• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Langhår

1
Brann / Re: Sesongen 2021
December 15, 2021, 22:29:15 PM
Det som virkelig er ubegripelig her er at treneren også til neste år, i OBOS, skal hete Horneland.

Det er helt vanvittig.

Ingen kan hevde at han har tatt klubben en millimeter videre etter Ingebrigtsen som han til alt overmål var assistenten til.

Nå må noe skje i toppen av klubben. Dette går ikke lenger. Ansvaret ligger der.
2
Brann / Re: Sesongen 2021
May 10, 2021, 09:57:34 AM
Man kan selvsagt analysere seg ihjel her, men hovedproblemet er at stallen er for tynn i tillegg til at den er for svak. Ansvaret for det kan man jo strengt talt enkelt plassere. Det ligger hos Brann.

Jeg tror ikke treneren, eller trenerne, er problemet her. Selv om også jeg skjønnner at det er de som eventuelt får fyken midtveis om, eller kanskje rettere sagt, når dette går åt skogen.

Hvis det ikke finnes kapital i eller utenfor klubben som kan bidra blir dette nok en sesong med ryggen mot veggen, eventuelt som middelhavsfarer.

Brann ble bygget stein på stein av Mjelde og co og demontert av Roald Bruun-Hanssen som valgte å lytte til de som "visste bedre". Det sliter vi med enda. Det store øyeblikket for meg var salget av Helstad midtveis i sesongen 2008. Uten en erstatter klar. Eller de trodde vel han var klar. Det var amatørskap uten sidestykke, men Bruun-Hanssen bare fortsatte videre. Mot undergangen.

Så med mindre det finnes kapital må vi bare forsøke å holde oss flytende til den eventuelt kommer. Jeg tror som sagt ikke trenerne er problemet. En ny trener vil oppleve akkurat de samme problemene.

I Bergen er vi ikke fornøyd med dårlige plasseringer, selv om det er det vi er vant med. En ny trener vil få et år eller to han også før vi går lei av ham også. Jeg tror vi like godt kan la dem som er her nå få tid. Gull blir det uansett ikke med den stallen der.

Skal man bytte dem ut, må det være for noe helt annet. Noe som vil sette fyr på byen og næringslivet igjen. For eksempel at Mjelde gjør en spektakulær retur, fulgt av et næringsliv med åpen lommebok. Ikke at jeg tror det vil skje.
3
Brann / Re: Treneren etter LAN
August 08, 2020, 12:47:44 PM
Ingebrigtsen? Hm. Jaja det blir ihvertfall ikke kjedelig. Usikker på om hans mutte lynne i motgang vil være en fordel. Han går fort sur.

På den annen side er han jo et kjent ansikt som har resultater å vise til. En som skaper interesse rundt klubben. Det trengs sårt, for her er klubben på et historisk bunnivå. Det er vår største trussel.

Så koker det ned til om han får ressursene som skal til og at han slipper å selge unna de beste etter hver sesong. Det er vel det største usikkerhetsmomentet.

Nåværende ledelse har lenge sett ut til å prioritere ro i huset foran sportslig satsing. Fortsetter det blir det ingen endring. Bortsett fra at Ingebrigtsen aldri vil sitte stille i båten slik som forgjengeren.

Det i seg selv er positivt.
4
Brann / Sv: Daglig leder etter RBH
June 15, 2015, 13:52:25 PM
Jeg vet ingenting om Johannessen, men generelt er det typisk Brann å "holde ting innenfor familien". Man skulle kanskje tro at nytt blod er spesielt viktig nå, men de har altså valgt annerledes.
5
Brann / Sv: Treneren etter Norling
May 25, 2015, 19:19:00 PM
Kortsiktig løsning: Gi Sandstø eller Nordlie kontrakt ut sesongen. Begge vil antagelig gripe muligheten med begge hender. Så kan Brann se på en permanent løsning etter opprykket, som forhåpentligvis kommer.

Etter opprykk vil også Brann være langt mer attraktive på trenermarkedet og sjansene for å få lykkes på trenermarkedet større.

Norlings resultater har vært en komplett skandale så her må det handles nå. De to nevnte er erfarne, gode norske trenere som bør klare å snu dette på rutinen. Vi snakker OBOS-ligaen her. Dette bør gå på første forsøk.
6
Brann / Sv: Treneren etter Norling
May 16, 2015, 18:44:34 PM
Nå er vel nok nok? Selv for den mest tålmodige Norling-tilhengeren?
7
Brann / Sv: Treneren etter Norling
April 21, 2015, 08:27:30 AM
Det meste tyder vel på at Norling har tapt garderoben i og med at han selv sier at tenningen ikke var der før kamp. Hvis det er en ting en trener skal kunne få til, så er det å oppildne spillerne før kamp.

Forøvrig synes jeg det virker som om Norling helst vil ha en sluttpakke og komme seg hjem. Sluttpakker blir størst dersom en blir bedt om å gå og ikke går frivillig.
8
Brann / Sv: BT - Norling - Spillestil
February 23, 2015, 09:53:11 AM
Virkelig helt utrolig hvor lang tid Norling behøver for å "komme igang" og "finne sin form". Jeg må si at jeg er høyst usikker på om dette er mannen for å lede Brann i 1.divisjon.

I år er det en ting som gjelder og det er opprykk. Spillestil, fin fotball etc er totalt likegyldig.

Slik det ser ut nå kan det ha vært en generaltabbe at ikke han gikk med i rundvasken der klubben omsider fikk frigjort seg fra RBH.

Min tillt til Norling forsvant med nedrykket. Håper jeg tar feil.
9
Brann / Sv: Treneren etter Skarsfjord
November 15, 2013, 14:57:52 PM
Quote from: Henki on November 15, 2013, 13:51:19 PM
Quote from: Langhår on November 15, 2013, 13:43:41 PM
At folk i det hele tatt vurderer floppen Andresen er jo nærmest sjokkerende. Og at The Relegator McLeish er i fokus enda verre. Jeg frykter ny skandale under oppseiling.

Det selvsagte valget (dersom man har muligheten) er jo Hamrén. Bevist kvalitet over tid, kan skape engasjement og kan helt sikkert gjenskape troen på laget både fra supportere og næringsliv.

Ellers mener jeg at også Mjelde bør kartlegges, men han vil nok neppe komme så lenge RBH leder klubben.


Og om Hamrén vil til en klubb der RBH er den som vet best om alt er slett ikke sikkert det heller.


Store muligheter for at han ikke vil det, nei. Derfor puttet jeg inn en parentes med "dersom en har muligheten".

Det første Brann burde gjort var å kvitte seg med RBH. Det burde de gjort lenge før Skarsfjord forsvant. Nå tyder alt på at Brann velger å dundre på videre med RBH i førersetet selv om han er den mest forhatte mannen i Bergen, bortsett fra Lommemannen.

Og mens gresset gror, så dør kuen som det heter. Mens RBH fremdeles gliser og bortforklarer enhver ting som går galt blir tribunenen tommere, resultatene uteblir og interessen nærmere frysepunktet.

Har ingen tror på at Brann vil reise seg så lenge RBH sitter i ledelsen. Ikke bare fordi han ikke er flink nok, men rett og slett fordi han er blitt et symbol på alt som er galt og går galt.
10
Brann / Sv: Treneren etter Skarsfjord
November 15, 2013, 13:43:41 PM
At folk i det hele tatt vurderer floppen Andresen er jo nærmest sjokkerende. Og at The Relegator McLeish er i fokus enda verre. Jeg frykter ny skandale under oppseiling.

Det selvsagte valget (dersom man har muligheten) er jo Hamrén. Bevist kvalitet over tid, kan skape engasjement og kan helt sikkert gjenskape troen på laget både fra supportere og næringsliv.

Ellers mener jeg at også Mjelde bør kartlegges, men han vil nok neppe komme så lenge RBH leder klubben.

11
Brann / Sv: Treneren etter Skarsfjord
November 07, 2013, 10:01:28 AM
Denne hypen rundt David Nielsen er basert på at han er en danske med et tøfft image som det ryktes er flink til å motivere sine spillere.

Men vi snakker om Nest Sotra her. Galskap å gi ham ansvaret for en klubb med brukket rygg. Dersom Idrettsveien ansetter ham er det nok et tegn på RBH sin angst for å hente inn en erfaren mann med mer pondus enn ham selv.

For David Nielsen vi en Brann-jobb være en helt vanvittig mulighet. Det er selvsagt positivt for motivasjonen hans, men samtidig vil han stå gjeld til de som har hentet ham fra leke-ligaene og opp til toppnivå. Han vil holde kjeft å følge ordre. Selv om han er en "tøff" danske.

Har Brann tenkt å gjøre noe seriøst her, så må de bytte ut RBH som overhodet ikke har prestert og som er hatet i store deler av brannmiljøet. Og da snakker jeg ikke bare om hardcore-fansen. Det er en utbredt oppfatning i byen at han har mye av skylden for det som har skjedd. Etter at RBH har fått sin sluttpakke må klubben hente inn en meritert trener med den nødvendige respekt både blant spillerne og i byen forøvrig.

Jeg mener Mjelde er det opplagte førstevalget, men det finnes også andre. Husk at Mjelde har prestert meget godt etter at han forlot Brann. Også med begrensede ressurser. Det tyder på at alt pratet om at "Andresen var mannen  bak gullet i 07 er det reneste pølsevev". Det sa jeg dengang og jeg mener det er blitt bekreftet nå. Status pr. 2013 er at Andresen jobber i Skeidar Møbler, Brann ligger på sotteseng og Mjelde har levert to meget gode sesonger for Start. En "no brainer" i mine øyne.
12
Brann / Sv: Treneren etter Skarsfjord
November 06, 2013, 21:16:35 PM
Ser at BT påstår at David Nielsen er høyaktuell. Virkelig? Er det der ambisjonsnivået skal ligge? Komedien er komplett dersom det skjer.

Og RBH blir selvsagt sittende. Kan bare ønske Brann lykke til med å få opp igjen interessen for klubben om det er denne retningen de har tenkt seg....
13
Brann / Sv: Treneren etter Skarsfjord
November 06, 2013, 19:09:20 PM
Styret bør gjøre to ting i denne rekkefølgen: Gi RBH en sluttpakke og kontakte Mons Ivar Mjelde. Entusiasmen forsvant med ham. På tide å få den tilbake igjen.
14
Brann / Sv: Ekstraordinært medlemsmøte 14.august
August 14, 2013, 19:14:58 PM
Med utviklingen i klubben de senere år i bakhodet er det rimelig surrealistisk å se at Bruun og Moldestad ennå sitter i ledelsen.

Helt utrolig.
15
Brann / Sv: ?konomitråd
December 16, 2012, 15:22:56 PM
Tror fremdeles at en av flere elefanter i rommet er at store deler av potensielle billettkjøpere rett og slett ikke liker de folkene som styrer klubben. Mange føler at klubben er kidnappet av Moldestad, RBH og og forsåvidt også Algerøy som kommer opp med det ene etter det andre som skal "forklare" publikumssvikten.

Folket er ikke motivert.

16
Kamper / Sv: LSK - Brann 13.05.2012
May 13, 2012, 20:56:53 PM
Puh! Takk og pris for seier. Den misforståtte, naive fairplay tilnærmingen fikk heldigvis ikke poengmessige konsekvenser.

Dessuten regner jeg med at Brann hadde fått lov å score uten motstand dersom Leciejewski hadde dummet seg ut.;)
17
Kamper / Sv: LSK - Brann 13.05.2012
May 13, 2012, 20:25:07 PM

Når ble det fair play å kompensere for at motstanderen har en elendig keeper?
Pinlig.
18
Kamper / Sv: LSK - Brann 13.05.2012
May 13, 2012, 20:12:59 PM
Det er forskjell på fair play og idioti. Dette var ren idioti fra Brann. Den totale dumskap. En keepertabbe fra LSK-keeperen på et flott og fair tilbakespill fra Mjelde.

Sammenligningen med Kovacs-skandalen henger ihvertfall ikke på greip.
19
Brann / Sv: Treneren etter Skarsfjord
May 09, 2012, 09:44:02 AM
Nå må vi roe oss ned her. RBH har sagt at vi ikke skal være noe topplag før 2015. Dermed går alt etter planen så langt.
20
Bare en digresjon: Skandaløst lite folk på ser det ut som. Det er første seriekamp hjemme mot en overkommelig motstander. Trist syn med alle åpne "sårene" på tribunen...
21
Brann / Sv: Tadas Labukas
July 13, 2011, 07:38:32 AM
Quote from: Nixon on July 13, 2011, 07:10:31 AM
Quote from: Torvanger on July 12, 2011, 18:03:13 PM
Er litt "dyr" over Labukas, kan nok skremme vannet av noen forsvarere og muligens ende opp som en slags publkumsfavoritt.
Ooops, der fikk jeg en litt lei Memelli-følelse...


Hehe! Nøyaktig det samme som jeg tenkte.
22
Brann / Sv: Huseklepp til Celtic?
July 12, 2011, 18:27:33 PM
Det meste må vel være bedre enn å være strandet i forglemsomheten i serie B. Også selvsagt FCK.
23
Brann / Sv: Casuals
July 08, 2011, 15:58:49 PM
Jeg får ikke sove om natten for tiden. Det er nok fordi jeg er så tynget av skyld over det som skjedde med Stabækbussen. Vel var jeg i en annen del av verden, men det tar jo ikke vekk det triste faktum at jeg er bergenser.

Får håpe jeg en eller annen gang blir tilgitt slik at jeg kan gå videre i livet.
24
Brann / Sv: Casuals
July 08, 2011, 14:02:24 PM
For å sitere Arbeiderpartiet; Alle skal med!
25
Brann / Sv: Casuals
July 07, 2011, 20:26:11 PM
Quote from: Northside on July 07, 2011, 20:14:08 PM
Quote from: Lister on July 07, 2011, 19:47:19 PM
Mulig de har drive through i gymsalen sin, men lykke til med å tro at Brann kan få noe som helst form for etterspill i denne saken.


Hadde ikke overrasket meg et halvt sekund en gang om NFF kom med en reaksjon.

Se bare boten på 80 000kr VIF fikk etter å ha laget litt show med noen bluss 16mai.De to sakene er så forskjellige så de kan forbli.
26
Brann / Sv: Casuals
July 07, 2011, 20:25:44 PM
Synes egentlig det rettferdige hadde vært om samtlige bergenser ble integrert på Bjørnøya etter denne episoden. Eller kanskje kollektivt selvmord på neste hjemmekamp. Bare for å vise hvor mye ansvar vi tar for det som skjedde?

Denne Stabæk foreningen befester ihvertfall inntrykket av at de er en gjeng med pappagutter som ikke skjønner så mye. Selv ikke NFF er så ute at de utskriver bot til Brann fordi noen idioter kaster stein på bussen deres utenfor Trekroneren.  De må nok skru ned forventningen om unnskyldning, den kommer nemlig aldri. Og hvorfor skulle den det?

Jeg forlanger forresten en unnskyldning fra hele Oslos befolkning for den barnevognen som stuerne på Gardemoen ødela før den nådde bagasjebåndet. Det har blitt meg fortalt at stueren var fra Oslo. Alle må signere!
27
Brann / Sv: Casuals
July 07, 2011, 11:34:43 AM
Forståelig og forståelig. Dette er nå mest en litt ynkelig mobb-mentalitet der vi ser en håndfull dustemikler forsøke og overgå hverandre i de mest fargerike beskrivelser av bergensere. Det store temaet er om de skal godta unnskyldningen fra Bataljonene om den kommer. Ellers slipper de ut mye innestengt aggresjon og åpenbart noen mindreverdighetskomplekser de lenge har båret på.

Resten av nasjonen, spesielt østlendinger har alltid vært misunnelig på Bergensere fordi de oppfatter oss som veldig sammensveiset og litt sånn "alle støtter alle". En mentalitet som de selv drømmer om. Nå tar de jo selvsagt mye feil når det gjelder det, men at bergenspatriotismen står sterkt har de jo rett i.
28
Brann / Sv: Overganger 2011
July 07, 2011, 09:55:17 AM
Overganger er vel en del av spillet det også. Jeg kjenner bare at jeg er veldig glad for at Helstad er trygt plassert i Monaco og ikke i Oslo eller Trondheim.

Når det gjelder vår egen situasjon så har jeg ikke noe særlig tro på at det skjer noe fantastisk på overgangsfronten. Får håpe vi ikke mister noen av betydning, Austin for eksempel.
29
Brann / Sv: Sesongen 2011
July 06, 2011, 22:10:06 PM
Quote from: Gulløl on July 06, 2011, 21:40:46 PM
Hyggelig å komme med i klubben for de som har klart å få Langhår sint, er vel en ære.  Det er vel vanlig at den som blir sint har sluppet opp for gode motargument  ;). Mine «ti poeng» gir jeg meg aldri på, vi er på god vei allerede. Og voksen er jeg, sikkert blant de eldste på dette forumet. Ha en strålende og argumenterende aften   :DDet var det du hadde altså? Imponerende. Morsomt at du kaster deg over halmstrået "sint". Noe jeg selvsagt ikke er eller har vært i denne disputten. Oppgitt derimot. Fint for deg at du er eldst på forumet. Det er ikke akkurat noen æresbevisning. Jeg skjønner at det er for sent for deg å trekke deg på dine "ti poeng" som du fremdeles drar ut av løse luften og ikke har evnet å argumentere troverdig for.

Jeg skjønner at du ikke har mer å gi her så jeg skal ikke plage deg mer. Skjønner likevel ikke hva du mener med at vi er på god vei når det gjelder disse ti poengene? Håper du vil tenke deg mer om før du trykker en av våre gamle krigere ned i sølen for å fremheve en annen. Det går nemlig an å gjøre det ene uten å gjøre det andre samtidig.


30
Brann / Sv: Sesongen 2011
July 06, 2011, 18:01:22 PM
Quote from: krakra on July 06, 2011, 17:54:23 PM
Quote from: Langhår on July 06, 2011, 17:35:34 PM
Quote from: krakra on July 06, 2011, 16:41:13 PM
Jeg skjønner ikke hvorfor du skal bli så sinna hver gang noen skriver noe du er uenig med Langhår.


hersketeknikkforsøk
Litt som:

"Dette er jo som å diskutere med et barn"
"Og denne hjemmesnekrede vurderingen din er likeledes verdiløst som resten."
"Man rister på hodet."
""Synes du skal være voksen nok til å innse at dine "ti poeng" bare var vissvass, men det er nok for mye og forvente."
Nettopp! Gøy det!
31
Brann / Sv: Sesongen 2011
July 06, 2011, 17:35:34 PM
Quote from: krakra on July 06, 2011, 16:41:13 PM
Jeg skjønner ikke hvorfor du skal bli så sinna hver gang noen skriver noe du er uenig med Langhår.


Jeg er ikke sint, tvert imot! Jeg noterer meg nok et hersketeknikkforsøk fra din side. Gøy det!
32
Brann / Sv: Sesongen 2011
July 06, 2011, 16:00:50 PM
Quote from: Gulløl on July 06, 2011, 12:13:24 PM
Quote from: Langhår on July 06, 2011, 08:57:06 AM
Quote from: gladiporno on July 05, 2011, 22:53:06 PM
Hvorfor blir VG-børsen stadig trukket frem som argument for noe som helst? JEG har gitt poeng til VG-børsen i en kvinnekamp der jeg kun kjente ansiktet til to av spillerne...


VG-børsen er selvfølgelig ingen fas

it. Det nevner jeg stort sett hver gang jeg viser til den. Også denne gangen. Men når man til de grader henfaller til synsing slik enkelte gjør så kan det være greit å ha noe å vise til. I beste fall gir ihvertfall VG-børsen en pekepinn. Og når folk slenger ut at Opdal ville kostet oss 10 poeng om han hadde spillt så stusser ikke jeg et sekund med å benytte VG-børsen i retur.

Altfor mange på dette forumet lar seg styre av hodeløst føleri.


Skal en vurdere hvem som er den beste keeperen av Piotr og Håkon er vel ikke en halv 2011 sesong den beste referansen. Og å bruke spillerbørser når Håkon kun har 6 kamper(serie+cup) gir i hvert fall ingen pekepinn. For en hel sesong gir det litt bedre pekepinn. Det spillerbørser ikke viser er at den tryggheten Piotr gir forsvaret gjør at han sjeldnere må i aksjon og da blir en ofte tildelt 4-ere på slike spillerbørser.

Piotr har i sine 14 kamper(serie+cup) enda ikke forårsaket tabbemål som har gitt tap. Derimot skal han ha en meget stor del av æren for at vi gikk videre i cupen mot Sogndal. At Brann ikke røk ut av cupen mot Fana var i hvert fall ikke Håkon sin ære.

At Brann kan ta 10 poeng mer i serien med Piotr i mål synes jeg ikke er en dårlig prognose og ikke tatt ut av løse luften. En kan begynne med 2 tapte poeng mot HFK der minst et av målene til Håkon var en tabbe. En kan ta kampen mot Stabæk, langt fra sikkert at Håkon hadde holdt Brann inne i kampen i 2 omgang slik at det ble 3 poeng istedenfor 1 eller 0 poeng. Og slik kan en ta hele sesongen på 30 kamper når den er ferdig og vurdere hver kamp for seg. Ja det er synsing det er greit, men bedre en å bruke spillerbørser basert på få kamper. Og 10 poeng mer i årets rekordjevne eliteserie er gull verdt og kan bety ganske mange plasser forskjell på tabellen.
_________

En kan ta en vurdering på ferdighetsområder og se hvem som er best(basert på 2008 – 2009 – 2010 og halve 2011 for begge keeperne). Sikkert ikke lett for de som ikke har sett Sogndal kampene, personlig har jeg sett en stor del av kampene. Min raske vurdering:

Feltarbeidet:  Piotr best
Sprer trygghet/utrygghet til forsvaret: Piotr sprer mest trygghet til forsvaret
Tar rette/feile valg: Piotr tar mest rette valg.
Rekkevidde: Piotr best
Spenstighet: Piotr best.
Teknikk når en slenger seg = Piotr best
Langskudd: Piotr best.
Reaksjonsevne på skudd innenfor 16 meter: Jevngode
Redde straffer: Piotr best. Allerede reddet 2 straffer for Brann og reddet 5 av 6 straffer i Sogndal.

For de som ikke har sett hva Piotr presenterte i 2010 kan en få en pekepinn gjennom denne videoen.
http://www.brann.no/nyheter/se-leciejewski-i-aksjon/

Og hva Piotr presenterte i 2008 og 2009, kan en se på feberredninger på denne youtube videoen:
http://www.youtube.com/watch?v=Dzf2E6KyFXs

Tabbekvoten til Piotr i nevnte 3,5 sesonger er veldig lav, i motsetning til Opdal. En skal argumentere godt for å mene det motsatte. At Piotr etter skadeavbrekket og manglende kamptrening (pluss noe nervøsitet i møte med eliteserien og publikumstrøkket) medførte noen uheldige involveringer i feltet skal være argument for at han ikke er en stort bedre keeper en Opdal mener jeg er feil. Jeg mener at Piotr er en klart bedre keeper en Opdal og er en keeper av internasjonal klasse. Opdal kan i beste fall klassifiseres som en middels god eliteseriekeeper.

Brann skal gjennom denne sesongen ha store nedskjæringer på budsjettet. Så kan Brann spare en million på lønnsutgiftene på reservekeeperen og samtidig erstatte han med en som holder omtrent samme nivå så er de nok så kynisk at de gjør det. Blir veldig overrasket om han er i Brann i 2012 sesongen, det må ihvertfall baseres på at han har akseptert minst halvering av lønnen + at han tror at Piotr er en så god keeper at blir solgt slik at han får plassen tilbake.


Dette er jo som å diskutere med et barn. Å i det hele kalle den synsingen du holder på med for "prognoser" er jo bare til å le av. Synes du skal ta innover deg at å hevde at Opdal ville kostet oss 10 poeng er tatt ut av luften.

Og denne hjemmesnekrede vurderingen din er likeledes verdiløst som resten. "Teknikk når en slenger seg", "Tar rette/feile valg"? Er du seriøs? Man rister på hodet.

Håpløst å diskutere dette her. Mange ord, men innholdmessig står det ingenting her. At Opdal hadde en god start på sesongen er de fleste enige om, også VG-børsen. At han hadde en god start tyder vel på at storformen KUNNE være i anmarsj. Hvor du tar disse ti poengene dine fra vet du bare selv, men når du henter fram "statistikker" fra flere år tilbake når han stort sett var skadet/halvskadet forteller det meste om nivået. Han er ikke skadet nå og har hatt en skadefri oppkjøring. Dette til orientering.

Synes du skal være voksen nok til å innse at dine "ti poeng" bare var vissvass, men det er nok for mye og forvente.

Det kan lønne seg å være litt mer balansert, vi er alle enige om at Piotr stort sett har gjort et godt inntrykk og forsvarer plassen per nå. At man skal "krydre" det med å rakke ned på Opdal med løse påstander umulig å dokumentere skjønner jeg ikke. Det er mulig jeg er av den gamle skolen, men jeg prøver ihvertfall å ikke rakke for mye ned på egne spillere. Kritikk er en ting, men det du holder på med er jo bare rør.

Beklager arrogansen.
33
Brann / Sv: Overganger 2011
July 06, 2011, 13:58:11 PM
Jaja. De er tydeligvis usikker selv siden han bare har kontrakt et knapt halvår, men de har jo sett ham mye så vi får vel tro han kan bidra med noe.

Jeg avventer jubelen, men liker at vi henter inn forsterkninger.
34
Brann / Sv: Sesongen 2011
July 06, 2011, 09:06:11 AM
Quote from: abe78 on July 06, 2011, 09:01:07 AM
Håkon er ferdig i Brann og det er press på å bruke fremtidens mann. Blir ikke overasket om Håkon finner seg en ny klubb (tegner kontrakt) nå i sommer. Han har godt av et miljøskifte og det vet begge parter. Sportslig står det relativt likt, men jeg holder en liten knapp på Piotr.


Ja det er åpenbart at han ikke er ønsket med videre.
35
Brann / Sv: Sesongen 2011
July 06, 2011, 08:57:06 AM
Quote from: gladiporno on July 05, 2011, 22:53:06 PM
Hvorfor blir VG-børsen stadig trukket frem som argument for noe som helst? JEG har gitt poeng til VG-børsen i en kvinnekamp der jeg kun kjente ansiktet til to av spillerne...


VG-børsen er selvfølgelig ingen fasit. Det nevner jeg stort sett hver gang jeg viser til den. Også denne gangen. Men når man til de grader henfaller til synsing slik enkelte gjør så kan det være greit å ha noe å vise til. I beste fall gir ihvertfall VG-børsen en pekepinn. Og når folk slenger ut at Opdal ville kostet oss 10 poeng om han hadde spillt så stusser ikke jeg et sekund med å benytte VG-børsen i retur.

Altfor mange på dette forumet lar seg styre av hodeløst føleri.
36
Brann / Sv: Sesongen 2011
July 05, 2011, 21:18:37 PM
Quote from: Gulløl on July 05, 2011, 20:45:29 PM
Quote from: St3ff3n on July 05, 2011, 13:36:40 PM
Quote from: Torvanger on July 05, 2011, 12:34:36 PM
En vesentlig faktor for Branns suksess: Piotr.


Ha ha ha ha.
Brann har hatt særdeles mye flaks som ikke har tapt flere kamper grunnet rot fra hans side..
Skulle gjerne sett han på benken snarest mulig.


For å skrive et slikt innlegg må det være Opdal selv eller en i nær familie som har dette nicket. Totalt bom. Piotr er i  ferd med å ta Brann til nye høyder på keeperplassen. Ingen tabbemål foreløpig og reddet straffer. Hadde Opdal stått i mål i hele år er jeg helt sikker på at det hadde kostet Brann minst 10 poeng og en god del plasser nedover på tabellen. Det er ikke uten grunn at Chelsea var ute etter han i fjor høst. Nå er det heldigvis vi som har denne klassekeeperen.
http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_sogn_og_fjordane/1.7254437


Jaja. Det er nå et relativt tendensiøst innlegg du selv leverer. Vi er enige om at Piotr har gjort det bra og at han har hatt en stigende form i det siste. At han ikke har hatt tabbemål beror på tilfeldigheter. Han har gjort mer enn nok feil til at han fort kunne vært skyld i både tre og fire mål. Han som de fleste andre keepere.

Din påstand at Opdal ville kostet oss minst ti poeng om han hadde stått er ikke annet enn tomme spekulasjoner uten substans. Opdal stod meget bra de fire kampene han fikk. Sjekker man ut VG-børsen vil man kjapt finne ut at han ligger på et snitt på 5,25 på sine kamper, noe som er blant det beste noen keeper har. Piotr har til sammenligning  4,64 på samme børs. Så kan man selvsagt si at VG-børsen ikke er bibelen, noe som jeg er helt enig i. Men din påstand om ti poeng tapt med Opdal i mål er så tatt ut av løse luften at jeg føler jeg har mitt på det tørre når jeg drar inn VG-børsen. Hva bygger du din påstand på?

Og bare så det er sagt, Piotr er ikke den eneste som har vært ønsket i PL. Opdal var linket til både Tottenham og Arsenal i 2008, så der er de like god.

Som sagt, Piotr står bra og har gjort seg fortjent til og stå videre, men la oss nå glede oss over det uten å bli helt irrasjonelle i forhold til Opdal.
37
Brann / Sv: Sesongen 2011
July 05, 2011, 13:52:44 PM
Piotr har stått bra de siste kampene, men han har foreløpig ikke vært noen åpenbaring. Mye skralt feltarbeid/feilplasseringer blant annet.

Opdal var åpenbart på vei mot formen etter flere år med skadeproblemer så det er umulig å si hvordan han hadde stått i forhold. Vi vet uansett at han har et potensiale som toppkeeper.

Men jeg er som sagt godt fornøyd med Piotr alt sett under ett og håper at han kan bli enda tryggere etterhvert.
38
Brann / Sv: Casuals
July 05, 2011, 13:22:32 PM
Quote from: Luckysod on July 05, 2011, 13:11:43 PM
Quote from: Langhår on July 05, 2011, 12:52:50 PM
Dette "forslaget" om å betale eventuell bot for Stabæksupporterne faller totalt på sin egen urimelighet og kan ikke betegnes som noe annet enn useriøst.


Hei det tok ikke lang tid gitt.....

Ok... så forstår du ikke symbolikken i det .... synd for deg... tror absolutt ALLE andre i Norges land hadde skjønt symbolverdien i noe slikt. Og ikke minst TV og den skrivende pressen. ....  for litt positiv PR hadde nok "drept oss" i en sådan stund..........  

Tull og tøys! Symbolverdien ville vært at vi indirekte tar på oss noe av ansvaret for det som skjedde. Signal-effekten av din løsning vil være elendig på alle måter.

Ene halvdelen av befolkningen ville syntes vi var en gjeng med tullinger som betaler boten til noen som banket en som angrep dem på åpen gate i Bergen.
Andre halvdelen (de litt mindre interesserte) vile tolket det som om Bataljonen hadde noe med angrepet og gjøre.

39
Brann / Sv: Casuals
July 05, 2011, 13:17:21 PM
Quote from: Snublefot on July 05, 2011, 13:04:50 PM
Quote from: Langhår on July 05, 2011, 12:52:50 PM
Dette "forslaget" om å betale eventuell bot for Stabæksupporterne faller totalt på sin egen urimelighet og kan ikke betegnes som noe annet enn useriøst.


Godt mulig at du mener det er useriøst, men i mine øyne hadde jeg gjerne spyttet inn et par hundrelapper i en kronerulling for å dekke deler av boten de fikk. Jeg synes det er uholdbart at de skal få bot for å ha lagt en av steinkasterne i bakken.

Dette er dog ikke noe Brann, BBB eller noen andre en steinkasterne som egentlig kan stå ansvarlig for da det i mine øyne er politiet som her har gjort en brøler. Politiet burde jo heller ha takket stabæk-gjengen for å gjøre noe de selv ikke hadde klart, og gitt boten de eventuelt måtte kreve inn til gjengen som kastet stein.

så er det selvsagt opp til en hver å mene om det er seriøst, useriøst, dumskap eller hva nå man måtte kalle det.

Jeg er ihvertall uenig med deg om at forslaget var så useriøst Langhår.


Gud bedre! Var du der? Ikke jeg heller men jeg hører relativt pålitelige rykter om at enkelte elementer fra Stabæk ikke akkurat gjorde jobben for politiet lettere med med brøling, utskjelling og generelt panisk opptreden.

Kan jeg skjønne at noen gav steinkasteren noen solide lusinger eller mer når de fikk tak i vedkommenede? Selvfølgelig. Jeg hadde gjort nøyaktig det samme selv. Betyr det at det er lovlig? Nei. Skal man ta loven i egne hender så må man også begripe at det er straffbart. Selv hadde jeg gladelig betalt en bot dersom jeg følte meg berettiget til å utføre handlingen. Det er en del av et sivilisert samfunn.

At "vi" skal betale bøtene for dem det gjelder er helt useriøst. Hvorfor i all verden skulle vi det?? Det vil ikke tjene til noe annet enn å indirekte signalisere at det er litt vår skyld. Hvilket det ikke er. Selvhat er noe av det verste jeg vet og dersom Bataljonen skal gå hen å betale boten for Stabæksupporterne som selv valgte å begå selvtekt så er noe riv ruskende gale. Enhver er ansvarlig for sine egne handlinger. Både steinkasterne og Stabæksupporterne. Stabæksupporterne får ta boten med rett rygg og betale den vel vitende om at de moralsk sett har sitt på det tørre. Lovmessig derimot så finnes det sanksjoner som alle må bøye seg for.

Dersom pengene brenner i lommene til Bataljonen så foreslår jeg heller en donasjon til barneavdelingen på Haukeland eller et annet veldedig formål. Å betale boten for noen er helt og totalt useriøst.
40
Brann / Sv: Casuals
July 05, 2011, 12:52:50 PM
Dette "forslaget" om å betale eventuell bot for Stabæksupporterne faller totalt på sin egen urimelighet og kan ikke betegnes som noe annet enn useriøst.41
Brann / Sv: Casuals
July 05, 2011, 08:53:19 AM
Nå er jeg nesten aldri på VGD, men jeg måtte jo inn å kikke litt når den store steinkastersaken rir media.

Uansett. Det hevdes fra en som påstår han var på bussen at operasjonslederen for politiet hadde vært relativt sint på Stabæk-supporterne og sagt at: DETTE ER BERGEN, IKKE NORGE!

Det er jo rett og slett en fantastisk kommentar fra politiet, uansett hvor mye avstand en tar fra det som skjedde.

Jeg håper akkurat den delen av historien er helt sann.
42
Brann / Sv: Casuals
July 05, 2011, 08:31:20 AM
Quote from: Klaus_Brann on July 05, 2011, 06:56:28 AM
Quote from: Huff on July 05, 2011, 00:18:01 AM
*Dengang anså jeg Branngenser som akseptabelt antrekk, i dag tar jeg selvsagt avstand fra dette.


Viktig aa presisere, gu kor flaut.


Var det en sånn bestemorstrikket en?
43
Brann / Sv: Casuals
July 04, 2011, 18:04:30 PM
Det som irriterer meg mest er denne kollektive skylden de tydeligvis ønsker at vi skal ta på oss. Skal jeg liksom gå med bøyd hode fordi et knippe idioter kaster stein gjennom noen bussvindu? Drit og dra. Forfatteren av denne "artikkelen" kan rett og slett suge seg.

Oslo er liksom et mønsterbruk nå? Jeg ler meg ihjel!
44
Brann / Sv: Casuals
July 04, 2011, 17:14:04 PM
Quote from: SK on July 04, 2011, 16:10:52 PM
Quote from: Gulløl on July 04, 2011, 15:51:02 PM

http://ss.no/index.lasso?s=nyhet&ID=2177


Rett og slett tilbakestående skrevet.


Ja. De er åpenbart noen idioter der borte også. Måtte le når jeg leste rosemalingen av Oslo, Norges rasshøl.

En helt useriøs tekst som står til stryk.
45
Brann / Sv: Billettsalgstall
July 04, 2011, 13:51:58 PM
Quote from: krøvel vellevold on July 04, 2011, 13:43:25 PM
Quote from: Langhår on July 04, 2011, 12:22:42 PM
Quote from: krøvel vellevold on July 04, 2011, 12:10:36 PM
Quote from: Utmedsnolken on July 04, 2011, 12:07:07 PM
Quote from: krøvel vellevold on July 04, 2011, 12:04:17 PM
Hvorfor kom det f.eks. nesten 17000 mot RBK i serieåpningen,
over 15000 mot FFK i starten
og over 17000 på 16/5?RBK: Var det 9000 det var solgt før Chess kjøpte resten?
16. mai selger jo alltid fullt uansett


Ja det var solgt ca 9000 til RBK-kampen. Og da var det vel tre dager til kamp.

16/5: Jeg tror det er slutt på de tider at det kommer så mange den dagen som ikke går resten av året. Grunnen til at det likevel er høyt den dagen, er at alle som går på Stadion 2, 3, 4, 5 ganger i året går den dagen. De andre kampene de går, fordeler seg utover.


Nettopp. Salget var jo elendig til RBK kampen. Og når man tenker at det var åpningskampen så er det virkelig krise. Et veldig rart eksempel å bruke. Chess reddet vel tidenes pinligste serieåpning publikumsmessig.

16.mai er en instutusjon og fylles vel opp av russen om det er noe til overs.


Disse kampene viste at folk gidder å komme til tross for RBH, Moldestad, osv., bare tilbudet er interessant nok. Til RBK-kampen kom folk fordi billettprisene var interessante nok (gratis), til 16/5 er det tradisjonen som er interessant nok til å drite i RBH % co, og til FFK-kampen kom folk fordi de sportslige resultatene var interessante nok. Hvorfor skulle hatet mot RBH og Moldestad liksom være større nå enn foran FFK-kampen, da det kom over 15000?


Det er tendensen og ikke enkeltkampene man må se på.  Jeg har altså ikke hevdet at misnøye med ledelsen er den eneste eller viktigste grunnen. Jeg sier dog at det er en av årsakene, og en årsak som har fått for liten oppmerksomhet.

Brann vet også dette. Hvorfor tror du at "protest mot sittende styre og ledelse" var et punkt i oppgaven som Algerøy delte ut til sine studenter på BI da han skulle ha hjelp til partoutkortsalget?

Årsakssammenhengen til publikumssvikten er sammensatt. At klubbens lave standing i befolkningen ikke skulle ha noe med det og gjøre ville jo vært helt sensasjonelt og på tvers av enhver erfaring. Jeg sliter med å se at det skulle være så utenkelig at det har noe med saken og gjøre.
46
Brann / Sv: Sesongen 2011
July 04, 2011, 13:24:30 PM
Avisene skal ihvertfall ha skryt for å prøve og hype stemingen.....
47
Brann / Sv: Billettsalgstall
July 04, 2011, 12:22:42 PM
Quote from: krøvel vellevold on July 04, 2011, 12:10:36 PM
Quote from: Utmedsnolken on July 04, 2011, 12:07:07 PM
Quote from: krøvel vellevold on July 04, 2011, 12:04:17 PM
Hvorfor kom det f.eks. nesten 17000 mot RBK i serieåpningen,
over 15000 mot FFK i starten
og over 17000 på 16/5?RBK: Var det 9000 det var solgt før Chess kjøpte resten?
16. mai selger jo alltid fullt uansett


Ja det var solgt ca 9000 til RBK-kampen. Og da var det vel tre dager til kamp.

16/5: Jeg tror det er slutt på de tider at det kommer så mange den dagen som ikke går resten av året. Grunnen til at det likevel er høyt den dagen, er at alle som går på Stadion 2, 3, 4, 5 ganger i året går den dagen. De andre kampene de går, fordeler seg utover.


Nettopp. Salget var jo elendig til RBK kampen. Og når man tenker at det var åpningskampen så er det virkelig krise. Et veldig rart eksempel å bruke. Chess reddet vel tidenes pinligste serieåpning publikumsmessig.

16.mai er en instutusjon og fylles vel opp av russen om det er noe til overs.
48
Huseklepp er et interessant tilfelle. Skal man summere opp karrieren hans i Brann så var han stort sett middels. Han hadde en periode i 2008 der han var helt fantastisk og ellers sporadiske veldig solide opptredener. Men alt sett under ett, så ser ihvertfall ikke jeg på ham som en av våre beste spillere og jeg synes ikke han forsvarer en plass på gulllaget.
49
Brann / Sv: Billettsalgstall
July 04, 2011, 10:24:09 AM
Quote from: krøvel vellevold on July 04, 2011, 09:33:47 AM
Hvis folk er mer opptatt av styre og stell enn det som skjer på banen, så bør de ta noen runder med seg selv.


Det kan du muligens ha rett til. Men du er vel enig i at bergensernes forhold til Brann er langt dypere enn det som skjer på banen? Brann er en institusjon i Bergen.

Som jeg har sagt i årevis så har Branns adferd siden seriegullet bidratt til å skyve folk fra seg. Entusiasmen i det brede lag av befolkningen er kraftig redusert. Jeg er som sagt enig i at nedgangen er generell rundt omkring i landet, men at det er hele forklaringen på at publikum ikke gidder når Brann er helt i toppen tror jeg ingenting på.

Bergenserne har et eierforhold til Brann. Tradisjonelt sett bryr de seg om "alt" som skjer rundt klubben. Min nå avdøde bestemor var helt vill under Mjelde-perioden som førte til seriegull. Ikke bare når de vant serien i 2007, men også gjennom "nedturen" i 2005. Det var en samhørighet mellom Bjørn Dahl, Mons Ivar Mjelde, Per Ove Ludvigsen og resten av byen. De var på en måte "guttene hennes". Da Mjelde forsvant og arrogansen med Klovneveldet kom for fullt så ble interessen fort kraftig redusert. Da var mantraet heller at "der er så mye rot der oppe" og "ka e det de driver med nå?".

Disse tingene har mye og si. Enhver som driver markedsføring kan fortelle at hvilken mening "kundene" har om deg har veldig mye og si for omsetningen. Standingen er veldig viktig. Hvordan er BruunHs standing? Hva synes folk om den sleske Moldestad? Alle disse tingene innvirker når folk skal bestemme seg om de selv, guttungen og bestefaren skal ta turen på kamp en søndag.

Jeg synes det er rart om du benekter at det betyr noe. Hvor mye det betyr kan diskuteres.
50
Om Helstad er like god nå som i 2007 skal forbli usagt, men at han fremdeles holder et veldig høyt tippeliganivå er jeg villig til å vedde ganske mye på.

Jeg vet han har signert for Monaco, men herregud for en drømmesignering det ville vært i sommer.