• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - krakra

1
Det er jo spenstig at Warming plutselig er den svakeste av de fire kantalternativene, men det er han. Ikke lett å benken noen av de andre tre.
2
Quote from: andreas1989 on Today at 10:33:40Men xGen til Finne vil vel alltid være lavere ettersom han avslutter fra andre steder enn bare i boks? Det hadde jo vært mer urovekkende dersom han ikke kom til avslutninger i det hele tatt om de så er utenfor eller innenfor med lav eller høy xG. Så igjen med litt flyt så hadde nok målprottokollen sett bedre ut for Finne uten at nødvendigvis xGen hadde vært så veldig mye høyere.
Det som er urovekkende er jo at Finne tilsynelatende ikke klare å finne gode posisjoner å avslutte fra.
3
Vel, xGen per avslutning til Finne tilsier jo at mange av avslutningene hans knapt kan kalles sjanser og det er jo et problem.
4
Brann / Re: Sesongen 2024
Today at 09:58:04
Det trenger de ikke å bli. Flyt kan være selvforsterkende. De får mer og mer selvtillitt.
5
Brann / Re: Sesongen 2024
Today at 09:36:51
FFK er også gode og kan bli årets joker i toppstriden.
6
Finne kan spille spiss i 4-3-3 når han er i toppslag i produksjonen sin. Når han ikke er det, så er han ikke god nok som 4-3-3-spiss i mine øyne.

Alle sammen kan jo skyte fra alle vinkler, men man kan ikke skryte av det hvis de ikke treffer noe. Finne har avsluttet 29 ganger og truffet mål 8 av dem. 
7
Quote from: andreas1989 on Today at 09:05:02Selvfølgelig er det relevant å vise til at Finne har spilt en avgjørende rolle i den perioden vi spilte vår beste fotball, en periode du selv ofte refererer til. Det er jo en bekreftelse på at Finne kan fungere som en dynamisk kraft i dette laget og ikke bare i form av antall scorede mål.

Du mener altså at evne til å komme til avslutninger ikke er en styrke? Det er nærmest en svakhet i tilfelle Finne?

Og poenget her er jo nettopp det at det er noen som påstår at ting ikke fungerer og ikke kan fungere med Finne på banen fordi han etter utsagt er en 90 talls spiss som hører hjemme på museum.

Transfermarkt mr statestikk, det er vel gjerne ikke kavlifisert nok? Og elendig på straffer? Det er det vel ganske så mange som er om det er et avgjørende argument?
Det var Finne i en helt annen form. Selvfølgelig fungerer Finne bra når han er i toppslag når det gjelder produksjon av mål og målgivende. Når han ikke er i denne formen, så er han en ganske annen spiller. Hadde Finne hatt den nåværende formen i fjor vår, så hadde nok vårsesongen sett ganske annerledes ut. For nei. Han bidrar ikke med så mye annet. Når Finne bommer på avslutninger og pasninger, så er ikke Finne en god spiss. Det er det han bidrar med.

Selvfølgelig er det en svakhet når en spiss skyter 30 ganger uten å score. Mener du virkelig at en spiss som står med ett mål(som var flaks) på 29 avslutninger er bedre på noe som har med avslutninger å gjøre enn en spiss som står med fire mål på 13 avslutninger(etter å ha blitt snytt for mål nummer fem).
8
Quote from: andreas1989 on Today at 08:25:06
QuoteFinne har ikke 28 målpoeng. Han har to.

Alle kan da avslutte fra alle vinkler hvis de ikke trenger å score. Finne har én scoring. Heggebø har to. Finne har 29 avslutninger. Heggebø har 13. Og dette skal altså telle positivt i Finnes favør fordi han kommer til "mange kvalfiiserte avslutninger" og "ikke må serveres på 10 meter"?

Er vi virkelig kommet der at du ikke forstod poenget? Du som mer enn noen har stått på barikadene for at laget ikke var det samme etter cupfinalen skal nå legge all skyld på Finne med sine unektelige 28 målpoeng i sesosngen 2023, noe som vel mangler sidestykke i denne klubbens historie. Og når dere er sååååå opptattet av enkeltkamper og prestasjoner så er det jo veldig spesielt å ikke kunne dra frem Glimt kampen i fjor der Finne er beste spilleren på banen i kanskje den beste kampen noen gang har spilt? Beviselig kan ting fungere med Finne på banen når bare resten av laget også fungerer, av den grunn kommer jeg med påstaden at Brann hadde fått til det samme resultatet med tilsvarende prestasjoner på lørdag med Finne.

Og dette er i utgangspunktet ikke en diskusjon fra min side om Heggebø forsvarer en plass på laget eller ikke, det er et svar på en vanvittig påstand om at Finne beveger seg feil fordi han er ikke en konvensjonell, fyisks spiss og derfor kan han ikke spille spiss selv om han leverte 28 målpoeng i 2023, 28!
Du virker mindre interessert i å snakke om årets versjon av Finne. Jeg syns ikke det er så interessant å snakke om snøen som falt i fjor. Det vesentlige er at Finne ikke produserer målpoeng i år, og at Heggebø gjør det, mens Heggebø også er bedre i det oppbyggende spillet, bedre i duellspillet og bedre i presset og at vi har vår beste offensive kamp med Heggebø som spiss. Så Heggebø er åpenbart førstevalg på spissplass nå.

Så er jeg ikke uten videre enig i at en spiss med ett mål på 29 avslutninger er en bedre avslutter eller både på å finne avslutninger enn en spiss med fire(fem) mål på 13 avslutninger.

Selvfølgelig kan ting fungere med Finne på banen. Det er da ingen som har sagt noe annet? Men når Finne er i den formen han er i nå så er han en hemsko offensivt.
9
Quote from: ostraume on Today at 08:12:34Du kan da ikke underslå at Finne er god til å komme til avslutning? Og vesentlig bedre enn Heggebø i akkurat den delen av spillet sitt? At det har lugget i år målmessig er selvsagt riktig, men litt hardt å vektlegge disse få kampene så tungt.
Finne skyter oftere enn Heggebø ja, men han bommer jo langt mer og scorer ikke mer. En spiller som avslutter ofte og scorer sjeldent er jo ikke nødvendigvis noe positivt.
10
Quote from: ostraume on Today at 08:06:24Har vi statistikk fra OBOS på Heggebø sin xG vs mål? Magefølelsen er at han er litt ineffektiv pga litt keitete touch og litt trege bevegelser. Så du får situasjoner der Finne fyrer av, mens Heggebø aldri kommer til avslutning.

Og det er jo greit nok, de er ulike, men hvem som gjør at Brann funker best er jamenn ikke godt å si. Brann våren 2023 fungerte, som andreas påpeker, bra med Finne på laget. Klart det er relevant. Og så har kanskje motstanderne "funnet ut av" Finne og bevegelsene hans, noe som gjør han letttere å håndtere i år?
Eller så var vårsesongen et blaff og Finne er tilbake til normalt nivå? Hvor mange mål har han scoret de siste 20 kampene?


Fakta er nå uansett at Heggebø har flere mål enn Finne i år. At dette skal forklares med at Finne er en råere avslutter som "ikke må serves på ti meter" er en rar argumentasjon.
11
Quote from: andreas1989 on Today at 08:06:49En spiller med 28 målpoeng i Brann er per dedikasjon er poengkonge eller fornekter du det? Derav 12 assist, denne sesongen er vel Finne direkte involvert i 4 mål det samme som Heggebø?

Finne avslutter fra andre posisjoner fordi han beveger seg anderledes og klarer å komme til avslutninger uten å måtte serveres på 10 meter. Og samtidig så hadde vel Finne satt 3 av de 5 ballene har satt i mål eller mener du det også er en overdrivelse? Og ja selvfølgelig vinner Heggebø flere hodedueller enn Finne som naturlig årsak av sin fysikk så oppsøker jo han også flere av disse, det betyr ikke automatisk at er lag som Brann scorer mer mål av den grunn? Skal du virkelig stå på det som et hovedargument for at Finne ikke beveger seg riktig? Hvor mange mål hadde vi scoret med Jan Koller på topp?




Finne har ikke 28 målpoeng. Han har to.

Alle kan da avslutte fra alle vinkler hvis de ikke trenger å score. Finne har én scoring. Heggebø har to. Finne har 29 avslutninger. Heggebø har 13. Og dette skal altså telle positivt i Finnes favør fordi han kommer til "mange kvalfiiserte avslutninger" og "ikke må serveres på 10 meter"?

12
Finne er ikke vår poengkonge. Med to målpoeng ligger han på tredjeplass på målpoenglisten bak Castro og Heggebø. Han har heller ikke mange asssist, bare én. Det Finne har i år er mange avslutninger, som ikke har blitt mål.

Hvis Heggebø hadde spilt like mye som Finne, så hadde han vært på 14 vunnede hodedueller, mot Finnes 1. Du ser ingen forskjell i dette?

Hvorfor avslutter ikke Finne fra de samme posisjonene som Heggebø? Er han dårligere til å finne gode avslutningsposisjoner? De brukes jo likt, så da må vi gå ut ifra at Heggebø bare har en bedre nese for mål enn Finne som oftere roter seg vekk i svake scoringsposisjoner?

Det er ingen som mener at Finne i toppform ikke bidrar i Branns angrepsspill. Det er årets versjon av Finne som kritiseres. Han har vært en hemsko offensivt og en viktig årsak til at vi har slitt med effektiviteten, fordi han fyrer av så mange avslutninger fra dårlige posisjoner. Vi ble bedre med Heggebø, og det er neppe tilfeldig.

13
Quote from: andreas1989 on May 05, 2024, 21:32:50 PMTre hodedueller er det jeg sikter til som et tegn på at vi skal opptre anderledes med Heggebø som en targetmann.

Poenget mitt med 11meteren er hvor Heggebø kommer til avslutinger og scorer målene sine fra der Finne derimot avslutter fra mer utfordrende posisjoner. Derav ser xGen ut som den gjør, naturligvis. Uansett så er jo det interessant at Heggebø har så få berøringer innenfor 16, er ikke det et tall som burde vært høyre når vi spiller med den type spiss og spillet i større grad flyter etter deres påstand med overlappende backer og det hele?

Og denne flyten du mener Finne ødelegger den fungerte jo særdeles utmerket på våren i fjor med en langt mer offensiv back enn det vi nå har tilgjengelig. Det at Finne tar med forsvarsspillerne på løpeturer åpner jo opp rom for medspillerne som vi må kunne klare å utnytte som feks Heggebø mot Ham-Kam.

For å oppsummere mitt syn på det hele nok en gang så er det påstanden om at Finne ødelegger spillet vårt som blir helt feil. Det at vi i en kamp denne sesongen har lykkes med spillet vårt i større grad enn tidligere vil jeg si ikke kan brukes som noen fasit for jeg tror vi kunne fått til en tilsvarende prestasjon og resultat i går med Finne som spiss. Jeg benekter heller ikke at Heggebø er en annen type med andre stryker enn Finne. Det er jo bare helt fantastisk, poenget blir igjen at det å avskilte og legge skylden på Finne blir for dumt når man ser på hva han skaper av sjanser, hvor mange kvalifiserte avslutninger han kommer til og ikke minst antallet berøringer i motstanders boks.

Men vi får se nå da fremover om det blir revolusjon og forløsende og ikke minst om dette også eventuelt vil slå ut på Finne med banen. Så finner man sikkert statistikker for både det ene og det andre om man graver dypt nok.

Jeg skjønner ikke hvorfor du drar Finne fra våren 2023 inn i dette. Det er da årets versjon av Finne vi må ta utgangspunkt i, og ikke Finne for et år siden da han var i sin beste form i karrieren. Men jo, det var absolutt et problem i fjor også at "alt skulle innom Finne" og at resten av laget i liten grad avsluttet selv. Ble til og med påpekt at Horneland etter en kamp det ble helt ekstremt, mener det var mot Sandefjord. Vi slet med effektiviteten på våren i fjor.

Heggebø har alltid hatt mest ball utenfor 16-meter. Han møter, holder og fordeler. Dette har fungert veldig bra og både backer og indreløpere har stort sett hatt gode arbeidsvilkår med Heggebø som spiss. Det så vi gjennom helene 2022, men også da han startet mot Molde i fjor, og mot RBK nå sist. Dette kombinasjonsspillet inne i 16-meteren som Finne holder på med har ikke nødvendigvis vært like effektivt.

Finne har forresten vunnet én hodeduell i hele år, så at Heggebø vant tre mot RBK er ganske stor forskjell.

Du påstår at Finne kommer til så mange kvalifiserte avslutninger, men han har jo nesten samme xG som Heggebø, til tross for over dobbelt så mange avslutninger. Så jeg vil si at Finne kommer til mange ukvalifiserte avslutninger, og at det er et av problemene med Finne. Det gjør at vi blir helt avhengige av at han har siktet fininnstilt. Hvis ikke blir det bare en haug av bomskudd, som det har vært i år.
14
Heggebø vant, igjen, åtte dueller - ikke tre. Han hadde også 33/38 ballberøringer utenfor 16-meteren, og bare 5/38 innenfor. Mens Finne i snitt ligger på rundt 45% av berøringene sine innenfor 16-meteren. Dette er jo en betydelig forskjell. At Heggebø var på et par løp i korridorene endrer ikke på at rett under 90% av involveringene hans var utenfor 16-meteren. To av fem touch innenfor 16-meteren var vel scoringer.

Det at man har en spiss som brukes som oppspillspunkt, holder på ballen og vinner duellen utenfor 16-meteren vs. en spiss som i større grad skal kombinere og føre ball innenfor 16-meteren er en ganske vesentlig forskjell som har betydning for hvordan vi involverer kanter, indreløpere og backer.
15
Quote from: andreas1989 on May 05, 2024, 20:32:57 PMJeg ignorer jo ikke det? Jeg skriver jo til og med at Heggbø er en spiller som stort sett kommer til sine avslutninger innenfor 11 meter og Heggebø har jo opplagt et annet bevegelsesmønster enn Finne. Det er vel og bra det, men det betyr jo ikke at man ikke kan lykkes med spiller som Finne som spiss noe vi beviselig har sett i denne klubben.

Og nei en mer ambisiøs avslutter vil jo avslutter fra mer ambisiøse posisjoner og da blir jo selvfølgelig xGen lavere selv om spilleren kanskje er en bedre avslutter som xGen skal/bør kalkulere for. Men Finner er jo ikke en egoist som skyter i hytt og pine når han strengt tatt opplagt burde gjort noe annet? Antall målgivende underbygger jo det. Av de målene Heggebø har scoret i år så er det vel scoring i Tromsø og den første i går som Finne neppe hadde satt, de andre hadde jo selvfølgelig Finne sansynlgvis scoret på og han hadde med stor sannsynlighet også befunnet seg i de posisjonene. Så er det jo heller ikke til å legge skjul på at Finne har hatt marginene sine mot seg så langt for å gjøre et poeng ut av det. Finne kunne fort stått med 4 mål denne sesongen.

Nå har jo Heggebø spilt en del minutter som indreløper denne sesongen så det har vel kanskje noe å si på denne statistikken din. Det blir vel mer naturlig å sammenlikne RBK og LSK kampen opp mot kamper Finne har startet for en mer naturlig sammenlikning. Men igjen, det er to motstandere med en mer ambisiøs spillestil enn de lagene vi har spilt mot tidligere.

Du skriver at det er lettere for medspillerne og ta intiativ når man har en spiller på topp som evner å holde på ballen. Jeg vil påstå at Finne er nokså god på denne samtidig som han er meget kompetent kombinasjonsspiller noe relasjonen Finne-Felix vel er et meget godt eksempel på. Overlappende backer har vi vel ikke sett noe til siden i fjor sommer og da fungerte vel det veldig fint med Finne? Og det at Finne tar med seg ballen i korridor åpner jo opp muligheter som man her tilsynelatende ignorerer. Så er det også forskjell på å ta med seg ballen i korridor og søke korridor som en følge av at ballen spilles der. Det at det er et mønster jo selvfølgelig også et resultat av at det er slik man er instruert til å spille. 
Men da er de jo to forskjellige spisser med to forskjellige roller. Hvor Heggebø avslutter fra er én ting, men se den store forskjellen i ballinnhav utenfor 16-meter. Dette er en betydelig forskjell mellom Finne og Heggebø og en viktig grunn til at angrepsspillet fungerer bedre med Heggebø.

Hva er poenget med å være en "ambisiøs avslutter" hvis xGen blir lavere totalt sett? Det høres jo bare dumt ut. Finne har én målgivende i år, og 30 avslutninger som har gitt ett mål, der han strengt tatt stod i veien for Mathisens skudd. Hva sier det deg? Det lukter litt egoistisk avslutter for meg.

Det var mange overlapp fra back i går, særlig Crone spilte sin kanskje beste kamp for oss i Eliteserien. Crones nest beste kamp for oss i ES er også trolig Molde-kampen i fjor. Også en kamp Heggebø startet. Tilfeldig?

Heggebø hadde 38 ballberøringer i går. Fem av dem var innenfor motstanders boks, 33 utenfor. Finne har vel omtrent halvparten av berøringene sine innenfor boksen.

16
Quote from: andreas1989 on May 05, 2024, 20:00:18 PM
Quote from: krakra on May 05, 2024, 18:51:43 PMHeggebø fikk kjeft i starten av kampen for å bevege seg for bredt, og justerte dette. Du bruker det at Heggebø tok noen løp i samme rom som Finne som bevis på at "vi ikke endrer oss nevneverdig selv om Finne ikke spiller" og ignorer alle de ulikhetene i måten Heggebø løste rollen på kontra Finne. Det er rart.

Kritikken mot Finne er jo at han har avsluttet alt for ofte fra skrå/dårlig vinkel med lav sannsynlighet for scoring, mens Heggebø har vært bedre på å komme seg i de farlige posisjonene og avslutter derfra. Noe som underbygges av at Finne har en xG på 2,83 etter 29 skudd, mens Heggebø har en xG på 2,23 etter 13 avslutninger.

Heggebø møter dypere, han er angriper i større grad rommene foran mål og skal i mindre grad føre ball inne i boksen enn Finne. Han er også langt bedre i presspillet. Det er vesentlige forskjeller som endrer måten vi spiller på i angrep. Selv om Heggebø tar noen løp i korridorene.


Heggebø beveget seg flere ganger i korridorene i løpet av denne kampen. Fikk han kjeft for å ta løpene eller fikk han kjeft for å ta utgangsposisjon for bredt i banen? For det er to helt forskjellige ting. Og hva er det jeg ignorer egentlig? Jeg nevner jo selv at de fysiske forutsetningene til Heggebø gir oss noe annet, på samme måte som Finne sine kvalifikasjoner gir oss atter noe annet. Finne sin konstante bevegelighet åpner jo opp rom for medspillerne å utnytte på siste tredjedel samtidig som hans søken etter å trekke utover gjør at det dersom vi får bevegelse inn i boks så skal vi kunne til mange kvalifiserte målsjanser dersom løpene kommer, noe de gjorde mot Ham-Kam gjennom Heggebø på 2-0, et rett og slett strålende eksempel på hva vi må kunne forvente å få se mer av og et prakt eksempel på å ta nytte av Finne sine smarte bevegelser.
Hele poenget for denne diskusjonen er jo påstanden om at Finne beveger seg feil og det ødelegger da visstnok flyten og konverteringsgraden vår? Det er jeg sterk uenig i, jeg peker på manglende initiativ fra backene og indreløperne samt nye relasjoner som ikke har den samhandlingen vi så sist sesong. Du er vel den som i størst grad har vært klar på her inne at prestasjonene som følge av overgangsvinduet sommeren 2023 aldri ble like bra på høsten noe som gjorde at vi ikke fant igjen toppnivået vårt? Dette har jo selvfølgelig også gått utover Finne som er helt avhengig av at medspillerne bidrar.

Og ja det er klart at xGen ser annerledes ut for en mer ambisiøs avslutter som Finne enn en som konsekvent scorer så og si alle målene sine fra innenfor 11 meter. Men det betyr ikke nødvendigvis at slutt uttellingen totalt for laget blir høyere i praksis selv om teorien vil forutse noe annet. 28 målpoeng sist sesong sier jo sitt. Og denne påstanden din om at Heggebø er langt bedre i presspillet må du gjerne fremlegge dokumentasjon på for det vil overraske meg, det er vel ikke rent få ganger trenerteamet har berømmet Finne sin defensive disiplin.

Og ja det er meget mulig at vi vil fremstå annerledes i kommende kamper der vi igjen møter mer primitiv motstand, men at vi går fremsto som et nytt lag med Heggebø på topp? Nei det gjorde vi ikke. Ja Heggbø scorer et mål som kun han scorer, men han var jo bare i tre dueller og løp i korridorene. Mulig han har flere tutch feilvendt, men det er jo ikke akkurat som at Finne er helt ubrukelig feilvendt.
Du ignorerer at Heggebø i større grad møter, og også tar løp i området foran mål, og henger deg opp i at Heggebø tok noen løp i korridor som angivelig betyr at Heggebø løste spissrollen likt som Finne. En merkelig konklusjon. Blir som å si at Heggebø skjøt og Finne skyter, så derfor løser de den likt. Det er jo ingen som har sagt at Finne ikke skal ta løp i korridorene, men at han gjør dette for ofte, og for ofte skyter fra dårligere posisjoner.

Man skulle jo tro at en "ambisiøs avslutter" hadde høyere xG, men det er ikke tilfellet. Heggebø har høyere xG per 90 minutt og flere skudd på mål per 90 minutt enn Finne. Hva er poenget med Finnes "ambisiøse avslutninger" hvis det gir færre mål og færre målsjanser enn Heggebø?


Ser du på FotMobs profil er Finne i 4-prosentilen når det gjelder forsvarshandlinger, mens Heggebø er 72-prosentil.

Det er lettere for indreløperne og backene og ta initiativ når man har en spiss som klarer å holde på ballen og vente på overlapp enn når man har en spiss som hele tiden skal ta med seg ballen i korridor og skyte halvparten av gangene.

Heggebø vant forresten åtte dueller i går. Ikke tre. Han har vunnet 15 dueller så langt i år. Finne 13. Finne har 86 ballberøringer utenfor 16-meter, Heggebø har 79. Dette til tross for at Finne har spilt omtrent 2,5 ganger så mye som Heggebø. Så Heggebø vinner omtrent tre ganger så mange dueller per 90 minutt og har cirka dobbelt så mange ballberøringer per 90 minutt som Finne. Så har Finne flere berøringer innenfor 16-meter og flere skudd, men Heggebø scorer flere mål.

Ellers så så vi jo i OBOS-ligaen hvordan Brann klarer seg mot lag som parkerer bussen med Heggebø som spiss.
17
Heggebø fikk kjeft i starten av kampen for å bevege seg for bredt, og justerte dette. Du bruker det at Heggebø tok noen løp i samme rom som Finne som bevis på at "vi ikke endrer oss nevneverdig selv om Finne ikke spiller" og ignorer alle de ulikhetene i måten Heggebø løste rollen på kontra Finne. Det er rart.

Kritikken mot Finne er jo at han har avsluttet alt for ofte fra skrå/dårlig vinkel med lav sannsynlighet for scoring, mens Heggebø har vært bedre på å komme seg i de farlige posisjonene og avslutter derfra. Noe som underbygges av at Finne har en xG på 2,83 etter 29 skudd, mens Heggebø har en xG på 2,23 etter 13 avslutninger.

Heggebø møter dypere, han er angriper i større grad rommene foran mål og skal i mindre grad føre ball inne i boksen enn Finne. Han er også langt bedre i presspillet. Det er vesentlige forskjeller som endrer måten vi spiller på i angrep. Selv om Heggebø tar noen løp i korridorene.
18
Quote from: andreas1989 on May 05, 2024, 18:35:15 PM
Quote from: krakra on May 05, 2024, 18:24:45 PMSært å henge seg opp i at Heggebø bevegde seg i korridorene og bredt noen ganger, og ignorere at Heggebø i mye større grad enn Finne møtte og involverte seg dypt. Han fikk jo kjeft for å være for bredt i starten av kampen, og justerte det.

Å mase om hva Finne som ikke har scoret i år hadde fått til etter at Heggebø er svært sentral i vår beste angrepsfotball så langt i år er også litt rart. Finne er ikke på nivå med Heggebø når det gjelder press, trussel på innlegg og evnen til å involvere seg som oppspillspunkt og ballfordeler dypt i banen.

Hvordan er det sært å henge seg opp i at Heggebø legger ut på Finne løp når diskusjonen tar utgangspunkt i at noen mener at Finne beveger seg feil og så gjør Heggebø akkurat det samme? Det må jo være ganske så relevant?

Finne har vel scoret og med mer marginer så hadde vel Finne også stått med fire mål denne sesongen, utover det har han ikke akkurat vært svak, dårlig eller lite påskrudd, men snarere livlig så det er årsaken til at jeg "maser" om Finne som du kaller det. Og er det noe Finne gjør svært samvittighetsfull så er det vel nettopp den defensive pressjobben så jeg forstår ikke helt at du kan peke på at Finne gjør det feil også? Og nei han er jo opplagt ikke noe oppspillspunkt, men han gjør jo det faktisk ganske så greit feilvendt og er utover det en av våre beste kombinasjonsspillene. Og så må jo det også nevnes at vi i går ikke akkurat spilte mange baller opp mot Heggebø som han skal skulle duellere i noe denne fremlagte duell statistikken også viser.

Og til slutt så må jo jeg igjen påpeke at jeg ser stor verdi i Heggebø og håper han fortsetter å levere for det trenger vi. Det jeg ikke forstår er dette slaktingen av Finne der det ikke er måte på hvor ubrukelig han er på alt fra nå presspill til bevegelsesmønster.
Det er sært å henge seg så voldsomt opp i det som om det er det eneste de gjør på banen. At fordi Heggebø tok noen løp i korridor og bredt, så er du fastlåst på at Heggebø og Finne løser spissrollen likt selv om du får forklart en rekke øvrige forskjeller i hvordan de løser rollen.

Finne har ingen kamper i år der han har vært like involvert som Heggebø var mot RBK i går. Ikke bare var Heggebø bedre foran mål med seks avslutninger og to mål, men han var også mer involvert i nesten alle andre parametere en spiss kan måles etter.
19
Sært å henge seg opp i at Heggebø bevegde seg i korridorene og bredt noen ganger, og ignorere at Heggebø i mye større grad enn Finne møtte og involverte seg dypt. Han fikk jo kjeft for å være for bredt i starten av kampen, og justerte det.

Å mase om hva Finne som ikke har scoret i år hadde fått til etter at Heggebø er svært sentral i vår beste angrepsfotball så langt i år er også litt rart. Finne er ikke på nivå med Heggebø når det gjelder press, trussel på innlegg og evnen til å involvere seg som oppspillspunkt og ballfordeler dypt i banen.

Ser du på antall ballberøringer, antall pasninger og antall dueller vunnet(både langs bakken og i luften) er det stor forskjell på Finne og Heggebø.
20
Heggebø har vært stor i dag. Bør være soleklart førstevalg på spissplassen. Årsbeste offensivt av Brann.
21
Brann / Re: Sesongen 2024
May 03, 2024, 13:25:56 PM
Ja, det ble sagt flere ganger "vi så jo hva som skjedde da vi brukte de unge i 2014" og dette skjedde om i noe mindre omfang i 2021 også.
22
Brann / Re: Sesongen 2024
May 03, 2024, 13:02:17 PM
Begge nedrykkene.

Og selvfølgelig er ikke en 24-åring en unggutt.
23
Brann / Re: Sesongen 2024
May 03, 2024, 10:53:51 AM
Quote from: pidre on May 03, 2024, 10:43:42 AMTa Helland sin kamp mot VIF. Han spilte en helt ok kamp, ikke mer, ikke mindre. Hadde Larsen spilt helt likt ville han fått en treer - max. Helland ble hyllet. Så vet ikke helt, virker som de unge får mer kred.

Ellers mye enig med Fortune. Klubben har ikke greid å forvalte talentene.
Sery Larsen ville fått fem, som vel var det Helland også fikk. Helland ble dessuten ikke hyllet. Han fikk skryt fordi han løste sin første ES-kamp med ro og uten feil, men de aller fleste var enige i at VIF ikke satte forsvaret på all verdens utfordringer.

Edit: Ser han fikk seks av BT, samme som Pallesen Knutsen i samme kamp. At Sery Larsen ville fått tre har jeg -0- tro på.
24
Brann / Re: Sesongen 2024
May 03, 2024, 09:39:28 AM
Burde vært 7-8 U23-spillere som reelt konkurrerer om spilletid på a-laget, hvorav fire av dem er U21. Nå er det vel fire, og to av dem er U21 og skadet.

At Helland trekkes fram som en som har fått sjansen viser jo holdningen man har til dette. Han fikk spille da alternativet var å bruke Hjorteseth på midtbanen og SHN som midtstopper.
25
Nå vi skal erstatte spillere som SHN, Dyngeland, Kristiansen, Finne og Castro, Sery Larsen, Horn Myhre, Blomberg osv så tror jeg vi er avhengige av inntekter fra spillersalg eller e-cup for å finansiere det ja. Har vi en ambisjon om at laget skal bli bedre rent kvalitetsmessig vil nok det koste en del. Særlig når treneren ikke er så hypp på å hente unge, uferdige spillere og utvikle dem inn i disse nøkkelrollene.

26
Quote from: ostraume on May 02, 2024, 12:27:48 PMHvis du skal regne på stallen 2026 må du nesten regne bort alle som ikke er under kontrakt for 2026. Det hadde jo vært interessant!

Hvorfor må vi regne de vekk? De vil jo forsvinne gratis og må erstattes uten at vi har inntekter til å erstatte dem. Det er jo poenget. Vi har en stall som står ovenfor betydelige utskiftninger de neste par årene, og som har svært begrenset inntektspotensiale. Det er jo det som gjør dette lite bærekraftig.

Ser du ikke forskjellen på at vi selger Wolfe for 30 millioner og Rasmussen for 12 millioner og skal erstatte dem og på at SHN og Kristiansen legger opp, og Finne mister piffen, går til en svakere klubb for 1 million og alle tre må erstattes?
27
Quote from: ostraume on May 02, 2024, 11:59:30 AMDet er vel ingenting som tyder på at vi trenger å erstatte mange spillere i løpet av denne sesongen/før neste? Litt avskalling (Castro? Ruben? ++?) må vi jo regne med, men synes ikke det ser så dramatisk ut nå.
I 2026 er halvparten av dagens stall fylt 30 år. Halve stallen er mye. Så kan det jo også være at vi mister noen av de yngre også, som Heggebø, Blomberg, Mathisen, Horn Myhre, Sery Larsen og Warming. Uten at noen av de trenger å genere all verdens med inntekter heller.

Det er jo et lite lyspunkt at man faktisk hentet Hellan som Crones framtidige erstatter, men det skjedde ikke før man hadde fått nei fra flere eldre alternativer.
28
Det handler om at man har anledning til å erstatte viktige spillere med nye spillere av tilsvarende kvalitet. Det forutsetter at man har en del inntekter fra spillerne som forsvinner, en rød tråd i spillerlogistikken og at man ikke må erstatte for mange samtidig. Om to år er halve stallen vår fylt 30 år. Da sier det seg selv at man snart står ovenfor et betydelig generasjonsskifte. Uten at det er så lett å se hvor pengene til dette skal komme fra.

Norling og KI var ikke her lenge nok til å snakke om noen strategi. De kom jo inn da kollapsen etter Skarsfjord og LANs var i fullt gang. Og denne kollapsen handlet mye om at man bygget en kortsiktig suksess på "spillere i sin beste alder", som man ikke klarte å erstatte da de forsvant eller ikke var i sin beste alder lenger, fordi de ikke var salgbare.
29
Quote from: pidre on May 02, 2024, 11:09:55 AMMålsettingen for klubben (ikke bare for Hornis)  bør vel uansett være å maksimere resultatene, eller?





Nei, målet må være å bygge en stabil og solid klubb som kan være i toppen over flere år og utvikle seg over tid. Ikke satse alt på en to-tre år lang maksperiode etterfulgt av en kollaps. Det er skremmende å se på dagens stall og tenke at vi får en middels sesong der vi ikke kvalifiserer oss til Europa og ender på 7. plass. Hva sitter vi igjen med da? En ganske ordinær stall der snart halve stallen har rundet 30 år og ingen er spesielt attraktive for klubber som vil betale mye penger.
30
Brann / Re: Sesongen 2024
May 02, 2024, 10:25:10 AM
Quote from: ostraume on May 02, 2024, 07:44:45 AMArtig hvordan svartmalingen tar tak etter en meget svak cupexit. Krakra rasler med trenersparkingssabelen i god tid før 17. mai. Og forumet inntar felles depressivt modus. Det er vel fortsatt sånn at Brann har vært besti 6 av 6 kamper i Eliteserien, og er i grei rute for å nå årets mål (Europa).

Og så er jeg selvsagt enig i at det lugger ganske godt offensivt og jeg håper jo det blir bedre før EM-pausen.
Jeg sa at hvis vi ender utenfor e-cupplassering og ikke kvalifiserer oss til Europa i år, så bør man vurdere tilliten til Horneland. Hvis du er uenig i det kan du argumentere for dit syn istedenfor å insinuere at jeg vil sparke Horneland nå.

31
Svarene fra Horneland viser at han bør ha begrenset makt når det kommer til spillerlogistikken. Selvfølgelig liker han mange spillere i sin beste alder. Da kan han maksimere resultatene her, og så stikke til en annen klubb når disse spillerne ikke lenger er i sin beste alder og nedturen kommer.
32
Brann / Re: Sesongen 2024
May 01, 2024, 20:33:13 PM
Viking og RBK. Så kommer det alltids en eller annen joker.
33
Brann / Re: Sesongen 2024
May 01, 2024, 17:14:07 PM
Quote from: ostraume on May 01, 2024, 17:12:01 PM
Quote from: krakra on May 01, 2024, 15:57:18 PMMed en såpass gammel og like salgbar stall som vi har nå, så tåler vi egentlig ikke en mellomsesong. Ender vi uten Europa og utenfor en e-cupplassering i år så er det egentlig en liten krise og man må vurdere om trenerteamet fortsatt har tillitt.

Enig i at E-cupplass er målet og under det er en sesong under forventning.

Men krise? Kan du utdype?

 Er vi avhengig av store salg eller E-cuppenger for å få det til å gå rundt? Trodde Kalvenes la opp driften nettopp for å ikke havne i den krisen, men jeg tar kanskje feil her?
Et lag på nesten 28 år, som ikke spiller e-cup i år eller neste år vil sannsynligvis få en ganske raskt nedadgående kurve uten at vi har mulighet til å få inntekter til å gjøre utskiftinger av høy kvalitet.

Spillere i dagens stall som vil være 30 år eller eldre i 2026:

Dyngeland, Holmen Johansen, Crone, Kristiansen, Knutsen, Pedersen, Soltvedt, Kartum, Heltne Nilsen, Castro og Finne.

12 spillere. Halve stallen. Helt uten videresalgspotensiale. Viktige spillere. Hvordan skal vi få inntekter til å erstatte disse? Det er jo også en risiko for at viktige spillere i den andre halvdelen av stallen forsvinner uten at vi får så veldig godt betalt, som Horn Myhre, Sery Larsen, Blomberg og Heggebø.

Evnen til å erstatte viktige spillere som har forsvunnet har jo ikke vært veldig imponerende den siste tiden heller. Verken i kvalitet eller spillertype.
34
Brann / Re: Sesongen 2024
May 01, 2024, 16:53:40 PM
Vi ligger på tredje, men har møtt ganske dårlige lag. Lørdag får vi se om vi bare sliter mot de dårlige lagene som legger seg bakpå, eller om vi rett og slett har blitt noen hakk dårligere og sliter mot lagene lengre opp på tabellen også.
35
Brann / Re: Sesongen 2024
May 01, 2024, 15:57:18 PM
Med en såpass gammel og like salgbar stall som vi har nå, så tåler vi egentlig ikke en mellomsesong. Ender vi uten Europa og utenfor en e-cupplassering i år så er det egentlig en liten krise og man må vurdere om trenerteamet fortsatt har tillitt.

Følger man oppskriften fra tidligere fiaskoer så skal vel en eventuell nedtur nå fikset med å hente dyre, eldre tidligere stjerner og gi dem veldig høy lønn. Som Zachariassen.
36
Det er vanlig å bruke noen unge spillere og reserver mot såpass svak motstand i NM. Horneland valgte å kjøre fullvoksent, tilnærmet toppet lag. Da er det naturligvis mye mer pinlig og urovekkende når man driter seg ut.

Kvaliteten på dette laget er godt nok til å slå Levanger med 6-7 mål, selv om vi havner under. Det virker mer som en mental greie, samt at samspillet og flyten er betydelig svekket. Å kjøre Finne mot et lag man vet vil legge seg så dypt er også en ganske stor taktisk bommert.
37
Quote from: stigh on May 01, 2024, 15:29:30 PM
Quote from: krakra on May 01, 2024, 15:27:30 PMMed tanke på hvor toppet og gammelt lag vi stiller med er dette ekstremt pinlig. En megaskrell rett og slett. Og noe bekymringsverdig hvor dårlig vi har blitt mot lag som legget seg.

Gammelt e nå litt hardt. Brann har hatt problemer med lag som ligger lavt helt siden i fjor. Her må di finne en løsning. Da dette e noe lag gjør bevist, da brann ikke mestrer det
Yngste spiller var 24 år. Det er et fullvoksent lag. Ikke et snev av manglende rutine og erfaring å skylde på. Snittalder på Levanger var vel 23 år.
38
Med tanke på hvor toppet og gammelt lag vi stiller med er dette ekstremt pinlig. En megaskrell rett og slett. Og noe bekymringsverdig hvor dårlig vi har blitt mot lag som legget seg.
39
Fordi skadepotensialet i det Finne gjør er betydelig høyere. Hadde noen sparket en motstander i hodet med vilje uten at det var kamp om ballen hadde de blitt utstengt veldig lenge.
40
Warming er ikke smart nok til å spille spiss for Brann.
41
Det er ingen grunn til å bruke Finne her, og Heggebø trenger ikke hvile så ser heller ikke hvorfor Heggebø ikke skal starte.
42
Quote from: esp123 on April 30, 2024, 09:56:40 AMDet er jo ikke riktig. Helland, Torsvik, Wassberg har alle fått debuter under Horneland. Torsvik ble om noe brukt for mye før han var skikkelig klar. Wassberg har alltid fått rikelig med spilletid så sant han har vært skadefri. Helland ble kastet inn fra start isteden for å «rokkere på halve laget»

Men Horneland deler ikke ut spilletid bare pga. en spiller er ung. Hjorteseth virker å være en spiller han har begrenset med tro på. Men det er ikke fordi han er ung. Det er fordi han mangler egenskaper Horneland setter pris på hos sine midtbanespillere.

Mitt inntrykk er at Horneland forholder seg til det laget han har, og ønsker å maksimere sjansen for seier for en hver anledning. Hvorvidt spilleren er gammel eller ung tror jeg betyr veldig lite.
Torsvik og Helland fikk sjansen da Horneland var tom for alternativer. Se på benkene mot VIF og Ham-Kam.
Du sier at Helland ble kastet inn fra start istedenfor å rokkere halve daget. Benken bestod av Simba, Trengereid, Eikrem, Holmen Johansen, Tufekcic.

Mot HamKam var benken Holmen Johansen, Helland, Hjorteseth, Trengereid og Haaland.
43
Quote from: fortune on April 30, 2024, 09:07:52 AMJeg tror ikke Horneland har noe imot unge spillere, men han virker å bare ha fokus på å maksimere resultatet i den neste kampen. Da prioriteres erfarne spillere som på kort sikt gir de beste resultatene, på bekosting av spillerutvikling og  utvikling av spillertroppen i et lengre perspektiv.


Brann har nå igjen en av de eldste førsteelleverne i eliteserien, med begrenset videresalgspotensiale. Det har vi sett noen ganger tidligere og det har sjelden endt godt.


Jeg tror ikke han har noe i mot dem. Jeg tror han er skeptisk. Altså at han ser på dem som risikable. Hvis en 19-åring med 2. divisjonserfaring og en 25-åring med 150 kamper i ES er like gode på trening, så er 25-åringen det trygge valget og blir valgt. Han er i utgangspunktet skeptisk til å sette uprøvde unggutter inn på laget, og omrokkerer for å unngå det.

Og man kan gjerne skyve ansvaret over på sportssjefen, men det blir jo krevende å sette sammen en stall som skal gi de unge sjansen når treneren heller flytter halve laget rundt enn å bruke en unggutt fra start ved skader.
44
Nå har vi snakket om foryngelse i "neste vindu" i flere vindu på rad. Det skjer jo ikke, og skjer neppe i vinter heller.
45
Quote from: Corran on April 30, 2024, 08:42:10 AM
Quote from: krakra on April 29, 2024, 23:12:43 PMRar ting å kverulere på at Horneland og co er skeptiske til unge spillere når du ser den stallen og det laget vi har. Snittalderen mot KFUM var 28 år.
Mot Askøy (3. divisjonslag) var den 25,7 år.
Ikke rart i det hele tatt.
De har bevist at om de har ungespillere som er gode nok så får de sjansen.
Så er det andres jobb å finne og få fram unge spillere som er gode nok til å videre foredles på a-laget og i kamp


Alle trenere gir da spilletid til unge spillere som er gode nok. Selv LAN gjorde det. Litt meningsløst argument.

Spørsmålet er om god nok for en 19-åring er det samme som god nok for en på over 25 år. Det er ikke bevist at det er tilfellet akkurat.
46
Rar ting å kverulere på at Horneland og co er skeptiske til unge spillere når du ser den stallen og det laget vi har. Snittalderen mot KFUM var 28 år.
Mot Askøy (3. divisjonslag) var den 25,7 år.
47
Det ser man på valgene de gjør. Det at en av Norges beste venstrebacker, og vår beste indreløper med FHM ute, får spille er ikke et bevis på at de ikke er skeptiske til unge spillere.

Jeg tror ikke en 19-åring på nivå med EHJ hadde blitt andrekeeper. Jeg tror heller ikke en 18-åring som hadde prestert som Kartum har gjort for oss hadde fått starte i ES, selv med dagens begrensede muligheter. Tror også en 18-åring med det nivået Kronvig har holdt så langt hadde slitt med spilletiden.
48
Pamer meldte at trenerne var skeptiske allerede før leiren. Jeg vet også at trenerne er skeptiske til unge spillere. Derfor har nøyaktig null juniorer fått spilletid så langt i ES og sånn kommer det til å fortsette.
49
En vurdering de ikke tør å stå for, så de kommer med en vikarierende begrunnelse som folk kjøper, og når det viser seg at denne vikarierende grunnen var en vikarierende grunn så forsvarer man den virkelige grunnen også.

Jeg syns det er spesielt å konkludere med at Børsheim ikke er god nok til å være 2. keeper på grunn av én svak kamp, som virkelig ikke var -så- svak heller. Han har hatt flere gode kamper for Brann 2 både i fjor og i år så har han også hatt svake kamper. Han er ustabil, det må man tåle når han er 19 år. Har virkelig sett Holmen Johansen spille dårlige kamper både for første- og andrelaget. Men det er tydeligvis ikke like diskvalifiserende når han er over 30 år?

Holmen Johansen stjeler nå spilletiden som Børsheim kunne fått i cupen. Jada, motstanden er dårligere enn i 2. divisjon, men det er hakket mer press å spille NM for Brann enn 2. divisjonsfotball uansett. Det er en fin innledning. Han kunne også spilt mot Levanger på onsdag. Kunne spilt alle NM-kamper før vi møtte ES-motstand. En viss risiko, men en samtidig en mellomting mellom 2. divisjon og a-laget.
50
Brann / Re: VAR- tråden
April 29, 2024, 17:49:54 PM
Nå er det forskjell på et spark med vrist og med knottene først. Det at Finne kommer inn med knottene gjør situasjonen verre fordi de knottene er skarpe og kan gjøre stor skade, som vi jo ser på bildet.