• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - jkippers

1
Tifo, sanger o.l.... / Mjelde - vi vil ha flere gull
October 24, 2007, 18:43:23 PM
Enkel sang, hentet fra hans tid som spiller (mel: Mjelde - vi vil ha flere mål")

Altså:

Mjelde - vi vil ha flere gull!
Mjelde - vi vil ha flere gull!
Mjelde - Mons Ivar Mjelde!
Vi vil ha flere, og flere gull!!!
2
Tifo, sanger o.l.... / Hassan El Fakiri
July 26, 2007, 07:10:35 AM
El - El - Hassan El!
El - El - Hassan El!
El - El - Hassan El!
Hassan El Fakiri!

(mel. "Hermegåsa kommer" / "Who put the goal in the gerry's net")

Alternativt:
Ha- Ha - Hassan El!...

Men det høres kanskje ut som en latterligjøring - "Ha-ha"
3
Brann / Et artig Lyn-minne
May 28, 2005, 21:16:29 PM
På Brann sine sider kan man i dag lese at forrige gang lyn "vant" på Stadion var i 1993. Jeg sier "vant" fordi selvom resultatet ble 7-3 (!) til Lyn, reiste Lyn hjem som trøstesløse tapere.

Dette var siste kamp for sesongen. Brann var sikret en plass midt på tabellen utenfor både nedrykksone og e-cup spill. Mao. rel. betydningsløs sett med Brann-øyne. Noe jeg også tror avspeilet seg i tilskuertallet. En 6-7000 tenker jeg. Lyn hadde imidlertid en teoretisk mulighet for å beholde plassen i eliteserien, men det forutsatte kalas-sifre, samtidig som Molde måtte tape.

Hvis jeg ikke husker feil, tok Brann-ledelsen. Men så skjedde det noe med Lyn. Plutselig rant målene inn. På et tidspunkt (jeg tror det var på 4-1) skjønte SS at dette var jo faktisk ordentlig morsomt. Selvironien tok overhånd, og SS jubla hemningsløst hver gang Lyn putta. På 7-1 ville jubelen ingen ende ta, og samtidig fikk vi melding om at Molde lå under. Dermed runget "Ulrich Møller fins ikke lenger" og "Molde, Molde, ha-ha-ha" fra SS.

Det var dermed nesten litt skuffelsen å spore da Brann (v/Soltvedt?) reduserte til 2-7. Men skuffelsen ble avløst av grenseløs jubel da Brann reduserte til 3-7 (straffe??, også v/Soltvedt??). For da ble det klart at nå var det Lyn som rykka ned. Siste målet til Brann kom like før fløyteblås, og Lyn-spillerne ble liggende på matta - noen rett foran SS - med hodet begravd i gresset. SS overøste de med salt i sine sår "Rykker ned, rykker ned, rykker ned...", og alle gikk fra kampen med en god følelse og litt vemodighet over at sesongen var over.

Patetisk ble det når Anders Giske gikk ut i avisene og seriøst antydet lønnskutt for spillerne pga. slett innsats mot Lyn.

Flere som husker denne kampen?
4
Så vant altså København tidenes straffekonk og stakk av med Royal League troféet. Definitivt i skyggen av Chamions league. Dermed er tiden inne for å oppsummere første års erfaring med Royal League.

Jeg var blant de som hadde store forventninger. I min naivitet mente jeg faktisk at det å bli skandinavisk mester burde være en gjev utmerkelse. Følelsen av at kampene betyr noe har nok ikke slått helt til i de brede lag av hverken publikum eller presse. Skal man få det til, bør man helt klart la vinneren være kvalifisert til Champions League - i alle fall gis anledning til å spille kvalik-runde om CL. Dette har også andre vært inne på

http://www.bt.dk/sport/intfodbold/artikel:aid=364190:fid=100300048/

Finalen ble sett av over 10.000 i Gøteborg. Egentlig ikke katastrofalt lavt. Husk at den svenske cupfinalen i 2004 ble sett av bare 8000 på samme stadion.

Det banemessige utgjør selvsagt et kjempeproblem for turneringen. Fotball er nok ikke ment til å spilles på naturgress om vinteren så langt nord. Til og med Tyskland har jo vinterpause i sin serie. Direkte pinlig blir det jo også når NFF sørger for å slå av undervarmen på Ullevål før VIF sin siste RL-kamp. Mektig illojalt av NFF mot den ferske og sårbare RL-turneringen.

Det synes samstemmighet rundt at kunstgress er på vei inn også på elitenivået. Color line stadion blir jo tiljublet. Dersom kuntsgress virkelig slår til, blir baneproblemet eliminert og en vinterturnering vil fremstå som seriøs, og ikke som gjørmebryting (hvorfor vil forresten RL understreke sitt gedigne bane-problem med reklamefilmer som understreker gjørmebrytings-faktoren?).

Et annet problem med turneringen var det litt merkelige mellomspillet med 3 lag, og de betydningsløse kampene som oppsto.

Mine forslag;

- Viktigst: La det bli en sportslig premiering for suksess i RL. F.eks: Vinneren går til siste kval.runde for CL, sølvvinneren går direkte til 1.runde i UEFA-cupen
- behold 12 lag i turneringen med 3 innledende grupper
- bytt ut mellomspillet med kvartfinaler der de 2 beste av 3.plassene i gruppespillet får være med
- la kvart- og semi-finaler gå som dobbel-oppgjør
- la finalen gå som enkelt-kamp, hjemmebane til det laget med samlet best poengsum og målforskjell på hele turneringen (dermed vil alle kamper bli viktige, også når man i gruppespillet allered har kvalifisert seg for kvartfinale)
- intensiver jobbingen med baneforhold. Noen snakket om kunstig lys som man kunne rulle over banen for å gi hver kvadratmeter en halv time ekstra lys hver dag etc. etc.
5
Brann / Torbjørnsen mot Molde-tråd
April 11, 2005, 20:24:33 PM
Vi som ikke så kampen er veldig interessert i om Torbjørnsen representerer en reell utfordrer til Opdal. Hva sier dere?
6
Tifo, sanger o.l.... / Soma-sang i moll?
December 13, 2004, 09:26:26 AM
7
Brann / Over 21.000 i Parken - RL har sin berettigelse!
December 05, 2004, 19:22:32 PM
Over 21.000 tilskuere så Brøndby - København i Idrætsparken. Iflg. bt.dk en særdels innsatsfylt kamp.

Av uforståelige grunner har danskene vært negative til denne turneringen. I sitt referat sier de bl.a. at dette handlet om ære og berømmelse, og at poengene var likegyldige.

Men det ser ut som at publikum har talt, og det er positivt. Når en grunnspill-kamp kan samle over 20.000, burde det ligge vel til rette for enda høyere interesse for mellomspillet. Selvom derbyet Brøndby-København nok er spesielt.

Nasjonskampen er ikke en kamp hvor jeg heier på Norge akurat, men jeg syns det er interessant i forhold til å sammenligne liga-nivået. Slik ser den ut i øyeblikket;

Norge; 20 poeng (17)
Danmark; 16 poeng (13)
Sverige; 14 poeng (11)

(Sum i parantes er poeng når man trekker ut de innbyrdes nasjonale oppgjørene).

Dette viser at man faktisk bare er en liten overtidsslurv i RBK unna at stillingen hadde vært 18-16-16, altså svært jevnt, og ikke så voldsom norsk dominans som enkelte kommentatorer har ment.

Dette mener jeg definitivt underbygger at RL har sin berettigelse. Nå mangler det bare at vinneren får en CL-plass. Gleder meg til 26.mai! Festspill, Utsolgt Stadion og RL-finale!
8
Brann / Bjørn Dahls geniale skjulte agenda
November 19, 2004, 22:40:58 PM
Ved Ã¥ satse pÃ¥ mange leiligheter i den nye stadion fÃ¥r man Brann-lojale medlemmer i Nymark Vel!!!!  :D

Genialt!!

Dette kommer godt med når man skal utvide stadion i 2014, og når infrastrukturen mhp. tilkomst til Stadion skal utbedres dramatisk.

Denne agenda forutsetter at de som kjøper leilighetene er Brann-lojale, og det er det vel grunn til å håpe på?



P.S. Denne saken fortjente vel ingen egen tråd, men det er så forferdelig rotete på dette forumet. Kanskje moderators burde opprette flere kategorier? F.eks.
- Spillerne, trenerens disposisjoner og spillets gang
- Stadion og praktiske forhold
- BBB-info
- TIFO o.l.
- Fotball generelt (Faktisk ålreit å kunne diskutere andre fotball-ting med de man ellers diskuterer med)
9
Brann / Var det svensker blant publikum?
November 12, 2004, 12:31:53 PM
Ble det noe av Halmstads oppsatte busstur? Evt. svenske studenter el.l. som satt sammen? Lagde lyd? Skjerf? Eller bare rett og slett ingenting?

Ser at Malmø hadde under 7000 tilskuere. De er nybakte Allsvenskan-mestre, og har hatt over 20.000 på hjemmekampene sine i år. I dette perspektivet blir 11.700 på Brann Stadion enda mere imponerende.
10
ble tatt i kveld. Jeg syns denne seieren smaker ekstra godt fordi Brann har kapret poeng, som de tar med seg videre.

Det har jo aldri skjedd før - bare cup-seire.

Dette syns jeg er verdt en skål!
11
Brann / Hvordan sikre at Royal League blir en suksess
November 10, 2004, 21:43:56 PM
Enkel oppskrift for å sikre at Royal League blir en suksess er å gi vinneren plass i Champions League, eller i alle fall høyere seeding før kvalifiseringen enn den enkelte nasjons vinnerlag.

Men det er vel ikke urimelig at UEFA vil avvente litt før de trår til med dette, men fra og med neste år bør det være på plass.

Seedingen før kvalifiseringen henger jo sammen med rankingen basert på klubblagene innsats etc. men på en eller annen måte må de få dette til slik at det virkelig blir gjevt å vinne Royal League.
12
Brann / FÃ¥ bill. - Brann-Halmstad
November 10, 2004, 15:31:06 PM
Ticnet har nå satt markeringen "få billetter" på Brann - Halmstad. Suverent!

Spesielt for dere som får sett kampen. Det har vært diskutert mye vedr. Canal pluss og minus her og der, men hva med web-tv? Finnes det muligheter der?

Kanskje vi a en svensk portal?
13
Brann / Brann - Halmstad populær på Ticnet
November 05, 2004, 06:33:08 AM
Merker meg til min store glede at Brann - Halmstad ligger øvert på "5 på topp" lista til Ticnet for tiden. Dette skjer altså allerede før det berømte cup-gullet. Lover vel bra for publikumsoppslutningen?
14
Brann / BBB - medlemsverving
November 04, 2004, 21:32:04 PM
15
TV2 har billettskandalen som hovedsak på Sporten i kveld. Kan faktisk virke som at NFF er på vei til endelig å skjønne noe!!!
16
Brann / Lovende om �degård!
November 03, 2004, 08:49:22 AM
http://pub.tv2.no/nettavisen/sport/tippeliga/article297866.ece

(Sorry - glippet, skulle legge det under "linker")
17
Til neste års cupfinale, tips til NFF:

Generelt sett mener jeg at finalelagene bør få flere billetter og selv avgjøre fordelingen. Men innenfor dagens råtne system, er det i alle fall rom for følgende fobedring:

En viss del av billettene, f.eks. den delen som i dag går til telefonkrigen på ticnet, bør i stedet auksjoneres ut. Man ville da oppnå følgende:

1. NFF og/eller klubbene ville tjene mere penger. Dette ville skje uten at publikum ble flådd i større grad enn før, for store deler av publikum kjøper jo allerede gjennom svartebørsen. Dersom f.eks. 2000 av billettene ble solgt på auksjon til en gjennomsnittspris av kr. 1200, villle dette gi over 1,5 mill mer til NFF enn de tjener på cupfinalen i dag. Dette burde de selvsagt delvis kanalisere til finalelagene som på den måten kunne fått en ekstra belønning for stor publikumsinteresse.

2. Dedikerte fotball-fans ville kunne være sikker på å få billett på lovlig måte, bare de var villige til å betale nok.

3. Man ville tatt brodden av svartebørsmarkedete ved å drenere de mest betalingskåte over på lovlig hvit auksjon i stedet for svart børs.

Er det egentlig noe som helst som taler imot å gjøre det på denne måten?

Jeg vil sterkt understreke at jeg kun snakker om en mindre andel av billettene. Man bør i fortsatt tilstrebe at hovedparten av billettene selges til spiselige priser for folk flest.
18
Brann / Trenger vi Royal league? - Ja, det gjør vi!
October 09, 2004, 21:46:47 PM
Syns NSA hadde et surmaga innlegg her:

http://www.fotballsupporter.no/modules.php?name=News&file=article&sid=55

Jeg er stor tilhenger av Royal League. Selvsagt er Champions league gjevere, men vi må nå engang stikke fingeren i jorda og erkjenne at det ser mørkt ut mhp. deltagelse fra øvrige skandinaviske lag enn RBK der.

UEFA-cupen er faktisk ganske kjedelig. Stadig nye lag som norske lag møter, og ingen skandinaviske lag har klart å kvalifisere seg for gruppespillet.

Ja, Royal League blir en slags husmannsturnering. Menn all den tid fotball-Skandinavia stort sett består av husmenn, så trenger husmennene en egen turnering!

Jeg syns turneringsoppsettet til Royal league er svært bra. Gruppespillet som kommer først, er lagt opp på samme måte som Champions league. Det er fint med litt langsiktig perspektiv, der én enkeltstående dårlig kamp ikke nødvendigvis betyr tupp i ræva ut av turneringen.

Jeg tror også det er fornuftig å ha mellomspill med grupper, i stedet for semifinaler.

Det beste er likevel at det blir én avsluttende finalekamp. Og jeg syns det er flott at den legges som hjemmekamp hos det laget som har best poengsum fra gruppespillet, istedet for å legge den til en nøytral arena. Litt utopisk kanskje, men er det ikke en vakker tanke å se for seg RL-finale i Bergen 26.mai neste vår?? Fullsatt stadion og 2000 feststemte dansker på besøk?

Til innvendingene fra NSA:

1. Midtuke-kamper: Alle CL-kampene spilles jo i midtuke! Uten at noen kaller det for treningskamper!

2. Sikkerhet på kampene. Enig med NSA - her burde supporterne vært tat med på råd.

3. Sponsorer fører til en omvendt Robin Hood politikk med at de rikeste får mer og de fattige mindre. Vel, jeg velger å se det slik at vi har én rik klubb i Skandinavia - RBK. Skal noen hamle opp med de, må det bli de nest-rikeste. Så får heller de fattigste bli litt fattigere.
19
Tifo, sanger o.l.... / Vekselsang mellom tribunene...
October 09, 2004, 14:23:02 PM
... er en tøff ting.

Som kjent kan aldri hele Stadion synge i kor, på grunn av tidsforsinkelsen på lyden.

Tøffe effekter kan i stedet oppstå når tribuneseksjoner synger ellere roper "mot hverandre".

For svært mange år siden lanserte jeg denne idéen, uten å nå fram. Jeg prøver meg igjen.

Skal man klare å gjennomføre noe sånt, må følgende retningslinjer følges:

1. Sangen/ropet må initieres av Store Stå
2. Det må være enkelt

Man kan tenke seg mange varianter av dette, men man bør begynne enkelt. De første gangene må man ha hjelp av speaker som kan forklare hva som skal gjøres. Evt. lage en gimmick med Radio1 på midtbanen med lydmåler som kan måle hvilken av tribuneseksjonene som roper høyest?

Mitt første forslag (har en lang rekke forslag i bakhodet, men ett skritt om gangen) lyder som følger:

Store Stå: Byen e' Bergen!
Hovedtribunen: Laget e' Brann!
SS (som nå har fått med seg sitte bak seg): Byen e' Bergen!
Hovedtribunen: Laget e' Brann!
SS: Byen e' Bergen
Hovedtribunen: Laget e' Brann!
SS: Byen e' Bergen
Hovedtribunen: Laget e' Brann
osv. osv. osv.

Enkelt og uhyre effektfullt. Men skal hovedtribunen bli med på dette, trenger de hjelp av speaker første gangene.

En videre utvikling kunne være:

SS: Gje meg en B!
Hoved: B
SS: Gje meg en R!
Hoved: R
osv. osv. osv.


Det er svært stor sjans for at sitte bak SS vil bli med, de henger ofte med på SS sine sanger og rop, selv om dette ikke merkes så godt når man står på SS.
20
Jeg har i flere måneder stadig vært innom Brann-butikken på nett for å skaffe meg og mine barn årets drakt. Men ikke kul. Mener jeg har lest et sted at Brann hadde bestilt 1700 drakter i år, og alt er utsolgt. Og hva gjør man da? Avlutter salget?? Tilsynelatende, ja. Redsel for å brenne inne med usolgte drakter skal visst være motivet.

Når man går inn på Brann-butikken på nett nå, kan man fortsatt ikke finne drakten. Bare drakt fra 1923. Fett nok, men årets drakt er nå en gang det hotteste.

På Brann-butikken lover de "en rekke cupfinaleeffekter" innen 20.oktober. Men jeg frykter at dette vil være dølle college-gensere med "Cupfinalist 2004" skrevet over magen el.l. JEG VIL HA DRAKTEN!!!!! Dersom det ligger til grunn en frykt for øknomisk ruin i form av et usolgt restopplag, burde Idar Vollvik kobles inn.

Idar Vollvik har tatt økonomiske sjanser før, og lykkedes til de grader. Dette burde være en glimrende anledning for han til å få kjøpt inn ordentlig supporterutstyr, dvs. DRAKTEN. Jeg er rimelig sikker på at et solid opplag av den vil gå unna som varmt hvetebrød, og skulle det bli et lite restopplag kan jo det selges til halv pris til jul?