• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - andreas1989

1
Quote from: Corran on May 03, 2024, 22:52:02 PMThoreP er en spiller jeg ønsker Brann kvitter seg med. Selv om han er allsidig er han ikke god nok i noen roller.

Thore Pedersen er blitt diskutert opp og ned tidligere, mitt standpunkt er at han er bedre enn Crone som back og kan gjøre en jobb som stopper, men har ikke noe på midtbanen å gjøre. Realiteten er uansett den at Tore Pedersen har fått ny kontrakt noe som bør utelukke at Svenn Crone får ny kontrakt.

Quote from: Dickens on May 03, 2024, 23:13:35 PMDet virker som enkelte supportere konsekvent ønsker unge spillere inn på laget bare fordi de er unge. Ingenting om kvalitet. Jeg har full tiltro til at Horneland, Huse og Fakiri har bedre oversikt fra treningshverdagen enn dere på hvor nivået ligger. Det er ikke sånn at hele Brann 2 består av Kniklas'er, Wolf'er eller Torsvik'er. Tvert imot! Det går evigheter mellom hver gang det dukker opp slike spillere. Skal vi hente slike spillere fra andre klubber som Glimt og Molde gjør så koster det 15-20 millioner. Minst. Beløp Brann bare kan drømme om å handle for.

Hvor god kontroll har du selv på Brann 2? En veldig fin og naturlig sammenlikning blir jo William Kvale som i en alder av 17 år har langt flere kamper i 2 div enn det både Wolfe og Torsvik hadde å vise til i samme alder, samtidig som han er mer merittert i U-landslag sammenheng. Ungguttene på Brann 2 har en meget god kamp hverdag med seniorfotball så å avfeie dem slik du gjør blir for dumt. Og hvem i allverden har egentlig påstått at vi skal hente enkelt spillere for 15-20 millioner? Det virker jo ikke som at du helt forstår hva enkelte her inne etterlyser når det kommer til en klarere retning for spillerlogistikken. Det er ingen som tror at det bare er å gå ut å kjøpe et helt lag med wonderkids, vi må gjøre jobben som klubb selv, men da nytter det ikke å fortsette med den tilnærmingen vi har nå. Vi må satse på de unge og la dem få spilletid fremfor at spillere uten noe vidersalgspotensiale skal komme inn å få minutter her og der.
2
Problemet med Tore Pedersen som midtbanespiller er at han mangler alt utenom det som skjer uten ball og litt av det også. Et fryktelig merkelig valg med symboleffekt.
3
Nei det er fælt å tenke langsiktig og bærekraftig, det må vi aldri gjøre i denne klubben...
4
Problemet slik jeg ser det er mer at det må noe spesielt/unngåelig til for at ungdommene skal få sjansen. Når de først får sjansen og tar nivået så lar Horneland dem mer enn gjerne spille, men de får ikke minutter av Horneland med mindre det tvinger seg frem.

Det beste eksempelet er fra i fjor når Tore Pedersen skulle ruse rundt på midtbanen mens Hjortseth som var holdt igjen av Horneland fra et mesterskap måtte se hele kampen fra benken. Og da spilte vi mot Ham-Kam ikke Glimt.

Det handler om å tørre å satse samtidig som man sender ut et signal nedover rekkene. La ungguttene får sine minutter her og der og de åpenbare sjansene når det trengs eller passer seg.

Men hvordan var dette i Haugesund og i RBK under Horneland?

5
Brann / Re: Sesongen 2024
May 03, 2024, 10:48:26 AM
Quote from: pidre on May 03, 2024, 10:43:42 AMTa Helland sin kamp mot VIF. Han spilte en helt ok kamp, ikke mer, ikke mindre. Hadde Larsen spilt helt likt ville han fått en treer - max. Helland ble hyllet. Så vet ikke helt, virker som de unge får mer kred.

Ellers mye enig med Fortune. Klubben har ikke greid å forvalte talentene.

Hva i allverden skal du trekke Helland for i den VIF kampen? At han ikke har et navn?
6
Brann / Re: Sesongen 2024
May 03, 2024, 10:47:51 AM
Realiteten er at vi har misset ut på en hel generasjon, enkelte av dem har riktignok kommet tilbake i voksen alder.

Men man har jo blitt grepet av stormansgalskapen tidligere også som når Helge Haugen ble sendt på dør fordi man skulle fylle opp med ovebetalte stjerner. I samme generasjon finner man jo Erlend Storesund som vel kunne stått med veldig mange flere kamper for Brann enn det han endte opp med.
7
Brann / Re: Sesongen 2024
May 03, 2024, 10:09:21 AM
Men hadde de vært unge så hadde kravet fort vært at de måtte erstattes av mer etablerte spillere.

Uansett så kan man jo velge å tro at både Torsvik og Wassberg hadde vært ganske så faste på dette Brann laget og mulighetene for at Hellan skal spille seg inn i løpet av sesongen bør jo også være gode. Hadde de tre vært faste på laget så ser jo alderen fort bedre ut, men det forandrer jo ikke det faktum at det fremover bør være så og si utelukkende U21 spillere som blir hentet inn.

8
Brann / Re: Sesongen 2024
May 03, 2024, 09:25:20 AM
Vi har jo helt andre ressurser enn Odd og Godset så hvorfor i allverden skulle vi det?
9
Ja det kan virke som at det må presse seg frem slik det strengt tatt gjorde med Wolfe og Torsvik og egentlig Wassberg inn mot denne sesongen. Men Wassberg har jo fått spilletid tidligere og Heggebø før det igjen, så det er litt vanskelig å være veldig bombastisk, men Horneland er liksom ikke typen som bygger opp talentene ved å slenge de innpå et kvarter her og et kvarter der. Hvordan var egentlig dette i Haugesund og Rosenborg?

Uansett så kan jeg forstå denne argumentasjonen rundt Brann 2 spillerne så langt mtp 2 div vs Lyngbø. Men det skal bli spennende å se i sommer når 2 div tar ferie og A-laget har et tett program.
10
Brann / Re: Brann i media
May 02, 2024, 17:56:29 PM
Snakker han om det alle har lurt på i 30 år?
11
Det er uansett interessant at bergenspressen omsider har begynt å borre litt i dette noe som fører til at Per-Ove må komme med en uttalelse om hva som faktisk er strategien til klubben om ikke Horneland.

Horneland virker jo ikke å være fremmed for å gi de unge tilit over tid når de først har grepet muligheten, problemet er jo at de mulighetene må presse seg frem for ellers er det ikke det ikke mange muligheter til å vise seg frem for en ung spiller når alternativene er etablerte.

Det var jo litt oppløftende å høre Horneland snakke om Hellan i går så kanskje det blir noen minutter fremover og til og med kanskje en start enten mot Kristiansund eller Sandefjord? Crone feberen enkelte hadde ser ut til å stilnet igjen så her skal det være muligheter selv før Tore Potet er tilbake i miksen. 
12
Forsvinner Kristiansen ut etter sesongen så faller jo snitt alderen greit bare som en følge av det.

Skulle Jeff bli solgt så erstattes han av Helland/Holten.

Crone er åpenbar da Pedersen har signert ny kontrakt.

Katrum og Castro er to stykker som må bevise sin verdi denne sesongen.

Så er det reservekeeperen da som som ikke er god nok, men likevel skulle signeres.
13
Og KFUM skal til Lysekloster. Den kan jo potensielt bli spennende.
14
Er vel mye som sier seg selv mtp lørdagen. Soltvedt er ikke så veldig god om dagen og her kan han bli satt på prøve defensivt også. Uansett fin å kunne sette inn. Kornvig med sin fysikk blir vel foretrukket og Blomberg&Castro har spilt seg til en plass på benken.

Dyngeland
Crone-Pallesen-Jeff-Kristiansen
Konvig-SHN-Felix
Mathisen-Heggebø-Warming
15
Ja vi får se nå da, er riktignok ganske overbevist om at det blir Kristiansen fra start på lørdag, men Soltvedt kan jo fort bli aktuell å hive så får vi se da om han lykkes med å finne Heggebø. Den største skuffelsen med Soltvedt så langt er jo at laget ikke klarer å utnytte styrkene hans i etablert spill men også på faste situasjoner.
16
Foten er god, men den evner vi ikke i noe særlig grad å utnytte. Så er det heller ikke den beste kvaliteten på en del av avleveringene til Soltvedt om dagen. Kristiansen evner i større grad å komme seg frem på siste tredjedel med sin hurtighet og det er noe vi trenger om dagen. Men jeg sier ikke at Kristiansen er noen åpenbar trussel fremover.
17
Brann / Re: Sesongen 2024
May 01, 2024, 18:59:19 PM
Rent resultatmessig har det jo vært greit, særlig mtp at vi fort skulle dradd fra Ekeberg med 3 poeng. Men prestasjonsmessig har det derimot vært skralere. Viking kampen er som det nevnes unntaket, nå er de kanskje et lag som passer oss bedre, men det var også noe med energien som har vært fraværende i de andre kampene mot lag som vi ikke har noe forhold til.

Men i følge tallene så har jo vi fremdeles mesteparten av initiativet i kampene og kommer til muligheter, men presisjonen og uttellingen har ikke vært god nok. En blanding av marginer og mangel på sluttprodukt.

Uansett så må vi jo huske på at vi hadde en del flyt i fjor høst der prestasjonene ikke var like solide som på våren, selv om vi hadde noen svært så solide enkeltkamper som feks mot Glimt.
18
Slik Soltvedt presterer om dagen så er det vel liten tvil om at det er Kristiansen som er venstreback fremover. Men det er jo ingen tvil om at Jeff og Kristiansen som stoppere var en hovedindigrens på våren i fjor så det frister jo veldig å ønske seg den igjen.

Når vi sliter slik vi gjør nå så kunne jo i høyeste grad trenge en Castro i slag, men i likhet med Blomberg så er ikke Castro i nærheten om dagen så det bør være liten tvil om at Mathisen og Warming nå må få muligheten.
Så får jo nå Heggebø sin etterlengtede mulighet som spiss i de kommende kampene så får vi se om det blir forløsende for laget. Ellers var jo det oppløftende å høre Horneland være fornøyd med Hellan i dag så kanskje det blir flere minutter fremover.
19
Viking er nok mer ambisiøse enn de andre vi har spilt mot denne sesongen selv om de vel trygt kan karakteriseres som et passelig kynisk lag de også. RBK skal jo visstnok spille veldig ambisiøs fotball så det får vi jo vi håpe passer oss. Men poenget er og var vel at disse kampene har en annen ramme som også bør gi en annen energi.
20
Brann / Re: Brann i media
May 01, 2024, 17:19:12 PM
Det er bare historieløst klovneri.
21
Vi får håpe at bunnen er nådd og at det er et lag som det er blåst liv i som stiller til kamp på lørdag. Som det påpekes så var det jo en attitude i Viking kampen som vi ikke har sett ellers denne sesongen så vi får håpe at man får se den samme energien mot RBK.

Synes ikke vi blir noe særlig bedre av byttene selv om Hellan og Warming tidvis viser frem farten sin uten noe resultat. Sery var vel kanskje mer gjenkjennelig i dag, men det blir det positive som er å skrive. Levanger får kampen akkurat der de vil og det behersker de ekstremt godt noe de skal ha anerkjennelse for.
22
Quote from: esp123 on April 29, 2024, 08:30:39 AMFinne er selvfølgelig vår fremste poengspiller. Vi er satt opp for å fore han. Han avslutter mange av angrepene våre. Problemet er at han er den eneste poengspilleren vår i et sånt system. Da Aune Heggebø spilte spiss fordelte mål og målpoeng seg på flere spillere. Han løftet andre offensive spillere.

Og når han ikke leverer, så sliter vi offensivt. Og han har altså da 6 mål på de siste 23 kampene. Og hele to målpoeng i 2024. Vi har da spilt 20 prosent av sesongen. Han scorte kun mot Sotra i oppkjøringen. Han hadde en del assist ifjor på skudd og retur fra keeper. I det offsielle statistikkene så hadde han 9 målgivende på en xA på litt over 5. Syns du det virker bærekraftig? Mener du virkelig at Finne forsvarer sin posisjon i laget? Han er også den svakeste duellspilleren av alle spissene i Eliteserien, og han er blant de som er minst involvert.

Et ubestridelig faktum er at vi scorer for lite mål fra åpent spill. Det har vi gjort siden vi rykket opp. Vi dominerer kampene, men vi er dårlige på å omsette dominansen til store målsjanser. Vi slet også ifjor i starten av sesongen. Kan det være at vi er litt forutsigbare og har litt lite strenger å spille på?

Hjemme mot Haugesund slet vi lenge, før vi fikk straffe og kampen åpnet seg opp. Hjemme mot Engen så ut til å gå mot 1-1, før vi fikk et straffe og kampen endte til slutt 3-1. Hjemme mot Sandefjord 0-0, og til en viss grad også hjemme mot Stabæk. Der vi scorte 4 mål på 0,64 i xG. Det har vært et problem hele tiden. Mot en lav blokk så er vi egentlig ganske svake. Og har vært det lenge.

Om jeg virkelig mener Finne forsvarer plassen sin på laget? Hvor tror du selv jeg kommer til å svare? Det at du skal peke på at Finne er en svak duellspiller som en årsak til at han skal ut av laget beviser jo bare hvor fastlåst du er på at 4-3-3 må løses med en konvensjonell fysisk spiss som først og fremst skal være god med ryggen mot mål. Det er oppskriften på en fullstendig utdatert dinosaur fotball. Du etterlyser en spiss som skaper mer for andre og da skal du altså ha ut den mest bevegelige spilleren som også er vår beste kombinasjonsspiller i tillegg til å være vår beste avslutter og poengkonge. Lykke til!
23
Dette med xGen til Finne er vel snart utdebattert og det samme er det faktum at han ikke er en konvensjonell 9er. Finne scorer ikke målene sine fra 5 meter dermed blir xGen lavere, han er kanskje eliteseriens beste avslutter og nettopp evnen hans til å komme til avslutninger er jo det som gjør Finne unik.

Det velger dere altså omtrent å bruke i mot han. Finne beveger seg feil osv, osv fordi derre er låst på hvordan 4-3-3 skal løses med en konvensjonell feilvendt fysisk spiss. Det at motstanderne blir tatt med på løpeturer ut i kanalene av Finne åpner opp rom for både kanter og indreløperne som kan utnyttes og gjøre oss utforutsigbare i langt større grad enn om vi hele veien skal spille på en møtende spiss og bevegelse rundt han samtidig som denne spissen må serveres inne i boks for å utrette noe særlig selv i målprotokollen.  Offensiv fotball får man gjennom bevegelse og initiativ, det er det ingen som står sterkere for i dette Brann laget enn nettopp Finne. Indreløperne våre derimot sliter med det samme i øyblikket. I tillegg er Finne kanskje vår beste kombinasjonspiller og vår klart beste avslutter.

Igjen blir konlusjonen at det å skulle plassere en spiller med 28 målpoeng på benken helt tullete, vi er ikke Real Madrid vi er Brann og kan ikke tillate oss noe sånt. Og får å ta OBOS kortet med det samme, Heggebø hadde vel omtrent dobbelt så mange minutter på banen som det Finne fikk?

Finne har startet sesongen livlig og kunne med marginer stått med tre mål eller mer så langt i tillegg til at står bak andre mål. Hadde debatten stilnet da? Trolig fra flere. Likevel er realiteten at Finne poengkongen i Brann også i 2024 selv med marginer i mot.


Og igjen, jeg ser absolutt verdien og kvalitetene i Heggebø, vi må ha flere stenger og spille på, men det er ingen tvil om at Finne er vår fremste poengspiller.
24
Finne hadde før denne runden klart flest avslutninger i ligaen så han kommer jo til sjanser, men det er jo interessant at ingen av dem er inne i 5 meteren. Dette mer forklarer jo dette med xGen som vi har diskutert tidligere. Men som nevnt til uendelige så er jeg helt klar på at det er resten av laget som ikke fungerer. Finne er jo en som virkelig viser energi og initiativ ute på banen. Mulig vi på kort sikt kan lykkes bedre ved å være pragmatiske ved å spille en mer primitiv fotball gjennom Heggebø, men på lang sikt så så tviler jeg på at det er bærekraftig å gå bort fra identiteten vi er bygget på. Ikke har vi backer heller som evner å bidra fremover og trenger indreløperne å koble seg opp så er Finne kanskje vår beste kombinasjonsspiller.

Skal
Quote from: Belfort on April 28, 2024, 19:37:16 PMSynes dommeren forklarer seg godt om Finne i Ballspark. Vi bør ta av oss Brann brillene og være enig i avgjørelsen. Bør få en streng straff

Dette er noe av det dummeste jeg noen gang har lest. Bøyum evnet jo ikke en gang å konfrontere dommeren noe Parmer påpekte.
25
Quote from: esp123 on April 28, 2024, 18:38:33 PM
Quote from: andreas1989 on April 28, 2024, 18:31:14 PM
Quote from: esp123 on April 28, 2024, 18:25:33 PM
Quote from: andreas1989 on April 28, 2024, 18:10:33 PMVi er vel ikke der at vi skal dra inn Finne og Finne sine bevegelser når vi skal forklare dagens poengtap?
Syns du vi er en trussel på innlegg fra kant? Hvordan skal vi bryte ned motstandere som ligger dypt? 

Idag har vi ett enslig skudd med 11 mann på banen. Bård Finne er borti ballen 7 ganger, fullfører 2 pasninger.


Dette er diskutert til det uendelige i andre tråder.

Så kommer du altså etter dette kampbilde nok en gang med  skyts mot en spiller som høyst diskutabelt blir fratatt muligheten til å bidra etter 27 minutter. Det at vi har en midtbane som ikke evner å bidra og at vi ikke har backer som evner å bidra på siste tredjedel det nevnes ikke. Så ja det fremstår faktisk som at du legger skylden på Finne og ikke av den årsak at han ble utvist.

Jeg legger ikke skylden på Bård Finne. Han er den spilleren han er. Faktum er at vi har få verktøy for å skape sjanser. Per nå er den eneste trusselen vår Finne. Nøytraliseres han så har vi nesten ingen trusler. Han er ekstrem på det han er god på, men han trenger helst litt tid og rom for å skade motstanderen. Han er ikke en spiller som dominerer fysisk i boksen.

Tidligere har vi hatt andre «våpen» som motstanderen må ta hensyn til. Rasmussen sin venstre fot. Castro sin innleggsfot. Skape overtall med hurtige kombinasjoner mellom back, indreløper og kant. Flere innløp med tyngde i boks.


Da er vi (igjen) mer på bølgelengde. Jeg opplever det som at du skyter direkte på Finne i det første innlegget etter kampen. Jeg følger (igjen) deg på det andre du skriver. Vi er blitt identitetsløse kan man vel nesten oppsummere det med.

Ref. det røde kortet. Hadde Finne headet den ballen(om teknisk mulig) så hadde jo det blitt straffe og rødt kort til keeper, selv i keeper landet Norge.

Mulig det kortet er etter reglene, men da må reglene endres for da favoriseres keeperne på en helt urimelig måte.
26
Quote from: esp123 on April 28, 2024, 18:25:33 PM
Quote from: andreas1989 on April 28, 2024, 18:10:33 PMVi er vel ikke der at vi skal dra inn Finne og Finne sine bevegelser når vi skal forklare dagens poengtap?
Syns du vi er en trussel på innlegg fra kant? Hvordan skal vi bryte ned motstandere som ligger dypt?  

Idag har vi ett enslig skudd med 11 mann på banen. Bård Finne er borti ballen 7 ganger, fullfører 2 pasninger.


Dette er diskutert til det uendelige i andre tråder.

Så kommer du altså etter dette kampbilde nok en gang med  skyts mot en spiller som høyst diskutabelt blir fratatt muligheten til å bidra etter 27 minutter. Det at vi har en midtbane som ikke evner å bidra og at vi ikke har backer som evner å bidra på siste tredjedel det nevnes ikke. Så ja det fremstår faktisk som at du legger skylden på Finne og ikke av den årsak at han ble utvist.
27
Sensasjonsjagede TV2 kjører overskriften «se karatesparket». For en gjeng med søppel.
28
Forsvaret fungerer, men Jeff er vel ikke helt Jeff enda? Det er litt sånn 80%, men det er jo også forståelig. Kommer vel tilbake i godt gammelt slag får vi håpe.
29
Vi er vel ikke der at vi skal dra inn Finne og Finne sine bevegelser når vi skal forklare dagens poengtap?
30
Dette synes jeg var tafatte greier selv med 10 mann. Det er ikke akkurat et veldig progressivt lag vi møter. Ja vi må ta hensyn mtp kontringer, men Heggebø spiller jo omtrent sentral midtbane. En midtbane som forøvrig ikke er i nærheten av å fungere slik vi forventer.
31
De byttene måtte komme. 4-3-2 med Warming og Heggebø på topp?
32
Om det er noen som er klønete så er det keeper. Kan man poste bilder her inne? Fikk et stillbilde som beviselig viser at det er keeper som oppsøker det hele.

Dette fordømte var pisset skal koste oss poeng.
33
Men det er jo keeper som oppsøker en situasjon som Finne allerede er i? Det er ikke omvendt.

Dette er jo ikke stygt spill av Finne under noen omstendighet.
34
Finne står jo nærmest i ro, mens keeper er på etterskudd og stormer inn i situasjonen. Det er jo keeper som strengt tatt bedriver farlig spill.
35
Keeper kan jo ikke hoppe inn i motspiller uten at det skal få potensielle konsekvenser for nettopp keeper, men det dømmes jo ikke etter like premisser. Keeper har frikort selv om det er keeper som er sent ute.
36
Keepere er så overbeskyttet av norske dommere at det er helt latterlig. Keeperblunder, men vi blir straffet.
37
Men når Finne kjører foten opp er jo ikke keeper i nærheten, keeper hopper jo omtrent inn i foten på Finne, ikke omvendt.
38
Det blir jo farlig fordi keeper kommer for sent inn?

Keeper oppsøker jo selvfølgelig ikke situasjonen, men det er jo fremdeles keeper som kommer inn i situasjonen. Den der synes jeg er vel streng.
39
Altså keeper er jo treg ut i duellen?
40
Legg ned...
41
Vet vi at det tilfelle at Soltvedt ikke er 100% eller er det klassisk Grønner prat om en tidligere lagkamerat?
42
Brann / Re: Skader og karantener
April 28, 2024, 14:33:57 PM
I Sarpsborg tapte vi greit med Blomberg på venstre og Børsting på høyrekant. I Skien skapte vi vel mer en nok til å score både 2 og 3 i tillegg til at vi hadde Holmen i mål som ga bort et mål.
43
Warming er vel den eneste som kanskje kan løse begge kanter, foreløpig tror jeg han er farligst på høyre.

Blomberg og sannsynligvis  Mathisen må spille på høyre.

Castro kan kun spille på venstre.
44
Brann / Re: Skader og karantener
April 28, 2024, 14:06:59 PM
Quote from: Corran on April 24, 2024, 08:52:29 AMSamtidig sakker Kristiansen angrepet så det at en kan stå litt høyere blir fort utliknet.
Og laget står like høyt med og uten Ruben tør jeg påstå

Er Soltvedt klar skal han etter min mening spille

Vil påstå at Kristiansen er mer delaktig enn Soltvedt på siste tredjedel. Men Brann kan og må få mer ut av foten til Soltvedt.

Jeg vil på tross av Pallesen sin utvikling fortsatt se Jeff og Kristiansen som stoppere utelukkende fordi vi har aldri vært bedre enn vi var med dem som stoppere på våren i fjor.   
45
Nå får vi sikkert snart kjeft av forumpolitiet og må (igjen) flytte diskusjonen til spillerlogistikk tråden. Fair nok.
46
Torsvik og Wassberg er på dette nivået ganske så komplette, så det tror jeg på. Dog kjenner jo vi ikke Torsvik skikkelig enda så et lite forbehold må vi ta, men det ser ut til å være det nærmeste vi kommer Wolfe, som til Horneland sitt forsvar fikk tillit når han viste seg den verdig.

Skulle Børsheim spille de senere rundene i cupen når vi begynner å møte noenlunde kvalifisert motstand så kan jo Horneland redde noe ansikt i den debatten. For det er klart det har mer for seg for Børsheim å vokte buret på Høddvold enn i Gravdal samtidig som det også er viktig for andrelaget. Jeg er dog heller tvilsom til at det blir realiteten. Vil uansett si at jeg kan forstå at Brann 2 spillerne ikke har vært så mye involvert i cupen så langt da 2 Div er enn langt bedre kamparena for dem enn å få 15 min mot et lag fra lavere divisjoner samtidig som det går utover Brann 2.
47
Brann / Re: Overgangsvinduet sommeren 2024
April 28, 2024, 12:56:17 PM
Dansken har startet så som så, det er lett å se at han har visse kvaliteter som når han forhåpentligvis virkelig kommer i flyten kan tilføre oss noe som kan avgjøre kamper.

Vi trenger ulike typer på midtbanen og Kornvig sin fysikk gir jo oss noe annet enn Felix og Wassberg. Men dersom Felix og Wassberg begge er skadefrie med sin ballbehandling, driv og disiplin i presspillet så skal de begge to være ganske så uvurderlige for dette Brann laget. Nå er jo ikke det en problemstilling vi trenger å ta stilling til med det første og innen det i det hele tatt kan bli aktuelt så kan jo Felix være solgt.

Det vi trenger fra Kornvig er først og fremst mer frekvens i beina og at samhandlingen med laget blir bedre. Kommer det så kan dette bli bra for dansken ser ut til å ka kvaliteter også utover fysikken.
48
Joda vi har en del nokså «unge» spillere ,altså U25 og vi henter  jo inn en del av dem også som feks Kornvig, men det er jo helst i den alderen vi skal selge og ikke kjøpe. Så vi må ha flere signeringer av type Hellan eller yngre og dersom de først er fylt 20 som Hellan så bør veien til en fast plass være ganske så overkommelig.

Men for all del, hadde Torsvik og Wassberg spilt fast på dette laget så hadde det absolutt endret på realitetene. Og det at de våren 2024 ikke kan spille seg til fast plass er jo ikke Horneland eller klubben for den del sin feil.
49
Quote from: Dickens on April 28, 2024, 10:20:03 AM
Quote from: fortuneIkke én ungdom i sikte og snittalder rundt 26-27? Jeg tipper du har rett

Hvilken ungdom er det du mener som skal kunne starte når Wassberg er ute resten av sesongen og Hellan ikke har grunnlaget for ES?

Poenget blir vel at vi har en gammel stall og er motvillige til å satse ungt om det så er på våre egne eller eksterne spillere kjøpt inn i ung alder.
50
Vi er ikke uenige når det kommer til Heggebø bare for å pressiere det.

Men av de tre målene Heggebø har scoret så er det vel kun målet oppe i Tromsø som kan karakteriseres som et typisk Heggebø mål der det er tvilsomt om Finne hadde scoret, de to andre målene hadde vel med all sannsynlighet også Finne satt uten problemer og med en stor selvfølgelighet. Jeg vil jo påstå at Heggebø sine mål er "enklere" og da blir jo naturligvis også xGen høyere. Målet mot Ham-Kam er jo eksempelet på mål vi ønsker mer av og det er jo et resultatet av en ganske så a-typisk og god Finne bevegelse som vi som lag må klare å utnytte i langt større grad og klarer vi det så vil bli langt mer målfarlige.

Heggebø er en anderledes og mer konvensjonell spisstype, en 9er sammenliknet med Finne og det gir noen fordeler. Kampen mot Molde i høst er jo et fint og godt eksempel på hvilke kampbilder man kan få med Heggebø på topp. Jeg vil se mer av Heggebø og det må nødvendigvis gå på bekostning av Finne så lenge vi er tro mot 4-3-3 noe jeg håper og tror vi vil fortsette med. Men noe av det "artigste" så langt denne sesongen var i Ham-Kamp matchen hvor man man tørr å gå med begge og får betalt for det. Finne&Heggebø kunne nok vært en veldig dynamisk spissduo i 4-4-2 eller 3-5-2, men det får vi ikke se under Horneland, men vi får forhåpentligvis se mer av varianten vi så mot Ham-Kam.