• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - ostraume

1
Som har vært nevnt: De har og cupkamp torsdag som forhåpentligvis stjeler både fokus og krefter. Dette blir vel som kampen mot KFUM: Bortekamp som skal vinnes.
2
Quote from: krakra on Today at 12:40:10Det er jo spenstig at Warming plutselig er den svakeste av de fire kantalternativene, men det er han. Ikke lett å benken noen av de andre tre.

Blomberg er vel heller ikke frisktmeldt. Har vært veldig variabel i år. Mathisen er vel den som har sett best ut sesongen sett under ett.
3
Å frykte ny kontrakt på en spiller som beviselig er fast inventar i første11eren er rimelig dumt.

Særlig når begrunnelsen er å hylle en skadeutsatt potet som visstnok er bedre.
4
Quote from: esp123 on Today at 08:14:23Finne har 6 mål på sine siste 22 seriekamper. 6 mål. Det inkluderer et mål der han ble truffet av Ulrik Mathisen, og et mål som har «stjal» av Ulrik Mathisen mot AAFK ifjor. Denne sesongen har han 1 mål. I samme periode har Heggebø 5 mål, på tross av begrenset spilletid. Denne sesongen har han 4 mål på under 2x90, og leverte strålende i Finnes fravær i det som kanskje var Branns beste kamp for sesongen. Uavhengig av hvem man syns er best av Finne og Heggebø, fortjener ikke Heggebø da å starte? Hvorfor skal han i det hele tatt være i klubben hvis ikke dette gir han mer tillit på topp?

Helt enig der faktisk. Fotball er ferskvare og konkurranseidrett. Det er soleklart at Heggebø fortjener fornyet tillit også etter at Finne er tilbake.
5
Du kan da ikke underslå at Finne er god til å komme til avslutning? Og vesentlig bedre enn Heggebø i akkurat den delen av spillet sitt? At det har lugget i år målmessig er selvsagt riktig, men litt hardt å vektlegge disse få kampene så tungt.
6
Stakkars Crone blir eldre for hvert innlegg :-D!

Du har rett i at det var ting som tydet på at Thore skulle ta høyrebackplassen etter han ble hentet til Brann. Så har han slitt litt med skader, blitt brukt som potet og Crone har vunnet tilbake plassen klink. Det kan vel ikke være noe å krangle på, med fasit i hånd?

Dersom Thore hadde vært friskmeldt i morgen så ville han jo aldri tatt over høyrebacken? At han er resignert er vrient å forstå, det eneste måtte være at han kan komme inn i diverse posisjoner og at unggutter dermed kan holdes unna benken.
7
Har vi statistikk fra OBOS på Heggebø sin xG vs mål? Magefølelsen er at han er litt ineffektiv pga litt keitete touch og litt trege bevegelser. Så du får situasjoner der Finne fyrer av, mens Heggebø aldri kommer til avslutning.

Og det er jo greit nok, de er ulike, men hvem som gjør at Brann funker best er jamenn ikke godt å si. Brann våren 2023 fungerte, som andreas påpeker, bra med Finne på laget. Klart det er relevant. Og så har kanskje motstanderne "funnet ut av" Finne og bevegelsene hans, noe som gjør han letttere å håndtere i år?
8
Godt poeng her. Nå er det flere av motstanderne som har fremhevet hvordan de har studert Finne sine bevegelser og er preppet på å holde kontroll på han. Heggebø kommer med nye utfordringer.
9
Finne er vel ikke noe dårligere enn Heggebø i press-spillet? Har vi noe data som underbygger det?

At midtspissen i Brann truer rommet mellom stopper og back er flott og supert at både Finne og Heggebø evner det. Selv om Finne nok er hakket hvassere der.

Og så må vi jo ta med at 2-0 det er et mål som rett og slett ikke er i repertoaret til Finne. Utrolig herlig scoring!
10
Brann / Re: Svenn Crone
May 05, 2024, 08:28:28 AM
Palle blir vel ikke solgt?

Men ok, jeg ser poenget.

Kan fint vente til sommerpausen. Men så lenge Crone fortsetter å fremstå som klink førstevalg så bør det forlenges. Det er dyrt å skaffe erstatter.

Simba regner jeg med er ferdig. Ruben får vel et år til om kroppen holder. Castro trenger å vise at kroppen holder.
11
Jeg vil jo tro at de hadde tatt den på VAR om spillet hadde stoppet før det ble mål igjen?

Ellers bemerkelsesverdig så svake RBK var i frispillingen bakfra. Dette skal jo være den nye greien deres med dette unge trenergeniet. Odd var mye bedre. Selv Ham Kam lykkes bedre de gangene de prøvde.
12
Brann / Re: Svenn Crone
May 05, 2024, 08:08:45 AM
Kan du begrunne? Ikke god nok? For gammel? (hvor gammel er han egentlig?)
13
Forlengelsen av ThoreP, en skadet squadplayer, er helt uforståelig.
14
Quote from: fortune on May 02, 2024, 13:23:11 PM
Quote from: ostraume on May 02, 2024, 12:37:50 PMJeg skjønner hvor du vil hen, men premisset bygger på at vi er avhengig av enten store spillersalg eller Europapenger for å få det til å gå rundt. Er vi det?


Når middels eliteseriespillere koster 5 millioner per stk og de som er litt bedre koster det dobbelte, tror jeg det er vanskelig å opprettholde topp-4-ambisjoner uten egenutviklede spillere, spillersalg eller Europacup.

En spiller som Pallesen koster dessuten et par millioner i året i lønn osv. (eksempel valgt fordi det ble kommunisert på et tidspunkt)

 Hva tror du selv?

Jeg tror det aller viktigste er å ha et slagkraftig lag som konkurrer i ES og ypper seg i Europa.

Som jeg skrev tidligere så trenger vi en treningshverdag som gjør at spillere blir bedre. Også spillere som ikke kvalifiserer som unge (24+). Akkurat dette har vært en vesentlig mangelvare i mange år, men er noe som ser bedre ut/bra ut med Horneland. Satt på spissen: Jeg synes det er viktigere at en begrenset og "aldrende" type som Børsting kan se ut som en million dollar enn at en random tenåring får 12 minutter ute på stadiongresset når vi leder 3-0.


Pallesen er et annet fint eksempel. Har sine begrensninger, men er fortsatt i fin utvikling selv i sin beste fotballalder. Å få til det er det viktigste for god utvikling. Dyrkjøpte tenåringer/wonderkids virker det som er grei konsensus at vi ikke vil/kan skaffe oss. Da tenker jeg det er bedre med "gråstein" i sin beste alder som blir bedre.

Og så synes jeg det er kjempebra at Brann2 biter fra seg oppe i 2. divisjon og tenker det er kjempebra matching og voksenfotball for ungguttene. Jeg synes og det er rart å glemme Holten og Hjorteseth: Her har vi unggutter som spiller fast (i alle fall Holten) i OBOS, og det synes jeg og er en god ting.

Når det gjelder stallsammensettingen så ser ikke den ille ut etter mitt syn. Vi har mange i sin beste fotballalder. Det er en god ting.
15
Jeg skjønner hvor du vil hen, men premisset bygger på at vi er avhengig av enten store spillersalg eller Europapenger for å få det til å gå rundt. Er vi det?
16
Om ikke så blir det bare dumt. Hva med 2028? Det ser jo bekmørkt ut! Tenk hvor høy snittalder vi har da!
17
Hvis du skal regne på stallen 2026 må du nesten regne bort alle som ikke er under kontrakt for 2026. Det hadde jo vært interessant!
18
Og uenig i at høy snittalder var et avgjørende poeng i at Skarsfjord/Norling/LAN/Kåre sine regimer tok slutt.
19
Det er vel ingenting som tyder på at vi trenger å erstatte mange spillere i løpet av denne sesongen/før neste? Litt avskalling (Castro? Ruben? ++?) må vi jo regne med, men synes ikke det ser så dramatisk ut nå.
20
Jeg tenker det viktigste for en positiv utvikling er å ha spillere som blir bedre. Jeg er med på at alder er et relevant moment der, men kjøper ikke at det er så altoppslukende som enkelte tilsynelatende skal ha det til.

Jeg tenker det er langt viktige med en spillestil som virker utviklende. En god treningshverdag,

Og det gjentakende argumentet med at "vi har sett det før"? Det var ikke mellomhøy alder på troppen som gjorde at LAN sitt lag presterte svakere. Det var andre momenter. Først og fremst en spillestil som ikke motiverte spillergruppen.

Kaoset under Kåre handlet om mye rart, men snittalderen er ikke akkurat det viktigste jeg vil trekke frem der.

Tilsvarende med Norling. Det var mange grunner til at det gikk som det gikk, men snittalder var ikke en av de.
21
Alle skjønner vel at Holmen blir forlenget, enten vi vil eller ikke :-D
22
Definitivt bedre enn Askøy sin. Der var det jo hull i matten som var dekket til med store hauger granulat.
23
Brann / Re: Sesongen 2024
May 02, 2024, 07:44:45 AM
Artig hvordan svartmalingen tar tak etter en meget svak cupexit. Krakra rasler med trenersparkingssabelen i god tid før 17. mai. Og forumet inntar felles depressivt modus. Det er vel fortsatt sånn at Brann har vært besti 6 av 6 kamper i Eliteserien, og er i grei rute for å nå årets mål (Europa).

Og så er jeg selvsagt enig i at det lugger ganske godt offensivt og jeg håper jo det blir bedre før EM-pausen.
24
Hadde helt glemt at han var på banen før han førte ballen ut over dødlinjen to ganger.
25
Brann / Re: Sesongen 2024
May 01, 2024, 17:12:01 PM
Quote from: krakra on May 01, 2024, 15:57:18 PMMed en såpass gammel og like salgbar stall som vi har nå, så tåler vi egentlig ikke en mellomsesong. Ender vi uten Europa og utenfor en e-cupplassering i år så er det egentlig en liten krise og man må vurdere om trenerteamet fortsatt har tillitt.

Enig i at E-cupplass er målet og under det er en sesong under forventning.

Men krise? Kan du utdype?

 Er vi avhengig av store salg eller E-cuppenger for å få det til å gå rundt? Trodde Kalvenes la opp driften nettopp for å ikke havne i den krisen, men jeg tar kanskje feil her?
26
Quote from: Superjack on April 30, 2024, 20:44:52 PMUenig. I tillegg har han så mye mer ferdigheter enn alternativene at han bør få spille spiss. Tror jeg

Warming er vel klart best rettvendt når han kan utfordre med litt plass? Han funker nok og som spiss, men tror han kommer best til rette som kant.
27
Quote from: Superjack on April 29, 2024, 21:46:04 PMHvordan reagerer Heggebø om Warming blir spiss fra start mot RBK?



I så fall er han jo i praksis ferdig i klubben. Blir svært overrasket om Horneland går for det uttaket.
28
Synes også dette er en litt ekkel kamp. Legger meg på 35-65 ;-).
29
En annen ting, og her er jeg kanskje på bærtur: Er det noe med reisebelastning og treningshverdag? Dersom Børsheim skal sjonglere reise med A-laget, reise med 2er-laget og skole så er det kanskje en kabal som ikke går opp?

For vi er vel enig i at det er viktigere at han spiller for 2-laget enn at han sitter på benken rundt omkring i Eliteserien?
30
Quote from: gladiporno on April 30, 2024, 07:49:18 AM
Quote from: ostraume on April 29, 2024, 21:41:35 PMPå grunn av en svak kamp? Det blir så dumt å påstå. Du vet de var en måned i Spania før Brann plutselig fant ut at det var behov for grep? Du skjønner at trenerne deltar på treningene?



Er du klar over at Børsheim har trent med Branns A-lag i hele 2023 og i deler av 2022 og 2021?  Han var nesten på alle A-lagstreninger i 2023, som regel kun avbrutt av landslagssamlinger. Dette er ikke en ny keeper som de ble kjent med i Spania.

Fair poeng, det. Det kan dog virke som leiren i Spania ble avgjørende for at han ikke ble satset på som 2. keeper. Poenget mitt var uansett at det ikke baserer seg på en svak treningskamp.
31
På grunn av en svak kamp? Det blir så dumt å påstå. Du vet de var en måned i Spania før Brann plutselig fant ut at det var behov for grep? Du skjønner at trenerne deltar på treningene?

32
Det er vel en vurdering fra trenerteamet om at Holmen er nærmere ES-nivå enn Børsheim?
33
Føler meg ganske trygg på at Heggebø starter for å få jobbet med relasjonene inn mot RBK-kampen.

Ellers blir det vel ut med Sery for å styre belastningen. Og Felix med maks 60?
34
Det at Ballspark dømmer offside hjelper jo litt på magefølelsen. Men når vi satt og så VAR-bildene så var jeg sikker på at det skulle bli mål. Det så da veldig ut som onside på de (ganske dårlige) bildene.
35
Brann / Re: Skader og karantener
April 28, 2024, 14:15:49 PM
Nå skal vi være litt forsiktig med å hype om våren i fjor. Det var tidvis herlig spill ja, men vi tapte greit borte mot både Odd og Sarpsborg.
36
Pamer vil ha Mathisen og Warming som førstevalg fremover. Jeg ville faktisk sagt Blomberg og Castro.

Blomberg på sitt beste har stor gjennombruddskrsft. Og en god link med Finne. Castro gir noe annet og Warming er perfekt som supersub.
37
Det er jo gledelig at andrelaget klarer seg såpass bra i sesongstarten i 2. div.
38
Quote from: gladiporno on April 28, 2024, 12:25:31 PM
Quote from: ostraume on April 28, 2024, 12:16:09 PMAv faste startere så har vi vel Mathisen, Blomberg, Warming, Kornvig, Sery og Felix som alle har sine beste fotballår foran seg.


Men som man neppe får noe særlig med penger for. Per nå er trolig Sverre Nypan alene verdt mer enn disse til sammen.

Enig der. Ikke allverdens verdi. Men med suksess i Europa kan man få pene summer også for "gamlinger" i 25-draget.
39
Av faste startere så har vi vel Mathisen, Blomberg, Warming, Kornvig, Sery og Felix som alle har sine beste fotballår foran seg.
40
Kamper / Re: Askøy - Brann, NM 24. april kl 18:00
April 24, 2024, 14:31:33 PM
Med fare for å være alvorlig boomer: Noen som har skjønt hva som er bak TV2 Play sin "totalmur" og hva som vises?

Jeg blir ikke klok på det. Jeg har kun vanlig abo. Kampene seer jeg generelt live eller på pub. Men akkurat denne hadde jo vært bra å få inn i stuen.
41
Brann / Re: Den Store Stadion-utbyggings-tråden
April 23, 2024, 13:50:14 PM
Godt innspill. Dette med safe standing har vel potensiale for å øke kapasitet en del.

Det å bygge igjen hjørnene er jo stilig, men høres dyrt ut.
42
Brann / Re: Sesongen 2024
April 20, 2024, 20:18:12 PM
Og Norge rykker faktisk rett opp på 12. plass på listen når 2019/2020-sesongen strykes. Men da blir det hardt kamp om å holde land bak seg i løpet av kommende sesong. Molde og Glimt sine resultater blir og nå mindre vært når Norge har 5 lag inne. Om feks Tromsø går på hodet og ræva rett ut så rammer det relativt hardt.
43
Brann / Re: Sesongen 2024
April 20, 2024, 20:15:46 PM
Nei. "Kun" conference. 1 og 2 til CL-kval. Cupvinner til EL-kval. 4 og 5 til Conf-kval.
44
Kamper / Re: Brann - Odd 21.04.2024 17:00
April 19, 2024, 14:10:07 PM
Når Mathisen virkelig har funnet rollen og tatt plassen så synes jeg ikke det blir riktig å flytte han inn. I alle fall ikke så lenge Castro og Warming begge er på "opptrening" og må få minutter deretter. Jeg synes og det virker som mange gir opp Kartum litt kjapt. Han har noen ferdigheter som gjør at han kan være god i den rollen. Kornvig, vel, jeg holder ikke pusten, men det er jo lov å håpe. Vesentlig her er at Felix snart spiller alt.

Det er vel all grunn til å forvente at Crone inn blir eneste endring, ja. Mathisen melder seg selv klar på TV2, men skal vurderes av lege. Så ingen grunn til å forvente noe start her.
45
Tifo, sanger o.l.... / Re: Forslag til nye sanger
April 18, 2024, 19:05:16 PM
Den blir litt mumlete, men liker sangen. Kanskje det funker med litt tid.
46
Kamper / Re: Brann - Odd 21.04.2024 17:00
April 18, 2024, 18:34:26 PM
Det blir spesielt, ja. Palle har utviklet seg voldsomt med ball, bedre og modigere. Som andre har sagt: Ser og ut som han er kvikkere i føttene. I tillegg har han enorm duellkraft, noe som også bidrar til at vi kan holde trykket oppe. Nytter ikke å pole opp ball mot stor, sterk spiss. Palle tar duellen og starter angrepet igjen.
47
Kamper / Re: Brann - Odd 21.04.2024 17:00
April 18, 2024, 14:55:32 PM
Quote from: krakra on April 18, 2024, 12:01:43 PMVi sliter mer i det høye presset. I fjor(og 2021) vant vi ballen igjen på 20-25 meter mot disse lagene. Nå kommer de seg unna førstepresset og klarer til og med å avslutte angrep. Da må vi bygge opp flere angrep fra egen keeper, istedenfor å male på som vi gjorde før. Jada, vi savner Børsting, men hadde vi hatt FHM og Wassberg skadefrie samtidig, så hadde vi nok vært mye bedre på dette.

Helt enig.

Kred til Ham Kam som til en viss grad prøver å spille fotball. Det er bare å telle antall pasninger sammenlignet med det helt ekstreme opplegget Fredrikstad holdt på med. Så skal det sies at Ham Kam i mange tilfeller bare dunker ballen unna og venter på neste bølge, men de klarte og å spille seg ut tidvis.

Noe som leder meg til en ting som gir enda større grunn til bekymring. Når Ham Kam presset høyt, noe de faktisk gjorde en god del, så hadde vi problemer med å spille av presset. Det ble mye bak til Dyngeland og den lange. Noe som ikke trenger å være dumt, men skulle gjerne sett at det høye presset ble straffet hardere.
48
Vet vi om Hellan er fit og kampklar? I så fall skal han vel inn fra start her.
49
Brann / Re: Skader og karantener
April 15, 2024, 22:13:25 PM
Thore potet må da snart være tilbake?
50
Brann / Re: Overgangsvinduet sommeren 2024
April 15, 2024, 16:58:14 PM
Quote from: andreas1989 on April 15, 2024, 09:40:32 AMBeviselig klink førstevalg? Er vel ikke rart når man er eneste høyreback i såfall?

Hva er det du mener Crone er bedre enn Pedersen på egentlig? Være skadefri?

Ja, vi kan jo begynne der. Solid og skadefri.

Og beviselig førstevalg over flere år. Du må gjerne peke på skader, men det er del av gamet og fasiten er at Crone har vært førstevalget over lengre tid.

Pedersen har kanskje litt bedre intensitet og fysikk og har sånnsett, kanskje, større potensiale.

Crone har garantert et høyere bunn-nivå. Pedersen har vært skrekkelig, Crone leverer stort sett sånn ok.

Hva er du synes Pedersen er så bra på, da? Når du mener han er klart bedre enn Crone?