• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - KenFeltZ

1
Brann / Nøkkelspillere i Brann pr. idag
July 24, 2007, 14:58:43 PM
Ifjor viste Martin Andresen seg som den store nøkkelspilleren for oss sammen med Kristjan Siggurdsson. Iår synest jeg Andresen ikke har satt samme innflytelsen på laget vårt mens Siggurdsson har vist slett form i mange kamper.

Etter å ha sett sesongens 14 første kamper så vil jeg påstå at Solli har blitt en svært sentral spiller i Brann. Han stabiliserer høyre siden ypperlig og er god både offensivt og defensivt. Mangler vi han så vil det klart merkes. Sammen med Helstad har de to egenskaper som blir svært viktige for Brann utover høsten.

Så for meg så fremstår Solli og Helstad som de spillerene som Brann pr. idag er mest avhengig av pga de har kvaliteter som er svært viktige for Brann og som ingen i den nåværende troppen kan fylle etter dem.

Kristjan Siggurdsson har vært noe svak iår. Det samme kan sies om Martin Andresen men jeg regner med begge disse vil heve seg utover høsten. Både høyre og venstre back kan vi rullere/skifte på uten at det vil få store konsekvenser. Venstre midtbane har vi jevngode spillere i Moen/Huseklepp uten at jeg vil si at noen av de kan kalles nøkkelspillere. Jaiteh har vært veldig bra men vi har gode alternativer der i Gashi og Bakke. Winters derimot virker i klar oppsving formessig og vil fort kunne bli en nøkkelspiller for oss.

Noen andre synspunkter på hvem som er våre "viktigste" spillere nå når vi går inn i høstsesongen i jakten på edelt metall?
2
Brann / Situasjonen halveis i sesongen 2007
July 02, 2007, 16:42:30 PM
Tabellen sålangt etter 13 kamper:


1 Stabæk Fotball 13 8 4 1 22-13 28
2 Brann 13 8 2 3 25-23 26
3 Lillestrøm SK 13 7 3 3 22-12 24
4 Viking FK 13 7 3 3 23-17 24
5 FC Lyn Oslo 13 6 3 4 26-19 21
6 Rosenborg 12 5 3 4 22-17 18
7 Strømsgodset IF 13 5 3 5 17-21 18
8 Fredrikstad FK 13 4 5 4 21-21 17
9 Tromsø IL 13 5 1 7 20-22 16
10 IK Start 13 3 4 6 17-22 13
11 VÃ¥lerenga 13 3 4 6 9-14 13
12 Odd Grenland 13 3 2 8 15-17 11
13 Aalesund FK 12 3 2 7 15-24 11
14 Sandefjord Fotball 13 2 3 8 12-24 9


Stabæk leder fullstendig fortjent halveis i sesongen 2007. De har for det første tatt mest poeng men har også vært veldig uheldig i flere kamper. Start ranet Stabæk og utlignet til 1-1 på overtid og Stabæk har hatt flere slike typer kamper iår. Fryktingytende angrep med superduoen Nannskog/Gunnarson mens de har svært gode midtbanespillere i Alanzhino og Tchoiy. De har bedre variasjon i angrepsspillet sitt enn Brann mens Brann har bedre dekning på midtbanen. Forsvaret til Stabæk er i utgangspunktet noe svakt men de har fått maks utav det slik Brann fikk ifjor. For tiden virker Stabæk ustoppelige men det er forventet at de vil få seg en liten knekk pga manglende bredde i laget. Hvis så ikke skjer vil Stabæk cruise inn til gull.


Brann har nok det beste laget på papiret men ett svakt forsvar, varierende stabilitet samt litt lite varisjon i angrepsspillet har gjort at Brann på langt nær ikke har fått maks ut av laget. Vi har vært heldige i flere kamper og kan nevne MEGA ranet mot Sandefjord som historisk i så måte. Brann er avhengig av å få orden på forsvaret + finne forskjellige angreps konstellasjoner slik at vi ikke blir så lett å lese. Spillerene må utvikle bedre relasjoner med hverandre. Vi kan også få ett problem i angrepet utover sesongen og jeg håper virkelig vi får inn en angrepsspiller til ellers blir vi svært sårbare for skader/suspensjoner og formsvikt.


Lillestrøm har slitt med spillet sitt ett landslagspausen. Det kan derimot tyde på at de begynner å snu den skuta litt igjen. Riise viser litt formoppgang igjen samt at Brenne virker å endelig å ha funnet seg til rette. Lillestrøm har ett svært homogent lag og vinner de formen så blir det svært vanskelig å stoppe. I motsetning til oss så har LSK en spillestil som passer og fungerer på bortebane også. Occean, Sungot, Riise og Myklebust er ypperlige spillere i front og med Brenne i form også har de en veldig bra bakroms og boksspiller.


Viking har virkelig fått fart på sysakene sine de siste ukene. Spiller til tider svært god fotball. Det var en periode de avgjorde flere jevne kamper i sin favør men har nå også begynnt å dominere kampene mer også. Har ett veldig bra lag på papiret og kanskje den beste avslutteren i Norge i Ijeh som blant annet har terrorisert oss. Med Allan Gaarde tilbake i laget har Viking fremstått mye mer potent og blir en farlig utfordrer til oss. De har også mye spennende i laget som Danielsen og Samuelsen. Bak har Soma vært i sitt livs form mens Stenslid har tatt nivået rimelig greit etter sin overgang fra saft kokerene. Med Myhre på plass nå også er de svært godt forspent på keeper plass også. Rent kvalitetsmessig så har Viking kun marginalt svakere lag enn oss spiller for spiller men fremstår pr. idag som ett bedre lag.


Lyn har ett spennende lag og hvis de klarer å beholde Edu hele sesongen så vil de absolutt bli en utfordrer til gullet. De vil neppe holde helt ut pga for mange unge spillere men de kan slå hvilket som helst lag på dagen sin.


Rosenborg er og forblir Rosenborg. De må aldri fraskrives. Tror de må signere en midtstopper i Nilsson klassen om de skal ta gullet. De mangler flyten og angrepsrelasjonene. Tempoet i angrepsfasen er for lav og det blir for mye enkeltmannsprestasjoner. Rosenborg har spillerene til å lykkes men har ikke fått det helt til iår.


Strømsgodset eller vrakgodset som de også blir kalt har mye rutine i laget. Ett stort avbrekk at Andresson ble skadet. Godset har ett lag som absolutt bør være godt nok til å holde seg, mye pga rutinen men også ekstrem egenskapene til Kovacs og Johnsen.


Fredrikstad har vært overraskende gode iår. Ny trener som har løst situasjonen ypperlig samt at Bjørkøy har fyllt tomrommet etter Brenne på en ypperlig måte. Kvisvik har også til tider spilt som en gud men da på hjemmebane. Litt av nøkkelen til suksessen de har hatt er at de har utviklet spillet sitt på borte bane og fremstår der mye mer kyniske og aggressive. Legg til at de har kanskje Tippeligaens beste målvakt i svenske Shabaan.


TromsøStart er så absolutt en av årets skuffelser. Hovedgrunn til dette er mye skader + at de har slitt med å finne den rette target mannen fremme. Nielsen har variert alt for mye iår. Har likevel såpass mye kvaliteter i laget at de greit skal unngå nedrykk. Får de ordnet på angrepsspillet sitt vil de avansere greit på tabellen.


Vålerenga er en annen skuffelse. Av en eller annen merkelig grunn presterer de kun bra mot de absolutte topplagene. De har ett stort problem og det er å få ballen i kassa. Regner med de skaffer seg en veldig bra angriper i sommerpausen og avanserer på høstsesongen.


Odd har virkelig fått fart på laget sitt de siste par ukene. Har ett helt greit lag som er der de er forventet å være. Vil nok ha kontakt med nedrykkstriden resten av sesongen og hvis Nilsson forsvinner så får de enda en utfordring som må løses. Noe svakt angrep og de ser ett nye spiss mens midtbanen er rimelig bra med Larsen som anker.


Aafk er for meg det svakeste laget på papiret men de har fått ett par interessante navn nå i Aybunn samt Silva. Tiden vil vise om de klarer å løfte laget. Matchvinner i keeperen Brown og potensiell landslagsspiller i vingen Austnes. Aarøy bestitter ekstremegenskaper med sin høyde og hodespill.


Sandefjord har vært forferdelig dårlig de siste ukene etter en svært god start på sesongen. Mye av skylden er manglende form på nøkkelspillere. Almeyda kan muligens signere og det bør styrke dem såpass at de skal ha en fair sjanse til å kunne holde seg men sålangt ser det ut som nedrykk for dette laget.



Konklusjon
Stabæk ser ut som en sannsynlig gullvinner. Brann tror jeg vil falle til 3. eller 4.plass om de ikke forbedrer spillet og styrker forsvaret. LSK ser ut som en naturlig utfordrer utfordrer/favoritt til gullet sammen med Stabæk. Viking og Brann kan fort komme til å kjempe om 3.plassen. Rosenborg er veldig avhengig av å styrke forsvaret sitt samt å få til tempoet i angrepet sitt men skal som kjent aldri fraskrives. Brann vil neppe ta gullet hvis vi ikke får orden på forsvaret vårt.

RÃ¥tips:
1.Stabæk (vinner hvis de opprettholder formen de hadde i pausen)
2.LSK (kanskje det mest homgene laget)
3.Brann (vil avansere om vi forsterker oss i forsvaret)
4.Viking (avhengig av å vise stabilitet og at Ijeh holder storformen)
5.RBK (avhengig av hva de klarer å gjøre på midtstopperplass + tempo)

Bunnlagene skal få kjempe ifred uten at jeg gidder å gjøre meg opp en formening om det.
3
Brann / Situasjonen i Brann rett før seriestart
March 21, 2007, 18:32:42 PM
4
Brann / Resterende kamper i gullkampen
October 16, 2006, 23:13:42 PM
Ikke overraskende så fikk Brann en hjelpende hånd bokstavelig talt fra Ivar Rønningen og Ham Kam da de klarte 1-1 mot Rosenborg. Bare så synd at ikke Ringberg klarte å få ballen i kassa i det 92.min.

Uansett så er håpet tent. Rosenborg er favoritt til å ta gullet og jeg vil si at det er 60-65% sjanse for gull favør Rosenborg kontra Brann slik situasjonen er pr.idag. Med andre ord skal Brann ha en fair sjanse til å knipe gullet.

Ser vi på de resterende kampene så har Rosenborg ett tøffere program enn Brann.

Jeg har sett på de resterende kampene for Brann og Rosenborg.


Brann - Rosenborg
Til helgen er det mer eller mindre være eller ikke være for Brann. Med 3 poeng så lever håpet i aller høyeste grad. Mange som fokuserer på at Rosenborg må gruses men her er det først og fremst 3 poeng som teller så får man evt. tenke på evt. målforskjell når hovedjobben er gjort. Brann mot RBK blir en triller men disse kampene lever sitt eget liv så her kan vi nesten vinne 4-1 som det å tape med de samme sifrene. Brann må ha roen her og ikke stresse og det må heller ikke vi supportere fordi om det skulle gå litt trått i starten. Støtte fra tribunen blir utrolig viktig her og jeg skal gjøre mitt for å løfte Brann laget de ekstra prosentene. Brann må stoppe RBK sine farlige overganger og det betyr at vi trenger pasnings sikre midtbane spillere. Andresen gjorde endel feil sist mot Lyn og mens Bakke er ute så vil nok den andre sentrale midtbane plassen stå mellom Gashi og Haugen. Begge spillerene er løpssterke men ikke like passnings sikker. En spiller som Miller kan være ett alternativ sentralt men det vil bli farlig med tanke på hans manglende defensive kvaliteter iforhold til RBKs esktremt gode overganger og løpskapasit. Jeg holder en liten knapp på Gashi her. De to viktigste suksess faktorene for Brann her er egen entusiasme samt demme opp for RBK sine svært gode overganger.


Nest siste runden:

Brann - Ham KamRosenborg - Viking
Dette er kampen som Rosenborg skal vinne i utgangspunktet men ett hardtkjempende Viking lag i desperat poengjakt vil ikke gi noe gratis her. Viking skal opp mot "Brann dødaren" i oslo laget Lyn i samme runden som Brann - RBK spilles. Ett drømme resultat mellom Viking og Lyn for oss vil være uavgjort eller tap for Viking slik at Viking vil holde full fokus på denne kampen mot RBK. Får Viking 1 poeng mot Lyn så vil 3 poeng mot RBK her være nok til å sikre kontrakten før den siste kampen mot Brann. Samtidig som selvsagt Rosenborg taper 3 poeng her. Tom Nordlie har vist seg som en strålende motivator og en dyktig taktiker så har Viking dagen så ser jeg ikke bort fra en liten skrell her. Likevel er det ingen tvil om at Rosenborg er forholdsvis stor favoritt her og skal vinne denne kampen 6-7 av 10 ganger. La oss håpe på at vi gir RBK en skikkelig nesestyver på stadion til helgen slik at Rosenborg selvtilliten blir like porøs som Nidar Stratos til denne kampen mot Viking.

Konklusjonen etter nest siste runden blir at dette blir runden der Brann kan forbedre målforskjellen betraktelig. Hjemme mot RBK og borte mot Viking kan bli jevne affærer. Både Brann og Rosenborg vil være store favoritter i sine kamper mot henholdsvis Ham Kam og Viking. La oss bare håpe at "vårt" bunnlag, Ham Kam, har mer eller mindre sikret plassen sin før oppgjøret mot Brann mens Viking vil kunne sikre plassen sin mot Rosenborg med seier der.


Siste runden:

Viking - Brann
I verste fall for Brann så kan Viking måtte vinne denne kampen for å holde seg. La oss håpe at de berger plassen allerede i kampen mot Rosenborg slik at de faller litt nedpå her. Vinner Brann mot Rosenborg 22.okt. så tror jeg at det står likt i poengprotokollen før siste runden og der Rosenborg har litt bedre målforskjell. Dermed er Brann avhengig av minst 1 poeng her avhengig av hva Rosenborg finner på mot Fredrikstad. Lett blir det uansett ikke for Brann men banen er fin og stor og Viking er ikke bedre lag enn at seier er fullt mulig. Mot ett evt. umotivert Vikinglag så skal Brann ha 55-60% sjanse for seier her. Skulle derimot Viking spille for tilværelsen her så kan dette bli mye jevnere enn vi Brann supportere ønsker oss og vi vil ikke fortjene å være mer enn forholdsvis knepne favoritter.

Fredrikstad - Rosenborg
Så fremt at Brann slår Rosenborg 22.okt. så tror jeg dette blir nøkkelkampen i gullstriden. Fredrikstad i desperat poengnød hjemme blir knalltøft for RBK. Fredrikstad er betydelig bedre hjemme og ville vært ett topplag i medalje striden om de hadde vært tilnærmet like bra borte. Har ett entusiastisk publikum og har veldig bra trøkk i spillet sitt hjemme. Til tider rundspilte RBK hjemme ifjor om jeg ikke husker feil. Nøkkelspillere som må holde seg skadefrie til denne kampen for Fredrikstad er Kvisvik, Shaaban, Brenne og super talentet Eloyonussi. Med disse 4 spillerene på banen for Fredrikstad og ett Fredrikstad som må vinne så skal Rosenborg få en minst like vrien kamp som de fikk borte mot Ham Kam. Det vi Brann supportere må håpe på er at Fredrikstad forblir i bunnstriden slik at dette blir en være eller ikke være kamp for dem.


Nå kan jeg bruke floskelen om at alle kamper er cupfinaler etc og det er det så absolutt en sannhet i men det som er nøkkelkampene her for Brann er selvsagt seriefinalen der alt annet enn Brann seier vil nærmest gruse håpet om seriegull for Brann og ikke minst det uhyre vriene kampen Rosenborg skal opp i mot ett muligens desperat Fredrikstad lag. Med andre ord så blir dette neppe avgjort før i siste serie runde og siden vi neppe kan konkurrere med Rosenborg på målforskjellen så må vi ta dem på poeng. Dermed må vi mest sannsynlig vinne våre 3 resterende kamper og håpe på at RBK snubler mot Viking eller mer realistisk mot ett Fredrikstad lag. Vår andre mulighet er at vi vinner greit mot RBK for så å grisebanke Ham Kam i Bergen og da kan vi klare oss med like mange eller like få poeng som RBK i siste kampen for sesongen.


Men nå er det Rosenborg som teller. La oss samle troppene, rense strupene og gi absolutt ALT vi har på tribunen så vil ihvertfall ikke Brann spillerene kunne skylde på dårlig støtte. Og måten publikum støttet Brann på etter at Sandefjord hadde utlignet til 3-3 på stadion var fantastisk. Istedet for missytringer og piping ble taket løftet til himmels og Brann fikk nye krefter til å vinne kampen 5-3. Dette kan faktisk gå om alle mann presterer maks. Jeg klarer knapt å vente til søndag men jeg har ikke noe valg :-)
5
Brann / Bryne - Brann
March 29, 2006, 04:10:29 AM
6
Brann / Scharner i landslagstroppen til Ã?sterrike
September 30, 2005, 12:21:59 PM
7
Brann / Hva gjør vi nå?
July 04, 2005, 22:57:13 PM