• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Torvanger

21
Hva er det som feiler folk? Er det ingen som har sparket igang en kamptråd om en av årets storkamper? Kampen mot skinnvestmafiaen fra Nidaros, heimertkarsktrollene, høyvannsbuksepakket, rød mikstur på baklomme-flirkallene, æ-e-a-æ-å-raddissan? Vel, nå er det dags, det er Bergen mot Trondheim, Brann mot RBK, gateway to the Fjords vs byen ved brakkvannet i den sørligste delen av sameland! Og vet dere hva, Brann kommer til å vinne, Brann kommer til å spille ut Trønderbataljonen, LAN kommer til å få seg en aha-opplevelse med Huseklepp fra start, se opp for virvelvinden på søndag og kanskje LAN også skjønner at det er bedre å ha en mann på topp sentralt, en målfarlig sådan, som kan videreformilde Eriks innlegg i nettsus? AZAR! AZAR! AZAR KARADAS!!
22
Brann / Har vi ikke plass til "Kniksen" lenger?
June 04, 2016, 08:17:23 AM
Brann har altid hatt enkeltspillere som har vært litt utenfor rammen, som har begeistret publikum, som driblet av, tatt uventede raid, som har curlet ballen i krysset, eller hamret ballen inn fra 20 meter. Etter Kniksen har vi hatt en hel rekke av dem og jeg nevner i ukronologisk rekkefølge og litt fra toppen av hodet: Mccloud, Drici, Soltvedt, Ahlsen (med sine 50-meterspasninger) Seyi, Scharner, Kvisvik, Miller, T-A. Flo, Gustavinho, Solis.... Klovner, noen av dem også flinke lagspllere, men de offensive av dem, var vel ikke det man kunne kale boks til boks-spillere. Pga LANs ekstrem defensivt orienterte system, er det bare å slå fast at publikumyndlingenes tid er forbi. Han foretrekker heller en Hvilsom, med elendig ballbehandling og teknik, som kan løpe seg i hjel og stresse motstandere, fremfor å ha offensive våpen som Huseklepp og Larsen, som ikke har det i sin natur, å løpe konstant frem og tilbake. Gjør de det, mister de enrgien til å ta de overraskende raidene offensivt. Vega er også en spiller som har sin styrke i å torpedere motstanderforsvaret med uventede raid, men spørsmålet er hvor mye LAN vil tørre å bruke ham, når han er tilbake, om han også ender opp med å få innhopp på slutten.

Jeg er veldig todelt vs LAN, på den ene siden er jeg veldig glad for at han i praksis har sikret oss plassen og det er også imponerende å se hvor kompakte og nærmest umulige Brann er å trenge gjennom defensivt. Men samtidig er det lenge siden jeg virkelig fikk bakoversveis av Brann og lot meg imponere av det enkeltspillere gjør, som da Miller og Kvisvik herjet, for eksempel. Motstanderne fikk angst hver gang de to hadde ballen, nå er det ikke slik lenger, for de offensive og artistiske innslagene i Brann, får ikke lenger mulighet til å utfolde seg. Larsen forsvinner nå, Huseklepp forsvinner garantert etter sesongen, for han vil neppe få en tlsvarede månedslønn i en ny klubb. Løpe-ræven-av-seg-spillere som har det lille ekstra offensivt, finnes ikke i Norge. RBK spiller også 4-3-3, men Helland på høyreflanken, ser du sjelden ned i egen 16, han får frihet til å utfolde seg offensivt.

I 2017 kan Brann gå til verks med tidenes gråeste spillerstall, er det dit vi vil?
23
Dagen før dagen, garantert fullstappet med mer eller mindre Branninteresserte, garantert mange med promille, noe som vil tilsi at det kommer til å bli nokså ståkete, med mye sang. Stabæk er ok på Nadderud, men fryktelige på bortebane. Sjansene er derfor størst at Brann henter 3 poeng, men det kan også skje at det ender uavgjort, dersom ineffektiviteten fra LSK tas med videre.
24
Kamper / Brann - Start, lørdag 7 mai kl 20:00
May 02, 2016, 10:44:24 AM
For et genialt tidspunkt, rett før AHA går på scenen på Koengen. Et par av mine faste medgjengere booket billett for lenge siden, før oppsettet var klart og har ikke anledning til å bli med på kamp. Hvorfor har ingen i Brann gjort noe for å unngå dette krasjet? Burde ikke noen ha skjønt at aha, Brann og Aha spiller på samme dag, på samme tidspunkt, dette kan faktisk bety at flere tilskuere dropper kampen? NFF hadde neppe stilt seg på bakbeina om Brann hadde bedt om en datoendring.

Når det gjelder kampen, er alt annet enn 3 poeng en skandale.
25
Lørdag 16 april kan Brann ta tyren ved hornene, de kan kappe hodet av trollet, ta livet av dronningbien eventuelt dronningmauren og peke lang nese til trønderne. AAFK viste vei igår, hvordan RBK kan knebles, legger man til at Brann også er et MYE bedre lag enn Vegvesenets mannskap, så bør sjansene være gode for poeng på Lerkendal. Det kommer til å bli mye bakrom å boltre seg i for Vega & co, se opp for giftige kontringer. Det blir ALLTID mye mål når disse lagene møtes og det er deilig at Brann kan reise opp med senkede skuldre, uten å ha noen form for press.

Mitt ukvalifisert stalltips er 2-2.
27
Brann / Ditt beste Brannminne!
March 11, 2016, 18:49:00 PM
28
Brann / Ditt pinligste Brannminne?
March 09, 2016, 08:45:19 AM
Der og da føltes det pinlig, pga all ståheien, den svulstige talen til Drevland, halleluja-stemningen, blussingen fra fansen, all viraken og nå i retrospekt står det definitivt som den mest skammelige og pinlige hendelsen i Branns historie. Dette må aldri gjenta seg, Norge skal aldri få le av oss igjen!

http://www.nrk.no/video/PS*213531
29
Kamper / 13.03 kl 18: Strømsgodset - Brann
March 02, 2016, 13:19:10 PM
11 dager til seriestart, er det for tidlig med en kamptråd, der det kan foregå endel forhåndsdiskusjon? Ikke i min bok og jeg åpner med fasiten fra Godsets  treningskamper til nå, minus den kommende mot VIF:

Sesong:
24 jan 2016   Treningskamp   Strømsgodset   2 - 1   Piast Gliwice
   -
26 jan 2016   Treningskamp   Dinamo Zagreb   0 - 2   Strømsgodset
   -
29 jan 2016   Treningskamp   Strømsgodset   0 - 1   Lovech
   
05 feb 2016   Treningskamp   Strømsgodset   1 - 2   Odd   

17 feb 2016   Treningskamp   Dynamo Kyiv   2 - 1   Strømsgodset
   
21 feb 2016   Treningskamp   Strømsgodset   1 - 1   Dinamo Moskva   

25 feb 2016   Treningskamp   Strømsgodset   2 - 0   Shakhtyor   

Godset har møtt tøffe lag og har levert godkjent og vel så det, ser det ut til. Det positive for Branns del, er at  Godset er storfavoritt og at Brann har en tendens til å heve seg og spille bedre fotball, enn det Bergensklubben gjør når laget møter presumtivt dårligere motstand. Et annet positivt moment er at MP er ute med lyskestrekk, det svekker Godset radikalt på det det offensive. Men, vil Brann score mål?

Jeg tipper LAN kjører tilsvarende taktikk som i bortemøtene med SIL, Kristiansund og Ranheim ifjor, dvs at sjansen for 0-0 er mer enn overhengende. Hadde jeg tippet på odssen, hadde jeg satt mine penger på en U.
30
Brann / TV-avtalen
January 15, 2016, 11:38:47 AM

Kan storklubbene, RBK, Brann, Viking og RBK gå sammen og forhandle frem en egen tv-avtale? (ikke nå, men ved neste korsvei) Mulig at jeg spør dumt, men i og med at dette har skjedd i andre ligaer, stiller jeg rett og slett spørsmålet.
31
Brann / Naturgress eller kunstgress på Brann Stadion?
November 23, 2015, 09:29:18 AM
Kan denne stå som en ny tråd for diskusjon om underlag, eller kan man redigere om overskriften på "Nytt gress til sommeren nå", som på mange måter ikke er to the point.
32
Kamper / 28.09, 25 runde: Brann - Bryne kl 19:00
September 25, 2015, 07:33:18 AM
Er det virkelig ingen som har giddet å starte en kamptråd? Vel, ikke mange morsomhetene man kan dra vedrørende Bryne, bortsett fra at man kan dra mange spøker rundt det å bryne seg på og det er jo ikke veldig morsomt, så da er det bare å gå igang med tørrpraten.

Mitt lag:

Piotr

Nouri  Acosta  Demidov  Reginius

Haugen SHN Barmen

Huseklepp  Skålevik Rennie

Jeg er ikke 100% sikker på denne, for det kan tenkes at LAN slipper laget mer løs hjemme og at han vil ha inn en mer målfarlig stopper enn Acosta i Grønner. Samtidig er nok LAN ekstremt orientert på å holde tett bak, så man vet aldri. Offensivt er ikke Rennie like selvsagt som for noen kamper tilbake, han var direkte svak mot RIL sist. Det kan tenkes at Larsen kommer inn og at Rennie slipper til siste 30 for enten ham eller Huseklepp.

Ellers har man Skaanes og Karadas i bakhånd.
33
Kamper / RIL - Brann mandag 21.09 kl 19, DnB NOR Arena
September 15, 2015, 09:33:06 AM
NB! Vittige skribenter som måtte finne på å tulle med at initialene til Ranheim Idrettslag, er det samme som slangbergensk for fjert/tarmgass, bes ikke ta helt av og heller holde seg til de nakne fakta, at Brann skal møte Trondheims nestbeste lag kommende mandag og synse rundt det.

Never change a winning team gjelder mer enn tidligere for Branns vedkommende. Brann er en lagmaskin for tiden, de som startet mot FFK, bør få fornyet tillid, med et eneste spørsmålstegn og eventuelt unntak. Jeg er mer trygg på Acosta enn Grønner defensivt, med Acosta vet man hva man får, man får det enkle og greie, mens med Grønner kommer det en og annen tabbe innimellom. Samtidig er han Norges beste stopper i sin årsklasse, han kommer bare til å bli bedre og bedre. Men, skal Brann tenke kynisk og kun gå for opprykk og droppe hensynet til enkeltspilleres utvikling og eventuelle videresalgsmuligheter, så er det tryggeste kortet Acosta. Synd egentlig, men jeg har full forståelse for LANs avgjørelse, om det ender med Demidov - Acosta.

Ellers er det bare å tute og kjøre, doble på kant og spille seg til så mange sjanser man kan.
34
Brann / Branns spillestil
September 07, 2015, 07:57:17 AM
Tallene sier 4-3-3. Ruben Reginius er hakket mer offensiv enn Nouri, er det bevisst? Begge stopperne er stand by, ingen innehar liberorolle. Ankeret på midten tar seg av rommet foran stopperne og bak de to indreløperne, det er ikke meningen at denne skal være for mye med opp i motstanders boks. Begge indreløperne skal assistere og være med angrepet foran. Branns midtspiss skal jobbe frem rom for flankespissene og indreløperne bak og skal ikke nødvendigvis være den som avslutter mest av de 3+2 offensive.

Er dette en grei oppsummering, eller har noen sett noe jeg ikke har sett?
35
Landslagspause, som jeg håper LAN benytter godt, med innlagte treningskamper mot dugelig motstand. Forventet
lagoppstilling:

Horwath

Nouri, SHN, Demidov, Kristiansen

Birkelund, Barmen, Haugen

Huseklepp, Skålevik, Rennie

Med Acosta ut bør SHN være naturlig å trekke ned som stopper, der også risikoen for nok et gult kort og karantene i kampen deretter er mindre. LAN løper ingen risiko med Barmen inn sentralt, han vet hva han får og han vet også at Birkelund leverer. Det jeg frykter er at LAN er så hellbent på å ha sønnen sentralt på midt, at han kjører en løsning med rustne Hanstveit inn, evt Grønner eller Pallesen.
36
Brann / Branns resterende 14 kamper
July 30, 2015, 11:04:49 AM
37
Brann / Er Gutteklubben Grei en Branngreie?
June 24, 2015, 11:29:00 AM
Denne tråden er ment å sette fokus på det jeg har sett skje i Brann de siste årene og som det nå ser ut til
vil gjenta seg, bl.a med valget var Soltvedt som Sportslig leder. Spørsmålet mitt er: Er det at man baserer
ansettelser på interne opprykk og kjemi Brannansatte imellom en typisk Branngreie, eller kan man gå utfra
at dette også skjer i andre klubber? Det er ikke nødvendigvis negativt at personer i systemet kjenner hverandre godt, men kan det også være bra å få inn noen med blanke ark inn, evt noe som har vært i klubben før og høstet nye erfaringer annetsteds i mellomtiden? Jeg bare lurer, for vi må for all del unngå at vi kommer i en situasjon der
de ansatte beskytter ryggen til hverandre og handler i strid med det som er til Branns beste. Kan vi for eksempel stole på at Soltvedt, som etter det jeg forstår blir LANs leder, tar en riktig avgjørelse vedrørende evt forlengelse? Er ikke disse to gode busser?

Dersom MOD mener at denne tråden er unødig, så er jeg ikke enig, men flytt den gjerne om dere ønsker, til der den måtte passe.
38
Kamper / Brann - Sogndal 21.06 kl 18:00
June 08, 2015, 08:23:58 AM
Jeg kan rett og slett ikke vente til Sogndal kommer på besøk. Mann, skal de få kjørt seg, Brann er heltent og kommer til å rulle over saftkokerne. Se opp for ultradefensive paranteser, LAN må bare mate på og mate på, så løsner det etterhvert.
39
*Jeg ville jobbet tungt for å få investorer, Mohn spesielt, til å enten kjøpe og utvikle Brann Stadion videre, eller slette gjelden.

*Jeg ville fått inn nye koster i administrasjonen over hele fjølen, profesjonalisert det hele på alle fronter.

*Inn med David Nielsen som sportsjef

*Inn med Arne Sandstø som hovedtrener

*Lokal satsning skal man ikke gå bort fra, men jeg ville intensivert jobben mot agenter på det afrikanske og sør-amerikanske markedet. USA bør man heller ikke overse, for Mjøndalens stopper er jo et funn!

Denne listen vil jeg oppdatere, etterhvert som jeg kommer på flere punkter. Og KRAKRA, ja, jeg er en:


40
Brann / Treneren etter Robert Hauge
May 27, 2015, 17:45:56 PM
Endelig kan vi gå igang med nye ark og fargesifter, igjen. Puh!