• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - blubbin

2
Brann / Hvor god spillerstall har egentlig Brann?
June 18, 2007, 13:23:29 PM
Får Mjelde lite ut av det fantastiske spillermaterialet?
Eller får han faktisk mye ut av et på mange måter begrenset mannskap?

Ser at nesten alle går mot førstnevnte alternativ, men jeg heller mer mot det andre.  Mjelde må naturligvis ta sin del av ansvaret for hvilke spillere som er i stallen, la nå det være klart.

Håkon Opdal er blant de beste keeperne - helt greit.

Bjørn Dahl, hvor god er han? En helt grei back, verken mer eller mindre.

Stopperne - jeg vil si de tre islendingene er nokså midt på treet i Tippeligaen.  Sigurdsson var god i fjor men har ikke vært helt det samme i år.

Verken Hanstveit eller Corrales er etter min mening topp klasse.

Forsvaret er altså temmelig middels, vil jeg påstå.  Ikke rart at man har mange baklengsmål.


Midtbanen skal liksom være så fantastisk.  Er den det? Nei.  Andresen har hatt sin svakeste sesong i Brann, og bør ikke få flere sesonger.  Gashi(benkesliter i Vif før han kom hit) og Jaiteh har kanskje vært bedre, men hvor gode er egentlig disse tre? Jeg savner faktisk Haugen på midtbanen - en spiller som aldri lar motstanderne få gå ufortstyrret rundt omkring.  Mjelde kan sikkert velge bedre enn han har gjort, men uansett hva han velger har vi ikke akkurat den beste sentrale midtbanen i ligaen.

Tre kantspillere kjemper om to plasser.  Jeg synes det er dumt at man bruker millioner på millioner på å kjøpe spillere for at en lokal spiller som ikke er noe dårligere skal sitte på benken.   Kantspillerne er blant de bedre i Tippeligaen, men ingen av dem som spiller er noen Alanzinho for eksempel.  Han som er nærmest det spiller ikke.

Spissparet vårt.  Sæternes har scoret i én kamp.  Han er ikke hva han var det første året.  Helstad er en av de beste spissene i ligaen - og han kom nesten gratis.  Hvor godt er dette spissparet? Det er blant de bedre i ligaen, men f.eks. Stabæk er nok bedre forspent her.



Er det skandaløst at Mjelde ikke klarer noe mer enn å lede serien med ett poeng etter ti serierunder med denne stallen? Nei, jeg synes ikke det. Mange mål både for og i mot, helt naturlig med den spillerstallen som er.
Brann er og skal være et topplag, som skal være blant de lagene som skal kjempe om gullet.  Og det er man jo.
Jeg registrerer at det verste med fotball er ikke å være dårlige og ligge i bunnstriden - det verste er å NESTEN være best, og den skuffelsen som kommer dersom man bare nesten lykkes.