Det er etter mitt syn grunn til å være over skuffet over utviklingen på Stadion-publikummet. Det virker som de er blitt blaserte. Mens vi før jublet når Geddi klarer legge inn et innlegg forbi nærmeste motspiller, ville flere i dag pepet mot spilleren for at innlegget ikke holdt mål. En ting er at vi har _rett_ til å uttrykke vår misnøye, vi har tross alt betalt inngangspengene, en annen ting er hvilken effekt det har på spillerne på banen. Vi heier på klubben, ikke på spillerne sier man gjerne, men det er, enten vi vil eller ikke, spillerne som representerer klubben på banen. Hva de gjør eller ikke gjør der har altså direkte effekt på klubbens ve og vel. Det er også fundamentet bak de syngende supportenes eksistens; vi bidrar med det vi kan, altså synging, heiing, klapping whatever, for at spillerne skal yte bedre. Jeg er veldig usikker på om massiv piping virker forebyggende på spillernes innsats og kvalitet.
6388
Kamper / Sv: Før kampen: Brann - Viking
September 10, 2008, 17:38:25 PM
Quote
Hvis du har sett den 6-7 ganger så er det ikke mer enn vanlig husk.


Hva så? Hvor har jeg sagt at jeg husker mer enn andre? Det har bare ingenting med "statistikk" å gjøre slik du antydet.
6389
Kamper / Sv: Før kampen: Brann - Viking
September 10, 2008, 15:23:07 PM
Quote
/statistikk...


I perioden mellom 1996 og ca. 2004 tok jeg opp alle Brann-kampene som gikk på riksdekkende fjernsyn. De kampene som Brann ikke tapte har jeg beholdt, og sett om igjen. Viking-Brann-kampen anno 98 er ikke av de jeg har sett mest av, men 6-7 ganger har det nok vært (noe annet er det med PSV-Brann-kampen som jeg seriøst tror at jeg har sett 20 ganger av). Det er blitt noen år siden sist, men jeg har ingen problemer med å gjenfortelle foranledningene til hvert eneste av de tre målene Løvvik scoret i den kampen her på stående fot.
6390
Brann / Sv: Feiring på Torgallmenningen
September 10, 2008, 06:55:18 AM
Quote
Vi får først lansert en stygg logo som en eller annen gammal fyr mekket i paint.
Så kommer Sunderland sin drakt med denne logoen på.


Enig i at ny logo er uhørt, ikke nødvendigvis pga. dens utsforming, men heller at det å tukle med logoen i utgangspunktet er blasfemisk og uakseptabelt. Men han du kaller "en eller annen gammel fyr" er faktisk noe mer enn en det. Odd Oppedal var kaptein på Brann-laget i 1962 og er sammen med Trygve Andersen og Martin Andresen (enten vi vil eller ikke) for alltid markert i Brann-historien med gullskrift da de er de eneste tre kapteinene som har tatt seriegull med klubben. Oppedal er sågar tidenes første.

Når det gjelder Sunderland-drakten er det selvfølgelig på sin plass å relansere i anledning 100-årsjubileet den da det faktisk er vår opprinnelig drakt. At de kun lanserer den og ikke bruker den virker dog merkelig. De kunne for eksempel brukt den i èn kamp(Lyn-kampen er et naturlig alternativ da den er satt opp tettest opp mot jubileumsdatoen).
6391
Kamper / Sv: Før kampen: Brann - Viking
September 10, 2008, 06:38:00 AM
Quote from: tonynord on September 09, 2008, 22:31:16 PM
Brann ledet forøvrig 2-0 til pause borte mot Viking i den kampen det ble protestert i den gang.


Var vel 1-1 til pause om jeg ikke tar feil. Løvvik ga Brann ledelse, før Vegard Skogheim utlignet. Løvvik scoret dog to ganger til etter pause og Brann vant til slutt 3-2.
6392
Brann / Sv: Aabrekk må bort
August 25, 2008, 11:11:37 AM
QuoteJeg gjentar til det kjedsommelige: Aabrekks spillestil er ikke ønskelig i det lange løp. Kick and run, safety first uansett kvalitet på motstander, ingen helhjerthet offensivt, 10 mann i forsvar.


Lenge leve fordommer. Dette er så feil som man kan komme. Hvordan klarte Brann å skape massevis av STORE sjanser borte mot gode lag som RBK, Stabæk, VIF og Molde hvis ingen tok offensive løp? Cato Guntveit hadde neppe blitt hentet til Aberdeen hvis det ikke hadde vært for nettopp evnen til å ta disse løpene, noe som forøvrig var total mangelvare i går, og i de fleste kampene i år, dessverre.

Det er for øvrig ingen vits i å diskutere med deg om Aabrekk. Alt du ser ut til å huske fra 99 er fordommene dine.

Forresten, ti mann i forsvar er vanlig når motstander starter angrep i backrekken...
6393
Brann / Sv: Aabrekk må bort
August 25, 2008, 10:56:02 AM
Quote from: Xminator on August 25, 2008, 09:11:58 AM
Da hopper vi bukk over flotte resultater som 1-3 hjemme mot Lillestrøm og 5-0 mot Tromsø...


Jeg har ikke benektet at det forekom dårlige resultater under Aabrekks tid heller. De resultatene du kommer med er også sesongens to første kamper, hvis jeg ikke husker feil, lenge før laget hadde satt seg. Laget endret seg mye etter den tid, og ble bedre. Hadde du også husket at hva som skjedde bak resultatene ville du sannsynligvis også konkludert med at det trådstarter påstår om Aabrekk er totalt nonsense og idioti. Overgangene, og ikke minst dødballsituasjoner, har knapt nok vært mer effektivt utnyttet enn det året, i hvert fall ikke så lenge jeg har fulgt med Brann. Vi skapte nesten to sifret antall store sjanser borte mot RBK og Stabæk, vi rundspilte VIF så til de grader i cupkampen på Ullevaal at folk begynte å fable om tidenes Brannlag. Hvor ofte siden har vi dominert så til de grader på bortebane som det vi på de kampene der? Jeg ønsker ikke å si at Aabrekk er tidenes Brann-trener, men slik tøys som trådstarter kommer med kan jeg ikke unnlate å kommentere.
6394
Brann / Sv: Overganger 2008
August 25, 2008, 10:35:37 AM
Quote from: Falkman on August 25, 2008, 09:48:04 AM

Stephen ademolu..


Med farten sin skal man faktisk ikke se bort i fra han kan tilføre Brann noe laget trenger. Men fra spøk til alvor. Brann-laget suger kraftig nå, men jeg har troen på at noen små forandringer (gjerne formasjon) og helst to eller tre spillere kan gjøre underverker på laget. På samme måte som to spilleravganger resulterte i Branns fall i år kan et par solide spillerkjøp fort bringe Brann tilbake til store høyder. Laget har nok av spillere som blir gode når de har gode spillere rundt seg.
6395
Brann / Sv: Aabrekk må bort
August 25, 2008, 09:00:28 AM
Det eneste man kan bebreide Aabrekk for er at han tydeligvis mangler evne til å trylle slik at Brann ikke spiller like elendig som de har gjort hele år. At du lukket øynene i tidligere kamper denne sesongen kan jeg ikke gjøre noe med.

"1999 var et jævlig år, med Drillofotball av verste sort, men hyggelig at gladiporno koste seg. "

Med resultater som 5-4 mot Kongsvinger hjemme, 3-2 mot borte RBK, 3-2 mot Stabæk borte f.eks er det jo ingen tvil om Brann spilte drittkjedelig det året.

Jeg koser meg hver gang Brann viser bunnsolid forsvarsspill, glitrende angrepsfotball og viser evne til å utnytte dødballsituasjoner på en god og effektiv måte.  I 99 spilte vi mange gode kamper, og vi vant mange kamper fortjent. Slik man gjorde mot et vanvittig godt RBK-lag både hjemme og borte. Vi slo VIF tre ganger det året, hvorav to ganger etter direkte overkjørsel. Selvfølgelig var det enkelte kamper det ikke helt gikk veien, men hvis ikke hukommelsen min svikter helt så skjedde det også under Teiturs og Mjeldes tid.

Faktisk har jeg problemer med å huske hvilke kamper Brann har spilt etter Andresens avgang som jeg vil anse som bunnsolid. Må være Glimt-kampen, men jeg tviler sterkt på om vi kunne spilt slik om vi ikke fikk et tidlig mål.
6396
Brann / Sv: Aabrekk må bort
August 25, 2008, 07:35:36 AM
Hvis du mener det å spille ut og slå RBK, Vålerenga, Stabæk på bortebane ved å skape 6-7 STORE målsjanser slik Aabrekks Brann bl.a. gjorde i 99 er "negativ søppelfotball" så er det deg om det.

Jeg velger å kalle det kontringsfotball av høy kvalitet. Jeg har fulgt Brann i snart 15 år og har ikke sett like bra og effektiv overgangspill av Brann verken før eller siden. Aabrekk slet mer når motstander la seg bakpå og Brann konstant må spille mot etablert forsvar.

Poenget er at det Brann-laget viste i går er etter min mening ikke representativt for det Aabrekk står for som trener. Det ligner mer på det Brann har vist i snart ett års tid. Det eneste som var annerledes enn før er mangelen av en strålende bakromsspiss som kunne løpe opp de lange klareringene, score mål og gir oss noen ufortjente tre poenger.
6397
Brann / Sv: MIM uten grilldress?
August 12, 2008, 20:49:29 PM
Snobberi. End of story.

Hva i helvete har dress med en fotballtrener å gjøre? Ser helt idiotisk ut når menn i dress hopper og spretter rundt på indre bane som ville katter slik det gjøres i England.
6398
Kamper / Sv: FK Ventspils - Brann
August 05, 2008, 18:00:08 PM
Gratulerer, mine medsupportere. Takk, Brann. Ingenting er som å gå videre på ufortjent vis. Nå venter Marseille. Forhåpentligvis også 2-3 nye spillere. Det trenger dette laget.

Armann har for øvrig sin egen sang, fra sin forrige periode i klubben. Sæternes adopterte den da sistnevnte kom til klubben.
6399
Kamper / Sv: FK Ventspils - Brann
August 05, 2008, 17:12:21 PM
Euro-Armann gjør det igjen! Scoret to viktige mål mot Suduva sist også.
6400
Kamper / Sv: FK Ventspils - Brann
August 05, 2008, 16:43:04 PM
I en kamp der det forventes at Ventspils går ut i hundre er det ganske utrolig at Brann stiller med et lag blottet for spillere med tempo i kroppen. Hvordan skal Brann kontre med de spillerne utpå der?