• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Overganger 2011

Started by BBB-Tony, May 07, 2008, 14:10:56 PM

0 Members and 25 Guests are viewing this topic.

Go Down

posemedsnopi

Quote from: Yes!wehavenobananas on October 15, 2008, 19:26:49 PM
Quote from: dudo on October 15, 2008, 17:39:51 PM
Nei, hvorfor skal man det. Var helst en kommentar til Huffs innlegg. Ellers håper jeg for Guds skyld vi er kommet forbi Mjelde- og Knarvik-nivået.


Vi har jo ikke kommet forbi noe Knarvik- eller Mjelde-nivå. Om du ikke snakker om selve diskusjonen? Ingen av disse er nevnt som noen seriøse forslag til spillerkjøp fra min side allikevel. Jeg vet ærlig talt ikke hvor vi stå pr. i dag mtp. midtbanen. Det kan jo hende at vi har Norges beste midtbane. Kommer litt an på hva vi skal henge oss opp i.. Regner med at Brann har en temmelig dyr midtbane sånn lønnsmessig. Men gir det poeng i serien? Ikke nødvendigvis, og i Branns tilfelle har nok lønningene ingenting å si på prestasjonene. Det ser ut til at det råder mye tilfeldighet i forholdet mellom lønn og innsats (kanskje til og med ferdigheter).

Per i dag er ingen spillere eller trenere i verden verdig en kontrakt i Brann. Såpass ødelagt er min tillit til alt og alle. Litt som en liten jente som har blitt voldtatt av sin nærmeste familie. Neste spiller som skal spille for oss må bevise gjennom en hel sesong med gratis spill at han er verdig en kontrakt, og da er det snakk om en prestasjonsbetinget kontrakt. Hadde vært noe det...


Spillerene som skulle kommet, burde vel egentlig kjøpt andre spillere i verdensklasse til Brann som igjen måtte kjøpt andre.
Plutselig hadde vi hatt alle spillerene i verden, og ingen kunne slått oss.

Huff


Tobey

October 15, 2008, 20:33:23 PM #3152 Last Edit: October 15, 2008, 20:37:22 PM by Tobey
Erik Mjelde er en spiller som har historie for å syte når han ikke får spille, og som etter min mening aldri kommer til å bli god nok for brann. Dermed burde han vel være relativt uinteressant.
"Snart vet hele Europa kem vi é" Rennes 07.

Yes!wehavenobananas

October 15, 2008, 20:45:26 PM #3153 Last Edit: October 15, 2008, 20:49:51 PM by Yes!wehavenobananas
Problemet er jo at dagens spillere krever så alt for mye i lønn, mer enn de kan stå inne for i form av prestasjoner. Når Brann legger penger på bordet for Eirik Bakke eller El Fakiri så er mye av den prisen basert på navnet deres og tildligere prestasjoner (gjerne langt tilbake i tid). Så hvem har skylden, Brann eller spillerne? Jeg vil si at Brann er idioten, og da kan man vel bryte det ned til at Bruun-Hanssen er mannen som skal stå til rette for mye av dette.

Jo mer en spiller tjener, jo mindre trenger han å bevise at han er god. Spesielt når han atpåtil er relativt gammel i fotballsammenheng. Dermed er det kanskje like greit å satse på yngre spillere som tjener dårlig. Innsats og lojalitet ikke er en drivkraft for spillerne, mens økonomi er det. Hvorfor skal Bakke gi alt når han ikke har noe å tjene på det? Han har oppnådd det som er det ultimate for en spiller i vår klubb, nemlig best mulig lønn.

Med prestasjonbetinget kontrakt vil pengene fremdeles være drivkraften, men da er spillerne tvunget til å spille godt for å få syltelabbene sine oppi pengebingen. Problemet da er at vi kanskje ikke like lett får disse gamle puddingene til klubben vår, men er det egentlig problematisk? En spiller med en prestasjonbetinget kontrakt kunne gjerne hatt en potenisell lønnsutebtaling som overstiger de høyeste lønningene pr. i dag. Hele poenget er at ingenting blir utløst før prestasjonene faktisk er på topp.

Xminator

Så har du aberet i den litt lettere naive virkelighetsoppfatningen. Spiller A får kontraktstilbud fra to klubber. Klubb B tilbyr 3 millioner i grunnlønn og Klubb C tilbyr 1 million i grunnlønn og 3 millioner om spilleren får ett vist antall kamper og Klubb C vinner serien. Gjett hva spilleren velger.

Yes!wehavenobananas

Joda, men en "vinnertype" ville kanskje valgt et tredje alternativ der det er muligheter for å tjene 4 millioner, eller kanskje enda mer, om prestasjonene er tilstede.
Det trenger heller ikke å være en differanse på 2 millioner kroner mellom de to kontraktsforslagene, men det essensielle i det hele er at det skal henge en liten gullerot der som skal være drivkraften bak å levere det "lille" ekstra. Med en grunnlønn på 2 millioner og en bonuspakke som kan gi 2 - 3 millioner ekstra vil jo bare være positivt for alle parter, spesielt for klubben siden ingen bonuser blir utløst uten et eller annet form for positivt resultat.

Jeg liker egentlig ikke å sammenligne yrkesgrupper, men ta byggebransjen som et eksempel. Får du en jobb på akkord kan du tjene mye penger på å jobbe hardt. Ryktet ditt blir bedre jo mer du står på, og til slutt vil du være godt tjent med å være den som står på mest.
De som jobber etter fast månedslønn eller som har fast timebetaling er ikke like interessert i å slite seg ut hver dag, siden de ikke tjener noe ekstra på det. Det er en veldig tydelig forskjell på folk som jobber etter forskjellige ordninger og premisser.

nummer9

En undersøkelse presentert i Dagbladet der Solli og Hangeland kommenterte forskjellige fakta/påstander om fotballen. Her ble det i alle fall bla konstatert at spillere presterte bedre med høyere lønn. Det sies at det fungerer begge veier, altså at de som presterer bra får bedre lønn og at de som får bedre lønn hever spillet sitt.
http://www.dagbladet.no/sport/2008/10/09/549696.html

olebrann3

har solli fått lavere lønn da eller`?

BBB-Tony

October 18, 2008, 20:14:26 PM #3158 Last Edit: October 18, 2008, 20:19:21 PM by tonynord
Nok en gang er en av Dioufene på ferde igjen! I kveld er Pape Pate Diouf enorm mot TIL i Tromsø! Putter tre mål, og det siste var en skikkelig perle. Det andre var også av meget høy klasse da han vippet ballen over keeper etter å ha kommet seg forbi 2 Tromsø-forsvarere. Dette er to spillere som har prestert bra over tid for Molde nå, og jeg tror de kunne gjort det bra i større klubber med bedre spillere rundt seg. Må ærlig innrømme at jeg sliter litt med å skille prestasjonene de to Dioufene gjør, men de har begge vist denne sesongen at toppnivået er veldig høyt! Mame Biram Diouf er den som har spilt mest, og scoret flest etter det jeg har fått med meg, men Pape Pate Diouf viser også i kveld at han holder et veldig høyt nivå når han får sjansen. Dette er spillere den nye treneren bør se nærmere på om han skal ha en kjapp spiller med gode avslutningsegenskaper.
Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

storB

Hvorfor skal en se nærmere på Diofene?? Både agenten og spillerne selv har sagt at det er uaktuelt å gå til en annen norsk klubb, og at utlandet er det absolutte målet. Gode spillere for all del, men ett tvilsomt prosjekt.
"Ojo er en stor mann, og idag spillte han mot to kvinnfolk" Mjelde etter RBK kampen.

Ferguson

Du har et poeng tonynord men de er for ustabile. De er for av og på. Glimrende på sitt beste men horrible på sitt værste.
"History will be kind to me for I intend to write it."
Sir Winston Churchill

" Ekte menn har skjegg" Sitat David Nielsen

BBB-Tony

Quote from: Ferguson on October 19, 2008, 12:06:12 PM
Du har et poeng tonynord men de er for ustabile. De er for av og på. Glimrende på sitt beste men horrible på sitt værste.


Ja, de presterer ikke alltid på topp, men med bedre spillere rundt seg tror jeg prestasjonene deres ville løftet seg ytterligere, og de hadde da fått et høyere minstenivå. De er unge og det er da naturlig at prestasjonene varierer. Tror en av de kunne gjort det bra i Brann. Og legger en nok penger på bordet til spilleren, så er spilleren mer enn klar nok til å flytte på seg. Selv internt i Norge. Vil tro det skulle gått an å komme til enighet med Molde også. Spillere med et slikt potensial er verdt 10-15 mill, så det må en nok ut med. Videresalgsgevinsen tror jeg kan komme opp i 100-150% om en kjøper for mellom 15-18 mill. Disse to spillerene kommer ikke til å spille i TL mange år til om utviklingen deres fortsetter.
Mvh Tony Nordtveit

Bli med i Bataljonen Ung - Et organisert supportertilbud for deg under 16 år.

krakra

http://www.ba.no/sport/fotball/1__divisjon/article3862549.ece

Solli har ingen interesse for å gå til Brann. Grunnen er at vi er for dårlige til å slippe til unge talenter.
Litt merkelig å si dette nå. Mjelde, som er den som i 6 år har avgjort hvilke unge som skal få spille, går nå av og det er vanskelig å vite hvilken syn en evt. ny trener har på talentsatsning. Håper at Solli ombestemmer seg etterhvert, for han er et stort talent.

Xminator

Om han vil "spille i eliteserien om noen sesonger", og ikke ser for seg å spille i Bergen så er nok ambisjonsnivået rimelig lavt. Uansett. Han er ikke god nok nå, og det er det eneste som teller før neste sesong.

thesevs

Vil vi egentlig ha folk med rødt hår på laget? Trodde Brann hadde en policy på dette
"When you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
Futurama

olebrann3

rødt hår og fregner vokser på greiner

Alzheimer/Silverspurs

Quote from: Xminator on October 20, 2008, 20:23:07 PM
Om han vil "spille i eliteserien om noen sesonger", og ikke ser for seg å spille i Bergen så er nok ambisjonsnivået rimelig lavt. Uansett. Han er ikke god nok nå, og det er det eneste som teller før neste sesong.


Tvilar på ambisjonsnivået er lavt. Eg skjønar fyren rimelig godt. Hadde eg vore 18 år (og ikkje hatt hjertet i Brann) og talent ville eg heller gått til ein klubb der talentutviklinga ser ut til å funke (Stabæk og Lyn) fx. Fyren spelar nok ein av dei store ligaane innen 5 år. Kanskje. Sjitgod spelar.

Huff

Quote from: Alzheimer/Silverspurs on October 20, 2008, 21:37:39 PM
Tvilar på ambisjonsnivået er lavt. Eg skjønar fyren rimelig godt. Hadde eg vore 18 år (og ikkje hatt hjertet i Brann) og talent ville eg heller gått til ein klubb der talentutviklinga ser ut til å funke (Stabæk og Lyn) fx. Fyren spelar nok ein av dei store ligaane innen 5 år. Kanskje. Sjitgod spelar.


Har også forståelse for denne argumentasjonen, dette var vel grunnen til at vi mistet Kenneth Storvik i gamle dager (iflg gamle Viging supportere kanskje den beste spilleren de har hatt de siste 25 årene). Likevel mener jeg det finnes andre løsninger. Vif leide vel ut en stopper til et tippeligalag i fjor. Hvorfor kan ikke Brann gjøre dette? Stallen vår bør vel være såpass mye bedre enn Hamkams at eksempelvis Yaw hadde fått en del spilletid der i år, og dersom Brann var kjent som en klubb som lot talentene spille på høyeste nivå utenfor klubben om de var gode nok, burde vi da være aktuelle. Mulig Mjelde vurderte det slik at vi trenget Yaw i 2-4 kamper på høsten hvis vi fikk skader og karantener, men det må da være mulig å tenke langsiktig?

Får vi en meget god talentutvikler som ny trener kan dette unasett endre seg. Hvis Møvik, Haugsdal og Yaw skulle få endel spilletid neste sesong, og utvikle seg, vil plutselig alle talentene på vestlandet til Brann. Med tanke på at alle vil skrike etter umiddelbare sportslige reslutater er dette riktignok lite sannsynlig, dessuten aner jeg ikke om noen av disse har potensialet til å bli virkelig gode spillere.

Joggi Bogga

Ang utleie til tippeligaklubber.

Jeg håper fotballen i Norge ikke utvikler seg slik du skisserer. Grøsser ved tanken på at Brann og tre-fire klubber til skal eie en bøtte med spillere som lånes ut til de dårligere stilte konkurrentene. Sjansen for at det dermed dannes varige uoverkommelige klasseskiller i Tippeligaen som er langt tydeligere enn de vi finner idag, blir i et slikt scenario svært sannsynlig.
Brann trenger en moralbooster. Alle mann til prøvespill!

krøvel vellevold

Skulle gjerne sett dette klasseskillet komme, slik at Brann er sikret en topp 4-plasssering hvert år. Akkurat nå er det jo ikke noe klasseskille i det hele tatt. Små drittklubber er lysår bedre enn Brann, VIF, Viking og RBK. Skulle uansett tatt seg ut å leie ut spillere til "de små og ufarlige klubbene", og så ender nettopp disse (f.eks. TIL, Lyn, Glimt, etc.) langt foran oss på tabellen...
Legg ned hele klubben!

Nixon

Leser i VG at RBK er ute etter toppskåreren i Allsvenskan, Patrik Ingelsten fra Kalmar. Jeg aner ikke hvor god han er, men jeg håper at Svante kan hviske han noen ord i øret om at bartebyen ikke er stedet å reise til dersom han først skal til Norge. Bergen derimot...
Rød makt på Hansa

Xminator

Aner ikke hva han står for. Liten og kjapp eller høy stake og dødballekspert. Sistnevnte spillertype tror jeg ikke vi har bruk for. Er egentlig usikker på hva vi bør hente på topp nå. Magefølelsen sier at vi bør satse på Huseklepp som en av to spisser og prøve å finne en spissmakker. En Karadas i den formen han vist i fjor høst kunne vært denne makkeren, så kanskje har vi allerede gullparet i stallen?

Kanskje er det da viktigere å se på soleklare forsterkninger i de to andre lagdelene. Midtbanen har vært vår store akilleshæl denne sesongen. En spiller som bedre balanserer de defensive egenskapene vi har rikelig av hadde gjort seg. Og kanskje bør man også se etter en ny midtstopper. Mange skryter av Bjarnason, men jeg ser oftere og oftere en spiller som blir avslørt på tempoproblemene sine. Sigurdsson er også blitt geniforklart, men han har også litt for ofte blitt avslørt på ballbehandlingen sin.

Handlelisten min ser derfor stort sett uendret ut.
Førstepri: Offensiv midtbanespiller
Andrepri: Rutinert stopper med fart
Fyll på med: 2 spisser og en stopper

Xminator

Quote from: krøvel vellevold on October 21, 2008, 04:26:15 AM
Skulle gjerne sett dette klasseskillet komme, slik at Brann er sikret en topp 4-plasssering hvert år. Akkurat nå er det jo ikke noe klasseskille i det hele tatt. Små drittklubber er lysår bedre enn Brann, VIF, Viking og RBK. Skulle uansett tatt seg ut å leie ut spillere til "de små og ufarlige klubbene", og så ender nettopp disse (f.eks. TIL, Lyn, Glimt, etc.) langt foran oss på tabellen...


Vi får kanskje se større tendenser til dette klasseskillet når vi får 4 ekstra kamper neste sesong. Tror likevel vi måtte hatt enda 4 kamper til før bredden i troppene får større betydning enn nå. Den norske sesongen har de siste årene vært kort nok til at kvaliteten på de 11 som spiller har vært viktigere enn hva som sitter på benken.

Og så må klubbene som har økonomisk forsprang være villige til å bruke det når de kommer skjevt ut. Ikke slik som Brann gjorde i år - ble sittende på gjerdet uten å handle. Det frykter jeg kommer til å skje i vinter også. De millionene vi ikke brukte i sommer bør utløse tidenes overgangsfest for en tippeligaklubb. Vi snakker om ett etterslep på 15-20 millioner på toppen av ett naturlig behov for fornying på omtrent samme beløp. Jeg tror ikke viljen til å bruke de 40 millionene som trengs for å løfte Brannlaget er tilstede.

Nixon

Quote from: Xminator on October 21, 2008, 07:53:53 AMMagefølelsen sier at vi bør satse på Huseklepp som en av to spisser og prøve å finne en spissmakker. En Karadas i den formen han vist i fjor høst kunne vært denne makkeren, så kanskje har vi allerede gullparet i stallen?


Det blir alt for usikkert å satse på disse to som spisser i 2009. Ingen av de har noengang vist at de kan putte et respektabelt antall mål i løpet av en sesong. Så Brann må etter min mening finne en spiss med større målgaranti enn det Huseklepp og Karadas kan vise til.
Rød makt på Hansa

Xminator

Har kikket litt på youtube-videoer, og har en følelse av av Ingelsten er mer ett resultat av spillesystem enn noen notorisk toppscorer slik Helstad/Nannskog er.

Selvsagt kan vi ikke gamble på Karadas og Huseklepp uten noen dekning. Samtidig tror jeg de to fort kan være bedre i kvalitet enn det RBH klarer å finne før seriestart. Vi trenger uansett backup x 2 på spissplass, og er ikke Branns filosofi at nykommere skal kunne gå rett inn på førstelaget?

Okkesom, det blir dyrt, meget dyrt om Brann skal opp igjen på 2007-nivå i 2009. Jeg tror også det på sikt blir enda dyrere å IKKE komme tilbake på det nivået alt neste sesong.

DangerousDan

Det skal bli veldig spennende å se hva en ny trener klarer å få ut av Demba,- som jeg i alle fall ikke har gitt heeelt opp enda.
Ingelsten hadde knapt puttet før han kom til Kalmar før denne sesongen, men har virkelig blomstret under Bergstrand.
Tror X har rett i at han er en "system-spiller", og således et slags riskikokjøp for Rævbk evt.

Christian

Enig med farlige Dan, her. Vi kan vel ikkje helt glemme Demba ennå. Han og Helstad var virkelig på gang når Helstad først ble skadet. Kan godt tenkes at han òg kan finne seg til rette med Huseklepp til makker. Uansett bør vi ha inn en spiller med kvaliteter som minner om Helstad og Huseklepps.

Ellers er eg helt enig at en tydelig offensiv midtbanespiller er viktig å få på plass. Om utviklingskurven går rette veien har vi en god rydde/stabiliseringsmann i Jaiteh. Han har tidligere vist at han kan fylle denne rollen på en god måte.

Henrik8

Vil gi min tilslutning til Krøvel her. Fatter ikke hva som er dumt med et klasseskille. Hvis et slik skille foreligger, skal Brann tilhøre overklassen, og det vil være et glimrende fundament for å bygge klubben videre hvis man visste at en dårlig sesong innebar en 4. plass, og en god sesong en 1. plass. Ikke slik som i dag hvor 1. plasser og 9. plasser kommer i påfølgende sesonger, slik at man ender uten stabile toppklubber som kan utvikle seg videre, men i stedet må halse etter for å oppnå nivået man hadde for to sesonger siden, etter en dårlig mellomsesong.

Et klasseskillet hvor Brann SKAL være en del av overklassen i topp fire ville gitt en mye bedre mulighet for å stabilisere klubben i det europeiske mellomsjiktet. At det blir kjedelig å holde med Fredrikstad, Tromsø og andre klubber som hvert år blir liggende i ingenmanssland gir jeg meg en god beng i.
Kjør over pakket 09`

Klaus_Brann

Fredrikstad har potensiale til å stabilisere seg i toppen. De har stadion, villige folk med penger, og en stor entusiasme blant byens befolkning. Ser ingen grunn til at de ikke skulle kunne hevde seg i toppen i fremtiden.

De fire store: Brann, RBK, VIF og Viking, vil nok ikke være alene om å være de fire store fremover.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Langhår

Det viktigste er å få på plass en ny trener, deretter må denne fortest mulig få seg en oversikt over hva som trengs og ikke trengs for å ha en stall som er istand til å kjempe i toppen. Treneren må få skape en stall i sitt bilde, ellers er det håpløst.

Jeg regner med at det blir en liten opprydning i stallen og kan se for meg etpar navn som vil bli sendt på dør. Hvem som skal hentes inn blir spennende å se, men en målscorende spiss er slik jeg ser det helt klart øverst på listen.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

thesevs

Quote from: Klaus_Brann on October 21, 2008, 19:09:09 PM
Fredrikstad har potensiale til å stabilisere seg i toppen. De har stadion, villige folk med penger, og en stor entusiasme blant byens befolkning. Ser ingen grunn til at de ikke skulle kunne hevde seg i toppen i fremtiden.

De fire store: Brann, RBK, VIF og Viking, vil nok ikke være alene om å være de fire store fremover.


Fre'kstad kan fort seile opp som et femte hjul på storlag-vognen. Ikke unaturlig (slik du også skriver) at de etablerer seg der. De har mye av det grunnlaget et storlag trenger: en ny stadion, en by i ryggen, 11-12 000 på kampene. På en annen side så har jeg vel nettopp beskrevet Aalesund....
"When you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
Futurama

Xminator


Innlandsmax

Publikum, marked, sponsorer. Dette er samlet rundt de største byene, og trengs for å holde liv i et topplag over tid (ikke bare til milliardæren går lei). Tror derfor at "de fire store" er et greit begrep, med den lille nyanseringen at Oslo-området har plass til to. Altså: De fem store: Brann, Viking, RBK, VIF - og tidligere LSK, nå overtas femteplassen av Stabæk.

Fra min side er dette god kvasi-filosofi, parret med litt tradisjonell forståelse av klassisk sentraliserings-tenkning. Hvorvidt det faktisk fins en slik "gjeng" (de fire eller fem store) må det da reletivt lett kunne finnes ut av ved se litt på Maratontabeller, tabeller for de og de epokene etc.

Bryter sammen og tilstår med en gang: Ikke noe for meg. Bedre med litt uforpliktende synsing enn vitenskapelige fakta ;-)

Som så ofte før: Ikke noe du allerede har oversikt over, eller gidder å skaffe oversikt over, Krøvel?

gunnar

Bare Brann er øverst kan de fire store være hvem som helst, men enig at de store byene bør være dominerende. Kjøp alt som gir oss topp 1.  ALT.  Rensk opp som Barcelona gjorde  før denne sesongen (ut med Ronnie, Deco, m fl.).  Og ansett en trener med BALLER. Ja til GULL. Liker GULL. Halleluja.
"Vi går fremover for Bergen og fremover for Brann".

Innlandsmax

Ellers ser jeg en soleklar forpliktelse i å finne en ny HamKam-spiller å mase om, ettersom Marcus Pedersen går til Godset, og Abiodun er ferdigsnakka så det holder.

Rwandas landslagskaptein Olivier Karekezi syns jeg er en rask, pasningsterk og ballsikker spiller. Han har vært brukt både som spiss og som høyre kantspiller i HamKam. Jeg likte faktisk best det jeg så som høyre kant. Solli trenger en utfordrer, og jeg tror Karekezi kan være en slik.

PS og for seriøsitetens skyld: Når "alle" andre syns at jeg snakker mye om HamKam-spillere, så er det faktisk min helt seriøse mening at det ikke er det jeg gjør. Det jeg gjør er å snakke om potensielle Brann-spillere. Så det så :-)

Kruxleiven

Hva med denne Masalin da når vi først snakker om Kamma-spillere? Synes det er noe positivt som sies hver gang man hører navnet hans. Jeg vil tro at Opdal og Udjus holder neste sesong, men man vet jo aldri. Karekezi har jeg ingen tro på. adecco er passe nivå for han. Ellers er jeg enig med andre. Midtbanerollene sentralt må spisses mer i spillere som har bedre ekstremferdigheter. Både offensivt og defensivt. Høyre eller venstrekanten hadde hatt godt av nytt blod og en spiss med målteft er jo aldri å forakte. Når det er sagt tror jeg den rette treneren kan gjøre et topplag (topp 3) av dagens stall.

Klaus_Brann

Quote from: Xminator on October 21, 2008, 19:28:48 PM


Det kommer aldri til å komme en som spytter inn sååå villt mye penger, slik vi ser i PL, at et lag blir helt overlegent alle andre.

Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

Ferguson

Quote from: Klaus_Brann on October 21, 2008, 21:58:19 PM
Quote from: Xminator on October 21, 2008, 19:28:48 PM


Det kommer aldri til å komme en som spytter inn sååå villt mye penger, slik vi ser i PL, at et lag blir helt overlegent alle andre.




Tja Randaberg kunne fort blitt det om noen år!

På spissplass bør vi kjøpe en god avslutter iallefall! Det har vi ikkje i dagens stall. Gjerne en målfarlig midtbanespiller for det har vi heller ikkje!
"History will be kind to me for I intend to write it."
Sir Winston Churchill

" Ekte menn har skjegg" Sitat David Nielsen

Henrik8

October 21, 2008, 23:02:00 PM #3188 Last Edit: October 21, 2008, 23:05:30 PM by Henrik8
Samler litt opp diskusjonen:

Poenget mitt med å skrive Fredrikstad var forsåvidt ikke Fredrikstad per se. Poenget var at det for meg som Brannsupporter er likegyldig om det er kjedelig å være supporter for et midt-på-tabellen-lag hvis det er til det beste for Brann at det blir skiller slik at noen alltid vil være midt på tabellen.

Når det kommer til at det er tull å snakke om fire store i Norge er jeg forsåvidt enig i det, all den tid det ikke er fire stykker som skiller seg ut sportslig over tid. At RBK, Brann, VIF og Viking har høyest tilskuersnitt og høyest omsetning gjør ikke at det er berettiget å snakke om fire store på samme måte som i England, når disse fire store kan stå i fare for å rykke ned, slik som Viking 2006, havne langt nede på nedre halvdel (RBK 2005, VIF 2007 og 2008, Brann 2008) og ellers ikke sportslig dominerer. Likevel ødelegger ikke dette mitt poeng, da jeg snakket om et ønskelig klasseskille som kunne oppstå, ikke som foreligger allerede. Jeg fremhevet at det var ønskelig hvis et klasseskille som gjorde at fire klubber skilte seg ut som de som alltid tok de fire øverste plassene over tid oppstod, og hevdet ikke at et slikt klasseskille forelå allerede.

Når det kommer til milliardærers påvirkningsmulighet er vel ikke dette ubetinget. Fredriksens utvidede inntreden i VIF har forsåvidt ikke gjort dem til et topplag foreløpig, på tross av at de i alle tilfelle har forutsetningene for å være det. På tross av Røkkes involvering over lengre tid er ikke Molde et topplag. Det er vanskelig å hevde at Randaberg ville blitt et topplag, ettersom de var mange skritt unna å ha oppnådd dette da deres investor måtte stoppe innskuddene. At en milliardær kan føre ethvert lag opp i Tippeligaen kan jeg være enig i, men ikke nødvendigvis i at det kan gjøre dem til et absolutt topplag. Litt av forskjellen kan pekes på her ved en sammenligning i England, Al Fayeds penger fikk Fulham fra 3. div til PL, men ikke opp i toppen. Abramovichs penger fikk Chelsea helt opp i toppen. Eksempelet er ikke helt godt, ettersom Roman har vesentlig mer penger enn Al Fayed, men viser likevel at enkelte forhold må foreligge rundt klubben selv med penger. Disse forelå hos Chelsea, ikke hos Fulham. Selv om forholdene er mindre i Norge, slik at rene investorinnskudd sannsynligvis kan bety mer, tror jeg ikke det gjør forholdene  rundt en klubb fullstendig betydningsløse.

Forøvrig ser jeg at jeg sporer av ettersom tråden omhandler overganger, og skal ikke forfølge dette noe videre.
Kjør over pakket 09`

Innlandsmax

Quote from: Kruxleiven on October 21, 2008, 21:46:11 PM
Hva med denne Masalin da når vi først snakker om Kamma-spillere? Synes det er noe positivt som sies hver gang man hører navnet hans. Jeg vil tro at Opdal og Udjus holder neste sesong, men man vet jo aldri.
Masalin er god, ingen tvil om det. Kom vel inn i stedet for Rønningen for en fem-seks kamper siden, og har spilt fast siden da. Ingen tabber enda, og viser soliditet. Så langt syns jeg imidlertid Udjus har vist seg som en kar å satse på, og tenker på Masalin som HamKam-keeper, ikke potensiell Brann-keeper.

Xminator

Vi kan vel sette strek over spillerene på den hyllen som kunne forsterket Brann. Nå som kassen er tom og Brann går med underskudd igjen, så skal altså en sportssjef uten evner ut på spillerjakt uten penger. Lovende.

krøvel vellevold

Ikke klag, Xmin! Pengene skal jo tross alt brukes til noe du brenner for: Større stadion. Men tenk så lite penger vi hadde hatt til spillerkjøp hvis vi skulle realisert DINE stadiondrømmer da!
Legg ned hele klubben!

Xminator

Nå var ikke stadion nevnt ut over legging av ny gressplen, og sist jeg sjekket var vel alt av nybygging utsatt på ubestemt tid. Og de har fortsatt ikke penger. Så ikke skyld på Stadionbyggingen, men spør heller hvor den økte omsetningen de får inn forsvinner. Kan ikke skylde på høye renter heller, for Brann har vel fastrente langt under markedsrente akkurat nå...

ostraume

Quote from: Xminator on October 23, 2008, 06:19:09 AM
Nå var ikke stadion nevnt ut over legging av ny gressplen


Tydelig du har lest med de selektive brillene på: 
Quote from:  BTI vinter skal det legges ny fundamentering og ny spilleflate på Stadion. I tillegg står klubben overfor nybygging i noen av tribunehjørnene, og en helt ny langside litt lenger frem i tid. For å klare disse løftene, kreves det en betydelig egenkapital
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Ricky

Pyttsann, vi har jo spillere som Dan Blekken på gang..

Xminator

Nå handler dette om spillerkjøp. Men er forøvrig enig i at videre utbygging bør skrinlegges til man har fått tatt igjen 1 år uten de nødvendige invisteringene i det sportslige.

Belfort

Nå blir hverdagen Dan Blekken og andre travere

thesevs

Artikkelen omfatter kun spillerkjøp. Det er kun BT som legger til at klubben har planer om å bygge ut. Brann selv har uttalt at de kommer til å ordne gressmatten i første omgang. Endre hjørnene mellom BT-Gamle Sitte og Frydenbø-SPV kommer nå markedet er blitt roligere...
"When you do things right, people won't be sure you've done anything at all"
Futurama

Henki

Da kan vi vel trygt slå fast at vi til neste år kommer til å ha en flott og fin gressplen å spille fotball på, men det hjelper jo fint lite når de som skal spille fotball på den er de samme spillerne som har dummet seg ut for hele Norge denne sesongen.
Uten forsterkninger er jo Brannstallen i beste fall ordinær, mer realistisk er den en stall som ikke er god nok til en gang å havne på øvre halvdel av tabellen, langt mindre å kjempe om medaljer.
Ballen skal fremover!

Yes!wehavenobananas

Quote from: Henki on October 23, 2008, 10:53:07 AM
Da kan vi vel trygt slå fast at vi til neste år kommer til å ha en flott og fin gressplen å spille fotball på, men det hjelper jo fint lite når de som skal spille fotball på den er de samme spillerne som har dummet seg ut for hele Norge denne sesongen.


Det hjelper stort i lengden. Nytt dekke er én ting. Saken er jo den at Brann skal grave opp mye og gjøre en del grunnarbeid. Dette er en investering for fremtiden som ikke kommer ett sekund for tidlig. I tillegg får vi vel undervarme etc.

Spillerkjøpene kommer de. Men Brann må vel kvitte seg med litt daukjøtt også. Lønningene må ihvertfall ned, det er jeg helt sikker på. At Brann tenker fornuftig når det kommer til økonomi er bare bra. Vi er ikke tilbake til begynnelsen av dette tiåret og sluitten av 90-tallet før vi begynner å bruke penger vi ikke har, og det er jo nettopp det Brann ikke gjør nå. Kun fornuftig.

Men å love spillerkjøp kan de da holde seg for god til! I sommer skulle jo både den ene og den andre hentes inn..

Go Up