• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - rbk1985

1
Brann / SERIEMESTER 2007: BRANN
October 24, 2007, 17:14:02 PM
Gratulerer med gullet, vel fortjent, ikke mer å si om det.

Måtte vi reise oss og komme knallhardt tilbake, men måtte det bli på grunn av at vi blir mye bedre og ikke at dere blir dårligere, så vi får flere norske lag med suksess i Europa.
2
Brann / Tribuneliv mot RBK
October 26, 2006, 12:45:40 PM
Quote from: "kabelmann"
Quote from: "Brannfrelst"Dette var jo helt rått! Hva sier dere nå dere som mener det var bedre liv blant Kjernens "1000 troll" enn Bergens 18.500 allmektige?

De kan jo for eksempel si: Vi så _hele_ kampen, ikke bare 8,42 minutter hvorav over 6 minutter var fra før kampen og det resterende var rundt en straffesituasjon med tilhørende scoring.

Og ved å sitere disse ordene trekker jeg meg ut av diskusjonen for denne gang.

Men bare for å gjøre dette klinkende klart også, så dere slipper å tro at vi trøndere mener noe annet: Stemningen på Brann Stadion gikk langt langt utenpå den vanlige "stemningen" på Lerkendal.

Snakkes i Royal League og lykke til neste år (særlig i Europa).
3
Brann / Tribuneliv mot RBK
October 25, 2006, 23:52:24 PM
Vel, de som påstår det motsatte på bakgrunn av TV-sendingen trenger også en reality-check; det er et velkjent faktum at mikrofonene foran bortesupporterne blir skrudd opp mye i forhold til TV-lyden.

Jeg var selv på stadion, og som jeg sa i mitt første innlegg så skapte dere fantastisk god stemning når dere første trykket til. Det hersker det absolutt ingen tvil om. På samme møte bør dere være storsinnet nok til å innrømme at vi, og særlig i forhold til antall tilskuere, imponerte mye mer enn dere totalt sett på søndag (og ja, dette er naturlig da vi hadde seriegullet i lomma igjennom store deler av kampen). Skjønner ikke at dette skal være så fryktelig mye å hisse seg opp over? Det er da til og med mange av dere her inne som har innrømmet dette?
4
Brann / Tribuneliv mot RBK
October 25, 2006, 23:22:06 PM
Quote from: "Stoffi"Kjernen har null å stille opp mot på Brann stadion hvis vi først gidder å synge.

Dette gjelder vel strengt tatt på alle stadioner i Norge, i kampen mellom hjemmelagets tilskuere og bortelagets tilskuere...
5
Brann / Tribuneliv mot RBK
October 25, 2006, 23:09:22 PM
Quote from: "Langhår"Hvor har jeg hevdet det? Er det forresten ekte engasjement å rope Rooosenbooooorg likegyldig av hva som skjer på banen? Tror du det inspirerer spillerne å høre monoton lalling?

(...)

Er det din påstand at dersom dere hadde hatt våre resultater de siste 40 årene så hadde dere hatt like mange tilskuere som dere har nå? Det åpenbare svaret er nei, noe som leder til den åpenbare konklusjon at trønderne stort sett er medgangsupporter feitet opp på seriegull og Champions Leauge.

1) Ja, det å heie på laget sitt uansett er ekte engasjement. Det sier noe om at man elsker laget sitt, uansett hva som skjer.
2) Vi hadde naturligvis ikke hatt like mange tilskuere - suksess og tilskuertall henger selvfølgelig sammen (imotsetning til supporterkjærlighet til laget og suksess!), men jeg ser ingen grunn til at vi ikke skulle klart å matche Brann sin "fantastiske" tilskuerstatistikk.
6
Brann / Tribuneliv mot RBK
October 25, 2006, 23:04:43 PM
Quote from: "krøvel vellevold"

Hvor mange tilskuere hadde dere før dere begynte å kjempe om seriegull igjen? Er det virkelig så utrolig imponerende av Brann, som eneste storlag i Norges nest største by, å ha et snitt på mellom 10 og 12 tusen fra 1999-2003 for eksempel? Og er det motgang å komme på tredjeplass og vinne cupen sesongen etter at dere endte på sjetteplass? Forøvrig handler ikke denne diskusjonen om trønderes skryting av "hvor trofaste vi er i motgang", men om at dere skuffet på tribunen da det gjaldt som mest.
7
Brann / Tribuneliv mot RBK
October 25, 2006, 20:12:24 PM
Quote from: "Langhår"
Quote from: "Mr_Soma"Lyd-opptak fra TV2 sin sending:

http://www.yourfilehost.com/media.php?cat=audio&file=brannrbk1_1.wav

Skal se om jeg får bedret kvaliteten.


Ser man det! Takk for dokumentasjon. Dette er mer slik jeg husker kampen. Trøkket var i lange perioder helt enormt. Selv i rolige perioder gikk det utenpå det meste du finner i Norge.

Og som man hører så tydelig her: Det er uendelig mye fetere med ekte engasjement med titusener som rabler gal, enn lalalalala i 90 minutter.

Spontaniteten på stadion er unik i Norge.

Så spontanitet betyr å lage liv kun når laget "fortjener" det? Og ekte engasjement er å juble når laget vinner, og å holde kjeft når laget taper? Jeg vet ikke med deg, men i Trøndelag kaller vi slike folk for medgangssupportere... Ikke at vi har så mye kjennskap til dem - vi fylte stadion både da vi kjempet mot nedrykk i fjor, da vi levde midt på tabellen i vår og da vi begynte å kjempe om gullet i høst.

Forøvrig er dette klippet fra under og like etter straffesituasjonen - selvfølgelig kokte det på stadion da. Jeg har tidligere også gitt dere skryt for de gangene da dere trykket til på stadion, for da var det virkelig en fantastisk stemning på stadion - aldri opplevd maken selv. Men dersom du hevder at det lydklippet der er representativt for hele kampen, så trenger du virkelig en reality-check.
8
Brann / Tribuneliv mot RBK
October 23, 2006, 15:57:24 PM
Quote from: "Badegjest"En annen ting: Slutt å klapp!!

Hvorfor det?

Trommelom - klappklappklapp

;p
9
Brann / Tribuneliv mot RBK
October 23, 2006, 14:07:29 PM
Noen få timer siden jeg kom hjem fra Bergen nå, og vil bare takke for en utrolig fin kamp, god stemning på stadion og fin ramme rundt (har ikke hørt om noe bråk, og puben vi fikk og transporten ned til stadion var alt i skjønneste orden). Selvfølgelig var det god stemning hos oss gjennom hele kampen, og selvfølgelig ble dere preget av at dere lå under, men det fantastiske lydnivået på stadion minuttene etter at Andresen satte straffen skal dere ha skryt for; jeg har aldri opplevd maken før! Håper for norsk fotball sin del at dere nå klarer å stabilisere dere i toppen av Tippeligaen, slik at mer enn ett norsk lag klarer å hevde seg i Europa igjen. Brann Stadion fortjener UEFAcup-gruppespill til neste år!
10
Brann / Trøndere og pub besøk...
October 19, 2006, 17:38:03 PM
Quote from: "Corran"Trøndere e så agressive og da spes rbak supporter

Tror ærlig talt ikke vi er mer agressive enn andre supportere - tvert imot. Det er ikke vi som stiller opp på togstasjoner for å banke opp andre supportere, eller som får egne supportere til å beklage på åpent forum at han "kritiserte" en spesiell gruppe supportere, eller som opplever at supportere blir utestengt fra kamp på grunn av bråk...
11
Brann / Trøndere og pub besøk...
October 19, 2006, 17:10:21 PM
Garantere kan jeg selvfølgelig ikke, men jeg kan garantere at det er slik det er blitt sagt fra Brann og det er denne beskjeden som er blitt gitt til alle som har fått tak i billett på borteseksjon. Og jeg tør satse rævva mi på at det blir bråk og slåssing på bortefeltet, om vaktene ikke gjør jobben sin og dermed slipper inn brannsupportere på vårt felt. Dersom Brann er så dumme at de slipper folk uten riktig billett inn på Store Stå eller et annet brannsupporterfelt, så blir det deres problem. Tipper folka på deres felt ikke er så gira på å stå som sild i tønne på grunn av at noen "smarte" brann-supportere som har kjøpt billett på bortefeltet.
12
Brann / Trøndere og pub besøk...
October 19, 2006, 14:52:07 PM
Quote from: "Langhår"
Quote from: "rbk1985"
Garantien går selvfølgelig bare på at man selv bekrefter at man er Rosenborg-supporter (kan ha Bergens-dialekt likevel), og at man selv må hente ut billettene før kampen. Brann har selv sagt at alle Brann-supportere på bortefeltet vil bli kastet ut av stadion, og de vil IKKE komme inn på et annet felt, så det du sier der er direkte feil. Dersom du er en av de som har billett på bortefeltet og tror du er smart, så blir du nok veldig skuffet på søndag. Og du blir i beste fall kastet ut av vaktene. I verste fall er det sikkert en eller annen sinna trønder som gir deg en skikkelig ørtæv. Så for alle "smarte" Brann-supportere som har kjøpt billett på bortefeltet sin del, så håper jeg at de sier dem fra seg før kampen så de slipper skuffelsen ti minutter før kampstart.

Da har du fått med deg feil. Dette er det gitt klare instrukser fra Brann til Kjernen om, og om du leste det jeg skrev så ser du at jeg siterte Brann på dette.

Forøvrig var det ingen trussel, jeg har ingen planer om å smekke til noen. Jeg sa bare at det er store sjanser for at det skjer at en eller annen smekker til en eller annen dersom en eller annen har på seg Brann-effekter/viser Brann-sympati før/under kampen på bortefeltet, da det erfaringsmessig er mye følelser i sving på en slik kamp.
13
Brann / Trøndere og pub besøk...
October 19, 2006, 14:14:01 PM
Quote from: "Nixon"
Quote from: "rbk1985"Brann har selv sagt at alle Brann-supportere på bortefeltet vil bli kastet ut av stadion, og de vil IKKE komme inn på et annet felt, så det du sier der er direkte feil.


Har Brann sagt det?

Ja. Etter diskusjon mellom Kjernen og Brann, kom Brann fram til følgende praksis under kampen (dette er sitat fra den mailen alle oss som bestilte billetter fikk):

QuotePersoner som kommer iført supporterutstyr tilhørende Brann vil ikke en gang få utlevert billetter. Dersom noen kommer opp på tribunen iført slikt utstyr vil vedkommende bli kastet ut fra stadion. Dersom noen
enten før kampen, eller underveis i kampen viser tegn til å være
Brann-supportere vil disse bli kastet ut av stadion. Og siden kampen
allerede er utsolgt, så vil det heller ikke bli anledning til å benytte
disse billettene til å håpe på en omplassering på stadion. Har du kjøpt
en billett på bortefeltet, men blir bedt om å forlate feltet pga feil
tilhørighet, så kommer du ikke inn igjen på stadion
.


Det er som du sier vanlig at supportere som kommer inn på "feil" tribune bare blir flyttet, men på en utsolgt kamp som dette, med ekstremt lange ventelister, så må det selvfølgelig bli slik som sitert - noe annet ville vært en skandale.
14
Brann / Trøndere og pub besøk...
October 19, 2006, 14:11:50 PM
Quote from: "Corran"
Quote from: "rbk1985"Ja, men i all verden da? Jeg sa jo nettopp at de fleste er blitt luket bort! (Det er allerede satt opp to ekstra Kjernen-busser fra Trondheim, da cirka 100 Brann-supportere har sagt fra seg billetten sin etter at de fikk beskjed om utkastingen, så vidt jeg har fått med meg.) Forøvrig trenger man ikke kaste ut noen, så lenge de ikke slipper inn. I tillegg tror jeg det er mange Rosenborg-supportere som gjerne hjelper til med å kaste ut Brann-supporterne, dersom de skulle klare å lure seg inn og plutselig begynner å vise Brann-sympatier.


Merkelig regnestykke Du sier at 100 har sagt fra seg billetter av 300 som har kjøpt (andre steder skriker dere om 350) på bortefeltet. Hvoran kan dere da ha luket vekk de fleste? Dere har da luket vekk 1/3 og da er de fleste ikke lukket vekk da. Mao 200 er dobbelt så mange som 100

De fryktet at 300 hadde fått tak i billett på bortefeltet, de visste ikke dette. Tror det var snakk om 300 med adresse Bergen, men som dere sikkert vet så er det veldig mange trøndere som studerer i Bergen. Så som sagt, så tror jeg de aller aller fleste av de 950 billettene nå er gått til Rosenborg-supportere.
15
Brann / Trøndere og pub besøk...
October 19, 2006, 13:38:08 PM
Ja, men i all verden da? Jeg sa jo nettopp at de fleste er blitt luket bort! (Det er allerede satt opp to ekstra Kjernen-busser fra Trondheim, da cirka 100 Brann-supportere har sagt fra seg billetten sin etter at de fikk beskjed om utkastingen, så vidt jeg har fått med meg.) Forøvrig trenger man ikke kaste ut noen, så lenge de ikke slipper inn. I tillegg tror jeg det er mange Rosenborg-supportere som gjerne hjelper til med å kaste ut Brann-supporterne, dersom de skulle klare å lure seg inn og plutselig begynner å vise Brann-sympatier.
16
Brann / Trøndere og pub besøk...
October 19, 2006, 13:30:30 PM
Quote from: "Langhår"
Quote from: "rbk1985"Nei. Man fryktet at 300 billetter var solgt til Brann-supportere, men etter at alle oss som fikk billetter måtte garantere at vi var Rosenborg-supportere, samt at vi fikk klar beskjed om at alle Brann-supportere som likevel lurte seg inn på bortefeltet ville bli kastet ut av vaktene, så var det mange Brann-supportere som sa fra seg billetten sin. Tviler på at det blir særlig mange av de 950 billettene vi har som er gått til Brann-fans, så vi blir nok nesten 1000 svarte og hvite i byen (husk at det sikkert er flere som drar på pub enn akkurat de som skal på kampen) og i alle fall på stadion, skal du se. Håper de har utenlandsk øl på Era, så jeg slipper å drikke Hansa...

Garantien går selvfølgelig bare på at man selv bekrefter at man er Rosenborg-supporter (kan ha Bergens-dialekt likevel), og at man selv må hente ut billettene før kampen. Brann har selv sagt at alle Brann-supportere på bortefeltet vil bli kastet ut av stadion, og de vil IKKE komme inn på et annet felt, så det du sier der er direkte feil. Dersom du er en av de som har billett på bortefeltet og tror du er smart, så blir du nok veldig skuffet på søndag. Og du blir i beste fall kastet ut av vaktene. I verste fall er det sikkert en eller annen sinna trønder som gir deg en skikkelig ørtæv. Så for alle "smarte" Brann-supportere som har kjøpt billett på bortefeltet sin del, så håper jeg at de sier dem fra seg før kampen så de slipper skuffelsen ti minutter før kampstart.
17
Brann / Trøndere og pub besøk...
October 19, 2006, 13:04:24 PM
Nei. Man fryktet at 300 billetter var solgt til Brann-supportere, men etter at alle oss som fikk billetter måtte garantere at vi var Rosenborg-supportere, samt at vi fikk klar beskjed om at alle Brann-supportere som likevel lurte seg inn på bortefeltet ville bli kastet ut av vaktene, så var det mange Brann-supportere som sa fra seg billetten sin. Tviler på at det blir særlig mange av de 950 billettene vi har som er gått til Brann-fans, så vi blir nok nesten 1000 svarte og hvite i byen (husk at det sikkert er flere som drar på pub enn akkurat de som skal på kampen) og i alle fall på stadion, skal du se. Håper de har utenlandsk øl på Era, så jeg slipper å drikke Hansa...
18
Brann / Trøndere og pub besøk...
October 18, 2006, 23:44:25 PM
Jeg skjønner bare ikke dette... 1000 øltørste fotballsupportere gjester byen, og sÃ¥ er det ingen som har lyst pÃ¥ pengene vÃ¥re? Hadde jeg vært i utelivsbransjen, hadde jeg gjort alt jeg kunne for Ã¥ fÃ¥ 1000 øltørste folk til Ã¥ komme til nettopp mitt utested. Fest før kampen; hat og rivalisering under kampen. Velvel, vi fÃ¥r vel ta med hjemmebrent og kaffe og drikke pÃ¥ torget i stedet da...  :roll:
19
Brann / Velkommen til Helvete!
October 13, 2006, 17:22:14 PM
Ah, som jeg gleder meg til kampen!! Blir spennende å se hvor mange "smarte" Brann-supportere som prøver å lure seg inn på bortefeltet, men jeg håper for deres skyld at det ikke blir så mange; de blir jo hivd ut eller banka opp uansett.
20
Brann / UT MED PAKKET, dommere, RBK og NFF
September 29, 2006, 14:05:27 PM
Quote from: "krøvel vellevold"
Quote from: "rbk1985"[ Så problemet er ikke at dommeren gjør feil, men at det er trist at han for en gangs skyld gjør det korrekte, siden det er en Rosenborg-kamp?
Det er ikke rettferdig at noen skal behandles rettferdig og andre urettferdig.

Helt enig. Derfor bør alle behandles "rettferdig", og derfor skal man hylle dommeren når han for en gangs skyld gjør det rette.
21
Brann / UT MED PAKKET, dommere, RBK og NFF
September 29, 2006, 13:22:37 PM
Quote from: "C@Bøe_79"http://fotball.bt.no/dommerhjornet/article65743.ece

De har tydeligvis ikke skjønt poeng...
Det er jo at det er RBK som får dette og ikke de andre klubbene...

Så problemet er ikke at dommeren gjør feil, men at det er trist at han for en gangs skyld gjør det korrekte, siden det er en Rosenborg-kamp? Og da vil dere heller at han opptrer feil også ovenfor Rosenborg, enn at han prøver å opptre korrekt ovenfor alle andre?

Det er lov å være sint, skuffet, forbannet, ja alt mulig. Fotball er følelser, og jeg er akkurat like oppgitt som dere når Rosenborg taper eller når en gullrival vinner en viktig kamp. Og i kampens hete er det lov å komme med usakligheter og skylde på Gud og Hvermann. Men dagen etter må det vel gå an å opptre rasjonelt og innrømme at Rosenborg tross alt vant fortjent og at tilleggsminuttene tross alt var berettigete, jamfør artikkelen ovenfor?
22
Brann / Slik tar Brann gull
September 28, 2006, 22:56:15 PM
Quote from: "VerneTroyer"Ja-a gutter, nå er vi igang. Seier på søndag nå, så er vi fem poeng foran dere, og isåfall tåler vi faktisk å tape på Staddaen, osm dere sier. Lykke til med å få gull nå!


På den andre side: Det var denne jævla Høgmo-personen, da..

Tosk!
23
Brann / UT MED PAKKET, dommere, RBK og NFF
September 28, 2006, 22:50:02 PM
Quote from: "stig"Ifølge vg live ble det foretatt 2 bytter før 2. omgang. Altså før klokken ble startet. Itillegg kom det ett bytte til hvert av lagene. Tromsø sitt rett før slutt. Sånn som kan regnes som et typisk "prøve å få tiden til å gå" bytte. Der har vi ett mnutt.

Til opplysning ble foretatt tre bytter ut i andreomgang. Stensaas inn for Dorsin, Kone inn for Storflor og Yttergaard Jensen inn for Strand.
24
Brann / UT MED PAKKET, dommere, RBK og NFF
September 28, 2006, 22:14:10 PM
Quote from: "Vi e di beste"Forøvrig verdt å merke seg at RBK-konsentrasjonen her inne på forumet begynner å bli irriterende høy.
Men men, det er jo internett dette her, kan vel ikke vente annet.

Når dere er så fryktelig opptatt av å diskutere Rosenborg, så er det kanskje ikke så rart at dere får oppmerksomhet av Rosenborg-supporterne?
25
Brann / Re: UT MED PAKKET, dommere, RBK og NFF
September 28, 2006, 21:52:38 PM
Quote from: "Nille"Nå har dommeren lagt til 6 min! Hvilket annet lag enn RBK får det!

Det ble lagt til 8 minutter så sent som i 20. serierunde i kampen mellom Viking og Stabæk, også da pga to lange skadesituasjoner.
26
Brann / Ikke verdens undergang!
September 30, 2005, 13:58:46 PM
27
Brann / Kamptråd Brann-RBK
June 19, 2005, 00:10:34 AM
28
Brann / vollevik vil åpne lommeboken på NY =)
June 14, 2005, 21:26:39 PM
Quote from: "viks"
Quote from: "stla"Tenk sÃ¥ deilig om man kunne fÃ¥tt inn en erstatning like god eller bedre enn Kvisvik!!!  Digger Volvik!

�yvind Storflor er venstrekant, men like god med begge ben. Men han skrev ny kontrakt i fjor, og har nylig spilt seg inn på førstelaget, så han får dere aldri :) Og Hoseth er mer eller mindre fast på FCK, så han er nok også veldig urealistisk for dere. TA Flo går vel til England.

Jeg tror nok at Espen Hoff (høyre), TFL (høyre) og Peter Kopteff (venstre) er de mest realistiske spillerne dere kan se på. Alle står uten kontrakt ved sesongslutt, og kan derfor komme billig i sommer. Og alle holder godt Tippeliga-nivå.

Essediri og �ren er mer angripere i 4-3-3, Petter Vaagan Moen er "arvesølvet" til Ham-Kam, Stadheim er indreløper og Lars Iver Strand er som Gashi en offensiv sentral midtbanespiller/hengende spiss.
29
Uefa-cupen er satt opp på følgende måte:

Først to kvalifiseringsrunder. Vinnerne i den siste kvalikrunde går, sammen med taperne i 3.kvalikrunde til CL, inn i 1. runde av Uefa-cupen. Totalt 80 lag er med i 1.runde. På samme måte som i CL-kvaliken er halvparten seedet og halvparten useedet, slik at de antatt beste kommer seg videre. Seeding avhenger ikke av plassering i egen liga, men hvor mange poeng man har tatt ute i Europa de siste 5 sesongene, samt 33% av det årlige gjennomsnittet lag fra egen liga har tatt ute i Europa de siste 5 årene. (Nasjonalpoengene for Norge i 05/06 er 6.666) I 1.runde spiller man borte og hjemme mot et lag, og vinner ender opp i gruppespillet i Uefa-cupen. Norge har følgende lag med i Uefa-cupen:

Brann (cupvinner) - starter i 2.kvalikrunde, antagelig seedet

Tromsø (3.plassen i Tippeligaen 2004 gir innpass, men Brann vant også cupen i Norge, og da får 4.plassen ta over) - starter i 2.kvalikrunde, ikke seedet

Viking (fikk en av tre fair-play plasser til Uefa-cupen) - starter i 1.kvalikrunde - antagelig seedet både i 1. kvalikrunde og en eventuell 2.kvalikrunde

Dersom Vålerenga kommer seg til 3.kvalikrunde til CL, men taper der går de inn i 1. runde i Uefa-cupen. Det samme gjelder dersom Rosenborg taper i 3.kvalikrunde til CL.

Av de norske lagene, er det kun Rosenborg som har nok poeng til å bli seedet i en eventuell 1.runde i Uefa-cupen (RBK er også seedet i 3.kvalikrunde til CL, så forhåpentligvis kommer de seg til gruppespillet i CL, ikke "bare" i Uefa-cupen)

For mer info om seeding og hvilke lag som er i Europa-cupene 2005/06, se:
http://home.wanadoo.nl/g.mentink/seedings%20Europacup%2005-06.html]Seedings CL and UEFA-Cup 05/06[/URL]

Hvor mange plasser Norge har i Europa-cupene, avhenger forøvrig av hvor høyt rangert Tippeligaen er i Europa. For Europa-cupene 05/06 gjelder [URL=http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method3/crank2004.html]Country Ranking 2004[/URL], mens 06/07 avhenger av [URL=http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method3/crank2005.html]Country Ranking 2005[/URL]
Hvor mange plasser hver av de Europeiske ligaene får, avhenger altså av rankingen, og for 2004/2005 var det slik: [URL=http://www.uefa.com/newsfiles19071.pdf]Klikk på "Annexe 1a" i fila[/URL]
30
Brann / RBK-supportere
April 12, 2005, 17:40:08 PM
Jeg er medlem av Kjernen, og jeg så episoden godt, selv om jeg ikke stod rett ved der hvor episoden skjedde. Det som traff spilleren var et halvfullt pappbeger med brus. I tillegg ble d kastet noe småtteri, tror d var baller laget av restene etter de svarte og hvite strimlene som vi kasta innpå banen før kampen startet, men dette traff dem ikke (ikke i nærheten engang).

ALLE spillere som springer mot motstanderns supportere når de scorer, må forvente pepper fra dem...
31
Brann / Den 12 mann......
April 02, 2005, 13:25:03 PM
Quote from: "Professoren"
Quote from: "rbk1985"
Quote from: "Geir"Men i Brann er det blitt et innarbeidet begrep. Alt annet er bare dårlige kopier.

SÃ¥ nÃ¥r dere har brukt det i x antall Ã¥r sÃ¥ blir det plutselig deres? Du tror ikke at det kanskje er andre supporterklubber som ogsÃ¥ har gjort dette til et innarbeidet begrep da...?  :roll: Det er da ikke dere som har funnet opp uttrykket! :roll:


D :roll: har du :evil: faen meg :twisted: rett i (sic). :roll: :roll: :roll: *lol'er på en evil, twisted, rollende måte*

Så flott at du ikke kan ta meg på noe av det jeg sier, men bare på hvordan jeg sier det da... Herregud, noen av dere er virkelig mer latterlige enn andre her inne. Du minner jo om fjortissene på rbk.no sine forum!
32
Brann / Den 12 mann......
April 01, 2005, 15:51:32 PM
Quote from: "Geir"Men i Brann er det blitt et innarbeidet begrep. Alt annet er bare dårlige kopier.

SÃ¥ nÃ¥r dere har brukt det i x antall Ã¥r sÃ¥ blir det plutselig deres? Du tror ikke at det kanskje er andre supporterklubber som ogsÃ¥ har gjort dette til et innarbeidet begrep da...?  :roll: Det er da ikke dere som har funnet opp uttrykket! :roll:
33
Brann / Lagoppstillingen til sesongpremieren!!
April 01, 2005, 14:12:18 PM
Statistisk sett har hjemmelag en seiersprosent på ca 45%, ca 25% ender uavgjort og ca. 30 % vinnes av bortelaget. Det er derfor et vanlig fenomen at selv gode lag sliter på bortebane, men er dessto bedre på hjemmebane. Det er altså ikke en tilfeldighet at f.eks RBK klarer 1-1 hjemme mot Arsenal, mens vi blir utspilt og taper 5-1 borte 2 måneder senere, eller at dere banker Malmø 4-1 hjemme, men blir utspilt og taper 2-0 borte 2 måneder senere.
34
Brann / Den 12 mann......
April 01, 2005, 14:05:13 PM
Den 12. mann er vel strengt tatt bare et allmennt begrep på gode supportere; alle lag ønsker å ha den 12. mann på sine hjemmekamper. Dette ble verken funnet opp av Brann-supporterne er VIF-supporterne, det brukes overalt.
35
Brann / Re: Lagoppstillingen til sesongpremieren!!
March 31, 2005, 13:35:36 PM
Deres reelle stall består altså av følgende:
Keepere: Kun Opdahl
Vensrebacker: Hanstveit og Kalvenes
Midtstoppere: Kun Soma og Bjarnason
Høyrebacker: Guntveit og Sigurdsson
Venstre midtbane: Kun Kvisvik
Sentral midtbane: Andresen, Scharner, Haugen, Miller og Storesund (?)
Høyre midtbane: Knudsen og Sanne
Spisser: Sæternes, Winters, Macallister og A Walde (+ Miller)

I tillegg har dere to unge keepere som har null førstelagserfaring og to stallfyllspillere i Klock og K Walde som kan spille i forsvar.

Quote from: "tintin"Vi har en god stall!!!


:roll:

Ingen reell dekning (spillere som holder et ok Tippeliganivå) på fire plasser (keeper, midtstopper 1 og 2 og venstre midtbane), pluss at høyresiden deres generelt sett lenge har vært en svakhet (noe dere har påpekt selv ved mange anledninger.

Dere HAR en veldig god førsteellever, men med f.eks Soma og Kvisvik ute i samme kamp, er dere sterk redusert. Likevel, ingenting hadde vært mer morsomt enn at Tippeligaen 2005 ville stått mellom RBK og Brann, og at kampen på Lerkendal 16. oktober blir en ren seriefinale :)

Lykke til med sesongen!
36
Brann / Kun Kvisvik i troppen
March 16, 2005, 17:19:40 PM
Quote from: "arneg""Espen Johnsen har vært den beste keeperen i Tippeligaen i to Ã¥r nÃ¥."   Dette er jo komisk.  Espen J var jo en katastrofe i fjor.  god pÃ¥ streken, passe i feltet og elendig med ball i fot.

Espen Johnsen spilte stort sett veldig bra, men han ble, som alle andre gode keepere, lagt merke til for de få tabbene han gjorde i fjor, ikke for det han gjorde bra. Dessuten har Espen utviklet seg veldig på feltarbeid og på utspark/tilbakespill i 2005 (dersom du hadde sett RBKs kamper i år, ville du sett dette)

Quote from: "arneg""Riseth er vel "alle" enige om": Nei, vet du hva.  MÃ¥ bare minne om kampen Riseth spilte mot VIF i RL.  Var skyld i ei straffe og oppførte seg som en tulling ellers.  Der er helt klart klant annet Soma et bedre alternativ.

Så du kampen FC København? Så du kampen mot Malmø? Til og med Alessandro Nesta har hatt sine dårlige kamper/kamper hvor han har vært for het i toppen og laget straffespark. Jeg har faktisk sett Brann på TV i år to ganger, og jeg så Soma under midt-østen-kampene, og Soma har IKKE imponert i år. Dersom du ser litt lengre opp på denne tråden, så ser du at også dine medsupportere mener Soma har vært for dårlig i 2005, og at Riseth er et naturlig førstevalg (de nevner f.eks bare Hangeland og Hagen når det er snakk om at Soma skulle hatt plass i troppen).

Quote from: "arneg""Sentrale midtbanespillere har vært mangelvare lenge (at spillere som Trond Andersen blir tatt ut er vel et bevis pÃ¥ det)"  Finnes det ikke bedre spillere enn Andersen og Solli pÃ¥ sentral midtbane sÃ¥ har vi et problem.  Solli er ogsÃ¥ en spiller som mildt sagt har variert i prestasjonene.  Han er skikkelig skummel nÃ¥r han dribler som bakerste mann pÃ¥ midtbanen.  Ikke er han noen god pasninglegger heller.  Det eneste positive med Solli er at han har bra driv med ball, og noenlunde brukbart skudd.  Problemet med drivet med ball er at han ikke greier Ã¥ vurdere nÃ¥r han bør spille og nÃ¥r han kan drible.

Skal være enig i at Solli tidligere har vist at han kan slå noen fryktelige tversover-pasninger, og at han har variert mye. MEN Solli har virkelig tatt seg sammen i de siste kampene for RBK, og han har dessuten som oftest spilt svært godt når han har spilt for Norge (f.eks Skottland-kampen og Slovenia-kampen). Dessuten springer Solli for to personer i hver kamp, han har et vanvittig driv med ballen, og når han er i form, slik som han er nå, så runddribler han de fleste på dette nivået.

Tilslutt: Du kritiserer Johnsen, Riseth og Solli, men hvem ville du hatt i stedet for dem/hvem hadde gjort en bedre jobb? Jeg skal ikke hevde at de nevnte er verdens beste spillere på sine respektive posisjoner, men i Norge holder de høy landslagsklasse!
37
Brann / Kun Kvisvik i troppen
March 16, 2005, 14:52:02 PM
Quote from: "arneg"Skandalen er jo at fem rbk-spillere er med.  RBK som har vært gjennomført ustabile, pga at de landslagsaktuelle ikke har levert varene.  Klippekort kaller man slikt, eller mere presist: rbk kvote!


Vi har faktisk seks spillere i troppen: Espen Johnsen, Ståle Stensaas, Christer Basma, Vidar Riseth, Jan Gunnar Solli og Daniel Braaten. Stensaas og Braaten har vært i kjempeform i det siste, Solli har blomstret stort etter at han fikk spille sentralt for oss, og Johnsen, Basma og Riseth har vært fast på landslaget lenger enn Hareide, i tillegg til at de har spilt to veldig gode kamper i det siste (2-2 borte mot FCK og 2-0 mot Malmø). Lite å klage over der egentlig.

Dessuten, hvem ville du hatt i stedet for disse? Espen Johnsen har vært den beste keeperen i Tippeligaen i to år nå. På høyreback har vi ingen andre gode alternativer enn Basma og Bergdølmo (Høiland er skadet). Riseth er vel "alle" enige om. Stensaas har storspilt i det siste og vist stabiliet, det kan ikke akkurat sies om Hanstveit (selv om jeg er enig i at han gjorde en ok figur i midtøsten). Sentrale midtbanespillere har vært mangelvare lenge (at spillere som Trond Andersen blir tatt ut er vel et bevis på det), samtidig har Solli alltid spilt bra på landslaget, så han fortjener i alle fall plassen sin. Og Daniel Braaten er "alle" enige om at fortjener sjansen etter storspill i det siste (og tidligere for den del)

Forøvrig kan jeg være med på at Soma fortjener plassen over Hangeland, men dere må huske på at dette er en 22-mannstropp, den skal ned til 18, og da vil nok både Hangeland være den første til å dra. At Sæternes skal komme rett inn på landslaget etter en lengre sykdoms-/skadeperiode er jeg ikke enig i. Samtidig må dere huske at Martin Andresen garanert ville vært med i troppen om han hadde vært frisk!

Mitt drømmelag mot Moldova:

Myhre

Bergdølmo, Riseth, Lundekvam, Riise

Braaten, Solli, Svindal Larsen, Gamst Pedersen

Carew, Rushfeldt

benk: Johnsen, Stensaas, Hagen, Basma, Hoseth, Rudi, Iversen (siden han ikke er i toppform etter sykdom og lite spilletid)
Dette er i mine øyne det beste laget Norge kan stille med pr dags dato, mens med Andresen tilbake ville han fått plassen til Solli, som igjen hadde tatt plassen til Rudi på benken.
38
Brann / Hjelde prøvespiller for Brann
February 28, 2005, 15:46:21 PM
Quote from: "_owenz_"Engelsh 1. Divisjon er bedre enn tippeliagen pÃ¥ papiret, de har fint rÃ¥d til Ã¥ kjøpe spillere til 25-40 Mill NOK. Selv om det er  1.Div sÃ¥ har lagene fint 30.000 tilskuere til hver kamp. Alt i alt sÃ¥ er nok 1.Div i england endel bedre en Tippeligaen, enkelt og greit fordi de kan betale bedre,...

Man skal ikke se bort ifra at Brann hadde klart å slå ut et engelsk 1.Div lag hvis vi hadde møtt dem i en cup eller noe, men tror ikke Brann hadde gjort det så bra hadde de spilt i ligaen. I cup kan alt skje.

F.eks Vår kjære Olofinjana, hadde store problemer med å få spilletid da han gikk over sundet til England.


owen

Vær hilset alle Brann-supportere og alle andre brukere av dette forumet. Som dere kanskje gjetter gjennom brukernavnet mitt, er jeg Rosenborg-supporter, og det er jeg som har skrevet det siterte innlegget om Hjelde på kjernen.com sitt diskusjonsforum. Jeg er ikke ute etter å lage kvalm, jeg er her kun for å være med på saklige diskusjoner om fotball, da jeg alltid har funnet det interessant å diskutere med andre som ikke nødvendigvis deler mitt syn på ting.


SÃ¥, til innlegget skrevet av "_Owenz_":

Med all respekt å melde, "_Owenz_", så er det du sier veldig langt fra sannheten! Det har aldri skjedd at et engelsk førstedivisjonslag har brukt 25-40 millioner på en enkeltspiller, og de har heller aldri hatt råd til det. De fleste klubbene i engelsk førstedivisjon, f.eks Nottingham Forest, har stor gjeld, og lever av å selge unge talenter til Premier League-lag (Nottingham Forest hadde i 2001 en gjeld på £40m, 450 millioner NOK, og har siden vært nødt til å selge sine største talenter til Premier League-lag for å holde seg gående; nylig solgte de Andy Reid og Michael Dawson til Tottenham for £8m, nesten 100 millioner kroner). Wolverhampton kjøpte Olofinjana for 20 millioner (?) rett etter at de hadde rykket ned fra Premier League. Det å rykke opp fra 1.divisjon er en økonomisk gullgruve, Crystal Palace regnet blant annet med å tjene 500 millioner kroner bare pga at de rykket opp fra engelsk 1.divisjon til Premier League, selv om de skulle rykke ned igjen i år.

Det som er en vanlig overgangssum i Engelsk førstedivisjon er mellom £100 og £500k (ca. 1 - 5,5 millioner NOK), f.eks kjøpte Nottingham Forest nylig den beste spilleren til Plymouth, David Friio, for £100k. Leeds, Nottingham Forest, Sunderland, Leicester, West Ham og Derby har tilsammen nesten £100m i gjeld (1 milliard NOK), så det å si at det er "vanlig" at en engelsk 1.divisjonsklubb har råd til å bruke 25-40 millioner kroner på enkeltspillere er derfor bare sprøyt!

Når det så gjelder tilskuertall, tar du veldig feil også her. Nottingham Forest, en av de største klubbene i engelsk 1.divisjon, har et snitt på ca 22.000 tilskuere på hjemmekampene, snittet i hele ligaen vil jeg tro er på ca. 18000 (husk at det finnes klubber som Crewe, Burnley, Rotherham og Gillingham i ligaen, de trekker ikke akkurat veldig mange folk på kampene). Det er bare i storkamper, når store lag som Leeds, West Ham, Sunderland, Forest og Wolverhampton spiller, at tilskuertallet kan nærme seg 30,000.

Så til at ikke engang Olofinjana fikk spilletid i Wolves: For det første var Wolves på det tidspunktet de kjøpte ham nettopp rykket ned fra Premier League, og hadde derfor mange ferske penger på bok (det er en god fallskjerm fra PL til engelsk førstedivisjon). For det andre fikk ikke engang Morten Gamst Pedersen spille med en gang i sin nye klubb Blackburn. For det tredje så spiller Olofinjana fast i Wolves (han har spilt i 30 av 34 kamper for Wolves).

Tilslutt: Det å sammenligne nivået mellom engelsk 1.divisjon og Tippeligaen blir veldig vanskelig, men vi så jo hvordan det gikk da Millwall spilte i Uefa-cupen i år, som følge av at de var i finalen i FA-cupen i fjor: 4-2 tap sammenlagt mot et middelmådig Ferencvaros. Engelsk 1.divisjon er en veldig fysisk liga, og det avles stadig frem store talenter fra 1.divisjonsklubbene, men kvalitetsmessig er den nok ikke bedre enn at middelmådige tippeligalag som Odd og Lyn hadde hevdet seg bra. Jeg er rimelig sikker på at Brann hadde klart opprykk om de hadde spilt i engelsk 1.divisjon