• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Positivitets-tråden

Started by Tom C, February 04, 2010, 16:04:45 PM

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Go Down

Ninja-Bob

- Landslaget føles meir som eit lokalt lag i Oslo enn eit faktisk landslag

- ein risikerer å måtte heie på andre lag sine spelarar som ein vanligvis ikkje ville tatt i med ildtang eingang

- lokalpatriotisme er gøy, nasjonalisme er ekkelt og døllt og ein får nok av det i forbindelse med langrenn som ein må lide seg igjennom heile vinteren

Når det er sagt: om landslaget hadde byrja å spele bra og kvalifisert seg til mesterskap og gjort det ok så hadde eg sikkert sett på og blitt engasjert.

Lasaron

Hvis det å heie på landslaget er ekkelt nasjonalistisk så, nei der protesterer jeg. Ta deg en bolle.
Tren på langskudd

Corran

Quote from: Lasaron on June 03, 2021, 15:47:51 PMHvis det å heie på landslaget er ekkelt nasjonalistisk så, nei der protesterer jeg. Ta deg en bolle.
støtter den
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Lasaron

Mitt engasjement for landslaget har også over tid vært varierende og lav, men jeg håper da ikke at de taper, eller har gjort det. Jeg syns den nedrakkingen av landslaget ligner på det en del bergensere driver med når det gjelder Brann. Og det blir ofte sagt i en tone som for meg fremstår som litt tøff, liksom. Mulig jeg misforstår tonen hos noen, eller alle.

At landslaget består av spillere man gjerne ikke setter pris på som motstandere til Brann i klubbfotballen er forsåvidt et poeng. Men et godt poeng? Tja. Fotball handler jo om følelser. Men det er også noe det går an å heve seg over.
Tren på langskudd

SKBCPH

Tenk om Olympiakos- og  Panathinaikos-fansen ikke ville ut i gatene i Athen i 2004 for å feire Hellas sin seier fordi landslaget besto av spillere fra rivalene, haha. Så jeg synes det virker litt søkt og overdrevent at en bergenser ikke kan heie på Norge fordi de har en spiller fra Vålerengen... Kom igjen.

Og om spillerne hadde samme attityd hadde vi aldri fått oppleve Spanias dominans rundt 2010, med det samspillet mellom Barcelona- og Real Madrid-spillerne. Nei, landslagsfotball er ikke klubbfotball, det går helt fint å skille de to.
- Vi har den treneren vi har.

Aspmyra

odø/Glimt førr evig!

Spelaren

Stilig, likte retro-stilen. Litt mye nedbør ;) .
Fun fact: Det regnet mer på ett kvarter i første heimekamp 2017 enn i alle heimekampene i 2016.
Gå av.

Finfin respons

Quote from: Aspmyra on June 07, 2021, 20:20:11 PMVet ikke om denne er postet noe sted før, men satser på at denne tråden duger.

Bodø-basert designbyrå har laget en stilig plakat av Brann-stadion. Sjekk gjerne ut:

https://www.gundersons.no/m/shop?utm_source=facebook-shop&utm_medium=link&utm_campaign=facebook-shop&utm_content=Bergen%3A+Brann+Stadion+-+Designplakat&store-page=Bergen-Brann-Stadion-Designplakat-p347130845&variation=194715383

Kul. Hadde man bare hatt et gutterom eller en mancave...
Vent...jeg har jo det!
Kanskje.

ZsoltKorcsmar

Sandefjord og Odd styrer mot tap i skrivende stund.

Odd har vært elendig lenge, og er vel nest sist på Kåre-tabellen hvor vi ligger sist. Sandefjord er bare regelrett svake og har lite kvalitet i troppen.

Tror vi ender over begge disse ved sesongslutt.

Lasaron

Det er mange lag vi bør ende over. I tillegg til de du nevnte vil jeg legge til Mjøndalen (ja, faktisk), Lillestrøm, Tromsø, Sarpsborg og Strømsgodset. Fort gjort at vi ender foran Haugesund og Viking også.

Men vi ligger på sisteplass, og kan også rykke ned.
Tren på langskudd

Gulløl

Ikke lenger sist på tabellen. Og null baklengs på to siste.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Superjack

Startplass til en ungdom på 17 år med de spennende etternavnene Wassberg og Jensen.

Det første er veldig positivt, det andre veldig gøy også.

Brannsupporter.

ZsoltKorcsmar

Usikker på hvor jeg skal poste, men:

Jeg tror vi i løpet av de neste 12-18 mnd får til et stort spillersalg. Grunnen er at vi har såpass mange «baller i luften».

-Kolskogen er ung, lovende, spiller jevnlig og aldersbestemt landslagsspiller

-Blomberg er ung, lovende, spiller fast og har mye av det som trengs hos en moderne back. Tar stadig steg defensivt, må jobbe med pasningsspill. Mistenker han er på blokken til U21 landslag, ikke langt bak i køen der.

-Wolfe har mye spennende ved seg, kommer til å spille en del.

-Kniklas. Spiller solid i eliteserien som 17 åring. Slikt vekker interesse, på aldersbestemt landslag.

-Simba. Ung, Spennende, X-faktor. Kan han være aktuell for et svensk U-21 landslag om han fortsetter solid spill i Brann?

Alle disse har en kvalitet i forhold til alder kombinert med kontraktslengde som gjør at solide prestasjoner de kommende 6-12 mnd kan få klubber til å legge 10+ millioner på bordet.

«Rett bak» disse finner vi spillere som Heggebø, Delaveris og Rasmussen. Spillere som også kan gå for betydelige summer, men her må man gjerne overbevise mer. Heggebø og Delaveris må vise høyere toppnivå, og Rasmussen må vise at han kan presentere stabilt på det høye nivået han har vist i innledningen.

Med så mange i spill er det gode sjanser for at noe skjer her. Et stort forbehold om at vi holder oss i Eliteserien, og at vår nye sportssjef har peiling på det han driver med.

Pete05

Det er utrolig mange spennende unge på gang som kan gjøre at vi kommer i den positive spiralen. Men det er vel neppe sportssjefen som selger spillere, regner med at de fleste av disse har agenter som jobber på vegne av spillerne. Det viktigste for sportssjefen vil vel være å ha et godt forhold til disse agentene (uansett om vi liker dem eller ikke)?

Nixon

Rykker vi ned i år, blir vi et lag som rykker ned og (forhåpentligvis) opp med jevne mellomrom. Da får vi slutte å sammenligne oss de beste lagene, men med gjengen som står i faresonen hvert år. Og i den gruppen vil vi fortsatt være en stormakt!
Rød makt på Hansa

gladiporno

Lenge siden jeg har vært så sint etter et tap. Det betyr at man ikke er helt apatisk og godt vant med hjemmetap enda.

osoerli

Om dei 3 siste kampane skal representera ei slags form, altså 1 seier, 1 uavgjort, 1 tap.  Brann vinner då altså kvar 3. kamp, speler uavgjort kvar 3. kamp, og taper kvar 3. kamp.  Poenggjennomsnitttet blir då 1,33 i resterande kampar.  Føreset at denne formen vedvarer.  1,33 * 21 gjenståande kampar = 28 poeng.  Pluss dei 4 poenga samla til no, gir 32 poeng ved sesongslutt, som akkurat gir fornya tilhald i eliteserien.
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

Superjack

I mangel på så mye positivt med Brann. Å se Danmark gjorde at jeg igjen fikk tro på at fotball kan være spennende og inneholde gode prestasjoner.
Brannsupporter.

Spelaren

Det er en dag mindre til opprykket vårt.
Gå av.

krakra

June 23, 2021, 21:42:24 PM #1569 Last Edit: June 23, 2021, 21:45:03 PM by krakra
Med den rette treneren, så tror jeg Brann kan ha godt av et nedrykk. OBOS-ligaen er ikke så jævlig vanskelig. Og nei, vi så ikke sist hvor tøff den var. Det vi så sist er at uten struktur eller samhandling i det hele tatt, så vinner man ikke kamper selv om spillermaterialet er overlegent.

Så. Få inn rett trener. Trenger ikke være Røssland(selv om han bør være favoritten), men det bør være en som har sine styrker i det taktiske og i spillerutvikling.

fortune

Quote from: krakra on June 23, 2021, 21:42:24 PMMed den rette treneren, så tror jeg Brann kan ha godt av et nedrykk. OBOS-ligaen er ikke så jævlig vanskelig.

Nedrykk uten støtte fra onkel Trond betyr sannsynligvis salg av samtlige spillere med noen som helst verdi, ytterligere tiltak for å bli kvitt høytlønte spillere og reduksjon av kostnader knyttet til spillerutvikling, etc. Da blir OBOS fort ekstremt tøff..
First is first, second is nothing

krakra

Brann vil ha det suverent høyeste lønns- og overgangsbudsjettet i OBOS-ligaen, og trolig den klart beste stallen. Med en trener som vet hva han driver med, så kan vi rykke opp med en god del unggutter på laget.

fortune

Quote from: krakra on June 23, 2021, 22:07:33 PMBrann vil ha det suverent høyeste lønns- og overgangsbudsjettet i OBOS-ligaen, og trolig den klart beste stallen. Med en trener som vet hva han driver med, så kan vi rykke opp med en god del unggutter på laget.

Overgangsbudsjett? Vi blir nødt til å selge spillere bare for å dekke lønns-, anleggs- og rentekostnader.

Vi får ganske riktig høyere inntekter enn våre OBOS-konkurrenter, men vi har også en helt annen kostnadsbase, fortrinnsvis knyttet til kostnader som ikke kan kuttes over natten. Og det hjelper ikke å ha høyr lønnsbudsjett dersom pengene går til en ikke-presterende gjeng som akkurat endre på jumboplass i eliteserien.

Forrige gang vi var i OBOS endte årsresultater på -2,5 MNOK, til tross for at onkel Trond gav klubben 20 mill...
First is first, second is nothing

Superjack

Null positivt med Obos.

Det er positivt at det er Brannkamp i eliteserien i morgen.

21 Eliteseriekamper med Brann på TV igjen i 2021.
Det er positivt.
Brann kan ikke bli forbigått av noen lag denne runden. Det er også positivt.

Brannsupporter.

krakra

June 23, 2021, 23:26:10 PM #1574 Last Edit: June 23, 2021, 23:33:55 PM by krakra
Quote from: fortune on June 23, 2021, 22:22:54 PM
Quote from: krakra on June 23, 2021, 22:07:33 PMBrann vil ha det suverent høyeste lønns- og overgangsbudsjettet i OBOS-ligaen, og trolig den klart beste stallen. Med en trener som vet hva han driver med, så kan vi rykke opp med en god del unggutter på laget.

Overgangsbudsjett? Vi blir nødt til å selge spillere bare for å dekke lønns-, anleggs- og rentekostnader.

Vi får ganske riktig høyere inntekter enn våre OBOS-konkurrenter, men vi har også en helt annen kostnadsbase, fortrinnsvis knyttet til kostnader som ikke kan kuttes over natten. Og det hjelper ikke å ha høyr lønnsbudsjett dersom pengene går til en ikke-presterende gjeng som akkurat endre på jumboplass i eliteserien.

Forrige gang vi var i OBOS endte årsresultater på -2,5 MNOK, til tross for at onkel Trond gav klubben 20 mill...
vor mye ga Mohn og andre for å holde økonomien flytene i årene før OBOS-ligaen? I 2014 fikk Brann 21 millioner i ekstern støtte og gikk 1 million i pluss. I 2013 gikk man i null med 12 millioner i ekstern støtte.

Brann er i en  annen økonomisk situasjon i dag enn den gang. Bedre rustet for OBOS-ligaen. Brann solgte ikke akkurat unna i 2015. Badji og Vindheim ble solgt. Ellers var det mer opprydding som foregikk. Vrakgods gikk ut, så brukte man noen millioner på spillere inn. Skålevik, Heltne Nilsen, Vevatne, Kristiansen, Nouri, Acosta, Castro og Horwath ble annet hentet i løpet av 2015. Alle på en økonomisk hylle ingen ande OBOS-klubber kunne konkurrere med.

Nixon

Mindre inntekter og en usikker tilværelse i OBOS. Jeg kan ikke se hvordan det skal være bedre enn å beholde plassen. Det fordrer selvsagt at man ikke later at alt er bra når man beholder plassen, men gjør grep, kall det gjerne OBOS-grep,  for å ikke havne der igjen.
Rød makt på Hansa

fortune

Quote from: krakra on June 23, 2021, 23:26:10 PM
Quote from: fortune on June 23, 2021, 22:22:54 PM
Quote from: krakra on June 23, 2021, 22:07:33 PMBrann vil ha det suverent høyeste lønns- og overgangsbudsjettet i OBOS-ligaen, og trolig den klart beste stallen. Med en trener som vet hva han driver med, så kan vi rykke opp med en god del unggutter på laget.

Overgangsbudsjett? Vi blir nødt til å selge spillere bare for å dekke lønns-, anleggs- og rentekostnader.

Vi får ganske riktig høyere inntekter enn våre OBOS-konkurrenter, men vi har også en helt annen kostnadsbase, fortrinnsvis knyttet til kostnader som ikke kan kuttes over natten. Og det hjelper ikke å ha høyr lønnsbudsjett dersom pengene går til en ikke-presterende gjeng som akkurat endre på jumboplass i eliteserien.

Forrige gang vi var i OBOS endte årsresultater på -2,5 MNOK, til tross for at onkel Trond gav klubben 20 mill...
vor mye ga Mohn og andre for å holde økonomien flytene i årene før OBOS-ligaen? I 2014 fikk Brann 21 millioner i ekstern støtte og gikk 1 million i pluss. I 2013 gikk man i null med 12 millioner i ekstern støtte.

Brann er i en  annen økonomisk situasjon i dag enn den gang. Bedre rustet for OBOS-ligaen. Brann solgte ikke akkurat unna i 2015. Badji og Vindheim ble solgt. Ellers var det mer opprydding som foregikk. Vrakgods gikk ut, så brukte man noen millioner på spillere inn. Skålevik, Heltne Nilsen, Vevatne, Kristiansen, Nouri, Acosta, Castro og Horwath ble annet hentet i løpet av 2015. Alle på en økonomisk hylle ingen ande OBOS-klubber kunne konkurrere med.

Brann er i en annen økonomisk situasjon ja, men neppe bedre rustet for OBOS. Vi har lavere kostnader, men ikke noe overskudd, som betyr at vi har en mindre kostnadsbase å kutte i.

Uansett hvordan man vrir og vender på dette så betyr en OBOS-sesong et inntektstap på 25 millioner fra den ene sesongen til den neste (basert på regnskap 2014-2016). Dette må dekkes inn om man skal unngå konkurs.
First is first, second is nothing

Superjack

Kan ikke under noen omstendigheter se hvorfor diskusjoner om å rykke ned i Obos står i positivitetstråden.

Nedrykk er ALDRI positivt.
Brannsupporter.

krakra

Nedrykket var positivt sist. Både sportslig og økonomisk. Til tross for kuttene som måtte gjøres, så hadde man en handlekraft ingen annen OBOS-ligaklubb har. Det vil man neste år også. Man kan si at Brann kunne gjort de samme grepene uten å rykke ned, men det hadde ikke skjedd.

Noen ganger er det sunt med restart. Å surre rundt på nedre halvdel i flere år på rad er i alle fall ikke bedre enn å rykke ned en sesong.

Superjack

June 24, 2021, 12:12:15 PM #1579 Last Edit: June 24, 2021, 12:19:58 PM by Superjack
Quote from: krakra on June 24, 2021, 09:55:28 AMNoen ganger er det sunt med restart. Å surre rundt på nedre halvdel i flere år på rad er i alle fall ikke bedre enn å rykke ned en sesong.

Nei det er det ikke. Mye heller bunnlag i ES enn nedrykk.
Bunnlag i ES som holder seg garanterer ny sesong i ES, mye større inntekter og interresse.

Nedrykk garanterer ingenting annet enn lavere inntekter, spillersalg og enda mer rot.


Brannsupporter.

Larsendos

Det er ingenting som tilsier at vi må ha 30-35 poeng for å holde plassen. Stabæk og Sandefjord kan fint ende opp på 20-25 poeng begge to. Mjøndalen er også avhengig av at Gauseth holder seg skadefri for å ta de nødvendige poengene.

I høst får vi inn Myhre, Gerson etter hvert, Sane i form, og kanskje enda flere nye.

I dag er det 2 poeng opp til kvalikk. Det er kanskje 10 når vi er ferdig med kampene i juli, men det er uansett da vi skal ta poeng med en bedre og større stall enn den vi har tilgjengelig til kampene nå.

krakra

June 24, 2021, 13:38:45 PM #1581 Last Edit: June 24, 2021, 13:41:13 PM by krakra
Quote from: Superjack on June 24, 2021, 12:12:15 PM
Quote from: krakra on June 24, 2021, 09:55:28 AMNoen ganger er det sunt med restart. Å surre rundt på nedre halvdel i flere år på rad er i alle fall ikke bedre enn å rykke ned en sesong.

Nei det er det ikke. Mye heller bunnlag i ES enn nedrykk.
Bunnlag i ES som holder seg garanterer ny sesong i ES, mye større inntekter og interresse.

Nedrykk garanterer ingenting annet enn lavere inntekter, spillersalg og enda mer rot.Hva har inntektene å si hvis det ikke gir resultater? Brann nøt godt godt av forrige nedrykk. Det ga et momentum som ga to medaljer på fire sesonger etter nedrykket. Disse medaljene ville vi neppe tatt uten nedrykket. Viking kom også styrket ut av sitt nedrykk, og det ser ut som LSK har gjort det samme.

Problemet med å rote nede i bunnstriden er at det fører til stadige kortsiktige grep for å berge plassen. I tillegg tapper det laget for selvtillit og sementerer en tapermentalitet. Et nedrykk gir mulighet til å bygge selvtillit og mulighet til å bygge opp fra grunnen. Det sies jo stadig at det er så bra for unge spillere å ta en sesong i OBOS-ligaen og bygge erfaring og selvtillit før de skal ta steget opp til ES. Det samme gjelder ikke for et helt lag?

fortune

Quote from: krakra on June 24, 2021, 13:38:45 PM
Quote from: Superjack on June 24, 2021, 12:12:15 PM
Quote from: krakra on June 24, 2021, 09:55:28 AMNoen ganger er det sunt med restart. Å surre rundt på nedre halvdel i flere år på rad er i alle fall ikke bedre enn å rykke ned en sesong.

Nei det er det ikke. Mye heller bunnlag i ES enn nedrykk.
Bunnlag i ES som holder seg garanterer ny sesong i ES, mye større inntekter og interresse.

Nedrykk garanterer ingenting annet enn lavere inntekter, spillersalg og enda mer rot.Hva har inntektene å si hvis det ikke gir resultater? Brann nøt godt godt av forrige nedrykk. Det ga et momentum som ga to medaljer på fire sesonger etter nedrykket. Disse medaljene ville vi neppe tatt uten nedrykket. Viking kom også styrket ut av sitt nedrykk, og det ser ut som LSK har gjort det samme.

Problemet med å rote nede i bunnstriden er at det fører til stadige kortsiktige grep for å berge plassen. I tillegg tapper det laget for selvtillit og sementerer en tapermentalitet. Et nedrykk gir mulighet til å bygge selvtillit og mulighet til å bygge opp fra grunnen. Det sies jo stadig at det er så bra for unge spillere å ta en sesong i OBOS-ligaen og bygge erfaring og selvtillit før de skal ta steget opp til ES. Det samme gjelder ikke for et helt lag?

Branns nedrykk medførte først og fremst fokus på kortsiktighet, etablerte spillere og fullstendig rasering av klubbens talentarbeid. Heldigvis rykket vi opp (med veldig knapp margin), ellers hadde vi neppe hatt råd til videre satsning på det nivået. Kortsiktigheten gav oss også noen medaljer, men den har også plassert oss i den hengemyren vi nå befinner oss i.

Selvtillit og mulighet til å spille seg gode kan man sikkert få i OBOS, men ikke sikkert det hjelper dersom klubben samtidig opplever økonomisk ruin.

Viking kom tilsynelatende styrket ut av sin OBOS-tur, men dette skyldes i stor grad at investorer har tilført penger og at de solgte stadionnavnet for 15 mill. Neppe en sannsynlig løsning for vår del. LSK kjenner jeg for dårlig.
First is first, second is nothing

Finfin respons

Kan bli bortekamp i heimbygda neste år, for noen og enhver.
Kanskje.

Lasaron

Alternativ 1: Bale i sumpen i eliteserien i årevis.

Alternativ 2: Rykke ned for å bygge opp og bli god/best.


Jeg tror nok det er mer komplekst enn at det står mellom disse to.
Tren på langskudd

Nixon

Siden vi ikke har parallelle univers vet vi ikke hvordan det hadde gått dersom vi hadde slått Mjøndalen det året. En like forvirret Norling kunne blitt erstattet året etter slik han ble, og vi kunne hatt et enda bedre utgangspunkt med Nilsen i 2016. Ingen vet. Nedrykk kan gi en positiv boost, ingen tvil om det. Men det er fortsatt usikkert. Og selv om det skjedde sist, er det ingen garanti for at det skjer igjen. Så skal jeg velge, vil jeg beholde plassen ti av ti ganger.
Rød makt på Hansa

krakra

Quote from: fortune on June 24, 2021, 15:13:35 PM
Quote from: krakra on June 24, 2021, 13:38:45 PM
Quote from: Superjack on June 24, 2021, 12:12:15 PM
Quote from: krakra on June 24, 2021, 09:55:28 AMNoen ganger er det sunt med restart. Å surre rundt på nedre halvdel i flere år på rad er i alle fall ikke bedre enn å rykke ned en sesong.

Nei det er det ikke. Mye heller bunnlag i ES enn nedrykk.
Bunnlag i ES som holder seg garanterer ny sesong i ES, mye større inntekter og interresse.

Nedrykk garanterer ingenting annet enn lavere inntekter, spillersalg og enda mer rot.Hva har inntektene å si hvis det ikke gir resultater? Brann nøt godt godt av forrige nedrykk. Det ga et momentum som ga to medaljer på fire sesonger etter nedrykket. Disse medaljene ville vi neppe tatt uten nedrykket. Viking kom også styrket ut av sitt nedrykk, og det ser ut som LSK har gjort det samme.

Problemet med å rote nede i bunnstriden er at det fører til stadige kortsiktige grep for å berge plassen. I tillegg tapper det laget for selvtillit og sementerer en tapermentalitet. Et nedrykk gir mulighet til å bygge selvtillit og mulighet til å bygge opp fra grunnen. Det sies jo stadig at det er så bra for unge spillere å ta en sesong i OBOS-ligaen og bygge erfaring og selvtillit før de skal ta steget opp til ES. Det samme gjelder ikke for et helt lag?

Branns nedrykk medførte først og fremst fokus på kortsiktighet, etablerte spillere og fullstendig rasering av klubbens talentarbeid. Heldigvis rykket vi opp (med veldig knapp margin), ellers hadde vi neppe hatt råd til videre satsning på det nivået. Kortsiktigheten gav oss også noen medaljer, men den har også plassert oss i den hengemyren vi nå befinner oss i.

Selvtillit og mulighet til å spille seg gode kan man sikkert få i OBOS, men ikke sikkert det hjelper dersom klubben samtidig opplever økonomisk ruin.

Viking kom tilsynelatende styrket ut av sin OBOS-tur, men dette skyldes i stor grad at investorer har tilført penger og at de solgte stadionnavnet for 15 mill. Neppe en sannsynlig løsning for vår del. LSK kjenner jeg for dårlig.
Dette med økonomisk ruin er jo ingen realitet. Det ble ingen økonomisk ruin sist. At det medførte rasering av talentarbeidet: Hvilket talentarbeid? Brann har aldri vært noen talentklubb akkurat. At det ble ekstra ille under LAN er jeg enig i, men det har lite med nedrykket å gjøre. Man kunne benyttet det fantastiske utgangspunktet 2016-sesongen ga til å bygge opp et nytt og yngre lag. Det var ingenting i nedrykket som la noen hindring for det. Det var et strategisk valg man gjorde, som var feil.

Er man litt kjappere ute med å få inn noen som vet hva de driver med, så kan man få ungguttene inn allerede i en opprykkssesong. Som Viking gjorde.

krakra

June 24, 2021, 16:41:17 PM #1587 Last Edit: June 24, 2021, 16:47:19 PM by krakra
Quote from: Nixon on June 24, 2021, 16:35:46 PMSiden vi ikke har parallelle univers vet vi ikke hvordan det hadde gått dersom vi hadde slått Mjøndalen det året. En like forvirret Norling kunne blitt erstattet året etter slik han ble, og vi kunne hatt et enda bedre utgangspunkt med Nilsen i 2016. Ingen vet. Nedrykk kan gi en positiv boost, ingen tvil om det. Men det er fortsatt usikkert. Og selv om det skjedde sist, er det ingen garanti for at det skjer igjen. Så skal jeg velge, vil jeg beholde plassen ti av ti ganger.
Det er ingen garanti. Jeg har ikke slått noe fast. Jeg sier bare at det kan være positivt. Når det påstås at det ikke er noe positivt ved et nedrykk, så er det beviselig feil.

Treffer man på taktikk og stallsammensetting så skal det ikke være noe problem for Brann å rykke direkte opp fra OBOS-ligaen, selv med en del unge spillere på laget.

Jose Arrogantio

Quote from: fortune on June 24, 2021, 15:13:35 PM
Quote from: krakra on June 24, 2021, 13:38:45 PM
Quote from: Superjack on June 24, 2021, 12:12:15 PM
Quote from: krakra on June 24, 2021, 09:55:28 AMNoen ganger er det sunt med restart. Å surre rundt på nedre halvdel i flere år på rad er i alle fall ikke bedre enn å rykke ned en sesong.

Nei det er det ikke. Mye heller bunnlag i ES enn nedrykk.
Bunnlag i ES som holder seg garanterer ny sesong i ES, mye større inntekter og interresse.

Nedrykk garanterer ingenting annet enn lavere inntekter, spillersalg og enda mer rot.Hva har inntektene å si hvis det ikke gir resultater? Brann nøt godt godt av forrige nedrykk. Det ga et momentum som ga to medaljer på fire sesonger etter nedrykket. Disse medaljene ville vi neppe tatt uten nedrykket. Viking kom også styrket ut av sitt nedrykk, og det ser ut som LSK har gjort det samme.

Problemet med å rote nede i bunnstriden er at det fører til stadige kortsiktige grep for å berge plassen. I tillegg tapper det laget for selvtillit og sementerer en tapermentalitet. Et nedrykk gir mulighet til å bygge selvtillit og mulighet til å bygge opp fra grunnen. Det sies jo stadig at det er så bra for unge spillere å ta en sesong i OBOS-ligaen og bygge erfaring og selvtillit før de skal ta steget opp til ES. Det samme gjelder ikke for et helt lag?

Branns nedrykk medførte først og fremst fokus på kortsiktighet, etablerte spillere og fullstendig rasering av klubbens talentarbeid. Heldigvis rykket vi opp (med veldig knapp margin), ellers hadde vi neppe hatt råd til videre satsning på det nivået. Kortsiktigheten gav oss også noen medaljer, men den har også plassert oss i den hengemyren vi nå befinner oss i.

Selvtillit og mulighet til å spille seg gode kan man sikkert få i OBOS, men ikke sikkert det hjelper dersom klubben samtidig opplever økonomisk ruin.

Viking kom tilsynelatende styrket ut av sin OBOS-tur, men dette skyldes i stor grad at investorer har tilført penger og at de solgte stadionnavnet for 15 mill. Neppe en sannsynlig løsning for vår del. LSK kjenner jeg for dårlig.

Brann har vært kjennetegnet av kortsiktig tenking, fokus på etablerte spillere, og manglende talentarbeid siden lenge før nedrykket. Nedrykket medførte ikke noe annet enn at man gikk tilbake til normalen hva talentarbeid angår.

Larsendos

Under 48 timer til neste kamp.
Ingen kampttråd.
Vi leter bare etter syndebukker.

Opp med humøret og positiviteten for faen! La Kåre og gjengen ta seg av problemene.

Jose Arrogantio

Amerikanske tallknusere gir oss hele 48% sjanse til å overleve. Mye bedre enn fryktet.

https://projects.fivethirtyeight.com/soccer-predictions/eliteserien/

Bruiser

Kåre og Horneland kan ta hattane sine og gå.
Det er positivt det.

Klubber kan sparke treneren når resultata ikkje er gode nok.
Det er positivt det.

Ny trener-effekta har redda klubber frå nedrykk gong på gong.
Det er positivt det.

Det finnes trenera som kan gjere Brann til eit stabilt godt eliteserielag.
Det er positivt det.

Spelera kan få ein ny vår med nye impulser og ideer.
Det er positivt det.

Det er enklere å få tak i betre spelera ved å spele i Eliteserien.
Det er positivt det.

Og sist men ikkje minst:

Klubben kan i teorien vinne gull neste sesong ved å unngå nedrykk.
Det er positivt det.

 :)
Ein flokk sauer leda av ei løve vil alltid slå ein gjeng løver leda av ein sau

Spelaren

Siste fem kamper, er me bedre enn selveste.
Gå av.

Gulløl

Se tabellen. Brann på kvalik.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann


Superjack

Quote from: gladiporno on July 05, 2021, 21:21:45 PM
Quote from: Gulløl on July 05, 2021, 18:17:16 PMSe tabellen. Brann på kvalik.

Nei.

Ledet jo en stund mot KBK. Hvorfor Styret ikke sparker KI?

Men litt stilig, Brann har nå tapt mot alle lagene fra 1.-9. plass.
Brannsupporter.


gladiporno

Yours truly (41) er trolig i stand til å score på en eliteseriekeeper. Det trodde jeg ikke før jeg så det ynkelige skuddet til Mucolli gå i mål.

kabelmann

Når Sandviken blir Brann kan Bergen endelig ha et Brann-lag å være stolte av igjen.(Så får vi se om ikke damene bør spille på Stadion mens nedrykkslaget må spille på Stemmemyren)
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

Superjack

Quote from: kabelmann on July 11, 2021, 14:54:21 PMNår Sandviken blir Brann kan Bergen endelig ha et Brann-lag å være stolte av igjen.(Så får vi se om ikke damene bør spille på Stadion mens nedrykkslaget må spille på Stemmemyren)

Det bør de, og folket bør gå og se Brann Damer.
Brannsupporter.

Go Up