• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Morkel

201
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
August 01, 2018, 15:11:35 PM
Quote from: ACHTUNG on August 01, 2018, 14:08:15 PMDersom Brann virkelig har innbilt seg at de hadde en sjanse på Kehinde, så er det toppen av naivitet.

Nei, nei, nei. Det er det ambisjonsnivået Brann skal ha. Vi klarte å lande Vito foran klubber med mye større økonomiske muskler enn oss. Rudolph Austin og Scharner hadde også muligheten å gå til større klubber enn Brann. Skulle vi da sagt "Nei, her er det større klubber enn oss på banen, her er det bare å gi opp"? Kehinde var ettertraktet, men realistisk. Hvis jeg spekulerer vil jeg tro han sa nei til Manchester United fordi han ville ha spilletid, og valgte sikkert den portugiske klubben fremfor Rangers og Anderlecht fordi han fikk garanti om en plass i startoppstillingen.
202
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
August 01, 2018, 11:36:36 AM
For å sette det litt på spissen: Å si at man ikke må ha en duellsterk spiller som er god på close down og gjenvinning i ankerposisjonen er litt det samme som å si at man ikke må ha en spiss som scorer mye mål. Man må ikke ha det for å lykkes, men det bør ikke være vanskelig å se verdien av det. I tillegg krever mangelen på både et godt defensivt anker og en målscorende spiss at man må fordele dette ansvaret utover flere spillere. I den defensive jobben binder dette opp spillere som i vår taktikk skal kunne frigjøre seg. Hvis Orry/Barmen og Haugen alltid må tenke retur er det ikke sikkert de alltid tar like store sjanser offensivt. Med SHN visste de at noen var bak dem klare til å sinke en evt. kontring i mot.

Jeg vil komme med et bold statement å påstå at alle topp 20-klubbene i Europa enten har sin beste defensive midtbanespiller i anker eller (ytterst sjelden) kompenserer med å ha to defensivt sterke indreløpere foran en et offensivt anker. Det er lett å peke på Pirlo og si at det funker med et offensivt anker når man fjerner de defensivt sterke indreløperne Marchisio og Vidal som alltid gikk i retur fra ligningen.

Så håper jeg selvfølgelig at Barmen løser dette på en fortreffelig måte. Jeg tror ikke han er like god på det defensive som SHN i det store og det hele. Men kanskje det går opp siden han er en mye bedre ballspiller enn Sivert. Alternativt kan man snu trekanten og ha to indreløpere som deler på å være holding og en offensiv midtbanespiller som kan frigjøre seg helt. Det er håp. Men jeg er avventende.
203
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
July 25, 2018, 00:14:39 AM
Quote from: SKBCPH on July 24, 2018, 21:30:37 PMNoen her inne som vet hvordan man uttaler Psyché?

Syké? psyké? Syskje? fyke? fyse?

Kaller han bare ved hans førstenavn Christophe Charles Steven René. Ikke god på fransk, men madammen som har bodd i Frankrike sier hun ville uttalt det "Syké".
204
Brann / Re: Gulltråden 2018
June 30, 2018, 15:07:36 PM
Hvis vi tar utgangspunkt i fjorårets resultater og sier at Brann/RBK tar like mange poeng på de siste 16 kampene så havner vi 5 poeng bak RBK.

Brann har 34 poeng, tok 21 på de 16 siste i fjor, det blir 55 poeng.
RBK har 27 poeng,tok 33 på de siste 16 i fjor, det blir 60 poeng.

Ja, 21 poeng på 16 kamper er en kollaps og en nedgang i snitt på over 1 poeng. Men vi har altså tøffe bortkamper som Molde, Haugesund, VIF, Kristiansund og Tromsø igjen. Vinner vi mot Molde og Bodø/Glimt stiller vi veldig godt inn mot neste halvdel av sesongen. Da har vi altså 40 poeng før de neste 14 kampene tar til. Da kan vi krysse 60 poeng selv med kollaps, men må fremdeles opp fra det snittet vi hadde i fjor for å klare det.

Dette er krisemaksimering selvfølgelig. Men vi har jo opplevd flere ganger at Brann kollapser enn at de ikke gjør det. Så jeg tar mine forhåndsregler.
205
Brann / Re: Sesongen 2018
June 27, 2018, 11:15:48 AM
Quote from: Nixon on June 27, 2018, 07:05:20 AMJa, poengfangsten har vært bunnsolid. Men spillet har ikke alltid vært det. Og for min egen del overskygger redselen for fremtiden av den grunn litt over den gode sesongstarten. Vi kommer garantert til å bli straffet en eller annen gang, sannsynligvis flere ganger, og da kan gullet fort ryke.

Nå må du ikke blande bra spill og fint spill. Det er forskjell på resultatorienterte og underholdningsbaserte prestasjoner. For spillet har da strengt tatt også vært bunnsolid. Både defensivt og i etableringsfase, det lugger litt i siste tredjedel, men jeg tenker at det KAN være bra å ha litt utviklingspotensial. I fjor var det nesten for mye energi i det offensive spillet på våren, det bleknet litt utover sommeren og mange virket litt "ferdige". Så lenge spillerne er klar over at de mest sannsynlig må hente ut mer offensivt til høsten så er det ikke krise hvis vi slipper inn litt mer mål. Det blir avgjørende å klare ok resultat på de 7 siste bortekampene, for det er klart at det er de kampene som tapper mest energi både i henhold til kapasitet og fokus.

Selvfølgelig kan kollapsen komme. Men føler ikke årets prestasjoner er en indikator på det, i år vinner vi kamper selv om vi produserer en stor sjanse i løpet av hele kampen. Fjoråret derimot bevisste at vi plutselig kan få en nedgang hvis energien forsvinner, og at vi er svært sårbare for skader i nøkkelposisjoner. Nå har vi bedre dekning på vingen, men får vi en skade på Vito, SHN eller Haugen er det få spillere som kan gå inn og dekke den rollen. Med Barmen ute er også Orry en viktig spiller. En annen ting vi også så i fjor er at det kan være krevende å holde oppe energien når det kommer 6-7 spillpauser fra Juni til September, det gjør at det er vanskeligere å opprettholde flyt. Men til nå virker det som at spillerne har taklet dette.
206
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
June 23, 2018, 01:58:21 AM
Brann kommer nok til å ta kontakt med Løkberg uansett. Overgangssum kan de vel forhandle i ettertid?
207
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
June 21, 2018, 23:14:22 PM
Quote from: Norlings Hund 2 on June 21, 2018, 19:09:12 PMOg Ranheim havner neppe lavere enn 7. plass i år, det tror jeg vi kan være ganske sikre på. Hadde rollene vært omvendt, ville du (og alle andre) ha slaktet klubben om de godtok et slikt bud, den saken er ganske grei.

Jeg tviler på at Ranheim spekulerer i premiepenger opp mot verdi på spiller. Det er nok en mye mer kvalitativ vurdering på spillertropp og taktikk, samt den lokale profilen de har.
Men akkurat det gjør nok Løkberg heller dyrere. Det er en spiller som skal være en stamme de bygger laget på, sammen med Reginiussen. 

På en annen side tenker jeg at det er bedre at Brann går lavt inn. Vi skal ikke tilbake til tiden hvor Brann var kjent som laget som var villig til overbetale for alle spillerne vi hentet. Etterhvert skulle Tromsø ha 10 millioner for Morten Moldskred. Ett år senere måtte vi betale 2,5 millioner for Cato Hansen, mens RBK hentet Moldskred for 3,5. Selvfølgelig er Løkberg verdt mer enn 300 000, men jeg tenker at Brann tjener på å fremstå som litt gniene i overganssituasjoner.
208
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
June 14, 2018, 23:39:37 PM
Quote from: Kagain on June 14, 2018, 15:13:20 PMDet spørs vel også om Knudtzon er en type spiss som LAN liker. Arbeider han knallhardt bakover? Har han noe til fysikk utenom at han springer fort? På plussiden har man jo at han også kan brukes som ving om det blir i beit for alternativer der. Eller om Vega selges og Marengo blir skadet...

Han har relativt god arbeidskapasitet. Løper mye og jager. Fysisk er han midt på treet. En del sterkere enn Skålevik, men svakere enn Kjeldsrud og langt svakere enn Azar. Så ok fysisk, men han har såpass god balanse og tyngdepunkt at han er vanskelig å vippe når han først er i bevegelse.
Han er noen cm under gjennomsnittshøyde så som en spiss må han regnes som lav. Han er nok lavere enn Skålevik også. Så det er ikke noen luftens baron man ville fått.

Offensivt best når ballen går langs bakken og han kan utfordre. Her må det sies at han er bedre enn Skålevik, man kan slå en ball på han når han er alene på topp og han kan holde på den, utfordre og få avsluttet. Men som flere har påpeket lenger oppe i tråden, han er en svakere avslutter enn Skålevik og scorer lite mål.

Jeg er litt usikker på om han er den helt riktige spissen for Brann. Men det er langt i fra den verste spissen man kan hente som regnes som norsk. Personlig ønsker jeg en litt mer komplett spiss som kan fungere i et Brannspill som blir mer variert for hvert år som går. Den spissen har vi nok ikke i Norge dessverre.
209
Brann / Re: Sesongen 2018
June 01, 2018, 13:05:05 PM
Quote from: Nixon on June 01, 2018, 12:31:11 PMKan vi få et nytt 2007-Ålesund oppe i Kristiansund i november? Alle vil på kampen, men alle vil også hjem til en eventuell gullfeiring...

Ja, det frabes også at gullet skal avgjøres i en så vanskelig kamp i nest siste runde.
Det beste hadde vel vært å samkjørt gullfeiringen med RBK-kampen.

Men nå skal vi vel først gjennom et titalls kamper før dette er en problemstilling da.
210
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
May 31, 2018, 10:52:31 AM
Quote from: marsboer on May 31, 2018, 08:46:22 AMNoen som vet situasjonen til Jonsson - spiller han fast der borte?

Såvidt jeg kan se, basert på statistikksider på nettet. Har han spilt 6 av 6 kamper fra start, byttet ut en gang. Null mål, null asst.
211
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
May 29, 2018, 12:28:32 PM
Regnes Bamba som norskutviklet? Han kom til Kongsvinger som 17-åring og har spilt i Norge siden det. For det pleide vel i hvert fall å være 3 år i mellom 15 og 21 som var gjeldende. Chukwu kom vel også som 17-18-åring til Lyn og regnes som norsk. Er det fremdeles de samme reglene som gjelder?
212
Kamper / Re: Rosenborg - Brann 27.5
May 25, 2018, 09:48:46 AM
Quote from: Corran on May 24, 2018, 21:01:05 PMVar vel en som fikk rødt mot Haugesund som må stå over


Rasmussen, men hvis Konradsen er klar så har vel det lite å si. Hvis Rasmussen, Konradsen og Lundemo ikke spiller så har de vel ikke noe klart alternativ på defensiv midt. Blir vel Trondsen ned som spillende anker eller Meling opp.
213
Brann / Re: Overganger sommeren 2018
May 22, 2018, 09:42:12 AM
Ryerson har uttalt at det kun er utlandet eller Viking som er aktuelt.
214
Brann / Re: Brann i media
May 14, 2018, 15:50:53 PM
Quote from: Lasaron on May 14, 2018, 12:53:00 PM2. Hva er vanlig i utlandet, blant gode klubber som vi kan strekke oss mot?

England er i hvert fall ikke noe å strekke seg etter. Alex Ferguson utestengte BBC i 7 år pga kritisk journalistikk. Newcastle hadde en lang ban på lokalavisen, Southampton det samme. Et titalls klubber i hele ligasystemet har lagt restriksjoner på journalister. Hvor flesteparten handler om at de mister tilgang på pressesone og spillere. En kompis av meg som er Aston Villa-supporter sier at ingen av lokalavisene i Birmingham er særlig kritiske til laget, selv ikke etter nedrykket. Kanskje ikke så rart hvis konsekvensene er at man ikke får intervjue spillerne.

215
Jeg føler ikke at flaks var en avgjørende faktor i går. Vi presser Tromsø lave, stresser de med varierende press og holder oppe trykket. De feilene de gjorde i går gjør ikke Tromsø mot Sandefjord eller Start.
Hadde vi fått et flaksemål mot KBK, hvor vi stanger og stanger mot veggen, ville jeg vært enig i at vi var heldige. Men i en kamp som i går, hvor vi dominerer omtrent alle faser av spillet, så er "flaksen" en direkte følge av dominansen.
216
Brann / Re: Gulltråden 2018
May 07, 2018, 11:51:47 AM
I 2006 lå vi... 7 poeng foran RBK etter 8 runder. Vi endte 7 poeng bak dem til slutt.
217
Quote from: Finfin respons on March 20, 2018, 11:01:39 AMHvor komplett må en komplett spiller være?

Det er et ganske komplekst spørsmål, fordi det er litt avhengig av hvordan denne spilleren skal passe inn lagsammensetningen og taktikken. Det man kanskje heller skal spørre er hvem trenger å være komplette og hvem gjør ikke det?

Og det handler i stor grad om komplementæritet i henhold til resten av laget. Feks. Skålevik er jo ikke noen komplett spiller ferdighetsmessig, men han er veldig god på å være på rett sted til rett tid og han er god på å få ballen i mål. En relativt viktig jobb hvis han fortsetter å levere.

Men han er feks ikke så sterk, noe som fører til at Brann mister en duellspiller offensivt (som man er avhenging av i henhold til taktikken) og må erstatte denne i Barmen som trekker inn i banen. Dette går opp i opp, men man kan ikke fortsette slik i evig tid fordi rollefordelingen må gå opp i henhold til de taktiske disposisjonene som er bundet opp i presshøyde, posisjon og disposisjon. Man kan si det slik at det er mer en 11 roller som må fylles.


Akkurat situasjonen nevnt over synes jeg egentlig ikke er så relevant i henhold til dette, for jeg krever ikke at Gilli alltid skal time løpene sine riktig. Men jeg forventer at han skal løpe mot mål når han er inne i boksen. Og det bør alle Brannspillere gjøre uansett hvis de er inni boksen, om de er komplette eller ei. Han kunne til og med trukket ut og dekket returrommet utenfor boks. Heller at han går hundre prosent inn og feiler enn at han blir stående stille i skyggen til forsvarsspiller.
218
Quote from: Norlings Hund 2 on March 19, 2018, 17:48:04 PMVar det Gilli som sentret til koomson da vi var tre mot én? Synd han ikke holdt på ballen en touch eller to, så forsvarsspilleren hadde måtte tatt et vanskeligere valg.

Ja, det er en ting. Det andre var situasjonen ti sekunder senere hvor han ble stående stille før Koomson skjøt. Hadde han vært på vei inn mot mål i det øyeblikket ballen forlot Gilberts fot ville han vært først på returen. Han virket litt kjørt i andre omgang, det er kanskje derfor han leverer ballen rett til Komsoon uten å vente på begge bevegelsene (Haugen og Gilbert), men likevel man skal klare såpass selv om man ikke har nådd formtoppen ennå.
219
Brann / Re: Tabelltips 2018
March 07, 2018, 12:23:33 PM
1. Rosenborg
2. Brann
3. Strømsgodset
4. Molde
5. Start
6. Sarpsborg
7. Tromsø
8. Vålerengen
9. Stabæk
10. Bodø/Glimt
11. Lillestrøm
12.Haugesund
13. Odd
14. Ranheim
15. Kristiansund
16. Sandefjord
220
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
March 06, 2018, 09:48:23 AM
221
Kamper / Re: 10/03 kl 18:00. Ranheim - Brann
March 05, 2018, 13:14:45 PM
Quote from: ACHTUNG on March 05, 2018, 10:37:42 AMSeLyren treffer nok med sin oppstilling.

Så du har altså på følelsen at det er din favoritt Marengo som offres og ikke Gilli?
222
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
March 02, 2018, 02:24:38 AM
Quote from: Finfin respons on March 01, 2018, 21:20:32 PM- Marengo - ok skudd(?)

Spørsmålstegnet er berettiget. Det har vel vært en dårlig skjult hemmelighet at avslutninger er Marengos store svakhet. Avslutninger går mye på det mentale, så det er ikke umulig å endre over tid. Barmen er et godt eksempel på en spiller som klarte å gå fra å putte 7 hundreprosentsjanser i stangen til å bli Branns toppscorer. Men per dags dato er det ikke Marengos fremste egenskap.
223
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
February 27, 2018, 21:13:44 PM
Quote from: Giles on February 27, 2018, 20:55:30 PMIrrelevant at han drilles som stopper? Kan ikke sammenliknes med Azar som har pendlet mellom posisjonene hele karrièren.
HKJ er spiss og bare det. Ikke bra tempo, ikke bra reaksjonsevne, dårlig teknikk, skuddbeinet er så som så, murbrekkerpotensialet er overdrevet. At han var på vei til 2. divisjon er ikke tilfeldig. Orlov var en svane i sammenlikning, en smart jævel og en god hodespiller. HKJ er flere klasser ned.
Marengo er et bedre alterantiv, Dang kunne vært spennende og en skadet Ramsland hadde vært klar utpå våren. Mye bedre alternativer.

Det er irrelevant at han drilles som stopper på trening, spesielt siden han mest sannsynlig er på vei vekk fra VIF. De andre tingene du nevner om egenskaper og alternativer internt i Brann-troppen er mye mer interessant for samtalen.
224
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
February 27, 2018, 20:38:55 PM
At HKJ brukes som stopper på VIF-trening er vel totalt irrelevant og sier ingenting om kvalitetene hans. Kan ikke huske så mye protester på at vi hentet tilbake Azar som spiss i 2007, da hadde han vært stopper i flere sesonger. Det store spørsmålet er om behovet for en stor, sterk spiss som alternativ til Skålevik er der. Om vi kan dekke dette med feks Barmen, og om vi burde avvente til sommeren.
225
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
February 27, 2018, 12:11:05 PM
Quote from: bernu on February 26, 2018, 23:52:57 PMProblemet til Skålevik er vel at han historisk sett virker å være god i OBOS, men faller igjennom i EL.

Historisk sett har han spilt litt over 1033 minutter i Eliteserien (totalt). Og han har scoret 6 mål. Det er et mål per 172 minutt. Ikke nok tid til å bevise at han har toppscorerpotensiale, men det er heller ikke nok tid til å avkrefte ham helt. Han har tross alt vært blant Brannspissene med høyest scoringsrate noensinne på den korte tiden har fått spille.

Nå har han levert mye mål på alle nivåer han har spilt siden han var tenåring, samt at han har scoret i flere av treningskampene i år.  Man trenger ikke ta helt av, men synes det er på tide at han får litt tillit og at supporterne har litt troa på at han kan levere.
226
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
February 22, 2018, 14:48:27 PM
Quote from: Hallais on February 22, 2018, 12:04:17 PM
Quote from: Kagain on February 20, 2018, 17:51:29 PMFredrik Gulsvik

Han har nok andre utfordringer.

Når både Odd og Sandefjord ville løse han fra kontrakten, i en periode hvor det han ble regnet som et talent, så skjønner man jo at han hadde og har noen ganske seriøse holdningsproblemer.

227
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
February 20, 2018, 16:10:50 PM
Quote from: krakra on February 20, 2018, 15:30:44 PM
Quote from: bernu on February 20, 2018, 14:26:12 PMJeg forventer at det hentes en ny spiss asap. Et førstevalg.
Det er da svært lite som tyder på at Skålevik plutselig skal score 15 mål i Eliteserien.
Skålevik er god i OBOS. Når ikke helt opp i ES.
Dette viser da de siste årene til Skålevik.
Vi trenger et nytt klart førstevalg på spissplass.
Mohn - hent Diomande!
Skålevik viste da i 2016 at målteften hans også er der i Eliteserien. At en Brannspiss skal score 15 mål på en sesong er uansett et tøvete mål. Det hadde vært fett, men da må rollen endres betydelig i tillegg til at vi må hente en ac de to-tre beste spissene i ligaen. Ingen av delene er særlig realistisk. Får vi en spiss som gjør den jobben LAN ønsker, og i tillegg scorer rundt ti mål skal vi si oss godt fornøyd. Og det kan fort Skålevik gjøre. Det er uansett ikke målteften som er hans største svakhet i LANs spissrolle. Tvert imot er det vel hans største styrke.

En ny spiss må inn uansett. Og han bør være best mulig.
Men jeg skjønner ikke helt hva Skålevik må gjøre for at vi skal tro på ham. Han leverte 10 mål på 11 kamper i OBOS i fjor (1 mål per 87 minutt). Hvis han hadde spilt samtlige minutter i 2016 og levert samme målsnitt som han gjorde på de 800 minuttene han spilte ville han ha scoret 18 mål. Statistikken kan lyve litt her og det er klart at han sikkert ville havnet litt lavere hvis han spilte fast. Men det er trygt å anta at han kunne levert et titalls mål, siden han kun fikk spille under en tredjedel av sesongen.

For Nest og Start har han levert omtrentlig 1 mål per kamp i OBOS i 2015 og 2017. Et snitt langt over det Diomande, Ojo eller Engblom leverte når de var der nede. I 2016 leverte han over 1 mål annenhver kamp i Eliteserien for Brann i snitt.
Den eneste virkelige dårlige perioden han har hatt de siste tre årene (når han har fått tillit) er for Brann i OBOS. Men da var det ingen Brannspisser som leverte, selv ikke Marcus P..  

En annen ting som man som Brannsupporter bør sette pris på er at han aldri klager over spilletid, aldri har krevd overgang tross bud og at han står igjen på trening og terper avslutninger. Han har utrolige gode holdninger.

Det store aberet skal jo være fysikken og at han visstnok ikke passer inn i taktikken. Men jeg tenker at hvis han klarer å levere mot de tunge stopperne i OBOS, så veier posisjoneringsegenskapene og målinstinktet opp for manglende fysikk.

Nå smører jeg litt tykt på for å understreke et poeng, men jeg mener at Skålevik absolutt har bevist at han fortjener å bli tatt på alvor. Så håper jeg selvfølgelig Brann henter inn en superspiss også.
228
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
February 20, 2018, 10:03:24 AM
Quote from: Billy Elliott on February 20, 2018, 09:22:05 AMFotball er ferskvare. Jeg forbeholder meg retten til å mene at det ganske utrolig at Odd mener Børven er verdt omtrent like mye som Stokke.

Det er jo ikke at de mener nødvendigvis at Stokke er verdt like mye, det er vel muligens (og mest sannsynlig) en smertegrense hvor langt de er villige til å strekke seg for en spiss i det hele tatt. De bød jo ikke et nytt bud på Stokke, og det kan også bety at det er det de har å rutte med. Odd er ikke kjent for en klubb som ønsker å bruke mye penger på overganger.

Så for å leke litt djevelens advokat:
En annen ting er rolle, Børven har alltid spilt 4-3-3. Han er en spillertype som kjenner taktikken og er dynamisk nok til løse den bra HVIS han kommer i form igjen.
Benjamin Stokke har aldri spilt senterspiss i 4-3-3, han har spilt 4-4-2 hele karrieren. Og i fjor spilte KBK i en klassisk 4-4-2 taktikk med raske Mendy ved siden av tunge og sterke Stokke. Det er ikke gitt at Stokke klarer 10 mål i en taktikk hvor han er mer alene og må være mye mer dynamisk. Brann måtte legge om taktikken for å få Orlov til å fungere og det er ikke ideelt. Sånn sett er det mulig Odd ser risiko forbundet ved begge overganger og regner de som likeverdige.
229
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
February 18, 2018, 16:14:19 PM
Quote from: haak on February 18, 2018, 16:00:34 PM
Quote from: Morkel on February 18, 2018, 15:34:58 PMOhi er det egentlig liten vits i å diskutere, enn så lenge han er så dyr og har tre år igjen på kontrakten.

Pape Pate Diouf er kanskje riktig spisstype, men han er altfor svak foran mål. Da kan man nesten heller gå for/finne et talent og la han spille seg opp bak Skålevik.

Knutzon er interessant, man kan tilby ham en kontrakt og forhandle med LSK etter kontrakten er inngått for eksempel? Han er kanskje ikke en typisk 4-3-3-spiss, men han er ok sterk da. Så han kan holde på ballen og gjøre ting på egenhånd mens laget flytter seg opp.



Diouf er på prøvespill i Aafk, og ikke en type som passer inn i vår spissrolle. Vi trenger en tanksenter
og da er Benjamin Stokke et av få alternativ. KBK sa nei til 3,0 mill men vil trolig aksepter 4,0?

Benjamin Stokke er betydelig sterkere og bedre foran mål enn Diouf i hvert fall. Men han er noe inni h.... treig. Det ville vært en nedgradering av fart fra Orlov, som sier litt. Jeg tror uansett at Brann ville lagt inn et bud allerede hvis de var interessert. Det har jo allerede vært tre klubber på banen. Vi får se.
230
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
February 18, 2018, 15:52:40 PM
Forøvrig ser jeg at det ble antydet at Nigel Atkins, den nye Hull-treneren, forsøkte å selge/gi bort Markus Henriksen og Adama Diomande for å løse opp midler i Januar. Men at det også er skader, som kan bety at man nå venter til sommeren siden man må han noen nye inn.
231
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
February 18, 2018, 15:34:58 PM
Ohi er det egentlig liten vits i å diskutere, enn så lenge han er så dyr og har tre år igjen på kontrakten.

Pape Pate Diouf er kanskje riktig spisstype, men han er altfor svak foran mål. Da kan man nesten heller gå for/finne et talent og la han spille seg opp bak Skålevik.

Knutzon er interessant, man kan tilby ham en kontrakt og forhandle med LSK etter kontrakten er inngått for eksempel? Han er kanskje ikke en typisk 4-3-3-spiss, men han er ok sterk da. Så han kan holde på ballen og gjøre ting på egenhånd mens laget flytter seg opp.

232
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
February 17, 2018, 16:42:14 PM
Quote from: ostraume on February 17, 2018, 14:45:36 PMDiomande? Finnes det realisme i slikt?

Det er ikke totalt urealistisk. Men det skal sikkert litt til. Det som taler for: Kontrakten hans går ut i juni og det virker ikke som den blir fornyet. Han har stort sett sittet på benken/tribunen på et lag som ligger en plass over nedrykk på nivå 2 i England (Hull, ja). I år har han spilt rundt 300 av 3300 minutter, og har kun en cup-kamp fra start. I fjor hadde han 20 innhopp i Premier League, da var han nok litt mer attraktiv tross få mål. Nå får han få sjanser til å vise seg frem.

Så det kommer litt an på hva Diomande ser for seg selv. Han har tidligere uttalt seg varmt om LAN, men så spørs det om han ser for seg å fortsette profflivet og om han etter 3 år i England ikke er så lysten på å kutte lønnen sin i 10.

I alle tilfeller ville det vært en perfekt signering, rask, sterk og god foran mål.
233
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
February 17, 2018, 12:58:28 PM
Man skal ikke se vekk fra at Børven slår til i Odd. Men det får vel så være, det virker ikke som at han kommer til å være noe vassere for Brann i år uansett.
234
Kamper / Re: Treningskamper 2018
February 08, 2018, 17:09:29 PM
Quote from: Billy Elliott on February 08, 2018, 15:17:55 PMBarmen inn for SHN. Blir gøy å se han i den dype rollen. Hvis man klarer å beholde Haugen, bør Barmen være en høyst reell kandidat til den.

Jeg har prinsipielt vært mot denne vrien her, men med Ordagic inn så blir det plutslig en høyst reel mulighet. Jeg mener fremdeles at det er dumt å ta ut Eliteseriens beste duellspiller og samtidig låse fjorårets toppscorer defensivt, med mindre man må. Hadde man hatt to spillere som kunne vekslet på å være holding så greit, men Haugen var katastrofe i den rollen når han spilte der i fjor og Ordagic er vel heller ikke særlig defensiv.

Problemet er jo opplagt, SHN er ikke flink nok til å sette i gang spillet. Jeg føler likevel at problemet ikke utelukkende ligger hos SHN siden de andre spillerne ofte slår støtte på ham. Han var vel spilleren i Eliteserien som slo flest pasninger i fjor, og det tyder på at han ofte får ballen. Støttepasninger er ikke noe som kun er symptomatisk for SHN, det blir bare ekstra tydelig siden ballen alltid går igjennom ham og det ofte er dårlig bevegelse i etableringsspill. Det er like mye et systematisk problem som det er et SHN-problem.
Men jeg ser også helt klart styrken ved å ha Barmen trukket ned, han er mer bevegelig med ballen i beina, ikke superteknisk, men han kan trekke igjennom ledd og han er bedre enn SHN på overblikk fremover på banen.

En litt dynamisk variant tror jeg uansett er det beste.
Man kan feks snu på trekanten og få Haugen eller Ordagic hengende bak spissen:
Da kan Barmen ta vekk litt av det offensive ansvaret til SHN i etableringsspill, men skyve opp når man skal skape sjanser. Da ligger SHN fremdeles i sikring.

                 Haugen/Ordagic
Barmen                                     SHN

Den kan også spilles med Haugen og Barmen som veksler mellom å være holding. Kanskje ideell på hjemmebane mot lag som ikke er så kontringssterke.

                     Ordagic
Barmen                                    Haugen

Den kan fort vris til den gamle taktikken med SHN eller Barmen i den dype rollen.
Eller til en 4-4-2 eller 4-2-3-1-variant hvor vingene trekker ned og Barmen går opp som hengende spiss.

                            Spiss
            Barmen

SHN                                    Haugen/Ordagic
235
Kamper / Re: Treningskamper 2018
February 08, 2018, 16:17:42 PM
Akkurat de glippene der må man tolerere i Februar. Tenningsnivået skal ikke være på topp nå,  Da får man noen sånne glipper som vi fikk i dag. Det viktigste er å se at spill og relasjoner funger, samt at taktiske disposisjoner er strukturerte og at spillere er i form. Ideelt sett bør tenningsnivået være på en oppadstigende kurve ved seriestart så må når toppnivået inn mot April/Mai. Problemet i år er at vi møter to nyopprykkede lag med tenningsnivå på topp i de to første kampene.
236
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
February 05, 2018, 15:41:23 PM
Quote from: Kagain on February 03, 2018, 12:36:49 PMJeg ser lengre ned i tråden at han forsvant til Djurgården. La oss leke litt med whatifism. Om Ulvestad hadde kommet til Brann, hadde han vært en Haugen-type? Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har fulgt karrieren hans, så jeg vet ikke noe om hans styrker og svakheter...

Han er ikke en playmaker, nei. Klassisk norsk indreløper, ok på det meste, men heller ikke spesielt utpreget på noe. Han er nok noe bedre på mye som Haugen mangler, men han er ikke på nivå med H. når det kommer til pasningsfot, innlegg eller avslutninger. Alt i alt er han ikke en LAN-spiller, i det at han ikke har en utpreget spisskompetanse.
237
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
February 01, 2018, 14:53:39 PM
Quote from: Nixon on February 01, 2018, 14:49:23 PMJeg syns det er lenge siden jeg har hørt Brann og spiss i samme setning fra Sportsklubben. Har Brann noe stort fokus på å hente en ny spiss?

Slapp av, jeg har hørt at Børven gjør det bra på trening. ;) Any day now...
238
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
February 01, 2018, 14:02:01 PM
Quote from: gladiporno on February 01, 2018, 12:39:00 PM
Quote from: Billy Elliott on February 01, 2018, 10:32:45 AMAlle norske spissforslag som har kommet på bordet til nå virker enten lite tilgjengelig eller for dårlige. Søderlund er så og si klar for RBK, Azemi og Tripic (egentlig ikke spiss) er jeg redd faller rett inn i Børven-kategorien, Lehne Olsen mener jeg ikke er noe særlig bedre enn dem vi allerede har. Den eneste noenlunde spennende linken er Diomande. Spørsmålet er om ikke lønnen hans er altfor høy.


Daniel Chima Chukwu var lenge linket til Molde. Utifra de siste uttalelsene til Solskjær er han ikke lenge aktuell for dem. I så fall bør dette en no-brainer for Brann.

Men han er dessverre nigerianer da. Eller regnes han som forbundsutviklet siden han startet i Lyn og har mange nok år i Norge i ungdomsårene?
239
Brann / Re: Overganger vinteren 2017/18
January 31, 2018, 16:05:42 PM
I Greuther Fürth spilte Tripic spiss. Men det var nok med "vekslende" hell siden han hadde 0 mål på 14 kamper.
240
Brann / Sv: Overganger vinteren 2017/18
November 29, 2017, 00:08:58 AM
Quote from: pidre on November 28, 2017, 22:52:53 PM
Aafk - noen aktuelle der? Moa, Kirkegård, Gyasi, Carlsen, Fet?


Carlsen synes jeg er litt kjedelig. Fet kjenner jeg bare på navn. Og Kirkeskov oppfatter jeg som litt ujevn i prestasjonene. Det er mine umiddelbare tanker, uten at jeg har sett så altfor mange Aalesundkamper i år.

Mos scorer jo en del mål. Men aberet med ham (bortsett fra at han har Lillejord som agent) er at han er en typisk 4-4-2 spiss. Han er ikke spesielt fysisk, men har ok fart. Hans største styrke er kanskje posisjonering, han er jo en ganske lik spiller som Skålevik i mitt hode. Så spørsmålet er jo om man i dagens taktikk får så mye mer ut av ham enn Steffen.

Gyasi burde være en perfekt 4-3-3-ving. Rask og egentlig ok på det meste av offensive kvaliteter (sett i eliteseriestandard). Litt mer fysisk og komplett enn Marengo, men ikke like teknisk og har litt høyere tyngdepunkt. 11 målpoeng i fjor og 9 målpoeng i år, helt ok sett ut i fra at han har spilt på et lag som svinger enormt i prestasjonene. Og han kan få en oppsving i en taktikk hvor han får frigjort seg litt høyere i banen. Det som taler mot ham er at han som Marengo ikke er så defensivt dyktig, LAN tillater nok en ving som er begrenset på retur på banen, men ikke to. Siden de spiller på motsatt vinger så kan det fort være en issue.
241
Brann / Sv: Overganger vinteren 2017/18
November 28, 2017, 14:06:23 PM
Quote from: Gulløl on November 28, 2017, 12:59:21 PM

Her tenker jeg nok at det ikke har vært røyk uten ild


Det er en nigeriansk fotballnettside. Stort sett mye røyk. Artikkelen skriver at Mohammed allerede var i Bergen på prøvespill, det er ikke første gang man ikke sjekker kildene sine på slike ryktesider. Når Soltvedt avkrefter det til BA velger jeg å tro på ham, jeg klarer ikke helt å forstå hvorfor han skulle lyve om det. Men for all del, det er jo bare å spekulere. I det store og det hele synes jeg at man bør være mer kritisk til det generelle kartleggingsarbeidet, enn slike enkeltepisoder. Et spørsmål som burde komme opp feks er hvorfor finner Sarpsborg disse spillerne og ikke Brann?
242
Brann / Sv: Overganger vinteren 2017/18
November 27, 2017, 17:02:24 PM
Quote from: Torvanger on November 27, 2017, 14:51:05 PM
Quote from: Lasaron on November 27, 2017, 14:39:26 PM
Når var sist gang en spiller kom gjennom alene med keeper på en sånn måte at publikumsbruset stiger og stiger? På Brann, altså...



Det er lenge siden.


Siste jeg husker er Huseklepp mot VIF i fjor hvor han får ballen bak forsvaret, men er på riktig side av midtbanen for å unngå offside.
243
Brann / Sv: Overganger vinteren 2017/18
November 25, 2017, 16:38:41 PM
Quote from: brannl on November 25, 2017, 01:46:36 AM
Det er lov å drømme, nye kjøp før neste sesong   ::) ::)

Even Barli
Julian Ryerson
Adama Diomande
Henrik Bjørdal
Etzaz Hussain

Dermed;

Barli
Ryerson - Vito - Acosta - Kristiansen
Haugen(forlenger) - Barmen - Hussain
Braaten/Vega - Diomande - Bjørdal

Tror ingen av spillerne er særlig dyre å hente, foruten Ryerson. Men det hadde kanskje vært en spiller som kunne skapt litt entusiasme. Kan også spille både ving og indreløper hos oss. 


Dette er jo ikke uralistiske signeringer. Men med aldersprofilen til Brann så blir det nok.

Kjetil Wæhler
Morten Gamst Pedersen
Oliver Occean
244
Brann / Sv: Overganger vinteren 2017/18
November 25, 2017, 16:22:28 PM
Quote from: Atlet Orvanger on November 24, 2017, 18:40:55 PM
Quote from: Morkel on November 24, 2017, 16:52:10 PM
Quote from: krakra on November 24, 2017, 15:55:03 PM
SHN holder bra nivå defensivt. Han er imidlertid så begrenset offensivt og ferdighetsmessig at det ødelegger mye av spillet. Mulighetene for å styre spillet er mye mindre med SHN som DM.


Men hvorfor skal en DM være så offensiv? Jeg vet at det er mange her inne som drømmer om en regista, men ville det egentlig vært noe å trakte etter? Sånn jeg ser det så er SHN sin rolle ufattelig viktig. Han skal forskyve når backen går opp, han skal gi muligheten til Barmen og Haugen å gå frem uten å måtte bekymre seg for mye for å dekke et potensielt rom ved balltap og han skal bidra til intensitet når motstanderlaget setter fart på angrepet. Den jobben han gjør er offensiv i kraft av den garantien han gir til de andre spillerne. Han er egentlig verdt mer enn en mann når den rollen utføres riktig.

Jeg irriterer meg også over støttepasninger, men jeg tror det er mer relatert til systemet. SHN er en teknisk begrenset spiller, men han er helt ok når det kommer til pasninger. Jeg tror LANs formaninger om å spille trygt i overganger og etableringsspill er ett større problem enn SHNs ferdighetsnivå.


Nei, han skal ikke være så offensiv, men slik Brann spiller så er sammensetningen av de tre sentrale defensive spillerene feil (Vito, Acosta, SHN) da ingen av dem er gode på å forsere ett ledd eller finne pasningsalternativer mellom to ledd. Slik jeg tolker spillestilen til LAN er det slik han ønsker å spille; midtstopper eller DM skal finne indreløperne i rom mellom forsvarsledd. Med de svakhetene defensivt må Haugen ofte ned å hente ball fra stopper eller SHN - vi havner i undertall sentralt på midten og oppspillsalternativene blir enkle å plukke opp for forsvarende lag.

Hadde vi hatt spillere der bak som kunne forsere ett pressledd eller hadde evnen til å finne Haugen/Barmen (eventuelt en av kantene) mellom pressledd så hadde vi hatt en langt større register å spille på offensivt.

Kan føye til; defensivt har jeg ingen ting å utsette på de tre.


Jeg er enig med både deg og Krakra, her. Og du treffer på taktikken, i hvert fall basert på det LAN selv har uttalt. Skal man spille 4-3-3 "riktig" bør man ha spillere som kan behandle ballen og som kan progresere. Jeg tror likevel at vi må skille litt mellom taktisk disposisjon, valg og ferdigheter. SHN er en helt ok pasningspiller (basert på den rollen han har nå) og jeg føler det er mer problematisk med Piotr og Acosta, fordi de ligger så langt under på det pasningsmessige, selv sammenlignet med andre spillere i deres roller. 4-3-3 er en taktikk hvor man skal skape overtall ved å forskyve lagdelene, og det er det LAN også ønsker. Men han ønsker også at laget skal ta så lite risiko som mulig. Disse to formaningene er paradoksale fordi de går i mot hverandre. Her er det også viktig å skille mellom lite risiko og retainment, at vi holder ballen er bra, men det må være mulig å ta litt større sjangser. Du har feks helt rett i at Haugen gis litt dårlige premisser for å utføre rollen sin når han må falle ned for å få ball. Samtidig savner jeg i like stor grad mer dynamikk på vingene, det stanser så altfor ofte opp og ballen må igjen igjennom SHN for at det skal vris. Og DET er jo grunnen for at mange irriterer ser over SHNs pasningsegenskaper, sånn som taktikken er satt opp nå så er det jo ikke han som skal styre spillet. Han skal spille enkelt på indreløper og kant. 

Det positive er at alt henger sammen her, løser man en av problemstillingene feks de defensive trekantene midtstopper- def midt - midtstopper, eller back - indreløper - Midtstopper osv. osv. Så vil det åpne rom og bidra til at feks Haugen får bedre arbeidsvilkår. Defensivt er vi mer tjent med å bruke Acosta. Offensivt vil vi være mer tjent med Grønner i midtstopperrollen ved siden av Vito. Vi kan også være tjent med å hente inn en defensiv midt som er mer pasningsdyktig, ikke for å ta over rollen til Sivert, men for å gi oss litt mer taktisk fleksibilitet, feks når vi jager scoring. Jeg er likevel prinsipielt i mot en defensiv playmaker sånn som vi spiller nå.

En annen ting som vi trenger å få opp er tempo og bevegelse. Jeg har en kompis som er fan av Napoli og jeg har sett en del kamper med de i år. Hvis man skal gå et sted for å se dynamisk 4-3-3 perfekt utført så er det dit. Her kan man feks telle hvor mange trekanter de klarer å etablere på 12 sekunder når de spiller seg ut av forsvar: https://www.youtube.com/watch?v=jXGpLgSWa3A

Nå forventer jeg ikke at Brann skal spille slik, men det er lov å håpe på litt mer dynamikk i det offensive.
245
Brann / Sv: Overganger vinteren 2017/18
November 24, 2017, 16:52:10 PM
Quote from: krakra on November 24, 2017, 15:55:03 PM
SHN holder bra nivå defensivt. Han er imidlertid så begrenset offensivt og ferdighetsmessig at det ødelegger mye av spillet. Mulighetene for å styre spillet er mye mindre med SHN som DM.


Men hvorfor skal en DM være så offensiv? Jeg vet at det er mange her inne som drømmer om en regista, men ville det egentlig vært noe å trakte etter? Sånn jeg ser det så er SHN sin rolle ufattelig viktig. Han skal forskyve når backen går opp, han skal gi muligheten til Barmen og Haugen å gå frem uten å måtte bekymre seg for mye for å dekke et potensielt rom ved balltap og han skal bidra til intensitet når motstanderlaget setter fart på angrepet. Den jobben han gjør er offensiv i kraft av den garantien han gir til de andre spillerne. Han er egentlig verdt mer enn en mann når den rollen utføres riktig.

Jeg irriterer meg også over støttepasninger, men jeg tror det er mer relatert til systemet. SHN er en teknisk begrenset spiller, men han er helt ok når det kommer til pasninger. Jeg tror LANs formaninger om å spille trygt i overganger og etableringsspill er ett større problem enn SHNs ferdighetsnivå.
246
Brann / Sv: Overganger vinteren 2017/18
November 24, 2017, 13:08:19 PM
Quote from: osoerli on November 24, 2017, 11:38:34 AM
Ryerson er ung og god.  Men visstnok ein usympatisk type ifølge Huseklepp.


Huse rettet på seg selv og sa at han var usympatisk på banen. Siden han aldri hadde snakket med ham utenfor.
247
Brann / Sv: Overganger vinteren 2017/18
November 24, 2017, 09:08:57 AM
Og angående det. Nå har jeg snakket mye om Sarpsborg, så nå fremstår jeg kanskje litt som en Særp-fanatiker. Det er jeg ikke, det er mye som faktisk Brann er like gode på som de. Men akkurat dette med speidingen har jeg hengt meg litt opp i, for det virker som de har skjønt noe som Brann ikke har.

Og jeg tenker på det. Det at de ansetter to speidere/konsulenter som KUN fokuserer på en liga hver sier mye. Der Brann sendte Tjærnås litt til Danmark og litt til England og litt til Island og så på en Kjelsåskamp eller en kamp i Tysk andredivisjon. Det viser virkelig forskjellen på strategiene som føres. Uten at jeg har inngående kjennskap til Branns kartleggingsarbeid, så virker det som det er noe som mangler. Det er ikke umulig at Tjærnås har gjort en strålende analysejobb, det er mulig at han har hindret mange potensielt dårlige overganger, men den andre veien så må Soltvedt gå litt i seg selv. For uansett om de har vært nære å hente mange gode spillere, så har man ikke gjort jobben riktig hvis man ikke også har funnet de gjennomførbare overgangene. Jeg ber på mine knær at POL kommer inn med litt autoritet og lærer Branns sportslige ledelse litt om hvordan man skal gå frem. Om man ikke klarer å gå like nøye frem som Sarpsborg, Borussia Dortmund, Herenveen og Shaktar, så greit, men det må altså struktureres mye bedre.
248
Brann / Sv: Overganger vinteren 2017/18
November 24, 2017, 08:48:24 AM
Quote from: Alzheimer/Silverspurs on November 24, 2017, 01:24:36 AM
Quote from: Morkel on November 23, 2017, 08:55:36 AMJeg tenker at hvis en person som også har annet ansvar (Berntsen) klarer å fullstendig kartlegge de øverste divisjonene i Finland og på Island, de 2 øverste divisjonene i Sverige og Danmark, samt de 3 øverste divisjonene i Norge. Da burde Brann klare å gjøre det samme med en person som er fulltidsansatt speider (og i tillegg klare å følge opp evt. leads lenger ned på kontinentet og andre steder i verden).



Ganske sikker på at Sarpsborg har iaf to speidarar utenom Berntsen sjølv, som også garantert ser mykje lokal fotball. Dei har ein som dekkar Balkan og ein som kun dekkar 2.div i Norge. Trur ikkje dei to er 100%, men dei dekkar dei to områda. Sarp har også lurt på å ha inn endå eit par til som dekkar andre enkeltområder på deltid.


Ja, jeg sjekket det nå. Og du har rett. De har ansatt to speidere på konsulentbasis. Men påstanden min står, for de ble først ansatt i sommer og Thomas Berntsen har kjørt dette løpet i 5 år nå. Men det er klart jeg setter det litt på spissen, Berntsen har kjørt et kamikazeløp hvor han knapt har sett kona si de siste årene. Man trenger jo selvfølgelig også å kunne bruke konsulenter og agenter for å klare å kartlegge et marked skikkelig. Fordelen med POL er at han har jobbet i et agentbyrå og har et nettverk fra før, Tjærnås kjenner sikkert mange, men det er lurt å være litt mer på innsiden hvis man skal få noen gode leads.
249
Brann / Sv: Overganger vinteren 2017/18
November 23, 2017, 12:07:09 PM
Quote from: Lasaron on November 23, 2017, 10:59:47 AM
Morkel, du er en av mine absolutte favoritter her inne. Du er helt tydelig mye mer fotballkompetent enn jeg er, og det er strålende å lese dine innlegg :)


Takk! Nå vil ikke jeg påstå at jeg er noe mer fotballkompetent enn majoriteten her inne, deg selv inkludert. Det er trist at det er en nedgang på forumer, for nivået her er jo skyhøyt over en hver fotballdiskusjon i en Facebook-tråd. 
250
Brann / Sv: Overganger vinteren 2017/18
November 23, 2017, 11:52:11 AM
Quote from: gladiporno on November 23, 2017, 10:38:33 AM
Jeg trodde dette var egentlig hele poenget med å ansette Tjernås. Han er bosatt i Oslo, ser kamper i lavere divisjoner der regelmessig, reiser rundt i Norden og Nederland for å kartlegge spillere. Husker Tjernås fikk et spørsmål på Twitter om hvorfor ikke han så litt mer på norske spillere (i en periode var han veldig glad i å skrive om reisene sine til Island, Danmark osv.) Da svarte at vi (Brann) hadde allerede god oversikt over spillerne i Norge. Men tifra hvordan de siste overgangsvinduene har vært, er det lite som tyder på det.


Jeg tror du treffer spikeren på hodet der. Det er vanskelig å argumentere for at man har full oversikt når klubber i andre deler av landet henter spillere som Zachariassen, Glesnes og Strand fra vår egen by og får de til å funke. Det er lov å bomme på spillere, men dette er ikke noe som skjedd bare en gang. Det skal dog også sies at mye av ansvaret  må legges på Soltvedt som har det endelige ansvaret for å delegere speider. Men prinsipielt så tenker jeg at Tjærnås er en analytiker, vi trenger i større grad en type som Tommy Bertnsen som har teft for hvem som er gode. Håper inderlig at POL er der fremdeles.