• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - KenFeltZ

1
Brann / Hvem ønsker vi som Brann trener
July 30, 2007, 19:06:15 PM
Quote from: "Corran"Mange av de skuddene til Jaiteh/Moen/Solli du henviser til er ikke med i (de fleste) sjangsestatistikker
Og eg vil vel påstå at Brann har mer varierende angrepsspill en Stabæk som stort sett angriper på samme måte hver gang (men underholdende kan det være)
Gode kombinasjoner ser vi også mye mer av nå når vi e kvitt Bengt og Robbie kommer mer til sin rett


Går skuddene innenfor ramma blir det regnet som ett skudd og der har både Moen, Gashi, Jaiteh og Solli hatt flere fine våte kinaputter.

Bengt er vel nettopp forsvunnet mens Winters nettopp har fått full tillitt så det blir missvisende å forklare hva som er skjedd iår basert på noen nye forandringer.

Stabæk angriper gjennom to svært gode kanter som dribler både utover og innover mens de har Pall Gunnarson sentralt. De mangler en som behersker skikkelig langskudd men ellers har de ett fremragende offensivt spill.

Hvis du mener Brann har mer varierende angrepsspill så skal du få mene det.....men jeg er uenig.
2
Brann / Hvem ønsker vi som Brann trener
July 30, 2007, 18:02:35 PM
Quote from: "Xminator"Nå er vi det laget som har skapt nest flest sjanser så langt. Joda, flere enn Stabæk. Vi har scoret 32. Stabæk 24. Vi skaper mer og scorer på flere av sjansene. Jeg har en følelse av at en liten myte bygger seg opp her. Vi ser alle kampene til Brann, men huske bare de gode for Stabæk.


Du har helt rett i at det finnes diverse myter rundt Brann på samme måte som det er en myte at flere sjanser nødvendigvis betyr mer attraktiv fotball. For meg er ikke attraktiv fotball basert på antall sjanser men variasjon, presisjon, kreativitet, dynamikk, gode relasjoner/kombinasjoner. Jaiteh selv har vel stått for en håndfull direkte håpløse skuddforsøk. Både Moen og Solli har hatt endel direkte håpløse forsøk også. Det gjør ikke brann nødvendigvis til ett mer attraktivt angripende spillende lag bare pga de produserer mange/flere sjanser. Det er ihvertfall en myte....
3
Brann / Hvem ønsker vi som Brann trener
July 30, 2007, 16:04:02 PM
Quote from: "Corran"
Quote from: "jako"
Quote from: "Willy Wonka"Nå vet ikke jeg hvilke fotballkunnskaper du har, men jeg synes Mjelde har imponert med spillemønsteret han har tilført Brann. Det er rytme og plan over angrepene, og man kan se en klar forbedring i forhold til det vi har sett tidligere år.

Hvis du ikke vil måle Mjeldes prestasjoner i resultater, hvordan vil du da måle de?


Synes du virkelig Brann har imponert så mye i år? Som borte mot Viking, Sandefjord og Lyn? Og hjemme mot Aalesund, Start og Fredrikstad. At vi resultatmessig har leverte er hevet over enhver tvil, men spillemessig har det vært veldig variabelt og det er greit man liker Mjelde, men man trenger ikke å bli helt blind heller.


Strengt tatt er det vel ingen lag som kun har imponert spillemessig i år så....


Stabæk har vært veldig gode spillemessig. Gårsdagens kamp mot VIF var deres dårligste sålangt sammen med hjemmekampen mot Brann. FFK har vært svært gode hjemme på sin bane hvor de har kjørt over de fleste lag. På samme måte har Viking nå gjort veldig mange gode kamper. Det som er betryggende er at Brann leder til tross for at vi ikke har fått ut hele potensialet enda.

Jeg likte veldig godt det jeg såg igår. Moen virket i gi litt F og ga noen taklinger som det suste. Sigurdsson satt seg i respekt med en gang med noen kontakte taklinger. Winters viste at han er en spiller som kan holde på ballen slik at vi får flyttet opp laget og ikke får ballen kontant tilbake i trynet. Jaiteh viste igjen enorm rekkevidde og valgte mange veldig gode løsninger løpsmessig og gjorde ting enkelt. Var også med oftere opp til motstanderens 16 meter enn tidligere. Guntveit viser seg som solid på høyreback og gjorde få om noen feil. Solli viste også bra spill fra 30 min og utover. Til og med Sjøhage viste interessante tendenser de 90 sekundene han spilte. Mye bra å bygge videre på med andre ord og fortsetter utviklingen så skal det mye til for å ikke ta gullet.
4
Brann / Hvem ønsker vi som Brann trener
July 30, 2007, 15:55:38 PM
Quote from: "jako"
Quote from: "Willy Wonka"Nå vet ikke jeg hvilke fotballkunnskaper du har, men jeg synes Mjelde har imponert med spillemønsteret han har tilført Brann. Det er rytme og plan over angrepene, og man kan se en klar forbedring i forhold til det vi har sett tidligere år.

Hvis du ikke vil måle Mjeldes prestasjoner i resultater, hvordan vil du da måle de?


Synes du virkelig Brann har imponert så mye i år? Som borte mot Viking, Sandefjord og Lyn? Og hjemme mot Aalesund, Start og Fredrikstad. At vi resultatmessig har leverte er hevet over enhver tvil, men spillemessig har det vært veldig variabelt og det er greit man liker Mjelde, men man trenger ikke å bli helt blind heller.


Enig her. Brann har kun imponert tidvis med spillet. Det har låst seg mange ganger i angrepet for oss og innsatsen kan mildt sagt sittes spørsmålstegn ved en håndfull kamper også. Våren 2006 var vi veldig bra offensive med Miller i regi stolen. Da var vi kreative og angrep veldig allsidig. Ellers må jeg si det er ytterst merkverdig/modig påstand å si at vi har ett veldig bra spillermønster. Brann er solide og funker laget skikkelig så funker det veldig bra men for ofte har vi slitt mot lag som Jako her nevner. Resultatmessig har vi knapt vært bedre enn det vi har iår så det er det ingenting å utsette på. Brann leder derfor fortjent Tippeligaen men vi har store steg å ta når det gjelder å nå optimalt spillemønster ihverfall. Blir kantene våre Moen og Solli låst så er vi ute å kjøre med en gang og har i beste fall en dårlig plan B om en plan i det hele tatt.
5
Brann / Hvem ønsker vi som Brann trener
July 30, 2007, 15:16:43 PM
Quote from: "jako"
Quote from: "Willy Wonka"Jeg vil heller ha en Jan Gunnar Solli med 15 målgivende og 3 mål, enn en Miller med 6 mål og 5 målgivende.


Dette er bare tåpelig. Solli har på femten kamper gjort fire målgivende og null mål. Hva er logikken i det du skriver da?


Yeah, Fantasy soccer

Jeg vil heller ha Ronaldinho i Moen rollen...dahhh
6
Brann / Wathne: - Krise i Brann
July 30, 2007, 13:10:39 PM
NESTEN er for meg motparten til Komiske Ali eller som han som kjent heter Mohammed Saeed al-Sahhaf. Der Komiske Ali var evig optimist uansett hva som skjedde med Irak så er NESTEN evig pessimist uansett hva som skjer med Brann. Morsomme er det begge to...på en litt tragisk måte.
7
Brann / Sjøhage!
July 30, 2007, 11:19:53 AM
Quote from: "DangerousDan"Dette er jo en ærlig sak Ken,- men det virker (og det kan godt hende at jeg misforstår) som du mener Brann ikke spiller underholdende nok?
Du får det til å høres ut som vi har Bjørnebye på backen, Leo som indreløper og Jostein Flo på topp hvis du forstår meg.
I den analogiens skygge er jo fundamentalt uenig med deg.
Vi har sammen med Stabæk levert tippeligaens beste/mest underholdende spill over 2 sesonger nå, og jeg synes det er fantastisk!
Dette er også en av grunnene til at jeg er pro Mjelde.
Vi kunne kanskje sittet med flere titler med en kynisk trener med bedre defensiv organisering etc - men det ønsker jeg ikke nødvendigvis.
I så måte er jo vi 2 helt enig.
Sk Brann leder serien, med spill som i alle fall varmer meg - noe det jevnt over (med åpenbare unntak) har gjort over lang tid nå.

Slik vil jeg ha det!


Brann leverte våren 2006 den beste fotballen vi har gjort i dette årtusen på samme måte som vi leverte noe av det mest skuffende på høsten 2006.

Iår har Stabæk spilt den beste fotballen mens Brann har variert alt fra det veldig bra til det patetiske slik som mot Lyn. Totalt sett har vel Brann spilt den nest beste fotball iår, hakket bak Stabæk men vi har rett og slett vært dyktigere til å få jevne kamper i vår favør. Denne egenskapen har ikke nødvendigvis noe med selve kvaliteten i spillet men er en nødvendig faktor for ett lag som skal vinne serien og dette gjør oss til Norges beste lag for tiden.

Brann har som sagt utvilsomt spilt mye bra fotball iår og kanskje den beste kampen igår men vi har vært ujevne i prestasjonene og vi har heller på langt nær ikke fått ut hele potensialet som ligger i laget. I den forstand er det en bra prestasjon å likevel lede Tippeligaen. Det jeg sier er vel at jeg tror nettopp det at Brann ikke har fått ut hele potensialet sitt og har på sett og vis underprestert i flere kamper basert på kvalitetene vi har i laget gjør at en god del er missfornøyde med Mjelde/laget. I forhold til dette så mener jeg at om vi hadde fått ut maks potensiale i laget men likevel hadde hatt noen færre poeng så hadde ikke det nødvendigvis betydd at Mjelde hadde fått enda flere motstandere av den grunn. Med andre ord så tror jeg mye av missnøyen med Brann/Mjelde skyldes at folk forventer mye mer av laget rent underholdings og kvalitetsmessig. Kanskje det er en urettferdig holding overfor Brann/Mjelde eller kanskje ikke. Det at man taper 6-0 mot Lyn og blir rundspilt mot Viking borte både i serie og cup uten å egentlig ta noe lærdom av det. At vi blir totalt utspilt borte mot Sandefjord og det at vi ikke ofte nok klarer å totalt dominere kamper vi burde er for mange tungt å godta. Det er på mange måter ikke godtatt av en serieleder å fremstå slik og hvis vi da putter på at Brann ikke alltid spiller like bra fotball som man kunne ønske/forvente så blir det fort støy. Måten å vinne/tape kamper på har i mine øyne en mye større innvirkning enn kanskje man skulle tro. Så de som sitter antall kamper vunnet langt fremfor underholdingsverdien lurer nok bare seg selv når det kommer til stykket.

Brann har spilt bra fotball iår men de har også vist skamfulle prestasjoner som burde omtrent være umulig å få til med det laget vi besitter. Jeg vil se spillere som blør for drakta slik som Hasund da han løpte rundt som en mummi iført full hodebandasje men nektet å gå av banen. Når spillere ikke løper eller virker å bry seg nevneverdig om resultatet så sier det meg noe om at sjelden i klubben ikke er det den burde. Måten vi fremsto mot Lyn i 6-0 tapet var en tankevekker. At Brann stort sett har sovet i en håndfull 1.omganger sier sitt. Når Viking rundspiller oss og Brann løper på 60% maskin og ikke klarer å skru på bryteren iløpet av 90 min. Det å løpe er jo det enkleste i verden. Det er liksom ikke snakk om å evne teknisk eller taktisk. 100% innsats og blø for drakta da ha man sjel og kan stå igjen som en verdig taper i det minste. Jo bedre lag, jo høyere forventinger. Brann har kun delvis levd opp til forventingene men leder likevel fortjent Tippeligaen. Men hadde Brann fått ut maks potensiale underholdingsmessig så hadde mange flere slått seg til ro med situasjonen og ikke klaget så mye på Mjelde og co.
8
Brann / Sjøhage!
July 30, 2007, 10:19:41 AM
Quote from: "Nixon"
Quote from: "KenFeltZ"Hadde Brann spilt slik fotball på bekostning av en noe lavere poengsum men likevel ledet serien så hadde aldri i verden de krevd noe mer at Mjelde måtte gå. Heller motsatt faktisk. Derfor blir påstanden din om at hvis Brann hadde spilt som Elfsborg så hadde flere krevd Mjeldes avgang, direkte feil/løgn/missledende. Jeg vil i beste fall kalle påstanden din uvitenhet.


Jeg er slett ikke så sikker på det. For hvert tapte poeng hadde det kommet kritikk uansett hvordan Brann hadde spilt. Man hadde f.eks. etterlyst mer kynisme hvis Brann hadde vært i overkant offensive i spillestilen. Det har vi sett før for å si det slik.


For meg er underholdningsverdien og selve produktet(klubbsjelen, kvaliteten på spillet uavhengig av nivå de spiller på) de leverer både på og av banen minst like viktig som poengene og evt. titler. Jeg hadde holdt med Brann uansett og om de hadde ligget i 2.div, Adeccoligaen eller Tippeligaen ville ikke forandret på det.

Da vi var ett middels+ lag for 7-8 år siden var det utopia å vinne ligaen da RBK hadde enerett på ligatittelen men du verden så artig det var. Brann spilte attraktiv fotball og hadde en veldig engasjerende spillestil. Vi var totalt sett ett svakere lag enn idag og vi rotet forsåvidt både i angrep og forsvar men det hadde sin sjarm/sjel. Det var færre som ropte på kynisme etc da. Det var gjennomtrekk av trenere pga at Brann hadde høyere ambisjoner enn en midtplassering eller det å snuse på en medalje men underholdningsverdien var høy. Poenget er at du skal ikke undervurdere det at folk ønsker å bli underholdt og at mange supportere faktisk ikke ønsker å vinne serien for enhver pris på bekostning av underholdning/kvalitet og klubbsjel. Du kan jo se på Chelsea hvor de er blitt en pengemaskin. Mange supportere der er skuffet at laget har mistet endel av sjelen/sjarmen da de har kjøpt seg til suksess. De vinner masse titler men de spiller ikke nødvendigvis mye mer attraktiv fotball av den grunn. Essensen med fotball er faktisk ikke det å vinne topptitler. Jeg tror ikke supportere av Accrington, Port Vale eller Wycombe har det noe kjedeligere enn supporterne til de vesentlige bedre lagene i toppdivisjonen. Heller tvert imot vil jeg påstå. Nå kom dette svaret litt utenfor selve problemet og beklager for det men poenget mitt er kort og greit at jeg holder ikke med Brann pga at de kan vinne titler.

Kan godt være at flesteparten av fotballsupporterene holder mer med Brann pga at de nå har tidenes sjanse til gull men at det skal skje for enhver pris`? Vel, det kan sikkert diskuteres. Av denne grunn tror jeg at flere Brann supportere gjerne hadde blitt mindre kritisk til Mjelde hvis spillet hadde tatt seg kvalitetsmessig opp ett hakk med den konsekvens at vi hadde hatt 3-4 poeng mindre enn vi hadde hatt idag. Det å i det hele tatt forholde seg til om 32 poeng er nok iforhold til om 29 poeng er nok blir jo veldig søkt synest jeg derfor vil andre aspekter med selve laget/spillet faktisk ha en vesentlig innvirkning på om supporterene er fornøyde eller ei slik som f.eks. måten laget vinner kampene på.

Men dette er nå bare min mening om saken.
9
Brann / Sjøhage!
July 30, 2007, 09:45:47 AM
Quote from: "Xminator"
QuoteDette sier du. Jeg svarer på at Elfsborg ikke spiller dårlig fotball pga kun 1 spiss og at det du sier her er en snevert syn på snannheten bare pga de bruker en spiss på papiret. Da svarer jeg at de spiller veldig bra fotball på tross eller kanskje pga sin taktikk med en spiss. Hvordan du klarer å la dette bli til at jeg mener Brann er dårlige hjemme? Vel.....


Er du uenig eller enig i at en del på forumet tar litt vel av i kritikken rundt Brann og Branns prestasjoner så langt?

Det er på ingen måte kritikk av DEG eller ditt syn, du må faktisk ha ganske store tær (eller fått dårlig kaffe) for å lage den koblingen.

Og ja, jeg har etterhvert sett hvordan forumet reagerer i forskjellige situasjoner. Hadde Brann hatt Elfsborgs resultater i år - dvs ett poengsnitt på 1.75 etter 16 kamper, med en hovedutfordrer 1 poeng bak med to kamper mindre spilt, ja så hadde det ikke vert mange som hadde "sett bak resultatene".

Tilbake til Sjøhage. Han får sjansene sine. Så får vi se om det er en ny Helstad, Winters, Memelli eller Dylan.


Det som er greien er er at det har blitt to båser som er skapt blant supporterene i reneste "Moses deler havet" versjonen og det er utvilsomt Mjelde saken som har skapt splid blant supporterene. Det betyr ikke at hverken den ene eller andre siden skal forsvare seg som om det var barna de forsvarte for enhver pris. Troverdigheten forsvinner når en part ikke finner noe negativt om laget Brann eller når en part ikke finner noe positivt. Hvem disse er vet vel alle her inne.

Iforhold til samtale emnet vårt så sier du noe som er direkte feil og påstår/antyder at Elfsborg ikke spiller bra fotball. Hvis du har sett Elfsborg spille fotball de siste par årene så ville du ikke sagt noe slik. De har fått flere tidligere profesjonelle tilbake til Sverige og Elfsborg og spiller til tider den mest attraktive fotballen i Skandinavia ved siden av København. Det er rett og slett artig å se på for en nøytal tilskuer og da kan jeg bare forstille meg hvordan Elfsborg supporterene har det. Hadde Brann spilt slik fotball på bekostning av en noe lavere poengsum men likevel ledet serien så hadde aldri i verden de krevd noe mer at Mjelde måtte gå. Heller motsatt faktisk. Derfor blir påstanden din om at hvis Brann hadde spilt som Elfsborg så hadde flere krevd Mjeldes avgang, direkte feil/løgn/missledende. Jeg vil i beste fall kalle påstanden din uvitenhet.

Jeg kan forstå at du ønsker å kompensere for endel av den overdrevne Brann negativismen på forumet men det er faktisk endel supportere her inne som faktisk bare ønsker å ha ett noenlunde nøytalt supporter syn/diskusjon og da blir det ofte endel smeller og lite konstruktive diskusjoner hvis man hele tiden er ekstremt farget i sine syn og ikke har holdbare standpunkt/ytringer.


Jeg ligger til noen bilder/videoer om Elfsborg så får du se selv noe
http://www.youtube.com/watch?v=8B9YwXQ5Zuo
10
Brann / Sjøhage!
July 30, 2007, 08:57:04 AM
Quote from: "Xminator"
Quote from: "KenFeltZ"
Quote from: "Corran"
Quote from: "Xminator"
Hadde Brann spilt som Elfsborg så ville folk skreket på trenerens snarlige avgang...

Sjøhage må få tid. Vi har to gode spisser i Helstad og Winters, så lite grunn til å være utålmodig. Ett innhopp på bekostning av Huseklepp i dag hadde kanskje vert greit nok ;)


Feil Uansett hvordan Brann spiller eller gjør det er det noen som roper på trenerens avgang :-)


Elfsborg spiller faktisk veldig bra/fin fotball. De angriper med mange mann fra midtbanen og er totalt dominerende hjemme på kunstgresset sitt.


Ro ned nå KenFeltZ. Pust dypt og les ett par hakk tilbake.


QuoteHadde Brann spilt som Elfsborg så ville folk skreket på trenerens snarlige avgang...


Dette sier du. Jeg svarer på at Elfsborg ikke spiller dårlig fotball pga kun 1 spiss og at det du sier her er en snevert syn på snannheten bare pga de bruker en spiss på papiret. Da svarer jeg at de spiller veldig bra fotball på tross eller kanskje pga sin taktikk med en spiss. Hvordan du klarer å la dette bli til at jeg mener Brann er dårlige hjemme? Vel.....
11
Brann / Sjøhage!
July 30, 2007, 08:39:09 AM
Quote from: "Xminator"Negativt? Du må jo holde det opp mot Branns prestasjon. Som er 5-2-0 og ett poengsnitt langt over det Elfsborg har til nå. Elfsborg ble trukket frem som eksempel på noe utrolig positivt. Da er det på sin plass å påpeke at Branns prestasjon er enda mer positiv...


Hva faen feiler deg? Har jeg sagt noe negativt om Brann sin hjemmestatistikk? Har jeg sagt Brann spiller dårlig fotball hjemme? Du er på grensen til latterlig...

Det eneste jeg sier er at Sjøhage spiller eller rettere sagt spilte på ett fremragende lag. Du er jammen meg gått alt for langt i din "jeg elsker brann" holdning uansett. Du tror jo alle er ute etter deg og alle som kan mene den minste ting negativt om Brann om det så er sponsoravtaler, Mjelde, taktikk borte eller sitter spørsmålstegn generelt med noe med Brann er en gjeng med tullinger. Hadde inntrykk av at du var en av de mer oppegående og reflekterte her inne men der tok jeg skammelig feil. Er jo ett rent helvete å i det hele tatt ha en standpunkt her inne for du kommer jo med dine vrier på de likevel og en sannhetsoppfattning som du rett og slett har laget selv. Hold deg til saken og den gjaldt hvorvidt Elfsborg var ett bra spillende lag eller ei og at Sjøhage var i selskap med svært gode spillere der. Du tok deg tydeligvis nær av det og begynnte med ditt virrete hode å mene at jeg da automatisk mente at Brann sin statistikk var elendig. Sinnsforvirret?

Takk for meg.
12
Brann / Hvem ønsker vi som Brann trener
July 29, 2007, 23:15:16 PM
Quote from: "Endre"
Quote from: "KenFeltZ"
Quote from: "Tom C"Gratulerer Nesten... I min nylagde "Ikke-vite-når-man-bør-holde-kjeft"-konkurranse, tok du nettopp alle tre øverste plassene... Brann tok nettopp en overlegen seier etter en solid innsats mot et godset lag som du i kamp-tråden skrøt opp i skyene, og du presterer fremdeles bare å leite med lys og lykt etter negative ting? Har du et råttent liv eller? Hva med å følge  Mjeldes råd fra et par dager siden om å heller holde kjeft dersom du ikke kan si noe positivt. Er for mange sånne som deg i Bergen dessverre...


Siter gjerne så man vet hva innlegg du svarer på.

Han innleder jo innlegget med hvem han skriver til.


Jepp, men såg ikke det. Enten blingset jeg eller så endret han det etter at han la inn innlegget.
13
Brann / Re: til nesten
July 29, 2007, 23:13:43 PM
Quote from: "Nesten"
Quote from: "indreløper"TIL NESTEN

Etter å ha lest dine innlegg sliter jeg med å finne et eneste positivt et. Hva er din mening med innleggene. setninger som: Brann har flaks som leder, Brann er ingenting uten investorene, Alle tap er MIM sine feil (i stor grad), MIM starter med feil formasjon (selv om flere spillere var med på vurderingen). Er du virkelig Brannsupp. No har vi vunnet igjen hva er det negative fra dagens kamp. Venter i spenning.......

-
Situasjonen er omtrent på en prikk lik den i august ifjor. Hvordan endte det ? Jo, skandalefiasko, ikke pga Sigurdssons skade men pga høy sigarføring visse steder. Ikke på stadion, men i Bergen. I mediene, på ordførerkontoret, unnskyld borgermesterkontoret. Man begynte å gjøre det som er feil, å prate, å tenke laangt fremover. Mjelde skal ihvertfall ha for at han messer;, en kamp av gangen. Alle kamper lever sitt eget liv, noen kamper er drittkamper med dueller, spark og løp, og det er de Brann ofte taper. Trolig fordi Brann er dårlig til å spille dårlig fotball.
Hvis de blir bedre til å beherske møkkakampene også kan vi snakkes.


Jeg trodde knapt t.o.m. du skulle klare å finne masse negativt men jammen tok jeg feil. Idag gjorde Brann sin kanskje beste kamp iår og det atpåtil på bortebane. Spillerene viste bra innsats og Mjelde klarte seg bra. Skal man være kritisk til noe som helst så er det kun at vi slapp inn ett par mål noe unødvendig men det gidder vi ikke bry oss om idag...vel, utenom du da.
14
Brann / Hvem ønsker vi som Brann trener
July 29, 2007, 23:08:13 PM
Quote from: "Tom C"Gratulerer Nesten... I min nylagde "Ikke-vite-når-man-bør-holde-kjeft"-konkurranse, tok du nettopp alle tre øverste plassene... Brann tok nettopp en overlegen seier etter en solid innsats mot et godset lag som du i kamp-tråden skrøt opp i skyene, og du presterer fremdeles bare å leite med lys og lykt etter negative ting? Har du et råttent liv eller? Hva med å følge  Mjeldes råd fra et par dager siden om å heller holde kjeft dersom du ikke kan si noe positivt. Er for mange sånne som deg i Bergen dessverre...


Siter gjerne så man vet hva innlegg du svarer på.
15
Brann / Hvem ønsker vi som Brann trener
July 29, 2007, 23:03:36 PM
Quote from: "Nightfox"Er som regel de samme som råtter seg sammen gang på gang. Mens vi andre er klar for å ha et realistisk syn på ting, og innrømmer gjerne om mjelde har tabbet seg ut.


Dette er søren meg ikke en kamp om å ha rett men en diskusjon/meningsutveksling mellom personer med samme lidenskap. Grow up!
16
Brann / Ble det noe på det Alseth?
July 29, 2007, 22:47:28 PM
Hvilken horribel standard på dømmingen til Alseth idag i kampen mellom stabæk og vif. Hadde han gjort omtrent motsatt på alle tvilstilfellene så hadde han vel truffet på alt. Får håpe vi slipper denne mannen resten av sesongen.
17
Brann / Sjøhage!
July 29, 2007, 22:40:03 PM
Quote from: "Xminator"Likevel har de spilt 3 uavgjorte på hjemmebane. Og har ett poengsnitt på 1.75.


De har 4-3-0 hjemme i 2007 og leder Allsvenskan
Ifjor hadde de 7-5-1 hjemme og vant med det Allsvenskan i 2006

De spiller den beste fotballen hjemme gjennom det å angripe med mange mann. De er flinke til å variere angrepsspillet og bruker mye kantene. Det at de har 1 mann som spiss på papiret vises definitivt ikke på spillet da de angriper massivt.

Tviler likevel ikke på at du finner noe negativt her.....

God bedring
18
Brann / Hvem ønsker vi som Brann trener
July 29, 2007, 15:37:46 PM
Quote from: "Langhår"
Quote from: "KenFeltZ"
Nå manglet riktignok kun målene for Stabæk. Brann var med i 20 min av kampen så tok Stabæk mer og mer over og kjørte stort sett hele resten av kampen og produserte nok sjanser til å score flere mål.

Du sa Mjelde utmanøvrerte Jønsson her noe som er feil etter min virkelighets oppfattning. Mjelde var veldig bra taktisk og gjorde lure trekk for å demme opp stormløpet. Han klarte å begrense det noe men Stabæk var likevel det førende laget. Men å gå derfra til å si at Mjelde utmanøvrerte Jønsson er feil. Jønsson sin taktikk klarte likevel å dominere kampen og å produsere sjanse på sjanse.


Dette er helt feil. At Stabæk førte kampen hadde også med og gjøre at Brann ledet tidlig og utviste en smule forsiktighet. Det er helt normalt at det laget som tar en tidlig ledelse har mindre possesion enn det laget som jager utligning. Sjansestatistikken endte 8-3 (NRK) 12-8 (VG) i Branns favør så hvilken kamp du har sett begynner jeg å lure på. Brann lå kompakt i forsvar og hindret Stabæk i avslutninger gang på gang.

QuoteAt Jønsson taper kampen tilslutt betyr ikke at han blir utmanøvrert av den grunn. På samme måte som treneren til Kopervik hadde bra kontroll med sin taktikk og spillere på Brann i 80 min for så å tape betyr ikke at han blir utmanøvrert taktisk av den grunn. Uten at jeg kjenner til Mjelde sin taktikk der så tror jeg at Kopervik treneren var bedre taktisk enn Mjelde i den kampen. Men ble han utmanøvrert kun pga at Kopervik tilslutt tapte? Han også gjorde gode taktiske vurderinger med laget og lykkes med det.


Bare rør. Glem Kopervik. Brann vant 3-0 mot Stabæk, i tillegg vant de sjansestatistikken 8-3 (NRK) og 12-8 (VG). I løpet av kampen gjorde Mjelde flere taktiske grep, det samme gjorde selvsagt Jønnson. Stabæk førte kampen i perioder i 2 omgang, men maktet ikke å skape allverden bortsett fra stolpeskuddene. Brann hadde også langt flere målsjanser enn dem som tilslutt havnet i nettet. Jeg mener altså jeg har dekning for og si at Mjelde gjorde en bedre taktisk jobb i denne kampen enn Jønsson. Sjansestatistikken, målene og det faktum at Brann klarte og dempe presset mot eget mål utover i 2.omgangen forteller meg det. Jeg valgte og kalle det utmanøvrering, et utrykk som åpenbart falt deg tungt for brystet. Men jeg står altså fast på det.

QuoteMjelde har flere ganger iår gjort bra vurderinger men har på samme tid gjort flere feilvalg i både taktikk/strategi, spillervalg samt mangel på å handle i det hele tatt. Han har de siste årene luket bort flere og flere av disse feilene og er en bedre trener den dag idag enn det han var på samme tid ifjor.


Jeg sier ikke at Mjelde er fantastisk taktisk. Jeg sier bare at han i denne kampen taktisk utmanøvrerte sin geniforklarte svenske kollega.


Det er ikke normalt å falle langt tilbake på egen 16 meter så ofte som Brann gjorde. Forøvrig var kommentatorene i kampen helt enige med at Brann falt unødvendig og alt for langt tilbake og at Stabæk dominerte stort i store deler av kampen. Jeg såg ihvertfall samme kampen som ekspert kommentatorene med Semb og co.

Må si at det er interessant diskusjonsteknikk du bruker når du eliminerer hva jeg får lov til å eksemplifisere med. Nydelig.....

Vi får bare være enig om å være uenig å la det ligge med det. Dette samtalen mellom oss er ihvertfall fastlåst.
19
Brann / Hvem ønsker vi som Brann trener
July 29, 2007, 15:09:53 PM
Quote from: "Willy Wonka"
Quote from: "Andrés"Sannheten er vel at det er ingen trener i Norge slik eg ser det som kan ta over for Mjelde pr i dag iallefall. Semb? Ikkje kødd med meg... Drillo? Helvete heller... Normark? HAHAHA!!!

Nordlie forlater aldri LSK til fordel for Brann, kanskje om han får sparken.
Sollied forlater aldri Belgia og en lønn på 35 mill i året fordel Bergen.
Tørum får vel fyken i RBK snart siden Eggen jr. ikkje klarer å holde fingrene vekke fra laguttaket, men Tørum vil eg aldri se i Bergen på heltid...

Selv om eg e sterkt uenig i et par av disposisjonene til Mjelde taktisk sett, så må eg og resten av dere innse at mannen faktisk har gjort oss til et stabilt topplag. Det e såklart noe i det når mange går ut samtidig og klager på treneren, men igjen; seriesølv, seriebronse, cupgull, kanskje gull i år. Han har gjort noe bra i sin tid som sjef i Idrettsveien... Pr i dag e det ingen trener i dette landet her som kan gjøre jobben bedre slik eg ser det. Da må vi isåfall se på utenlandske alternativ, og eg kan ikkje si eg har så jævlig lyst å se Stuart Baxter (KA?) som trener f.ex.



Det som gjør at folk skyter etter Mjelde er et sykelig behov for å finne en syndebukk når ting går galt.
Andre trenere vil flytte fokus over på dommeravgjørelser, baneforhold eller ytre annliggende av ymse sort.

Slik er ikke Mjelde. Han klager aldri på dommere og han taper og vinner sammen med spillerne. Som et kollektiv. Da er det vanskelig å finne syndebukk. Letteste er å skyte etter øverste leder, og det er i for seg rett at han sitter med ansvaret men slik mange fremstiller det her så blir det for enkelt og unyansert.


De fleste jeg har snakket med som er missfornøyd med Mjelde er det pga at Brann spiller ikke like attraktivt/underholdene som man kunne forventet samtidig som at vi dominerer/kontrollerer alt for få kamper. Det blir liksom vanskelig å ikke sitte spørsmålstegn ved noe annet enn Mjelde da? Eller kanskje det er Bragemoen sin feil at Brann virker å spille uten en skikkelig plan b? Vi får kanskje prøve den vrien neste gang da...
20
Brann / Sjøhage!
July 29, 2007, 15:04:24 PM
Quote from: "Corran"
Quote from: "Xminator"
Hadde Brann spilt som Elfsborg så ville folk skreket på trenerens snarlige avgang...

Sjøhage må få tid. Vi har to gode spisser i Helstad og Winters, så lite grunn til å være utålmodig. Ett innhopp på bekostning av Huseklepp i dag hadde kanskje vert greit nok ;)


Feil Uansett hvordan Brann spiller eller gjør det er det noen som roper på trenerens avgang :-)


Elfsborg spiller faktisk veldig bra/fin fotball. De angriper med mange mann fra midtbanen og er totalt dominerende hjemme på kunstgresset sitt.
21
Brann / Hvem ønsker vi som Brann trener
July 29, 2007, 14:45:20 PM
Quote from: "Langhår"
Quote from: "KenFeltZ"
Det jeg reagerer på er ikke om Mjelde gjorde noe bra eller ikke men påstanden din om at Mjelde utmanøvrerte Jønsson. Her var det to trenere som gjorde forandringer på lagene sine med suksess. Eneste forskjellen var at Mjelde hadde Helstad i målform mens Nannskog(som kanskje er norges beste avslutter) var akkurat denne dagen mer uheldig/udyktig foran kassa. Det gjør Mjelde hverken til en bedre eller dårligere taktikker enn Jønsson.


Men poenget mitt er jo nettopp at mens "alle" Mjelde-haterne til stadighet bemerker at Mjelde er så håpløs taktikker samtidig som de hauser opp Jønnson til nærmest guds gave til Trenergjerningen, så vant Brann 3-0 mot Stabæk. I denne kampen gjorde Mjelde en hel del taktiske grep, blant annet fordi Brann slet spillemessig i 2. omgang. Disse grepene fungerte i perioder meget godt, mens Jønnsons grep ikke førte at kampen snudde.

Jeg sier ikke at Mjelde nødvendigvis er en bedre taktikker enn Jønnson. Det jeg sier er at påstanden om Mjeldes udugelighet taktisk fikk seg et solid skudd for baugen etter denne kampen. Ikke på grunn av resultatet, men fordi det var et kampbilde som krevde handling fra sidelinjen ved flere anledninger. Mjeldes grep fungerte og var medvirkende til at vi tilslutt tok tre poeng. Altså ble Jønnson utmanøvrert taktisk av Mjelde i denne kampen.


Nå manglet riktignok kun målene for Stabæk. Brann var med i 20 min av kampen så tok Stabæk mer og mer over og kjørte stort sett hele resten av kampen og produserte nok sjanser til å score flere mål.

Du sa Mjelde utmanøvrerte Jønsson her noe som er feil etter min virkelighets oppfattning. Mjelde var veldig bra taktisk og gjorde lure trekk for å demme opp stormløpet. Han klarte å begrense det noe men Stabæk var likevel det førende laget. Men å gå derfra til å si at Mjelde utmanøvrerte Jønsson er feil. Jønsson sin taktikk klarte likevel å dominere kampen og å produsere sjanse på sjanse. At Jønsson taper kampen tilslutt betyr ikke at han blir utmanøvrert av den grunn. På samme måte som treneren til Kopervik hadde bra kontroll med sin taktikk og spillere på Brann i 80 min for så å tape betyr ikke at han blir utmanøvrert taktisk av den grunn. Uten at jeg kjenner til Mjelde sin taktikk der så tror jeg at Kopervik treneren var bedre taktisk enn Mjelde i den kampen. Men ble han utmanøvrert kun pga at Kopervik tilslutt tapte? Han også gjorde gode taktiske vurderinger med laget og lykkes med det.

Mjelde har flere ganger iår gjort bra vurderinger men har på samme tid gjort flere feilvalg i både taktikk/strategi, spillervalg samt mangel på å handle i det hele tatt. Han har de siste årene luket bort flere og flere av disse feilene og er en bedre trener den dag idag enn det han var på samme tid ifjor.

Uansett, jeg er ikke en av de som mener Mjelde må gå uansett. Han gjør bra ting også og han lærer. Han har kompetanse men hvorvidt det er nok for en storklubb som Brann i den fasen han er i nå trenermessig er jeg som sagt mer tvilende til.
22
Brann / Hvem ønsker vi som Brann trener
July 29, 2007, 14:20:07 PM
Quote from: "Langhår"
Quote from: "KenFeltZ"For all del..Mjelde gjorde det rette med det taktiske og all honnør for det men å si det var utmanøvrering av Jønnsson og Stabøk er tull fra ende til annen. Brann slet før skiftet og det slet etter skiftet av formasjon men riktignok ikke like mye. Greit det er kamp dag idag men ta nå av deg supporterbrillene engang i ny og ne.


I alle fotballkamper (stort sett) er det målsjanser begge veier. Brann var selvsagt heldige som ikke fikk flere mål imot. Men er det ikke slik i enhver kamp på dette nivået? Det handler om uttelling. Treneren kan imidlertid gjøre diverse grep etterhvert som han leser kampbildet for å gjøre sjansene for mål imot minst mulig. Dette gjorde Mjelde mot Stabæk, og hans grep bidro som du selv innrømmer til  at Brann demmet bedre opp for Stabæk.

I boksen ved siden av stod Jønnson. Også han forsøkte med taktiske grep og snu kampen til sitt lags fordel. Det endte med tre mål i trynet.

Var vi heldige? Selvsagt var vi det, men taktikken til Mjelde fungerte også bedre enn Jønnson sin. Dermed ble Jønnson taktisk utmanøvrert av Mjelde i denne kampen. Formasjonsgrepene fungerte, innhoppet av en utvilt Husklepp bidro absolutt til å dempe presset mot eget forsvar.


Jønsson kan ikke score på sjansene selv men han var taktisk god nok til at Nannskog og co produserte plenty med sjanser. Gjør det Jønsson til en dårligere taktikker fordi hans spisser ikke scorer mens Helstad scorer på sine sjanser?

Det jeg reagerer på er ikke om Mjelde gjorde noe bra eller ikke men påstanden din om at Mjelde utmanøvrerte Jønsson. Her var det to trenere som gjorde forandringer på lagene sine med suksess. Eneste forskjellen var at Mjelde hadde Helstad i målform mens Nannskog(som kanskje er norges beste avslutter) var akkurat denne dagen mer uheldig/udyktig foran kassa. Det gjør Mjelde hverken til en bedre eller dårligere taktikker enn Jønsson.
23
Brann / Hvem ønsker vi som Brann trener
July 29, 2007, 13:52:09 PM
Quote from: "Andrés"Sannheten er vel at det er ingen trener i Norge slik eg ser det som kan ta over for Mjelde pr i dag iallefall. Semb? Ikkje kødd med meg... Drillo? Helvete heller... Normark? HAHAHA!!!

Nordlie forlater aldri LSK til fordel for Brann, kanskje om han får sparken.
Sollied forlater aldri Belgia og en lønn på 35 mill i året fordel Bergen.
Tørum får vel fyken i RBK snart siden Eggen jr. ikkje klarer å holde fingrene vekke fra laguttaket, men Tørum vil eg aldri se i Bergen på heltid...

Selv om eg e sterkt uenig i et par av disposisjonene til Mjelde taktisk sett, så må eg og resten av dere innse at mannen faktisk har gjort oss til et stabilt topplag. Det e såklart noe i det når mange går ut samtidig og klager på treneren, men igjen; seriesølv, seriebronse, cupgull, kanskje gull i år. Han har gjort noe bra i sin tid som sjef i Idrettsveien... Pr i dag e det ingen trener i dette landet her som kan gjøre jobben bedre slik eg ser det. Da må vi isåfall se på utenlandske alternativ, og eg kan ikkje si eg har så jævlig lyst å se Stuart Baxter (KA?) som trener f.ex.



Jeg har ikke troen på Mjelde og tror ikke han klarer å få maks utav det mannskapet vi har nå men ingenting hadde gledet meg mer om han hadde bevist at han duger og tatt seriegullet iår.

Som du sier så er det ikke allverdens med alternativer men de finnes. Både de vi selv ser i skandinavia + diverse utenlanske som man ikke har oversikten over pr.idag.

Det som kanskje uroer meg mest er faktisk ikke resultatene for de vil evt. komme itakt med erfaringene til Mjelde men det er mer om spillerene har full tillitt til det sportslige apparatet. Hvis sistnevnte er tilfellet er det bare en løsning på problemet.

Mjelde har vist seg som en ok kompetent trener og vil utvikle seg med årene men om han er god nok til å lede en storklubb som Brann med det stjernegalleriet og de målene vi har pr. idag er jeg mer tvilende på.
24
Brann / Hvem ønsker vi som Brann trener
July 29, 2007, 13:35:27 PM
Quote from: "Langhår"
Quote from: "KenFeltZ"
Nå hadde jo Stabæk oss i knestående i store deler av kampen(slutten av 1. omg og store deler av 2.omg). 3-0 var ett svært flatterende resultat noe Mjelde også sa. Det var ikke noe taktikk som avgjorde den kampen men Helstad + 2 Brann stolper som var på den "gode" siden.


Mjelde gjorde ikke noe annet enn det som var nødvendig og som de fleste ville gjort. Stabæk kjørte likevel kampen. Det Mjelde gjorde var bra men å kalle det å utmanøvrere Jønnson og Stabæk taktisk blir jo for dumt i den forstand at Stabæk fortsatte å kjøre. Vi ble trykt skikkelig tilbake fra det 65 min og utover til 80+ før det ble Helstad show igjen. Nannskog hadde blant annet ett stolpeskudd i denne perioden.

For all del..Mjelde gjorde det rette med det taktiske og all honnør for det men å si det var utmanøvrering av Jønnsson og Stabøk er tull fra ende til annen. Brann slet før skiftet og det slet etter skiftet av formasjon men riktignok ikke like mye. Greit det er kamp dag idag men ta nå av deg supporterbrillene engang i ny og ne.

Jønsson er en strålende trener og ligger han til å bli årets trener i Tippeligaen sålangt. Han har gjort en kjempejobb med Stabæk de siste årene og bør bli respektert for det.
25
Brann / Hvem ønsker vi som Brann trener
July 29, 2007, 13:17:54 PM
Quote from: "Langhår"
Quote from: "Stoffi"Stabæktreneren.


Du tenker på Jønnson som for kort tid siden ble taktisk utmanøvrert av Mjelde?

Forøvrig er det vel bare et tidspørsmål før noen foreslår Steinar Nilsen. Etter grusingen av RBK seiler vel han opp som en klar kandidat til "Flavour of the month"?


Nå hadde jo Stabæk oss i knestående i store deler av kampen(slutten av 1. omg og store deler av 2.omg). 3-0 var ett svært flatterende resultat noe Mjelde også sa. Det var ikke noe taktikk som avgjorde den kampen men Helstad + 2 Brann stolper som var på den "gode" siden.
26
Kamper / Strømsgodset - Brann
July 29, 2007, 11:09:55 AM
Winsens ville utvilsomt vært svært aktuell for troppen men han hadde neppe klart å danke ut Andresen og Jaiteh i første 11'eren. Til det har Mjelde all for stor tiltro til de to spillerene.
28
Kamper / Strømsgodset - Brann
July 29, 2007, 10:57:13 AM
Quote from: "Chrisstah"
Quote from: "Nesten"
Quote from: "KenFeltZ"
Quote from: "Chrisstah"virker som ronny deila ikke er med i troppen til godset, det er positvt for Brann


Deila er utvilsomt en viktig spiller for Godset men han har slitt med skade i flere kamper så Godset har greit gjennomprøvde alternativer når han er borte.

-
Strømsgodset har når jeg teller på ny hele 11 etablerte toppsillere :
Johnsen, Bergdlømo, Deila, Aas, Leonhardsen, Winsnes, Nyan, George, Kovacs, Ludde og Ohr. Kun 2 er ute.
Strømsgodset har altså styrket seg betydelig i sommer med en lynrask spiss og en glimrende midtbanespiller + at Leonhardsen er tilbake.
Ingen andre lag har styrket seg så mye, ikke engang FFK.


ingen av de hadde fått noe plass på Brann laget. så det er ikke toppklasse på de.


Det er ikke nødvendigvis de beste spillerene gjør det beste laget. Uansett, en spiller som Kovacs ville nok blitt svært aktuell nå når Sæternes er forsvunnet. Ohr, Winsnes og Nyan ville vært i vannskorpen til å komme med i troppen. Johnsen det samme. Med andre ord så er det vel kun Kovacs som ville kunne spilt seg inn i første 11'eren mens de andre i beste fall ville blitt stallfyll.

Er jo uansett litt tankevekkende at den spilleren hos Godset som hadde hatt størst sjanse hos oss ikke får spille idag  :D
29
Brann / Wathne: - Krise i Brann
July 29, 2007, 10:28:34 AM
Quote from: "Chrisstah"
Quote from: "Nesten"
Quote from: "JørnAE"
Quote from: "Endre"
Quote from: "JørnAE"
Tror du virkelig Andresen vil bli om vi får en ny trener ???
TROR du innerst inne det ?

Jeg tror at Andresen vil bli spillende trener.
Han sa jo nylig at han hadde lagt frem klare krav til Brann for hva som skal til for at han signerer ny kontrakt.
Ikke bare tror jeg at han vil ha Mons ut, men jeg tror han ønsker plassen selv.
Med et slikt krav er det naturligvis umulig å fortsette samarbeidet med den nåværende treneren.
Nå som Brann har sagt hvor de legger sin tillit, er veien til døra kort for Martin.
Mons viser pondus ved å stå imot alle angrep innad, til og med fra klubbens desiderte lederskikkelse i spillergruppen. Tror Brann vil komme styrket ut av dette, med en trener som har vist at han ikke godtar crap fra spillere som prøver seg.

Gøy å spekulere litt ;)


joda, men skal Brann satse på ANDRESEN som trener når folk klager på at vi har en trener som er for fersk nå selv etter 5 gode år med resultater ?

-
5 år med resultater er vel først og fremst pga masse pengeinnsprøytninger fra snille onkler som Vollvik og Hardball-gjengen ?


og hvorfor har de gjort det? kanskje fordi vi jevnt tar et steg opp?


Vollvik gjorde det mest pga markedsføringen til Chess og det var en vinn vinn situasjon for alle parter. Har vist seg at etter han solgte seg ut av Chess så har han ikke brydd seg nevneverdig om Brann. Forøvrig var dette en svært smart måte å markedsføre seg på og flere undersøkelser i ettertid har vist at det også var en veldig rimelig måte å gjøre det på iforhold til andre markedsførings alternativer.

Hardball gjengen derimot er ihuga Brann tilhengere og gjør det pga kjærligheten til klubben Brann.
30
Kamper / Strømsgodset - Brann
July 29, 2007, 10:16:16 AM
Quote from: "Chrisstah"virker som ronny deila ikke er med i troppen til godset, det er positvt for Brann


Deila er utvilsomt en viktig spiller for Godset men han har slitt med skade i flere kamper så Godset har greit gjennomprøvde alternativer når han er borte.
31
Kamper / Strømsgodset - Brann
July 29, 2007, 09:22:11 AM
Er veldig glad for å slippe Kovacs. Brann skulle slitt maks mot "monsteret fra Ungarn" om han skulle startet.
32
Brann / Hvem ønsker vi som Brann trener
July 29, 2007, 09:20:11 AM
Quote from: "Nixon"
Quote from: "KenFeltZ"Apropos POL så gikk han hovedsakelig pga Mjelde men det var en annen grunn til dette også. Media vet nok om det men har valgt å tie om det pga sakens karakter noe jeg mener er greit nok. Jeg ønsker heller ikke å si hva det gjelder da det på ingen måte vil hjelpe Brann med dagens situasjon og vil i værste fall skape unødvendig støy både for Brann og POL. Men det som er sikkert er at det er flere grunner bak avgangen til POL.


Du tenker på den episoden der POL ble fersket med moren til Mjelde?
Gammelt nytt!!


Hehe, det må jeg si har gått meg husforbi  :wink:

Er nok av en vesentlig mer alvorlig karakter enn som så...
33
Brann / Hvem ønsker vi som Brann trener
July 29, 2007, 08:42:34 AM
Apropos POL så gikk han hovedsakelig pga Mjelde men det var en annen grunn til dette også. Media vet nok om det men har valgt å tie om det pga sakens karakter noe jeg mener er greit nok. Jeg ønsker heller ikke å si hva det gjelder da det på ingen måte vil hjelpe Brann med dagens situasjon og vil i værste fall skape unødvendig støy både for Brann og POL. Men det som er sikkert er at det er flere grunner bak avgangen til POL.
34
Brann / Sjøhage!
July 29, 2007, 08:37:34 AM
Jeg hadde inntrykk av at Brann skulle hente inn en fullgod erstatter til Sæternes da vi var manko på den plassen. Kan vel ikke akkurat si at Sjøhage er en bra tilvekst til Brannlaget anno 2007 sesongen. Får vi skade på Helstad/Winters nå så sliter vi stort.

Lurer også på hva treninger de har i Elfsborg hvis Sjøhage ikke er godt nok trent.

Forøvrig så er det ikke lett å spille seg til fast plass i Elfsborg slik de spiller nå. Tviler faktisk på at Helstad hadde spilt fast der også om det hadde vært aktuelt. Gode gamle Svensson er nok urokkelig på den ene spiss plassen i Elfsborg. Kan også nevne at Elfsborg er utvilsomt Sveriges beste lag på papiret så Sjøhage må ha kapasitet da de ikke med lett hjerte lot han gå.
35
Kamper / Strømsgodset - Brann
July 29, 2007, 08:27:31 AM
Nøkkelspillerene å se opp for

Espen Johnsen: En matchvinner type som kan finne på å gjøre de mest vanvittige redningene. Har klart å luke bort endel personlige feil. Brann skal være svært forsiktig med å skyte Johnsen god.

Winsnes: Den nyankomne ballfordeleren er en spiller som ikke må få tid til å slå gjennombruddspassninger. Har sine mangler i duellspiller men er i norsk målestokk svært god til å sitte igang angrep raskt med utsøkte passninger i lengderettningen. Brann må ha en man raskt oppi Winsnes samt prøve å ha kontroll på mellomrommet mellom egen midtabe og forsvar.

Nyan: Utvilsomt en god spiller som liker å bevege seg i det nevnte mellomrommet. Har stor radius. Like å avslutte angrepene og har en bra skuddfot. En veldig aktiv spiller som alltid gir 100%.

Ohr: Lynvingen skal opp mot Hanstveit. Står Brann langt oppe på banen vil Ohr komme flere ganger igjennom alene med Opdal. Winsnes vil nok prøve å slå inn i bakrommet bak vårt forsvar så ofte som mulig når det rom å løpe i der. Svært viktig for Brann forsvaret for å ligge kompakt, på linje og ikke for langt oppe på banen samtidig som ballfordeleren Winsnes ikke får tid til å prikke inn baller i mellomrommet og bakrommet.
36
Brann / Helge Haugen til Tromsø?
July 28, 2007, 20:05:21 PM
Quote from: "eivhelle"Genial plan å sende Haugen til Tromsø. Bra kamp mot RBK og 3 tapte poeng for bartepakket.

Kanskje Gashi kan bidra like bra for FFK.


Nå skal vel vi til Tromsø også så det går nok opp i opp. Spiller Tromsø slik de gjorde i 1.omgangen idag mot oss får vi bank også. Man må ha innsats for å ta TIL og vi kan vel ikke akkurat påstå at innsatsen er vår sterkeste side. Gruer meg allerede til denne kampen.
37
Brann / Vinner Vi Gull!?
July 28, 2007, 11:04:21 AM
Quote from: "Xminator"Akkurat nå er vi favoritter sammen med Stabæk. En trendanalyse ville gitt en tabell omtrent som denne:

Favoritter:
Brann
Stabæk
------------------------
Heteste utfordrere:
Lillestrøm
Viking
------------------------
I medaljekampen:
Lyn
Rosenborg   
Strømsgodset
-----------------------------------
Middelhavsfarerene:
Tromsø
Fredrikstad
------------------------------
I faresonen:
Aalesund
Vålerenga
-----------------------
Nedrykksfavorittene
Sandefjord   
Start
Odd

Problemet med en slik trendanalyser er selvsagt at den ikke fanger opp vedvarende endringer i resultater for enkelte lag. Som RBKs kanonavslutning i fjor.
38
Brann / Ludde på vei inn i første 11`ern?
July 28, 2007, 10:47:20 AM
Quote from: "enavgutta"http://fotball.bt.no/eliteserien/article86418.ece#


For en latterlig reklame. Latterlig av Ludde å stille opp på det der. Nå kan han bare dra. Ferdig arbeid.


Han vil kanskje bare bort fra Brann og gjør dette bare for å gjøre prosessen enklere?
39
Brann / Azar Karadas (edited)
July 28, 2007, 10:24:11 AM
Quote from: "krøvel vellevold"
Quote from: "KenFeltZ"[ Han har i ettertid sagt at han angrer på den noe overdrevne jublingen.
Karadas hadde lite å stille opp mot Hoftun og co og godtok derfor å spille spiss der det var mer behov. Og har du tenkt på at RBK sin profesjonalisme kan ha å smittet over på Karadas og at han muligens blir mer voksen med årene? Umodenhet gjør deg ikke til sviker!
At Karadas stagnerte i Brann er helt rett men dette er noe som ligger i kortene å si når man skal forsvare ett slikt klubbskifte mellom to rivaler.
RBK var på den tiden en vesentlig mer profesjonel klubb enn Brann så hvor er problemet? Det sa forøvrig Rønningen ett par år etterpå også og da hadde Brann som klubb t.o.m utviklet seg videre men tydeligvis ikke nok.


Jeg svarte på en påstånd der noen antydet at RBK ikke var mer professjonell enn Brann på den tiden. RBK er fortsatt en mer profesjonell klubb enn Brann den dag idag.

Jeg sier heller ikke det er greit å gå til en erkerival slik Karadas og muligens Huseklepp men det er ikke svart/hvitt slik du og endel andre her stadig antyder i diverse saker rundt Brann. Det er grunner bak disse overgangene og grunnene som faktisk er velbegrunnet. Hvorvidt de er gode nok grunner kan vi sikkert diskutere men den stadige svart/hvitt fremstillingen på flere saker rundt Brann gjør at diskusjonsnivået kommer ned på ett lavt nivå.

Jeg sier heller ikke at han gikk til RBK kun pga at han ble presset til det. Karadas er en veldig oppegående person med mye følelser. At det rente litt over i det tilfellet der bør ikke bli brukt mot han mot evig tid. Jeg kjenner til hele situasjonen inngående om akkurat denne saken og det blir for dumt når uvitende personer alla Krøvel kommer med svært streke påstånder om Karadas sin karakter når han tydeligvis ikke vet mer enn hva som står vagt i ett par aviser.
40
Brann / Re: dårlig taktiker
July 27, 2007, 14:22:13 PM
Quote from: "indreløper"
Quote from: "KenFeltZ"
Quote from: "indreløper"jepp vi leder serien og da er mjelde en dålig taktiker. og resten av TL trenerne er dyktige.


Hadde du klart å trene Manu sitt a-lag til seriegull/opprykk hvis dere (Manu) hadde spilt i Adeccoligaen i Norge?


Hva har dette med saken å gjøre....
 

ja, si det mon tro....
41
Brann / Re: dårlig taktiker
July 27, 2007, 13:04:12 PM
Quote from: "indreløper"jepp vi leder serien og da er mjelde en dålig taktiker. og resten av TL trenerne er dyktige.


Hadde du klart å trene Manu sitt a-lag til seriegull/opprykk hvis dere (Manu) hadde spilt i Adeccoligaen i Norge?
42
Brann / Azar Karadas (edited)
July 27, 2007, 12:18:47 PM
Quote from: "krøvel vellevold"
Quote from: "KenFeltZ"



Han har i ettertid sagt at han angrer på den noe overdrevne jublingen.
Karadas hadde lite å stille opp mot Hoftun og co og godtok derfor å spille spiss der det var mer behov. Og har du tenkt på at RBK sin profesjonalisme kan ha å smittet over på Karadas og at han muligens blir mer voksen med årene? Umodenhet gjør deg ikke til sviker!
At Karadas stagnerte i Brann er helt rett men dette er noe som ligger i kortene å si når man skal forsvare ett slikt klubbskifte mellom to rivaler.
RBK var på den tiden en vesentlig mer profesjonel klubb enn Brann så hvor er problemet? Det sa forøvrig Rønningen ett par år etterpå også og da hadde Brann som klubb t.o.m utviklet seg videre men tydeligvis ikke nok.
43
Brann / Azar Karadas (edited)
July 27, 2007, 11:52:34 AM
44
Brann / overgangsvinduet sommeren 2007
July 26, 2007, 12:53:01 PM
Quote from: "Nixon"Karadas har trent med Fyllingen de siste ukene. Er det ikke noen med kontakter der som kan gi litt info? Om han dominerte på treningene eller ruslet rundt fortsatt preget av sykdommen.


Ifølge mine kilder så er han klart på gang igjen men vil nok trenge litt tid enda. Kan prøve å fiske opp mer detaljer senere.
45
Brann / overgangsvinduet sommeren 2007
July 26, 2007, 12:20:52 PM
QuoteFotballmessig mener jeg at han holder mål om han får trent seg opp, men jeg er usikker på hvor mye glede vi kan få av ham i høst. Tipper han trenger en ordentlig skadefri sesongoppkjøring under beltet først.


Hehe...Virkelig? Tror du det? Seriøst. Tror ikke noen er uenig om at en Karadas i fysisk god form ikke er god nok for Brann. En trent Karadas ville vært god nok for etthvert lag i Norge og de aller fleste lag i Skandinavia. Så dette må vel kalles dagens "understatement"!  :D
46
Brann / Hvilken formasjon bør Brann velge?
July 25, 2007, 23:43:11 PM
47
Brann / Kjartan Finnbogason
July 25, 2007, 10:27:46 AM
Nå fikk vel heller ikke Winters kontrakt med Bristol City og dere vet selv om kvalitetene til Winters som på sitt ypperste er blant Tippeligaens 5 beste spisser.

Jeg har selv troen på at Finnbogason kan være ett bra kjøp.
48
Brann / Hvem skal erstatte Gashi?
July 25, 2007, 10:13:05 AM
Uansett hvem Brann skulle velge nå små må det blir en spiller som VIRKELIG vil spille for Brann. Orker ikke mer av leiesoldatene som enten ser Brann som ett springbrett eller som ser på Brann som "greit nok". La oss få en skikkelig potensiell klubbspiller med hjertet godt utpå drakta og som er en fighter og tåler en kamp eller 5 på benken uten å sutre.
49
Brann / Nøkkelspillere i Brann pr. idag
July 24, 2007, 14:58:43 PM
Ifjor viste Martin Andresen seg som den store nøkkelspilleren for oss sammen med Kristjan Siggurdsson. Iår synest jeg Andresen ikke har satt samme innflytelsen på laget vårt mens Siggurdsson har vist slett form i mange kamper.

Etter å ha sett sesongens 14 første kamper så vil jeg påstå at Solli har blitt en svært sentral spiller i Brann. Han stabiliserer høyre siden ypperlig og er god både offensivt og defensivt. Mangler vi han så vil det klart merkes. Sammen med Helstad har de to egenskaper som blir svært viktige for Brann utover høsten.

Så for meg så fremstår Solli og Helstad som de spillerene som Brann pr. idag er mest avhengig av pga de har kvaliteter som er svært viktige for Brann og som ingen i den nåværende troppen kan fylle etter dem.

Kristjan Siggurdsson har vært noe svak iår. Det samme kan sies om Martin Andresen men jeg regner med begge disse vil heve seg utover høsten. Både høyre og venstre back kan vi rullere/skifte på uten at det vil få store konsekvenser. Venstre midtbane har vi jevngode spillere i Moen/Huseklepp uten at jeg vil si at noen av de kan kalles nøkkelspillere. Jaiteh har vært veldig bra men vi har gode alternativer der i Gashi og Bakke. Winters derimot virker i klar oppsving formessig og vil fort kunne bli en nøkkelspiller for oss.

Noen andre synspunkter på hvem som er våre "viktigste" spillere nå når vi går inn i høstsesongen i jakten på edelt metall?
50
Quote from: "naitsirk"trur ikkje det blir noko problem. barneplassane på hansa er dei fyrste 9 radene. sitter sjølv på rad 10 og har vel ikkje opplevd nokon farlige situasjoner.

skal forresten på barnas dag:)


Skal de sitte der nede går det nok greit ja.