• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - DumboMumbo

1
Hvordan er interessen for cupfinalen for tiden, blir det rift om billettene ?
2
Brann / Re: Casuals
August 08, 2022, 18:57:25 PM
Synes vi har delvis funnet vår egen formel.
Hverken den engelske eller ultras stilen treffer oss helt her i nisseluelandet. Engelskmenn har en annen syngekultur, de synger jo på dart og på boksekamper. Har ikke virket å overføre det her "Alle må synge som i England" nei det går ikke.
Ultra konseptet er kanskje litt vel organisert  og sjefete for oss nordmenn.
Tror vi har det bra som vi har det, en gjeng bak mål som drar med seg hele stadion når det virkelig gjelder.

Det vi burde hatt var en signatursang som alle var med på, ikke Nystemten den egner seg ikke til allsang, ikke den "Hele stadion" heller, den er for dum og ukul." Byen er Bergen" funker, man kunne begynt med første verset for å få med alle for eks.
3
Brann / Re: Billettsalgstall
April 28, 2022, 09:23:39 AM


I stede for å fokusere på flest mulig bør vi heller satse på mest mulig mangfold på tribunen
4
Brann / Re: Talentarbeid
December 20, 2021, 12:53:17 PM
Quote from: Lasaron on December 20, 2021, 07:47:44 AM
Quote from: DumboMumbo on December 19, 2021, 23:37:38 PMHva er vitsen med dette utviklingsarbeidet Brann holder på med virker på meg som et pengesluk  som ikke generer noen gode spillere.
Må da være bedre å snappe talentene fra Sotra og Åsane.

Trollegutt :)

Hva om man istedet hadde  investert pengene i et profesjonelt treningssenter etter modell fra det store utland. Jeg er rimelig sikker på at dette ville gitt bedre resultater i form av poeng på banen.
5
Brann / Re: Talentarbeid
December 19, 2021, 23:37:38 PM
Hva er vitsen med dette utviklingsarbeidet Brann holder på med virker på meg som et pengesluk  som ikke generer noen gode spillere.
Må da være bedre å snappe talentene fra Sotra og Åsane.
6
Brann / Re: Årsmøte 2021
December 19, 2021, 05:36:32 AM
De trenger noen med hands on erfaring i OBOS nå som ikke skremmer vekk potensielle sponsorer av typen budbilfirma og liftutleie.
7
Brann / Re: Sesongen 2022
December 16, 2021, 19:19:21 PM
Det går 13 på dusinet av talenter av typen små tynne teknikere i norsk fotball. Det begrenser seg hvor mange sånne det er plass til på et lag. Samt hvor mye spilletid Brann kan gi dem. Og er det kamperfaring de trenger eller mer terping på ferdigheter.
Dette er store spørsmål, men jeg tror ikke det vil være noe bra for Brann å øke talentarbeidet sitt.
8
Brann / Re: Sesongen 2022
December 16, 2021, 18:44:36 PM
Av alle talenter som tas opp av toppklubbenes akademier, er det 0,012 prosent som blir profesjonelle fotballspillere premier league.
Hvor mange klubber i Norge går i pluss på sine juniorlag ?

Spillere har ulik progresjon Håland og Rooney var egentlig etablert fra de var 17 år, mens Ødegård er mer et evig talent. Mange norske spillere har en Ødegård vei til Eliteserien gjennom spill i lavere divisjoner ikke nødvendigvis gjennom storklubbennes talentarbeid.

Norske klubbers gevinster på talentsalg har aldri vært noen gjevn inntekt. Heller typisk et lønnsomt salg vært 10. år.

Bør Brann som en klubb med ambisjoner bruke talenter i eliteserien som svekker laget, for at talenter skal få sjansen til å utvikle seg ?

Er dette bra for Brann ?

Er det bra for talentet ?
9
Brann / Re: Sesongen 2022
December 16, 2021, 18:12:54 PM
Quote from: Lissabon on December 16, 2021, 15:51:19 PM[

Jeg har ALDRI , aldri vært mer uenig. Jeg er uenig i omtrent hvert ord du sier. Skal prøve å være konstruktiv når jeg motargumenterer.

Lokale spillere. En viss andel er svært viktig kulturellt og på lang sikt. Må ikke være veldig mange, men en del, ca 20% minst.

Unge talenter. ENESTE måte å tjene penger på, eller tror du det finnes en krukke på et hemmelig sted ? Det er de unge spillerne som kan gi mye penger i kassen. Taylor, Finne o l gir 2-3-4 mill  , talenter kan gi 20-50 mill . Håland og Ødegård ville spilt på Bjarg eller i beste fall Brann2 med den tankemåten. 18-23 år er de attraktive, til nød 25.

Brann er først og fremst stadion, Bergen, drakten og tradisjonen, ikke pokaler og andre uviktige ting. 99% av byens befolkning forbinder laget med passion, kjærlighet og sorg.


Hvor mye har Brann godt i overskudd på sine talenter ?
Det er 20 år til Norge får en ny Ødegård eller Håland så dette lotto prosjektet er dødfødt. En spiller stiger i verdi fra ung etablert 23-25 år og til 27-28år der er det vel så store penger. Videresalg av Håland fra Dortmund og Ødegård fra Arsenal vil og generere store summer.

Eneste måten å tjene penger er det jo ikke, vi tjener jo på, TV, billetter, merch og sponsing også. For en klubb med ambisjoner så vil transfer markedet være et nullsum eller tap.

Det er kan godt være at Brann sin rolle i norsk fotball skal være å ligge midt på tabellen med masse talenter som de skal selge og tjene penger på slik du ønsker. Men jeg tviler. Hele poenget med en proff fotball klubb er jo å prøve å vinne noe, ikke kos og arbeid for trygd.

Nei som sagt, klubben står nå ved et veivalg der det må tas stilling til hva klubben skal være i fremtiden.
10
Brann / Re: Sesongen 2022
December 16, 2021, 15:27:49 PM
Quote from: krakra on December 16, 2021, 15:05:14 PMMen så klart. Skal det være noe poeng å satse på talenter så må de jo enten bli etablerte spillere som hever laget, eller selges for summer som dekker kostnadene og vel så det. Det må jo være en del av strategien.Hva er status i på dette i Brann siste 10 år ?
11
Brann / Re: Sesongen 2022
December 16, 2021, 15:01:13 PM
Manchester City har 2 middelmådige spillere i troppen som er fra klubbens talentarbeid.
Selvsagt skal Brann rekruttere talenter til klubben men skal vi oppnå resultater så kan ikke talenter være hovedsatsingsområde.

Talenter krever både resurser og spilletid, noe som igjen selvsagt senker nivået på Branns førstelag.
Hvis ikke talentene betaler tilbake ved enten å bli en etablert spiller eller bli solgt for en sum som dekker inn utgifter og svakere resultater.

12
Brann / Re: Sesongen 2022
December 16, 2021, 14:32:01 PM
Brann og supporterene må ta noen veivalg og bestemme seg om de vil være en amatør kose klubb eller et Mini Real Madrid.

- Lokale spillere/talenter VS etablerte spillere fra Norge/utland

- "Festfotball" VS effektiv spillestil

- Naturgress VS kunstgress

Frykter at Brann med mange supporteres velsignelse vil etablere seg midt på tabellen i OBOS med mange lokale spillere, unge talenter med masse spilletid. Det spilles "underholdende" fotball på en flott gressmatta og alle er happy.

Det er på høy tid at folk her på forumet stikker fingeren i jorden og får inn i skallen at uten en betydelig mer kynisme i alle ledd så kommer Brann aldri til å vinne noe helst igjen.

Det klages ofte på ledelsen i klubben fra supporterne, faktum er at supporterene har skapt en opinion der underholdende spillestil, Naturgress og en helt hinsides tro på lokale/talenter som ikke har noen som helst vitenskapelig forankring for at skal kunne skape resultater, er den rådende filosofien.
13
Nei jeg vet ikke folkens. Dere har nok rett. Tenker det kunne blitt så mye bedre med en sang som ikke hadde så kjedelig tekst og melodi.
14
Problemet med Nystemten er at det er en treg melodi som ikke egner seg til allsang eller til å skape stemning. Teksten er svevende uten punch, på et gammelt sprog.
Det er helt tydelig at publikum synger med av plikt og ikke glede.

Søker man litt rundt på YouTube så er det ikke vanskelig å finne eksempler på sanger som synges/spilles rett før kamp som både egner seg til det og engasjerer publikum.
15
Brann / Re: Billettsalgstall
December 08, 2021, 09:46:08 AM
Quote from: Optimist on December 08, 2021, 00:13:59 AMSlik jeg har forstått det så er det lov å ha fullsatt stadion, så da er det bare å kjøpe billett løkruller! 🙌 (og hive på et munnbind om man må)

Fullsatt stadion ? Det blir mange år til det skjer igjen
16
Brann / Re: Billettsalgstall
November 30, 2021, 12:50:44 PM
Quote from: Nixon on November 30, 2021, 08:00:59 AM
Quote from: DumboMumbo on November 29, 2021, 23:54:42 PM
Quote from: Corran on November 29, 2021, 20:42:47 PMDe som har partoutkort nå har jo også bevist at selv om det er usikkert hvor mange kamper en kan gå på så støtter en klubben. Og ganske mange av de som har partoutkort nå sa jo også fra seg muligheten for refusjon.
Mao vet Brann at de er under smerteterskelen til at folk svikter dem for sin personlige økonomi.
Det dummeste de kan gjøre er å gi bort mye og billige billetter rett før og i sesongen da de som har vist seg mest trofast da vil føle seg litt snytt 

Dette henger ikke helt på greip, man kan ikke først støtte klubben blindt med penger og så bli fornærmet hvis de seinere senker prisene.

Tja, så når man har vært økonomisk snill én gang, så skal man automatisk godta å bli forfordelt ved senere anledninger? Man kan jo lett argumentere for at man burde fått ekstra goder ved senere anledninger.

Så du skal ha i pose og sekk ?  Først sole deg i glansen over hvor bra du er som støtter klubben for deretter å få disse pengene tilbake når prisene senkes ?

Her må man bare ta et valg enten støtte blindt eller sette seg ned med kalkulator og fin regne på hva som blir billigst for en selv.
17
Brann / Re: Billettsalgstall
November 29, 2021, 23:54:42 PM
Quote from: Corran on November 29, 2021, 20:42:47 PMDe som har partoutkort nå har jo også bevist at selv om det er usikkert hvor mange kamper en kan gå på så støtter en klubben. Og ganske mange av de som har partoutkort nå sa jo også fra seg muligheten for refusjon.
Mao vet Brann at de er under smerteterskelen til at folk svikter dem for sin personlige økonomi.
Det dummeste de kan gjøre er å gi bort mye og billige billetter rett før og i sesongen da de som har vist seg mest trofast da vil føle seg litt snytt 

Dette henger ikke helt på greip, man kan ikke først støtte klubben blindt med penger og så bli fornærmet hvis de seinere senker prisene.
18
Brann / Re: Billettsalgstall
November 29, 2021, 19:56:00 PM
Quote from: Nixon on November 29, 2021, 08:06:35 AM
Quote from: DumboMumbo on November 29, 2021, 00:47:47 AMDet må være klinkende klart at Brann prøver å få de trofaste sliterne til å fornye partoutkortet til Eliteserie pris.
Når det er sesongstart i OBOS vil man presentere de nye lavere billettprisene.

Slik at det ikke vil lønne seg å være en trofast sliter?
Jeg kan ikke helt se for meg at Brann vil gjøre det.

Vanskelig å si, blir vel noe administrativt snikk snakk som at, "interessen i OBOS er lavere enn forventet og derfor må prisene nå settes ned"
19
Brann / Re: Billettsalgstall
November 29, 2021, 00:47:47 AM
Quote from: Nixon on November 27, 2021, 19:31:27 PM
Quote from: DumboMumbo on November 27, 2021, 18:20:55 PMRykker vi ned så blir det en annen verden selvsagt med reduserte sponsor, TV og billett inntekter, samtidig som spillerlønni gene må ned. Blir spennende å se hvilket nivå de ligger på og om det blir noen OBOS rabatt.

Med tanke på at partoutkort-salget har startet, vil jeg tro at prisnivået er bestemt.


Det må være klinkende klart at Brann prøver å få de trofaste sliterne til å fornye partoutkortet til Eliteserie pris.
Når det er sesongstart i OBOS vil man presentere de nye lavere billettprisene.
20
Brann / Re: Billettsalgstall
November 27, 2021, 18:20:55 PM
Quote from: Lasaron on November 26, 2021, 14:31:10 PMJa, med den tankegangen Dumbo fremviser, så er jo dagens priser fornuftige uansett divisjonsstatus. Men det er han jo selvsagt ikke enig i. Så da er man uenig om hvor grensen skal gå. Jeg mener forskjellen på Eliteserien og 1. divisjon er den største divisjonsforskjellen i så måte, og dermed en selvfølgelig grense.


Litt av problemet med debatten er at man ikke kan dokumentere at lavere priser fører til flere tilskuere på lang sikt, samt at klubben utvilsomt har behov for billettinntektene. En fast prisreduksjon på 20% tilsvarer at snittet må økes med 2-3000 tilskuere for å beholde samme inntekt. Det virker som at enkelte har billige billetter som sin aller viktigste sak. Uten å tenke på økonomiske konsekvenser. Bare et Brann lag som hadde prestert som B/G kunne hevet snittet med 3000.

Det sitter ikke tusenvis av lutfattige og venter på at Brann skal senke prisene slik at de kan få sin livsdrøm, å gå på Stadion, i oppfyllelse.

Rykker vi ned så blir det en annen verden selvsagt med reduserte sponsor, TV og billett inntekter, samtidig som spillerlønni gene må ned. Blir spennende å se hvilket nivå de ligger på og om det blir noen OBOS rabatt.
21
Brann / Re: Billettsalgstall
November 26, 2021, 13:06:48 PM
Quote from: Lasaron on November 25, 2021, 15:55:18 PM
Quote from: Nixon on November 25, 2021, 12:30:37 PMDa dumpet fornyelse av partoutkort ned i postkassen. Blir fornyet i løpet av helgen. Ikke fordi det haster eller for å være flink gutt. Men det er doble bonuspoeng på Mastercardet i helgen!:)

Men lurer på hvor mange som venter på divisjonsstatusen før de bestemmer seg.

Men, er det ikke naturlig at de setter ned prisen ved nedrykk?

Nei, folk kommer for å oppleve merkevaren Brann. Motstander og nivå betyr ikke noe.
22
Brann / Re: Billettsalgstall
November 24, 2021, 05:43:52 AM
Quote from: Nixon on November 23, 2021, 22:44:31 PMKlart pris spiller en rolle. Det er ikke tilfeldig at flere tusen gratisbilletter kan forsvinne på noen minutter. Noen har ikke råd, det blir jo en bra sum skal man ta med ett par unger og partner, men de fleste tar seg ikke råd og prioriterer noe annet. Særlig i dårlige tider for laget.

Men jeg er ikke for at klubben for ofte skal ty til slike virkemidler. Og er det ikke slik at slike mobiliseringer ofte bare ender i skuffelse? Nei, gi meg 4500 tilskuere på søndag, og vi har en sjanse til å vinne!

Det er klart folk tar i mot noe gratis enten det er kake eller billetter, uten at det betyr at de som tar i mot ikke har råd eller ville valgt å gå på stadion uansett hvis billetten var billigere.

Hva med de 2-3000 billettene som ikke blir benyttet hver kamp, hvordan passer det inn i bildet med dyre billetter?  For mange så er billetten tydeligvis så billig at de ikke bryr seg om den blir benyttet eller ikke.

23
Brann / Re: Billettsalgstall
November 23, 2021, 18:46:05 PM
Quote from: Lasaron on November 23, 2021, 18:16:48 PMHer var det både gode og dårlige poenger.

Godt poeng: Det fins selvsagt mange ting jeg aldri ville gått på, uansett hvor gratis det ble.

Dårlig poeng: Klart pris spiller en rolle for de som er fra litt interessert til ganske interessert.

Så du tror i fult alvor at det finnes titusenvis av mennesker som drømmer om å gå Stadion, men som ikke kan fordi de ikke har råd til det ?
24
Brann / Re: Billettsalgstall
November 23, 2021, 17:00:13 PM
Quote from: Supertzar on November 06, 2021, 15:44:28 PM
Quote from: Nixon on November 05, 2021, 20:49:38 PM
Quote from: Supertzar on November 05, 2021, 19:01:23 PMVar det ikkje betre markedsføring for kampane for 20-30 år sidan?

Jeg tror samlet sett treffer Brann flere, og disse oftere, enn da.

Og denne troen på at noen stands skal ha særlig effekt, er litt rar. Har dette i det hele tatt vært vanlig?

Kan vere eg er noko naiv, ja.
Tenker mest at det er positivt på lang sikt om Brann er fysisk i bybildet, ikkje berre på nett (der dei har 4 tweets om RBK-kampen i løpet av ei veke).


Hm, det virker på meg som at mange skal shanghaie folk til å gå på Stadion, alle vet at Brann spiller kamper når det er sesong. Enten vil man gå på kamp eller så vil man ikke. Skal ballett, opera og teater bruke samme strategi som det dere ønsker Brann skal gjøre, vil det føre til at du tar en tur og ser på et ballettstykke ?
Pris er bare tull, det er ikke for dyrt å gå på kamp, men det er nok en god unnskyldning for mange.
Den beste gruppen Brann bør sette inn markedsføringen mot er de som allerede går på 1-3 kamper i året og så få de til å gå på en kamp til.
Så fantastisk er det da heller ikke på Stadion, hverken stemningsmessig eller resultatmessig, så det er fullt forståelig at folk ikke ønsker å bruke tid på dette.
25
Brann / Re: Billettsalgstall
September 27, 2021, 07:21:14 AM
Quote from: Optimist on September 25, 2021, 19:10:56 PM
Quote from: Lissabon on September 25, 2021, 18:59:54 PMInnse det, Brann er svake på markedsføring

Mulig, men hadde bergensere flest virkelig brydd seg, så hadde de ikke trengt å bli «lokket» på kamp av Brann. Skikkelige Brannsupportere går på kamp uten hjelp av markedsføringen til Brann

Selvsagt, men den beste markedsføringen på 80 og 90,tallet var word of mouth/jungeltelegrafen. Det at folk snakket om, diskuterte og var opptatt av Brann gjorde at klubben aldri datt ut av bevisstheten. Alle hadde også tilgang til BT/BA papiraviser de skrev om Brann hver eneste dag. Nå er det mange som ikke har pluss tilgang og derfor ikke blir eksponert for Brann nyheter.
26
Brann / Re: Billettsalgstall
September 27, 2021, 07:12:13 AM
Quote from: Lissabon on September 24, 2021, 07:18:33 AMTiden da 16000 dukker opp stadig vekk er over.

16 mai og max 2 andre dager i året kan man håpe på det, f eks en viktig sisterundekamp og kamp mot rival om man hadde kjempet om gull.

De unge har fått andre vaner.

Både unge og eldre kan velge og vrake i tilbud.'

Mer og mer fotball på tv og nett.

Kjipe tidspinkter ( kl 18 er ok om sommeren, men å SITTE å fryse ræven av deg i mars/april , oktober/november om kvelden er for kaldt ) .

Flere ståtribuneplasser må til, 20% for lite, se frysing.

Mange år med elendig fotball, elendige resultater gir utslag.

Tipper RBK kan HÅPE på et snitt på 11000 neste år, med K K

Brann i OBOS 4000

For å overleve må man da selge mer spillere, og slutte å hente grå mus.

Man bør dumpe priser voldsomt av og til for å få inn nye folk på stadda, de som aldri har vært der før, typ kr 10 for enkeltkamp.

Desverre er NFF kokko opphengt i kl 18


Fotball bør spilles lørdag kl 16 , eller søndag kl 17 , gjerne enkelte kamper kl 13 mot slutten av sesongen.

Kaldere kl 18 enn 13 i november.
Et viktig moment er at Brann interessen har blitt lavere sammenlignet med 80 og 90 tallet. Interessen for klubber som MFK og LSK er lik som den alltid har vært. Nå har Brann kommet ned på dette interesse nivået og har blitt en menighetsklubb.
Tidligere var Brann en klubb som engasjerte hele byen+nabokommuner+hele Hordaland og deler av Sogn og Fjordane.
27
Brann / Re: Sesongen 2021
August 11, 2021, 17:09:45 PM
Quote from: Lasaron on August 11, 2021, 17:04:46 PM
Quote from: Kagain on August 11, 2021, 16:57:44 PMSAMTIDIG som de klarer å få fatt i mer drikke etter butikkene er stengte.

Så det kan ha vært planlagt.

Eller

Flere av dem kan ha hatt alkohol hjemme fra før. Jeg har det nå, for eksempel, selv om jeg ikke har kjøpt på lenge.

Eller, dro de til Stadion fordi der var det øl,som skulle selges til supporterne ?
28
Brann / Re: Sesongen 2021
August 11, 2021, 15:56:26 PM
Og dette laget som er uprofesjonelt i alle ledd fra A til Å mener folk her inne i fullt alvor at voksne personer skal betale penger for å støtte ?
Har det rablet helt ?
29
Brann / Re: Sesongen 2021
August 07, 2021, 08:14:20 AM
Quote from: Kagain on August 07, 2021, 08:00:41 AM
Quote from: DumboMumbo on August 07, 2021, 07:25:17 AMÅr 2025:
Meg: "Før i tiden var det 15-20 000 tilskuere på storkampene"

Mannen i gaten: "Hæ! Korfor gadd folk det !"Syns det allerede de siste ti årene har vært problematisert den stadig fallende interessen for Brann, deriblant publikumsoppmøte. Det har jo blitt skrevet mangt et ufint ord om Partout-innehavere som ikke dukker opp og slikt.Det er flere saker i denne debatten. Ja, manglende oppmøte hos de som allerede har billett har blitt diskutert. Diskusjonen rundt den generelle interessen blandt de 500 000 + i og rundt Bergen har man kvidd seg med og ta.
30
Brann / Re: Sesongen 2021
August 07, 2021, 07:25:17 AM
Det vi ser nå er starten på Branns Lyn æra.

Lavere interesse generelt(selv om dette benektes), elendige sportslige resultater

=

Ikke direkte opprykk, massiv svikt fra publikum, interessen for og ønsket om, å bli assosiert med klubben, er i fritt fall

År 2025:
Meg: "Før i tiden var det 15-20 000 tilskuere på storkampene"

Mannen i gaten: "Hæ! Korfor gadd folk det !"

31
Brann / Re: Sesongen 2021
June 21, 2021, 06:43:45 AM
Det vi ser nå er etter min mening resultatet av en generell nedadgående trend. Brann taper stadig terreng i folks bevissthet, interessen er betydelig mindre enn på 80 og 90 tallet. Brann er i ferd med å bli som Engen, en klubb for menigheten, der mannen i gaten bryr seg null og niks.

Den klønete famlingen i ledelsen der de har prøvd å takle (no pun intended) og endre denne utviklingen har nå forplantet seg i hele organisasjonen.

Brann har ikke klart å omstille seg fra å være hele Bergens og hele Hordalands klubb til å bli en menighetsklubb.
32
Brann / Re: Billettsalgstall
May 18, 2021, 08:19:04 AM
Quote from: fortune on May 17, 2021, 19:06:28 PM
Quote from: DumboMumbo on May 17, 2021, 16:04:58 PMDen langsiktige effekten av lock down på Stadion blir ødeleggende for Brann. Folk får nye vaner, de som satt på gjerdet om de skulle gå på kamp går ikke pga covid.

Spådom: "Alle" (inkl. Grinemannen)skal på første hjemmekamp med full kapasitet. Hverdagen vil imidlertid slå tilbake og Stadion belegget VIL ligne mer på covid enn fullt.

Jobber du i Brann? De er også glade i å finne eksterne faktorer som forklarer motgang, istedet for å se på de elementene de selv har kontroll over. Brann har ikke underholdt noen på tre år, så man for fikse den biten før man får lov til å skylde på noe annet.

Det er som det er diskutert tidligere, mange grunner til at interessen for norsk fotball er som den er. Oppsummert koker det ned til om norsk fotball er "in" eller ikke. Er vel godt over 10 år siden det var "in".
33
Brann / Re: Billettsalgstall
May 17, 2021, 16:04:58 PM
Den langsiktige effekten av lock down på Stadion blir ødeleggende for Brann. Folk får nye vaner, de som satt på gjerdet om de skulle gå på kamp går ikke pga covid.

Spådom: "Alle" (inkl. Grinemannen)skal på første hjemmekamp med full kapasitet. Hverdagen vil imidlertid slå tilbake og Stadion belegget VIL ligne mer på covid enn fullt.
34
Brann / Re: Partoutkort 2020
February 28, 2020, 10:52:53 AM
Ja jeg tror også at folk lettere velger Netflix foran Brann enn Netflix foran Hammarby.

De underholdningsproduktene som fremstår som middels attraktivt taper nok mer til moderne media.
35
Brann / Re: Partoutkort 2020
February 28, 2020, 08:08:54 AM
Quote from: Lasaron on February 27, 2020, 19:12:36 PMJa. Mange ting spelte inn.

- Me vart mette
- 2008 var stor skuff
- 2009 var veldig kjedeleg
- 2010 var dårleg
- TV2 og hypen tok slutt
- Brann fortsatte å auke prisane samstundes som minifinanskrisa slo til og "produktet" vart dårlegare

Etter 2010 har høgdepunkta vore sjeldne.

Brann var jo den store klubben som alltid tapte cupfinaler og aldri vant serien og der det alltid var bråk i kulissene. Dette skapte nok en egen dynamikk som i dag er helt borte.
36
Brann / Re: Partoutkort 2020
February 28, 2020, 08:01:08 AM
O
Quote from: Billy Elliott on February 27, 2020, 09:09:59 AM
Quote from: DumboMumbo on February 27, 2020, 06:00:17 AM
Quote from: Corran on February 26, 2020, 23:34:40 PM
Quote from: DumboMumbo on February 26, 2020, 22:31:17 PM
Quote from: Corran on February 24, 2020, 21:48:37 PM
Quote from: DumboMumbo on February 24, 2020, 05:38:59 AMEr vel bare å akseptere den nye virkeligheten. Der Brann nå har en annen posisjon blandt almuen.
Har de det historisk sett?
Før i tiden var det mange Bergensere som ikke gikk på staddaen pga at det var en doddeklubb, for lite bergensere på laget og mye de samme tingene som klages på i dag

Mitt inntrykk er at Brann drukner i alt mellom sosmed og selvrealisering. Branns store utfordring er hvordan de skal knekke koden for å bli noe man ønsker å bli assosiert med. Før gikk hele byen på en kamp eller to i året. Nå er det de samme 7000 som går på alle kampene.
Før eg sier noe mer så må jeg spørre om hva du mener med før
Dette interesse fallet begynte i årene etter seriegullet.Parallellt med den nye mediehverdagen.

Hvis dette virkelig var årsaken (SOME og ny mediehverdag), ville ikke man sett akkurat den samme publikumssvikten i alle vestlige land? Eller i alle fall land som generelt er veldig like oss? Men det har jo ikke skjedd i f.eks. Sverige, der har publikumstallene gått opp, til tross for at de har akkurat de samme sosiale mediene og nye mediehverdagen som oss.

I Sverige så har man lag som Malmø, Hammarby, AIK, Djurgården og IFK Gøteborg. Virker på meg som om alt er større og bedre, ifht norske lag.

Jeg liker å skille mellom et entusiast drevet tilbud og et premium arrangement. Ta en konkurranse i bueskyting den er 100% drevet av entusiaster blandt både arrangører og deltakere det omsettes for noen få tusen. Går man på Man U på Old Trafford  så er alt profesjonellt drevet og omsetningen er på flere millioner.
Brann beveger seg i en retning der de blir mer og mer entusiast drevet. Det er noen få som støtter godt opp om laget. Skal man tro det folk skriver her inne så virker det som om mange ser på det like mye som en plikt som en glede. "Jeg tok nå å fornyet i år også"  noen som sier det i Hammarby ?
Brann virker å ha falmet. Jeg er selv født på midten av 70-tallet og mener selv jeg har hatt pulsen bra på interessen opp gjennom årene.
37
Brann / Re: Partoutkort 2020
February 27, 2020, 06:00:17 AM
Quote from: Corran on February 26, 2020, 23:34:40 PM
Quote from: DumboMumbo on February 26, 2020, 22:31:17 PM
Quote from: Corran on February 24, 2020, 21:48:37 PM
Quote from: DumboMumbo on February 24, 2020, 05:38:59 AMEr vel bare å akseptere den nye virkeligheten. Der Brann nå har en annen posisjon blandt almuen.
Har de det historisk sett?
Før i tiden var det mange Bergensere som ikke gikk på staddaen pga at det var en doddeklubb, for lite bergensere på laget og mye de samme tingene som klages på i dag

Mitt inntrykk er at Brann drukner i alt mellom sosmed og selvrealisering. Branns store utfordring er hvordan de skal knekke koden for å bli noe man ønsker å bli assosiert med. Før gikk hele byen på en kamp eller to i året. Nå er det de samme 7000 som går på alle kampene.
Før eg sier noe mer så må jeg spørre om hva du mener med før
Dette interesse fallet begynte i årene etter seriegullet.Parallellt med den nye mediehverdagen.
38
Brann / Re: Partoutkort 2020
February 26, 2020, 22:31:17 PM
Quote from: Corran on February 24, 2020, 21:48:37 PM
Quote from: DumboMumbo on February 24, 2020, 05:38:59 AMEr vel bare å akseptere den nye virkeligheten. Der Brann nå har en annen posisjon blandt almuen.
Har de det historisk sett?
Før i tiden var det mange Bergensere som ikke gikk på staddaen pga at det var en doddeklubb, for lite bergensere på laget og mye de samme tingene som klages på i dag

Mitt inntrykk er at Brann drukner i alt mellom sosmed og selvrealisering. Branns store utfordring er hvordan de skal knekke koden for å bli noe man ønsker å bli assosiert med. Før gikk hele byen på en kamp eller to i året. Nå er det de samme 7000 som går på alle kampene.
39
Brann / Re: Partoutkort 2020
February 24, 2020, 05:38:59 AM
Er vel bare å akseptere den nye virkeligheten. Der Brann nå har en annen posisjon blandt almuen.
40
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
February 10, 2020, 13:31:08 PM
Quote from: Nixon on February 10, 2020, 10:53:42 AM
Quote from: Corran on February 09, 2020, 14:34:27 PMDet blir så latterlig og snurt når folk skal overdrive meninger til andre og hele tiden sette det på spissen.

Får meg til å savne Krøvel!;)

Ellers er jeg helt enig at det ikke på noen måte var naturlig å hylle Andresen da han kom tilbake første gang i blå drakt. Følelser snur fort i fotball, og man kan ikke ha en fast "kultur" for å hylle tidligere Brannspillere som Mumbo ønsker seg. Hver gjenkomst lever sitt eget liv.

Men nå kunne jeg klappet inn Andresen dersom han kom inn på banen i pausen på en kamp.

Det ønsker jeg heller ikke. Slike hyllester skal henge høyt. Det bør være en spiller som har bidratt til edelt metall på en sentral måte.

Når man ikke finner det naturlig å hylle kapteinen som ledet Brann til sitt første seriegull på 3 millioner år så kan jeg ikke skjønne i hvilke andre situasjoner det liksom skulle passe.

41
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
February 09, 2020, 07:14:51 AM
Quote from: Corran on February 08, 2020, 21:59:15 PM
Quote from: SK on February 08, 2020, 20:33:23 PMOm ikke MA er en klubblegende, så har han bidratt langt mer enn mange såkalte klubblegender. Ingen MA til Brann i 2005, intet gull til Brann i 07. Enkelt og greit. Å i stedet fokusere på at han kommer som VIF-spiller, blir bare stakkarslig.

Og ikke blande Flo inn i dette. Verste fyren som noensinne har vært ikledd Brann-drakten, har ingen likhetstrekk med MA annet at de gikk fra Brann på et tidspunkt.
Stakkarslig?
Det som er stakkarslig er behovet for å måtte hylle en spiller og trener hos en motstander under en kamp.
Mannen ble hyllet masse etter gullet og det er/var mange anledninger til å hylle ham, men det er da ikke nødvendig under en kamp vel?
Og at de ikke hadde fått gullet uten ham er ikke usannsynlig, men dog ikke noe en kan vite og rett og slett ikke enkelt og greit som du sier. De hadde mye ressurser og om det var en annen like sterk/tydelig kaptein som kom og som ikke forlot oss rett etter gullet så kanskje vi hadde fått flere gode år istedenfor starten på nedturen som kom når MA stakk.

Blir bare stakkarslig å fokuser på at han kommer som en helt, bygge ham opp og hylle ham når han kommer for å gjøre det han kan, og med alle sine skitne triks, for å ta 3 poeng fra klubben du støtter.


Nå er det  en gang slik at en tidligere spillers første hjemmekamp er supporternes sjanse til å vise hva de mener. Andre former for organisert hyllest er selvsagt ikke problem å få til. For en tidligere spiller så er det den ultimate anerkjennelsen å få hyllest av supporterne. Helt noe annet enn å få blomsterbukett av direktøren.
La oss bare bli enige om at på Brann stadion så skal ingen tidligere spillere under noen omstendigheter møtes med annet enn piping.
Sånn er Stadion kulturen vår.
42
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
February 08, 2020, 15:37:08 PM
Quote from: Corran on February 08, 2020, 15:09:56 PM
Quote from: DumboMumbo on February 08, 2020, 10:52:39 AM
Quote from: Corran on February 07, 2020, 22:11:39 PMEn kan da ikke hylle en mann som stikker fra klubben når klubben endelig e på topp når han var en av de aller viktigste brikkene?
En kan da heller ikke hylle en vif spiller på staddaen?


Bra karikatur av en 14 åring på Store Stå.

Sett ut i fra et historisk perspektiv så er det selvsagt ingen tvil om at Brann supporterene burde gitt Martin Andresen en form for anerkjennelse.

Dette er jo noe som skjer jevnlig i utlandet. Senest forrige helg mellom Dortmund og Union, men selvsagt SS vet jo alltid best.

Han fikk masse annerkjennelse og i ettertid har han også fått det. Men han er ikke en klubblegende. Han er en dyktig leiesoldat som var her 2,5 sesong (om jeg husker rett).
Og å da hylle ham når han kommer som motstander er bare tøv.
Selvfølgelig var han viktig og selvfølgelig skal han ha mye ære men ikke under en kamp mot en rival.
MA forventer heller ikke noe annet.
I tillegg e jo MA et klæssetryne av dimensjoner på banen så selv om han var vårt klæssetryne en stund kan vi jo ikke bare stå som idioter og elske alle under kamp.

Men enkelte er jo mer opptatt av å slenge dritt om egne enn mot motstandere

Da får vi bare konkludere med at det å kunne anerkjenne en motspiller ikke er en del av Brann kulturen.

Ryktet vår står på spill om vi kunne finne på å utvise en fin gest mot en spiller, en gang på 50 år.

Men hva er det du er så redd for Corran ? Hva hadde konsekvensene vært om man sang "Martin Andresen" noen ganger i hans første retur til Stadion.
43
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
February 08, 2020, 10:52:39 AM
Quote from: Corran on February 07, 2020, 22:11:39 PMEn kan da ikke hylle en mann som stikker fra klubben når klubben endelig e på topp når han var en av de aller viktigste brikkene?
En kan da heller ikke hylle en vif spiller på staddaen?


Bra karikatur av en 14 åring på Store Stå.

Sett ut i fra et historisk perspektiv så er det selvsagt ingen tvil om at Brann supporterene burde gitt Martin Andresen en form for anerkjennelse.

Dette er jo noe som skjer jevnlig i utlandet. Senest forrige helg mellom Dortmund og Union, men selvsagt SS vet jo alltid best.
44
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
February 07, 2020, 15:25:27 PM
Quote from: Corran on February 06, 2020, 16:02:26 PM
Quote from: DumboMumbo on February 06, 2020, 12:50:35 PMBrannsupporterenes problem har alltid vært en grunnleggende usikkerhet på hvordan man skal oppføre seg og kle seg.

Ta Martin Andresens retur til stadion året etter at han ledet Brann til seriegull. Fikk han noen anerkjennelse fra de beinharde supporterne på SS ? Nei selvsagt ikke.
Det var en gyllen mulighet for SS til både å vise og få respekt som kommer hvert 50. år.
Problemet med MA var vel at han på gullfesten gikk høyt ut og snakket om neste sesong og så gikk det et par måneder og så stakk han til vif
Da fikk han jo litt stempel som sviker

Jeg husker ikke eksakt hva han sa, men han tok ihvertfall forbehold det husker jeg. Noe sånt som at "Brann skal ta gull til neste år" ikke "Jeg skal ta en sesong til og vi skal vinne".

Her har vi jo de kronisk usikre Brannsupporterene i et nøtteskall, det at han gikk til Vif var større enn at han ledet Brann til gull.

Gikk jo selvfølgelig ikke an å vise storsinn. Ja, ja kanskje det dukker opp en lignende mulighet neste gang vi vinner gull om 30-40 år.

45
Tifo, sanger o.l.... / Re: Tribunekultur
February 06, 2020, 12:50:35 PM
Brannsupporterenes problem har alltid vært en grunnleggende usikkerhet på hvordan man skal oppføre seg og kle seg.

Ta Martin Andresens retur til stadion året etter at han ledet Brann til seriegull. Fikk han noen anerkjennelse fra de beinharde supporterne på SS ? Nei selvsagt ikke.
Det var en gyllen mulighet for SS til både å vise og få respekt som kommer hvert 50. år.
46
Brann / Re: Billettsalgstall
December 29, 2019, 08:07:23 AM
Quote from: Spelaren on December 23, 2019, 21:53:46 PM
Quote from: DumboMumbo on December 23, 2019, 14:40:35 PMMen i himmelens navn, er Brann supporterne så små og usikre at de ikke kan gi VIF denne anerkjennelsen ?

Det er snakk om 15 år siden, i dag er alle supportergruppene uansett like dårlige.

Eg husker det bare ikkje. Har aldri følt at det var noe spesielt over det der, og mistenker at du romantiserer gamle og muligens falske minner. Litt som de i kommentarfeltene på BT som mimrer om smikkfulle kamper på 70-taller hele tiden, når faktum er at selv kjedelige Nilsen-Brann trekker mer.

Nja, det var flere gode år på 70-tallet. 75-78 var det et snitt på 13 000. Da snakker vi faktisk oppmøte og ingen "fylle stadion" kampanjer. Samferdselsmessig var det en annen tid. 1 time reise fra Åsane. Ferge fra Nordhordland og Askøy. Befolkningen har økt med ca 50 000 siden 70-tallet. SÅ det var et mindre befolkningsgrunnlag, vanskeligere for alle å reise til Stadion, likevel var snittet på fremmøtte dobbelt så stort som i dag.


Den generelle Brann interessen er synkende år for år. Mange av dere vil nok få en aha opplevelse neste gang Brann er i en cupfinale og man ikke klarer å selge ut billettene. Interessen for cupfinalebilletter var hos dem som ikke hadde rett på billett men som gikk på noen kamper i året. Denne gruppen er som kjent kraftig redusert.

Ang. romantisering så rosemaler jo du selv interessen for Brann i dag.

Til syvende og sist tror jeg det er så enkelt som at man på 60-70-80 og 90 - tallet ikke hadde så mye annet å være opptatt av og at Brann derfor fikk en stor plass hos mange. Selv om man ikke kunne gå på alle kampene så gikk man på 1 eller 2. I dag er både Brann og det å gå på Stadion helt ute av bevisstheten og noe man ikke har tid til lenger.
47
Brann / Re: Billettsalgstall
December 23, 2019, 18:42:53 PM
Quote from: Kagain on December 23, 2019, 16:28:19 PM
Quote from: DumboMumbo on December 23, 2019, 14:40:35 PMVIF var hippt i denne perioden. Det nærmeste vi har hatt et kultfenomen i norsk fotball. Objektivt sett.

SS var i denne perioden stort sett bare tenåringer + noen voksne drankere. Not cool.

Men i himmelens navn, er Brann supporterne så små og usikre at de ikke kan gi VIF denne anerkjennelsen ?

Det er snakk om 15 år siden, i dag er alle supportergruppene uansett like dårlige.Hehe, jeg har aldri brydd med om den der "hvem er de beste supporterne"-rivaliseringen som har foregått i Norge. Den var like lite interessant som når rappere hadde beef med hverandre. Men jeg mener at den gangen dette var BST sitt forum var det en del folk som hadde tildels sterke meninger om supporterrivalisering og så videre. Det var jo også på denne tiden der Barten drev og harselerte med de såkalte juletrærne i BST...

Jepp for de som leste TRA så kan man vel også minnes kritikk av egne, supportere, at de sang for lite på bussen til kamp. En BST leder som i dag  har en sentral rolle i Branns kamparrangement sa på TV i forb. med en cupfinale at øltelt var Harry.
Så det å være aktiv supporter i Brann var som å bevege seg i et minefelt for hva som var akseptabelt og ikke.
Siden Tyskland ofte er en referanse så kan man tydelig se at man har en supporterkultur som inkluderer alle. Fra ultras og til disse karakteristiske 50 åringene med dongerijakke fulle av tøymerker og pins.
Det har vel og vært en slags misnøye fra syngende supportere til de ikke syngende blandt Brann fansen.

På lang sikt så er det bare en ting som kan fungere for Brann og Bergen og det er en inkluderende supporterkultur der alle føler seg velkommen om de gå kledt sånn eller sånn om  de går på 20 kamper eller 5. Om de synger eller ikke.
48
Brann / Re: Billettsalgstall
December 23, 2019, 14:40:35 PM
Quote from: Kagain on December 23, 2019, 09:30:39 AM
Quote from: DumboMumbo on December 22, 2019, 22:17:59 PMDet engasjementet og fellesskapet man ser i utlandet, eksisterer ikke her i Norge. Det nærmeste vi har hatt noe lignende må ha vært VIF ca 1995-2005.OH! Shots fired!!!

JEg var aldri særlig engasjert i den der "Hvem er de beste supporterne"-greien, men jeg kan forestille meg at noen av de som var hardt involvert i store stå på den tiden kanskje vil reagere på det du sier :)VIF var hippt i denne perioden. Det nærmeste vi har hatt et kultfenomen i norsk fotball. Objektivt sett.

SS var i denne perioden stort sett bare tenåringer + noen voksne drankere. Not cool.

Men i himmelens navn, er Brann supporterne så små og usikre at de ikke kan gi VIF denne anerkjennelsen ?

Det er snakk om 15 år siden, i dag er alle supportergruppene uansett like dårlige.

49
Brann / Re: Billettsalgstall
December 23, 2019, 14:32:17 PM
Quote from: Spelaren on December 23, 2019, 10:46:31 AMI perioden 1995-2005 hadde Brann over 2000 mer i snitt på kampene enn engen. Hvorvidt engasjement og fellesskap kan kvantifiseres, velger eg uansett alternativ [flere tilskuere] 10 av 10 ganger.

Tja er vel ofte det at bortesupporterene lager best stemning på Old Trafford for eks.
50
Brann / Re: Billettsalgstall
December 22, 2019, 22:17:59 PM
Det engasjementet og fellesskapet man ser i utlandet, eksisterer ikke her i Norge. Det nærmeste vi har hatt noe lignende må ha vært VIF ca 1995-2005.