• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Brann patriot

151
Jeg vet ikke hvilken kamp dere ser, men i mitt hode så blir vi totalt rundspilt. Nå nettopp hadde viking en gigantsjanse, og mens jeg skriver så hadde de en sjanse igjen... Vi blir rundspilt , vi har intet eget spill og hele laget ligger nesten på 16 meter.. I rest my case
152
Vi blir totalt rundspilt - laget henger ikke sammen
153
Kamper / Sv: Molde - Brann
August 03, 2013, 17:35:40 PM
Jeg er enig i det - Regner dog med at  Brann sakte men sikkert vil falle på tabellen, og følgelig vil presset på Skarsfjord bli større og større. Mao. så regner jeg med at Skarsfjord er borte etter sesongen.
154
Kamper / Sv: Molde - Brann
August 03, 2013, 17:28:51 PM
Skarsfjord får sparken før eller siden - Det er kun snakk om et tidsspørsmål.

155
Kamper / Sv: Molde - Brann
August 03, 2013, 17:23:08 PM
Fo å si det sånn : Det er ikke overraskende at Brann får et rødt kort når stopperne våre er så til de grader på etterskudd i starten av kampen?
156
Kamper / Sv: Molde - Brann
August 03, 2013, 17:15:20 PM
Jeg blander ikke CF og resultat. Poenget mitt med avskrivningene var bare at spillerkjøpene neppe har noen verdi i nærheten av hva de ble kjøpt for.
157
Kamper / Sv: Molde - Brann
August 03, 2013, 17:10:39 PM
Og historien viser jo at vi neppe får igjen pengene på investeringen? Disse spillerkjøpene burde blitt avskrevet på lik linje med multiklient biblioteker til seismikk selskaper..
158
Kamper / Sv: Molde - Brann
August 03, 2013, 16:48:05 PM
Først og fremst vil jeg si at dette innlegget er skrevet i dyp frustrasjon.

------------------------------------------- SK BRANN ET LAG I KRISE-----------------------------------------------------------

Brann hadde i 2012 et resultat før skatt på ca. 7 mill nok, av en omsetning på 120 mill. Inne i resultatet på 7 mill så ligger det 13 mill NOK i ekstern støtte. Reelt resultat er da egentlig -6 millioner kroner. (7-13 =-6)

Ok, la oss se på hvor mye penger fikk inn i kassen ila. året (Cash flow)

CF fra operasjonell drift ligger på ca. 23 mill NOK, og så trekker vi fra investeringer (ca. 7 mill) så sitter vi igjen med ca. 16 mill. I og med at cash flow oppstillingen har tatt utgangspunkt i resultat før skatt (hvor de 13 millionene i ekstern støtte ligger inne),, så er egentlig reell kontantstrøm (det vi kan forvente uten støtte) egentlig kun 3 millioner NOK. (23-7 =16 - 13(ekstern støtte - som vi ikke kan regne med hvert år)

Dette er altså kontanter inn før vi betaler ned gjeld/avdrag. For de som lurer så ble gjelden betalt med ca. 14 mill ila. 2012.

Vi vet altså at uten ekstern støtte så har Brann ca. 3 mill NOK i året som de kan bruke til å betale gjeld - hvis vi forutsetter samme investeringstakt som tidligere. Videre vet vi at brann pr. 2012 hadde nesten 240 millioner kroner i gjeld. Denne gjelden skal altså betales tilbake med vår cash flow på ca. 3 millioner kroner pr.år? (konservativt anslått). Noen som tror dette går? For å si det litt annerledes : Brann vil aldri bli økonomisk stabile, gitt at vi ikke får slettet gjeld/ekstern støtte/CL gruppespill o.l..


Det skal imidlertid sies at vi har investorer i ryggen som gjør at vi f.eks har kunnet hente spillere som Badji,Demir, Huseklepp osv.


NB! : Det er høyst sannsynlig at driftsinntekter osv. vil fortsette å synke i fremtiden pga. lavere oppslutning rundt klubben.


--------------------------------------------Spillermaterialet til Brann----------------------------------------------------------

Keeeper : Pior - Piotr er uten tvil en av TL beste keepere, jeg tror ikke det er nødvendig å skrive noe mer om den saken.

Back - Sævarsson - Sævarsson har ingen blendende teknikk, men han har god fart. I mitt hode er han en helt middels TL back. Han er mao. ingen back jeg ville ønsket å hatt med i et lag som på et senere tidspunkt skulle kjempet om seriegull - eventuelt europacup. Demir har jeg imidlertid tro på da han har langt bedre teknikk, god hurtighet. Foreløpig sliter han litt med posisjoneringen, men det vil gå bedre med tiden.

Midtstoppere - Midstopperne til Brann er jevnt dårlige over hele linjen. Dårlig fart, dårlig teknikk og ok/bra duellstyrke. For å si det sånn : Er det noen her som tror Henke og gjengen er noe signifikant bedre enn stopperne til de andre TL lagene rundt oss på tabellen?

Midtbanen - Også her er jeg lite imponert. Haugen mener jeg er oppskrytt og Soko er katastrofalt dårlig. Badji er imidlertid et lyspunkt her og en spiller vi gjerne kan bygge laget rundt i fremtiden - tror det kunne blitt bra hvis vi kunne fått en midtbanespiller med bra tempo + bra kreativitet ved siden av han.

Kanter - Synes også kantene våre er helt middels. Her igjen synes jeg de er for lite involvert - vet dette kan skyldes andre faktorer også, men samtidig kommer det ofte svake involvering-er.

Huseklepp mener jeg forøvrig er blant de beste i TL, men det er klart det er vanskelig å glimte til på et så middelmådig lag som Brann. Pusic gidder jeg ikke kommentere da dere etter å ha kommet så langt mest sannsynlig vet hva jeg mener om han......


Ok, så hva må Brann gjøre videre?

Først og fremst så må vi bytte trener. Skarsfjord har ingen verdens ting som Brann trener å gjøre - og det var likedan i FKH. Mangel på offensivt spillemønster, frustrasjon i spillergruppen, masse spillerkjøp med laber/middels kvalitet - liten evne til å skape entusiasme. Nei, Brann trenger en trener med en klar plan, og en klar måte å spille på. Ideelt sett skulle vi hatt en trener typen Deila - hvor han klart sier fra at han heller taper enn å spille rævafotball.

Videre må vår nye trener rydde opp i stallen - Ut med alle middelmådighetene - dvs. spillere som ikke har ferdigheter til å spille pasningsikker fotball - vi trenger ikke å ha så voldsom ballbesittelse, men spillerne må ha evner til å dempe ballen, og slå den videre på få touch.

Men det sier jeg takk for mitt Brann engasjement for i år - Nei, jeg orker rett og slett ikke mer av Skarsfjord.

Sees neste år....
159
Pinlig at Brann at Brann blir rundspilt av Sarpsborg - Igjen vinner vi fordi vi er ekstremt effektive, og motstanderne ditto motsatt. Mener å huske at Brann ligger i nedre intervall på antall målsjanser (ref. VG)

Klarer mao. ikke å glede meg over dagens seier.

Synes Deila er fornuftig når han sier følgende  : "Vi taper heller noen poeng framfor å spille ræva fotballl "

160
Veldig bra at vi får en scoring. Problemstillingen er at vi faktisk blir spilt rundt til tider.. Det er ikke vår fortjeneste at ikke Sarpsborg har satt ballen i mål enda - Dette gjelder forøvrig alle våre hjemmekamper så langt i 2013.

Dette Brann laget er litt for tilfeldig etter min mening, og i stor grad avhengig av gode enkeltprestasjoner.
161
At det er Sarpsborg som åpner kampen best kommer ikke som noen overraskelse. Sarpsborg har i motsetning til Brann et eget spill.