• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - OmOssSjølOgHansaøl

1
Kamper / Molde-Brann 15.10.17 kl. 20.00
September 30, 2017, 15:30:17 PM
Ny kamp, nye muligheter. Kan vi håpe på mange friskmeldinger i kamp-pausen og følgende startoppstilling?

              Leciejewski
Nouri - Acosta - Wormgoor - Kristiansen
   Haugen - Barmen - Orry
      Vega - Orlov - Braaten

(Marengo inn for Vega når han har løpt seg tom.)
2
Brann / Halldor ?stervold Stenevik
July 29, 2016, 16:21:24 PM
Brann melder at Halldor Stenevik er tatt opp i Branns A-stall. Stenevik, som først og fremst regnes som venstrekant eller venstre indreløper, har signert en kontrakt som går ut 2018-sesongen.

16 år gamle Halldor Stenevik er født i 2000 og er den første spilleren født på 2000-tallet som signerer proffkontrakt med Brann.

FAKTA

Alder: 16 år
Høyde: 183 cm
Vekt: 65 kg
Fra: Austevoll
Tidligere klubber: Selbjørn, Austevoll, FK Fyllingsdalen
Landskamper: G15 og G16
Posisjon: Offensiv spiller, mest brukt på venstresiden
Kontrakt med Brann: Ut 2018
3
Brann / Daniel Braaten
February 21, 2016, 17:41:00 PM
Brann melder at 33 år gamle Daniel Omoya Braaten (uten h) har signert en 1-årsavtale med Brann. Velkommen!

Braaten er primært kantspiller, men kan også brukes som spiss. Han har 52 landskamper for Norge og har tidligere spilt for Skeid, Rosenborg, Bolton, Toulouse, København og Vålerengen.

Han er kjent som en fysisk robust spiller med mye trøkk i spillet og (ingen ulempe i Bergen:) god evne til å prestere under press. Fart har også vært en viktig egenskap for Braaten gjennom karrieren (men hvor rask han fortsatt er som 33-åring har vært gjenstand for spekulasjoner her på forumet).

Lars Arne Nilsen sa nylig at Braaten "blir litt misforstått fordi han er en laid back type, men han er en veldig seriøs fotballspiller som trener godt og tar vare på kroppen sin. Daniel er 33 år og gjennomtrent."
I samme artikkel ble Rekdal sitert på at "Han er fantastisk i garderoben, flink på feltet og spesielt dyktig overfor de unge på laget. Han er veldig seriøs og trener godt."
Braatens tidligere lagkamerat Stengel sa i fjor at Han binder opp et helt forsvar.

Braaten er 1,84 meter høy og 88 kg.
4
Ingen kamptråd om Molde-Brann ennå? Er det den begredelige innsatsen mot Odd som fortsatt henger i?

Elendig spill i forrige kamp, Austin er vekke, Huseklepp en skygge av seg selv, begge førstevalgene på stopperplass er ute, og vi møter serielederen. Vi er ikke akkurat storfavoritter i denne kampen. Kanskje det bringer ut det beste i de gjenværende og fører til maks innsats?
5
Brann / Maximiliano Bajter
July 18, 2011, 21:24:02 PM
Vi får en ny midtbanespiller: http://www.brann.no/nyheter/bekrefter-at-bajter-er-pa-vei/

Brann følger opp sin nye trend med "prøvetid" og får Bajter på lån ut 2011-sesongen, med opsjon på kjøp. Støre bredde med liten risiko, altså. Og siden Bajter har fått en del spilletid på Urugays 4. beste lag, er han neppe helt udugelig.

Jeg er avventende positiv.

6
Brann / Tadas Labukas
July 06, 2011, 14:36:56 PM
Vi kan kanskje gi vår nye spiss en egen tråd?

http://www.brann.no/nyheter/her-er-branns-nye-spiss2/
http://www.ba.no/sport/fotball/brann/article5662977.ece
http://fotball.bt.no/eliteserien/article204707.ece

Høsten får vise om han får spilletid og/eller blir i Brann utover det halvåret han er signert for.

7
Brann / Sesongen 2010
October 27, 2009, 22:58:49 PM
Det begynner å bli på tide å legge mellomsesongen 2009 bak seg, og konsentrere seg om 2010. Vi går inn i sesongforberedelsene med økonomiske vansker, et mannskap som to år på rad ikke har spilt som medaljekandidater, defensive problemer, få venstrebente spillere, et noe uklart offensivt spillemønster, og kun én angrepsspiller av godt tippeligakaliber.

Samtidig har vi en keeper som, hvis han får en god opptrening, holder landslagsklasse. Vi har lovende forsvarsspillere i Amankwah, Holmvik og Sævarsson (OK, feel free to disagree), og en erfaren forsvarer med godt toppnivå - når han får det ut - i Sigurdsson (og kanskje også Onstad). På midten har vi to spillere med internasjonalt potensial i Jaiteh og Austin, og i 2009 har de forhåpentligvis lært en del som de kan bygge videre på. Solli og Vaagan Moen er solide vinger, og Guastavino - hvis han er aktuell for bruk på midten - har spennende tekniske kvaliteter. Bakke er et usikkert kort, men har gode ballfordeleregenskaper hvis han klarer å holde kroppen og hodet i shape en sesong til. På topp har vi et supervåpen i Huseklepp. Hvis Guastavino og Klepp finner tonen i løpet av vinteren, kan de bli et farlig angrepspar.

Hva er fornuftige målsetninger for neste år? Bør vi fokusere på å få økonomien på rett kjøl og godta en ny mellomsesong i 2010? Bør vi prøve å legge stein på stein igjen, og håpe på å være klar for ny medaljekamp i 2011? Tåler Bergen og Brannpublikummet en så pass moderat målsetning?

Gitt at vi i stor grad må forholde oss til den stallen vi har nå: Hvem bygger vi laget rundt frem mot og gjennom 2010? Vil det være et poeng å matche de unge og lovende mest mulig - i alle fall i sesongoppkjøringen - eller å safe mest mulig med de til enhver tid beste spillerne?

Hva ser vi der fremme hvis vi lar være å drømme om klassesigneringer, stikker fingeren i jorden, og ser fremover med den gjengen vi har?

8
Brann / Formasjon og rollefordeling høsten 2009
August 10, 2009, 23:05:37 PM
Det begynner å poppe opp formasjonsdiskusjoner her og der, ikke minst etter Guastavinos inntreden, så jeg tar sjansen på en egen tråd.

Etter diverse mislykkede forsøk på å spille med enslig spiss, synes jeg 4-5-1 (/4-3-3) skal legges vekk i overskuelig fremtid. Dette er formasjoner Brann verken har typer eller erfaring til å takle. Brann bør ha to spisser!

Huseklepp bør være den ene spissen. Det er uten tvil der han har fungert best for Brann.

Hva så med Guastavino? Gitt at han skal "binde sammen angrepet og midtbanen", må han enten være den ene spissen (kankje hengende, i 4-4-1-1), eller en offensiv midtbanespiller. I sistnevnte tilfelle antar jeg Brann må spille 4-4-2 med diamant eller kanskje 4-3-1-2/4-1-3-2.

Jeg skal komme med en motforestilling mot mitt eget ressonement: Det er prinsipielt sett farlig å bygge formasjoner rundt enkeltspillere - ikke minst nye enkeltspillere som Guastavino, som resten av spillerne nødvendigvis ikke har inngående kjennskap / gode relasjoner til ennå. På den annen side må man bygge laget rundt dem man har, og ikke tvinge folk inn i rammer de er ukomfortable med (jf. blant annet Demba, som aldri fant rollen i Brann, og Huseklepp som måtte frem som spiss for å blomstre).

Personlig synes jeg det ville ha vært spennende å se Brann spille med diamant:

-------------------- Udjus ---------------------
-- Fakiri -- (to stoppere) -- Sævarsson --
-------------------- Austin ---------------------
-- Solli --------------------------------- PVM --
----------------- Guastavino ------------------
------ DN/AK ----------------- Kleppiño ------

Her ser jeg for meg at Solli, Austin(/Jaiteh) og PVM hjelper forsvarsfireren aktivt, mens de tre andre i stor grad tenker offensivt. Faren er at motstandernes sentrale midtbanespillere får for god plass med Guastavino høyt oppe på midtbanen. Men så lenge vi har tre arbeidsmaurer foran forsvaret, og offensive kvaliteter som kan straffe motstandere som går høyt, håper jeg at det likevel vil være flere plusser enn minuser ved å bruke både Guastavino, Huseklepp og Nielsen/Karadas samtidig.

Vingene kan kanskje trekke innover sentralt når det trengs i forsvar, og Guastavino kan forhåpentligvis også bidra litt bakover. Både vinger og backer jobber selvfølgelig fremover så snart situasjonen tilsier det.

Hva tror dere vil være den beste formasjonen i høst?
4-4-2?
4-4-2 med diamant?
4-4-1-1 med Guastavino bak Kleppiño?
Eller noe annet?
9
Brann / Sesongen 2009
September 01, 2008, 21:09:03 PM
2008-sesongen er i alle praktiske henseender avsluttet for Branns del, så jeg håper resten av året brukes på å forberede 2009-sesongen. Hva skal til for å bli et topplag igjen neste sesong?

(Jeg vet at ryggmargsrefleksen til mange nå er "Spark Mjelde" og "Kjøp inn to nye spisser". Men det har man andre tråder til. Hva skal til, gitt at spillerstall og trenere blir det samme
10
Kamper / Etter Kampen - Brann-RBK 0-0
August 24, 2008, 21:09:10 PM
11
12
Brann / Valgets kvaler: Brann eller dame
March 27, 2008, 22:42:39 PM
Eg regner med at alle har sett den: TV2-reklamen der en supporter vifter vekk sin lettkledde kjæreste idet hun danser sensuelt foran tv-en der det vises en Tippeligakamp.

Eg e interessert i en liten stemningsrapport, med svar fra dokkar som ser kamper hemefra og ikkje kun live eller på pub:

1. Ka ville dokkar ha gjort om kjæresten hadde gjort det samme mens kampen var i gang på tv-en? Valgt damen eller Brannkampen?

2. Og ka ville dokkar ha gjort om en tilsvarende flott dame som i reklamen - en dame som dokkar ikkje e sammen med eller har fått hendene bortpå før - hadde strippet ned og begynt å danse?

(Disse svarene e for øvrig samboeren min minst like interessert i som meg ...)
13
Brann / Sentral midtbane 2008
November 02, 2007, 22:40:00 PM
Kem av de tilgjengelige Brannspillerne bør spille på sentral midtbane i 2008?

(Nei, dette e ikkje en Andresen-diskusjon. Andresen e historie. Nei, det e heller ikkje en overgangsdiskusjon. Gitt at vi ikkje får inn flere sentrale midtbanespillere, noe eg ikkje tror vi trenger, e spørsmålet: Kordan forvalter vi de spillerne vi sitter igjen med?)

Vi har tre veldig gode alternativer: El Fakiri, Bakke og Jaiteh. Og hvis Huseklepp holder seg i Brann, kan kanskje Solli eller PVM være aktuelle for den sentrale midtbanen? Kem har dokkar mest tro på?

Mot aggresive midtbaner som Lillestrøm, Start og Enga synes eg El Fakiri og Bakke enn så lenge virker som den beste kombinasjonen, men mot de svakere midtbanene håper eg Jaiteh får mye spilletid. El Fakiri og Jaiteh burde være en spennede kombinasjon ... Eller foretrekker dokkar Bakke og Jaiteh?
14
Brann / ?res de Brannspillere som æres bør
July 16, 2007, 23:27:48 PM
du bør fremheves for god klubbånd (eller annet)?
15
Kamper / Brann-?lesund
June 16, 2007, 20:11:09 PM
16
Brann / Og det er ... som har vunnet midtbanekampen
June 16, 2007, 20:00:19 PM
I teorien har Brann Eliteseriens sterkeste sentrale midtbane, med knallhard kamp om plassene.

I praksis har Brann en sentral midtbane som rundspilles i starten av hver eneste kamp. Historien har gjentatt seg gang etter gang denne sesongen: "Og det er (fyll inn navnet på Branns motstandere) som har vunnet midtbanekampen i starten av dette oppgjøret".

Heldigvis har Brann (normalt) et sterkt forsvar og effektive angripere som gjør at Brann går opp i ledelsen til tross for midtbanen. Og så, mot slutten av kampen, når piffen går ut av motstanderne, klarer til og med Branns sentrale midtbanemenn å henge med på notene. Og vi sitter igjen med en følelse av at Brann "åpnet svakt", men "tok seg inn igjen" på slutten.

Hva skal vi gjøre?

Hvilken sentral midtbaneduo kan snu trenden og faktisk fremstå som likeverdige med de andre Eliteserielagene? Hvem kan vi stole på resten av sesongen?
17
Brann / Kordan snu trenden?
August 13, 2006, 21:04:43 PM
18
Brann / Overgangsvinduet sommeren 2006
June 05, 2006, 22:01:37 PM
Vårsesongen e over, og Brann troner i ensom majestet på toppen av tabellen. Men i de siste kampene har slitasjen begynt å gjøre seg gjeldende. Jøsendal melder om stadige småskader, spillere må stå over eller hinke ut underveis i kamper, og karantener begynner å skape problemer for Mjelde. På ett område har vi vært heldige i vår: De beste spillerne har startet nesten hver kamp. Men ut over høsten kommer vi i større og større grad til å trenge den mye omtalte bredden i stallen ...

Brann har i år en unik sjanse til å bli det storlaget vi alle har drømt om, men kanskje ikkje helt tør å snakke høyt om enno. De nødvendige kvalitetene e der, men et serieg... krever kanskje en enda bedre forsvarsfirer, og det trengs i hvert fall sterkere backuper bakerst og på sentral midtbane. Det krever at Per Ove Ludvigsen og styret ser at det kan være no eller aldri og legger nok penger på bordet. Gi oss en El Fakiri, Karadas, Priske eller kanskje til og med Olofinjana. Ikke skusle bort dette med en Låstad eller gambisk unggutt. Det e no vi sitter i førersetet.

PS: Det kan kanskje være på tide å pensjonere tråden "Sesongslutt og nye spillere"? Hvis vi skal rette fokus riktig vei, e sesongslutten enno fem måneder unna ... :)
19
Brann / Mjelde legger listen for seg selv
March 27, 2006, 18:31:17 PM
På NRK-sporten sa nettopp en tilsynelatende rolig og selvsikker Mjelde at Brann har et godt nok lag til å havne blant de tre-fire beste i år, og han antydet i samme slengen at hans egen stilling kan komme til å ryke hvis Brann ikkje skulle oppnå det målet. "I så fall må eg ta min del av ansvaret".

Det e vel så pass langt som en diplomatisk trener kan gå i å antyde grensen for ka laget må oppnå før han selv bør kastes / gå av? Eller?

Andresen virket også rolig og sikker, så vi får håpe de to e representative for roen i stallen for øvrig.