• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Nedgang på Bataljonsforumet

Started by Nixon, January 13, 2016, 08:04:43 AM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

Lasaron

Objektivt sett er det jo en fordel for Brann at det fins et slikt forum. Det skaper engasjement hos folk, som smitter over på andre uten at de nødvendigvis bruker forumet. Fra tid til annen nevner BA og BT oss også.
Tren på langskudd

6347

Det ble skrevet 17 763 innlegg her på forumet i fjor. Det var kun 150 færre innlegg enn året før. Med tanke på at forumet lå nede i hele desember kan man i praksis si aktiviteten økte. Desember er riktignok den minst aktive måneden, men 150 innlegg hadde i alle fall blitt skrevet.

Forumet lå lede frem til 29. januar, før det var en ny nedetid fra 22. mars til 4. april.

Med fem ukers nedetid ble det skrevet 1799 innlegg i årets tre første måneder. De første tre månedene i fjor ble det skrevet 3726 innlegg. De tre siste kvartalene i fjor hadde 5400, 5500 og 3100 innlegg. 17 000 innlegg skal nok holde veldig hardt i år. Da tror jeg det skal være mange kontroverser rundt klubben. Da vi rykket ned i 2014 ble det skrevet dobbelt så mange innlegg (35 500).

Det siste halvåret i 2017 var det 139 personer som skrev innlegg her. 106 av dem skrev under 40 innlegg. De 7 mest aktive brukerne skrev halvparten av innleggene.


Aktivitet på supporterforaene i 2017
72 615        RBKweb (Rosenborg)
20 157        Klanen (Vålerenga)
17 763        Bataljonen (Brann)
16 129        Stabæk Support (Stabæk)
9 973        Kanarifansen (Lillestrøm)
9 065        Glimtforum.net (Bodø/Glimt)
8 003        Speakers Corner (Aalesund)
2 398        Isberget (Tromsø)
1 996        Tigerberget (Start)
1 885        FFKsupporter.net (Fredrikstad)
1 722        KIL Supporterklubb (Kongsvinger)
854        Godsetunionen (Strømsgodset)
701        Kammaforum.com (HamKam)
242        Bastionen (Lyn)
235        Skeid.no (Skeid)
126        Maakeberget (Haugesund)
97        Kråkevingen (Moss)
56        MFKweb (Molde)
25        Kjernen (Rosenborg)
9        Tornekrattet (Molde)
0        Fossefallet (Sarpsborg)
0        Saftkokaradn (Sogndal)


RBKweb har vært klart størst i flere år nå, men aldri så suveren som i fjor. 44 % av aktiviteten kom derfra.  Klanen sitt forum passerte Bataljonen. Sist det skjedde var i 2005.


Aktivitet første tre måneder i 2018
7 507   RBKweb (Rosenborg)
4 178   Klanen (Vålerenga)
2 748   Stabæk Support (Stabæk)
2 093   Speakers Corner (Aalesund)
1 799   Bataljonen (Brann)
1 488   Glimtforum.net (Bodø/Glimt)
1 026   Tigerberget (Start)
897   Kanarifansen (Lillestrøm)
317   Isberget (Tromsø)
309   KIL Supporterklubb (Kongsvinger)
173   FFKsupporter.net (Fredrikstad)
156   Kammaforum.com (HamKam)
31   Godsetunionen (Strømsgodset)
28   Tornekrattet (Molde)
28   Skeid.no (Skeid)
21   Bastionen (Lyn)
7   Kråkevingen (Moss)
3   Maakeberget (Haugesund)
2   Kjernen (Rosenborg)
1   MFKweb (Molde)

Saftkokaradn (Sogndal) og Fossefallet (Sarpsborg) sine fora ble lagt ned i 2017.


RBKweb har mistet over halvparten av innleggene fra 1. kvartal i fjor, men er likevel klart størst. Totalt for alle foraene gir det en betydelig nedgang fra i fjor, fra 35 300 til 22 800 innlegg.

Sammenligner man med tidligere år er Bataljonen langt i fra det forumet med størst nedgang. Rekorden her er 62 000 innlegg i 2007. Nedgangen 10 år senere er 72 %. Flere andre fora har nedgang på godt over 90 %. Godsetunionen, Maakeberget og Tornekrattet er eksempler på fora som har dødd ut og som tidligere hadde 20 000 - 40 000 innlegg i året på det meste.

Alle foraene samlet har hatt nedgang hvert eneste år siden 2006. Da ble det skrevet 841 000 innlegg. I 2017 ble det skrevet 163 000. 2018 ligger an til å ende et stykke under 150 000.

Lasaron

Ikke bare har forumet vårt hatt mye nedetid. Også mye tulletid.
Tren på langskudd

Nixon

Tommel opp for statistikkarbeidet, og tommel ned for tallene. Vi forumbrukere ser definitivt ut til å være en utdøende rase.

Men apropos tommel opp. Det er godt mulig at en 👍 på Brann eller Bataljonen sin Facebookside eller et 😍 i kommentarfeltet er engasjement godt nok for dagens unge...
Rød makt på Hansa

Alonso Solis

Jeg spør igjen, hvor diskuterer folk Brann på nett da?

Jeg følger Brann, Bataljonen, BGG og Eliteserien på Facebook, og jeg kan ikke huske å ha sett noe som kan minne om diskusjon noen av stedene. Finnes det en skjult oase av fruktbare Brann-diskusjoner jeg rett og slett ikke har fått med meg?

Kagain

Jeg mistenker at det ikke er så mange som diskuterer Brann generelt. Er det spesifikke saker kan det hende at det skrives noe i kommentarfeltene, men ikke noe utover det. Og det er jo litt trist.

Gulløl

April 15, 2018, 14:46:25 PM #106 Last Edit: April 15, 2018, 15:21:29 PM by Gulløl
Quote from: Kagain on April 07, 2018, 11:00:37 AMJa, jeg kunne tenkt meg å forsøke å gjøre noe der, men jeg antar at de vil kjenne de som de får til å pusle med forumet. Kan jo kanskje få tilgang til informasjon som man kunne misbrukt på noen måte, vet ikke jeg.
Siden du er interessert i å gjøre en innsats for forumet håper jeg noen i styre og ledelse har merket seg det og tar kontakt med deg for en samtale. Blir for dumt om de klager at de ikke har tid om det er noen ildsjeler som melder seg for å gjøre en innsats og ikke får lov å hjelpe til. Om en ikke er bruker selv og aktiv i diskusjonene her inne er det vanskelig å være eller bli en ildsjel for forumet.
Selv bor jeg et godt stykke fra Bergen og bruker 8 timer på hver hjemmekamp inklusiv reisetid pluss noen bortekamper og bruker nok tid på Brann.

Ellers har jeg tro på at en liten anstrengelse fra Bataljonledelsen hadde økt aktivitet på forumet en god del og gitt flere brukere. Storparten av de som går på Stadion vet ikke at  forumet eksisterer og medlemmene i Bataljonen er en relativt liten del av de som går på Stadion.

F.eks. kunne en gjort enkle ting som:

- Sende ut info i mail til alle tidligere registrerte på forumet. Om at det er kommet et nytt og bedre forum og litt info rundt det og veiledning rundt registrering og bruk.
- Markedsføre det på forsiden av hjemmesiden til Bataljonen med en enkel veiledning til bruk.
- Markedsføre det på Bataljonen sin facebook side. En gang litt før sesongen starter og en gang i sommerpausen.
- Få Brann til å markedesføre på sin hjemmeside. Er sikkert villig til å markedsføre Bataljonen generelt i en artikkel, deriblant forumet.
- Noen få personer som deler ut løpesedler om forumet ved alle innganger en gang i året ved en av de store publikumskampene.

Det er en kjent sak at Brann journalistene (Ba og Bt) er innom her jevnlig og sjekker stemningen og hva Brann supporterne er opptatt av. Bergesen i BA nevnte det sist i live sendingen før siste kamp. Noen artikler i avisene er innimellom utspring i opplysninger og diskusjoner som er blitt startet her inne. Journalistene har ikke så mange kanaler der de kan sjekke stemningen blant supporterne. Det de finner i sosiale medier og kommentator felt er som oftest korte kommentarer og lite/ingen diskusjon. Mediasjefen i Brann leser her innimellom vet jeg, og sikkert enkelte andre ansatte i Brann kan jeg tenke meg følger litt med.
Synes forumet er verdifullt. Her kan folk gi sine meninger og begrunne og få oppmerksomhet rundt det en skriver som en får få eller ingen andre plasser. Men med flere brukere og lesere kan dette bli enda bedre.
Kan vi håpe at Bataljonledelsen kan ta bittelitt tak i markedsføringen av forumet ? At det er en i styret som går litt foran ? Det er brukt en del ressurser for å få dette nye forumet opp å gå, rart om det skulle stoppe der og om en ikke gjør litt mer. Men mulig de har noen planer, ikke vet jeg.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Jose Arrogantio

Jeg har ikke hatt like mye tid som jeg ønsker til å holde børsen oppdatert, men kanskje en ide å promotere spillerbørsen, tabelltips og slike tråder? Folk liker jo å synse om slikt og det er ikke lett å holde slike ting gående på f.eks. Facebook eller Twitter, så her har jo forumet en klar fordel.

Lasaron

Gode tanker både fra Gulløl og Jose her. Siste ide kan jo fungere som et lokkemiddel og en inngangsport.
Tren på langskudd

Lasaron

Tren på langskudd

Lasaron

Nå er innleggene frem til og med 16. april inne, mens de som ble skrevet tidligere i dag er vekke. Snedig.
Tren på langskudd

Nixon

Det har vært en spennende dag på forumet. Innlegg har kommet og gått. Det har stoppet på 13. april. Vært nede igjen. Så tror jeg at nesten alt var inne i en liten periode. Nå ser det ut til å ha stabilisert seg på 16. april. Noe som vel må sies å være bra. Bare to dager siden, og det må være innenfor...

Hvis vi er heldige får vi lov til å skrive noe når vi kommer hjem fra Stemmemyren i kveld!;)
Rød makt på Hansa

Norlings Hund 2

Det som på ingen måte er innenfor, er den fullstendige mangelen på informasjon om hva pokker som skjer her. I disse tider, der alt av nyheter om Brann er gjemt bak betalingsmurer, er det siste vi trenger et forum som overhodet ikke fungerer.

Flott at innleggene fra de siste par dagene kom tilbake igjen, men det hadde vært greit med litt informasjon fra de ansvarlige hos Bataljonen.

OhAhCantona

Hvor vanskelig er det å drifte en webapplikasjon med tilhørende database egentlig?

Tjenesteforsømmelse fra Bataljonsledelsen å ikke bytte leverandør snart.

Kanskje bør erlendy børste støv av gode, gamle skbrann.org?

gladiporno

Poenget er at Bataljonens ledelse gir faen i hele forumet. Her er det faktisk noen som ber om å få drifte forumet, men de gidder ikke engang å svare. Å skrive melding adressert til webadmin her inne er jo som å skrike mot himmelen og ber om bedre vær. Nyttesløst.

Gulløl

Nå forventer jeg at Bataljonens sjef Roger Lillebøe-Hansen kommer på banen med et innlegg her, kommenterer spørsmål og innspill siste ukene fra brukerne her.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Norlings Hund 2

Bør nok nedjustere de forventningene til å i det hele tatt få et svar fra noen i Bataljonen.

Spelaren

Det er bare å skrive noe drøyt og ekstremt så kommer de nok :) .
Gå av.

Norlings Hund 2

Vi trenger Stråmyr nå, så Bataljonen i det hele tatt gidder å komme på banen. Dette er latterlig, og viser tydelig at Bataljonen ikke bryr seg om dette forumet i det hele tatt.

Hvordan kan en supportergruppering gi så fullstendig faen i forumet sitt?

gladiporno

Er det noen som vil ofre seg her ved å skrive noe rasistisk, kjønnsdiskriminerende eller noe annet meget drøyt? Kanskje det kan få dem til å logge seg inn på forumet en sjelden gang?

Spelaren

Quote from: gladiporno on April 21, 2018, 20:40:53 PMEr det noen som vil ofre seg her ved å skrive noe rasistisk, kjønnsdiskriminerende eller noe annet meget drøyt? Kanskje det kan få dem til å logge seg inn på forumet en sjelden gang?

*Kremt*
Vålereng a er en flott klubb altså. Håper vi kan skifte navn til Engenvåler for å vise vår støtte.
Gå av.

Kagain

Du skal vite at ditt offer ble verdsatt, Spelaren!

OmOssSjølOgHansaøl

Quote from: 6347 on April 10, 2018, 12:42:00 PMDet siste halvåret i 2017 var det 139 personer som skrev innlegg her. 106 av dem skrev under 40 innlegg. De 7 mest aktive brukerne skrev halvparten av innleggene.

Aktivitet på supporterforaene i 2017
72 615        RBKweb (Rosenborg)
20 157        Klanen (Vålerenga)
17 763        Bataljonen (Brann)
16 129        Stabæk Support (Stabæk)
9 973        Kanarifansen (Lillestrøm)
(etc.)

Flott oversikt!

Noen spørsmål som ikke ble stilt etter at du la ut disse tallene (eller kanskje de ble stilt, men forsvant igjen, for alt jeg vet ...): Er det et mål å ha flest mulig innlegg? Er nødvendigvis nedgang et onde? Eller kan det bety økt kvalitet og relevans på det som faktisk skrives?

Jeg er nok atypisk, men jeg synes forumet fremstår bedre nå, med lavere aktivitet enn ... kremt, la oss si en helt hypotetisk situasjon der 4-5 synspunkter blir gjentatt flere titalls ganger daglig i en helg haug ulike tråder. Uten at jeg dermed skal si at noen i forumet kan ha hatt en tendens til å gjenta seg. ;-)
.. men først og fremst så synger vi om fotballaget Brann!

Norlings Hund 2

Stråmyhr, kan du lage en ny konto så vi kan finne ut om Bataljonen i det hele tatt er her?

6347

Oversikt over antall innlegg her på forumet


Corran

Hvor mange aktive brukere er det her inne nå i forhold til 2 kvartal i fjor?
Mao hvor mange forsvant etter forum skandalene til Bataljonen
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

karkarkar

Jeg er i alle fall forsvunnet. Følger like mye med på Brann, men har knapt vært på forumet denne sesongen. Tullet som fulgte endringene her inne hadde nok mye å si.

Corran

Er det bare meg eller er det mer trafikk her igjen nå?
Ser også at det er mange gjester (uregistrerte) som er inne og kikker på forumet. Stadig vekk opp mot 100 og over samtidige brukere og gjester inne.
Føler at siste ukens overganger og media oppmerksomhet har økt trøkket litt i byn
In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Spelaren

Synes det er minst én krøvelant som mangler.
Gå av.

OmOssSjølOgHansaøl

... noe som ene og alene forklarer nesten hele nedgangen i innlegg. ;)
.. men først og fremst så synger vi om fotballaget Brann!

Corran

In the beginning the universe was created. This made a lot of people angry and has widely been considered as a bad move.

Jose Arrogantio


Spelaren

Spent på 6347s tall. Er jo knapt skriverier her lengre. Krøvel er definitivt innom, men skriver ikkje en dritt lengre. Og det virker som om det går i takt med den dødskjedelige fotballen som serveres for tiden.
Gå av.

Finfin respons

Og da var forumet oppe igjen etter halvannen dag i krasj-modus.

Jeg tror kanskje man skal rette en stor takk til Lerøen EDB og hyperweb AS på Fantoft for hyperrask reaksjon (etter en noe små-sleip live-chat-henvendelse fra undertegnede?). Eller kanskje BBB-mod var i rett modus nøyaktig samtidig.

I alle fall:

Lenge leve Forum indeks!
Kanskje.

Lasaron

Eg har hatt mykje på hjartet dei siste dagane, som eg ikkje har kunne ralle frå meg på Forumet.
Tren på langskudd

OmOssSjølOgHansaøl

Tar ikke forumet imot nye medlemmer?

En jeg kjenner sier at han prøvde å opprette bruker på forumet for rundt en uke siden, men at han ikke har fått tilgang ennå, kun beskjed om at en administrator må godkjenne brukeren. Han sier at han vet om andre som har prøvd å melde seg inn for månedsvis siden, men aldri fikk tilgang.
.. men først og fremst så synger vi om fotballaget Brann!

OmOssSjølOgHansaøl

Quote from: OmOssSjølOgHansaøl on October 10, 2020, 10:43:54 AMTar ikke forumet imot nye medlemmer?

En jeg kjenner sier at han prøvde å opprette bruker på forumet for rundt en uke siden, men at han ikke har fått tilgang ennå, kun beskjed om at en administrator må godkjenne brukeren. Han sier at han vet om andre som har prøvd å melde seg inn for månedsvis siden, men aldri fikk tilgang.

For å gi meg selv et delvis svar, så ser jeg at forumet har fått åtte nye medlemmer i 2020. Noen slipper tydeligvis gjennom nåløyet.
.. men først og fremst så synger vi om fotballaget Brann!

Lasaron

Tren på langskudd

gladiporno

Administrator må vel logge seg inn for å godkjenne ny bruker. Ikke utenkelig at de ikke har vært innlogget på en stund...

BBB-mod

Forumet tar absolutt i mot nye medlemmer. Men det kommer ikke opp noe varsel når nye medlemmer prøver å bli medlem, så det kan ta noen dager mellom hver gang det sjekkes. Men månedsvis høres rart ut, for det skjer i alle fall en gang i uken.

Det som kan ha skjedd er at den nye brukeren har blitt sett på som spam og blitt vraket. For hver gang det logges på ligger det gjerne 20-40 forespørsler fra automatiske spam-brukere som da blir vraket. En reell bruker med et litt rart brukernavn og/eller e-postadresse kan dessverre gå med i samme slengen. Kan innrømme at listen ofte bare skummes før det slettes, siden det er veldig sjelden noen virkelige supportere prøver å bli medlem.

Når jeg logget meg på nå var det en ny bruker som kunne minne om en reell bruker, BrandonCooper, som jeg godkjente. Håper det var den som var nevnt over.

BBB-mod

OmOssSjølOgHansaøl

Quote from: BBB-mod on October 10, 2020, 13:45:00 PMNår jeg logget meg på nå var det en ny bruker som kunne minne om en reell bruker, BrandonCooper, som jeg godkjente. Håper det var den som var nevnt over.

Jeg sjekket, og han hadde kalt seg Jin Sakai.

Hva skal til for å "minne om en reell bruker", da? :)
.. men først og fremst så synger vi om fotballaget Brann!

Lasaron

Tja. Rart Gladiporno gikk gjennom, da. Det er kanskje bedre å godkjenne en for mye enn en for lite.
Tren på langskudd

BBB-mod

Nå er det ikke snakk om sensur, men å hindre at spambrukere kommer inn og spammer forumet med innlegg. Det har vært et problem tidligere. Gladiporno skiller seg i så måte positivt ut på listen med spamnavn på godkjenningslisten.

Jin Sakai derimot kan nok ha forsvunnet med i dragsuget. Japansk populærkultur er ikke det man er mest oppdatert på, så det var helt ukjent.

BBB-mod

Lasaron

Ny rekord i antall påloggede på en gang i går. Flere nye brukere har skrevet innlegg i det siste.
Tren på langskudd

Nixon

Det «koker» på forumet. 14 tråder med nye innlegg da jeg logget meg inn nå. Var vel ute en syv timer eller noe, men må være lenge siden sist med lignende aktivitet på en så bred front.
Rød makt på Hansa

opplett

Quote from: Nixon on August 25, 2023, 16:12:54 PMDet «koker» på forumet. 14 tråder med nye innlegg da jeg logget meg inn nå. Var vel ute en syv timer eller noe, men må være lenge siden sist med lignende aktivitet på en så bred front.

Bare synd Forum-løsningen er så gammeldags. Skulle ønske den var litt friskere, som feks. løsningen som Diskutopia har.
Norling skryter likevel av oppholdet i Norge . - Menneskene i Brann var fantastiske. Klubben var vakker som s****.

Gud

Quote from: opplett on August 25, 2023, 18:18:32 PM
Quote from: Nixon on August 25, 2023, 16:12:54 PMDet «koker» på forumet. 14 tråder med nye innlegg da jeg logget meg inn nå. Var vel ute en syv timer eller noe, men må være lenge siden sist med lignende aktivitet på en så bred front.

Bare synd Forum-løsningen er så gammeldags. Skulle ønske den var litt friskere, som feks. løsningen som Diskutopia har.

Mener det var snakk om at forumet skulle oppdateres etter at den nye ledelsen i bataljonen kom inn. Men kanskje husker jeg feil. Det koster vel penger å gå over til ny løsning, men det må jo være mulig med en liten kronerulling på forumet.

Gulløl

September 01, 2023, 10:25:47 AM #147 Last Edit: September 01, 2023, 10:29:28 AM by Gulløl
Quote from: Gud on September 01, 2023, 09:41:52 AMMener det var snakk om at forumet skulle oppdateres etter at den nye ledelsen i bataljonen kom inn. Men kanskje husker jeg feil. Det koster vel penger å gå over til ny løsning, men det må jo være mulig med en liten kronerulling på forumet.
Ble utarbeidet en ny løsning for en del år siden, men den løsningen var så elendig at det ble rullet tilbake til denne gamle etter en kort stund. Skal det lages en ny forumløsning må det gjøres skikkelig. Det ligger mye god historikk i dette forumet noe som absolutt bør tas vare på med en god lagring- og søkefunksjon. Så inntil videre til en er helt sikker på at en klarer å få frem en god plan og løsning så behold for all del denne løsningen som fungerer.
Livet blir ca. en milliard ganger morsommere når man heier på Brann

Lasaron

Tren på langskudd

Spelaren

Gå av.

Go Up