• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Moldefyren

1
Brann / Sv: Overganger 2008
August 07, 2008, 20:33:38 PM
Quote from: tintin on August 07, 2008, 20:31:59 PM
driter langt i molde, ta d på andre lags siden, her skal vi skjelve til vi får nye tryner inn portene på stadion


Ok. ;)
Skal ikke plage dere mer.
Lykke til med ny spiller, bare det ikke er Diouf`en i Molde.  :)
2
Brann / Sv: Overganger 2008
August 07, 2008, 20:30:15 PM
Quote from: Henki on August 07, 2008, 20:15:46 PM
Quote from: Moldefyren on August 07, 2008, 19:36:44 PM


Selvsagt forventes det ikke at en Brannsupporter skal innse at "lille" Molde skal kunne si nei takk til et tilbud fra deres "mektige" klubb da man er i posisjon til å si "nei", men...slik er altså virkeligheten. Om direktøren i Molde FK skulle få et øyeblikks galskap (som han har fått før) og sier ja takk til et skambud fra SKBrann, så vil han neppe gå trygt på gatene i Molde.


Vel, å si ja til et skambud ville jo selvfølgelig ikke være riktig av Molde. Men 10 millioner + rettigheter på deler av fremtidig overgangssum er da for pokker ikke noe skambud? Det er svært få norske klubber som har råd til å si nei til et slikt tilbud, og Molde er definitivt ikke i en posissjon der de kan avvise slike tilbud blankt. Det tror jeg Røkke også er fullstendig klar over. Uansett om man vil satse sportslig eller ikke. Hvis virkeligheten er slik at Molde er villig til å si nei til et bud på 10 millioner er det et godt tegn på at man ikke har lært noe av den økonomiske krisen som mange norske klubber (Brann i aller høyeste grad inkludert) gikk gjennom på slutten av 90- begynnelsen av 2000-tallet. Og med et samlet tap på 125 millioner de siste syv årene vil det jo være helt absurd.

Men en ting har du rett i: Molde er en liten klubb.


Tja... Du legger tydeligvis folketallet til grunn hva som er stor/liten klubb. F.eks amerikanske ML-lag har jo tilhodssted i millionbyer, men de ser det som et steg opp å komme seg til lag i Europa uansett. Selv om det er i byer som er veldig mye mindre enn der de kommer fra. Brann mangler nettverk, mens Molde har over tid utviklet sine nettverk bl.a i Afrika.
Som Kjetil Rekdal sa i dag, så var Molde og Møre & Romsdal en storprodusent av landslagsspillere. Det skal man bli igjen i Molde med Aker Akademiets hjelp. I tillegg vil disse nettverkene gi kontinuerlig tilførsel av afrikanske talent, som vil nyte godt av de erfaringer nå Molde har bygget opp gjennom disse fra Senegal. Molde har gode forutsetninger til å være et topplag, dersom man gjør sakene sine riktig fremmover. Organisasjonen er i ferd med å sette seg etter en del uro siden 2000.
Disse tingene vil gjøre at man har optimisme i Molde, og neppe ser på Brann som en "storklubb". 0-8 er ikke noe å skjelve for.
Organisasjonsmessig er det langt mer turbulens i Brann for tiden. Assistentrener som blir sparket mot spillernes vilje etc..

Diouf er rådet av sin agent til å bli værende i Molde. Det gjør han lurt i.
3
Brann / Sv: Overganger 2008
August 07, 2008, 19:36:44 PM
Jeg sier ikke Molde vil være noen fotballstormakt i samme grad som Brann ikke vil være det (som i år).
At Molde var på jakt etter "Doffen" før denne sesongen sier litt om ambisjoner og økonomiske krefter. Molde skulle bruke rundt 20-25 mill på nye spillere før sesongen, men endte opp med å bruke rundt 5 mill. Dette sier at det ikke er pengene som er problemet i Molde, men å få gode etablerte spillere til byen. Da er det dumt å selge unge spillere som har brutt gjennom på toppnivå til konkurrenter i Norge. Spillere som har blitt medieyndlinger og gir eksponering og utenlandsk interesse. Også Vegard Forren er en slik spiller, som aldri vil selges til en norsk klubb fra Molde.

Som sagt vil det økonomiske resultatet bli mye bedre i 2008, og trenden har vært bedre og bedre siden 2002, med unntak av at laget var i adeccoligaen med elitesatsing i 2007. Med bedre sportslige resultater vil også de økonomiske resultatene bli bedre. Molde har alle muligheter for å oppnå gode resultater, og det er ekstremt små forskjeller på lagene i eliteserien i 2008.
Selvsagt forventes det ikke at en Brannsupporter skal innse at "lille" Molde skal kunne si nei takk til et tilbud fra deres "mektige" klubb da man er i posisjon til å si "nei", men...slik er altså virkeligheten. Om direktøren i Molde FK skulle få et øyeblikks galskap (som han har fått før) og sier ja takk til et skambud fra SKBrann, så vil han neppe gå trygt på gatene i Molde.
4
Brann / Sv: Overganger 2008
August 07, 2008, 19:19:53 PM
Quote from: Super Hasund on August 07, 2008, 19:11:13 PM
Kom an igjen brunis. Eg hater deg.

Har faen meg klistrert meg til dataen å tykket konstant oppdater siden eg kom hem fra jobb.
Gi oss en spiss for svarte


Men ikke nødvendigvis en svart spiss da..  ;)
5
Brann / Sv: Overganger 2008
August 07, 2008, 18:50:29 PM
Quote from: Henki on August 07, 2008, 18:35:28 PM
Quote from: Moldefyren on August 07, 2008, 18:13:31 PM


http://fotball.bt.no/eliteserien/article114971.ece

Er det fjorårssesongen som er grunnen til at Molde fotball AS har tapt 125 millioner siden 2001 og da eller? Eller skal optimismen i Molde sørge for at dette tapet bare forsvinner av seg selv?


Molde måtte gjennom en hestekur etter 2002, og det hadde sitt å si for det sportslige, samt at det tar tid å gjøre slike endringer. Man kan ikke bare si opp kontrakter på dagen, ei heller droppe satsingen. Røkke forpliktet seg for å gi 25mill årlig uansett.
6
Brann / Sv: Overganger 2008
August 07, 2008, 18:48:26 PM
Quote from: Henki on August 07, 2008, 18:28:45 PM
Quote from: Moldefyren on August 07, 2008, 17:18:00 PM


Molde har brukt mye ressurser på å utvikle Mame Biram Diouf (og andre) til å bli bedre spillere. Mame kom til Molde for rundt 2,5 år siden, gikk folkehøgskole, er integrert, og har uttrykt et klart ønske om å oppnå suksess med Molde, og om sjansen byr seg ta stegene videre i de større ligaene i Europa. Et helt forståelig scenario. En uforståelig handling ville være å dra til en annen norsk klubb når han endelig har fått fart på tingene. Molde tenker mer langsiktig enn noen uker frem i tid. De bygger lag, og er selvsagt rimelig uinteresserte i å selge sine mest lovende spillere. At det skulle være et argument at man ikke rykker ned for å selge til "skampris", tror jeg ikke holder vann. Selvsagt ville 10-15 mill være meget meget bra for en norsk spiller, men her snakker vi om en nylig fylt 20 åring som flere større klubber i Europa allerede har på blokken og følger opp, en spiller som blir fulgt nøye av A-landslaget til Senegal (som gjerne hevder seg og kvalifiserer seg til de store mesterskap), og en spiller som helt sikkert vil utvikle seg videre. Det er en spiller som vil kunne selges for 30-40 millioner innen relativt kort tid. Selvsagt vil det være dumt å selge for Moldes del, selv om Mr.Bruun skulle rive seg i håret i desperasjon og kaste penger etter Tarje Nordstrand Jacobsen i Molde...


-Selvsagt vet jeg at storklubber ser flere spillere, men når en klubb gjentatte ganger er på tribunene, så viser det at disse klubbene er mer en moderat interesserte.

-Angående langtidsperspektiv så tolker du meg helt feil, da jeg ikke hadde Brann i tankene. Kun at det vil være korttenkt av Molde å selge på dette tidspunkt for en sum man vil kunne toppe. Men å gi Huseklepp 3 mill i årslønn er kanskje ikke det smarteste man gjorde i Brann...

-Brann har hatt en god periode de siste årene. Sammenligner man Molde og Brann i den perioden Molde hadde gode tider, ville Molde vært lysår foran Brann. Ting endrer seg fort i fotball, og ser man konturene av et storlag i Molde, vil det være idioti å sabotere seg selv. Det ville ha absolutt ingenting for seg å bruke Brann som "mellomstasjon" fra norsk serie til utlandet. Null og niks.

-Molde er ikke mer avhengig av penger enn det Brann er, og viser bl.a med sin nyansettelse av Kjetil Rekdal som trenersjef for talentutviklingen i Aker Akademiet at det satses langsiktig. Dersom Brann-patrioter tror man kan plukke unge spillere fra klubber som presterer på øverste nivå i Norge, så går man i fella som RBK gikk i. De har erfart at mange klubber har stengt døra, og de må shoppe i utlandet. Molde på sin side søker å gi spillere som Vegard Forren sjansen om talentet er der.
At noen medier skriver om at Molde hadde underskudd i fjor i adeccoligaen, er kun fordi de ikke har noe mer å skrive om. Dette er ingen overraskelse i klubben, og Røkke og Aker er fullt ut inneforstått med dette da de uttalte at de satser like mye da MFK rykket ned i 2006. 2008 vil være et langt bedre år økonomisk for MFK. Forhåpentligvis også sportslig. En cupseier og en plassering blant de 4-8 beste er fullt mulig med det laget har nå.
7
Brann / Sv: Overganger 2008
August 07, 2008, 18:13:31 PM
8
Brann / Sv: Overganger 2008
August 07, 2008, 17:42:31 PM
Quote from: KEO on August 07, 2008, 17:25:13 PM
30-40 mill?? har du fått jazz trompeten på tvers i halsen???   Gutten har vist sporadiske ting og sånne spillere er det flust av. Spørsmålet er om han får de rette utviklingsmulighetene til å ta det ekstra steget opp, og det gjør han ikke i Molde. Sier ikke at han kommer til å kunne gjøre det i Brann heller men før han har tatt det steget så er han forsatt ett U-slipt talent med en prislapp på ca 10 mill. Når en spiller som Ighalo går for 15 så skjønner du sikkert hva verden vi lever i.


Jeg mener det du mener er fundamentalt feil.  :)
Men litt mer erfaring og kløkt i avslutningsøyeblikket, så ville Diouf vært toppscorer i Norge,og vakt oppsikt med det. Han har fysikken, kommer til flust av sjanser, skaper sjanser på egenhånd, osv. Litt mer ro, og plan foran målet vil han bli en superspiss. 30-40 mill...lett.
9
Brann / Sv: Overganger 2008
August 07, 2008, 17:18:00 PM
Quote from: Huff on August 07, 2008, 12:20:01 PM
Når det gjelder Diouf fatter jeg ikke hvorfor Molde skal prise ham så høyt, ikke rykker de ned, ikke blir det e-cup, de ser ut til å cruise inn  til en plass i nedre halvdel/rundt midten av tabellen. I tillegg har de underskudd, men Røkke fiser vel det. Skjønner hvorfor TIL ikke vil selge seg fra medalje, men Molde?


Underskuddet er relativt forutsigbart og kommer ikke som "julekvelden på kjerringa", og vel en følge av både adeccospill med elitelønte spillere, samt noe mindre publikum/billettpriser, og TV-avtale.

Molde har brukt mye ressurser på å utvikle Mame Biram Diouf (og andre) til å bli bedre spillere. Mame kom til Molde for rundt 2,5 år siden, gikk folkehøgskole, er integrert, og har uttrykt et klart ønske om å oppnå suksess med Molde, og om sjansen byr seg ta stegene videre i de større ligaene i Europa. Et helt forståelig scenario. En uforståelig handling ville være å dra til en annen norsk klubb når han endelig har fått fart på tingene. Molde tenker mer langsiktig enn noen uker frem i tid. De bygger lag, og er selvsagt rimelig uinteresserte i å selge sine mest lovende spillere. At det skulle være et argument at man ikke rykker ned for å selge til "skampris", tror jeg ikke holder vann. Selvsagt ville 10-15 mill være meget meget bra for en norsk spiller, men her snakker vi om en nylig fylt 20 åring som flere større klubber i Europa allerede har på blokken og følger opp, en spiller som blir fulgt nøye av A-landslaget til Senegal (som gjerne hevder seg og kvalifiserer seg til de store mesterskap), og en spiller som helt sikkert vil utvikle seg videre. Det er en spiller som vil kunne selges for 30-40 millioner innen relativt kort tid. Selvsagt vil det være dumt å selge for Moldes del, selv om Mr.Bruun skulle rive seg i håret i desperasjon og kaste penger etter Tarje Nordstrand Jacobsen i Molde...
10
Brann / Sv: Overganger 2008
August 07, 2008, 12:10:45 PM
Er egentlig ingen sportslig grunn for Diouf å gå til Brann, da det kan være noe usannsynlig at Marseille blir slått ut slik ting har vært i det siste.  ???

Samtidig vil det være idioti når han nå har fått fart på utvikling og karriere og blitt et navn for klubbspeiderne i Europa. Dersom Brann skal få tilslag må det nok "urealistiske summer" til..  En god slump over det budet økonomisk pressede Lyn sa nei til for Ighalo.
11
Brann / Sv: Overganger 2008
August 01, 2008, 15:44:51 PM
Quote from: Henki on August 01, 2008, 14:47:13 PM
Quote from: Moldefyren on August 01, 2008, 13:37:08 PM
Brann uten Hardball etc ville nok sett ganske annerledes ut enn i dag.

Slik det ser ut nå, er Molde på vei opp igjen, og det er derfor usannsynlig at de ønsker å kvitte seg med unge lovende spillere som Diouf, som sikkert kan selges for 30-40 millioner om 1-2 år.


Det er allerede en hel del klubber som har sett M B Diouf flere ganger i årets serie. Klubber som ofte bruker 30-40 millioner og oppover når de handler. Mame Biram Diouf har i år begynt å vise det han kan, ikke bare èn gang, men flere. Ingen spillere i verden presterer hver eneste kamp, men gjør de veldig gode kamper innimellom, og eller er jevnt bra, så er de toppspillere. Diouf kan være en slik.
På samme måte er Vegard Forren en spiller som følges tett i fra en del større klubber. Han er heller ikke en spiller som slippes billig og er i samme type kategori som Mame Biram Diouf.
Når flere større interesserte klubber er på banen, spillerne de er interesserte i er unge, og de økonomiske kreftene er gode, vil prisen være høy. Om ikke lenge blir nok disse spillerne å se på A-landslagene, og da vil det også komme en naturlig prisstigning. Pape Patè Diouf har også ekstreme kvaliteter, spesielt fart og "sluhet". Han har dog ikke vært like eksepsjonell som Mame, men vil kanskje ta steget fullt ut i løpet av sesongen. Spissrekka til Molde virker å ha "funnet" hverandre.
12
Brann / Sv: Overganger 2008
August 01, 2008, 13:37:08 PM
Quote from: knutern on August 01, 2008, 12:03:51 PM
Quote from: Moldefyren on August 01, 2008, 11:45:04 AM
Quote from: thesevs on August 01, 2008, 10:51:31 AM
Moldefyren: han mente nok at Molde er en liten klubb økonomisk sett. Skulle vi definert lag ut i fra byene så skulle jo LSK per def. vært en småklubb - hmm... noe de for så vidt er...


Men Molde har jo en meget god økonomi, så her er det også litt småfeil ute og går. Man kan si det slik som med Brann.. Klubben driftes, men KAN få støtte til spillerkjøp av Hardball (f.eks).

Molde er avhengig av Røkke for at budsjettet skal holde vann - sånn sett er det en ganske annen driftsmodell enn det Brann har.

http://e24.no/naeringsliv/article2273152.ece

Men patriotiske sjeler vel kanskje definere Røkke-millionene som "sponsorpenger"  ;)



Regner med mange av storklubbene i England og andre land hadde slitt uten sine "onkler". Chelsea m.fl... Real Madrid fikk vel milliardunderskudd slettet fra sin "lokale" Madrid-bank for en tid tilbake siden (likevel fortsetter de å betale syke lønninger og kjøpe spillere for hundrevis av millioner for å holde seg i toppen). I Italia er korrupsjon helt opp til statsministeren en "selvfølge"..med sponsing av Berlusconis nasjonale TV-kanaler til AC Milan. Likevel lovprises disse "storlagene" av fotballelskere, uten at prestasjonene forringes av de økonomiske prosessene som ligger bakenfor.

Dagens lønninger er høyere enn de var for 10-15 år siden, og dermed er ikke billetinntektene nok lenger. En del cash fra TV-avtaler og reklame, samt "normale" sponsorer. I tillegg er det som sagt populært med "onkler". Det er en del av disse for tiden. Røkke er en av de mektigste personer i Norge, og er en stolt moldenser. Men, Molde var et relativt topplag også før pengegaloppen var i gang på 90-tallet. Sleit vel som mange andre lag fra tid til annen, men holdt seg der oppe. Mye god rekruttering i regionen var nok til å være et topplag.
VIF var vel konkurs rundt årtusenskiftet, og en divisjon under. Brann uten Hardball etc ville nok sett ganske annerledes ut enn i dag.

Slik det ser ut nå, er Molde på vei opp igjen, og det er derfor usannsynlig at de ønsker å kvitte seg med unge lovende spillere som Diouf, som sikkert kan selges for 30-40 millioner om 1-2 år.
13
Brann / Sv: Overganger 2008
August 01, 2008, 11:45:04 AM
Quote from: thesevs on August 01, 2008, 10:51:31 AM
Det blir som en nevnte på forumet tidligere - BT ringer for å forhøre seg ang Branns spissjakt:
BT: "E Mamé på Molde interessant?"
RBH: "Joda, en interessant spiller som vi følger...."

Alle disse navnene som dukker opp er jo bare rene spekulasjoner fra BTs side. De har vel nevnt så og si alle spissene i Norge som alternativer for Helstad. Hver dag "kjenner jo BT til" at Brann har sett etter en spiller osv osv...

Moldefyren: han mente nok at Molde er en liten klubb økonomisk sett. Skulle vi definert lag ut i fra byene så skulle jo LSK per def. vært en småklubb - hmm... noe de for så vidt er...


Men Molde har jo en meget god økonomi, så her er det også litt småfeil ute og går. Man kan si det slik som med Brann.. Klubben driftes, men KAN få støtte til spillerkjøp av Hardball (f.eks).

Litt annen "modell" for Moldes del ifht Aker og Røkke, men det KAN brukes ekstramidler om situasjonen krever det. Molde har ført en nøktern økonomisk politikk siste årene, har god utvikling sportslig for tiden, og selv om Molde har sterke midler til å handle uten å måtte selge først, så velges det å ikke handle likevel da man er fornøyd med stallen. Molde skulle egentlig kunne bruke en del millioner før denne sesongen, og Aker og Røkke regnet kanskje med å bruke ca 25 millioner i forsterkninger... Man kjøpte C.Steen (som stort sett har vært skadet hele sesongen..for ca 3 millioner), og T.Holm (2 millioner eller noe). I tillegg til dette var de på leit etter en spiss, der summer opp mot 12-13 millioner ble nevnt. Jose Mota ble hentet inn på lån med opsjon på kjøp etter sesongen (meget bra så langt). Man prøvde seg også etter "Doffen" før Holm kom. Så pengekraft har Molde plenty av.
14
Brann / Sv: Overganger 2008
August 01, 2008, 00:32:40 AM
Quote from: Baunebob on July 31, 2008, 23:20:30 PM
Hva er det med disse småklubbene i TL ? Forventer gull og grønne skoger av middelmådige spillere som skiller seg noe ut blant en gjeng med det man knapt kan kalle profesjonelle fotballspillere.

Hvis du gir en fyr valget mellom: doblet lønn (minst), større by, større klubb, mye mer oppmerksomhet, spill i Europa, 17 tusen mennesker på hver eneste kamp, en atmosfære på hjemmekampene som en overhodet ikke finner andre steder i Norge,
eller en småttaklubb fra et lite tettsted som har pressen på besøk en gang i måneden, 300 mennesker med tromme og megafon som støtter deg på hjemmekampene og langt svakere medspillere +++
så blir valget rimelig enkelt!
Selvsagt frister det mer med spill i Bergen!

og Diouf for langt over Ighalo pris??


"Småttaklubben" Molde slo jo Brann 8-0 (ikke for å "rubbe" det inn her i Brann-forumet, men bare som et svar). Det er en kjennsgjerning at det ikke "bare" er hvor mange mennesker eller hvor mange puber det finnes i en by som sier om en spiller liker det ene stedet bedre enn det andre. Pr. dags dato virker Molde å være en langt bedre arena for Diouf, både sportslig, miljømessig, og utviklingsmessig. Diouf har sin bestekompis i klubben, og han vet utmerket godt at han blir speidet på av langt større klubber enn Brann. Han vet også at han nå har en sterk posisjon i Molde FK, han får spille, og han utvikler seg.

MBDiouf har også en langtidskontrakt med Molde som han må forholde seg til. Molde har ikke samme nøden som Lyn økonomisk, og skal det da bli salg i Norge må prisene være hinsides all fornuft (noe som ble ytret i media av klubb og agenter etter første gangen Brann-ryktene kom for dagen). M B Diouf har tidligere uttalt at han trives meget godt i Molde og klubben, med sine medspillere og folket rundt ham, og at han ønsker å spille med Molde FK i Ch.League, og dra videre til en større liga i Europa. Om det skjer får man vente å se. Det har skjedd før, og dagens MFK ligner en del på det laget fra slutten av 90-tallet som utmerket seg i toppen. Molde FK med hovedsaklig lokale spillere lå i toppen av norsk fotball over flere sesonger, og tok seg som sagt til Ch.League (med disse lokale spillerne..altså..ikke et kjøpelag).

Foreslår heller at Brann legger større vekt på egne nettverk, samt talentutvikling i regionen.
Men skal det kjøpes fra Molde, så sier jeg bare et JEG tror at det vil koste langt mer enn det vil smake.
15
Brann / Sv: Overganger 2008
July 31, 2008, 23:03:29 PM
Ser liksom ikke for meg at M B Diouf egentlig ønsker å dra fra Molde slik utviklingen hans har gått nå (på ledende spørsmål fra en pressende journalist svarte han høflig.."mulig det kunne ha vært kjekt i Bergen"..hypotetisk).
Ei heller at et rikt Molde FK vil selge en av de mer spennende spillerne sine til en konkurrent når de ikke trenger det for økonomiens skyld. Man har brukt tid og krefter gjennom langsiktig jobbing, skolegang, og miljøbygging rundt disse senegaleserne. Når de drar, bør enhver med fornuften i behold se at det blir til en mye større liga enn den norske.
Skulle det skje at Dioufene drar innenlands, kan jeg tenke meg at det blir for en grotesk sum penger, som rett og slett ville blitt karakterisert som "latterlig"...? (og da snakker vi en god del over Ighalo-pris)
16
Blir en spennende kamp. Husker den klassiske (og sure) kampen der Ludvigsen fikk stå å pirke inn seiersmålet for Brann.

Molde virker å virkelig være på gang for tiden. Begynner å lukte litt "hurrafotball" som i Solskjærs dager slik Pape, Mota, og Mame fungerte mot VIF.

Spørsmålet for Molde blir kanskje om de skal fortsette med Skjølsvik, eller om Thomas Holm skal komme inn igjen. Regner ellers med at Hoseth (om han er frisk osv) er tilbake på banen.

Mulig andre forsvarere begynner å bli kampklare igjen (Marcus Andreasson og Christian Steen var jo regnet som klare førstevalg i Molde før sesongen.. Andreasson ble skadet i sesongåpningen og ikke vært med siden).

Regner med Molde er fullt klar over at Brann sikkert er ute etter å revansjere både Aalesundkampen, og forrige møte med Molde. Fortsetter Molde som mot VIF derimot, så skal det bli tøft.