• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Willy Wonka

1
Brann / Livet i ingenmannsland
April 08, 2006, 11:50:32 AM
Ser at Knut Langeland er ute med synsingen sin igjen, og som vanlig er han kritisk til Mjeldes lederstil.
Han kaster seg på bølgen og forguder kynikere som Rekdal, Røsler og Berg. Det kan så være siden de fleste topptrenere i dagens fotball er "drittsekker". Untaket er vel kanskje Arsene Wenger, som jeg ser på som den aller største, men nok om det.

Kanskje Bergen er en slik by at treneren for Brann må være en klovn utad og tiltrekke seg rampelyset fra pressen hele døgnet for å dempe noe av presset på spillergruppen, eller kanskje ikke.

Her mener jeg pedagogen Mjelde trer inn. Han går for en inkluderende lederstil og er opptatt av å bygge et kollektiv. Mens Røsler og Rekdal vel henter mange impulser fra Tyskland hvor alle og enhver er rivaler.

Jeg innser her at Langeland ikke har ryggrad nok til å ha tro på en lederstil som er anderledes enn de fleste andre. Vi har lært oss at Nordlie fekter og kjefter og at Rekdal er arrogant, men må man være det for å bli en god tippeligatrener og leder? Jeg tror ikke det. Det kan selvfølelig også være det at Langeland har for mye stolthet til å innrømme at han skjøt småspurv med kanon da han krevde Mjeldes avgang og har tredd populisthatten langt nedover ørene og av den grunn må fortsette i samme spor som tidligere.

Mjelde tiltrekker jordnære spillere med sin lederstil. Sæternes og Andresen er jordnære og det er kanskje det vi trenger aller mest her i Bergen, for publikum er ihvertfall alt annet enn jordnære.
Leste i nett-møte med Andresen at de jobbet med en filosofi hvor spillerne følte mer ansvar hvis de var mer delaktig. Dette er noe jeg har tro på. Jeg tror Mjelde er inkluderende, men også kynisk når det trengs....Ikke utad, men innad, hvor det trengs. Dette kan for utenforstående virke som at Mjelde ikke har tillit og respekt i spillergruppen. Jeg tror derimot at det er akkurat dette som gjør at han har respekt og tillit. Han tør å lytte, han er villig til å la seg påvirke. Det er en god egenskap, for det er gjennom diskusjon og debatt man utvikler seg.

Et annet deilig utsagt fra vår venn Knut her er:
"Høgmo har råd til å være litt rund og litt sosialdemokratisk. Han har lang erfaring, faglig tyngde og nyter stor respekt. Og så disponerer han Norges beste spillerstall. Det siste var ikke tilstrekkelig i fjor, i år skal den samlede tyngden av tradisjoner, spisskompetanse, penger og revansjlyst være nok til å løfte trønderne tilbake på tronen. For det er nok ikke slik at de har gitt fra seg hegemoniet. De trengte bare en vekker etter 13 strake seriemesterskap."

Mener Langeland med dette at hvis Mjelde hadde handlet inn stort kunne han ledet laget slik han gjør? Jeg vet ihvertfall hvem som hadde vært den første i hylekoret med mas om talentutvikling o.l.
Faglig tyngde har ikke Mjelde all verden av, men dette kan han ta igjen på den måten at han stadig utvikler seg. Vi er alle i en utviklingsprosess.

I artikkelen nevnes også Henning Berg. Han har sikkert hentet veldig mange gode tips fra blant annet Alex Ferguson og vet nok hva han driver med. Men mannen har jo ingen fallhøyde. Det er ingen som forventer noe av Berg. "De har så mange talenter at vi må finne oss i at det tar litt tid"

Lyn har altså god tid, mens Brann skal trylle frem talentene over natten. De har klart det med Huseklepp, og det var etter den nye modellen de nå oppererer etter. Mjelde har vel hatt sitt å si på utformingen her, eller?

Jeg har tro på måten Mjelde jobber på, og dere kan hugge hodet av med om vi innehar 9.plass i oktober. Det jeg virkelig er spent på er om Brann er klubben som kan hådtere en slik lederstil. Om Bergen kan håndtere en slik stil. At media ikke klarer det vet vi.
Jeg har mine tvil, for her i byen er det utrolig mange som roper høyt uten at ordene har gått en eneste strafferunde i hjernen.

Jeg har tro på Brann og Mjelde-kollektivet.

Hvis Brann gjør det sterkt i år regner jeg med de fleste vil genierklære Mjelde og selv Hollywood regisørene vil nikke annerkjennende til måten dette er gjort på. I fotball handler det om marginer og småting kan avgjøre mellom 1 og 3 plass.

Jeg håper og tror Mjelde stifter kritikerne opp etter veggen, ikke verbalt gjennom media, men gejnnom handling og prestasjon på banen i tippeligaen.

Det eneste jeg ikke forventer er at Knut Langeland tar selvkritikk, og det er egentlig litt trist.
Så til deg: "Du er i ingenmannsland du også, og der vil du alltid være for meg"