• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Overganger 2011

Started by BBB-Tony, May 07, 2008, 14:10:56 PM

0 Members and 15 Guests are viewing this topic.

Go Down

krøvel vellevold

Quote from: dudo on January 05, 2010, 04:53:08 AM
Siste nytt i sagaen om Hardball (BT): RBH sier de har fått nei av Hardball på forespørsler på finansiering av spillere, og legger igjen til at de selv ikke har overgangsmidler, og at de har begrensede midler på lønnsbudsjettet. Bjarne Berg repliserer at de har fått tilbud om å gå inn med en viss sum som Brann selv vil disponere, og at de har fått en liste med aktuelle navn, men siden det ikke er noen konkrete navn så er det uaktuelt for dem. Han viser også til at sist Brann kom med et konkret navn, så kjøpte Hardball Guastavino. Et aber er dog det dundrende underskuddet i år, som ikke øker tilliten. Det kommer også frem at entusiasmen og engasjementet har forsvunnet i Hardball på samme måte som resten av publikum, men han fastholder at det absolutt er mulig å bidra til noe om Brann kommer med et konkret navn. Til dette svarer RBH at det er aldeles supert om Hardball har forandret mening.

I mine øyne er dette litt vrient. Jeg ser helt klart at det ville vært best for Brann om man kunne fått en viss sum å disponere etter eget forgodtbefinnende på transfermarkedet. Ikke minst kunne dette forenklet prosessen om man hadde flere jern i ilden på én gang som alle konkurrerte om den samme plassen i stallen. Samtidig ser jeg også at Hardball gjerne vil vite hva de faktisk kommer til å bruke pengene på. Det jeg tror - og det er litt begrunnet i kommentaren om engasjement og entusiasme - er at Hardball er ute etter at det ryddes plass til en kanonsignéring i lønnsbudsjettet, så kan heller pengene deres sitte litt løst. Altså en ny Andresen-overgang. Ikke meg imot.

Det man definitivt kan si er at Brann og Hardball må forbedre kommunikasjonen seg imellom. Det sies mellom linjene at det finnes både penger, vilje og prospekter, og da bør det være mulig å snakke godt sammen for å finne en klassespiller til Brann, og en klasseinvestering til Hardball.


Dette beviser vel at Brann slett ikke har en så åpenbar fordel i kampen mot andre klubber, som det enkelte later til å tro. Ja, Hardball er der, men det blir veldig vanskelig å drive spillerjakt når man har kr 0 i rubrikken for spillerkjøp, og man aldri vet om Hardball vil være med og finansiere spillere klubben jakter på. Må være vanskelig å inngå forhandlinger med spillere og klubber, når du en uke senere kan få beskjed fra Hardball om at dette ikke er en spiller de ønsker å være med på å finansiere.
Legg ned hele klubben!

Huff

January 05, 2010, 08:01:23 AM #10801 Last Edit: January 05, 2010, 08:07:28 AM by Huff
Slik jeg tolker Bjarne Berg skulle det vel bare være for Bruun å si; vi vil ha midler til å kjøpe eksempelvis Tom Söderberg eler Erik Mjelde, og da enten få svaret- ja eller nei. Det som derimot ikke går, er å si vi vil ha midler til å hente en venstrebent midtbanespiller eller en midtstopper, da får klubben nei uansett. Enten lyger Berg, ellers bør det være fullt mulig for Bruun å ta en telefon dersom Brann har konkrete navn på blokken, men det er fullt mulig at forholdet mellom RBH og Hardball er såpass vanskelig at de ikke klarer å kommunisere skikkelig, slik ting presenteres i dagens bt kan det nesten virke som om RBH ikke forstår Hardball og Bt må inn å hjelpe gjennom en oppklarende atikkel -dette virker mildt sagt merkelig

Ser forøvrig også ut som om Hardballs støtte delvis er betinget av offensiv fin fotball, noe som kan sees som en kritikk av Steinar Nilsen -og forsåvidt også Bruun- fra Bergs side.

Så kommer dette med ''begrenset lønn'' inn. Hva betyr dette, hvis Brann kun kan betale en 500 000 i årslønn for en spiller er det vel relativt uinteressant hva Hardball vil bidra med mtp overgangssum, da får vi kun inn en middelmådighet uansett, evt et talent, det virker som Brann i utgangspunktet er på jakt etter en klassestopper.

pidre

Forstår forbannet godt at Hardball ikke gir RBH frie hender til å kjøpe hvem han vil!
Saludar a los monos!

Læreren

Quote from: Eivind on January 05, 2010, 00:13:33 AM
Spottet Martin Knudsen i byn i dag! Får RBH endelig ut fingen?


Knudsen er vel kontraktløs, men det er ikke dermed sagt at han bør resigneres fra våres side. På høyrevingen har vi Solli og Haugsdal. Resignerer Brann Knudsen, noe jeg tror de ikke gjør, viser de hvertfall hvor de vil med ungdomssatsingen...

Gulløl

Går ut fra at det som ble sagt til nrk.no 29.12.2009 gjelder fremdeles. Her er det snakk om en konkret spiller som vil til Brann og som både styreleder Eivind Kåre Lunde i Hardball, daglig leder Bjørn Dahl og Steinar Nilsen er positiv til. Begynner å lure alvorlig på om det er RBH som bremser/stopper alle prosesser rundt overganger før de er kommet i gang(?). Ut fra det media skriver ser det ut som RBH mangler kommunikasjon med sentrale personer i Hardball, sin egen sjef Bjørn Dahl og sin nærmeste underordnet Steinar Nilsen. Dette begynner å bli en stor skandale.

Klippet fra NRK:

Brann-trener Steinar Nilsen legger ikke skjul på at han ønsker seg Mjelde.

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/hordaland/sport_nrk_hordaland/brann/1.6925761
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Xminator

Quote from: Markmus on January 05, 2010, 00:55:57 AM
Hva skal vi med Martin Knudsen?


Erstatte Solli. Vi jobber tross alt hardt med å komme tilbake til 2003-nivå.

For meg virker det som Brann og Hardball ikke snakker spesielt godt sammen. Hva med å svelge en kamel og gi dem styreplassen de ønsker?

Eller stikker mistiliten til RBH dypere enn bare hos ett par av oss forumhelter? Uansett, når vi nå åpenbart ikke lenger kan hente spillere, så synest jeg vi kan rydde plass til ca 600 000 i lønnsbudsjettet for 2010 ved å sende RBH til NAV. Han er vanlig ansatt, og vanlig ansatte får av og til den beskjeden i nedgangstider.

Spelaren

Quote from: Xminator on January 05, 2010, 09:07:40 AM
Eller stikker mistiliten til RBH dypere enn bare hos ett par av oss forumhelter?


Man kan vel ut frå dagens artikkel anse Bergs utspel som eit godt stikk ja.
Gå av.

Brann_ruler

Quote from: Spelaren on January 05, 2010, 09:16:14 AM
Quote from: Xminator on January 05, 2010, 09:07:40 AM
Eller stikker mistiliten til RBH dypere enn bare hos ett par av oss forumhelter?


Man kan vel ut frå dagens artikkel anse Bergs utspel som eit godt stikk ja.


Denne artikkelen viser vel tydelig hvor sympatien og lojalitet til BT ligger. RBH er fredet. Hadde dette vært "avdekket" under andre omstendigheter hadde de korsfestet idioten som ikke følger med i timen. Men nå er overskriften "hardball har sagt nei". Kunne like gjerne vært: "Hardball ønsker å snu trenden, Brann ikke tilstede".

Gulløl

January 05, 2010, 09:32:55 AM #10808 Last Edit: January 05, 2010, 09:43:23 AM by Gulløl
Nå må du våkne opp Bjørn Dahl og ta grep ! Og hvor er styreleder Hans Brandtun oppe i denne galskapen ?
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Langhår

Hardball-artikkelen bekrefter i stor grad det inntrykket jeg har hatt lenge. Hardball har svært liten tillitt til det meste BruunH foretar seg. Det er et nytt regime på Stadion som mildt sagt ikke har imponert og Hardball er tydeligvis særdeles skeptisk til å dele ut noen blank sjekk til BruunH. Ingen har vel problemer med å skjønne akkurat det. Men fikk noengang Ludvigsen noen slik sjekk? Jeg har mine tvil. Mitt inntrykk er at også Ludvigsen søkte om midler til bestemte spillere og måtte argumentere (sammen med Mjelde) for hvorfor spilleren var essensiell for sportslig suksess. Makter ikke BruunH å gjøre det på samme måte?

Det virker som om det er seriøs kommunikasjonssvikt når de kan prate så totalt forbi hverandre. Og jeg må si at jeg igjen er rimelig oppgitt over BruunHs totale hjelpeløshet når det gjelder pressen. Hvorfor i helvete står dette i det hele tatt på trykk? Er BruunH så opptatt av å redde sitt eget skinn at han drar Hardball ut på dansegulvet for å skylde på dem? Det er utrolig pinlig både for Brann og BruunH personlig at de behandler en av sine støttespillere gjennom flere år på denne måten. Dette bidrar ikke til noe annet enn at forholdet mellom dem blir enda dårligere enn det åpenbart er. Er virkelig BruunH så barnslig at han er villig til å risikere det bare han kan fordele skylden vekk fra seg selv og over på dem som virkelig har vist vilje til satsing de siste sesongene? Det er ynkelig og frekt.

Jeg merker meg også at Hardball åpent sier at mangelen på optimisme og entusiasme rundt laget gjør det vanskeligere og investere i Brann. Hvor mange ganger påpekte ikke vi "forståsegpåere" og vi som ville "sette Brann økonomisk tilbake til 80 tallet" nettopp dette? Fra et entusiastisk lag med offensiv tankegang fra vaskehjelpen til direktøren er vi nå redusert til en middelmådighet. Dette gjennomsyrer alt i klubben. Toget gikk etter sesongen ifjor. Istedet for å satse for å tjene penger så valgte man sparekniven på det eneste "produktet" man lever av, fotballen. Og hvor brakte det oss? 20 mill i minus, ytterligere kutt i spillerstall, nedadgående interesse både fra media, publikum, sponsorer osv. Nå selges drakter og andre effekter til spottpris og skjerf deles gratis ut? Hvorfor det? Jo fordi ingen tok tak etter 2008 sesongen! Den økonomiske politikken på stadion har gravd oss ytterligere ned i gjørmen.

"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Huff

Merkelig dette med Mjeldesaken. Det virker som det mest sannsynlige er at Hardball ønsker seg Mjelde, mens RBH og co helst vil ha en stopper. Får vi ikke penger til noen stopper blir det Mjelde, med mindre vi finner en gratisstopper. Omskoleringen av Bakke betyr enten at vi ikke får inn noe som helst, eller at Brann begynner å innstille seg på enda en midtbanespiller; Mjelde.

Problemet her er uansett dette med ''begrensede lønnsmidler''. Hvis Brann nekter å frigi mer enn eksempelvis 500 000 kr til lønn, får vi verken Mjelde eller en etablert god stopper, for alt vi vet kan det være dette som hindrer en re-signering av Sigurdsson, i så fall kan evt Hardball gå inn med SOF eller en ''gave'' til Brann som sikrer at årets lønnsbudsjett går opp (neste sesong forsvinner uansett en haug med overbetalt daukjøtt).

Og dette med Martin Knudsen er jeg overhodet ikke bekymret for. Vi kommer ikke til å signere Knudsen, aldri i livet. Knudsen besøker trolig venner, i verste fall er han aktuell for løvene.

krøvel vellevold

At Hardball ikke casher ut et x antall millioner uansett hvem Brann kjøper, har ingenting med RBH å gjøre. Det har med videresalgspotensiale og slike ting å gjøre. Hardball vil først og fremst ha unge spillere som kan gi penger i kassen ved et videresalg.

Samtidig gjør dette at det er vanskelig for RBH å foreta seg noe i spillermarkedet. Han skal altså komme på bølgelengde med selgende klubb når det gjelder overgangssum, slik at Hardball skal vite hvor mye de må betale. Så skal Hardball-gjengen samles for å diskutere om dette er noe for dem, og så skal Brann eventuelt gi tilbakemelding til selgende klubb om at dette ikke blir noe av likevel. Hverken den aktuelle spilleren eller selgende klubb kan vel føle at forhandlinger med Brann har noe for seg, når de vet at overgangen utmerket kan gå i vasken selv om spilleren skulle bli enig med Brann om sin personlige kontrakt, OG at de to klubbene har blitt enige om en overgangssum.

Alternativt kan RBH bestemme seg for en spiller han går 100 % for, høre med Hardball om hvor langt de er villige til å strekke seg for denne spilleren, og så kontakte spiller og klubb. Men da må altså Brann kontakte Hardball om hver eneste spiller de måtte forsøke seg på. Får de ti avslag, har altså Hardball blitt oppringt og samlet for å diskutere ti ganger forgjeves. Dette gjør det jo også vanskelig å jobbe med flere alternativer samtidig.

Hardball er et forstyrrende og forsinkende element i forhold til det å kunne handle fritt på egenhånd. Dette er ikke kritikk av Hardball, for jeg forstår at de ikke vil gi et x antall mill fritt. De tenker business, og vil vurdere videresalgspotensialet. Men for Branns del er avhengigheten av Hardball lammende i spillerjakten. Enkelt oppsummert skal ikke Brann bare bli enige med spiller og selgende klubb, men de skal også bli enige med Hardball. Klart dette er en ulempe!

Derfor er det ikke bare å si at Brann kan kjøpe "hvem de vil", for Hardball tar regningen. Slik er det ikke.
Legg ned hele klubben!

Langhår

Quote from: krøvel vellevold on January 05, 2010, 10:27:05 AM
At Hardball ikke casher ut et x antall millioner uansett hvem Brann kjøper, har ingenting med RBH å gjøre. Det har med videresalgspotensiale og slike ting å gjøre. Hardball vil først og fremst ha unge spillere som kan gi penger i kassen ved et videresalg.

Samtidig gjør dette at det er vanskelig for RBH å foreta seg noe i spillermarkedet. Han skal altså komme på bølgelengde med selgende klubb når det gjelder overgangssum, slik at Hardball skal vite hvor mye de må betale. Så skal Hardball-gjengen samles for å diskutere om dette er noe for dem, og så skal Brann eventuelt gi tilbakemelding til selgende klubb om at dette ikke blir noe av likevel. Hverken den aktuelle spilleren eller selgende klubb kan vel føle at forhandlinger med Brann har noe for seg, når de vet at overgangen utmerket kan gå i vasken selv om spilleren skulle bli enig med Brann om sin personlige kontrakt, OG at de to klubbene har blitt enige om en overgangssum.

Alternativt kan RBH bestemme seg for en spiller han går 100 % for, høre med Hardball om hvor langt de er villige til å strekke seg for denne spilleren, og så kontakte spiller og klubb. Men da må altså Brann kontakte Hardball om hver eneste spiller de måtte forsøke seg på. Får de ti avslag, har altså Hardball blitt oppringt og samlet for å diskutere ti ganger forgjeves. Dette gjør det jo også vanskelig å jobbe med flere alternativer samtidig.

Hardball er et forstyrrende og forsinkende element i forhold til det å kunne handle fritt på egenhånd. Dette er ikke kritikk av Hardball, for jeg forstår at de ikke vil gi et x antall mill fritt. De tenker business, og vil vurdere videresalgspotensialet. Men for Branns del er avhengigheten av Hardball lammende i spillerjakten. Enkelt oppsummert skal ikke Brann bare bli enige med spiller og selgende klubb, men de skal også bli enige med Hardball. Klart dette er en ulempe!

Derfor er det ikke bare å si at Brann kan kjøpe "hvem de vil", for Hardball tar regningen. Slik er det ikke.


Blir ikke dette litt mye problematisering alà diskusjonen om Sportsdirektørens gjøren og laden i romjulen?

Hardball kan vel benytte seg av telefon og mail de også og trenger neppe å tromme sammen til møte for å avgjøre om vil trø til eller ei. De kan også utstede fullmakt til f.eks Bjarne Berg. Det finnes i det hele tatt en rekke måter dette kan løses på uten å måtte sende møteinnkalling, lage sakspapirer og samles i et lokale. Det hele kan sannsynligvis løses ved hjelp av en telefon/mail og en times tid.

Det greieste er vel om Brann er konkrete med hvilke spillere de ønsker og Hardball kan sette et tak på hvor mye de ønsker og bidra med til den og den eventuelle overgangen. Det burde ikke være altfor arbeidskrevende for noen av partene.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

Nixon

Det er klart at en tredjepart som Hardball kompliserer situasjonen. Men jeg kan ikke se at det er noen uoverstigelige hindrer heller. Ifølge Hardball gikk det helt smertefritt sist Brann kom med en konkret spiller. Og Brann burde etterhvert vite hvordan Hardball tenker, slik at de ikke kommer med ti spillere som Hardball sier nei til.
Rød makt på Hansa

Brann_ruler

Slik jeg forstår det er det sporsjefens ansvar å identifisere spillere som er god nok for å spille for brann. Etter en dialog med trener starter prosessen for å finne midler.

Skal eksterne midler benyttes må hardball forelegges et prospekt som de "tenner" på. Videre må sportsjefen gå internt å argumentere hvorfor det er nødvendig å prioritere driftsmidler for å sikre seg denne spilleren. Eksempelvis ville en signering av Reginussen gi en ny entusiasme, som kunne generert nye inntekter.

Ved å sitte på gjerdet og kun kikke på fjorårets regnskap blir dette en jævla passiv klubb. Krydre dette med ensidig pessimisme fra ledelsen på stadion så ligger det ikke akkurat tilrette for at brann skal øke inntektene i år. Og vi er inne i en negativ spiral.

Ser at molde har funnet en svensk U-23 spiller. De har vel ikke akkurat milliarder å handle for heller. Vi derimot finner ikke engang muligheter som hardball kunne vært villig til å ta en risiko på. Slik jeg leser artikkelen er det mulig å få midler ut av hardball, men da må "prospektet" vær gjennomarbeidet og overbevisende. At hardball var lunken til en skadeutsatt MM betyr ikke at de har sluttet å følge brann.¨

Det er passivt fra styret, daglig leder og sportssjefen. Og sportssjefen er ansvarlig for den sportslige utvikling. Dermed legger jeg hovedskylden på en RBH som ikke evner. Men daglig leder og styret er absolutt medansvarlig, da de heller ikke makter å finne/ omdisponere midler til å styrke laget.

(ps i disse negative tider får en trøste seg med at det kunne vært verre. FFK må være en av tippeligaens største krasjlandinger. Fattig trøst)

skuteviken

January 05, 2010, 11:18:54 AM #10815 Last Edit: January 05, 2010, 11:23:34 AM by skuteviken
Siden RBH er blitt tatt så hardt i forsvar så skal jeg heller si Brann. Kan ikke se hva forskjellen er nå i forhold til tidligere? En må legge frem prospekt til Hardball, og slik har det jo alltid vært. Har Brann 20-25 spillere på blokken, men de er egentlig ikke helt sikre på noen av de? Det er ikke uvanlig å peke seg ut noen transfermål. Hardball hadde gitt seg med dette for lenge siden viss målet hadde vært å tjene penger, men at pengene skal forvaltes bra og at det ikke skal skrives blankosjekk til de samme personene som har kjørt klubben med 20 millioner i underskudd er forståelig. Det handler da faktisk om at de som kommer med pengene skal få si hva de mener og at de har et hjerte i Brann.

Når alt koker ned så er det en fyr som sitter med ansvaret her, som skal sørge for dialogen. Det er for meg og helt LATTERLIG at det skal kjøres dialog i avisen på denne måten. "Hardball vil ikke hjelpe" "Vi vil hjelpe". Som Langhår skriver så trengte ikke RBH invitere Hardball til dans i BT. Og en kan nesten spørre seg om dette er første gang Brann får hjelp og ikke kjenner til hvordan det er gjort tidligere? En annen ting er om de kjenner disse alternativene de har på blokken godt nok siden dialogen er så dårlig.

EDIT: Ser innlegget over går på mye av det samme og er helt enig.
Mange ville drept for å få denne jobben. - Mons Ivar Mjelde

pidre

Quote from: krøvel vellevold on January 05, 2010, 10:27:05 AM
Hardball er et forstyrrende og forsinkende element i forhold til det å kunne handle fritt på egenhånd. Dette er ikke kritikk av Hardball, for jeg forstår at de ikke vil gi et x antall mill fritt. De tenker business, og vil vurdere videresalgspotensialet. Men for Branns del er avhengigheten av Hardball lammende i spillerjakten.


Ja, dette kan stemme, for RBH virket jo fullstendig lammet. Seriøst, kan ikke se at Hardball er noe annet enn positivt, og at det gir RBH muligheter for å finansiere spillerkjøp som de fleste andre klubber i Norge bare kan drømme om.
Saludar a los monos!

skuteviken

Quote from: pidre on January 05, 2010, 11:28:27 AM
Quote from: krøvel vellevold on January 05, 2010, 10:27:05 AM
Hardball er et forstyrrende og forsinkende element i forhold til det å kunne handle fritt på egenhånd. Dette er ikke kritikk av Hardball, for jeg forstår at de ikke vil gi et x antall mill fritt. De tenker business, og vil vurdere videresalgspotensialet. Men for Branns del er avhengigheten av Hardball lammende i spillerjakten.


Ja, dette kan stemme, for RBH virket jo fullstendig lammet. Seriøst, kan ikke se at Hardball er noe annet enn positivt, og at det gir RBH muligheter for å finansiere spillerkjøp som de fleste andre klubber i Norge bare kan drømme om.
Mange ville drept for å få denne jobben. - Mons Ivar Mjelde

Tom C

Selv om jeg selvfølgelig også av og til skulle ønske at Brann fikk tak i noen spennende nye spillere som vil heve laget, så tror jeg faktisk at det faktisk kan være sunt for Sk Brann å måtte klare seg uten nye "stjerner" hver sesong. Da tvinges kanskje den sportslige ledelsen til å tenke litt mer langsiktig og kanskje vektlegge talentutvikling både internt i Brann og regionen forøvrig.

Har irritert meg i lang tid over at vi foran hver sesong er så forferdelig avhengig av å kjøpe inn en eller annen spiller som da mer eller mindre på egenhånd skal være forskjellen på en middelmådig sesong eller gull.

Dette er en perfekt sesong til å gi sjansen til noen av ungdommene i Brann, samtidig som vi skal ha nok av squadplayers med kvaliteter til å unngå noen katastrofesesong. Hvis vi i tillegg får beholde Husekleppen litt lenger, så blir det nok fremdeles gøy å gå på stadion.
Aldri mer Obos....

storB

Får meg ikke til å kaste meg på disse dommedagsprofetiene. Husker stemningen var tilsvarende før 07 sesongen. Fotball inneholder såpass mange variabler at skulle feks amankwah storspille og mjelde skulle bli kjøpt inn og prestere fra dag 1 så ser ting plutselig mye lysere ut.
"Ojo er en stor mann, og idag spillte han mot to kvinnfolk" Mjelde etter RBK kampen.

pidre

Quote from: storB on January 05, 2010, 12:48:49 PM
Får meg ikke til å kaste meg på disse dommedagsprofetiene. Husker stemningen var tilsvarende før 07 sesongen. Fotball inneholder såpass mange variabler at skulle feks amankwah storspille og mjelde skulle bli kjøpt inn og prestere fra dag 1 så ser ting plutselig mye lysere ut.


Ja, er nok flere som satser på at noe slikt skal skje...
Saludar a los monos!

Belfort

Quote from: Tom C on January 05, 2010, 12:42:46 PM
Dette er en perfekt sesong til å gi sjansen til noen av ungdommene i Brann, samtidig som vi skal ha nok av squadplayers med kvaliteter til å unngå noen katastrofesesong. Hvis vi i tillegg får beholde Husekleppen litt lenger, så blir det nok fremdeles gøy å gå på stadion.


Det samme sa man før 91 og 02 sesongen,husker du hvordan det gikk? En klubb som Brann kan aldri "stole" på at talentene er det som skal gjøre jobben. Talentene skal komme på toppen av et allerede velfungerende maskineri.

storB

Quote from: Belfort on January 05, 2010, 13:02:57 PM
Quote from: Tom C on January 05, 2010, 12:42:46 PM
Dette er en perfekt sesong til å gi sjansen til noen av ungdommene i Brann, samtidig som vi skal ha nok av squadplayers med kvaliteter til å unngå noen katastrofesesong. Hvis vi i tillegg får beholde Husekleppen litt lenger, så blir det nok fremdeles gøy å gå på stadion.


Det samme sa man før 91 og 02 sesongen,husker du hvordan det gikk? En klubb som Brann kan aldri "stole" på at talentene er det som skal gjøre jobben. Talentene skal komme på toppen av et allerede velfungerende maskineri.


Talentene vil aldri kunne være stabile fra dag 1, og får de 3 minutter her og 7 minutter der, så tar utviklingen lengre tid ala Huseklepp. Ser en til RBK så husker en jo at Tettey/Skjelbreid var fryktelig ujevn i begynnelsen. Men da de fortsatte å få tillit, så fikk de ett stabilt høyt prestajonsnivå.

En vil jo gjerne gjøre lurt i å ikke hive innpå elleve ungutter!!! som skal spille samtlige minutter, men i Branns situasjon så faller vell fremdeles Jaiteh og Amankwa inn i den kategorien som trenger tillitt for å prestere. Når det gjelder haugsdal/Møvik så må de fremdeles benytte seg av sjansene de får, men presterer de f.eks jevnt med D.Nielsen så er det jo helt klart mest gunstig å satse på de kontra Nielsen.   
"Ojo er en stor mann, og idag spillte han mot to kvinnfolk" Mjelde etter RBK kampen.

krøvel vellevold

Quote from: Langhår on January 05, 2010, 10:57:44 AM
Quote from: krøvel vellevold on January 05, 2010, 10:27:05 AM
At Hardball ikke casher ut et x antall millioner uansett hvem Brann kjøper, har ingenting med RBH å gjøre. Det har med videresalgspotensiale og slike ting å gjøre. Hardball vil først og fremst ha unge spillere som kan gi penger i kassen ved et videresalg.

Samtidig gjør dette at det er vanskelig for RBH å foreta seg noe i spillermarkedet. Han skal altså komme på bølgelengde med selgende klubb når det gjelder overgangssum, slik at Hardball skal vite hvor mye de må betale. Så skal Hardball-gjengen samles for å diskutere om dette er noe for dem, og så skal Brann eventuelt gi tilbakemelding til selgende klubb om at dette ikke blir noe av likevel. Hverken den aktuelle spilleren eller selgende klubb kan vel føle at forhandlinger med Brann har noe for seg, når de vet at overgangen utmerket kan gå i vasken selv om spilleren skulle bli enig med Brann om sin personlige kontrakt, OG at de to klubbene har blitt enige om en overgangssum.

Alternativt kan RBH bestemme seg for en spiller han går 100 % for, høre med Hardball om hvor langt de er villige til å strekke seg for denne spilleren, og så kontakte spiller og klubb. Men da må altså Brann kontakte Hardball om hver eneste spiller de måtte forsøke seg på. Får de ti avslag, har altså Hardball blitt oppringt og samlet for å diskutere ti ganger forgjeves. Dette gjør det jo også vanskelig å jobbe med flere alternativer samtidig.

Hardball er et forstyrrende og forsinkende element i forhold til det å kunne handle fritt på egenhånd. Dette er ikke kritikk av Hardball, for jeg forstår at de ikke vil gi et x antall mill fritt. De tenker business, og vil vurdere videresalgspotensialet. Men for Branns del er avhengigheten av Hardball lammende i spillerjakten. Enkelt oppsummert skal ikke Brann bare bli enige med spiller og selgende klubb, men de skal også bli enige med Hardball. Klart dette er en ulempe!

Derfor er det ikke bare å si at Brann kan kjøpe "hvem de vil", for Hardball tar regningen. Slik er det ikke.


Blir ikke dette litt mye problematisering alà diskusjonen om Sportsdirektørens gjøren og laden i romjulen?

Hardball kan vel benytte seg av telefon og mail de også og trenger neppe å tromme sammen til møte for å avgjøre om vil trø til eller ei. De kan også utstede fullmakt til f.eks Bjarne Berg. Det finnes i det hele tatt en rekke måter dette kan løses på uten å måtte sende møteinnkalling, lage sakspapirer og samles i et lokale. Det hele kan sannsynligvis løses ved hjelp av en telefon/mail og en times tid.

Det greieste er vel om Brann er konkrete med hvilke spillere de ønsker og Hardball kan sette et tak på hvor mye de ønsker og bidra med til den og den eventuelle overgangen. Det burde ikke være altfor arbeidskrevende for noen av partene.



Jeg sier ikke at de trenger å møtes fysisk. Men de er altså en del folk, og de må ha tid og mulighet til å ha et telefonmøte der de diskuterer. Det er på ingen måte uoverstigelig- de har tross alt gjort dette en del ganger før, men det er jo helt klart en forsinkende og forstyrrende del.

Når det gjelder det om at RBH kan forelegge Hardball en liste, og så kan Hardball fortelle hvilke spillere de vil gå for - og hvor mye de eventuelt vil betale, så er det vel det RBH har gjort? Var det  ikke slik at Brann la frem en liste over mange navn, men at Berg ville ha det mer konkret? Tror nok også Hardball-folkene har andre ting å ta seg til enn å vurdere verdien av en masse spillere - hvorav 90 % aldri vil bli kjøpt. Tross alt er ikke Hardball arbeidsplassen til Hardball-folkene.

Legg ned hele klubben!

storB

January 05, 2010, 13:54:59 PM #10824 Last Edit: January 05, 2010, 13:57:15 PM by storB
Quote from: krøvel vellevold on January 05, 2010, 13:14:03 PM
Tross alt er ikke Hardball arbeidsplassen til Hardball-folkene.


De spekulerer jo i en mulig videresalgsgevinst, så en viss profitt har de nok for øyet, jf kun satse på unge spillere.
"Ojo er en stor mann, og idag spillte han mot to kvinnfolk" Mjelde etter RBK kampen.

nero

January 05, 2010, 14:02:50 PM #10825 Last Edit: January 05, 2010, 15:25:31 PM by nero
BTs vinkling er pinlig. De har ikke fått nei til spillerkjøp fra Hardball, de har fått nei til en blankosjekk fra Hardball. Det er to forskjellige ting. Så sent som i august la jo Hardball penger på bordet for Guastavino.



og fra BA:





Vet ikke hvor mye det skyldes BTs vinkling, men RBH framstår som at han sutrer over ikke å få en blankofullmakt til å hente spillere, uten å måtte være ansvarlig ovenfor Hardball som tross alt betaler for moroa. Hvis det er en aktør  RBH burde sørge for å ha et godt forhold til så er det Hardball. Greit at det har sine sider å være "i lommen" på private investorer, men alternativet er fortsatt sportslig nedtur. Det tror jeg ikke Brann tåler.
Lions led by donkeys.

Xminator

Det kan jo virke som det er RBH og Branns vinkling de kjører. For siste avsnitt i BT er ikke akkurat noen invitasjon fra Brann til videre samtaler. Jeg oppfatter her RBH og Brann som særdeles arrogante når de skulle ligget på sine knær og takket for hver krone.

Tom C

Quote from: Belfort on January 05, 2010, 13:02:57 PM
Quote from: Tom C on January 05, 2010, 12:42:46 PM
Dette er en perfekt sesong til å gi sjansen til noen av ungdommene i Brann, samtidig som vi skal ha nok av squadplayers med kvaliteter til å unngå noen katastrofesesong. Hvis vi i tillegg får beholde Husekleppen litt lenger, så blir det nok fremdeles gøy å gå på stadion.


Det samme sa man før 91 og 02 sesongen,husker du hvordan det gikk? En klubb som Brann kan aldri "stole" på at talentene er det som skal gjøre jobben. Talentene skal komme på toppen av et allerede velfungerende maskineri.
Aldri mer Obos....

Henki

Quote from: Langhår on January 05, 2010, 09:34:00 AM


Jeg merker meg også at Hardball åpent sier at mangelen på optimisme og entusiasme rundt laget gjør det vanskeligere og investere i Brann. Hvor mange ganger påpekte ikke vi "forståsegpåere" og vi som ville "sette Brann økonomisk tilbake til 80 tallet" nettopp dette? Fra et entusiastisk lag med offensiv tankegang fra vaskehjelpen til direktøren er vi nå redusert til en middelmådighet. Dette gjennomsyrer alt i klubben. Toget gikk etter sesongen ifjor. Istedet for å satse for å tjene penger så valgte man sparekniven på det eneste "produktet" man lever av, fotballen. Og hvor brakte det oss? 20 mill i minus, ytterligere kutt i spillerstall, nedadgående interesse både fra media, publikum, sponsorer osv.


Toget gikk etter sesongen 2007, og der var ikke Brann med, selv om de sto fremst på perongen. Jobben som ble gjort etter seriegullet er en gedigen skandale, og vitner om en organisasjon som var mett og fornøyd og ikke interessert i å bli bedre. Høsten 2007 kunne Brann antageligvis ha bedt om hva som helst fra byens næringsliv. Man kunne ha hentet inn to-tre, kanskje fire etablerte og gode spillere man kjente til fra før og som man visste at holdt Tippeliganivå. I stedet valgte man å bruke 10 millioner på en spiller jeg nekter å tro at de hadde sett på forhånd, og som ikke passet inn i Brann sin måte å spille på i det hele tatt, og en back fra Australia, fordi man av en eller annen grunn trodde at australske spillere har gjort det bra i Brann før. I tillegg til en spiller som floppet på nivå tre i England, og som ellers bare hadde en halv god sesong i Tippeligaen å vise til.
Resultatet var et sportslig mageplask som igjen resulterte i en gedigen økonomisk nedtur.

Høsten 2008 hadde Brann muligheten til å kvalifisere seg til Champions League, men var i realiteten sjanseløs før kvaliken var begynnt grunnet en forferdelig pinglete og feilslått sportslig satsing. Istedetfor å gjøre en god sesong der man tok medalje, muligens et nytt gull, og kanskje kvalifisere seg til CL, og dermed tjene gode penger, skuslet Brann bort det beste utgangspunktet de noensinne har hatt.

To år senere sitter man igjen med en totalt ubalansert spillerstall og tyve millioner minus rett i trynet, noe som igjen gjør videre sportslig satsing svært vanskelig.
Og den som har sittet med det øverste sportslige ansvaret i denne perioden hvor alt har rast sammen er Roald Bruun Hansen.
Ballen skal fremover!

Xminator

January 05, 2010, 15:24:47 PM #10829 Last Edit: January 05, 2010, 15:34:04 PM by Xminator
Har vi nok kvalitetsspillere? Har vi de riktige talentene? Jeg mener svaret er nei på begge de to spørsmålene.

Jeg kan heller ikke skjønne hvorfor det skal være så vanskelig for Brann å forhandle frem en pris på en enkeltspiller for så å legge saken frem for Hardball. Det kan umulig være slik at selgende klubb forlanger bankgaranti for å i det hele tatt snakke med Brann...

Denne saken har garantert flere sider enn de som skrives i avisen. Og jeg kan ikke skjønne hvorfor Brann skal ut i avisen med dette i utgangspunktet og skyve Hardball foran seg som unnskyldning for å ikke fornye stallen.

Og til slutt, når nå sekken er tom og man må innse at man ikke kan hente kvalitet, hvorfor kryr det da ikke av prøvespillere på Branntreningene? Hvorfor prøver man ikke risikoprosjektene i ett par treningskamper, og tar noen sjanser i de posisjonene vi trenger backup på? Jeg tenker først og fremst på de to venstrekantene våre (og mener fortsatt det var en tabbe å ikke prøve denne brasilianeren på en ettårskontrakt - eller for den del få skaffet Addo), og også på en litt anderledes spisstype.

I tillegg er 11 av 21 Brannspillere kontraktsløse neste år. Av disse er det strengt tatt bare 3 eller 4 det er verdt å bruke tid på å få med videre (Huseklepp, Solli, PVM og Yaw - forutsatt at Yaw faktisk har nivået...) Det åpner 7 eller 8 lønnsposter, noen til dels betydelige fra 2011. Dette er penger man burde kunne se over mer enn ett år og bruke av allerede nå. Og dermed erstattet de 7-8 spillerene med mer fremtidsrettede og varierte spillere allerede nå. Som en ekstra bonus er det ikke umulig ett par tre av dem kunne tenkt seg å gå ned i lønn for å bytte klubb og spille ball.

nero

Vi la vel inn konkrete bud på Reginiussen og Moldskred og, eller husker jeg helt feil? De pengene må jo ha kommet fra Hardball de også?
Lions led by donkeys.

Tom C

Quote from: nero on January 05, 2010, 14:02:50 PM
Vet ikke hvor mye det skyldes BTs vinkling, men RBH framstår som at han sutrer over ikke å få en blankofullmakt til å hente spillere, uten å være ansvarlig ovenfor Hardball som tross alt betaler for moroa. Hvis det er en aktør  RBH burde sørge for å ha et godt forhold til så er det Hardball. Greit at det har sine sider å være "i lommen" på private investorer, men alternativet er fortsatt sportslig nedtur. Det tror jeg ikke Brann tåler.


Når jeg ser på den spillerstallen Brann har selv etter at Sigurdsson forsvinner, så klarer jeg ikke helt å se at dette ender med katastrofe selv om vi ikke får inn noen stjernesigneringer. Greit, kanskje har vi hatt bedre dekning før, men jeg synes allikevel at vi har en bra første11'er. Kan jo seff hende at jeg ikke er helt nøytral...

Har vi litt flaks med å unngå skader sånn som Stabæk gjorde i 2008, så  kan vi fint få et bra resultat i den kommende sesongen. Tror det er mange av de som har skuffet litt eller vært litt ustabil, som kommer til å heve seg fremover. Og talentene er der, bare de får nok matching. Dukker garantert opp en ny Huseklepp, som forøvrig også hadde en ganske lang vei å gå før potensialet ble utløst...
Aldri mer Obos....

nero

January 05, 2010, 15:42:32 PM #10832 Last Edit: January 05, 2010, 16:07:09 PM by nero
Quote from: Tom C on January 05, 2010, 15:29:04 PM
Dukker garantert opp en ny Huseklepp, som forøvrig også hadde en ganske lang vei å gå før potensialet ble utløst...



"Dukker garantert opp en ny Huseklepp"??
Ja, ja, godt at noen holder optimismen ved like her inne...
Lions led by donkeys.

Xminator

Hvor mange spillere på nivået til Huseklepp har det dukket opp i Brann de siste 40 årene?

Vi er ett Husekleppsalg fra en katastrofe. Med mindre ett par skader på venstresiden og ett gyngende Brannforsvar kommer oss i forkjøpet.

Vi er i beste fall på samme nivå som i fjor. Forutsatt at ingen av de andre lagene forsterker. Nå virker det som om VIF og Viking har planer om å gjøre det bedre enn i fjor, Henning Berg har fått ett år med LSK og kan fort heve det laget kraftig også. Ett av opprykkslagene vil av erfaring hevde seg over det nivået Brann hadde i fjor.

Det er ikke dermed sagt at vi VIL floppe. Jeg ser også en stamme i laget som kan vinne enhver fotballkamp. Solli og PVM med 30 kamper fra start og vi har ett godt utgangspunkt der. En skadefri Opdal i 30 kamper. En Bakke som tar stopperplassen med storm og en Yaw som tar ett steg i utviklingen sin. Sævarsson får tillit på høyrebacken og Holmvik faktisk senker skuldrene og blir en stabil venstreback. Jaiteh og Austin får utvikle spillet sitt, Jaiteh som defensivt anker og Austin med offensiv frihet som i 2008. Og Guastavino og Huseklepp får utvikle samarbeidet seg imellom utover vinteren. Kapasiteten ligger der, men det er litt for mange spillere som må heve seg. Det er også spillere som krever ett spesielt kampmønster som jo ikke motstander nødvendigvis vil være med på. Og bak dem så er det for tynt og feil spillertyper til å demme opp for skader og karantener.

Huff

January 05, 2010, 16:01:23 PM #10834 Last Edit: January 05, 2010, 16:03:11 PM by Huff
Quote from: nero on January 05, 2010, 15:42:32 PM
"Dukker garantert opp en ny Huseklepp"??
Ja, ja, godt at noen holder optimismen ved like her inne...


Garantert opp en Huseklepp!? Jeg har fulgt Brann tett siden 98, og var for første gang på stadion i 89. I løpet av den tiden (og da tenker jeg på 89, ikke 98) har det ikke dukket opp noe i nærheten av en Klepp. Det har kommet en bergensk klassespiller fra lavere divisjoner; Storvik, men han gikk til Viging, og vi har hatt en virkelig bergensk klassespiller i Brann; POL, men han hadde allerede erfaring fra TL med Fyllingen. Begge disse dukket dessute opp for en omtrent 20 år siden. Ellers er det vel bare Lundekvam som har holdt internasjonal klasse, fyren dukket opp for 15 år siden. Siden da har vi fått opp et fåtall gode spillere; Guntveit, Hanstveit, Opdal. Disse ble regnet som stoore talenter, virkelig store og gjorde det vel meget godt på aldersbestemte landslag, de har riktignok aldtri vært i nærhetn av Klepp. De vi har nå er vel ikke engang på benken på de aldersbestemte landslagene, med unntak av 95 årgangen, småttunger som pdd er rundt 34cm høye og veier omkring 800 gram.

Slik jeg ser det er det umulig at det dukker opp en Klepp neste sesong. Amankwah og Hansen kan vi håpe på at gjør det bra. Vi kan håpe på at M.Møvik Næs og Haugsdal holder lavt TL nivå allerede neste sesong, og hadde vi hatt M.C Moldskred kunne vi håpt på en sensasjon. Sannsynligvis viser C.H seg som ok, mens Amankwah viser spennende potensiale, noen Klepp fpr vi med all sannsynlighet neppe se, med miondre noen viser en helt vanvittig forutvikling i vinter.

Det er all grunn til å svartmale per i dag. Vi står ikke på noen som helst måte i fare for å rykke ned neste sesong, men ingenting tyder på toppkamp og det er umulig å begeistre med et lag fullt av fremtidige pensjonister og bosmanspillere. Vi har et gammelg grått og kjedelig lag uten talenter, og vi er ikke engang gode nok til at vi kan forvente toppkamp. Foruten ett drabelig unntak består laget av relativt kjedelige spillertyper, gammel middelmådig gråstein.  

Tom C

Bare for å presisere; Jeg mente ikke at det nødvendigvis dukker opp en ny huseklepp i 2010. Mente bare at dersom vi begynner å matche talentene våre på øverste nivå, så kommer det til å komme en ny klassespiller fra Bergen før eller senere...

Må jo nesten ha troen på at lynet kan slå ned to ganger samme plass...  ;)
Aldri mer Obos....


krøvel vellevold

Quote from: Xminator on January 05, 2010, 15:24:47 PM

Jeg kan heller ikke skjønne hvorfor det skal være så vanskelig for Brann å forhandle frem en pris på en enkeltspiller for så å legge saken frem for Hardball. Det kan umulig være slik at selgende klubb forlanger bankgaranti for å i det hele tatt snakke med Brann...


Saken er at det kan bli mye bortkastet arbeid. Spilleren må være interessert, de må bli enige med selgende klubb om en pris, og LIKEVEL er det en god mulighet for at det ikke blir noe av. Hardballs forventninger om videresalgsgevinst gjør det jo også vanskelig å få tak i etablerte spillere som gjerne ikke er et salgsobjekt om 3 år.
Legg ned hele klubben!

dudo

Quote from: krøvel vellevold on January 05, 2010, 06:58:44 AMDette beviser vel at Brann slett ikke har en så åpenbar fordel i kampen mot andre klubber, som det enkelte later til å tro. Ja, Hardball er der, men det blir veldig vanskelig å drive spillerjakt når man har kr 0 i rubrikken for spillerkjøp, og man aldri vet om Hardball vil være med og finansiere spillere klubben jakter på. Må være vanskelig å inngå forhandlinger med spillere og klubber, når du en uke senere kan få beskjed fra Hardball om at dette ikke er en spiller de ønsker å være med på å finansiere.


Eller man kan høre med Hardball først. Faktisk kan man komme med en liste slik man allerede har gjort og be dem plukke ut ett eller flere navn de kunne tenke seg å være med på, i prioritert rekkefølge. Det er gjerne litt mer arbeid, men innbyr også til mer tillit og en tro på at Brann faktisk vet hva de driver med og vil ha.

Jeg vil ikke legge skylden på en bestemt part her. Jeg vil legge den på begge to, selv om det til syvende og sist såklart er i Branns interesse å bli best mulig.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

krøvel vellevold

Quote from: dudo on January 05, 2010, 16:56:28 PM
Quote from: krøvel vellevold on January 05, 2010, 06:58:44 AMDette beviser vel at Brann slett ikke har en så åpenbar fordel i kampen mot andre klubber, som det enkelte later til å tro. Ja, Hardball er der, men det blir veldig vanskelig å drive spillerjakt når man har kr 0 i rubrikken for spillerkjøp, og man aldri vet om Hardball vil være med og finansiere spillere klubben jakter på. Må være vanskelig å inngå forhandlinger med spillere og klubber, når du en uke senere kan få beskjed fra Hardball om at dette ikke er en spiller de ønsker å være med på å finansiere.


Eller man kan høre med Hardball først. Faktisk kan man komme med en liste slik man allerede har gjort og be dem plukke ut ett eller flere navn de kunne tenke seg å være med på, i prioritert rekkefølge. Det er gjerne litt mer arbeid, men innbyr også til mer tillit og en tro på at Brann faktisk vet hva de driver med og vil ha.


Men var det ikke akkurat dette med lang liste som var problemet? Og som jeg har sagt før: Hardball-folkene har sikkert andre ting å gjøre enn å kartlegge ferdigheter, verdi og videresalgspotensiale for en drøss med folk på en liste - hvorav bare noen få til slutt vil bli aktuelle.

Uansett er det jo et tankekors at det faktisk er Hardball som bestemmer hvem Brann skal kjøpe eller ikke. Spesielt bekymringsverdig er jo det når Brann og Hardball også har to ulike interesser. Brann vil ha forsterkninger, Hardball vil ha spillere med videresalgspotensiale. Eller sagt litt forenklet: Brann vil ha Helstad som fast spiss, Hardball vil ha en lovende 19-åring som fast spiss.
Legg ned hele klubben!

skuteviken

Hardball må bare ha noe de kan gå for, Guastavino er et eksempel på dette, ellers så gjentar jeg at dette har vært prosedyren i alle år.. Men nå er jo Brann og RBH tatt i forsvar her så da må vi vel nyansere og dempe kritikken litt.
Mange ville drept for å få denne jobben. - Mons Ivar Mjelde

dudo

Quote from: krøvel vellevold on January 05, 2010, 17:10:16 PM
Men var det ikke akkurat dette med lang liste som var problemet? Og som jeg har sagt før: Hardball-folkene har sikkert andre ting å gjøre enn å kartlegge ferdigheter, verdi og videresalgspotensiale for en drøss med folk på en liste - hvorav bare noen få til slutt vil bli aktuelle.

Uansett er det jo et tankekors at det faktisk er Hardball som bestemmer hvem Brann skal kjøpe eller ikke. Spesielt bekymringsverdig er jo det når Brann og Hardball også har to ulike interesser. Brann vil ha forsterkninger, Hardball vil ha spillere med videresalgspotensiale. Eller sagt litt forenklet: Brann vil ha Helstad som fast spiss, Hardball vil ha en lovende 19-åring som fast spiss.


Ikke lang liste som i en papirlapp med noen navn på. En liste som i en mappe pr spiller, med en forklaring til hver enkelt spiller hvorfor man vil ha akkurat den spilleren på den plassen, og hva man forventer. Og så videre. Og kronargumentet: I prioritert rekkefølge.

Og Helstad - 19-åring-argumentet er så oppkonstruert at det ikke er vits i å diskutere en gang. Ironisk nok tror jeg Helstad kunne vært den eneste eldre spilleren Hardball kunne vært interessert i å være med på å hente. Det finnes ingen interessekonflikt. Det er fullt mulig å finne spillere under 24 år som forsterker oss.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

krøvel vellevold

Quote from: dudo on January 05, 2010, 17:34:52 PM
Quote from: krøvel vellevold on January 05, 2010, 17:10:16 PM
Men var det ikke akkurat dette med lang liste som var problemet? Og som jeg har sagt før: Hardball-folkene har sikkert andre ting å gjøre enn å kartlegge ferdigheter, verdi og videresalgspotensiale for en drøss med folk på en liste - hvorav bare noen få til slutt vil bli aktuelle.

Uansett er det jo et tankekors at det faktisk er Hardball som bestemmer hvem Brann skal kjøpe eller ikke. Spesielt bekymringsverdig er jo det når Brann og Hardball også har to ulike interesser. Brann vil ha forsterkninger, Hardball vil ha spillere med videresalgspotensiale. Eller sagt litt forenklet: Brann vil ha Helstad som fast spiss, Hardball vil ha en lovende 19-åring som fast spiss.


Ikke lang liste som i en papirlapp med noen navn på. En liste som i en mappe pr spiller, med en forklaring til hver enkelt spiller hvorfor man vil ha akkurat den spilleren på den plassen, og hva man forventer. Og så videre. Og kronargumentet: I prioritert rekkefølge.

Og Helstad - 19-åring-argumentet er så oppkonstruert at det ikke er vits i å diskutere en gang. Ironisk nok tror jeg Helstad kunne vært den eneste eldre spilleren Hardball kunne vært interessert i å være med på å hente. Det finnes ingen interessekonflikt. Det er fullt mulig å finne spillere under 24 år som forsterker oss.


Oppkonstruert? Helt utrolig at du ikke ser at Hardball først og fremst er interessert i spillere de kan selge videre med fortjeneste. Helstad kan de neppe selge videre med fortjeneste. Hardball driver ikke noe PR-jippo-greier á la Vollvik. Vollvik ville sikkert kjøpt Helstad for å få medieoppmerksomhet. Hardball er ikke opptatt av å få reklame for seg selv. De har ikke noe produkt de trenger oppmerksomhet rundt. Hvorfor skulle de spytte i 10-15 millioner for en spiller de vet de vil tape penger på?
Legg ned hele klubben!

dudo

January 05, 2010, 17:47:40 PM #10843 Last Edit: January 05, 2010, 20:05:21 PM by dudo
Igjen tillegger du meg ting jeg ikke har sagt, eller ikke mener. Jeg er fullt klar over at Hardball primært vil tjene penger. MEN: De har vist at de også kan være med på prosjekter fullstendig uten videresalgspotensiale, men utelukkende for å ta Brann ett nivå opp.

Hardball vil ikke ha en lovende 19-åring som fast spiss om han ikke er god nok. De - som meg - kan helt sikkert tenke seg en spiller som Marcus Pedersen. De er sikkert langt mer interessert i Cato Hansen.

Edit: Dette skulle vært "mindre interessert i Cato Hansen".
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

krøvel vellevold

Quote from: dudo on January 05, 2010, 17:47:40 PM
Igjen tillegger du meg ting jeg ikke har sagt, eller ikke mener. Jeg er fullt klar over at Hardball primært vil tjene penger. MEN: De har vist at de også kan være med på prosjekter fullstendig uten videresalgspotensiale, men utelukkende for å ta Brann ett nivå opp.

Hardball vil ikke ha en lovende 19-åring som fast spiss om han ikke er god nok. De - som meg - kan helt sikkert tenke seg en spiller som Marcus Pedersen. De er sikkert langt mer interessert i Cato Hansen.


Kjøper de en 19-åring for en billig penge, er risikoen minimal. De kan tape noen hundre tusen hvis han flopper, men de kan tjene mange millioner hvis han slår til. Brann på sin side vil gjerne ha en rutinert spiller på 29. En de kan dra nytte av i tre-fire år, men som er et tapsprosjekt med tanke på videresalg.

Hardball har vært med på kjøp uten videresalgspotensiale før. Men det finnes jo grenser for hvor lenge de kan holde på slik. Nå som det er mer usikre tider innenfor økonomien, gjør de nok klokt å ikke bruke for mange penger på for usikre prosjekter. Det er ikke tid for å leke seg med penger. Hardball er ikke noen snill onkel som deler ut penger i søkk og kav. Om de ikke nødvendigvis vil tjene seg søkkrike på det de driver med, så vil de nok helt sikkert forsøke å gå i balanse.
Legg ned hele klubben!

aune

kunne zahora vært ett bra alternativ på topp? tror han er bosman spiller i tillegg

Klaus_Brann

Quote from: Doffen85 on January 05, 2010, 16:18:10 PM
http://www.fotballmagasinet.no/index.php?mode=news&id=20373

Ny venstrekant?!


Han er "bare" 32, men holder han stand og ikke er så dyr hadde det vært veldig morro.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

krakra

January 05, 2010, 18:25:37 PM #10847 Last Edit: January 05, 2010, 18:39:13 PM by krakra
Oppslaget i BA er jo ingenting. Jeg ser ikke noe nytt som står der som vi ikke har hørt før. Hardball vil fortsatt bidra, men de vil ha muligheten til å tjene penger og konkrete spillere å forholde oss til. Når Brann kommer med en liste på 25 spillere og spørr "Vil dere hjelpe oss med å hente en av disse?" er det klart svaret er negativt. Hvis Brann kommer med et konkret navn og argumenterer for denne er det derimot mer enn mulig at Hardball er velvillige, med mindre det hadde vært snakk om Roar Strand, Runar Berg eller Sigurd Rushfeldt. De hjalp oss med Guastavino, som ikke er noen tenåring og vil sikkert hjelpe oss med f.eks. Mjelde. Reginiussen, Bjørdal og Rogne hvis de får en forespørsel om en konkret spiller og ikke bare en stor liste med mange navn hvor de sikkert ikke kjenner til halvparten engang. Hardball er næringsdrivende Brannsupportere, ikke fotballeksperter.

Enten så er det BA som har lite å skrive om på nyåret eller så er RBH ute og gjøre forebyggende tiltak for den kritikken han vet kommer når han heller ikke dette vinduet klarer å forsterke. Det er klart det er vanskeligere for Brann å finne forsterkninger når de ikke kan bruke penger på hvem de selv vil, men også må overbevise pengboken om at investeringen er bra nok. Det er derfor vi trenger en sterk og høyt kompetent sportssjef, ikke bare en som har et par gode unnskyldninger for en elendig utført jobb. Det har vi ikke og da kan vi ikke forvente mye. At Hardball snører pengesekken strammer igjen er også i høy grad Branns skyld, ikke bare pengekrisen(som sikkert rammet også dem). Berg sier det jo rett ut: De er mindre entuiastisk i forhold til Brann nå. Det er Branns skyld, men Brann skjønner det nok ikke. Arrogansen oser fra Stadion og her er det bare ikke RBH som skal nevnes. Manglende evne til selvkritikk er en kollektiv sykdom der oppe, selv om RBH er den som oftes er i media og viser seg frem. Jeg tror ikke det er så vanskelig som Krøvel prøver å fremstille det. Jeg antar at de fleste klubber har en viss anelse om hva spillerne de ønsker koster eller i det minste hvilken prisklasse de befinner seg innenfor. Det er bare for Bruunen å bestemme seg for hvem han vil ha, gå til Hardball og fortelle dem hvorfor han vil ha denne spilleren og hva han antar han koster(f.eks 5-7 mill). Sier de ja går han videre til klubben. Hvis klubben heter TIL og forlanger alt for mye sier han nei. Det er ikke noe verre enn når klubben handler spillere for sine egne penger. De har en sum de er villige til å betale og hvis selgende klubb krever mer enn dette sier man nei.


Ellers syns jeg det er latterlig at RBHs elendige jobb de siste sesongene plutselig kan unnskyldes med "han ahr lite penger å handle for". Han har da vitterlig brukt en god del millioner uten å forsterke klubben en døyt.

- Walde: 3 mill
- Sjøhage: 3 mill
- Solli: 6 mill
- Demba: 10 mill
- Karadas 4 mill
- Sævarsson 1 mill
- Austin 10 mill
- Hansen 3 mill
- Guastavino 3 mill

Dette er ikke en liste over floppene, men de kjøpene jeg husker Bruun har stått for og sånn ca. den prisen som har blitt oppgitt. Noen av summene kan være feil, så jeg tar forbehold for det.

Dette skulle tilsi at Brunnen har kjøpt spillere for ca. 40 millioner. I tillegg har Brann brukt en god del millioner på SOF. Jeg vet ikke hva det eksakte summen er, men den er sikkert en god del over 10 mill. Så Bruunen har HATT penger og han har BRUKT penger. Har arbeidet hans på spillermarkedet vært verdt 40 mill? Er der rart at

kabelmann

Quote from: krakra on January 05, 2010, 18:25:37 PMAt Hardball snører pengesekken strammer igjen er også i høy grad Branns skyld, ikke bare pengekrisen(som sikkert rammet også dem). Berg sier det jo rett ut: De er mindre entuiastisk i forhold til Brann nå.


Nettopp dette er problemet med at Brann har gjort seg avhengige av Hardball. Man har brukt mangfoldige millioner på modelltjenester og tussete mengder supporterutstyr istedenfor å investere i spillere. Nå er man avhengige av Hardball hver gang noen skal inn og når noen skal selges så skal Hardball ha godt over halve salgssummen. På mange måter er det Hardball som bestemmer hvem Brann kan hente og det er ikke bra.

Hardball er ikke stort annet enn en liten snørrunge som sitter på rommet og leker med den nyeste leken sin. Når han er lei av å leke så slenger han den i veggen og finner på noe annet. Det kan nok være sunt for Brann å ta et par skritt tilbake, legge seg opp litt penger og prøve å hente spillere uten å involvere Hardball.
Spør ikke hva Brann kan gjøre for deg. Spør hva du kan gjøre for Brann.
- John F. Kennedy, 20. januar 1961

Eivind

Quote from: Læreren on January 05, 2010, 08:18:20 AM
Quote from: Eivind on January 05, 2010, 00:13:33 AM
Spottet Martin Knudsen i byn i dag! Får RBH endelig ut fingen?


Knudsen er vel kontraktløs, men det er ikke dermed sagt at han bør resigneres fra våres side. På høyrevingen har vi Solli og Haugsdal. Resignerer Brann Knudsen, noe jeg tror de ikke gjør, viser de hvertfall hvor de vil med ungdomssatsingen...


Var ment som et noe ironisk innlegge fra min side. Selvom ironi ikke tar seg bra ut på trykk, regnet jeg med at de fleste som vet hvem Martin Knudsen er skjønte dette ;)

Go Up