• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Kaffekannen

1
Brann / Hardball interessert i yngre spillere
December 19, 2007, 11:37:35 AM
Stammen i laget er jo for øyeblikket bra og holder iht. fremtidsplanen "internasjonal" standard med Opdal, Sigurdson, Azar, Bakke og Helstad.  Resten av laget holder også "nasjonalt toppnivå".

Jeg tror tiden er inne for å kjøpe ett utenlands supertalent.  Gjerne i 10 millioners klassen.  Fillio som Viking nettopp kjøpte er ett slikt talent som jeg godt kunne sett i Brann.  Det vil selvsagt alltid være en risiko når man kjøper uferdige spillere, men jeg tror Hardball er villig til å løpe den risikoen når man ser på hvilke gevinster som faktisk er mulig.  Det viktige før man gjør ett slikt kjøp er grundig speiding, samt dialog med spilleren og alle rundt ham.  Spilleren bør også ha landskamper på minimum aldersbestemt nivå.  Hvis spilleren i tillegg passer i de posisjonene hvor vi ikke har altfor stor dekning utover førstevalget(Pt. spiss og back) i dag vil grunnlaget og oddsen for å lykkes økes betraktelig.

Jeg er overbevist om at det finnes ganske mange slike spillere i Europa og at det som trengs er ett dyktig speiderapparat.
2
Brann / Gashi vs Jaiteh
June 15, 2007, 11:20:16 AM
Litt rart hvordan det er med satsingen på unggutter i Brann.  Det er så enten eller.  Alle kampene eller ingen kamper.   Jaiteh er god, og potensialet er enormt, men det betyr ikke at han bør spille alle kampene.  En rullering mellom ham og gashi(og Bakke) virker naturlig.  Manu(fysjom) har i alle år vært veldig flink til å matche talentene forsiktig frem.  La de spille hver annen eller hver tredje kamp.  På denne måten får de den nødvendige kamptreningen samtidig som de ikke får det presset som en "bærebjelke" i laget tilsier.

kaffe på kannen?
3
Brann / Hvorfor Sæternes
August 08, 2006, 15:04:52 PM
Med sæternes/Memelli blir jeg overrasket hvis vi slår en pasning under 50 meter.

I de siste kampene har Winters vært god og ikke scoret mål, mens Sæternes har vært ræva og ikke scoret mål.

Jeg vil se Winters/Memelli på topp:)
4
Brann / Rask fotball langs bakken
August 08, 2006, 11:57:07 AM
Helstad og winters er omtrent like mye samme spillertype som Bengt og Winters er samme spillertype.  Winters er den spilleren i fremste ledd som gjør at Branns klikk-klakk spill fungerer.  Så mange raske pasninger som vi spiller i våre gode angrep vil kun fungere når bevegelsene er på plass.  

Ser at Mjelde sa at manglende bakrom var grunnen til at Helstad ikke kom inn mot Start.  Det er en sannhet med visse modifikasjoner.  Det var ett bakrom, men det var lite.  Vi kom oss sikkert til 18 meter 50 ganger uten at noen prøvde en stikkball inn i 16-meter.  Det skyldes jo selvsagt at vi spiller med 2 møtende spisser.  En Helstad som hadde løpt kryssløp og utfordret rommet rett bak midtstopperene  til Start tror jeg hadde ført til mål.  Min mening: Helstad burde spilt minst en halvtime i forrige kamp.

Når det er sagt;  Helstad bør ikke starte mot Enga.  Enga kommer til å kjøre på fra start og vi trenger en hodesterk spiller på topp som gir oss alternativer når vi blir presset for hardt til å spille på feilvendte midtbanespillere.  I tillegg trenger vi bevegelsene og løpene til Winters for å trekke Engas forsvare ut på vingene.  

En Bengt i den formen han viser nå gjør best nytte for seg på benken.  Jeg ønsker derfor Memelli og Winters fra start, med en sulten Helstad som kommer inn tidlig i andre omgang for å true bakrom.  Bengt virker sliten og det er det beste for både spiller og lag at han får hvilt seg ett par kamper.

Kaffekannen
5
Kamper / glede seg igjen..
August 03, 2006, 14:42:36 PM
Start er ett lag vi bør ha gode sjanser mot hjemme.  Utfordringen ligger i at vi må stå lavere med laget når vi ikke har farten til ørn 2 bak.  Dermed er det en mulighet for at vi ikke klarer å legge det sedvanlige presset på motstanderen som vi har gjort på hjemmebane så langt i år.  

Spilleren som blir skummel for oss er Bärlin.  Nielsen er treg, men god i boksen, mens Hanstveit har hatt god kontroll på Valencia i tidligere oppgjør.  Bärlin derimot er lynrask og kan fort komme i rene løpsdueller med våre midtstoppere ettersom Dahl stort sett befinner seg i angrep på stadion.

Fremover tror jeg det er uvesentlig hvilke spisser vi stiller med.  Hvis midtbanen vår fungerer som normalt vil det skapes nok sjanser til å score minst ett mål.  Selv om vi røk på ett bittert tap i går spilte midtbanen godt i 80 minutter og jeg mener at Andresen og dyret matcher Hæstad/strømstad og vel så det.

Miller og PVM er i form og mitt tips er at de to nevnte herrene vil være direkte involvert i to mål.  Enten som assistlegger eller scorer.

Kaffekannen tar seg en sup og logger av