• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Hallais

51
Brann / Re: Billettsalgstall
March 15, 2018, 13:22:00 PM
Jeg synes det er litt dårlig forklart på Brann.no hva som egentlig inngår i et partoutkort på Sparebanken Vest-tribunen som ikke er i ordinære partoutkort. Jeg beklager mine manglende researchferdigheter, men kan noen av dere med erfaring kort forklare fordeler og ulemper der? Nå er vel tribunen rundt 10 år gammel og konseptet er ferdig utprøvd for en liten kritisk gjennomgang?
52
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
March 10, 2018, 20:54:54 PM
Det høres ut som et ultimatum i mine ører. Enten signerer du på denne kontrakten her og så har vi det kjekt i god Mjelde-ånd, ellers havner du på tribunen i et halvt år. Signerer Gilli ser det ikke lyst ut for Marengo.
53
Kamper / Re: 10/03 kl 18:00. Ranheim - Brann
March 06, 2018, 18:36:13 PM
Koomson er ikke registrert altså. Jeg tipper vi vinner 6-1, og taper dermed kampen 3-0 for bruk av en ikke-spilleberettiget spiller.
54
Brann / Re: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
March 02, 2018, 09:31:11 AM
Quote from: Spelaren on March 02, 2018, 01:00:07 AMEt sirkustelt altså? Kreativt, i det minste!

Det passer bra med hva vi er blitt servert på banen de siste 10 årene.
55
Brann / Re: Rune Soltvedt
March 02, 2018, 09:30:29 AM
Quote from: Billy Elliott on March 01, 2018, 17:28:00 PM
Quote from: Hallais on March 01, 2018, 16:17:27 PMHvordan du får det til å bli at det "egentlig" er Orlov HKJ erstatter er for meg en gåte. Brann har tatt en avgjørelse for lenge siden om å ikke forlenge med Orlov, og Orlov har gjort jobben sin her som han var hentet for å gjøre. Vi kunne gjerne ønsket oss en bedre spiss en Orlov da han først ble hentet, men det kan ikke Rune Soltvedt lastes for. Steffen Lie Skålevik er, hvis noe, "erstatteren" til Orlov siden han var utlånt i høst og nå er tilgjengelig igjen. Kjelsrud er da vitterlig en erstatter for Børven, som ble tvingende nødvendig spesielt når Karadas fikk en skade.

Skålevik er Børven-erstatteren, HKJ er Orlov-erstatteren. I alle fall om vi skal sammenligne spillertyper.

Det eneste som betyr noe er om vi blir styrket eller ikke. Jeg mener bestemt at Skålevik er en forbedring på Børven. Om HKJ er en forbedring på Orlov er mer tvilsomt, spør du meg. Men, håper som sagt jeg tar feil.

Jeg er enig i at Kjelsrud og Orlov er like spilletyper, og at Skålevik og Børven er like spilletyper. Men jeg føler at det eneste man oppnår ved å vinkle det slik er at man senere kan kritisere ledelsen for at Orlov-innkjøpet var for dyrt i utgangspunktet. Det er vel ingen som er særlig uenig i at det var leit å betale 4-5 mill for en spiss før en sesong hvor vi rykket ned, men jeg føler den overgangen kan stå for seg selv. Hvis Børven ikke hadde blitt solgt tviler jeg på at Brann hadde kjøpt Kjelsrud Johansen.
56
Brann / Re: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
March 01, 2018, 23:00:29 PM
Quote from: Finfin respons on March 01, 2018, 20:37:21 PMNå er heller ikke jeg byggingeniør, men registrerer at nye fabel-aktige materialer er i fremmarsj. Hva med dekkende segl som kan trekkes ut og inn avhengig av vær og vind? Rett og slett en plastduk?

Vennlig hilsen nevøen til Stråmyr.

Hahaha. Jeg var inne på samme tanke men valgte å holde meg for god for uttalelsen. Jeg tenker vi er inne på noe.
57
Brann / Re: Rune Soltvedt
March 01, 2018, 16:17:27 PM
Hvordan du får det til å bli at det "egentlig" er Orlov HKJ erstatter er for meg en gåte. Brann har tatt en avgjørelse for lenge siden om å ikke forlenge med Orlov, og Orlov har gjort jobben sin her som han var hentet for å gjøre. Vi kunne gjerne ønsket oss en bedre spiss en Orlov da han først ble hentet, men det kan ikke Rune Soltvedt lastes for. Steffen Lie Skålevik er, hvis noe, "erstatteren" til Orlov siden han var utlånt i høst og nå er tilgjengelig igjen. Kjelsrud er da vitterlig en erstatter for Børven, som ble tvingende nødvendig spesielt når Karadas fikk en skade.
58
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
February 28, 2018, 22:59:42 PM
Jeg velger å være avmålt positiv (som dere sikkert har skjønt). Jeg synes motviljen mot Kjelsrud kanskje er litt for stor, men for å kaste en (SK) Brann-fakkel har dere kanskje sett VIF mer enn det jeg har. Det blir fokusert mye på 81 kamper og 3 mål, og jeg forstår da at en del er skeptisk. Men det er langt fra 81 fullstendige kamper. Noen har også publisert spilletiden og delt det på antall mål, som viser et lavt målsnitt. Det er jo også en god indikasjon på hvem man har med å gjøre, men jeg vil peke på to ting.

Først og fremst, hvis det er slik at han er en stor og sterk spiller slik det blir fremstilt så kan det hende han ofte har blitt byttet inn enten for å trygge en ledelse eller jage mål. Det er dermed vanskelig å si noe om spilleren hvis kampbildet allerede er satt. Deretter er det ikke sikkert at han alltid har blitt satt inn som midtspiss. i tredje serierunde ble han byttet inn etter 76 minutter for Bård Finne rett etter at Sandefjord hadde gått opp til 1-2. Vanskelig kampbilde. I andre og femte runde hadde han assist, som må sies å være greie bidrag selv om han ikke var sist på ballen. I sjuende runde så reduserte de til 1-1 etter at han kom inn på banen. Selvfølgelig svært abstrakt å skulle gi han noe av æren hvis han ikke var direkte involvert, men duellstyrke og det at andre motstandere er obs er vel et argument for å sette inn Azar Karadas, så det kan vel i det minste nevnes. I tiende runde kom han inn etter 79 minutter på stillingen 2-0 til Sarpsborg på bortebane. Vanskelig å endre det kampbildet. Veldig abstrakt selvfølgelig.

Jeg gidder ikke gå gjennom alle kampene, og det er selvfølgelig begrenset hva man kan lese ut av slik statistikk uten å ha sett kampene, men jeg tenker dette ikke er så hakkende galt. Målene som er linket til ovenfor viser vel også at han virker hardtarbeidende. Det andre målet hans synes jeg var veldig fint. Han kommer også til et bedre lag, og tror han kan finne seg til rette som andrevalg med Koomson og Vega på vingene. Hvis Niasse kan spille på Everton kan vel Kjelsrud være andrevalg i Brann.
59
Brann / Re: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
February 28, 2018, 21:56:16 PM
Quote from: Spelaren on February 28, 2018, 16:43:03 PM
Quote from: Hallais on February 28, 2018, 09:12:02 AMI og med at denne tribuneoppgraderingen ikke setter oss tilbake økonomisk kan man begynne å tenke fremover allerede. Med tidligere og tidligere serieåpninger, et håp om å stabilisere oss i toppen og et ønske om å spille kamper på vinterstid (les: ambisjon om Europa League-spill) håper jeg daglig leder og styret ser på muligheter for skyvbart tak over stadion. Er mer og mer overbevist om at det etter hvert blir tvingende nødvendig.

Skyvbart tak er sinnsvakt dyrt, tungt og må dimensjoneres for å tåle enorme krefter. Det er i en annen byggteknisk dimensjon enn enkle tribuner og korte tak slik stoda er i dag.

Jaja. Jeg er ikke byggingeniør så jeg befinner meg på syltynn is.. Jeg tror også at det kan bli estetisk svært inngripende, men der har vi vel kastet kortene for et par måneder siden :) Men jeg håper de i det minste tar stilling i saken, uavhengig av utfall :)
60
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
February 28, 2018, 15:31:56 PM
Problemet med alternativene er at de egentlig er tiltenkt andre roller i laget, og blir derfor bare en reserveløsning. Vi mangler dobbel dekning på samme måte som vi har i de fleste andre posisjoner; Vi har for eksempel spillere som utfordrer Haugen, og som vil ta hans plass dersom han blir skadet eller får karantene. Spillere som hører hjemme i hans posisjon og som er vant til det. Det trengs en slik utfordrer for Skålevik også. Ikke nødvendigvis fordi Skålevik skal bli utkonkurrert, men fordi det er en lang sesong og at spissplassen i Brann er såpass krevende at det er utenkelig at Skålevik skal kunne spille 90 minutter hver kamp. Jeg vet lite om hva som skjer på trening, men jeg tenker det må være frustrerende og lite relasjonsskapende å hele tiden skulle ha én posisjon hvor det er spillere i uvante posisjoner hele tiden fordi man mangler et klart andrevalg (eller konkurranse om førstevalget).
61
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
February 28, 2018, 10:21:15 AM
Jeg er enig i de fleste innvendingene mot HKJ, men det som er hevet over enhver tvil er at Skålevik trenger en fullverdig innbytter som kan steppe inn når kampene ikke går helt som ønsket, når Skålevik av forskjellige grunner ikke har dagen eller rett og slett er sliten og ønsker å bli byttet ut. En person kan være selvskreven som et førstevalg, men ikke nødvendigvis spille 90 minutter hver eneste kamp. Jeg mener Skålevik har vist seg fortjent til å bli satset på, og jeg tror at det blir rikelig med spilletid for begge spissene av helt naturlige årsaker, hvis denne overgangen går i orden.
62
Brann / Re: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
February 28, 2018, 09:12:02 AM
I og med at denne tribuneoppgraderingen ikke setter oss tilbake økonomisk kan man begynne å tenke fremover allerede. Med tidligere og tidligere serieåpninger, et håp om å stabilisere oss i toppen og et ønske om å spille kamper på vinterstid (les: ambisjon om Europa League-spill) håper jeg daglig leder og styret ser på muligheter for skyvbart tak over stadion. Er mer og mer overbevist om at det etter hvert blir tvingende nødvendig.
63
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
February 27, 2018, 17:02:54 PM
La oss nå ha én ting klart før diskusjonen fortsetter; HJK er et fotball-lag fra Helsinki, mens HKJ er initialene til en Vålerengaspiller som er aktuell for Brann. Forventer at kommentariatet tar dette til etterretning. :)
65
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
February 25, 2018, 10:44:35 AM
Quote from: gladiporno on February 25, 2018, 10:21:18 AMNoen som har fått med seg hva BA skriver om ny keeper?

Emil Harloff, men han fullfører VGS i Sogndal først i sommer. Så tanken er at han kan steppe inn på benken hvis noen av de andre blir skadet, samtidig som han har individuelt treningsprogram de første månedene.
67
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
February 22, 2018, 12:04:17 PM
Quote from: Kagain on February 20, 2018, 17:51:29 PMFredrik Gulsvik

Han har nok andre utfordringer.