• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - AtroZ

1
Brann / Dødball 2008
January 19, 2008, 18:46:00 PM
Så nettopp gjennom Brann dvden fra sesongen 2007. Da kom jeg til å tenke på dødballer. Hvem skal ta dem nå som Andresen er vekke? Da snakker jeg ikke om det patetiske skuddene på mål, helt ute fra høyrekantet midt på halvdelen når brann fikk frispark. Heller ikke om de forholdsvis gode hjørnesparkene fra høyre. Det jeg snakker om er hovedsakelig straffene. Det var det som var bra av Andresens dødballer i 2007, det er dem vi har mistet fra den sesongen.

Andresen satte noen viktige straffer. De kom på avgjørende tidspunkt i kampene. Han var kald, rolig og satte dem kontant i mål. Hvem i dagens stall kan ta den oppgaven i 2008? Den første jeg tenker på er Vaagan Moen. Han har teknikk nok. Det jeg er redd for med ham er at det skal bli for mange gode nesten straffer. Hvem er rolig nok? Helstad? Bjarnason? El Fakiri? Hanstveit? Hvem skal ta dem? Hjørnespark fra høyre er selvsagt også viktig, men de regner jeg med El Fakiri kan ta.

Når det gjelder frispark så ser jeg positivt på at noen andre tar dem. Det kan umulig bli mindre effektivt.

Jeg vil gjerne høre dere andres synspunkt på dette for nå ble jeg veldig usikker, spesielt på disse avgjørende straffene.
2
Brann / Bjørn Dahl
March 24, 2006, 23:36:57 PM
Det har blitt startet x antall tråder om at soma går, men ikke en eneste om at dahl nå har blitt Brann spiller. At Bjørn Dahl kommer til Brann er isolert sett gode nyheter! Etter det jeg har fått med meg har han i tillegg til stopper og høyreback spilt høyre ving for viking. Dahl har blitt ønsket til brann flere ganger før og det er kjekt at osingen endelig skal aksle branntrøyen. Dahl er en klar forsterkning, at han har blitt brukt som potet i viking, og likevel har vært en av de beste er godt gjort.


Dette er IKKE en tråd der man skal diskutere soma salget.
Ut over det har jeg bare en ting å si:

Velkommen Bjørn Dahl! :D
3
Brann / Forslag til nye Brann spillere
June 01, 2005, 01:51:20 AM
Vil si, som så mange andre, at så lenge Opdal holder det nivået han har hatt til nå i år, så er han god nok for Brann.

Kalvenes er en grei reserve på venstreback, og muligens et alternativ som midtstopper, men så lenge relasjonene mellom Kvisvik og Hanstveit fungerer så godt som de gjør, blir det nok lenge til noen kan utfordre Hanstveit på venstrebacken. De to fungerer knallgodt fremover, og bakover ordner Kvisvik eller Soma opp de få gangene hanstveit gjør en tabbe.

På høyrebacken er jeg mer skeptisk. Jeg skjønner at Brann har valgt å ha to offensive backer. Og på det offensive er Guntveit bra, men defensivt synes jeg han ofte blir for svak. Der synes jeg heller de skal satse på Sigurdsson. Han har mer fart, er defensivt tryggere, og har stort potensial offensivt.

Soma/Bjarnason i midtforsvaret er en bra duo, men trenger mer reell konkurranse. Dessuten så burde en av midtstopperne hatt mer fart. Lundekvam sa, på spørsmål fra TV2, at en retur til Brann i sommer kan bli aktuelt, men det spørs hva Southampton vil etter nedrykket. (Southampton har forøvrig en enorm stall, og kommer til å kvitte seg med mange.. det er håp ) Lundekvam hadde utvilsomt vært en forsterkning, han er hvertfall bedre enn Hjelde, som ikke lenger er aktuell. Det skal dog nevenes at heller ikke Lundekvam har allverden med fart.

Kvisvik på venstrekanten er helt uten konkurranse, og har ingen som er i nærheten av god nok til å erstatte ham ved skade/karantene. Det er der Helegbe hovedsakelig er tiltenkt som utfordrer.

Scharner/Andresen er en glimrende sentral midtbane, som de andre lagene i TL bare kan drømme om. Med Haugen/Miller som reserver, er de sentrale midtbaneposisjonene godt bekledd.

På høyre kanten er Miller inntil videre en grei løsning. Han har ofte geniale pasninger, og innsatsviljen er det ingen ting å si på, men spillet stopper ofte opp når Miller får ballen. Miller er bedre sentralt på midtbanen, eller som spiss. Jeg vil si han er et godt alternativ til begge disse plassene. Knudsen i form har mange gode innlegg, og er defensivt god. Men han bruker alt for lang tid på å komme i form hver sesong, og er direkte svak resten av tiden. Tom sanne er vel neppe ment for A-laget. Gutten har fart, men er utrolig klønete. Jeg kan ikke se at han på noe tidspunkt skal forsvare en plass i første 11`en. Selv med masse skader.

Sæternes/Winters: Alle er enig om at dette er et glimrende spisspar. Sæternes har allerede scoret mange mål i år, og det er nok litt fare for at han ikke vil holde denne scoringsraten resten av sesongen. Men gjør han det vil han fort ende på 20 mål :-D Winters viste i forgje kamp at formen ikke er langt unna, og kommer nok til å begynne å score alle målene han har lovet. Macallister trenger nok denne sesongen også til å få inn nivået. Han har innsats, og hodestyrke, men mangler taktisk kløkt. Når Ystaas kommer tilbake må han for all del bli støttet av Brannfansen. Ystaas var på gli så lenge Olofinjana var i klubben. Han trenger å få tid til å bygge nye relasjoner. Han er kanskje ikke noe supertalent, men han er et arbeidsjern.

Brann er alt i alt et godt lag, FANTASTISK fremover, tidvis rotete bakover. Men nå var Mjelde spiss og ikke midtstopper, så det er nok Steffensen som tar seg av det defensive, selv om Mjelde til slutt sitter med hovedansvaret.

Forsterkninger: Brann bør slutte fred med Harald Aabrekk, få han tilbake som spillerutvikler, det er det han liker best, og det er vel få som er i tvil om at dette kan han. (Han har tidligere uttalt at det er det han vil) Dessuten så kunne de trenge en trener til som er bedre på det defensive, Aabrekk er muligens mannen for dette også.

Av nye spillere så hadde det vært kjekt med Lundekvam. Brann har vært og kikket på mange forsvarsspillere i løpet av våren, så jeg regner med forsterkninger. Hangeland ville også vært en enorm forsterkning. Han åpnet nylig for RBK, og er forhåpentlig vis ikke umulig å få ham til Brann heller da. Men han blir i så fall en dyr mann.

Høyrekanten trenger utskiftning. Essediri er ønsket av Brann, men Tromsø ønsker ikke å selge til en klubb i Tippeligaen. Han koster nok også noen millioner. Nok en kjempeforsterkning.

Trond Fredrik Ludvigsen, ville også vert en bra investering. Han er ung, og kontrakten hans går, så vidt jeg vet, ut ved nyttår. Han kunne også vært et alternativ som spiss. At han har familie i bergen og tidligere har sagt offentlig at han ønsker seg til Brann og Bergen, er heller ikke negativt.  :wink:

Mohammed Abdellaoui, spiss fra skeid, er omtalt som et kjempetalent, mye større en Braaten og Fredheim Holm. Men Rosenborg har inngått farmerklubbavtale med skeid, så de har vel muligens førsterett på ham???

Andre som har formeninger om hvem Brann bør hente?

BTW: Pust, dette ble et langt innlegg...