• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Læreren

1
Brann / Sv: Overganger 2010
December 27, 2010, 20:57:51 PM
Vi har riktignok handlet inn 2 midtbanespillere, og det hadde vært greit å fått en del penger for Austin, men jeg mener Austin innehar ekstremferdigheter som ingen andre midtbanespillere vi har i klubben innehar. Derfor mener jeg det blir feil å selge en spiller som garantert vil være en av bærebjekene i laget til neste år. Torp har riktignok et par år bak seg som toppspiller i Norge, men jeg er usikker på om han kan stå frem som den store midtbanespilleren vi trenger for å overleve i TL.
2
Kamper / Sv: Kamptråd Brann - Hønefoss, 2.oktober kl 17
September 30, 2010, 16:30:06 PM
Klubben varsler mobilisering og håper på fulle tribuner på lørdag, men om PVM representerer det Brann-spillerne skulle gjøre i sentrum i ettermiddag, tror jeg det helle vil trekke færre enn flere (satt litt på spissen). Makan til bitter type skal du lete lenge etter! Kunne ikke fatte og begripe hvorfor spillerne skulle gjøre noe slikt. Var vi inne i en så dyp krise, spurte han Algerøy om mens jeg stod der.
3
Kamper / Sv: Brann 2 - sesongen 2010
September 27, 2010, 19:52:50 PM
Quote from: Gulløl on September 27, 2010, 19:49:54 PM
.


De vant vårkampen ja, men hva med kveldens kamp?
4
Brann / Sv: Yaw Ihle Amankwah
September 13, 2010, 22:24:21 PM
Zsolt og Kalvenes, eventuelt Austin kan helt klart demme opp for Yaw i midtforsvaret på banen, men det kjipeste med en slik skade, og spesielt om den skulle bli kronisk, er at han er en lokal gutt! Kalvenes er riktignok fra Bergen, men det er svært gledelig at en ung bergenser har spilt såpass godt for oss. Skulle dette utvikle seg til å bli en skade han vil slite med i lengre tid, er det faktumet at han er en lokal gutt som får starten på karrieren ødelagt av skader som er det kjipeste.
5
Brann / Sv: De gjenstående rundene:
September 13, 2010, 14:22:46 PM
Tror vi ender opp på 39 poeng, og sikret plass. Molde tar seg forbi Hønefoss i siste liten.
6
Brann / Sv: Yaw Ihle Amankwah
September 13, 2010, 14:17:21 PM
Denne skadet dro Yaw med seg fra Alta. Allerede først dag under sesongoppkjøringen i år trente Yaw alternativt pga lysken.
7
Brann / Sv: Overganger 2010
September 13, 2010, 06:52:01 AM
Nå skrev jeg i sesong 2011- tråden at vi bør hente en spiss på 27+, og det står jeg enda ved, men et ypperlig Hardball-prosjekt, og et kjøp som tilfaller den langsiktige strategien til Brann i aller høyeste grad, er Børven i Odd. Han vil nok rundt 5 millioner, men jeg mener det hadde vært vel brukte penger om Børven fortsetter å prestere for Odd ut sesongen.
8
Brann / Sv: Sesongen 2011
September 12, 2010, 22:43:06 PM
Quote from: Tom C on September 12, 2010, 22:00:03 PM
Det viktigste er at de har gjort Brann stadion til et fantastisk sted å arrangere konserter. Tenk så mange bergensere som vil ha glede av å kunne komme der og høre på når Status Quo skal ha reunion-konsert f.eks... Kanskje vi i samme slengen skal legge kunstgress, for å gjøre det enklere å manøvrere for dem som skal montere scenen og rigge lys og sånn? Og dersom noen vil se på fotball, så kan de jo heller ta turen til Varden Amfi...


9
Brann / Sv: Sesongen 2011
September 12, 2010, 21:43:24 PM
Økonomi

Nå går vi faktisk mot et OK økonomisk resultat i klubben. Er det noe som er positiv per dags dato, må det være den enorme jobben administrasjonen og styret har gjort på økonomisiden. Det har helt klart gått utover det sportlige, og jeg er ikke særlig fornøyd med det, men nedskjæringene som er gjort i klubben var nødvendige, og på lang sikt tror jeg vi kommer til å væreglad for den nedskjæringen som er skjedd i klubben denne sesongen. Hardball tror jeg vil komme mer på banen etterhvert. De har tiltro til RBH, og slik det ser ut nå, viser Brann at de har noenlunde kontroll på økonomien. Jeg tror dog ikke Hardball kommer til å være like gavmild som i forkant av gullet i 07.

Overganger:

Som nevnt over, tror jeg Hardball kommer mer på banen i årene fremover, forhåpentligvis allerede fra 2011. Men det betyr ikke at vi kan drive noe storhandel tror jeg, men det vil i større grad bli gjort spillerkjøp i fremtiden enn hva det har blitt gjort de siste årene.

Jeg håper, men tror ikke, at Udjus tar sin hatt og reiser fra Bergen. En fin fyr, men han holder ikke det nivået som trengs. Mohus må enten opp som andrekeeper neste år, eller leies ut, han kan rett og slett ikke spille annenhver kamp i 3. divisjon, og være tredjekeeper på A-laget. Nå fikk han sitte på benken i Tromsø i går, uten at jeg vet hva det skyldes. Forhåpentligvis skyldes det at han er gått forbi Udjus i keepertråden. Mohus er hvertfall et godt keepertalent, som har potensiale til å bli en god keeper bare han får tilstrekkelig med utfordringer.

Spillere som Juniho og Korcsmar håper jeg blir hentet permanent.

Videre håper jeg vi kjøper inn en målskårer som vet hvor målet står! En erfaren spiss på 27+ fra Skandinavia hadde vært fint. Vi trenger ponuds fremover på banen. En slik spiller kan selvsagt bli kostbar, men finner vi den rette spilleren, trenger han ikke bli altfor dyr.

Forsvaret syns jeg ikke vi skal bruke nevneverdig med penger på for øyeblikket. Det er heltst fremover på banen vi må forsterke, og når vi ikke kan forsterke over hele fjøla, må en prioritere. Å hente inn flere spillere utover en spiss, tør jeg ikke håpe på. Haugen er som alle vet klar for spill neste sesong.

Fornyer ikke spillere som Solli og Moen, må en selvsagt ut å handle, men jeg har ingen tro på at vi klarer å erstatte de to med spillere som er i nærheten så gode.

Av spilleravganger, er det jo allerede klart at Bakke stikker nordover. Gylfi er også ferdig i klubben, og jeg håper og tror at Nielsen også er historie i klubben. Kalvenes syns jeg var habil i Tromsø, og jeg tror han tar 1 år til i klubben. En annen veteran som antagligvis er ferdig i klubben, er Guntveit.

Kort oversikt over overgangene:

Inn:

Korcsmar
Haugen
Juninho
Erfaren spiss

Ut:

Bakke
Gylfi
Guntveit
Nielsen
Udjus

Ideelt sett skulle vi selvsagt hatt inn en eller flere midtbanespillere i og med at vi mister Bakke, Gylfi og Guntveit.

Av våre unge lovende er nok Grønner den som er nærmest A-laget. Nå har vi riktignok hentet to stoppere som jeg tror bli i klubben i 2011, men Grønner banker på A-lagsdøren.

Målsetning:

På papiret ser ikke stallen vår særlig sterk ut. Vi har enkelte med spisskompetanse, og i enkelte posisjoner er vi greit besatt, men jevnt over er stallen for dårlig. Jeg tror likevel vi kan havne på øvre halvdel med den stallen vi kommer til å besitte neste år. Det blir selvsagt avgjørende om Solli og Moen signerer nye kontrakter, men klarer vi å stille bort i mot samme lag som vi gjør denne høsten, kan det bli en OK sesong. Vi har kun tapt 1 av de siste 10 kampene, noe som vitner om at vi har en del kvaliteter i laget. 5 av kampene har riktignok endt uavgjort, men de er ikke tapt, noe som er positivt. Målsetningen neste år bør være og ende opp på øvre del av tabellen, og er vi heldig, kan vi ende opp på en 4-5 plass, noe som i mine øyner vil være en grei prestasjon. Noe medaljekamp kan vi ikke forvente før om 2-3 år.

10
Brann / Sv: Sesongen 2010
September 12, 2010, 20:56:22 PM
Det kommer selvsagt aldri til å skje, men det er faktisk bare 13 poeng opp til medaljeplass. Tett er det hvertfall, forutenom helt i toppen med RBK og Sandefjord i bunn.
11
Brann / Sv: Talentarbeid
September 10, 2010, 15:12:49 PM
Nå som Dure ikke blir Brannspiller,må vi ha inn/flytte opp en annen spiller med lokal forankring frem mot 2011-sesongen. Det lå i kortene at de to lokale spillerne i 2011 skulle bli Dure og Haugen, men nå blir det jo kun Haugen av de to. Skal ikke se bort i fra at Grønner eller Kalve blir A-lagsspiller fra og med neste sesong.
12
Brann / Sv: Overganger 2010
August 24, 2010, 10:17:25 AM
Quote from: krakra on August 23, 2010, 19:58:37 PM
Antar at han først og fremst vurderes som en forsterkning for andrelaget og at "speiderne" våre kom fra utviklingsavdelingen.


Robert Hauge jobber opp mot A-laget, så det var nok ikke speidere fra utviklingsavdelingen vår som var å så på han. Det går selvsagt an å være heldig med slike spillere. Molde klarte det med Thiouné.
13
Brann / Sv: Ny daglig leder - bare å søke
August 24, 2010, 10:00:19 AM
Quote from: pidre on August 24, 2010, 09:41:29 AM


Det er jo overhode ikke Brunn-Hanssen alene som har lovet eller kommet opp med disse målsetningene. Det er klubben som har kommet med disse! Styret, administrasjonen etc.

I motsetning til bort i mot alle andre her på forumet, har jeg faktisk troen på at Bruun-Hanssen kan gjøre en god jobb som daglig leder i klubben. Men det er jo alltid et men, og i denne sammenhengen er jeg skeptisk til at Bruun-Hanssen skal være delaktig i spillerkjøp og salg. På gårsdagens supportermøte kom det frem at det ikke medfører riktighet det media har skrevet om at Bruun-Hanssen er den som skal ha det øverst sportslige ansvaret. Det er det hovedtreneren i Brann som skal ha i fremtiden, og treneren vil for eksempel være den som godkjenner et salg eller et kjøp. Men Bruun-Hanssen skulle være en av mange som aktiv vil drive kartlegging av potensielle spillere.

Uansett hva Brann sier, tror jeg hovedgrunnen til at Bruun-Hanssen ble ansatt som ny daglig leder, var det gode samarbeidet han har med investorer, samt den tilliten investorene har til han.
14
Brann / Sv: Brann-treninger
August 17, 2010, 09:22:14 AM
De spilte internkampen for juniorlaget, men jeg overvar den ikke.
15
Brann / Sv: Talentarbeid
August 06, 2010, 13:53:18 PM
Quote from: kjegil on August 06, 2010, 08:45:55 AM

Fint med Norway Cup, men det er langt derfra til å dominere eliteserien. Synes talentutviklingen i Bergen virker lovende, men Brann har historien mot seg... Om noen år er det sikkert penger i systemet igjen. Da tror jeg Jonas Grønner, Kjetil Kalve, Kristoffer Barmen, Kristoffer Møvik og Kittiphong Pluemjai kan se langt etter A-lagsspill.

Jeg mener Løv-Ham burde overtatt Branns talentsatsing fullt og helt. Tror klubben ville fått mer igjen for å subsidiere Løv-Ham med fem millioner i året fremfor å bruke det på eget apparat. Løv-Ham har vist seg å få mer ut av talentene, selv om det er Brann som har stukket av med de i utgangspunktet største talentene.

Brann har hatt gode juniorlag tidligere. De har hatt spillere på aldersbestemte landslag tidligere. Men historien taler imot dem på dette området.

At Brann Utvikling har en sjef som jobber 50 prosent som assistent for kvinnelandslaget synes jeg også vitner om et urovekkende lavt ambisjonsnivå.

Derfor: Legg ned Brann Ung og bruk millionene på Løv-Ham. Da tror jeg vi virkelig kan få gode bergensere på laget.For all del, Løv Ham er dyktig på spiller- og talentutvikling, og det vil nok forbli deres vei her i fotballverden, men jeg mener Brann nå viser at de er dyktigere enn Løv Ham på talentbiten. Løvene har gjort mye riktig i mange år, men om en ser på antall region- og landslagsspillere som representerer Brann i forhold til Løv Ham, ser en hva Brann har klart å utrette. Talentutviklingen i Brann har lagt nede med brukket rygg, og den satsingen som en ser nå, har kun eksistert i få år. Og med de resultatene Brann allerede kan vise til, konkluderer jeg med at Brann er best i byn, også på dette området.

Det som derimot er en gedigen utfordring for Brann, blir å vise at de kan gi ungguttene sjansen på det høyeste nivået. Jeg tør påstå at vi ikke har sett en så gyllen generasjon internt i Bergen som hva guttegenerasjonen vår er per dags dato. Tidligere enkeltspillere har gjerne vært bedre, men nå har Brann mange talenter som kan ta steget helt opp i toppen. Alle kommer nok ikke til å gjøre det, men siden det er såpass mange talenter på en gang, er håpet om at hvertfall en eller to kan ta steget opp på A-laget vårt realistisk.
16
Brann / Sv: Talentarbeid
August 05, 2010, 17:29:08 PM
Brann har et guttelag som representerer oss under Norway Cup. De tok seg videre til A-sluttspillet med 13-0 i målforskjell. Hittil i sluttspillet har de vunnet 6-1, 2-1 og 1-0, og er nå klar for kvartfinale mot Warsay. En kamp som spilles i morgen klokken 11:00.
17
Brann / Sv: Overganger 2010
August 03, 2010, 17:38:52 PM
http://msn.tv2sporten.no/fotball/tippeligaen/aafk-snappet-opp-stoppertalent-foran-brann-3258608.html

Føler gjerne denne overskriften er noe medieskapt. Aafk har på ingen måte snappet han foran nesen på oss. Vi valgte i stede å bruke penger på Kalvenes og Zsolt, og jeg ser det som rimelig lite sansynlig at vi hadde hentet Skagestad i tillegg. Blir dog spennende å se hva vi har gått glipp av...
18
Brann / Sv: Rune Skarsfjord
August 03, 2010, 11:07:01 AM
Quote from: Torvanger on August 03, 2010, 09:22:57 AM
Quote from: dex1974 on August 02, 2010, 16:01:04 PM
Etter alle positive uttalelsene fra spillerne siste tiden ser det ut til at Rune har klart noe få har klart siste sesongene i Brann...å vinne garderoben!
Så får vi se utover høsten. Synes filosofien hans er spennende og Solli, Bakke og PVM har jo fått en helt ny vår i det nye systemet.
Han er iallefall i mine øine ikke det verste vi kan ende opp med skulle vi ikke klare og få inn en erfaren og merittert trener.


Solli, Bakke og PVM er ikke med i 2011.


Hvorfor er du så sikker på at Moen og Solli ikke er med i 2011? De har begge uttalt seg positiv til å fortsette i Brann, spesielt Moen.
19
Brann / Sv: Overganger 2010
August 03, 2010, 08:43:03 AM
Quote from: krakra on August 02, 2010, 16:28:14 PM
Han  sa han ville til Inter. Jeg ser ikke det skjer, jeg tror faktisk sjansene for at han skal ta steget ut i Europa til en klubber over en normal TL-størrelse fra adecco ikke er superstore. Hvis han innser det burde det være mulig.


Superstore sjanser eller ikke, nå kan han havne i Spania rimelig kjapt

http://fotball.bt.no/forstediv/article175832.ece
20
Quote from: Torvanger on August 02, 2010, 13:09:55 PM
Quote from: Læreren on August 02, 2010, 08:07:01 AM
Opdal har tydeligvis spilt for mye volleyball i TL-pausen, og har fortsatt fingerslagene godt i hendene! Bare synd det er fotballkeeper han skal være nå...Opdal er og blir Branns svake ledd. Selv ikke en trener av topp klasse kan få det til, når man har dette usikkerhetsmomentet mellom stengene. Helvetes irriterende at en av Norges største klubber skal slite såpass på keeperplassen.

Noen som vet når Oddingens kontrakt løper ut?


Med tungt hjerte vi eventuelt bytter han ut for han er en local lad selv om han har sine røtter fra Odda. Opdal på sitt beste er Norges desidert beste keeper. Men han har desverre ikke klart å komme opp på det nivået etter det lange skadeavbrekket sitt.

Hadde vi hatt penger, var det ikke Moldes mål Bugge Pettersen skulle voktet i går.

Opdal har kontrakt ut 2011.
21
Brann / Sv: Nystemten er tilbake!!
August 02, 2010, 10:36:52 AM
Quote from: skuteviken on August 02, 2010, 10:02:04 AM
Problemet er bare at de virker PISSE-nervøs når de står der, og det er jo ikke rart, forstår jo det. Man skulle dog tro at vi kunne lagt litt penger i det, slik at vi fikk skikkelige scenevante artister.


Synger forsangeren Nystemten som i går, ser jeg ingen som helst grunn til å legge mer penger i det. Nervøs eller ikke, gårsdagens forsanger får godkjent ++.
22
Brann / Sv: Nystemten er tilbake!!
August 02, 2010, 09:14:01 AM
Quote from: Langhår on August 02, 2010, 09:07:51 AM
Nå fikk jeg bare med meg litt av sangen i bakgrunnen på TV2 sin sending, men var ikke gårsdagens framføring ekstremt mye bedre enn lavmålet sist?


Etter min mening var gårsdagens fremføring av Nystemten noe av det bedre vi har opplevd på Stadion. Endresen er selvsagt i en egen klasse, men gårsdagens fremførelse av Nystemten kan absolutt gjenntas!
23
Brann / Sv: Overganger 2010
August 02, 2010, 08:13:49 AM
Quote from: Spelaren on August 01, 2010, 22:39:01 PM
Quote from: krakra on August 01, 2010, 20:53:27 PM
Handleliste fremover: En ny targetspiss, en ny keeper, en ny venstreback. Det er det vi trenger mest. Ser ikke for meg at vi henter noen verdens ting dette vinduet dog. Vi har jo tross alt forlenget med David Nielsen


Enig. Men me kan jo kjøpe Knut Walde igjen.


Han har desverre for vår del lagt fotballskoene på hyllen
24
Opdal har tydeligvis spilt for mye volleyball i TL-pausen, og har fortsatt fingerslagene godt i hendene! Bare synd det er fotballkeeper han skal være nå...

Yaw har vist ved et par anledninger at timingen ikke er hans beste egenskap, og igjen skaper han farlige situasjoner for Molde ved å regelrett bomme på ballen, både med hodet og med beina. Jeg kom hvertfall til 3 situasjoner der han feilberegner totalt, og Molde får dermed kontroll over ballen.

Mjelde gjør nok en dårlig kamp. Hadde gjerne sett at han fant plass på benken i neste kamp. Kanskje vi kan håpe at Kalvenes eller Zsolt kan gå inn som stopper, og Austin finner veien til midtbanen igjen?

I motsetning til Yaw, gjør Austin en meget god jobb i midtforsvaret, og han var i mine øyner banens beste spiller! Litt taktiske feil, og feilplasseringer når det kommer innlegg fra kant, men prøver Molde å spille gjennom i midten, møter de en steinhard mur som sjelden slipper noen forbi seg. Selv om han storspiller på stopperplass, håper jeg han snart kan flyttes opp på midten. Det er rett og slett frustrerende og se Austin vinne ballen, sette fart, for så å stoppe opp 15 meter lenger oppe i banen og slå ballen opp i midtbaneleddet. Det som gjør det frustrerenede er at en vet hvilket driv Austin har med ballen, og en bare venter på at han skal skyte fart, men så må han dessverre stoppe opp pga de defensive forpliktelsene sine. Vi trenger en med Austins driv på midten!

Når det er sagt, er det deilig å se på løpsstyrken til Moen og Solli! De står virkelig frem med sin arbeidsinnsats.

Gledelig at Huseklepp putter i tredje kamp på rad. Den berømte ketchupeffekten slår aldri feil...
25
Brann / Sv: Bjarte Haugsdal
August 01, 2010, 16:00:09 PM
Det er vel Kalve som bekler høyrevingen, så han kommer nok ikke til å spille i den posisjonen på 2. laget i fremtiden heller.
26
Brann / Sv: Bjarte Haugsdal
August 01, 2010, 15:29:24 PM
Veldig kjip den skjebnen Haugsdal lider. Med de holdningene og proffisjonaliteten ovenfor sporten han driver, kombinert med gode fotballferdigheter, så er jeg sikker på at Haugsdal kan bli en habil TL-spiller, men da må han få sjansen. Det tror jeg desverre ikke han får i Brann i fremtiden.
27
Quote from: moffy_ on July 31, 2010, 15:29:34 PM
Jeg tror vi stiller med dette laget i morgen:

Opdal
Sævarsson - Yaw - Kalvenes - El Fakiri
Solli - Austin
Guastavino - VaaganMoen - Huseklepp
Bakke

Endelig ser vi konkurranse om plassene før denne kampen og Mjelde, Zsolt og Hansen er nok de som er nærmest en plass i startelleveren mot Molde. Her må det gå på hvem som har vist best form på trening den siste tiden. Etter rapportene har Kalvenes vist bra form på feltet og jeg synes også han klarte seg fint mot Liiids. Vi får ikke verdens raskeste stopperpar, men med rett plassering og hjelp fra Austin og Solli til å temme Moldes offensive midtbanespilleren skal det gå greit. Et alternatkv er selvsagt Zsolts som stopper og evt Kalvenes på backen, men jeg tror Zsolts har godt av å trene lenger med laget først og heller komme inn den siste halvtimen.
Jeg hadde gjerne sett Cato Hansen starte istede for Diego i denne kampen, men tror det beste vi kan håpe på fra han er et innhopp..   


At Kalvenes har trent med laget i såpass lang tid nå, kan føre han til en startplass i morgen, men jeg tror ikke de endrer på laget fra forrige kamp.

Hvorfor vil du egentlig ha Guastavino ut av laget til fordel for Hansen? Hansen spilte riktignok en grei kamp mot Leeds, men Gaustavino har spilt godt de to siste kampene, og har vært delaktig i avgjørende situasjoner. Jeg er dermed uenig med deg i at Hansen skal foretrekkes foran Guastavino.

Tror på samme lag som slo Sandefjord sist.
28
Bilder og filmer / Sv: Filmer: Verden
July 31, 2010, 15:20:21 PM
Quote from: skuteviken on July 31, 2010, 14:15:13 PM
http://www.youtube.com/watch?v=GtLxpMyh13g

Det høres litt bedre ut enn 50 "ultras" hoppende rundt på Molde stadion eller noe slikt.


Helt ekstremt!

Vanskelig å forestille seg hvordan det trøkket der er, før du faktisk har opplevd det! Sikkert en enorm tribuneopplevelse å være på en slik kamp.
29
Brann / Sv: Talentarbeid
July 31, 2010, 15:16:51 PM
Forøvrig veldig mange lag fra Bergensregionen som gjorde det skarpt i Dana Cup, http://www.bt.no/sport/Bergensk-fotballsuksess-1128509.html

Finalemotstanderen som BT opplyser er dog feil for vår del. Vi møtte ikke Hjørring i finalen slik det er opplyst i artikkelen. Har sendt en mail med korrekt opplysninger til BT.

31
Quote from: Nixon on July 30, 2010, 20:31:06 PM
Finnes det noe som heter ny-klubb-effekt? Det ser ut til at Bugge Pettersen kan bli klar for Molde, og det ville jo vært typisk at han gjør en kamp i verdensklasse som Semb ville kalt det...


Bugge Pettersen vil utvilsomt være en god forsterkning for Molde, men hvordan vil det funke å hive han inn på laget etter kun 1 dag i klubben? Jeg ville vært skeptisk til å gjøre noe slik. Kommunikasjon med medspillere og å bli vandt med spillesystem er viktig for en keeper.
32
Brann / Sv: Talentarbeid
July 30, 2010, 20:34:53 PM
Quote from: Yngve on July 30, 2010, 20:28:35 PM
No spørs det berre på kva haldningar desse spelarane har og. Særleg desse unge. Plutseleg kjem alkohol og kvinnfolk og øydelegg. Det har det gjort ofte før. For fotballspelarara og..


Jeg har et inntrykk av at de som jobber i ungdomsavdelingen til Brann setter et stort fokus på holdninger og verdier, samt kosthold og rusmiddel. Men som du er inne på, til slutt er det opp til guttene selv hva de ønsker. Det handler om å bevisstgjøre guttene på det de gjør, og jeg håper de som har ansvaret for ungguttene våre vet det.
33
Brann / Sv: Talentarbeid
July 30, 2010, 20:12:26 PM
Quote from: Nixon on July 30, 2010, 18:22:33 PM
Talentene som Læreren refererer til var ikke i nærheten så gode. Den gangen var det vel først og fremst laget som var bra, og ikke nødvendigvis alle enkeltspillerne.


Du har helt rett i det. Laget som vant Junior-NM for 8 år siden hadde en god kollektiv innsats fremfor gode enkeltspillere. Usikker på hvordan det er nå, men registrerer at guttespillere som Finne, Kalve, Grønner og Birkelund er talenter litt utenom det vanlige. Det jobbes tydeligvis veldig bra med talentutvikling i Hordaland, og da først og fremst i Brann og Løv Ham, for tiden. Brann har en rekke landslagsspillere på aldersbestemte landslag, og Løv Ham har et par de også.

Gledelig å lese at vi har det yngste laget på Dana Cup, men Fossum sier at vi er bedre enn de fleste lagene når det gjelder både fysikk og ferdighetsmessig! Kjenner en gryende optimisme! Hadde vært utrolig moro med nye supertalenter fra Bergen som slo an på A-laget.

Noe som gjør denne seieren enda bedre, er det faktumet at vi ikke stilte med alle landslagsspillerne våre i Dana Cup. De spilte JET-turnering for en stund tilbake i stede...
34
Brann / Sv: Talentarbeid
July 30, 2010, 19:58:58 PM
Quote from: Innlandsmax on July 30, 2010, 19:53:25 PM
Quote from: dudo on July 30, 2010, 19:41:37 PM
Og vi vant 1-0.


Seiersintervju med treneren og greier og greier. Ikke si at han er trønder...??!!


Nå så ikke jeg intervjuet, men var det en trønder med kort grått hår som pratet, er sjansen stor for at det var utviklingssjef Odd Einar Fossum. Han er ikke trener for noen av lagene, men har ansvaret for ungdomsavdelingen vår. Han er i tillegg assistent på kvinnelandslaget.
35
Brann / Sv: Talentarbeid
July 30, 2010, 15:56:26 PM
http://www.brann.no/nyheter/brann-gutter-imponerer-i-danmark/

Brann herjer i Danmark, og er klar for finalen! Håper virkelig Brann klarer ta vare på noen av disse talentene, og at det ikke ender som det gjorde med talentene som skred frem på starten av 2000-tallet.
36
Kamper / Sv: Brann - Leeds 27. juli
July 29, 2010, 22:41:19 PM
Kristoffer Møvik har desverre klare svakheter som fotballspiller. I likhet med en spiller som for eksempel Helge Haugen har han sine ting han er meget god på, og K. Møvik kan for all del bli en habil fotballspiller med årene.

Styrkene hans er først og fremst den ureddheten han utøver, og jobben som førsteforsvarer. Der scorer han meget høyt! Han er meget taklingssterk. På landslaget har han spilt back for det meste, men jeg mener han kommer mer til sin rett som defensiv midtbanespiller. Han har ikke farten eller plasseringsevnen (enda) til å spille back etter min mening. I likhet med Helge Haugen sliter han med ballen i bena.

Han er en spennende spiller som har TL-poensiale på enkelte områder, men han har også klare svakheter. La oss håpe han utvikler seg tilstrekkelig på samtlige områder.

37
Brann / Sv: Takketråd til Azar Karadas
July 29, 2010, 21:20:33 PM
Fin gest å gjøre ovenfor oss supportere, men på banen er han ikke særlig savnet.
38
Kamper / Sv: Brann - Leeds 27. juli
July 27, 2010, 20:25:42 PM
Quote from: Daniel_Brann on July 27, 2010, 20:23:47 PM
Bare eg som synes at Grønner ble brukt som rundingsbøye av venstrekanten til Leeds? Ble ihvertfall ikkje direkte imponert av han.


Ballen gikk gjerne litt for fort til tider for Grønner, men jevnt over, syns jeg han kom brukbart fra det.
39
Kamper / Sv: Brann - Leeds 27. juli
July 27, 2010, 20:21:50 PM
Quote from: krakra on July 27, 2010, 19:32:35 PM
5500 på kampen. Hvis 3000 var nullpunktet har vi altså et overskudd på 2500*200 = 500k


Ikke sikkert at alle utover 3000 tilskuere var voksenbilletter.

Hansen og Grønner er de to som kommer best ut i dag etter min mening.
40
Quote from: Hatleking on July 26, 2010, 16:15:40 PM
Kanskje me får spele med dei nye? I så fall ville det blitt.

          Opdal
Sævarsson - Yaw - Zsolt - Kalvenes
                 Solli - Austin
Huseklepp - Vaagan Moen - Mjelde/Guastavino
                  Bakke


Overhode ikke enig i at vi skal bytte ut 2 av 4 i forsvarsrekken! Hittil i høstsesongen har laget gjort det bra, og en skal ikke bare bytte fordi en har fått inn nye spillere. De skal gjøre seg fortjent til å komme inn i startelleveren, og for øyeblikket fungerer fireren bak rimelig bra.

På sikt bør selvsagt Austin flyttes opp på midten slik du skiserer i lagoppstillingen din.
41
Kamper / Sv: Brann - Leeds 27. juli
July 27, 2010, 13:03:03 PM
Hadde ingen forventninger om å se Haugen fra start i denne kampen. Jeg setter en 10er på at han får 45 eller 30 minutter. Når han er midt i sesongen med Løv Ham, er det ikke annet å forvente.
42
Brann / Sv: Økonomitråd
July 26, 2010, 10:54:48 AM
Det kommer selvsagt an på fleksibiliteten til de som sitter på benken. Kan en spiller bekle flere enn en posisjon, er det ikke farlig og ikke fylle opp benkekvoten.

I den store sammenheng, er dog ikke innsparingen på å ikke ta med en eller flere på bortetur så veldig stor. Vi snakker om et budsjett på 140-150 millioner.

Men selvsagt, en krone her, og en krone der...
43
Tifo, sanger o.l.... / Sv: Forslag til nye sanger
July 26, 2010, 10:50:56 AM
Quote from: vebo on July 25, 2010, 12:14:25 PM
På Z fungerer denne, men virker ikke som resten av Hansa liker den:


"No e vi her igjen
Typer fra Bergen
Vi ikkje fra Norge
Men fra byen med sjel i
Så syng alle mann
For sportsklubben Brann
For her (Holde litt) kommer vi (Holde Vi'en) fra Bergen by" 

http://www.youtube.com/watch?v=95Vns7WohBU&eurl=https://www.bataljonen.no/forum/index.php/topic,8527.0.htmlHar det ikke blitt sungen "typete typer fra Bergen" og ikke "typer fra Bergen"?

Jeg tror nok noe av grunnen til at denne sangen ikke har slått an hos store deler av Hansa, er pga den betegner Brannsupportere som "typer", et begrep som gjerne ikke slår helt an hos store deler av "juletrærne" på Hansa.

Sangen er helt grei i mine øyner, og den blir bedre om det synges "typer" i stede for "typete typer". Skal den noen gang nå ut til andre deler av Hansa, bør dog det taes tak oppe på felt Z. Nytter ikke å bare nynne den. Det høres ikke midt på Hansa.
44
Brann / Sv: Overganger 2010
July 23, 2010, 09:39:25 AM
45
Brann / Sv: Stallen 2010 - status
July 21, 2010, 21:02:50 PM
Quote from: krakra on July 21, 2010, 20:48:50 PM
Quote from: Nixon on July 21, 2010, 19:19:56 PM
Quote from: krakra on July 21, 2010, 15:30:40 PMNæs har gjort det mye bedre enn jeg trodde han ville for Løvene.


Næs er forøvrig en meget god fotballspiller som jeg også tror vil bli meget god for Brann etterhvert. Han sliter fortsatt med den fysiske formen og hadde det ikke vært for det hadde han vært veldig, veldig nær en plass i a-stallen til Brann. Ikke like kjapp i ballbehandlingen som Haugen, men er klok og god teknisk og en god del sterkere i kroppen.Jeg tror nok Næs hadde vært i A-stallen om han ikke hadde slitt så mye med skader/sykdom i etterkant av 2009-sesongen og et stykke inn i 2010-sesongen. Vi signerer høyst sannsynlig Haugen nå, men Næs er i mine øyner nesten et like stort talent. Det kommer Næs til å vise i tiden han får i Løv Ham nå.
46
Brann / Sv: Stallen 2010 - status
July 21, 2010, 20:42:46 PM
Quote from: Nixon on July 21, 2010, 20:07:57 PM
Når det gjelder Yaw skal det sies at han hadde fordelen av at han spiller på en plass nesten uten konkurranse. På midtbanen er det tross alt mange Haugen skal skubbe ut av laget.


Konkurransen er som du sier større på midten, men frem mot 2011 forsvinner både Gylfi og Bakke, så rekkene tynnes i den posisjonen også. I tillegg kan spillere som PVM og Solli forsvinne fra midtbanen også.

Jeg håper Haugen får figurere på Brann-midtbanen en hel del til neste år.
47
Brann / Sv: Overganger 2010
July 19, 2010, 21:56:05 PM
Quote from: krakra on July 19, 2010, 21:37:24 PM
Quote from: Joggi Bogga on July 19, 2010, 21:36:02 PM
Quote from: krakra on July 19, 2010, 20:16:35 PMOpsjon på kjøp er jo ganske viktig i slike saker og Stabæk får neppe kjøpt Reginiussen.


Hvis vi får låne en landslagsstopper for ca en halv sesong bør vi takke ja 7 dager i uken. Opsjon eller ikke. Opsjon er kun viktig når handelen innebærer usikkerhet.
Hva? Det er ikke viktig at vi får beholde spilleren utover låneperioden og eie ham så lenge man er sikker på hvor god han er? Jeg ser ikke noe behov for å låne Reginiussen i 12 kamper uten mulighet til å kjøpe ham


Nå ser det ut til at vi er kapable til å redde plassen med det mannskapet vi har, og da ser jeg i likhet med Krakra liten vits i å hente en stopper på lån uten muligheter for kjøp etter høstsesongen. Selv om stopperen er på det norske landslaget og heter Tore Reginiussen.

Hadde vi lagt på nedrykk, hadde det vært helt annerledes. Da måtte vi ha fortsterket på kort sikt! Det må vi ikke i den situasjonen vi er i nå. Da er det heller bedre å se på dette som en mellomsesong, og tenke langsiktig.
48
Brann / Sv: Overganger 2010
July 19, 2010, 20:19:19 PM
Hadde ikke Dure slitt såpass med skader de siste årene, tror jeg nok at han ville vært, om ikke et større talent, så hvertfall et talent på høyde med Haugen. Holder Dure seg skadefri i fremtiden, kan han komme til å bli en meget god stopper. Haugen er dog den vi bør hente først inn i A-troppen slik flere poengterer. Dure må få et år eller to til på baken i Løv Ham.
49
Brann / Sv: Overganger 2010
July 19, 2010, 19:07:57 PM
Opdal ser desverre ut til å være svært langt unna den stabile keeperen vi trenger. Hva med å prøve seg på Bugge Pettersen i Sandefjord? Trenger forsterkninger i andre posisjoner også, men keeperplassen er en viktig brikke i et suksessfullt lag!
50
Brann / Sv: Overganger 2010
July 19, 2010, 19:02:02 PM
Hyggelig å se at supporternes egne penger ser ut til å bli brukt på to lovende invisteringer!