• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - erikbly

1
Brann / Sv: Stallen 2008 - status
October 11, 2008, 19:18:28 PM
Quote from: Klaus_Brann on October 11, 2008, 18:44:46 PM
Er det ikke folkene i Barten som er så flinke på rettskriving?
De burde vel vite at keeperen vår heter Opdal, ikke Oppdal...Uansett, en morsom artikkel:)


Interessant at man nevner Møvik og Kanelønning. Hvordan kan f eks Møvik bli kjent når han ikke får sjansen. La oss tenke oss tilbake til 2005 i RBK, Skjelbreid er 17 år og ansett som talent, bl a fordi han fikk opphold i Liverpool. Skal man da bare sitte og vente på at han blir god nok, eller skal man tenke :
for at hans utvikling skal aksellerere må han tidvis få litt a-lagsfotball. Selv om han ikke i øyeblikket er så god som de 11 som spiller på a-laget ? Og hvor mye spilletid skal de eventuelle talentene få ? Går man bakover i Brann-historien ser man at de gode store spillerne veldig ofte var gutter som tidlig debuterte. Det kan diskuteres om de debuterte fordi de på aktuellt tidspunkt var god nok, eller om det var treneren som så talentet og ville "påskynde" utviklingen ved å la ham spille litt tidlig. Kniksen måtte Brann søke dispensasjon for, pga at han var 15 da han debuterte. Et unikt balltalent selvsagt. Steinar Aase, Bjør Trondstad, Egil Austbø og Torgeir Hauge var andre tidlige debutanter. Jeg er av den oppfatning at om laget kjemper om gull eller ny kontrakt skal man være kompromissløs og stille med beste lag i øyeblikket, uansett. Men er man i en situasjon som nå KAN man ta andre hensyn. Til slutt noen flere ord om Kniksen. På tampen av sin tid som spiller brandt han for teknikk-trening for de unge, flest mulig ballberøringer. Kondis og taktikk kan læres etterhvert , men i alderen 11-16 år mener jeg som han at balltrening er alfa og omega. Gjerne mye spil på liten bane, mot vegg og på binger osv. Alle kan opplæres i organisering senere, løpe på seg kondis og trene på seg muskler. Mangt et "talent" er visnet fordi det fløt på fysikken fram til ca 18 år, og når de jevnaldrende etterhvert fik nok fysikk falt "muskelmannen" igjennom på andre områder. Et eksempel kan være Hans Deunk i Moss som var en kjempe som 16-åring. Dominerte juniorkamper og kom på juniorlandslaget. Da hans kompiser fikk kjøtt på kroppen og man kom til senioralderen var kjempen bare en tung, treg men kraftig stopper. Intet utenom det vanlige. Rappe, tekniske og hurtige spillere med treningsiver og holdninger er trolig det man må se etter. Men det må være av ypperste kvalitet. Brann kan ikke hente alle lovende talenter, kun de MEST lovende av de mange talentene som finnes. Hvem som skal leies ut og hvem som skal kjempe seg veien via Brann2 blir en vurdering. Som oftest vil enkelte peke seg ut med strålend eholdninger og stor treningsiver. Den eksklusive kremen av talentene bør ikke leies ut men vises tillit og gis sjansen via hard trening med de beste slik at de daglig kan bryne seg med a-lagsspillerne. Så blir det trenerens jobb å smått om senn gi ham litt og litt mer spilletid. Treneren må også ha mage til å utelukke ham helt når innsats og kvalitet ikke er god nol Få ham ned på jorden. Men når innsatsen og kvaliteten er bra nok bør talentet igjen inn i varmen. Hvor mye spilletid som er ideellt er vanskelig å si. Hvis Brann går til 4 runde bør de 3 første rundene være en arena for talentene. 4-5 treningskamper bør gi noe spilletid til talenter. I serien er det værre. Hvor mye inspirasjon og motivasjon det gir å sitte på benken vites ikke, men talentene bør ha følelsen av å være i nærheten av a-laget ihvertfall.


2
Brann / Sv: Brann 2
October 11, 2008, 18:35:57 PM
Ny seier idag, 2-0 mot Loddefjord. Motstander i kvalik blir klar i morgen ettermiddag. Brann bør sende spioner til kampene til begge de aktuelle motstanderne. Skuffende at kampfakta ikke er klare nå kl 19.30.

Det er nå viktig å optimalisere laget før kvaliken, det kan bety å hvile mulige a-lagsspillere som kan være aktuelle, ( Fakiri, stolpen, osv. ) Veldig viktig å rykke opp slik at talenter som Anders Næs og flere andre får en best mulig utviklingsarena våren 09. Morro om Kristoffer Møvik kan hentes tidligst mulig. Stor talent som forventes en lysende karriære. Når TL er ferdig er det få muligheter å matche talentene på høyere nivå siden det er lite med treningskamper i november. Mjelde kunne satt klubben først som han sier ved å matche de beste talentene med littegrann spilletid nå på slutten.... Keepersituasjonen er faktisk veldig spesiell i Brann nå. Man har Opdal, Thorbjørnsen og Udjuus, Mohus på vent ?? og 16-åringen Morten Iversen har spilt veldig mange kamper for Brann2. På toppen av det hele har Christoffer Wasmuth stått i mål. Tror han bare er 15 år. Kampfakta kommer forhåpentligvis i løpet av kvelden.
3
Brann / Sv: Treneren etter Mjelde
October 11, 2008, 09:50:14 AM
Stusser litt over at Brann ser ut til å gi seg selv flere måneder på å hente en ny trener. Riktignok er det prisverdig at man gjør grundig forarbeid men trenernavnet bør vel være klart når serien er ferdig. Aktuelle treneremner som f eks Eggen jr. , Nordlie , Semb og Todesen vil kunne slå til på første og beste bud og da blir det færre og færre å velge mellom, så må man ta til takke med eksperimenter som enten ikke har erfaring eller ikke kjenner norsk fotball. Teiturs to perioder var vel en planløs ørkenvandring.

Jeg tror både Lyn, Moss, Kongsvinger og Sparta Sarpsborg vil ha ny trener, og Viking og flere andre trenger ny hjelpetrener. Siden de beste kandidatene befinner seg på østlandet er det sannsynlig at kandidatene blir fristet av Lyn, Moss og KIL siden avstanden er kort. Brann bør derfor kjappe seg litt.

Undervurderte eller nedvurderte trenere er etter mitt syn Knut T. Eggen og Tom Nordlie.

Eggen fikk skikk på Aalesund. Senere fikk han Moss opp, og klarte å holde dem oppe tross spillersalg år etter år. Laget spilte til tider bra offensiv fotball. FFK fikk han opp, etablerte dem og førte dem til cupseier. Heller ikke der fråtset han i klassespillere. Private forhold er vel nå ok så jeg tror Brann vil bli et vinnerlag som også underholder med ham, taktisk smart og med plan i opplegget sitt. Dessuten er han bra på å spre kompetanse rundt seg, gi impulser til klubben han er i til enhver tid. Han følger godt med i utviklingen i fotballen og har nok temperament til jobben.

Nordlie er i utvikling, lærte nok mye av tiden i Start og LSK. Kan være at han nå er den rette treneren og er mer balansert i synet på mengdetrening og kvalitetstrening.

Semb er et sikkert kort, trygt og solid. Med Semb vil ikke Brann risikere noe, dessuten har han god oversikt over norske spillere, kan bli nyttig.

Todesen er mer en nødløsning, faglig bra men kan mangle pondus?

Uansett mener jeg Brann bør ha klar en prioriteringsliste etter helgen slik at de kan kontakte disse om få dager.
4
Kamper / Sv: Før kampen Brann-Stabæk
October 09, 2008, 19:15:02 PM
Quote from: osoerli on October 07, 2008, 12:39:10 PM
Quote from: Eivind on October 07, 2008, 11:41:46 AM

Ikkje dum den lagoppstillinga der.  Om Demba snart er skadefri hadde det vore kjekt å sjå han i spann med Husekleppen.  Kanskje også Einarsson for Jaiteh.  Han er meir offensiv.  Føler Jaiteh heller er backup for Austin i den defensive sentrale rolla.

Håper jeg aldri ser Demba igjen.

Udjuus
Sævarson Yaw Sigurdsson Hanstveit
Huseklepp Næs Bakke Vaagan-Moen
Karadas Møvik
5
Brann / Sv: Treneren etter Mjelde
October 09, 2008, 19:11:08 PM
Quote from: Langhår on October 08, 2008, 22:15:06 PM

Når man ikke har så mange midler man ønsker må man være smart og jobbe knallhardt istedenfor. Brann må være godt forberedt fysisk, taktisk og mentalt. Unødvendig å tape poeng på dårlig kondis, slapp innstilling og lilleputtfeil.
Når det gjelder trenere er det liten vits i å trekke fram de uoppnåelige som har kontrakt ute eller er bundet i lange kontrakter hos klubber. Da sitter jeg igjen med disse, i prioritert rekkefølge :

1 Semb - Ikke bundet i klubb, kun engasjement på aldersbestemt landslag. Antar han kan gå fra TV2 raskt.

2 Hareide - Bundet til NFF, men onsdag kveld kan situasjonen være helt annerledes.

3 Knut T Eggen - Wang og liten jobb i Viasat4 kan være mulig å forlate raskt.

4 Nordlie - ikke bundet etter 1.11

5 Todesen

6 Tørum

Her er Hareide den soleklart sterkeste kandidaten. Vil få respekt og slipper å skrike seg ihjel hele tiden, nok å vise trynet sitt for at guttene skal løpe. Erfaring fra en lang karriære i Norge og England. Har trent toppklubber.

Semb er en god nr 2, fotballfaglig den klart sterkeste.

Knut T Eggen har gang på gang bevist at han klarer å få sine lag til å vinne og spille offensiv, effektiv fotball.

Nordlie har resultater, sterk på motivasjon.

Todesen er etterhvert erfaren nok, usikkerhet med autoritet.

Tørum, samme som Todesen.

Andre navn, både under kontrakt og ikke er Sandstø, Myhre, Tjærnås og Aabrekk. Hjelpetreneren kan godt være lokal, Knutsen eller Hauge?
6
Brann / Sv: Overganger 2008
October 09, 2008, 18:58:37 PM
Sjøhage er vel Branns eiendom. Og hva med å fornye Ludvigsens kontrakt nå når det blir ny trener og blanke ark ? På litt sikt kan Kristoffer Møvik bli en hit, går gjetord om han. Amin Asgar i Moss har neppe lyst på en ny sesong i Adecco.

Jo Sondre Aas er i søkelyset i England tross nesten ingen til på RBKs førstelag.
Førstepri bør være bakromsspiss og en sentralt på midten, Bakke har ikke gått inn i Martin-rollen.