• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Petter Puddefjord

1
Brann / Re: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
May 03, 2023, 13:46:17 PM
Det bør i aller høyeste grad bygges nytt, og bygges stort.

Boligblokken i sør har ødelagt stadion, det pisses altså når det er kaldt; altså at man får en kortsiktig økonomisk opptur, men ødelegger helheten -> et skikkelig fotballstadion. Brann og Bergen kommune bør bygge arena til 24-26000. Når Rosenborg i lille Trondheim har kapasitet på over 22000, MÅ Brann ha minst like mye. Byen vokser, fotballinteressen er stadig stor, og ingenting tyder på at interessen vil falle de kommende 10-20-30 år. Fotball er topp, det yngler godt blant unge. Her må det bygges nytt og stort nok.
Sann mine ord; dere vil se smekkfulle tribuner de kommende årene, og da er det håpløst med en makskapasitet på 17500.

Bygge ny Brann stadion sentralt i Bergen med kapasitet på MINIMUM 22500 tilskuere.
I enkeltkamper med lavere tilskuerantall henger man bannere ned og dekker en hel øvre langside (på kamerasiden), og intimiteten opprettholdes på kamper med kun 14-16000 tilskuere.
2
Brann / Re: Billettsalgstall
June 01, 2022, 12:31:41 PM
Er en av de første til å innrømme at det har vært litt glissent i det siste, men det er en skam at vi har kun plass til drøye 17000 på det meste. Så lenge RBK kan ha 22000, bør Brann og Bergen kunne klare det samme, og vel så det. Boligblokk på stadion... Fy f...! Det er som å pisse i buksen når det er kaldt; ja, de fikk dekket gjeld og ryddet opp i økonomi på kort sikt. På lang sikt er det en skandale!
Tipper for øvrig at det blir enda mer glissent i løpet av sommeren, men et snitt på oppunder 10000 er utrolig i OBOS.
3
Brann / Re: Billettsalgstall
May 07, 2018, 12:57:50 PM
Den kampen da det var 23163 betalende tilskuere på stadion, måtte de åpne portene fordi kampen var 15-20 minutter gammel og køene sto langt oppover gratishaugen. Det var flere tusen over tallet med betalende tilskuere.
Diskusjonen er ikke meningsløs. Regner med flere av dere som sprer denne gørren sitter på kontorene på stadion, eller er nære venner av dem. Tragisk hvor defensiv man er i tankegangen. RBK bør til enhver tid være målestokken. Lerkendal tar rundt 22500 tilskuere. Brann stadion bør aldri ta særlig mindre enn det.
4
Brann / Re: Billettsalgstall
May 07, 2018, 11:31:37 AM
Folk tenker ikke tanken på at dette handler om psykologi.
Hadde Brann stadion vært et skikkelig fotballanlegg med kapasitet på rundt 25000 tilskuere, ville det i seg selv generert vanvittige mengder folk. Minimalismen, "fornuften" og konsepttankegangen ødelegger fullstendig. Det må en kulturendring til, og det kommer ikke ved "lure" grep fra administrasjonen. Magien må tilbake, men den kommer ikke ved at Brann vinner kamper, men at det blir noe stort å gå på kamp igjen. Folk er drittlei feilgrep fra de styrendes side. Boligblokktribunen med plass til 17000 totalt - I rest my case!
BYGG BRANN STADION STOR OG MEKTIG !
5
Brann / Sv: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
November 07, 2017, 13:04:19 PM
FARVEL BRANN. ALDRI MER!
Da er det bare å legge kunstgress i samme slengen.
Måtte det som er igjen av bergenspatriotisme dø en stille død.
F*** OFF!
6
Det er flere lysår frem til RBK hva organisasjonsbygging og klubbkultur angår. Brann var ikke langt unna på 80/90-tallet, men nå er dette gapet stort. Vet utmerket godt at RBK kjører kampanjer. De har tross alt et stadionanlegg med kapasitet på 5000 i lille Trondheim enn vi har i Bergen.
Målet må være at "produktet" (som de kaller det i Idrettsveien) selger seg selv. Da må man få fotballkulturen tilbake. Det handler ikke om "middelaldrende menn med promille", men at de som går på stadion er opptatt av det dette dreier seg om - fotball, identitet, oss mot dem, fellesskap. Slitne mødre med unger som er fullstendig uinteressert i det dette dreier seg om, ødelegger fotballkulturen. Dette er ikke mannssjåvenisme, men "stating a fact". Har sittet i nærheten av flere eksempler på folk som ikke har noe der å gjøre. Man går på kamp for å se Brann og fotball, føle magien og fellesskapet, oss mot dem, kjenne seg hjemme på stadion. Beklager. Det er over. Folk føler seg ikke hjemme der mer. Kanskje det er litt igjen på Hansatribunen, men det er ikke i nærheten av det vi en gang hadde. Alt var ikke bedre før, men by- og klubbkulturen var langt bedre før. Store stå, slik det var på tidlig nittitall. Det var tider.
Beklager. Dere får se om kampanjer hjelper. Det gjør ikke det. Den dagen det blir gjevt å gå på stadion igjen, vil folk komme i hopetall. Nå har kulturen forvitret, og det må en revolusjon til for å få endret på stemningen. Dere må gjerne skyte ned dette innlegget, men jeg er sikker på at de av dere med litt omløp skjønner innerst inne at jeg har noen poeng.
7
Kampanjer meg her og kampanjer meg der.

Det vil ikke bli skikkelige "fulle hus" før magien er tilbake. Så lenge alle kamper vises på TV, og "produktet" (som de kaller det i Idrettsveien) er alt annet enn ekte fotballkultur, vil det være ytterst sjelden man vil klare å fylle stadion med faktiske tilskuere. Folk er drittlei Brann. De fleste følger halvveis med på nettet, og gløtter litt på TV. Det handler ikke om at man spiller fin fotball eller ei. Før i tiden følte alle seg "hjemme" på stadion. Nesten alle jeg snakker med, som tidligere gikk fast på stadion, har de samme tankene. Man følger "sine" lag i England med mye større iver, for der opprettholdes fotballkulturen i langt større grad.

Det er trist, veldig trist, men sånn er det. Klubben har et enormt potensial, men det utnyttes ikke i det hele tatt. Det er flere lysår frem til RBK. Feile folk styrer klubben. Face the facts.
8
Brann / Sv: Billettsalgstall
June 22, 2017, 09:05:41 AM
Det er heller ikke spesielt positivt for "produktet" at de (ledelsen) planlegger en boligblokk her på sørsiden... De får vel komme med noen "tiltak"...

Hvis "produktet" er godt nok, trenger man for øvrig ikke noen "tiltak". Blårussen bruker politikerord. Gu kor flinke de er i Idrettsveien for tiden.

Få tilbake magien! Identitet og fellesskap. Vi går ikke i takt mer, dessverre. Det er flere grunner til dette. Gidder ikke skrive det om igjen. Se innlegg lenger oppe.
9
Brann / Sv: Billettsalgstall
June 20, 2017, 23:15:52 PM
"tiltak inn mot fotball- og sommerskoler.."

Tiltak ....

10
Brann / Sv: Billettsalgstall
June 20, 2017, 11:44:17 AM
Hvor skal man begynne?

Det er massevis av "grunner" for at det er glissent på stadion, selv om resultatene for tiden er meget gode. La meg nevne noen, så kan alle besserwisserne her på forumet slakte dem ned, en etter en..

- Dyrt å gå på stadion i forhold til mange andre tilbud.

- Kampene går på TV.

- Branns ledelse skjønner ikke hvordan "magien" rundt Brann skapes og opprettholdes.
Noen eksempler:
-- De snakker om "produktet". I dette "produktet" er det mye rettet mot kvinner, barn og komfort (sittekultur). Mer fokus på "gøy" før kamp og i pausen. Brus, pølser og diverse "stunts". Strømlinjeformet opplegg med TIFO, og hvis det er bluss, så er det innenfor rammer (jada, NFF er skyld i dette). Det var gøy med fyrverkeri på 70- og 80-tallet, og det er gøy for de små. Blussing er tøft hvis det skjer spontant på øverste rad på Z-feltet, litt skikkelig "rabling". Spontanitet og originalitet. Alle disse forb...... rammene ødelegger. Det blir for "planlagt" og "korrekt".
-- Hvor er Branns legender? Hvor er fokuset på å bygge kulturen videre med arven fra fortiden? Hvor ofte børster man støv av Egil Austbø, Neil MacLeod, Tore Hadler-Olsen, Terje Bøe, Per Egil Ahlsen, Ove Thue, Bjarni Sigurdsson m.fl.? Inviterer legender til kamper, tar vare på dem som har formet klubbkulturen gjennom årtier. Se bare hvordan de engelske klubbene ivaretar kulturen på en utmerket måte, bygger identitet og lojalitet gjennom lure, enkle og rimelige knep. Hvor er Branns klubbledelse? Hva driver de med, egentlig?

- Fjerning av "fellesnevnerne". Alle bergensere er langt fra "like", men vi er et monster når vi jobber sammen, koker sammen. Dagens kultur, eller rettere sagt mangel på kultur, er ødeleggende. Mange vil sikkert synes at det som kommer nå er fullstendig på trynet, men det er et faktum at veldig mange foreldre synes ikke overtattoverte, hanekamklippede fotballspillere er de beste eksempler på idoler for deres barn. Det er en ukultur at "fotballkulturen" har blitt så til de grader preget av denslags holdninger.  Dere kan bare fnyse av dette, men veldig mange synes ikke brannspillerne er noen gode rollemodeller for dagens unge. Der "alle" spilte fotball på 70- og 80-tallet, er det nå flere og flere som velger andre fritidstilbud.

- Trusler om kunstgress og derved ytterligere ødeleggelse av Brann stadion.

- Planer om å bygge en boligblokk på sørsiden av stadion.

I rest my case. Mulig det kan komme 13-14-15000 på kamper fremover for å se serielederne, men interessen forblir laber inntil man skjønner at det som skal til handler om identitet, fellesskap og den gode magien.
11
Brann / Sv: Billettsalgstall
April 18, 2017, 08:06:13 AM
"Match" er det kun teite østlendinger og "kule/verdensvante" sosser fra Fana som sier.
I Bergen sier vi gaten. Alt forvitrer. Ingen kultur varer evig. I Bergen har vi stått imot lenge, men slike naive holdninger er med på å bryte ned et solid fundament. Hvembryr seg i 2017? DET er nok hovedproblemet, og grunnen til at båten er lekk som en sil.
12
Brann / Sv: Overganger vinteren 16/17
February 27, 2017, 09:18:52 AM
Vålerengen = Oslo

Fiende nummer 1.
13
Brann / Sv: Overganger vinteren 16/17
February 24, 2017, 20:21:03 PM
Til Vålerengen? Fiende nummer 1.

Det tar kaken!
14
Brann / Sv: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
February 22, 2017, 09:52:47 AM
Du verden!

krøvel vellevold med et kort og fornuftig innlegg.
15
Brann / Sv: Fredrik Pallesen Knudsen
January 30, 2017, 11:05:23 AM
Atter en tabbe i Idrettsveien!

Nå skulle Branns stopperpar hete Grønner/Knudsen, to meget gode bergensere med mange år foran seg.

Tror ikke folk innser at dette er utrolig ille.
16
Brann / Sv: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
January 18, 2017, 13:09:48 PM
Brann og Bergen skal ha større ambisjoner for fremtiden!
Vi skal ha minst like stor makskapasitet som RBK i lille Trondheim, vi skal ut i Europacup på sikt, det skal kunne spilles landskamper i Bergen, osv. Brann stadion er et fotballstadion. Det ødelegger hele atmosfæren med leilighetsbygg. Glemmesak.
Trond Mohn må kjenne sin besøkelsestid. Regner med han kommer på banen etterhvert.
17
Brann / Sv: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
January 13, 2017, 14:42:08 PM
Det er forkastelig!
Dette må aldri skje. Det vil ruinere hele opplevelsen. Brann stadion skal være et anlegg for fotball, og bare det. Disse skissene ser gyslige ut. Trond Mohn, du må redde oss ut av dette!
18
Brann / Sv: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
January 13, 2017, 08:16:56 AM
SKANDALE !
19
Brann / Sv: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
November 24, 2016, 13:49:28 PM
Nei nei nei!

Det er ikke enten/eller.
17500 tilskuere og en boligblokk, eller ikke noen utbygging på 20-30 år? Tullpreik!
Dette kan Mohn fint ordne med et pennestrøk. Kan ikke fatte og begripe at vi skal låse oss til denne makskapasiteten, fordi det akkurat nå har vært noen svakere år. Har vi ikke ambisjoner? Skal vi bare la RBK få mange tiår fremover som flaggskip videre i norsk fotball? Det handler ikke kun om det som skjer på banen, nei, men også i aller høyeste grad om det som skjer rundt banen. Dette er en brøler av de store, og sann mine ord, Brann vil angre på dette!
20
Brann / Roald Bruun-Hanssen er igang igjen!
November 18, 2016, 09:53:14 AM
21
Brann / Sv: Billettsalgstall
October 21, 2016, 12:46:15 PM
Joda, men hvis man gir lokale talenter tillit, kan man faktisk få sportslig suksess og lokal forankring. Igjen, kulturen må endres. Ja, det var mange trøndere på RBK før Eggen tok over treneransvaret, men jeg tror at alle de trønderske profilene i alle årene med suksess var viktig for hele regionens løft. Det er mye lettere å få med de store massene når man har tilhørigheten og identiteten forankret. Det er langt ifra alle som har peiling på fotball, men kan få fotballkulturen inn i blodet gjennom en slik periode som de hadde i trøndelag gjennom Eggens enorme suksessperiode.
22
Brann / Sv: Billettsalgstall
October 21, 2016, 11:42:26 AM
Vel...

RBK og Nils Arne Eggen ble "allmektige" i Norge med 7-9 lokale spillere kontinuerlig i førsteelleveren i år etter år. De bygget opp en kultur. Det var trøndelag som sto sammen, med noen få spillere fra andre kanter av landet. Mini fra Nordland, Karl Petter Løken fra østlandet..
Det holder selvsagt ikke å komme rekende med Norling som eksempel  .
23
Brann / Sv: Billettsalgstall
October 21, 2016, 11:19:08 AM
24
Brann / Sv: Billettsalgstall
October 21, 2016, 11:10:10 AM
25
Brann / Sv: Billettsalgstall
October 21, 2016, 08:30:59 AM
26
Brann / Sv: Billettsalgstall
October 20, 2016, 08:46:54 AM
Kampanjer kan gi noen hundre eller i beste fall et par tusen på en kamp eller tre i løpet av sesongen, men det må en total kulturendring til for å få "produktet" norsk fotball opp igjen fra dvalen. Dere må bare være så ignorante dere vil, leve i troen på at kampanjer vil endre tilskuerstrømmen. Så lenge det ikke er noe magisk og spennende med norsk fotball, vil folk ligge i dvale.
Det har blitt slik for mange at de må "få med seg" kampen på 16. mai og kampene mot RBK (i første rekke) og Vålerengen, for da er det fremdeles et snev av underholdning. De fleste som går på stadion driter loddrett i "brassespark, finter og fin fotball". Enkelte tror at det er den form for underholdning man vil ha. Dette handler om tilhørighet, identitet, røtter. I engelsk fotball lever dette fremdeles, til tross for at penger har skapt et skille på balløyen. Selv etter at pengene har blitt toneangivende, kan man se klubber som Blackburn og Leicester vinne ligaen foran "storklubbene". I England er det fremdeles mye tradisjon, man har en klar følelse av samhold om sin klubb og hvor klubben er fra. Riktignok er det ytterst få lokale spillere i disse klubbene, men i England er det andre mekanismer enn i Norge.
Jeg er overbevist om at det ville være positivt om Brann hadde et flertall av spillerne fra Bergen og Hordaland. Spillere fra "gaten", som folk kjente og hadde fulgt gjennom oppveksten osv. Det kunne bidratt til følelsen av tilhørighet og identitet. Det er dette som er vesentlig. Oss mot dem. Bergen mot Oslo, Bergen mot Molde.. Et mer riktig fokus. Det virker som det er et ork å komme seg på stadion i femten (15!) seriekamper hver sesong. Det er for mange lag, sesongen starter på vinteren og slutter kort tid før jul.. I England fungerer det mye bedre, siden klimaet er annerledes, og det er en innarbeidet kultur med sesong fra sensommer til forsommer. Her på det rike frostberget sitter folk heller i sofaen for å se kampene som ikke er behagelige nok (les: sol/høy temperatur/attraktiv motstander).
Kunne skrevet noen sider om dette, men regner med at de av dere med litt mellom ørene skjønner tegningen. Det er altså en kulturendring som må til.
27
Brann / Sv: Billettsalgstall
October 17, 2016, 12:48:58 PM
Kampanjer...

Er det virkelig slik man skal "selge" Brann og norsk fotball i fremtiden?

Det trengs lokale helter, det må bli et mye større fokus på kamp igjen - oss mot dem, det må bli færre lag i Tippeligaen og kampene må spilles samtidig. Dessuten må det ikke gå en eneste kamp på TV. Først da vil det bli attraktivt å gå på stadion igjen. Når det igjen BETYR noe for oss, når det blir viktig å slå Vålerengen (les Oslo), Viking (les Stavanger), RBK (les Trondheim) og Sogndal... Når det handler om identitet og røtter igjen, slik det gjorde før. Det handler ikke om "drakten", slik mange tror. Det handler om Bergen. Det handler om vår plass i samfunnet. Så lenge det er fokus på alt mulig annet tull, rigide NFF-regler, mangel på egenart og lokalpatriotisme, ja så blir interessen deretter. Det handler ikke om "sølvkamp" eller "bunnstrid". Det handler om verdier som begynner å blekne. Folk gir mer og mer f... i lokalpatriotisme og nærhet til vår by og region. Jo mer verdensborgere vi blir (mye gjennom media), desto mindre betyr viktige, lokale verdier. Tro ikke at dette handler om "fin fotball, finter, brassespark og denslags underholdning". Det handler om en total mangel på lokal forankring. Det er viktigere for folk at Liverpool slår Manchester United (eller motsatt), enn at Brann banker Vålerengen (Oslo), fordi våre nære fellesskapsverdier har forvitret, og vi tar til oss "kunstig stimuli" basert på Premier League og flyturer til Barcelona osv.
Det er tegn i tiden. Lurer på om det snur samfunnsmessig, og at folk etterhvert begynner å tenke annerledes. Hvis ikke kan vi bare drite i en lys fremtid i Idrettsveien. Da kan vi like godt bygge Brann stadion med en kapasitet på størresle med Viking Stadion. 

Kampanjer my ass...
28
Brann / Sv: GullBrann!
October 13, 2016, 09:51:20 AM
Hehe, ja, husker godt det, Nixon.
Det sto et telt foran Store Stå (på langsiden). Rett før innmarsj kom to russejenter, som kun hadde truse på og russedrakten håndholdt foran daiene, løpende ut av teltet og over banen mot altanen. Deretter kom GullBrann med buksen nedpå anklene! Jøss, tenkte jeg, det var vel på grensen av hva som er "politisk korrekt".
En annen gang kom han i helikopter, som landet på banen. Utrolig tidi å se det gigantiske hovvet inne i det lille helikopteret.
29
Brann / Sv: Spillerbørs 2016
September 25, 2016, 22:11:25 PM
Piotr - 6

Nouri - 5
Grønner - 7
Demidov - 6
Kristiansen - 6

Haugen - 6
Nilsen - 7
Barmen - 6

Vega - 6
Orlov - 5
Gilli - 6
30
Brann / Sv: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
September 23, 2016, 13:04:35 PM
Jada, "Pudde".. Så festlige vi er.
31
Brann / Sv: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
September 23, 2016, 13:03:54 PM
Quote from: Nixon on September 23, 2016, 12:39:24 PM
Quote from: Petter Puddefjord on September 23, 2016, 12:31:26 PM
På 70-/80- og delvis 90-tallet var det langt mer ekte det som foregikk før, under og etter kamp.


Men. Var det et stort behov for et Stadion på over 20.000 tilskuere?


Faktum er at det var mulig å få inn 25000 på denne tiden. 16. mai 1993: 23163 betalende tilskuere. Det var langt flere inne enn de betalende.
Nå er Bergen mange titalls tusen større, infrastrukturen er langt bedre, det er større potensial enn før. Våre konkurrenter i Trondheim har en makspapasitet på rundt 5000 mer enn disse 17000. Vi skal altså låse oss til dette.
Svar heller på det jeg faktisk skriver i innlegget. Er dere NFF-folk hele gjengen? Vil dere virkelig ha dette striglete opplegget? Ser dere ikke poengene mine, eller er det bare fordi det er populært her inne å mislike "petter Puddefjord" at dere konsekvent er negative til alt jeg skriver?
Leppen fra Loddefjord var slettes ikke irriterende. Omtrent samtlige som hørte ham lo seg skakk, mange klappet. Dessuten skal man passe seg for å pisse på Terje Bøe, en fantastisk bergenser og brannpatriot!
32
Brann / Sv: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
September 23, 2016, 12:31:26 PM
Quote from: Christian on September 23, 2016, 11:03:48 AM
Quote from: Petter Puddefjord on September 23, 2016, 10:54:31 AM

Klubben har jo som kjent vært drevet som et mønsterbruk fram til no. Spesielt på 80- og 90-tallet, som du så gjerne viser tilbake til som gode gamle dager.



Jeg har aldri vist til klubben fra 80-/90-tallet som et "mønsterbruk". Det er stemningen blant publikum, mannskulturen, og det faktum at det var langt flere lokale helter på laget i "gode, gamle dager" jeg viser til.
Slik klubben fremstår nå, der man har fullstendig feil fokus på hva som er den rette balansen for å få folk på stadion, det er den som er horribel. Dette er ikke utelukkende Branns feil, men også i stor grad NFFs feil. Det er ønskelig å gjøre alt så striglet og strømlinjeformet som mulig. Alt fra blussing som skal gjøres etter en oppskrift, til innmarsjen på banen. Det er ikke en dritt som er uforutsigbart og spennende mer. Alt skal inn i en boks, alt skal være planlagt og være ihht. "retningslinjer". Når man skal lage rammer for alt mulig, forsvinner kreativiteten, det spontane, det ekte. Ekte rabling fra tribunen, ekte mannskultur med ytringer og testosteronutløp som i gamle dager. "Leppen fra Loddefjord", som ba Trond Egil Soltvedt om å dra til hel..., og fikk direkte tilsvar fra nevnte Soltvedt på banen. Bergensk spit mellom spillere på banen, som publikum fanget opp. En mer magisk følelse av hele opplevelsen som er mer fokusert på selve spillet, på enkeltspillere, på tabellen, og på konkurransen mot andre byer og steder i Norge. Kamper som burde bli spilt samtidig, i stedet for å bli spredd over hele helgen, mer fokus på det dette dreier seg om; fotball. Jeg er ingen mannssjåvinist, men synes ikke "barnefamiliefokuset" er det beste for klubben. Ja, far tar med sønn på kamp, lar guttungen og tjommiene hans få inn Brann og litt mannskultur på riktig måte. Nå skal det være kvinner overalt på tribunene, spesielt BT-tribunen. En mann som skriker ut på primalt vis, blir nærmest lynsjet. Det er viktigere for mange av disse på denne tribunen at ungene har is eller pølser i hånden, enn at de forstår hva som foregår på gresset. Det som faktisk kan gjøre at de vil gå igjen og igjen, lære av far hva dette dreier seg om; oss mot dem. Bergen mot Oslo, Bergen mot Trondheim, mannfolkidrett, tøffe taklinger, det som foregår på banen i 2 x 45. Ikke hoppeslott og leker før kamp, is/pølser/brus som primærfokus. Lage en brannkamp til et "konsept" som går langt utover hva det faktisk dreier seg om. På 70-/80- og delvis 90-tallet var det langt mer ekte det som foregikk før, under og etter kamp. Det var mer spontant, det var langt mindre planlagt og striglet. Det var Terje Bøe over høyttaleranlegget på ekte, bergensk vis. Han sto på hender foran Store Stå (som den gang var på langsiden!), han spilte buekorpsmarsjer på stiftelsesdagene, han visste hvordan man fyrte opp publikum på en herlig måte. Folk som satt på gjerdet eller på pølsebodtaket fikk advarsler over høyttaleranlegget fra Terje Bøe i tide, før politiet sto nedenfor. Det var noe ekte over det, det var jordnært, det var folkelig. Ove Thue laget fantastiske brannsanger, på et langt høyere nivå enn det vi har fått servert de siste tiårene. Store stå var det også et helt annet trøkk over. De som sier noe annet er beviselig historieløse. Det finnes både film- og lydopptak, samt massevis av bilder. Det var trøkk, og det var ekte.
Nå er det mye "kaldere" på stadion. Det er så striglet, det er så upersonlig. Det blir definitivt ikke bedre av å lage en boligblokk på sørsiden, og ved å låse publikumskapasiteten til 17000. Jada, det er i disse dager et snitt som ligger godt under dette, men er det der vi vil være? Er det dette vi ønsker for landets nest største by? Skal Bergen ha en klubb med en makskapasitet på 17000?
Det er MYE som må gjøres annerledes i Idrettsveien. Det holder ikke at LAN klarer å vinne medaljer så lenge "konseptet" er så striglet og upersonlig som det har blitt.
Beklager.
33
Brann / Sv: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
September 23, 2016, 10:54:31 AM
34
Brann / Sv: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
September 21, 2016, 11:39:14 AM
Beklager, men denne klubben blir bare mer og mer latterlig!
Det er også patetisk å se alle som naivt forsvarer klubbens ledelse i tykt og tynt. En makskapasitet på rundt 17000 er minst 5000 for lite i Bergen. Det er ingen fremtidsvisjon, det er nok et eksempel på klatting. Det er ingen helhet og noe robust over dette.
Det blir mer og mer flaut å følge denne klubben. "Det er drakten vi elsker".... Kjøss meg i ræ...! Det er byen vi elsker. Dette er minst like mye snakk om identitet. Flere lokale helter på laget! RBK klarte det i hele sin største storhetstid, og har fortsatt mange trøndere på laget. Brann er Bergens fotballag. Brann representerer oss, et fellesskap fra Bergen og Hordaland. Et skikkelig stadionanlegg med riktig kapasitet i forhold til våre konkurrenter er et minimumskrav. Hvorfor i hel.... skal vi ha en makskapasitet på mer enn 5000 mindre enn i lille Trondheim? Dette handler ikke om "mindreverdighetskompleks", men at vi skal kunne konkurrere på like vilkår som de andre storklubbene i Norge. Det handler ikke kun om tabellen, spillerprofiler og det som skjer på banen, men også om noe av det viktigste; publikum. Oss mot dem. Bergen mot Trondheim, Bergen mot Oslo, Bergen mot Stavanger... Makskapasitet på 17000...... Give me a break!
35
Brann / Sv: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
September 20, 2016, 20:38:57 PM
Makskapasitet på 17000 i Bergen. Brann skyter seg i foten. Kjempetabbe, men det baner vei for et nytt Bergen stadion en annen plass i byen. SK Brann er dessverre historie om få tiår. Dette blir spikeren i kisten.
36
Brann / Sv: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
September 08, 2016, 09:44:54 AM
Blårussen styrer.
Røde tall i regnskapet, og vips går de for en ubegripelig dårlig løsning. Brann stadion skal være et fotballstadion, ikke en hybrid. Nå rives altså klubbens historiske røtter. Det er ikke den gamle betongen jeg snakker om, men magien rundt SK Brann. Det neste er vel kunstgress, eller "hybridgress", for det er lettere å selge inn hos mange som er kritiske til å fjerne naturgresset. For oss som vokste opp med Brann på 80- og 90-tallet, er det ikke mye igjen av det som trekker oss til Idrettsveien. Et hybridstadion, kunstig banedekke, en drøss med halvgode importspillere fra andre steder i landet eller utlandet som ikke hever klubben noe særlig. Nei, beklager Brann. Skyte seg selv i foten? Nei, i hodet. Jada, det kommer 17000 på 16. mai og mot RBK, men ellers går det en vei. Sann mine ord. Dere fortsetter i feil retning.

Ta en solid prat med Bergen kommune og Trond Mohn - bygg et skikkelig stadionanlegg som er større enn Lerkendal i lille Trondheim! Tenk fotball, tenk identitet, tenk større, tenk på å konkurrere på naturgress foran 24000 tilskuere.

Neivel. Lykke til!
37
Brann / Sv: Billettsalgstall
September 06, 2016, 08:59:04 AM
Ja, blir det over 9000 betalende -, og 7000 faktiske tilskuere mot Viking?
38
Brann / Sv: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
June 14, 2016, 15:16:18 PM
Brann skal være der Brann hører hjemme; på Brann stadion.
Ingen trær vokser inn i himmelen. Det er feilprioriteringer som fører til usunn økonomi. Det er en ukultur som har fått spre seg når man ikke klarer å drive en fotballklubb på øverste nivå i lille Norge med overskudd, eller i verste fall i balanse. Kjøp av "stjerner", høye lønninger til spillere etc. Idiotprioriteringer. Når vi vet hva som er en god inntekt i Norge, så blir man som brannspiller belønnet med noen hundre tusen mer. Når man frykter at man ikke får noe til med egenproduserte spillere, kjøper man spillere man tror skal heve laget. Det er ikke få bomkjøp klubben har gjort de siste 20-30 årene. Nå har de også snakket om å legge kunstgress på Brann stadion - kunstgress! Snakk om å skyte seg i foten! Er det noe de fleste bergensere ikke vil ha, så er det enda mer som gjør klubben fremmed for oss. Vi vil ha patriotisme, vi vil ha identitet og røtter, vi vil ha Bergen mot Oslo, vi vil kunne gå på stadion og føle bergenspatriotismen, mannskulturen som en gang var fremtredende i Idrettsveien, et pustehull fra dagliglivets fasade, et sted hvor menn kan være menn og rable som gale! Hva skjer? Blårussen inntar kontorene. Det skal gjøres så mye "gøy" for å tekkes de store massene.... De skal satse på å få flere barnefamilier og kvinner på kamp. Hva fører det til? Produktet endrer seg. Det er ikke fotball og mannskultur som står i høysetet mer. Det er "hoppeslott for barn", pølser og is i pausen er fokus, kvinner som snur seg og sender deg hormonelle blikk hvis du banner så ungen hennes hører det, selv om du vet at dommeren er en jæv.., og du har trang for å skrike det ut. Det er så kunstig, så kunstig på stadion nå. Sittekulturen har ødelagt mye. Alt skal være så bekvemt og behagelig. Vi sitter og sitter. Sitter i bilen på vei til kamp, sitter på rosa (ja, rosa) plastseter og er ikke så engasjert som den gang da.. Den gang da vi kunne stå og være i bevegelse, hoppe opp og skrike på tømmerstokkene ved scoringer og enorme sjanser, se et Brann med mange bergensere på laget som kjempet for byen. Ja, faktisk, for byen! Det er IKKE drakten vi heier på, men det er Bergen. Byen vår, vår identitet! Det kan godt være en trønder eller nordlending i branndrakt, bare det er en form for sjel i det som rører seg. De må spille for byen og laget, ikke fordi de tjener 1,3 mill og gjerne vil bli oppdaget av en større klubb.
Brann stadion kan fint bygges ut skikkelig der den ligger, der vi hører hjemme, der vi har røttene våre. Mer kunstighet og "lure" idèer nå, og vi får en ytterligere avstand til Brann enn vi har fått de siste 10-15 årene. Man kan fint klare å bygge en flott søndre tribune med to etasjer, slik at totalkapasiteten for fremtidens stadion blir 22-25000. Det går fint an å få til en holdningsendring som gjør at Brann kan få inntekter ved å arrangere diverse i et flott stadionanlegg der den ligger i dag. Alt skal ikke være i Bergen sentrum, og stadion har de beste kulisser i forhold til grøntarealer i nærområdet, gode kollektivløsninger like ved (Natlandsveien og Inndalsveien få hundre meter fra anlegget), og alle muligheter for å skape et godt produkt også utenom fotballsatsingen. Det være seg alt mulig annet enn hoppeslott og tivoli for barn. La ungene læres opp av sine fedre, slik vi ble lært opp. La dem føle patriotismen på kjuaguttvis, så lærer de også at de holder kjeft om glosene de hørte på stadion når de kommer hjem til mor.
39
Brann / Sv: Billettsalgstall
April 11, 2016, 13:02:32 PM
Ja, det er bare å bygge for fremtiden. Kapasitet 25000 i et kompakt og flott anlegg. Grønt naturgress, og flere bergensere på laget som får tillit til å bli storspillere. Lars Arne Nilsen bygger noe stort, håper vi.
40
Brann / Sv: Billettsalgstall
March 17, 2016, 12:54:03 PM
Siste ryktet sier at salget er godt. Det forventes 13-14000.
41
Brann / Sv: Billettsalgstall
March 15, 2016, 14:11:08 PM
Ja, hvor mange blir det mot Odd? 16000?
42
Brann / Sv: Eliteserien 2025
November 27, 2015, 09:11:53 AM
43
Brann / Sv: Eliteserien 2025
November 24, 2015, 12:08:55 PM
Hei Gulløl

For det første ser jeg for meg at det om ti år er utvidet til 18 lag i Eliteserien. Når det gjelder Lillestrøm og Haugesund så er det litt tilfeldig. Lillestrøm har i flere år ligget stabilt i midtre/nedre sjikt av tabellen, det er ikke lenger den storklubben det var på slutten av 70- og utover på 80-tallet. Jeg tenkte at ressursgrunnlaget deres ikke er det største, og at de vil slite hvis/om de går ytterligere nedover. Haugesund burde nok fremdeles vært i Eliteserien, men noen "større" klubber sliter alltid. I år er en forholdsvis "stor" klubb som HamKam i 2. div., Lyn er fremdeles ikke friskmeldt etc. Det er bare et skudd i blinde, selvsagt, men jeg så for meg at det var kun en klubb i Rogaland (Viking), som Brann i Hordaland.
Førde er bare en forestilling om at den største "byen" (ja de har bystatus) i Sogn og fjordane etterhvert tar over hegemoniet til lille Sogndal. Jeg har også Steinkjer med i 2025. Lyn er også kommet opp innen 2025 i dette tankeeksperimentet.
Stabæk er ikke med, ei heller Sandefjord og Sarpsborg.
44
Brann / Eliteserien 2025
November 24, 2015, 09:54:01 AM
Har lekt litt med hvordan eliteserietabellen ser ut om 10 år. Her er min spådom:

1 Brann
2 Rosenborg
3 Viking
4 Vålerengen
5 Fredrikstad
6 Strømsgodset
7 Odd
8 HamKam
9 Aalesund
10 Tromsø
11 Steinkjer
12 Førde
13 Bodø/Glimt
14 Molde
15 Start
16 Sogndal
17 Kristiansund
18 Lyn

Jada, utvidet til 18 lag. Noen bedre forslag?
Da kan drittslengingen og latterliggjøringen starte. Kjør på!
45
Brann / Sv: Lokal forankring = suksess
November 05, 2015, 11:59:11 AM
Jeg har aldri hevdet at Brann skal ha utelukkende bergensere og hordalendinger. Leve i fortiden? Kanskje, men det beste fra fortiden bør være med i fremtiden. Det Eggen utrettet var utrolig, og ja - det var en stor overvekt av trøndere. Selvsagt kan man ramse opp 20-30 navn på spillere fra andre landsdeler fra de siste 25-30 årene, men faktum er at RBK har klart å skape en kultur med lokal forankring. De har stort sett hele tiden hatt en overvekt av lokale spillere. De siste 10 årene har også dette blir litt mer frynsete, og RBK har i denne perioden vært langt mer ustabile. Dette skyldes flere faktorer, men at Eggens opplyste enevelde var over har nok hatt sitt å si. Flere kokker - mer søl!
Bare stikk hovvet i sanden dere. Er det virkelig så pinlig å innrømme at RBK har gjort noen kloke valg som Brann aldri har vært i nærheten av å gjøre?
46
Brann / Sv: Lokal forankring = suksess
November 05, 2015, 09:28:56 AM
47
Brann / Lokal forankring = suksess
November 04, 2015, 13:42:33 PM
48
Brann / Sv: Billettsalgstall
November 02, 2015, 10:24:13 AM
Hvis jeg har regnet riktig må Viking ha 8434 tilskuere mot Mjøndalen i siste kamp for å tangere vårt snitt. Stemmer dette Vellevold?
49
Brann / Sv: Billettsalgstall
November 02, 2015, 10:11:34 AM
Stemmer det at vi endte på 10125 i gjennomsnitt, mens Vålerengen har 10099?
50
Brann / Sv: Billettsalgstall
October 21, 2015, 14:30:57 PM
Stemmer det at vi må ha 13318 mot Hødd for å få et snitt på 10000?
Det er vel overkommelig?