• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Overganger sommeren 2019

Started by Lasaron, April 07, 2019, 09:28:53 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

krakra

Nå som sesongen er over og vi ikke har noe særlig mer å spille for et det på tide med en vårrengjøring av stallen. Vi har seks spillere over 30 år. Ingen er toppspillere og alle bør ut i løpet av de neste to vinduene. Opdal kan til nøds bli som andrekeeper. I tillegg bør vi kvitte oss med Holmen Johansen, Grøgaard, Løkberg, Kjelsrud Johansen og Hustad.

Høsten bør brukes til å teste ut de mest lovende ungguttene vi har i stallen for å se hvordan de takler det. Inn bør det komme moderne, unge spillere med fart, teknikk og potensiale. Spillere som kan vokse i Brann og ikke ferdigutviklede, primitive spillere og has beens.

Koomson og Bamba vil jeg beholde. De har potensiale og jeg trodd de hadde blomstret under rett trener. Det bør naturligvis også tas en seriøst vurdering på trenersiden.

Forhåpentligvis trenger ikke Brann et nytt nedrykk eller en ny krise for å skjønne at ting går feil vei. Vi spiller dårlig fotball, har middelmådige resultater, en av eliteseriens eldste staller uten utviklingspotensiale og har ikke utviklet oss på over ett år. Noe må gjøres.

SK

July 05, 2019, 20:46:36 PM #301 Last Edit: July 05, 2019, 20:48:12 PM by SK
Hustad? Løkberg? Dette er jo spillere vi nettopp har skaffet oss. Hustad har vært her i et par dager og ikke spilt et minutt enda. For tidlig å avskrive han, selv om jeg personlig ikke har veldig troen akkurat. Vi får se.
Ikke uenig i at man kan rydde litt i stallen, men vi må være realistiske.
Sesongen er jo ikke over heller på papiret, selv om det gjerne føles slik i praksis. Ikke riktig tidspunkt å gi opp på nå.

krakra

Vi har fem indreløpere i stallen: Haugen, Barmen, Ordagic, Strand og Løkberg. Skal det ryddes plass til noe ungt og lovende må noe annet ut. Løkberg er det svakeste ledd. På spissplass har vi Berisha, Johansen, Mehnert, Bamba, Karadas og Hustad. Karadas og Johansen er naturlige spillere ut, men vi vi har fortsatt fire igjen. Skal vi ha plass til et talent må minst en ut. Helst to. Benkeslitereen fra OBOS med like mange gule kort som mål de siste to årene peker seg ut der.

Det er aldri god timing for å slutte med dyrkingen av denne eldre, primitive stallen med null utviklingspotensiale. Alltid en god unnskyldning for å la være. Men man må løsrive seg for denne trangen til å satse på det trygge og røske opp. Fordelen med å ta det mist i en sesong der det meste er ferdigspilt er at man får mulighet til å komme i gang og teste ut litt før vintervinduet.

Spelaren

Ingen vits med investeringer så lenge LAN skal sette laget. Han har fått hentet nok.
Gå av.

SK

Akkurat på indreløper er det ikke spesielt viktig å få inn noe ungt og lovende. De spillerne du lister opp burde gi nok kvalitet og bredde i stallen til at vi burde klare oss greit med dem fremover. De er ulike spillertyper, og burde være gode nok. Ikke spesielt høy snittalder heller på dem. Skal noen ut fra indreløper kan det like gjerne være Barmen, som sinker både spill og fremdrift. Uten at det betyr at jeg vil vi skal kvitte oss med han.

Spissplass er en annen historie, og Kjelsrud og Karadas burde være selvskrevne ut etterhvert. Førstnevnte klarer vi jo ikke kvitte oss med selv om vi har lyst, fordi Soltvedt var så dum å gi han en treårskontrakt.
Vet ikke helt om det er rett å ta med Mehnert i settingen «ta opp en plass i stallen», så lenge han er på lån. Hvis han ikke tar steg gjennom det og utvikler seg videre, tviler jeg på at han vil kunne stå i veien for eventuelle andre. Det samme bør kunne sies om Hustad, men gi nå mannen en sjanse først. Når det er sagt - hva vi skulle med denne spilleren, det skjønner jeg virkelig ikke.


krakra

July 05, 2019, 21:20:39 PM #305 Last Edit: July 05, 2019, 21:23:49 PM by krakra
Alle posisjoner er det viktig med ungt og lovende

Et femtevalg til indreløper på 27 år når vi er ute av cupen, ute av medaljestriden og snart ute av e-cupen er bare tull.

Målet er vel ikke å gjøre det greit? Målet må være å bli best og spille strålende fotball

Lasaron

Du kan ha så rett, så rett, Krakra. Men så lenge LAN er her blir det uinteressant, for det er totalt usannsynlig.
Tren på langskudd

Eivind

Å kaste mer penger på LANs lag er totalt meningsløst.

Kagain

Quote from: krakra on July 05, 2019, 21:20:39 PMAlle posisjoner er det viktig med ungt og lovende

Et femtevalg til indreløper på 27 år når vi er ute av cupen, ute av medaljestriden og snart ute av e-cupen er bare tull.

Målet er vel ikke å gjøre det greit? Målet må være å bli best og spille strålende fotball

Jeg må si at jeg beundrer din entusiasme og engasjement for de svakeste i fotballsamfunnet, ungguttene. Jeg tror dog at før vi setter i gang med en vårrengjøring så må LAN bestemme seg for hvordan han ville spille fotball fremover og taktikk.

Om han hovedsaklig skal drive med 4 - 3 - 3 så er det kanskje for mange indreløpere. Men han driver jo og arbeider med å få brukt flere av de, jmf. Strand som spiss. Løkberg var en dyktig indreløper for Ranheim og har noe uforløst med seg, så jeg ville ikke kvittet meg med han. Han scorte jo jevnlig med mål. Så i den sammenhengen bør kanskje Brann se på hvem som har kortest igjen av kontrakten og som har salgspotensiale. De skal vel ikke gi vekk spillere for det om de er for mange? I alle fall ikke når det er LAN som har handlet inn så mange. Spissmessig kan bare HKJ og Karadas pensjoneres. HKJ klarte å få til et uavgjort mot Brann i 2015 da han spilte for Fredrikstad, og han var regnet som et talent mener jeg at jeg har lest. Men skadeplager etc. har gjort sitt til at han trenger å få mer tillit på et lavere nivå for å blomstre. Jeg tror at et laget som Nest-Sotra kunne hatt god nytt av han.

Problemet med 4-3-3 per nu er at Brann egentlig kun har to rene vinger, Kromosomen og Marengo, og sistnevnte er vel på vei ut med tanke på kontrakt og slikt? Om han ikke er ute allerede. Han står fremdeles oppført som angriper på Brann sine sider. Brann har også noen spillere som sikkert kan brukes på vingen, slik som Berisha, Bamba, Strand og Rolantsson. Men for meg er Rolantsson mer en back enn en ving. LAN er uenig med meg der og Brann har oppført han som angriper.

Om LAN derimot går for 3 - 5 - 2 som den taktikken han satser på hardest videre så er det ganske greit fordelt med indreløpere/midtbanespillere. Strand og Rolantsson fungerer nok greit som vinger her da de får litt mer defensive oppgaver, men for Kromosomen er dette en totalt mygletaktikk med mindre LAN kjører han som ren spiss...

Om man skal gi Løfgren en sjanse bør man også gi Hustad en sjanse. Å hive han ut av laget 2 dager etter han kom burde ikke være et alternativ. Lån nå i så fall han ut. Jeg har ikke den største troen på Hustad, men han er mer fremtidsrettet enn mange av de andre angriperne da han fortsatt er halvveis unggutt med sine 22 år. Det som er enda mer viktig er at om man skal tro hans egenomtale så har han en del ferdigheter som Brann mangler på spissfronten: høy og sterk. Men også med litt tempo i kroppen. I LAN sin Destro-fotball kan det være greit å ha noe slikt å spille på. Karadas er snart for gammel (i fotballsammenheng) til å hive innpå uten rullator, så da er det greit med noe yngre. 

wintersleep

To me, it seems like the only way out of this misery was if LAN would accept that he made some serious mistakes in compiling the current squad and adressed this issues in the winter.

Brann needs a good, clean cut.
I think the following players should go:

Holmen Johansen, Acosta, Karadas, Teniste, RYJ, Lokberg, Komsoon, Bamba, HKJ

In: Talented goalkeeper, talented centre back, two pacey wingers with technique and dribbling abilities and a right back with decent crossing abilities.


Alonso Solis

Quote from: wintersleep on July 06, 2019, 15:12:23 PMTo me, it seems like the only way out of this misery was if LAN would accept that he made some serious mistakes in compiling the current squad and adressed this issues in the winter.

Brann needs a good, clean cut.
I think the following players should go:

Holmen Johansen, Acosta, Karadas, Teniste, RYJ, Lokberg, Komsoon, Bamba, HKJ

In: Talented goalkeeper, talented centre back, two pacey wingers with technique and dribbling abilities and a right back with decent crossing abilities.LAN is the one who signed all of these players you want to get rid of so that the same LAN can sign five new players to replace them. Exactly what is that makes you think LAN will sign the correct type of players this time?

(for future discussions: is it ok if we answer you in norwegian?)

wintersleep

It´s totally fine if you answer in Norwegian, it´s just my norsk writing has gotten really bad since I spent a year in Bergen in 2009 :) But I understand it very well. I hope it´s okay if I keep writing in English so you guys don´t have to deal with my awful norwegian writing.
i totally get your point, it´s just I don´t see LAN getting sacked no matter how bad Brann performs, so I think we probably have to deal with him as head coach whether we like it or not.
I just hope he will respond to the rightful recent criticism by accepting that he and Soltvedt made serious mistakes in putting the squad together. This season, with all due respect for everything LAN has achieved over the past years, 90 percent of the games have been just awful, AWFUL to look at.

Gulløl

Brann på kantjakt i sommer og gav bud på Zlatko Tripic men fikk avslag. Synd men forståelig.

Klipp:
Aftenbladet kjenner imidlertid til at det var Vålerenga og Brann som begge ønsket å kjøpe Tripic fri fra kontrakten og dermed sikre seg kantspilleren allerede i sommer.
Trener Bjarne Berntsen ønsker ikke kommentere klubbene, men bekrefter at Viking mottok konkrete bud på Tripic. På spørsmål om klubben vurderte budene, svarer han kontant nei.
Siden Tripic var på utgående kontrakt kunne han forrige uke likevel valgt å signere for en ny klubb fra neste sesong. Men 26-åringen valgte heller å forlenge med Viking.
Tripic forklarer at han etter en totalvurdering falt ned på at han er så fornøyd med rollen han har fått i Viking og det spennende prosjektet klubben har på gang, at han ville bli.


https://www.bt.no/tag/SK%20Brann
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

krakra

Nok en ferdigutviklet spiller i minst et sjikte under de beste i Eliteserien. *Gjesp*

Superjack

Quote from: krakra on July 07, 2019, 22:19:14 PMNok en ferdigutviklet spiller i minst et sjikte under de beste i Eliteserien. *Gjesp*

Ja, her tenkte jeg det samme.

Første to ting jeg tenkte her:
1. Ja, de skjønner at det er behov for en kantspiller, og ikke en back som kan spille litt kant.
2. Hvorfor enda en spiller mellom 25 og 30 fra ES? Hva med en ung og fremadstormende. Om spillere i egne rekker ikke er bra nok, hva med å se etter like bra, men med utvikligspotensial i alder 19-22? For summene Brann nå har brukt på Koms og Bamba kan de også finne slike.
Brannsupporter.

gladiporno

Det er fullstendig latterlig at Brann _nå_ ønsker å hente Tripic når de ikke gjorde det for ett år siden da han var klubbløs og gratis.


Billy Elliott

Det er fullstendig meningsløst å hente spillere i alderssegmentet 19-22 så lenge LAN er trener. Han nekter plent å bruke dem. Tripic hadde vært en kjempesignering, har tidvis herjet for Viking og stått frem som en leder, men enig med taleren over om at fremstøtet kommer altfor sent. Burde vært hentet inn for ett år siden.
- You always get what you deserve.

Bill Elliott, Brann-trener 1974-1978

Kagain

Quote from: gladiporno on July 08, 2019, 04:48:54 AMDet er fullstendig latterlig at Brann _nå_ ønsker å hente Tripic når de ikke gjorde det for ett år siden da han var klubbløs og gratis.Det er jo ikke første gang Brann prioriterer feil og forsøker seg på å gjøre noe med det. Husk bare før Karadas ble kjøpt. Han var gratis og tryglet mer eller mindre om å få spille med Brann. De ville ikke ha han, han gikk til Sogndal, herjet og ble kjøpt for 1 million eller noe slikt til Brann...

Kai-Olai

Der var jo Marcus ledig på markedet igjen! 🤤

Gulløl

Quote from: Kai-Olai on July 08, 2019, 13:36:17 PMDer var jo Marcus ledig på markedet igjen! 🤤
Fylla har skylda ??
Nei mulig det er rett for han å satse 100 % på skifest i Holmenkollen til vinteren. Seile ned unnarennet på magen uten å søle en dråpe er en fin øvelse ;)
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Bruiser

Hvis ikkje Brann koplast med Layouni rimelig snart så gjer ikkje LAN eller Soltvedt jobben sin.
Ein flokk sauer leda av ei løve vil alltid slå ein gjeng løver leda av ein sau

Eivind

Quote from: Bruiser on July 08, 2019, 21:46:15 PMHvis ikkje Brann koplast med Layouni rimelig snart så gjer ikkje LAN eller Soltvedt jobben sin.

Har du sett Layouni spille fotball? Har du sett Brann spille fotball?

Hva er det som gjør at folk tror at en slik spiller overhodet ville fungert under LAN?

Gulløl

July 09, 2019, 10:42:26 AM #322 Last Edit: July 09, 2019, 10:56:03 AM by Gulløl
Horsens ønsker flere lederprofiler meldes i artikkelen linket nederst, men SHN blir ikke nevnt i positiv retning i den forbindelse i dagens Horsens tropp.
Horsens har tapt de to siste treningskampene 3-0 for AGF og 4-0 for AaB. To motstandere klubben tidligere har kunne måle seg med. SHN har blitt omskolert til forsvarsspiller i de to kampene så det ser ikke helt bra ut. Tipper han etter hvert kan bli ganske billig eller gratis for en klubb å hente siden han er helt i lønnstoppen i troppen. En lønn som klubben nok sannsynligvis ønsker å kvitte seg med og disponere til forsterkninger som de absolutt trenger for å ikke komme i nedrykksstrid i kommende sesong.
Har personlig kommet til den konklusjonen at Brann bør holde seg unna SHN. Godt mulig han kan få en skreddersydd rolle i Brann laget nå som LAN sitt fokus er å ikke spille romantisk og naiv fotball. Men om SHN kommer og faren blir skiftet ut med en ny trener neste år blir nok sønnen benkfyll, så Soltvedt bør tenke eventualiteter litt frem i tid.
Klipp:
Sivert Heltne Nielsen er blevet rykket ned i forsvaret, men det virker ikke som den rigtige plads til ham.

https://hsfo.dk/sport/AC-Horsens-mangler-flere-lederskikkelser/artikel/240642
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Corran

Det vi trenger er 2 gode offensive backer. Dette gjelder både i 4-3-3 og 3-5-2 systemet til LAN
Et av de største problemene nå er at backene ikke er med nok framover og leverer nok offensiv kvalitet.
Om det hadde vært på plass så hadde det blitt mer muligheter for midtbane og kanter å trekke inn i motstanders 16 meter.
For meg er dette den største svakheten i Brann og det som ødelegger mest i det offensive spillet til LAN.

Hadde håpet at Kalsaas kanskje kunne være en som fikk litt sving på det, men han må jo ha fått en kraftig hjernerystelse siden han fremdeles er uaktuell pga den
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

pidre

Offensiv back, ja hvordan går det med Moussa Njie i Partizan?
Saludar a los monos!

Lasaron

Tren på langskudd

Superjack

Brannsupporter.

Supertzar

Quote from: pidre on July 16, 2019, 20:31:34 PMOffensiv back, ja hvordan går det med Moussa Njie i Partizan?

Spelt minimalt. Straks klar for Odd.

gladiporno

Quote from: Supertzar on July 17, 2019, 16:28:35 PM
Quote from: pidre on July 16, 2019, 20:31:34 PMOffensiv back, ja hvordan går det med Moussa Njie i Partizan?

Spelt minimalt. Straks klar for Odd.

Smart valg både av spiller og klubb, tror jeg. Erstatter Sander Svendsen som har vært svært god på utlån i Odd i vår.

En spiller som også vi også kunne hentet. I likhet med Tripic som ringte rundt til eliteserieklubber for å prøvespille så sent som i fjor sommer.

Forresten er dette en glemmesak. Hadde de spilt i Brann hadde de vært elendige de også.

osoerli

Har derre sentrale spielfureren til Lindfield var bra.  Han med langt afro-hår.  Teknisk, bevegeleg og alltid spelbar.
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

Eivind

Ingen, null, niks nada poeng å kaste mer penger på prosjekt LAN. Håper for guds skyld ikke man i nok et overgangsvindu skal kjøpe seg ut av problemer. Plutselig har vi ikke bare en sportslig utfordring men også en økonomisk som tidligere.

Fundamentet LAN og gjengen har bygget opp rundt klubb er bra - slipp til nye koster som har egenskaper til å forvalte dette videre.

Spelaren

Soltvedt nevner i dagens BT at det nok blir mindre å rutte med i overgangsvinduet nå som Brann har røket ut av Europa. BT oppsummerer for øvrig Branns nyeste signeringer og viser at stallen er styrket med midler oppimot 20 millioner siste  drøye året.
Gå av.

Lasaron

Forsterkninger forsterker ikke under LAN. Bruk pengene på noe varig, bedre treningsanlegg.
Tren på langskudd

Lasaron

Løfgren leies ut til Mjällby. Det betyr vel at Vito blir værende ut sesongen. Det betyr også at vi ikke får flere minutter med unge spillere i år. Heldigvis har vi et skyhøyt ambisjonsnivå.
Tren på langskudd

Kagain

Ja, ambisjoner hjelper godt når det ikke er unggutter på gang. Vi får i alle fall håpe at Löfgren spiller godt for Mjällby og mot all formodning kanskje imponerer LAN litt...

Giles

Tåpelig å låne ut Løfgren men antar han ønsket det selv. Med rette.
Dette hadde vært riktig tidspunkt for han å bli kastet inn og vist tillit.
En misbrukt mulighet for Brann.
Depresjonen tiltar.

Kagain

...Men det ser ut som de henter tilbake Pettersen som keeper. Fikk visst ikke nok spilletid i Nest. Jeg vil jo anse det som like usannsynlig at han får noe spilletid i Brann også, jeg da...

krakra

July 28, 2019, 18:42:43 PM #337 Last Edit: July 28, 2019, 18:56:39 PM by krakra
I løpet av sommervinduet bør vi ha kvittet oss med Karadas, Hustad og Mehnert og hente inn Sigurd Haugen fra Sogndal. 22 år gammel lynkvikk målscorer, som har både høyde og teknikk.

25 mål og fem målgivende på 39 kamper for Sogndal i OBOS de to siste sesongene. En av de beste spissene i OBOS.

Kagain

Mehnert og Hustad er jo enda nye kjøp. Spesielt Hustad. Karadas kan få en støttefunksjon i jobben, eller kanskje gå til Sogndal som en del av en byttedeal. Jeg må dog si at jeg frykter at Sigurd Haugen ville blitt en veldig dyr spiller. Sogndal er jo ikke kjent for å gi de beste dealene til Brann. Jeg må også si at jeg er litt usikker på om en så ung fole som denne Haugen ville blitt spilt av LAN. Hvor gode er de defensive egenskapene hans? Det virker jo som LAN er mer opptatt av det enn scorte mål...

krakra

July 29, 2019, 12:26:41 PM #339 Last Edit: July 29, 2019, 12:29:40 PM by krakra
Det er greit nok at Brann driver og henter billige spillere fra lavere divisjoner som sannsynligvis ikke slår igjennom. Før eller siden kan de jo ha flaks. Men det er veldig, veldig lite som tyder på at Mehnert og Hustad blir eliteserie-spillere og da bør de stå i veien for spillere som har det potensialet. Vi har to gode spisser i stallen. Det bør suppleres med en lovende ung spiller. Og kanskje et talent.

Sogndal har historisk sett krevd mye for sine spillere. Men de er i store økonomiske problemer for tiden og ingenting tyder på at de rykker opp i år. De trenger penger inn, kutte utgifter og kan ikke tilby spillerne sine ES-spill neste år. Det reduserer nok priskravene. Tror Haugen har ett år igjen etter årets sesong. Vi fikk Koomson for fire mill og det er ikke naturlig at maksprisen for Haugen er halvparten av det.

Haugen er iallefall aggressiv i press og god til å skaffe brudd av det jeg har sett. Usikker på hvor mange løp helt ned til egen 16-meter han tar tho.

Kagain

Men hvordan vet man hvilke unggutter som har sjanse til å slå gjennom, og hvorfor mener du at Brann ikke har fått til dette?

Erlend Hustad er en spiller som jeg ikke har så stor tiltro til som målsnik. Men han er nok en mer typisk LAN-spiller. Jeg kan ikke si at jeg lar meg blende av 9 mål på 40 kamper og allerede 22 år. Det er litt mindre enn Orlov hadde da han kom til Brann. Men Hustad er tross alt nettopp kjøpt inn. Avskrive han sånn uten videre virker litt i overkant dramatisk. Brann har Bamba og Berisha, og det er lite trolig at de blir solgt med det første. Da er det greit å ha noe halvungt i bakhånd, noe som aksepterer å slite benk. Når det gjelder Hustad spesielt så har han jo spilt på u18-laget til Norge, og ble så sent som sommeren 2018 beskrevet som en spennende spiller med god målteft, og faktisk en OBOS-komet

https://www.eurosport.no/fotball/obos-ligaen/2017/fikk-aldri-sjansen-i-molde-na-kan-obos-kometen-vaere-pa-vei-tilbake-til-eliteserien_fot_sto6821836/story.shtml

Mehnert er et år yngre enn Hustad, og hadde et ganske fint snitt hos Asker. 31 mål på 62 kamper melder Brann i saken der de forteller at han er kjøpt.

https://www.brann.no/nyheter/marcus-mehnert-har-signert-for-brann

Sigurd Hauso Haugen er på samme alder som Hustad, og derfor ikke en riktig ung stjerne han heller. Da Sogndal kjøpte han i 2018 hadde han en historikk hvor han hadde scort to mål på 16 kamper hos Odd mellom 2016-2018. Men han har jo vært flink på scoringsfronten hos Sogndal trass i dette. 9 mål på 14 kamper denne sesongen er bra greier. Men det var jo ikke så mye som tydet på at dette skulle være tilfelle hos han før denne sesongen, eller?

Liseth var jo en spiller som skapte en viss sorg blant talententusiastene da han gikk til Mjøndalen i stedet for Brann forut denne sesongen. Han er rundt Mehnert/Hustad alder han også. Men 1 scoret mål 14 kamper tyder ikke på at det er stort tap.

Så når Brann da har kjøpt Hustad, en fysisk robust spiller som har både høyde og fart bør man la han få prøve seg litt i klubben før man stempler bomkjøp i pannen på han og slenger han på dør...

krakra

Mehnert, Hustad og Haugen er alle født samme år, men forskjellige tidspunkt på året. Så det er ikke et år mellom noen av dem.

Det er tre spillere det den ene var blant de beste spissene i OBOS i fjor og har fulgt opp med å være blant de beste spissene i år, den andre har fulgt opp en ok OBOS-sesong i fjor med fire av femten starter for det nest svakeste laget i ligaen i år og den tredje står med seks av femten starter(9 innhopp) for et lag på nedre halvdel. Alle tre er forholdsvis unge, men det er bare en som har markert seg i OBOS. De to andre er ikke engang faste i førsteelveren. Så hvem som er den mest spennende spilleren trengs vel ikke diskuteres så mye mer.

Ellers trist å lese at fordi vi har Berisha og Bamba så skal vi bare ha en halvung spiller som tåler å slite benk i bakhånd. Istedenfor å ha en spennende spiller som faktisk kan utvikles til noe. Berisha og Bamba kan(bør) spille samtidig uansett og da blir det fort mye spilletid på nummer tre. Hvis han er god nok. Noe ingen bak Berisha og Bamba er i dag. At Hustad henvises til tribunen av Karadas syns jeg er et rimelig sterkt signal.

Kagain

July 30, 2019, 06:53:38 AM #342 Last Edit: July 30, 2019, 06:56:03 AM by Kagain Reason: Litt mer info
Poenget mitt var at selv ikke Haugen så ut som en stjerne på statistikkene før Sogndal tok han inn. Han hadde dunket inn en del mål på Odd 2, men det er jo ikke akkurat OBOS-kvalitet over det. Nå skal det være sagt at han har jevnt over levert greit i tidligere år diverse andrelag og 3-lag. Det eneste han har vist på et "høyere" nivå var at han dunket inn 12 mål på 8 kamper hos Sandnes ulf i 2015. Det var i Obos. Og det skal ikke kimses av. Men det er "kun" 8 kamper.

https://www.fotball.no/fotballdata/person/profil/?fiksId=3094815

Hos Odd i i 2017 spilte han 17 kamper og scorte 3 mål. Det lovde ikke akkurat godt. Men Sogndal tok sjansen, fikk han inn, og det lønnet seg hos dem.

i 2018 ble det 17 mål på 29 kamper, og sålangt i 2019 har det blitt 10 mål på 16 kamper. Absolutt et godt snitt.

Til sammenligning hadde Koomson 3 mål på 31 kamper i 2016, og 8 mål på 33 kamper i 2917. Et greit snitt, spesielt med tanke på at han er ving, men i Brann har han stusselige 1 mål på 32 kamper i 2018, og 1 mål så langt i 2019 på 14 kamper.

Hustad som du så gjerne har lyst å kvitte deg med finnes statistikk på her

https://www.fotball.no/fotballdata/person/profil/?fiksId=3136282

I denne statistikken kan vi se at Hustad blir påstått å ha scort 11 mål på 6 kamper hos Molde i 2015, noe som er et nesten absurd tall. OG siden det meldes Molde, så er det da teoretisk sett på et høyere nivå enn Haugen. Han har ikke dominert i like store grad på 2. lag og 3. lag som Haugen, men han har ikke gjort seg vekk heller.

2016 - Molde: 3 mål på 5 kamper
2017 - Notodden: 9 mål på 25 kamper
2018 - Notodden: 10 mål på 32 kamper.

I 2017 spilte de i 2. divisjon, i 2018 spilte de i Obos og havnet lavt på tabellen, men de rykket ikke ned.

Jeg vil igjen gjenta at jeg ikke har den største tiltroen til Hustad, men jeg er villig til å la han få sjansen. LAN ser ikke ut til å gjøre det, da han som du sier plassert en Hustad som var ny i klubben  på tribunen til fordel for Karadas. Men jeg har forstått det sånn at du ikke alltid er enig med LAN i hans prioriteringer? I så fall vil jeg kanskje la tvilen komme tiltalte (Hustad) til gode.

Og la meg en gang for alle skrive det i klartekst:

JEG mener ikke at siden vi har B&B så skal vi bare ha en halvung spiller som tåler å slite benk. Men på meg virker det som det er dette LAN tenker. Og det er LAN som tar ut laget, ikke meg. Videre så er jeg enig med deg i at Brann får få til en taktikk hvor B&B kan spille samtidig, men så langt veksler det litt mellom taktikk med 1 spiss og 2 spisser. Og da er det vanskelig å forsvare en pengebruk som tilsier at

1. Mehnert og Hustads kontrakter termineres
2. Bruke en solid sum på å kjøpe et nytt talent ala Haugen. For røverkjøp får vel ikke sjansen til å bevise at de kan noe?

Spesielt når man tenker på LAN sin track record på bruk av ungfoler i Brann.

Til slutt, hva forteller fotball.no om Mehnert sine statistikker?

https://www.fotball.no/fotballdata/person/profil/?fiksId=3730548

Noe jeg ikke forstår er at de insisterer på at Mehnert i Stabæk har spilt 58 kamper og scoret 58 mål. Men om man skal stole på denne nettsidens statistikk vedrørende Sigurd Haugen, så... Statistikken forteller i alle fall som følger

2014 - Stabæk - 24 mål på 27 kamper
2015 - Stabæk - 22 mål på 19 kamper
2016 - Stabæk - 8 mål på 7 kamper
2017 - Asker - 12 mål på 27 kamper
2018 - Asker - 15 mål på 26 kamper
2019 - Nest Sotra - 6 mål på 18 kamper

Ser ut til å være en nedadgående kurve på denne statistikken.

Samme statistikk forteller at en viss krepsefisker ikke nødvendigvis ser ut som en stjerne sammenlignet med de andre. Men vi vet jo at han gjorde en god jobb fra Brann...

https://www.fotball.no/fotballdata/person/profil/?fiksId=2401564
Nixon

Planen til Brann er å leie ut Hustad til Nest der han i så fall må kjempe om samme spissplass som Mehnert. Med andre ord kannibalisering om den samme spissplassen mellom to spillere på utlån fra samme klubb. Litt spesielt?
Rød makt på Hansa

SK

Det virker veldig lite gjennomtenkt i så fall. Har sagt det før, vil ikke kritisere Hustad for mye før han har fått sjansen til å vise noe, men hva i all verden var poenget med denne signeringen?

Lasaron

Quote from: Kagain on July 29, 2019, 23:53:18 PMMen hvordan vet man hvilke unggutter som har sjanse til å slå gjennom, og hvorfor mener du at Brann ikke har fått til dette?

Tillat meg å svare. Man vet hvem som har sjanse til å slå gjennom ved å se at de er god for alderen. Men man vet ikke hvem som slår gjennom, og det var gjerne det du mente? Det er jo ikke sånn at noen slår gjennom uansett, og noen uansett ikke. Noen vil slå gjennom med riktig innsats og satsing rundt.

Ett er i alle fall sikkert, at hvert år slår mange unge gjennom. I Norge og i Verden. Bare ikke i Brann. At det har med råmateriale i Bergensområdet å gjøre er selvsagt bare tull. De som prøver seg på den stikker hodet i sanden. Det har med Branns manglende vilje til å gi dem spilletid på A-laget å gjøre.
Tren på langskudd

krakra

Quote from: Kagain on July 30, 2019, 06:53:38 AMPoenget mitt var at selv ikke Haugen så ut som en stjerne på statistikkene før Sogndal tok han inn. Han hadde dunket inn en del mål på Odd 2, men det er jo ikke akkurat OBOS-kvalitet over det. Nå skal det være sagt at han har jevnt over levert greit i tidligere år diverse andrelag og 3-lag. Det eneste han har vist på et "høyere" nivå var at han dunket inn 12 mål på 8 kamper hos Sandnes ulf i 2015. Det var i Obos. Og det skal ikke kimses av. Men det er "kun" 8 kamper.

https://www.fotball.no/fotballdata/person/profil/?fiksId=3094815

Hos Odd i i 2017 spilte han 17 kamper og scorte 3 mål. Det lovde ikke akkurat godt. Men Sogndal tok sjansen, fikk han inn, og det lønnet seg hos dem.

i 2018 ble det 17 mål på 29 kamper, og sålangt i 2019 har det blitt 10 mål på 16 kamper. Absolutt et godt snitt.

Til sammenligning hadde Koomson 3 mål på 31 kamper i 2016, og 8 mål på 33 kamper i 2917. Et greit snitt, spesielt med tanke på at han er ving, men i Brann har han stusselige 1 mål på 32 kamper i 2018, og 1 mål så langt i 2019 på 14 kamper.

Hustad som du så gjerne har lyst å kvitte deg med finnes statistikk på her

https://www.fotball.no/fotballdata/person/profil/?fiksId=3136282

I denne statistikken kan vi se at Hustad blir påstått å ha scort 11 mål på 6 kamper hos Molde i 2015, noe som er et nesten absurd tall. OG siden det meldes Molde, så er det da teoretisk sett på et høyere nivå enn Haugen. Han har ikke dominert i like store grad på 2. lag og 3. lag som Haugen, men han har ikke gjort seg vekk heller.

2016 - Molde: 3 mål på 5 kamper
2017 - Notodden: 9 mål på 25 kamper
2018 - Notodden: 10 mål på 32 kamper.

I 2017 spilte de i 2. divisjon, i 2018 spilte de i Obos og havnet lavt på tabellen, men de rykket ikke ned.

Jeg vil igjen gjenta at jeg ikke har den største tiltroen til Hustad, men jeg er villig til å la han få sjansen. LAN ser ikke ut til å gjøre det, da han som du sier plassert en Hustad som var ny i klubben  på tribunen til fordel for Karadas. Men jeg har forstått det sånn at du ikke alltid er enig med LAN i hans prioriteringer? I så fall vil jeg kanskje la tvilen komme tiltalte (Hustad) til gode.

Og la meg en gang for alle skrive det i klartekst:

JEG mener ikke at siden vi har B&B så skal vi bare ha en halvung spiller som tåler å slite benk. Men på meg virker det som det er dette LAN tenker. Og det er LAN som tar ut laget, ikke meg. Videre så er jeg enig med deg i at Brann får få til en taktikk hvor B&B kan spille samtidig, men så langt veksler det litt mellom taktikk med 1 spiss og 2 spisser. Og da er det vanskelig å forsvare en pengebruk som tilsier at

1. Mehnert og Hustads kontrakter termineres
2. Bruke en solid sum på å kjøpe et nytt talent ala Haugen. For røverkjøp får vel ikke sjansen til å bevise at de kan noe?

Spesielt når man tenker på LAN sin track record på bruk av ungfoler i Brann.

Til slutt, hva forteller fotball.no om Mehnert sine statistikker?

https://www.fotball.no/fotballdata/person/profil/?fiksId=3730548

Noe jeg ikke forstår er at de insisterer på at Mehnert i Stabæk har spilt 58 kamper og scoret 58 mål. Men om man skal stole på denne nettsidens statistikk vedrørende Sigurd Haugen, så... Statistikken forteller i alle fall som følger

2014 - Stabæk - 24 mål på 27 kamper
2015 - Stabæk - 22 mål på 19 kamper
2016 - Stabæk - 8 mål på 7 kamper
2017 - Asker - 12 mål på 27 kamper
2018 - Asker - 15 mål på 26 kamper
2019 - Nest Sotra - 6 mål på 18 kamper

Ser ut til å være en nedadgående kurve på denne statistikken.

Samme statistikk forteller at en viss krepsefisker ikke nødvendigvis ser ut som en stjerne sammenlignet med de andre. Men vi vet jo at han gjorde en god jobb fra Brann...

https://www.fotball.no/fotballdata/person/profil/?fiksId=2401564
Haugen var en 19-åring som tok et steg ned for å utvikle seg i en klubb som er gode på spillerutvikling. Med Hustad og Mehnert snakker vi om to spillere som ikke har slått helt igjennom i OBOS som liksom skal få et løft av å ta et steg til et enda høyere nivå. For den trenerne som er mest redd for unge spillere? Jeg har null tro på det.

krakra

July 30, 2019, 10:31:11 AM #347 Last Edit: July 30, 2019, 10:36:34 AM by krakra
Og jeg er ikke alltid enig i LANs prioriteringer, men jeg kan ikke se for meg at noen vil kritisere ham for å ikke bruke Hustad. En spiller mange glemmer er i Brann i det hele tatt.

Virker som Branns kriterier på unge spillere har blitt at de er billige, at de tåler å slite benken og at de ikke skaper så mye forventninger. For hvor kritiske blir man egentlig hvis verken Mehnert, Hustad eller Løfgren slår til?

Kagain

Quote from: SK on July 30, 2019, 09:45:54 AMDet virker veldig lite gjennomtenkt i så fall. Har sagt det før, vil ikke kritisere Hustad for mye før han har fått sjansen til å vise noe, men hva i all verden var poenget med denne signeringen?

Ja, om han skal lånes ut til Nest virker det veldig rart.

Quote from: krakra on July 30, 2019, 10:31:11 AMOg jeg er ikke alltid enig i LANs prioriteringer, men jeg kan ikke se for meg at noen vil kritisere ham for å ikke bruke Hustad. En spiller mange glemmer er i Brann i det hele tatt.

Nei, det er nok sant det Krakra. Men å selge Hustad uten å gi ham sjansen i det hele tatt? Da kan det være at folk spør som SK og presidenten: Hva var da vitsen med å bruke penger på han?

krakra

Tobias Christiansen har forresten et halvt år igjen av kontrakten ibstart. Kan spille ving og indreløper. Vil nok fortsatt koste litt, men prisen påvirkes av kontraktstiden

Go Up