• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Petter Puddefjord

1
Brann / Roald Bruun-Hanssen er igang igjen!
November 18, 2016, 09:53:14 AM
2
Brann / Eliteserien 2025
November 24, 2015, 09:54:01 AM
Har lekt litt med hvordan eliteserietabellen ser ut om 10 år. Her er min spådom:

1 Brann
2 Rosenborg
3 Viking
4 Vålerengen
5 Fredrikstad
6 Strømsgodset
7 Odd
8 HamKam
9 Aalesund
10 Tromsø
11 Steinkjer
12 Førde
13 Bodø/Glimt
14 Molde
15 Start
16 Sogndal
17 Kristiansund
18 Lyn

Jada, utvidet til 18 lag. Noen bedre forslag?
Da kan drittslengingen og latterliggjøringen starte. Kjør på!
3
Brann / Lokal forankring = suksess
November 04, 2015, 13:42:33 PM
4
Brann / Schør over pakket?
September 28, 2015, 18:26:34 PM
5
Brann / Tacoklubben Brann - nei til mer sirkus!
September 10, 2014, 08:22:29 AM
Jeg synes det er flott med kampanjer for å få folk på stadion, men det må være fokusert på fotball, Bergen og Brann. Siste "stunt" fra blårussen i markedsavdelingen er fredagstaco til kampen. Jeg trodde jeg hadde sett det verste.

http://www.brann.no/news/article/1wn8o9l6v1w6t1tifkbx5pkhy4/title/brann-inviterer-til-taco-fredag

Noen kan gjerne mene at jeg er gammeldags i min tilnærming til klubben i våre hjerter, men hvis fokuset forsvinner fra det dette faktisk dreier seg om (fotball), så er jeg sikker på at det går en vei; nedover.
Nå skal man altså "lokke" barnefamilier til stadion. Helt ok for meg at man har fått en tribunedel der man ønsker å samle barnefamilier, men hvis man skal holde publikumsinteressen oppe med "kunstig åndedrett", så vil det gi en negativ effekt på sikt. Ungene må få inn den gode, gamle mannskulturen på rett måte. Fedre må ta med sine sønner (og gjerne døtre), og skape entusiasmen rundt klubben og patriotismen som før. Hvis man skal ha kjerringer og unger på kamp, blir det utelukkende mer tyt og lite fokus på det dette dreier seg om.

I kampen mot Molde satt jeg på gamle sitte med flere kjente rundt meg. Foran oss satt to småbarnsfedre med sine sønner og noen tjommier. Disse fedrene hadde skjønt det, da disse rakkerungene fikk inn litt av mannskulturen. Nå skal jeg ikke forsvare banning, men da flere av oss lirte av oss gloser ved diverse situasjoner på banen, snudde disse guttungene seg og så på oss som om vi gjorde den mest syndige handling. "Pappa, de mennene banner!" Jeg hørte faktisk han ene faren si; "Ja, de er engasjerte og er irriterte på dommeren, men dette blir mellom oss her på stadion. Dette blir en hemmelighet mellom oss. Din mor må ikke få vite dette, for damer har ikke godt av det." Utover i kampen fulgte disse guttene mer og mer med på det som faktisk skjedde på banen, da de så at fedrene og alle andre var fokusert på dueller, taklinger, skudd, og farlige angrep utpå banen. De skjønte etterhvert at folk var der for å se på det som skjedde utpå der, ikke for å tygge pølser,  drikke brus og glo på andre tilskuere. Jeg er temmelig skråsikker på at disse guttungene heller vil på gamle sitte igjen med sine fedre for å føle den ekte stemningen (mannskulturen), enn å sitte på "buffettribunen" med sine mødre og spise taco.

Taco! På stadion! Fy f...!
6
Brann / Løv-Ham vs. Brann
October 26, 2010, 09:02:05 AM
Husker dere det andre laget fra Bergen som spilte i Eliteserien i 1990, 1991 og 1993?

Fyllingen I. L.

Jeg har alltid vært 100% brannsupporter, men hadde selvsagt ikke noen problemer med at vi plutselig hadde to lag i toppen. I kampene mellom Brann og Fyllingen holdt jeg selvsagt med Brann, men i alle andre kamper ville jeg se både Brann og Fyllingen vinne. Ja, jeg var på cupfinalen i 1990, med en dum, gul sydvest på hovve! For meg var det Bergen mot Trondheim, og festen i Oslo var knallgøy - selv om Fyllingen ble slaktet.

Nå kan vi faktisk få den samme situasjonen igjen som for ca. 20 år siden. Det er faktisk ikke utenkelig at Løv-Ham slår Bryne på hjemmebane, og derved kan sikre seg kvalik med seier mot Strømmen. De kan faktisk klare kvalik med tre eller fire poeng også. Hønefoss er ikke bedre enn at Løv-Ham kan slå dem, og løvene er vandt til å spille på kunstig gress. Løv-Ham kan faktisk rykke opp!

Hvis vi plutselig får et ekstra lag på det øverste nivået - med nesten utelukkende bergensere på laget, vil vi kanskje få se den samme spenningen igjen som på tidlig nittitall. Et brannlag som strever på nedre halvdel, med en miks av avdankede eksproffer, høyst middelmådige utlendinger, noen ytterst få bergenske innslag, og noen halvgode østlendinger. Den spenningen vi ikke får ved å kjempe i toppen, vil vi kanskje få i tøffe nedrykksdueller mot lillebror Løv-Ham. Kanskje vi får nok en gang se et lag med bergensere på laget som banker Brann, mens bergenserne står på tribunen og hyler for Brann og mot Løv-Ham. Jeg vil sikkert gjøre det samme, men kommer sikkert til å tenke som på tidlig nittitall: Hvorfor kan ikke Brann heller satse på å bygge et storlag med mange flere bergensere? Hvorfor kan ikke Brann gi flere lokale talenter tillit? Det er flere talenter i Bergen enn Erik Huseklepp. De som tror at Huseklepp er den siste store spilleren med bergensk blod, tar 'etter mitt syn' feil. Løv-Ham har noen veldig gode talenter, og det gror godt nedover i aldersbestemte klasser. Det gror en stund, til Branns satsing på middelmådigheter fra østlandet og Afrika/Sør-Amerika ødelegger veksten. Kevin Dure er bare ett av utallige eksempler. Dure vs. Holmvik... Lett match for Dure. Brann kommer til å gjøre feilvalg igjen, og mange bergensere kommer naivt til å heie middelmådighetene frem - for det er tross alt Brann...
7
Brann / Medgangssupportere...
April 14, 2010, 09:12:22 AM
I alle sesonger med 13 hjemmekamper har jeg fått med meg 10-12 kamper på stadion. Som regel ryker en kamp eller to grunnet ferie, men jeg har fått med meg stemningen på stadion med en duggfrisk i hånden på en pub i syden eller hvor jeg måtte befinne meg. Dette har vært akseptert av selv de mest harbarkede supporterne som sender meg killerblikk hvis jeg nevner at jeg har gått glipp av en hjemmekamp eller to.

I fjor var første sesong der jeg faktisk ga en flott faen i Brann. Jeg så to hjemmekamper tidlig i sesongen, men ble så inn i helv... skuffet, at jeg så resten på TV. I år har jeg ikke vært på stadion en eneste gang. Nå er det sikkert mange av dere som ser rødt og tenker; "Fy fa.. for en idiot! Ikke støtte guttene når de trenger det mest?" Vel, jeg ser den, men jeg vil ha meg frabedt å bli kalt "medgangssupporter".

Siden omkring 1985 har jeg gått glipp av kun en kamp eller to hver sesong. Jeg var de første årene med i "heisen" mellom våre to øverste divisjoner, jeg har sett Brann bli skambanket av Molde, gå på pinlige tap mot klubber som Bryne, Kongsvinger og Lyn, stått på tømmerstokkene (for de som husker dem) i Bergens værste høstvær, gått hjem fra stadion i sludd og regn, kort fortalt - vært en ekte brannsupporter. Jeg er fremdeles en ekte brannsupporter, men nå er det fa.. meg nok! Det er så utrolig mye som er riv ruskende galt i den klubben. Jeg blir flau på Bergens vegne når jeg ser 11 voksne menn som lunter utpå gressmatten. Når ser vi 8-10 mann som kollektivt jobber i angrep og forsvar? Samhandling, system og struktur? Det er ingen som kan forvente at man skal treffe med alle pasninger, driblinger, taklinger osv., men vi kan forlange at man jobber og løper til man skriker etter å bli byttet ut. Hvor ofte ser vi spillere i dag som jobber så hardt i 60-70 minutter, for så å være så ærlige å be treneren om å bli byttet ut fordi de ikke har mer å gi? Aldri. De lunter rundt utpå der! Nok om spillerne, over til lederne... Nå har mange supportere funnet ut at Hans Brandthun, Bjørn Dahl og Roald Bruun-Hansen er ubrukelige, så da blir trenerne "fredet". Det er styrets feil, og ihvertfall sportssjefens feil at ting går galt med klubben. Jeg mener bestemt at det er mye feil i alle ledd. Jeg har ingen tro på trenerne heller, bare så det er skrevet. Jeg er uenig i laguttak, taktikk, innbytte av spillere, innstilling, måten de uttrykker seg i media m.m. Sportssjef Bruun-Hansen er ihvertfall komplett ubrukelig. Hvorfor er ikke Per-Ove Ludvigsen sportssjef? I ham har vi en vinnertype med skikkelig kontaktnett, fotballhode og fremtidsvisjoner. Han er en pokerspiller av rang, noe vi faktisk trenger i klubben. Se bare på hvordan Rekdal gjør det i Aalesund. Jeg aner ikke om de hadde gjort seg som toppsjefer i den private næringsliv, men "fotballhoder" har de. Like barn leker best, og i fotballen må vi ha folk som kan "spillet". Vi har behov for en dyktig næringslivsleder på toppen, en med baller og mot til å satse og tørre. Brann hadde faktisk hatt godt av å få en karismatisk type som Herman Friele på toppen som styreleder.

Slik situasjonen er nå vil en person som Krøvel Vellevold få rett i forhold til kapasitet på stadion. Hadde klubben gjort riktige veivalg etter gullsesongen i 2007, ville vi hatt behov for en topp moderne stadion med plass til minimum 25000 tilskuere. Det er også et minimum for fremtidens Brann Stadion, men slik det er nå så behøver vi ikke noe mer enn den på drøye 17000 som vi har. Etter mitt syn burde klubben ligget stabilt blant topp 3 til enhver tid. RBK, Brann og Viking burde etter ressurser og folketall hatt en dominerende status i fotballnorge. Nå har vi hatt finanskrise, fotballkrise (i Bergen), og elendige veivalg i alle ledd i klubben, så nå er det mange "medgangssupportere" som skygger banen. Det er ikke fordi vi ikke har et like sterkt og bankende brannhjerte som de fleste andre bergensere, men fordi mange av oss ikke finner oss i å bli "pisset på" av klubben. Er vi til for klubben? Er klubben til for oss? Eller er vi til for hverandre? Det må være en gjensidighet her, og da kan ikke vi akseptere å betale tusenvis av kroner i partoutkort, effekter, reiseutgifter etc., når klubben faktisk ikke evner å gi LITT tilbake. Dette er egentlig ikke snakk om penger for de fleste av oss, men det er snakk om skuffelser på rekke og rad i stedet for glede, spenning og entusiasme.

Lidenskap har et navn? Nei - lidelse har et navn...

Vi er tilbake på stadion alle mann, når alle leverer i SK Brann.
8
Brann / Tabelltips, sesongen 2008
March 27, 2008, 23:52:57 PM
Jeg ser at TV2 tipper Brann som seriemester. Videre registrerer jeg at NRK har Brann på 5. plass, VG har Brann på 3.plass, mens BT kommer med sine to øverste plasser i morgendagens avis.

Er det noen som kunne påta seg å lage en oversiket over alle mediers (aviser og fjernsynskanaler) tabelltips foran den kommende sesongen?  Hadde vært gøy å se hvor de forskjellige "ekspertene" plasserer Brann.
9
Brann / TJUKKERE ENN VANN - SINNSYKT BRA !
September 13, 2007, 21:42:02 PM
10
Brann / Andresen og Sæternes forsvinner
June 29, 2007, 09:12:22 AM
Fra 100% sikre kilder har jeg fått opplyst at både Andresen og Sæternes forsvinner nå i sommer. Ledelsen er lei av å ha 4-5 "kapteiner og sjefer" på laget, som det ble sagt da jeg fikk disse opplysningene. De blir ikke tilbudt nye kontrakter, og vil bli solgt med det første. Dette er 100% pottetette opplysninger.
11
Brann / Brann på teater neste høst
December 22, 2006, 15:06:15 PM
Leser til min store glede at Brann skal settes opp som teaterstykke neste høst. Det skal visstnok handle om en russer som ønsker å kjøpe opp klubben, hvorpå bergenserne eksploderer. Helge Jordal skal spille en hjemvendt sjømann med noen aksjer i klubben, som går på barrikadene mot denne russeren. Det ryktes også at "Stillingen" i Yngve Sæterås' legendariske skikkelse er med, i tillegg til BTs blogger, "Doddo". Forfatteren Ingri Lønnebotn (hennes far,Trygve Lønnebotn, har spilt for Brann) har skrevet stykket.

Finkulturen skal altså få oppleve ekte bergenspatriotisme på en teaterscene, sannsynligvis på Ricks.

Jeg gleder meg allerede!
12
Brann / Partoutkortsalget, og kapasitet på stadion.
December 15, 2006, 15:48:30 PM
På EN dag ble det som var igjen av partoutkort solgt. Dette betyr 12.000 billetter solgt før noen kamp er spilt. Hadde Brann lagt ut ytterligere 2000 partoutkort, føler jeg meg trygg på at disse også ville blitt solgt.

Alt dette tyder på at jeg har rett når jeg hele tiden har hevdet at 20.000 blir en ALTFOR liten maksimumskapasitet for Brann stadion. Når Brann nå har begynt å se konturene av fremtiden (endelig), i stedet for å gnikke på dumme argumenter som f. eks. at stadion har kun hatt over 20.000 tilskuere åtte ganger før, eller hva de har sagt, så er vi ihvertfall på rett vei.

Jeg vet om mange som ønsker partoutkort fremdeles, men som ikke har vært på hugget innen fristen. Jada, dette er selvsagt deres egen feil, men poenget er at det er mange som ønsker partoutkort fremdeles.

Når jeg har nevnt tallet 30.000 ved noen anledninger, så er dette selvsagt i overkant av hva som bør være realistisk for Brann de neste 10-20 årene, men at minimumskapasiteten burde vært høyere enn 20.000 er hevet over enhver tvil (utenom denne Vellevolds mening).

Et stadion på rundt 25.000 ville vært optimalt med dagens stadionløsning. Dette er heller ikke langt unna hvis de bygger igjen svingene mot Hansatribunen, og kutter ut teite glassvinduer øverst på søndre langside til fordel for seter. Da vil nok partoutkortsalget kunne stabilisere seg på 15-16.000, og gi 9-10.000 enkeltbilletter til kampene. Dette bør Brann gå for når inntektene nå øker.

Bygg igjen svingene slik at vi kan komme opp mot 25.000!
13
Brann / Mifsud på vei.....
November 17, 2006, 14:53:33 PM
Jeg vet at det ikke er populært med rykter som ikke kan verifiseres som sanne, men det siste jeg snappet opp var at Brann har samtaler med en utenlandsk angrepsspiller som spiller i Norge. Mifsud (?) og Helstad på topp betyr vel fart, teknikk og mange mål?

Gje meg en B!
14
Brann / 4-3-3 i 2007
October 25, 2006, 13:52:46 PM
15
Brann / 5-0 - vi tar seriegull !
October 17, 2006, 09:56:48 AM
Ser for meg at vi spiller tidenes kamp på stadion til helgen. Miller, Winters 2, Hanstveit og Andresen står for scoringene, og vi leder serien!

Det er ikke umulig å slå RBK 5-0 hjemme. Det kommer til å KOKE!
16
Brann / Kameratene våre fra Hamar
October 16, 2006, 10:42:47 AM
Hvis Hamarkameratene hjelper oss i dag, og vi slår RBK neste helg, skal Hamarkameratene hylles på stadion helgen etter! :-)

http://www.fxt.no/tippeligaen/hamkam/article771456.ece

For å bruke Lenny Kravitz' ord:
Baby it ain't over till it's over!
17
Tifo, sanger o.l.... / Respekt for nystemten!
September 19, 2006, 16:02:32 PM
Mine venner og jeg har litt fokus på avsyngingen av nystemten, og bortelagenes respekt/mangel på respekt for denne. Rosenborg er det laget som er desidert best (har ihvertfall vært det i mange år), mens Molde og andre lag har utmerket seg i andre enden....

Mot Sandefjord sto Erik Mjelde stødig som en klippe under avsyngingen, men det lille rævhålet Tommy Knarvik sto og tøyde ut og ga fullstendig faen! Fullstendig respektløst! Kan ikke fatte at enkelte på gamle sitte klappet da navnet hans ble ropt opp. PINLIG!

Hvordan oppfører landslagsspillere seg under avsynging av motstandernes nasjonalsang? MEGET PENT. Det er rett og slett FRYKTELIG å se på motstanderlagene som ikke eier respekt for vår nasjonalsang. BASTA!
18
Brann / "Bortetribunen"
September 19, 2006, 15:54:29 PM
19
Brann / Andresen som ordfører i Bergen !
August 17, 2006, 12:29:22 PM
http://www.bt.no/lokalt/bergen/article290241.ece

Ser at Martin Andresen lanseres som ordfører i Bergen. Ja, hvorfor ikke?
20
Brann / Helstad som midtstopper!
August 03, 2006, 10:03:17 AM
Er det noe jeg frykter i de kommende kampene, så er det mangel på hurtighet i midtforsvaret. Jeg tror Mjelde gjør en stor tabbe hvis han velger å spille med Bjarnasson og Zavrl. De er rett og slett ikke raske nok. Sigurdsson har reddet oss ved mange anledninger denne sesongen med farten sin. Jeg vet at Torstein Helstad ikke er noe spesielt god på hodet, men han har en ekstrem hurtighet som vi kan ha behov for i de kampene Sigurdsson må stå over. Hvorfor ikke prøve? Helstad er en rutinert spiller, og han kan fint klare å omstille seg til stopper for 2-3-4 kamper.