• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Bygdetulling

1
Tifo, sanger o.l.... / Take me Home
March 09, 2008, 17:37:40 PM
Originalen er jo fin, men dette er bare grusomt å høre på. Huff!

Melodien har vel, så vidt jeg husker, vært foreslått brukt tidligere her på forumet. Uten at folk har latt seg begeistre nevneverdig. Men for all del, om noen kunne laget en god tekst, så kunne det blitt bra.
2
Tifo, sanger o.l.... / vi hadde tro
March 08, 2008, 14:12:19 PM
Jaja, det hadde jo vært fint å synge John Lennon på Stadion, det er jo ikke så ofte sjansen byr seg. Men dette blir nok lite egnet for Koret.
3
Brann / bakke
April 16, 2007, 10:50:37 AM
Han har vunnet cupen. Det er kanskje ikke all verden å rope hurra for, men det er da noe.
4
Tifo, sanger o.l.... / sang gruppen
April 16, 2007, 00:38:35 AM
Det er nasjonalsangen til United Kingdom, jo. Selv om det også er den norske kongesangen, endrer ikke det det faktum at den er nasjonalsangen i United Kingdom.
5
Brann / Regelnytt....
April 15, 2007, 23:29:43 PM
CM har selvsagt rett i ale han sier, untatt én liten ting: Målfeltet er 5-meteren, straffefeltet er 16-meteren. Altså kan man ta frispark i 5-meteren hvor man vil inne i 5-meteren, men man kan ikke ta frispark i 16 meteren hvor man vil i 16 meteren. Det er ihvertfall det som fremkommer av reglene, så vidt jeg kan se.
6
Tifo, sanger o.l.... / sang gruppen
April 14, 2007, 14:07:21 PM
Jeg er også et par hakk over gjennomsnittet når det gjelder interesse for fotball, og vet godt at kanarifansen bruker denne flittig. Men hver gang jeg hører den tenker jeg på Geir Hasund.

Hvilket minner meg på at dette er en sang vi burde gjenninføre på Stadion, da den er lett å synge og skaper mye trøkk, som man alltid etterlyser. Det samme gjelder den gode gamgle "Du skal få min gamle Brann-drakt når eg dør" (kommer ikke på navnet på melodien akkurat nå). Disse sangene er jo kjente og kjære, og lette å synge. Og det er så lenge siden de har vært i bruk, at jeg ikke føler at dette blir skammløst gjennbruk av gamle sanger. Skal vi holde på på den måten, vil vi til slutt gå tom for sanger, noe det kan virke som vi allerede har gjort.
7
Tifo, sanger o.l.... / sang gruppen
April 14, 2007, 12:03:54 PM
Det er absolutt ingen forståelse hos de "sangansvarlige" for at teksten på denne sangen rett og slett ikke fungerer? Det aspirerer i tilfelle ikke til mye tillit fra min side. Man må jo kunne forvente et visst minimum av musikalsk forståelse av de som skal velge ut sanger som det skal satses på.
8
Tifo, sanger o.l.... / sang gruppen
April 14, 2007, 11:30:57 AM
Ja, hovudproblemet er som sagt at teksten ikke funker. Og da må den for alt i verden ikke forsøkes innført. Ellers er jeg enig med C@Bøe_79 i at om sangen funker, kan det gjerne være omtrent hva som helst.
9
Tifo, sanger o.l.... / sang gruppen
April 13, 2007, 20:41:00 PM
Quote from: "jako"Det er de ikke. Det er kun denne sangen det er snakk om. Det er blitt en kjenningsmelodi for klanen. Akkurat som "vi er på stadion, åråsen stadion osv" er en kjenningsmelodi for kanari, selv om den også er hentet fra England.

Men jeg skjønner at du går tom for argumenter.


Du kan ikke, med hånden på hjertet, mene at du assosierer "You are my sunshine" med Lillestrøm?
10
Tifo, sanger o.l.... / sang gruppen
April 12, 2007, 20:42:13 PM
I prinsippet er jeg egentlig enig med deg, Krøvel. Det er ikke noe galt i å bruke en sang som Vålerenga også bruker. Men når den er så kjent som en "enga-sang" som det åpenbart kommer frem av denne diskusjonen at den er, så skaper man en unødvendig fallhøyde. Sangen må være bra og den må sitte ganske umiddelbart, ellers risikerer man å se ut som naut. Og den teksten som ligger ute på forsiden, som jeg forøverig foreslår at du leser, er ikke bra.

Det er ikke noe mål i seg selv å bruke melodier som andre har brukt før, enten det er i England, Oslo eller Trondheim. Men det bør heller ikke være noen kampsak å ikke gjøre det. Det viktigste er tross alt at teksten er god og passer til melodien. Og gjør den det, og sangen faktisk er bra, så er jeg personlig mottakelig for nær sagt hva som helst. Noe egner seg dårlig til Brannsanger og noe blir vanskelig å lage fotballsanger av, men funker det, så funker det.
11
Tifo, sanger o.l.... / sang gruppen
April 11, 2007, 17:23:27 PM
Veldig farlig å bruke en melodi som Vålerenga gjør så bra. Da må teksten nesten være så god at man rett og slett ikke kan forkaste den. Og det er, med all respekt for tekstforfatter, ikke tilfelle her. Jeg får ikke teksten til å stemme med melodien. Rytmen man må synge i, blir helt ulogisk i forhold til ordene man synger. Og her hjelper det ikke med noen bortforklaringer, for rytmen i teksten er det aller viktigste hvis man skal få en sang til å fungere. Om man må drive å knote mange og lange ord inn i få stavelser, mister sangen all fart og fasong, og sklir ut i en uforståelig smørje som ingen helt forstår hva er.

Det er viktig at man ikke blir for opphengt i et bestemt rim, eller en bestemt vending, og tenker at "denne må være med". Hvis en sang står og faller på en eneste linje som ikke passer inn i melodien, er ikke sangen bra nok uansett. Har man en linje i en sang som ikke fungerer, må man spørre seg "hvordan kan jeg skrive om denne linjen til å passe med melodien?", og ikke "hvordan kan jeg klare trekke sammen, eller strekke ut stavelser for å synge dette?" Da blir det feil uansett.

Den andre sangen er jeg mer optimistisk overfor. Låten er bra, og teksten ser ut til å passe bra til melodien. Er dog spent på hvordan man makter å gjennomføre dette, og jeg er litt redd for at det fort blir forkastet om det ikke lykkes mot Godset. Men jeg håper folk har mer tolmodighet enn som så. Rom ble tross alt ikke bygget på en dag.
12
Brann / Alle vil. En får!
March 17, 2007, 20:41:57 PM
Quote from: "Langhår"Men hva når vi har vunnet Champions Leauge? Hva da?


Da må det vel bli løsrivelse fra Norge, og så EM og VM.
13
Tifo, sanger o.l.... / Sv: Forslag til nye sanger
February 15, 2007, 15:46:49 PM
Quote from: "tovatle"Mange bra forslag her syns jeg. Kan bli bra. Selv vil jeg komme med et lite forslag. syns melodien på united fansen sin "we paid for their home" er jævli kul. her kan det brøles høyt uten plagsom klapping! Den går også i et relativt rolig tempo, som jeg personlig mener gir et mye bedre trøkk. Legges det til en enkel tekst så kan denne bli rå! Så vidt jeg vet har ingen andre norske klubber denne melodien.

http://youtube.com/watch?v=txGIizNuLCw

Elendig klipp men får hvertfall en liten smakebit på melodien.

(ser forresten ikke helt god ut han i midten på filmen...)



Sangen heter Sloop John B, en klassiker av The Beach Boys. Denne brukes også av Liverpools supportere (We won it five times), og ja, den skaper meget bra trøkk, og kan gjerne innføres om noen klarer å fremstille en skapelig tekst.

Men samtidig må man jo kunne spørre seg; finnes det ikke noen relativt kjente pop/rock-låter som man ikke har hørt først på kamp i England? Misforstå meg rett, jeg har ikke noe imot å bruke noen av disse sangene, selv om hele England skulle synge de aldri så mye. Men jeg synes det er besynderlig at så mange av forslagene starter med at noen lanserer en idé om å "rappe" en tekst fra et eller annet engelsk lag, uten selv å ha noe konkret forslag til tekst. Og det er ikke det at jeg har noe imot dette fenomenen i seg selv, men om vi ikke klarer å komme på noe på egenhånd, risikerer vi å høres ut som en blek kopi av et engelsk lag.

Eksempelvis har det her kommet to forslag om bruk av sanger som brukes av Liverpool. Og selv om det førte forslaget førs og fremst er en Celtic-sang, og det andre forslaget blir introdusert via en Man Utd-sang, er det ikke til å komme fra at dette er sanger den gjevne norske fotballsupporter vil kjenne igjen fra hver eneste TV-sendte Liverpoolkamp fra Anfield, og de fleste bortekamper også. Og selv om dette er prima-låter for slike anledninger, så er dette altså svært profierte sanger fra en svært profilert klubb. Man kan da spørre seg om man egentlig vil ha på seg ryktet som de som hentet sangene sine fra The Kop? Jeg kan iallefall komme på én person her inne som sikkert helst vil slippe det stempelet  :wink:

Det jeg vel egentlig vil fram til i dette litt vel uryddige innlegget, er at det er en viss forskjell på å låne vanlige engelske fotballsanger/tilrop og på å låne de mest kjente sngene til de mest kjente klubbene. Man kan gjerne låne en, kanskje to, men blir det for mye tror jeg mange vil føle det blir litt kunstig og banalt, i mangel på bedre ord. Om vi bruker "I'm forever blowing bubbles" som er en herlig låt i utgangspunktet, så er det ikke noe som står i veien for det. Men da føler jeg at det blir for mye om vi skulle bruke "Fields of Athenrey" og "Sloop John B" i tillegg, selv om disse absolutt er gode melodier å synge på en fotballstadion.
14
Brann / Fortapt i fotballen.. Agurk..
February 12, 2007, 14:52:44 PM
På en ellers kald og råtten vinterdag, er det alltid reit å konstatere at noen har det verre enn en selv. Takk for det!
15
Brann / Vil du se Brann på La Manga?
February 09, 2007, 18:21:41 PM
Jeg er med
16
Brann / Skottene forsvinner gratis
January 31, 2007, 22:00:24 PM
Quote from: "Brannmus"
Quote from: "Nixon"Dette er en ny opplevelse. Som oftest sitter vi på en slik kveld og venter spent på spillere som skal komme. Ikke spillere som skal dra...

Et artig poeng, men også litt irriterende når jeg tenkte litt over det.. Vi skulle jo faktisk ha jobbet med å få inn spillere, ikke brukt tiden vår på å ordne opp i rotet som skottene har stelt i stand.. Men hvem vet? Kan fortsatt skje mye.. natten er enda ung..


Natten er ung, og kommer til å vare i to månder til. Overgangsfristen for Norske klubber går tross alt ikke ut før 31 mars.
17
Brann / Re: Jobbing vs lørdagskamper
January 17, 2007, 23:39:37 PM
Quote from: "Corran"
Quote from: "thesevs"E i utgangspunktet sånn passe fornøyd med mandagskamper, men skjønner jo dette gjør det vanskelig for enkelte supportere å dra på bortekamper.
På en annen side så e det mange som jobber lørdager, evt sent på kvelden, så det blir jo fravær enten det er mandag eller lørdag.

Alt i alt så e det vel ikkje snakk om så mange kamper uansett...

Viktigste e at kampene ikkje krasjer med PL!


Har da vel ikke problemer med å velge om de skulle krasje? :-)


Nei, men det er jo greit å slippe.
18
Brann / Senderettigheter til Royale league
January 03, 2007, 18:03:00 PM
Få turneringen på TV2, og gi den en fair sjanse. Lykkes den ikke bedre der, kan denbare begraves.
19
Brann / navn på draktene?
December 31, 2006, 15:24:07 PM
Quote from: "Klaus_Brann"
Quote from: "olebrann3"syns chesslogoen e kul bakpå eg... Navn på draktene ville ikke vært tøft med de navnene vi har, Sæternes, Huseklepp, Bjarnason... Blir litt lange spør du meg


Hehe, du har ikke langt navn bakpå drakta før du heter Shaun Wright Phillips...Navnet hans danner nesten en fin fotball bakpå drakta.


Hva med Jan Vennegoor of Hesselink?
20
Brann / Overgang vinteren 06/07
December 16, 2006, 22:11:00 PM
Nettopp.
21
Brann / Overgang vinteren 06/07
December 16, 2006, 20:46:52 PM
Man kan vel strengt tatt komme seg unna med bare utlendinger, uten nødvendigvis å komme i konflikt med dette tøysete regelverket.
22
Kamper / Helsingborg - Brann
December 10, 2006, 15:39:35 PM
Quote from: "Speedy"
Quote from: "Jonasbrann1"Off topic: Windows? Vet du hva den totale prisen er hvis man vinner samtlige kamper i Royal leauge?


Quote from: "TvNorge text-tv s. 224"Gruppespill:  Kvalifisering: 1 250 000
                  Uavgjort      :   125 000  
                  Seier          :    250 000
Mellomspill:  Kvalifisering:  1 500 000
                 Uavgjort      :     250 000
                  Seier         :      500 000
Finale       :  Vinner        :   3 000 000
                  Runner up  :   1 000 000


Har jeg regnet riktig, blir den maksimale summen Brann kunne fått (før RL startet) 8 250 000kr.
Brann har til nå tjent kr 2 000 000. Vinner de resten av kampene sine, blir sluttsummen på 7 500 000kr, med forbehold på at det spilles kun en kamp i kvart- og semifinale.


Tror dinne kilder er lite oppdaterte. http://dk.royalleague.com/page.aspx?id=28 I følge denne kom jeg frem til at man kan tjene maks 5,1 millioner danske kroner med full klaff hele veien, samt publikumsbonus, men den kan vi vel se langt etter.
23
Tifo, sanger o.l.... / Ny sang for laget ???????
December 09, 2006, 13:42:08 PM
Vi har andresen og compani, passet fint ja. Er også en bedre setning enn Andresen og hele co. Sett i gang. Skriv, tryk og syng! Av full hals!
24
Tifo, sanger o.l.... / Ny sang for laget ???????
December 09, 2006, 12:54:28 PM
Det dreier seg ikke om å legge trykk på, men om å stappe 5 stavelser inn i en takt. Dette blir svært urytmisk, og kommer ikke til å ta seg bra ut som sang. Derfor ville det være i sangens interesse å prøve å finne en bedre linje her. Ellers er sangen som sagt veldig bra. Låta egner seg veldig bra til allsang og 'trøkk', som de sier så fint.
25
Tifo, sanger o.l.... / Sang til Hanstveit
December 09, 2006, 02:35:03 AM
http://www.youtube.com/watch?v=JjnXzdvc1R8

              ************ADVARSEL!***************
Dette klippet er hentet fra en hyllest til tidligere "Kop-legender" like før siste kamp på Anfield før den legendariske tribunen ble revet, og inneholder således mye bilder av Liverpool-supportere ikledd Liverpool-effekter, tidligere Liverpoolspillere og -managere. Om noen av leserne her føler et ubehag ved å se denne filmen, fordi de er tilhenger av lag som Everton, Man Utd, Arsenal etc, så fåreslår jeg følgende: Finn en venn, gjerne en Liverpoolfan, få han til å se gjennom videoen, i allefall så langt som nødvendig, og få så vedkommede til å gjenngi melodien, gjerne med den nye tekste. Således vinner alle. Takk for opmerksomheten!
26
Tifo, sanger o.l.... / Re: Ny sang for laget ???????
December 09, 2006, 01:27:43 AM
Quote from: "Brodtkorb"

Vi har Mjelde,vi har Hanstveit
Vi har Martin Andresen og hele co
Vi skal vise hele Norge henne fotballen skal gro



Er det bare jeg som ikke får andre linje til å stemme med melodien her? Alt for mange stavelser i forhold til takten i melodien.

Ellers synes jeg både valg av melodi og tekst forøverig er bra. Om vi nå bare kan få noe av dette ut i den virkelige verden...
27
Brann / Kem heiar vi på?
December 01, 2006, 19:59:52 PM
Da dette forumet i stor grad representerer den harde kjerne av Brann-supportere, er det i grunn ikke veldig overaskende at så mange sier at de alltid vil holde med Brann, uansett motstander og situasjon. At denne holdningen gjenspeiler seg i det brede lag av supporterskaren, har jeg dog liten tro på. Som man jo kan lese her, så er det mange som kjenner noen som i allfall holdt seg nøytral da Liverpool gjestet Brann Stadion en vinterkveld i '97. Jeg kan se hvorfor enkelte synes dette blir noe merkelige prioriteringer.

For det er ikke noen form for fornuft som tilsier at man skal få like sterke bånd til et lag man begynte å holde med da de tilfeldigvis spillte kamp den lørdag man som 5-åring plutselig så opp fra legoklossene og ble fascinert av de flotte draktene, som laget fra hjembyen som man er oppvokst med og som man regelmessig har gått på hjemmekampene til siden man var 6-7 år. Det er ikke det. Det er absolutt ingenting som tilsier at man skal ha samme forhold til et lag fra England som til det lokale fotballaget. Men likevel er det mange som har det. Så hvordan kan dette ha seg? Svaret er selvsagt at dette ikke har noe med fornuft å gjøre. Det har seg bare slik at enkelte av oss har blitt betatt av det som i utgangspunktet virket så fjernt og uvirkelig, uten tanke for at dette fjerne og uvirkelige plutselig skulle stå ved samme korsvei som det nære og naturlige.

Det som da forundrer meg er enkeltes patroniserende holdninger og totale mangel på selvinnsikt. "Man skal ikke holde med mer enn et lag". "Det går ikke an å holde med to lag". Hva slags påstander er dette? Det går jo helt fint. Folk har klart det i årevis. "Fotball dreier seg om følelser", sier enkelte. Det er riktig det, forball dreier seg om følelser. Så hvorfor appelerer dere da til min rasjonelle side? Det er jo ikke denne som styrer fotballinteressen, eller galskapen som det i sannhet jo er. Ikke min i allfall. Og det er ingenting som tyder på at det er den som styrer flertallet av de som skriver i dette forumet heller. Så hvorfor er det så ille at andres følelser oppfører seg anderledes enn sine egne? Det snakkes om ekte supportere og ditt og datt. Men hvem er egentlig ekte supportere? Hvem er det som skal bestemme noe slikt? Bataljonen? Stor Stå? Felt Z? Davy Wathne? NFF? FIFA? FN?

Nei, denslags får være opp til hver enkelt hvordan man føler seg. At enkelte er mer lidenskapelige enn andre, er det ingen tvil om. Men om de blir bedre supportere av den grunn, vil jeg ikke uten videre si.
28
Brann / Keeperdrakt?
November 28, 2006, 15:36:00 PM
Tettsittende rosa drakt på Opdal kommer jo til å bli herlig homofilt. Spesielt i straffesituasjoner tror jeg dette kan være et nyttig våpen for å ødelegge konsentrasjonen til motstanderen.
29
Brann / Den Store Stadion-utbyggings-tråden
November 19, 2006, 14:53:13 PM
Nå er det vel "bare" plass til ca 48.500 på City of Manchester Stadium, ikke 60.000 som det hevdes her. Ikke at det egentlig spiler noen stor rolle i debatten, men dog.
30
Brann / Gratulerer Raymond
November 12, 2006, 19:26:05 PM
Fra artikeltekst:

"Etter 3-0-seieren over Sandefjord venter også 14 dagers luksusferie på venstrekanten - på regningen til bestekompis Azar Karadas."

Rimelig hjemmekjær kar denne Raymond, som legger luksusferien til venstrekanten. Kan det tenkes at lommeboka til Azar ikke er så tjukk som den en gang var?
31
Brann / Gratulerer Raymond
November 12, 2006, 15:38:17 PM
Grattis Raymond!
32
Brann / Velkommen til Helvete!
October 10, 2006, 01:36:05 AM
I setningen "Velkommen til Helvete", så er det ordet velkommen du fester deg ved? Jaja, deg om det.
33
Brann / Trengsel på Store Stå!
October 05, 2006, 23:39:42 PM
Med stempel, antar jeg at man mener noe ala det man får på utesteder, når man går ut igjen, sånn at man slipper å betale cover to ganger, samtidig som man kan ha kontroll på hvem somfaktisk har betalt og ikke. I så tilfelle vil det jo ikke være noe problem å komme seg inn selv om man kanskje må ut. Spørsmålet er jo selvsagt om det kan bli litt mange å holde styr på. Er jo litt flere på SS enn det gjerne er på Garage. Men på den annen side, så er det kanskje ikke så mange som føler et behov for å gå ut, når man ikke kan få noen inn. Så det kunne være verdt et forsøk. Men jeg forstår for så vidt godt om ingen gidder å organisere dette.
34
Brann / Trengsel på Store Stå!
October 05, 2006, 18:56:13 PM
Hvis Partoukort-billettene på SS er av samme type som de på Hansa, så tror jeg til og med jeg skulle klart å forfalske disse. Simpleste billettene jeg har sett noen sinne.

Angående at folk går ut og inn (altså, tar med andres billetter ut og slipper inn nye folk), så hørte jeg støtt og stadig om folk som drev med dette i fjor, da jeg stod på SS. Disse personene følte tydeligvis ikke noe behov om å hemmeligholde dette, eller holde en spessielt lav profil. Skamme seg virket de ikke til å gjøre heller. Vil bli overasket om så ikke kommer til å skje på Rosenborg-kampen. Så får vi bare håpe da at dette ikke er et veldig utbredt problem. Tror ikke det skal bli noe stort plassproblem, men moralsk forkastelig er det helt klart. Langt verre enn de som selger billetter til blodpris på internett.

Beklager om dette innlegget faller helt utenom hensikten med tråden.
35
Kamper / Lyn - Brann
October 04, 2006, 17:50:30 PM
Limer inn mitt eget innlegg fra karantene-tråden.

At Gashi og Miller starter kampen på kantene, er jeg overbevist om. Spørsmålet er som nevnt hvem som skal spille hvor. Miller var vel en av mange som prøvde seg på venstre i fjor, uten at det nødvendigvis vakte stor begeistring hos folk. Samtidig vet vi ikke hva Gashi står for som venstre kant. Miller har spillt bedre som høyre kant enn hva Gashi har, og således kan man hevde at fallhøyden vil være større ved å sette Miller på venstre.

Likevel ville jeg satset på Miller på venstre, av den enkle grunn at Dahl ikke spiller. Slik jeg ser det, har Dahls ofansive løp vært noe av nøkkelen til Millers suksess på kanten. Enten Miller holder seg på kanten, eller trekker inn i banen, så vies han en del oppmerksomhet av motstanderene. Dette igjen, skaper en del rom på som Dahl har vært meget flink til å utnytte. Miller er flink til å "beskytte" ballen, for så å slå passning i akkurat rette tidspunkt. Uten Dahl på backen, vil nok noe av dette forsvinne, og Millers kantrolle blir mindre effektiv. Håpet i så måte, må bli at et samarbeid med Hanstveit kan fungere på noenlunde samme måte. Rett nok fungerte ikke dette alverdens i fjor, men da var det heller ikke mye annet som fungerte. Med den selvtilliten Miller og Hanstveit spiller med om dagen tror jeg dette kan være en god idè rent offansivt.

Ser man på det defansive, er det to ting som er viktig å tenke på.

1. Lyn stiller trolig med Espen Hoff på venstre kant. Med sin fart og driv, er han deffinetivt en trussel å regne med. Millers defansive jobbing er ikke alltid til å rope hurra for (verken innsatsen, eller kvaliteten på det han foretar seg). Knudsen alene mot Hoff kan bli skandale. Arbeidsjernet Gashi, kan således lette litt på trykket, og gjøre jobben tyngre for Hoff (samt Kevin Larsen, som trolig spiller venstre back)

2. Hanstveit er vant til å ha arbeidsjernet Vaagan Moen foran seg. PVM legger ikke bare ned en vanvittig innsats, men han er også glimrende i det han gjør. Norges beste på å nekte rom, i følge Hanstveit. Da spørs det jo hvor bra det går om han får den hovudsakelig offansive Miller foran seg.

Det siste punktet taler altså for Gashi på venstre, og kan fort bli det tyngstveiende argumentet for Mjelde. Personlig ville jeg altså valgt anderledes, rett og slett fordi det er vi som må vinne kampen. Jada, jeg forstår at vi ikke bare skal brase i angrep, men heler holde oss til planen for bortekamper. Men samtidig er dette en kamp vi nesten må vinne. Ellers er vi avhengig av hjelp fra Rønningen eller Raymond. Og med Viking borte i siste kamp, tror jeg en sier mot Lyn kan være nøkkelen. Og da mener jeg at det vil være en fordel å satse på å utnytte de fordelene vi kan få offansivt. Kombinasjoner mellom Hanstveit og Miller kan være nøkkelen i så måte. Et annet interesant moment, er jo at med Miller på venstre, vil nok mye av spillet foregå på vår venstre side. Det kan igjen skape rom på høyre, som Gashi og Knudsen kan utnytte når ballen en gang kommer dit (både Bakke, Miller og Andresen er flinke til å vende spillet kjapt)



Angående du som ville sette Miller på venstre og kjøre Huseklepp inn på høyre, så vil jeg si at jeg sitter med en liten følelse av at Huseklepp kanskje gjør seg best på venstrekanten. Noen andre som har samme følelsen? Han spillte i allefall langt bedre på venstre i fjor enn han har gjort på høyre i år. Spillte vel hovudsakelig på venstre i Fyllingen også?
36
Brann / Karantener
October 03, 2006, 21:19:43 PM
At Gashi og Miller starter kampen på kantene, er jeg overbevist om. Spørsmålet er som nevnt hvem som skal spille hvor. Miller var vel en av mange som prøvde seg på venstre i fjor, uten at det nødvendigvis vakte stor begeistring hos folk. Samtidig vet vi ikke hva Gashi står for som venstre kant. Miller har spillt bedre som høyre kant enn hva Gashi har, og således kan man hevde at fallhøyden vil være større ved å sette Miller på venstre.

Likevel ville jeg satset på Miller på venstre, av den enkle grunn at Dahl ikke spiller. Slik jeg ser det, har Dahls ofansive løp vært noe av nøkkelen til Millers suksess på kanten. Enten Miller holder seg på kanten, eller trekker inn i banen, så vies han en del oppmerksomhet av motstanderene. Dette igjen, skaper en del rom på som Dahl har vært meget flink til å utnytte. Miller er flink til å "beskytte" ballen, for så å slå passning i akkurat rette tidspunkt. Uten Dahl på backen, vil nok noe av dette forsvinne, og Millers kantrolle blir mindre effektiv. Håpet i så måte, må bli at et samarbeid med Hanstveit kan fungere på noenlunde samme måte. Rett nok fungerte ikke dette alverdens i fjor, men da var det heller ikke mye annet som fungerte. Med den selvtilliten Miller og Hanstveit spiller med om dagen tror jeg dette kan være en god idè rent offansivt.

Ser man på det defansive, er det to ting som er viktig å tenke på.

1. Lyn stiller trolig med Espen Hoff på venstre kant. Med sin fart og driv, er han deffinetivt en trussel å regne med. Millers defansive jobbing er ikke alltid til å rope hurra for (verken innsatsen, eller kvaliteten på det han foretar seg). Knudsen alene mot Hoff kan bli skandale. Arbeidsjernet Gashi, kan således lette litt på trykket, og gjøre jobben tyngre for Hoff (samt Kevin Larsen, som trolig spiller venstre back)

2. Hanstveit er vant til å ha arbeidsjernet Vaagan Moen foran seg. PVM legger ikke bare ned en vanvittig innsats, men han er også glimrende i det han gjør. Norges beste på å nekte rom, i følge Hanstveit. Da spørs det jo hvor bra det går om han får den hovudsakelig offansive Miller foran seg.

Det siste punktet taler altså for Gashi på venstre, og kan fort bli det tyngstveiende argumentet for Mjelde. Personlig ville jeg altså valgt anderledes, rett og slett fordi det er vi som må vinne kampen. Jada, jeg forstår at vi ikke bare skal brase i angrep, men heler holde oss til planen for bortekamper. Men samtidig er dette en kamp vi nesten må vinne. Ellers er vi avhengig av hjelp fra Rønningen eller Raymond. Og med Viking borte i siste kamp, tror jeg en sier mot Lyn kan være nøkkelen. Og da mener jeg at det vil være en fordel å satse på å utnytte de fordelene vi kan få offansivt. Kombinasjoner mellom Hanstveit og Miller kan være nøkkelen i så måte. Et annet interesant moment, er jo at med Miller på venstre, vil nok mye av spillet foregå på vår venstre side. Det kan igjen skape rom på høyre, som Gashi og Knudsen kan utnytte når ballen en gang kommer dit (både Bakke, Miller og Andresen er flinke til å vende spillet kjapt)
37
Brann / Danse naken i sjøfartsmonumentet?
September 22, 2006, 22:35:05 PM
Same procedure as every year, James...
38
Brann / Danse naken i sjøfartsmonumentet?
September 22, 2006, 20:04:57 PM
Quote from: "Tom C"Har også veddet på at Brann kommer høyere enn RBK på tabellen med et par kamerater, så jeg går her og håper at Høgmo kmommer tilbake og føkker opp RBK igjen...



Det gjør vel alle her inne. Veddemål eller ei.  :)
39
Brann / Per Ove Ludvigsen
September 01, 2006, 18:45:34 PM
Blir det seriegull skal hele bunten på sokkel utenfor Stadion, fra Martin Andresen til Maynor Suazo! Og Hansa lanserer et eget øl til ære for Per Ove. Hansa Peddi. Et øl som plutselig serveres deg når du egentlig ventet på noe annet.

Når det er sagt: Blir det sølv, skal hele gjengen kjeppjages. Stein på stein mot spillerbussen!

Bygdetulling, som håper og tror på det første!!
40
Tifo, sanger o.l.... / Er jo like greit...
August 31, 2006, 19:50:22 PM
Quote from: "Rune felt F"
Quote from: "bernu"Det er da endel spillere på Brannlaget som fortjener rop/sang før Gashi.
Man skal gjøre seg fortjent til å få sang om seg.
Helge Haugen, Cato, Hanstveit, Martin A, Robbie..... bare for å nevne noen. Ingen av disse har noe annet enn navn+ klapp klapp klapp.


så vidt jeg husker så fikk vel sæternes sang ganske tidlig... før cup-finalen og den andre kongekampen mot lyn i 04... Synes det er en god idè å lage sang om gashi nå med en gang.. er for mange som har: navnet-klapp-klapp-klapp...


Sæternes hadde faktisk en sang før han i det hele tatt hadde debutert for Brann. Men så var ikke "sangen" preget av all verdens kreativitet heller, så det kan vel forklare hvorfor denne kom så fort på banen (eller på tribunen, om man vil).

Hva sangforslag til Gashi og andre spillere angår, så kan jeg ærlig talt ikke huske en eneste gang at de forslagene som har blitt yttret her på forumet, har blitt tatt i bruk i stor skala (en enslig stakkar på Hansa-tribunen og synger for seg selv teller ikke). Nå har det rett nok vært varierende kvalitet på disse forslagene, men noen har vært veldig bra, en del har vært brukbare. De fleste har vært bedre enn ingenting (også kjent som, *spillers navn* klapp-klapp-klapp). Per-Ove Ludvigsen-sangen var kanskje ikke Guds gave til poesien, men den skapte i allefall en solid dose trøkk og god stemning.
41
Kamper / Glentoran - Brann
June 29, 2006, 20:10:01 PM
Hvor mye koster det eventuelt å komme seg fra Dublin til Belfast? Og hvor mye må man ut med for flyturen?

Det rimligste jeg har funnet hittil, er Bergen - London, med Norwegian, og London - Belfast med EasyJet. Kommer på ca 2500,- tur/retur. Billigere enn SAS, som tar ca 4000,-. Der risikerer man også flere omstigninger.
42
Brann / Brann får drakter fra Kappa!
June 26, 2006, 20:01:49 PM
Quote from: "Mr_Soma"Jeg er litt urolig over all sytingen, at folket har pondus er en ting, men dere blir vel ikke tvunget til å kjøpe drakten?

Om dere er redde for å se ut som en kalkun på salg så bruk den drakten dere har fra før :)


Nei, det er ingen som må kjøpe hverken det ene eller det andre. Men vi føler gjerne for å se kampene. Og med dette makkverket av noen drakter, får vi inderlig håpe at spillet i det miste varmer. Dårlig spill i slike drakter vil være nitrist.
43
Brann / Brann får drakter fra Kappa!
June 25, 2006, 22:14:13 PM
Dette med supporterfigurer driter jeg i. Kjøpe Branndrakt blir ikke aktuelt før reklamen forsvinner uansett. Det som er faenskapet er jo at vi må se spillerene tusle rundt i dette jævelskapet. Styggere drakter enn det Kappa stiller opp med, skal man leite lenge etter. Greit med fritt sko-valg, men de draktene er til å bli kvalme av.
44
Brann / Nye billettpriser?
May 30, 2006, 19:10:53 PM
Hvis det kommer 13000, så har vel de fleste av disse Partoukort, så utslaget blir vel ikke så veldig stort. Om vi går ut i fra at det normalt ville komt 5000 tilskuere uten Partoukort, vil dette medføre 100000 kr i tapte inntekter. For å kompensere for dette, må det altså selges 715 ekstra billetter á kroner 140, eller 477 billetter á kroner 210 for å havne i null. Så får mer avanserte matematikere rekne ut hvor mye som må selges av de ulike kategooriene for et mer realistisk bilde av virkeligheten.

Om dette er sannsynelig at skjer, er jeg usikker på. I utgangspunktet er jeg enig med Krøvel Vellevoll, i at jeg i alle fall har litt tungt for å se for meg den personen som tenker; "Den tjuekroneren gjør utslaget. Jeg drar på stadion." Men på den annen side, så har folk evnet å ta ganske pussige avgjørelser før, så man vet aldri. I allle fall tror jeg ikke dette vil få store konsekvenser for økonomien i Brann. Hverken ene eller andre veien.
45
Tifo, sanger o.l.... / Ny tekst til Mjelde
May 24, 2006, 11:47:31 AM
Det første forslaget var greit nok. De siste har ikke tekst som passer til melodien en gang. Skjerpings.
46
Brann / Mjelde på glattisen
May 23, 2006, 19:59:09 PM
Fantastisk sak. Dette er kanskje det minst sensasjonele Mons Ivar Mjelde noen sinne har sagt. Og det er ikke en mann som pleier å ta av i sine uttalelser. Vidunderlig!
47
Tifo, sanger o.l.... / charlie sang
May 23, 2006, 12:01:26 PM
Hvis du ser Nixons innlegg midt oppi her, så ligger en link til melodien der. Teksten ligger for så vidt her den også. Bare å åpne øynene vet du! ;-)
48
Tifo, sanger o.l.... / charlie sang
May 17, 2006, 02:40:41 AM
Quote from: "NorthsideFCDH"Hvorfor i alle dager skal vi begynne på en ny Miller sang når vi allerede har en god en som fungerer?
49
Brann / Nostalgi
May 13, 2006, 09:41:16 AM
Quote from: "Mr_Soma"
QuoteRunar Normann           1


Ja... eller så var det bare en IQ'måling.


Godt mulig.
50
Brann / Nostalgi
May 13, 2006, 01:42:10 AM
Verdt å merke seg at vår gode venn, Runar Normann, utmerket seg denne runden. Hadde tydeligvis nivået inne allerede den gang.  :)