• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - gladiporno

1
Kamper / Brann 2 - kamper
August 07, 2021, 14:21:31 PM
Første kamp for Brann 2 for første gang siden 2019.

Fra A-troppen er Simba, Wolfe, Sané og Jensen med. I tillegg har Børsheim, Trengereid, Berg Kvinge, Totland og Baisotti proffkontrakt med Brann. Keeper Martin Børheim tilbake etter å ha vært ute lenge med skader. Usikkert på hvordan det vil slå ut.

Utfra laguttaket tror jeg Brann vil stille slik (4-3-3):

Børsheim

Tveit - Sané - Espe - Wolfe

Jensen - Trengereid - Johannesen

Simba - Myrlid - Berg Kvinge

Blir en knallhard sesong. Ikke sikkert man får fire spillere fra A-troppen ved hver anledning, så de må bare ta fullpott de gangene mulighetene kommer.

Emil Harloff starter for øvrig som keeper for Sandviken.
2
Det er dessverre ny kamp allerede på søndag. Litt snacks fra dagens trening siden Bergenspressen ikke gidder:

- Forren og Pedersen trener for fullt. At sistnevnte er frisk er svært betimelig med tanke på at Barmen er ute med karantene. Forren imponerer som alltid med langpasningene sine.

- Til informasjon er Amer Ordagic i live, og trener med ball alene med Manu Torres. Også Pettersen trener for seg selv med ball.

- Så ikke Blomberg på trening, men mulig han gikk før jeg kom.

- Horneland var ganske aktiv på feltet i Ingebrigtsens fravær. I dag brukte de omtrent like mye tid på å trene kollektiv angrep og kollektiv forsvar.

- Synes Taylor var frisk. Svendsen prøvde seg på høyrekant, Rasmussen på venstre.

- Rolantsson spilte høyreback på det ene laget da Blomberg ikke var til stede.

Edit: Og Strand fikk seg en perlescoring.
3
Brann / Speider i Brann
July 24, 2020, 10:53:43 AM
Både jeg og andre har i flere tråder prøvd å starte diskusjon om rollen til Branns speider. Dessverre skjer det som ofte skjer i samletråder at diskusjoner forsvinner hen før de har begynt fordi noen andre saker har tatt over oppmerksomheten. Men dette er etter mitt syn litt for interessant til at man skal la gå udebattert.

Brann har nå i fem år hatt en speider som ansatt i forskjellig prosentsats.Slik jeg forstår det, skal den tilsatte utarbeide en oversikt over spillere i markeder utover de mest synlige og at dette er blant hovedarbeidsoppgaven til en speider. Speider er en reell stilling i Brann der vedkommende lønnes og får dekket reiseutgifter. I Lars Tjærnås' tilfelle var trolig reiseutgiftene ganske høye da han selv har gjennom Twitter oppdatert følgerne hvor han til enhver tid befant seg (Island, Danmark, Nederland osv.).

Så er spørsmålet, hva har Brann fått ut av speiderstillingen? Selv om Tjærnås snakker varmt om Brann på Twitter og Soltvedt har gjort det samme i media, skinner det vel gjennom at de ikke var veldig fornøyd med Tjærnås' tid i Brann.

Omtrent en måned etter at Tjærnås ble ansatt i Brann på en deltidsstilling hentet klubben Amadaiya Rennie, Viljar Vevatne, Ruben Kristiansen, Sivert Heltne Nilsen og Steffen Lie Skålevik. Jeg tviler på om Tjærnås var tungt involvert i disse overgangene. Uansett er det egentlig kun Rennie som bør være lite kjent for resten av Brann-teamet. Vevatne og Skålevik hentes fra samme divisjon som Brann. Sistnevnte attpåtil tidligere spiller. RK og Heltne fra divisjonen over.

Sesongen etter hentet Brann Mads Hvilsom og Dani Hatakka på anbefaling fra Tjærnås. Håpløse flopper begge to. Den kasserte eks-landslagspilleren Daniel Braaten kom på prøvespill til Brann på anbefaling fra tidligere lagkamerat Vadim Demidov. Ingen Tjærnås-involvering her. Brann hentet også Remi Johansen og Deyver Vega. Vet ikke om sistnevnte er Tjærnås' verk, har hørt det motsatte, men vet ikke om det stemmer. Remi Johansen behøver man ikke speider for å kjenne til. Likevel kunne kanskje en god speider frarådet overgangen. Det vi vet er at Brann vurderte Kristoffer Zachariassen før man bestemte seg for å gå for Johansen. Ryktene sier at Brann-ledelsen ikke var fornøyd med speiderens innsats i vurderingen av Zachariassens potensiale.

Midtveis i 2016 hentet man Gilli Rolantsson fra dansk fotball. Her skal Tjærnås ha vært tungt involvert. Torgeir Børven ble også hentet fra Nederland omtrent på samme tid. Tjærnås har muligens vært involvert i overgangen i forbindelse med undersøkelse av hans form og innsats de senere tid, men igjen er det en spiller Brann allerede bør kjenne godt til.

Foran 2017 hentet Brann Peter Orry Larsen, Vito Wormgoor og Vidar Ari Jonsson. Kun sistnevnte bør være ukjent for Branns trenerteam. Nok en spiller som floppet. Midtveis i 2017 hentet Brann Ludcinio Marengo fra nederlandsk fotball. Utvilsomt et stort balltalent, men som passet dårlig med Lars Arne Nilsens filosofi. Resultat: Ny flopp. Taijo Teniste signerte for Brann også midtveis i 2017, men var ikke klar for spill før etter sesongen. Nok en spiller uten behov for speiding.

Lars Tjærnås sluttet i Brann etter 2017. Konklusjonen er vel at det meste som han har fått gjennom i Brann har mer eller mindre floppet. Trefoten fra Færøyene er kanskje hans største "suksess". Så kan man spørre seg hvor mange han har spilt inn på Brann som klubben ikke gikk for. Ryktene sier at Felipe Carvalho var en av disse. God spiller, men sliter tydeligvis med andre ting.

Hva så med Per-Ove Ludvigsen? Han etterfulgte Tjærnås umiddelbart og ble ansatt i oktober 2017. Foran 2018-sesongen hentet Brann Amer Ordagic, som var ment som erstatter for Fredrik Haugen. I tillegg ble også Gilbert Koomson og Henrik Kjelsrud Johansen signert. Av disse er det kun Ordagic som det er behov for å bli speidet på, selv om han visstnok ble tilbudt til flere klubber i Norden av agenten sin. Jeg er her litt usikker på om det er Brann som har funnet ham, eller om det er agenten som har funnet Brann.

Sommer 2018 gikk Brann bananas på overgangsmarkedet. Thomas Grøgaard, Christian Eggen Rismark, Daouda Bamba og Ruben Yttergård Jenssen ble spillerklar i sommer, mens Jesper Löfgren, Kristoffer Løkberg og Håkon Opdal skulle komme etter sesongen. Av disse kun Löfgren ble oppdaget av Ludvigsen og Brann. Mye tyder på at Ludvigsen gjorde en meget god jobb her, og det er håp for at Brann kan få en del penger ut av denne investeringen selv om den muligheten minsker for hvert år som går. Foran 2019 hentet Brann Veton Berisha, Petter Strand, Marcus Mehnert og Erlend Hustad. De to sistnevnte er nok Ludvigsens verk, selv om Hustad spilte i 1. divisjon og bør være "synlig" nok for Branns trenerteam. Begge ble imidlertid lånt ut umiddelbart, og begge fyller 23 år i løpet av 2020. Frem til nå har de fortsatt til gode å få tid og tillit til å vise seg frem på øverste nivå.

Foran 2020: Ole Martin Kolskogen, Jon-Helge Tveita, Robert Taylor, Daniel Pedersen, Vegard Forren, Ali Ahamada ble hentet til Brann. Med unntak av Kolskogen er samtlige etablerte spillere som Branns trenerteam alene bør ha god kontroll på. Taylor, Pedersen, Tveita og Forren har spilt fast i eliteserien.  Branns trenerteam er et Eurosport-abonnement fra å se alle Ali Ahamadas kamper for Kongsvinger.

Det store spørsmålet er om vi behøver en speiderstilling i klubben når dagens trenerteam med få unntak henter etablerte spillere som alle kjenner til. Brann er blant de klubbene som sliter mest med å gjøre et ukjent navn til profil, til tross for at vi faktisk er en av få klubber i eliteserien som har en egen speiderstilling i klubben, og det har vi hatt i en femårsperiode.
4
Tipper dette laget:

Eirik Holmen Johansen

Taijo Teniste - BIsmar Acosta - Christian Eggen Rismark - Ruben Kristiansen

Fredrik Haugen - Daniel Pedersen - Kristoffer Barmen

Petter Strand - Daouda Bamba - Robert TaylorMest usikkerhet rundt Strand versus Koomson. Bakre firer er bankers. Ordagic kan snike seg inn foran Haugen på indreløperposisjonen.

Tipper dette Brann-laget med en snittalder på rundt 30 år taper klart for et betydelig yngre FKH-lag. Det var klasseforskjellig mellom lagene sist, og det blir vanskelig for Brann å snu dette på så kort tid.
5
Brann / Julekalender
December 10, 2019, 22:41:10 PM
I tilfelle noen bryr seg:

Svaret på Julekalender luke 8 på Bataljonen.no er ikke korrekt. Det riktige er 14-0 mot Aalesund i 1917 og 14-0 mot Hovding i 2013.
6
Brann / Reserverne spiller ikke på Brann 2
September 29, 2017, 20:20:43 PM
Jeg mener at temaet fortjener egen tråd, så får moderatorene skyter meg om de vil.

Av våre "faste reservere" på a-laget, er det i praksis ingen som spiller kamper på Brann 2. Bildøy og Pettersen spiller relativt ofte, men de spiller aldri på A-laget. Grønner og Skaanes har spilt et par kamper. Resten ingen.

Det betyr i praksis dette: Lars Arne Nilsen liker ikke å skifte ut spillere med mindre noen blir skadet. Noen ganger nærmest uavhengig av prestasjon. Våre reservere, som Grønner, Karadas, Nouri osv. går gående uten kamptrening i evigheter. Er det rart at de suger når de omsider får spille en sjelden gang? Kamptrening er viktig, uansett nivå. Det vet alle som har spilt fotball.

Bør våre reservere spille oftere på Brann 2?
8
Brann / Brannquiz del 2
December 25, 2013, 10:36:28 AM
9
Brann / Brann-quiz del 1
December 15, 2012, 21:32:55 PM
10
Kamper / NM Juniorlaget
September 29, 2012, 11:00:15 AM
[COLOR=red]Endret tittelen fra "Brann - Odd semifinale" til NM Juniorlaget".[/COLOR]
Mvh Tifo
11
Kamper / Brann 3 - Sesongen 2012
April 13, 2012, 20:57:36 PM
12
Kamper / Mimring Brann-Odd
September 28, 2009, 16:45:04 PM
Snart er det klart for Brann-Odd. En kamp som av grunner alle kjenner til blir ekstra prestisjefylt og nervepirrende.

Av tidligere oppgjør finner vi blant annet den viktige 4-0-seieren i 2007 der det endte med at Mons Ivar Mjelde ble fly forbannet på Hanstveit som holdt på å prate seg til et gult kort etter kampslutt. 3-0-seieren i 2003 var også enormt viktig fordi det var vår første seier i en sesong der vi startet katastrofalt. Petter Furuseth Olsen gjør en av sine bedre kamper for Brann, banket inn et mål, før årets stjerneskudd Seyi Olofinjana scoret sine to første mål for Brann.

Noen vil kanskje huske 0-0-kampen på Stadion i 2000, der mange mener skiensklubben satte ny norsk rekord i drøying og lav presshøyde. En utrolig frustrerende forestilling der man stanget og stanget, men komm ikke frem i mål.

Mitt sterkeste minne er fra cupkvartfinalen året før. Odd var nyopprykket. Brann var favortitt, ikke minst fordi vi slo dem komfortabelt 3-0 i serieoppgjøret. Brann innfridde til slutt, men det var ikke mye om å gjøre. Denne høstkvelden ble Cato Guntveits kveld, og antageligvis også avgjørende for utelandseventyret han fikk med seg i Skottland. 99-sesongen var Catos store sesong i Brann, og Odd-kampen kanskje hans beste. Først skaffet han Brann straffe etter et strålende løp der han løp tvers over banen og ble dyttet overende i straffefeltet. Feite-Ray ga Brann ledelsen 1-0. Morten Fevang utlignet rett etter pause, før Guntveit skulle vise seg frem igjen. Fra sin høyrekantposisjon parkerte han nylig landslagsuttatte Jan Frode Nornes på Odds venstreback, og banket ballen ned i motsatt hjørne. Et kvarter før full tid utlignet imidlertid Frode Johnsen for Odd, og vi var dermed like langt. Det skulle imidlertid vare lenge. Et par minutter etterpå kombinerer Brann fint på venstresiden. Kvisvik får slått inn slik at ballen spretter langs mållinjen og forbi keeper. Guntveit stormer frem og løper inn sitt andre mål for kvelden. Det ble kveldens siste mål for kvelden. Brann vinner 3-2, og er klar for semifinale mot Molde. Kveldens store spiller var Cato Guntveit. Foran speidere fra Aberdeen imponerte han nok til å få kontrakt med klubben.

Brann har en bra statistikk mot Odd på Stadion. Siden Odd rykket opp til tippeligaen har vi kun tapt 1 kamp for dem. Fem ganger har vi vunnet, tre kamper har endt uavgjort. Av spillere og trenere i klubben er det kun Jan Gunnar Solli av kveldens aktører som har en fortid i motstanderklubben siden Odd kvittet seg med Valencia i sommervinduet. Odds keepertrener, og tidligere landslagskeeper, Einar Rossbach skulle egentlig til Brann i 93, men overgangen gikk i vasken grunnet matforgiftning!

Spillere som har spilt for Brann og Odd (med forbehold om mangler):

Erik Sletten
Arne Sandstø
Bengt Sæternes
Jan Gunnar Solli
Alex Valencia

13
Kamper / Mimring Aalesund-Brann
September 19, 2009, 09:07:56 AM
14
Kamper / Mimring Brann-Viking
September 11, 2009, 12:28:00 PM
15
Brann / Hvorfor er vi blitt så "snille"
August 11, 2009, 11:25:16 AM
16
Kamper / Mimring FFK-Brann
May 21, 2009, 16:45:30 PM
17
Kamper / Minner Brann-Start
May 16, 2009, 15:01:11 PM
Blir et kort innlegg denne gang siden jeg var uten nettilgang helt frem til for en halvtime siden, og dessuten er altfor fyllesyk til å skrive mye vettug.

Brann-Start er et klassisk oppgjør i norsk toppfotball selv om det ikke er noen stor rivalisering mellom klubbene. Start er en klubb med lang historie og mange års erfaring i toppdivisjonen. Jeg har alltid sett på dem som en trøsteklubb for oss. Som Brann er de lokalisert i en storby, med stort potensiale, men feiler så og si alltid. Start har om mulig slitt enda mer enn Brann de siste tyve-tredve årene, og har ikke vunnet serien siden Steinar Aase skjøt klubben til gull for snart tredve år siden.

Brann har hatt mange minnerike oppgjør mot Start på Stadion. Noen ganske traumatiske også, som den i 2006 da Brann kjempet om gull, og stjerneimporten fra Balkan, Janez Zavrl scoret sitt eneste mål i Branndrakt og avgjorde kampen foran over 16000 tilskuere. Dessverre var det for feil lag. Brann tapte kampen, og etterhvert også gullet. Sloveneren som før han kom til Brann ettersigende var aktuell for diverse storklubber hørte vi ikke noe særlig mer om.

Mer hyggelig er det å mimre tilbake til 1996, da et Brann-lag i forrykende form fikk besøk av et falleferdig Start-lag på Stadion. Folk trodde knapt det de så da Bakkeguden ga Brann 1-0. Fyren hadde vært i klubben siden 1990 og bare laget ett seriemål før den tid. Det var vel varselet om at den kvelden var en kveld utenom det vanlige. Målene rant inn. Til og med Claus Lundekvam fikk fulltreff da han fyrte av et skudd fra langt innpå egen banehalvdel og i mål. Clausen jublet voldsomt over det som han trodde var sitt første seriemål noensinne for Brann. Men ballen traff tydelig Mons Ivar Mjelde før den spilte ut Frode Olsen i start-målet. Ergo blir Monsamjelden kreditert for scoringen, og Lundekvam forblir uten ligascoring for Brann. Mjelden scoret totalt fire den kampen. Bosmannspekulanten scoret ett, Gylfason fikk æren av å avslutte scoringsorgien til 7-1, i det som ble Branns største seier i ligaen det året.


Rekker ikke mer nå. Her er listen over spillere med kamper for begge klubbene:


Torstein Andersen
Steinar Aase
Jan Halvor Halvorsen
Kjell Rune Pedersen
Tore Hadler-Olsen
Inge Ludvigsen
Thomas Gill
Sten Glenn Håberg
Frank Strandli
Morten Pettersen
Asbjørn Tenden
Alex Valencia
David Nielsen

Som vi ser er det mange legender her. Redningsmannen Håberg, Feite Frank, Asbørn Tenden mm. David Nielsen eneste på banen med kamper for begge klubber En eller annen journalist på 100% fotball påstår at Knut Tørum har spilt eliteseriefotball for Brann. Han har helt sikkert lest dette på wikipedia, som sier det samme. Jeg er rimelig sikker på at det er feil. Tørum har spilt aldersbestemt fotball for Brann, men jeg tror ikke at han kom lengre enn til juniorklassen. Mulig jeg tar feil, dette skjedde før jeg begynte å følge klubben tett.
18
Kamper / Minner fra Odd-Brann
May 09, 2009, 09:21:43 AM
19
Kamper / Minner fra Brann-LSK
April 30, 2009, 17:41:48 PM
20
Kamper / Manglende minner fra Bodø-Glimt-Brann
April 27, 2009, 17:17:05 PM