• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Aalesunds nye stadion

Started by Per Anders, November 24, 2004, 21:57:33 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down


Ole Brom

Du gir deg virkelig ikke du :)

En av grunnene til at Brann ikke bygger større er nettopp økonomi. Det koster å bygge 10 000 ekstra seter. Penger vokser ikke på trær og ihvertfall ikke i trærne rundt Idrettsveien !

Dahl er en fornuftig kar, han lever i nuet. Jeg er enig i at det er bedre med ett fullsatt stadion i ti kamper med 20000 enn halvtom stadion i 10 kamper. Se på Lyn, det er jo en meget intim stemning på deres kamper ?


Men det som interesserer meg mer er om nye stadion har muligheter for uttbygging på et senere tidspunkt ? Noen som vet ?

Nixon

Vi kommer til å huske dine ord med glede.
Ellers kan jeg ikke skjønne denne klokketroen din på at fotballinteressen skal eksplodere de neste årene. At tilskuertallet skal mer enn doble seg på få år. Skjønner du ikke at dersom Brann gjør noen dårlige sesonger vil det ikke skje noe på tilskuerfronten. Skjønner godt at Brann ikke kan ta noen økonomiske sjanser på det.

Og folketall kan man ikke se seg blind på. Jo større by, jo mer mangfold har man. Eller bør VIF utvide til 50.000 tilskuere?

Ellers vil jeg si at du i alle fall skal ha for engasjementet. Selv om det nok må tære hardt på å diskutere med oss defensive og pesimistiske supportere...
Rød makt på Hansa

Per Anders

Hehe...

Ja, det er hardt å "diskutere" med dere defensive pessimister.

Kom ikke å si at Brann ikke kan bygge til 22-23000 ihvertfall. Hva fa.. er forskjellen økonomisk på de 1-2000 ekstra setene. Kan vi ikke ha et anlegg som tar litt flere enn Lerkendal ihvertfall?

Nixon

Quote from: "Per Anders"Hehe...

Ja, det er hardt å "diskutere" med dere defensive pessimister.

Kom ikke å si at Brann ikke kan bygge til 22-23000 ihvertfall. Hva fa.. er forskjellen økonomisk på de 1-2000 ekstra setene. Kan vi ikke ha et anlegg som tar litt flere enn Lerkendal ihvertfall?


Ja der har vi en annen gjenganger. Hva i h.... er så viktig med å bli større enn Lerkendal. Du er klar over at det er et typisk symptom på mindreverdighetskompleks...
Rød makt på Hansa

Per Anders

Sammenligningen med Lyn blir for dum. Dessuten er 50000 for Vålerengen også latterlig. Men Brann stadion med plass til nærmere 30000 er noe for fremtiden. Ja, jeg tror vi kommer til å se en drastisk økning i antall tilskuere de kommende årene. Nei, jeg tror bestemt at Brann kommer til å stabilisere seg i toppen fremover, så noe sportslig svikt tror jeg ikke på.
Uansett, et år i bunnstriden skal ikke ødelegge for at Brann må ha et STORT Brann stadion i fremtiden uansett.


andreas27

ca 24000 plasser e vel perfekt for brann og bergen!!
nå som vi forhåpentligvis går mot en ny GULLALDER! , kommar vel folk til å strømme på??
en ny stadion vil også trekke til seg folk, se bare på stavangar og viking!!!
lyn og vif har vel ikkje egen stadion!!

Per Anders


PornoPung

Brann har forpliktet seg til Stadion i 10 år i forbindelse med kontrakten til SBB. Er det sånn at Brann har fyllt stadion til randen i 10 år fremover så tror jeg nok de fikser enten flere plasser(om det i det hele tatt er mulig) eller de klarer å finansiere et nytt stadion. Akkurat de samme folkene som kommer med penger denne gangen, vil stå klare med penger da.

Per Anders

Flott det, men vi burde sett inn i krystallkulen og gjort dette allerede nå. Jeg tør vedde den ene rumpeballen på at stadion kommer til å være temmelig stappfull fremover, så da får jeg inderlig håpe det skjer det du sier; at det bygges SKIKKELIG ved neste korsvei. Jeg lever i håpet om at toget ikke har gått inn i Ulrikstunnelen allerede.....

Synd å kaste bort ti år med snåttisanlegget til kun 21000, for å innse at det var en brøler om noen år.

grei

Kan du ikke sende disse meldingene dine til Brann i stedet for hit? Det begynner å ligne spam med post etter post der du kverner om det samme, med like lite overbevisende argumentasjon hver gang.

brannfrik

Quote from: "andreas27"
en ny stadion vil også trekke til seg folk, se bare på stavangar og viking!!!
lyn og vif har vel ikkje egen stadion!!


å jada. ny stadion trakk publikum til stavanger i år. og nytt anlegg trakk folk til lerkendal i fjor. det trakk også brukbart med folk til molde stadion i 1998. det eg vil frem til e at et nytt anlegg øker kanskje interessen et år eller to, men folk kommer tross alt for å se fotball og ikkje 20 000 tomme seter.  tror heller ikkje at de regner med en ny gullalder når de planlegger dette, og det e lurt. bygg heller en stadion med plass til 21 000 mennesker og gode muligheter til å bygge på en ekstra ettasje enn å bygge 28 000 seter og trekke 14 000 på kampene. det e rett og slett nitrist med en stadion som ser ut som en spøkelsesby og det håper eg du også forstår per anders

Quote from: "Per Anders"


Flott det, men vi burde sett inn i krystallkulen og gjort dette allerede nå. Jeg tør vedde den ene rumpeballen på at stadion kommer til å være temmelig stappfull fremover, så da får jeg inderlig håpe det skjer det du sier; at det bygges SKIKKELIG ved neste korsvei. Jeg lever i håpet om at toget ikke har gått inn i Ulrikstunnelen allerede.....

Synd å kaste bort ti år med snåttisanlegget til kun 21000, for å innse at det var en brøler om noen år.


og ka skjer når vi sitter der om 10 år, vi holder på å rykke ned og vi har et anlegg med plass til 30 000 mennesker som vi ikkje har råd til å beholde fordi det blir for mye utgifter??? no vet eg at eg svartmaler situasjonen litt, men når man holder med et fotballag som brann må man ta høyde for sånne situasjoner og. problemet med visjonene dine e at de svever langt over skyene og har ingenting med virkeligheten å gjøre. sjøl om vi har vunnet cupfinalen og gjort en god sesong betyr ikkje det automatisk at vi går inn i en ny gullalder, men at publikumssnittet på stadda kommer til å gå opp de neste årene e det nok ingen tvil om og med flauseforbundet som puster oss i nakken e det såvidt vi får slippe inn folk på kampene. så det e klart at det må gjøres nåkke snart og eg synes at det forslaget som ble presentert i forrige uke var veldig bra og eg håper det blir gjennomført.

BL

Quote from: "Per Anders"Kan vi ikke ha et anlegg som tar litt flere enn Lerkendal ihvertfall?


eg tror det er det som plager de som ikkje er fornøyd med nye stadion.... "vi må ha større en rbk"

Quote from: "Per Anders"
Quote from: "Per Anders"Jeg tør vedde den ene rumpeballen på at stadion kommer til å være temmelig stappfull fremover


du mener helt forbanna seriøst at det kommer til å stille opp 21tusen på kampene mot start, tromsø, bodø glimt, odd, lyn osv osv... at om et år sitter brann med et snitt på 21tusen???
det skjer ikkje, enkelt og greit!

Quote from: "Per Anders"Synd å kaste bort ti år med snåttisanlegget til kun 21000, for å innse at det var en brøler om noen år.


år 2000: brann vinner sølv... hele bergen tar av!!! "no vinner vi serien til neste år... vi skal ta over europa" blablabla

år 2002: brann spiller kvalikk mot sandefjord

et lite eksempel på ka som KAN skje om noen år... då er det vel kanskje en litt større brøler å sitte med et anlegg som tar 30tusen, store utgifter på vedlikehold og et snitt på kanskje 5-7tusen (hvis vi havner i første divisjon), enn at vi om et par år er et topplag i norge som har økt snittet med noen tusen, kanskje 14-16 tusen
Hansa-
Felt Z

Cogito

Sjekk btw ut den nye stadion til Aalesund da, den heter Colorline Stadion...

http://www.aafk.no/content.asp?page=1051,1052&lang=1

Se for øvrig www.colorlinestadion.no

Bra for Aalesund og norsk fuBball at de bygger. Men personlig er jeg litt skuffet over tribuneløsningen. De later til å bli delte over hele linjen. Sjekk store tribunen. Nederste tribune er delt i 6! seksjoner, med plass til èn tilskuer i hver bås. Uffda. Et annet minus rent utseendemessig er at den blir vel åpen i to av hjørnene. Ellers en fin/ok stadion. En smule oppgradering fra skogtribunen på Kråmyra.

Aalesund hadde forresten et snitt på 6600 i 2003, var aldri under 4000, og høyeste knappe 10 000. Imponerende mao. Colorline Stadion får en kapasitet på mellom 10 og 11000, og det må de ha med bakgrunn i det potensiale som ligger i klubben og byen.

Logikken om at innbyggertall står proporsjonalt til tilskuertall burde alle forstå er et falsum. Det vet jeg at de aller fleste har gjort, men la oss nå i himmelens navn se da:
Aalesund bygger 11000. Innbyggertall: 40000 (forholdstall 3,63)
Bergen trenger da å bygge drøye 66 000, et Old Trafford mao.
Men se på Sogndal. De skal bygge annlegg med 6200 seter, og det er jo hele bygden. 100 % dekning. Men da må Aalesund bygge for 40 000, og vi, for en kvart million. Hvor er begynnelsen, og hvor er slutten i dette her? Hva er den grunnleggende referansen? Den er ikke der. Bastet og bundet.

At man derimot kan forvente flere mennesker på en kamp i en storby, enn i Sogndal for eksempel, ja se det er en annen sak.
 have a dream!

enavgutta

Stå på Per Anders, skriv et innlegg i BT om dette ! Kjør på ! Gi gass ! Gode poenger !

P-K

lo til Chelsea - 3,75 millioner, Harrys lydanlegg - 3 millioner, Hansasvingen - 40 millioner+. Følelsen den dagen Brann vinner serien - Ubetalelig!

Nixon

Og infrastrukturen er så utrolig mye bedre på Mindemyren? Når/hvis bybanen kommer vil den også komme Brann Stadion til gode.
Rød makt på Hansa

sturlalv

I tillegg til gnålet om tilskuerkapasitet, er det mange av debattantene som fabler i vei om tak, rullende gressmatter & annet tøys.

For å ta tak i taket (ettersom et er det minst usannsynlige):

- Hvordan stiller debattantene seg til at Brann da vil spille hjemmekampene sine på kunstgress?

Personlig antar jeg at Brann uansett spiller på kunstgress innen fem år, men jeg ser for meg at en del av de mest høyrøstede forkjemperne for 30K++ også er naturgressfundamentalister  :wink:

Mvh
Sturlalv

KennethS

Tipper banen på mindemyren hadde fått løpebane og travbane og 50 meters basseng rundt fotballbanen...
tå på Brann

Nixon

Quote from: "KennethS"Tipper banen på mindemyren hadde fått løpebane og travbane og 50 meters basseng rundt fotballbanen...


For å være litt alvorlig: Er det noen som vet om det hadde blitt løpebane rundt byarenaen på Mindemyren? Om så er tilfelle bør jo det være et vektig argument for å holde seg på Stadion.
Rød makt på Hansa

sturlalv

En annen sak er hvor enkelte har det fra at luftslottet på Mindemyren skal bygges med løpebane.

Hermund Linde & co driver butikk, og det siste de vil kaste bort inntektsgivende kvadratmetre på er 400 meter rød plastikk som aldri blir brukt likevel!

Og så det er sagt: jeg forsto ironien i innlegget to hakk over...

Mvh
Sturlalv  :D

viks

Quote from: "KennethS"Tipper banen på mindemyren hadde fått løpebane og travbane og 50 meters basseng rundt fotballbanen...


Var det ikke det bassenget de hadde tegnet på nye Brann stadion bak nordre langside??

Artig med kritikerne som påpekte hvorfor Brann skulle ta seg råd til og bygge en innsjø bak Stadion:) lol
Da Miller lobbet inn 4-1 -hans tredje scoring for kvelden -rett før slutt, gikk et fullsatt Brann Stadion helt av hengslene. Folket reiste seg og sang "Rosenborg rykker ned!", så det hørtes nesten helt opp til Trondheim" (VG 20.06.05)

P-K

Selvsagt hadde jeg foretrukket naturgress, men utviklingen går dessverre den veien at naturgressbanene blir færre og færre. Forhåpentligvis brukes det så mye penger på å utvikle nye typer kunstgress slik at vi får et fullgodt alternativ om ikke mange år.

Bybanen er fortsatt bare et tankeprosjekt. Ingen kan med sikkerhet si hvordan denne vil fremstå dersom den blir bygget. Jeg har heller ikke troen på at bybanen vil hjelpe andre enn de som skal fra sentrum eller Kokstad til kampen. Det er nok uaktuelt for folk å parkere i by'n, og deretter ta bane til Minde.

Fra Mindemyren lar det seg gjøre å sluse trafikken bort via Fjøseangerveien. Den muligheten har man ikke på tettbebygde Nymark.

Mindemyren har aldri vært planlagt som noe friidrettsanlegg! Hverken Linde & co eller byrådet er interesset i en slik løsning. Utnyttelsen av arealet ville bli dårligere, og interessen for friidrett her i by'n vil aldri forsvare et anlegg som tar stort mer enn 10.000 til den slags aktiviteter.
lo til Chelsea - 3,75 millioner, Harrys lydanlegg - 3 millioner, Hansasvingen - 40 millioner+. Følelsen den dagen Brann vinner serien - Ubetalelig!

Svante!!

Pestimister, gledesdrepere og visjonsløse tullinger:

Brann er stor nok by med stor nok interesse for en stadion på 30.000 tilskuere.  Se på cupfinalebillettinteressen osv.  lager man stemning nok på stadion og tilrettelegger ankomstmuligheter der vil vi fylle vår egen drømmearena:

Konklusjon: 30.000 og ut av bygryta (evt. bygg bybanen nå!!)
rann er best

grei

Quote from: "P-K"For å gjøre en ting helt klart... Mindemyren er FULLFINANSIERT!!! Den koster ikke Brann en krone. Brann kan kanskje kjøpe seg inn og bli eier, men de trenger ikke Brann for å realisere planene.

Ja, den står der kanskje klar allerede også , eller? Der borte i det vakre området bak terminalen et sted? Og Brann har sikkert kjempelyst til å spille i en "byarena" der de ikke er herre i sitt eget hus.

Quote from: "P-K"
Quote from: "P-K"
De største ankepunktene mot å gå på Stadion i dag er infrastrukturen, faren for å bli klissvåt, dårlige plasser på et foreldet anlegg og manglende mulighet for å få bevertning under kampen.


Og dette vet du at de ikke har tenkt til å ordne opp i på Stadion altså? Det er jo nettopp disse tingene de ønsker å ta tak i, men enkelte er likevel ikke fornøyd og fabler om digre byarenaer i amerikansk stil. Det eneste som blir foreldet på det nye stadionet, er Hansatribunen, og det skal vi nok leve med. Også en byarena blir avleggs etter noen år ved du.

Quote from: "P-K"
Er det virkelig noen som ikke tror at en total utbedring av disse punktene vil øke publikumstilstrømningen drastisk? Det første året med ny arena vil selvsagt snittet ligge unormalt høyt, men at vi skulle kunne stabilisere oss på et snitt over 20.000 burde være langt i fra noen umulighet.


Brann har ligget på rundt 10000 i snitt, og har aldri vært i nærheten av 20000. Selv ikke dengang det nærmest var ubegrenset med plass, slik at enkeltkamper kunne trekke opp snittet noe voldsomt. Man kan ikke basere planer for nytt Stadion med at interessen plutselig skal eksplodere. Javisst vil bedre fasiliteter og bedre tilgjengelighet trekke litt flere folk, men det er et tak også her. Og Mindemyren er ikke så voldsomt mye bedre tilgjengelig enn Stadion. Alle bussene som står i Inndalsveien etter kamp ville ikke ha plass i Fjøsangerveien. jeg tror nok at Brann med en idéell plassering av anlegget (i sentrum) ville kunne trukket et par tusen ekstra. Men Mindemyren er ingen idéell plassering. Man flytter ikke et stadion 500 meter når man knapt vinner andre fordeler enn at det ligger nærmere en innfartsåre.

Med 21000 (helst litt til, sånn i tilfelle) vil det være mer enn nok plasser til den som virkelig ønsker å se Brann. At enkelte kan slite med å få billett på seriefinalen mot RBK i øktober får så være, hvor var de ellers i året?

Quote from: "P-K"
Rosenborg snittet på 17.400 i år. Vi har et MYE større potensiale enn dem. Selv uten suksess hadde vi høyere snitt enn dem før de utbedret Lerkendal.

Vi hadde høyere snitt, sier du? Når da? Det er vel bare ett år (kanskje to?)vi har hatt høyere snitt enn RBK i denne perioden. At vi har høyere potensiale er riktig, men det er først og fremst fordi de har "brukt opp" mye av sitt potensiale med nærmest maksimal sportslg uttelling. Vi har ingen indikasjon på at vi vil få oppleve noe i  nærheten av samme suksess de nærmeste årene. Statistisk sett er vi et bunnlag til neste år. Kan disse luftslottfanatikerne få inn i hodet sitt at dagens Brann-administrasjon ikke er som den gamle sorten? De kan ikke gamble og risikere å stå på bar bakke et par år etterpå, sånn som Herstad & co gjorde.

Husk også at 17400 for RBK er et helt eksepsjonelt bra snitt. Dette er ikke noe "år 0"-tall for de. Også vårtsnitt i år var unormalt sterkt, det er ikke gitt at disse snittene vil vokse inn i himmelen.

Quote from: "P-K"
Og vålerengen??? Det finnes ingen fotballinteresse i tiggerstaden? Klanen er mange ja, men de er mange til å være en supporterklubb. Oslosker generelt bryr seg ikke om fotball, og de som har flyttet til byen holder med klubben fra hjemstedet.

Vet ikke helt hva dette har med saken å gjøre, men nei det finnes ingen fotballinteresse i Oslo, logisk det. Det bor bare nærmere én million mennesker i området, og det i et land der fotball er den klart mest populære sporten  (og stadig blir større).

Quote from: "P-K"
Noen som har hørt om en VIF-supporter fra Bergen? eller Nord-Norge? Noen som har hørt om Brannsupportere fra andre deler av landet...?


Har faktisk hørt om Klansfolk fra Bergen (skammelig) og mange andre plasser rundt i landet. Nopen fotballlag har den egenskapen at de gjennom en egen karisma kan tiltrekke tilhengere fra andre deler av landet, uavhengig av sportslig suksess. Både Brann og VIF har dette "noe ekstra" i seg.

Quote from: "P-K"
Brann kan drive flikking på et foreldet anlegg på Nymark, eller spasere de få meterne bort til Mindemyren hvor fremtiden holder hus.

Ja, det er vel snakk om "flikking", når de skal rive tre tribuner og bygge nytt fra grunnen av...  "Flikk, flikk".
Quote from: "P-K"

Klart 21.000 er mye, og at det kan være nok slik situasjonen er i dag, men det er kun fordi anlegget ligger så kronglete til at med slike tilskuertall låser trafikken seg i evigheter rundt Staddaen.


Det går faktisk ganske greit å ta buss til Stadion. Vet ikke om det vil gå så mye greiere til Mindemyren. Svært mange som ikke har bil vet du. Kan de ikke bare parkere borte på Mindemyren da, de som absolutt skal ha med seg bil? Er folk dumme nok til å prøve å kjøre helt inn til Stadion så må de regne med litt kaos.

Quote from: "P-K"
Og til slutt...
19.000-21.000 betyr ikke 21.000. Det betyr at de kommer til å bygge 19.000, men sier 21.000 for å dempe kritikken en smule.

Det kan være, men da må jo dere som er så opptatt av tilskuertall ta affære. Det bør jo være en smal sak å ta tak i planene og peke på det at "her kunne dere lett bygget 23000 ved å sette inn et par rader, hvorfor gjør dere ikke det?"  Som påpekt før er det nemlig plass til et stykke over 20000 og likevel holde seg innenfor de mål SBBL har skissert.

Send en mail til Bjørn Dahl eller noen, dere får nok svar.

Svante!!

er det noen som leser så lange innlegg???
rann er best

Tom C

Det er selvsagt både fordeler og ulemper ved begge alternativer. Jeg mener ihvertfall at fordelene ved et anlegg på mindemyren utveier bakdelene. Selvfølgelig kan man risikere at Brann går på en sportslig smell i fremtiden og at de ikke greier å fylle en så stor stadion opp. Men jeg tror at med moderat til stor suksess, vil føre til ganske stor publikumsøkning også på lang sikt, fordi mange folk prioriterer bekvemmelighetshensyn når de skal på kamp.

Et anlegg med gode fasiliteter og lett fremkommelighet vil føre til en god del ekstra partoutkort tror jeg. Et annet argument som jeg mener er ganske viktig, er muligheten for å få et storanlegg som kan brukes til store arrangementer. Jeg bare nevner; Cupfinale i Bergen 2006... ;)
Aldri mer Obos....

sturlalv

Ut av bygryten???

Hvor da? Lagunen eller IKEA? Kommunen gravla den tanken for flere år siden, men velbekomme...

Saksopplysning til P-K:
Nyeste generasjon kunstgress er allerede godkjent av både FIFA og UEFA, og det er allerede spilt VM-kvallik på kunstgress (i Costa Rica, av alle steder).

Fra kommende sesong er kunstgress godkjent som underlag i alle UEFA-sanksjonerte turneringer (Champignon-ligaen, UEFA-cupen uzw). Unntaket er EM, der man ikke åpner for ulikt underlag på de forskjellige banene. Se også http://www.uefa.com/uefa/news/Kind=128/newsId=256667.html

Mvh
Sturlalv :-)

grei

Quote from: "Svante!!"Pestimister, gledesdrepere og visjonsløse tullinger:

Ja, dette fikk de som sa et par sannhetens ord til T5PC-investorene også høre.

Quote from: "Svante!!"Brann er stor nok by med stor nok interesse for en stadion på 30.000 tilskuere.  Se på cupfinalebillettinteressen osv.  lager man stemning nok på stadion og tilrettelegger ankomstmuligheter der vil vi fylle vår egen drømmearena:

Hyggelig at du syns det, men Brann må ta utgangspunkt i virkeligheten. Verken Norge eller  Bergen er England. En vanlig kamp på Stadion er ikke cupfinalen, og-mange av de som reiste dit, er ikke spesielt interessert i fotball. Folk syns det er stas å være bergenser på enorm fellestur til hovedstaden, det betyr ikke at de kommer til å begynne å frekventere hjemmekampene noe mer framover.

Riktig det du sier med at stemning i seg sellv kan trekke publikum. Denne stemningen får vi lettest på et anlegg som ikke er alt for stort for oss. Et gigantisk anlegg vil kun virke mot sin hensikt. Det blir som på Ullevaal på en vanlig VIF-kamp, minus Klanen. Resten av publikum sitter for spredt og  klarer ikke dra i gang den store stemningen. Unntaket var seriefinalen, der det var fullt, men slike kamper vil alltid være unntaket.

Ikke bygg for festene, de er festlige nok fra før, bygg for hverdagen, da trenger vi det mest!

[/quote]

Nixon

Quote from: "Tom C"Et annet argument som jeg mener er ganske viktig, er muligheten for å få et storanlegg som kan brukes til store arrangementer. Jeg bare nevner; Cupfinale i Bergen 2006... ;)


Nå er vel Ullevaal nasjonalanlegg, og alle cupfinaler skal spilles der uansett hvor fine anlegg som dukker opp ellers i Norge.
Og uansett er det temmelig patetisk å bygge et svært stadion for å få cupfinalen. Som oftest spiller ikke Brann der. Og når de gjør det er jo turen over fjellet for å innvadere hovedstaden en stor del av sjarmen med hele cupfinalen.
Rød makt på Hansa

Svante!!

Quote from: "grei"
Quote from: "Svante!!"Pestimister, gledesdrepere og visjonsløse tullinger:

Ja, dette fikk de som sa et par sannhetens ord til T5PC-investorene også høre.

Quote from: "Svante!!"Brann er stor nok by med stor nok interesse for en stadion på 30.000 tilskuere.  Se på cupfinalebillettinteressen osv.  lager man stemning nok på stadion og tilrettelegger ankomstmuligheter der vil vi fylle vår egen drømmearena:

Hyggelig at du syns det, men Brann må ta utgangspunkt i virkeligheten. Verken Norge eller  Bergen er England. En vanlig kamp på Stadion er ikke cupfinalen, og-mange av de som reiste dit, er ikke spesielt interessert i fotball. Folk syns det er stas å være bergenser på enorm fellestur til hovedstaden, det betyr ikke at de kommer til å begynne å frekventere hjemmekampene noe mer framover.

Riktig det du sier med at stemning i seg sellv kan trekke publikum. Denne stemningen får vi lettest på et anlegg som ikke er alt for stort for oss. Et gigantisk anlegg vil kun virke mot sin hensikt. Det blir som på Ullevaal på en vanlig VIF-kamp, minus Klanen. Resten av publikum sitter for spredt og  klarer ikke dra i gang den store stemningen. Unntaket var seriefinalen, der det var fullt, men slike kamper vil alltid være unntaket.

Ikke bygg for festene, de er festlige nok fra før, bygg for hverdagen, da trenger vi det mest!

[/quote]

Av de siste sju hjemmekampene til VIF var 4 utsolgt.  Og de tre andre meget attraktive og med høye tilskuertall.  Det var kjempestemning!!!
rann er best

Toa

Quote from: "Svante!!"er det noen som leser så lange innlegg???


Ja, jeg... Et langt innlegg er ikke så forferdelig å lese, så lenge det er bra delt opp.
ribl! Utfordr! Takl! Slutt å putl! Sentr! Kontr! Samhandl! Utlign!!

grei

Quote from: "Svante!!"er det noen som leser så lange innlegg???

It's a dirty job, but someone's gotta do it. Man blir jo lei av å se maset om 30000 sitteplasser, og disse byarena-argumentene ber jo nærmest om å plukkes fra hverandre, ett for ett. De fleste av dem er nemlig bygget på forutsetninger som er for usikre til at Brann kan ta hensyn til de.

Den dagen du lærer deg å lese mer enn fem linjer på en gang, vil du kanskje forstå at verden er mer kompleks enn "sånn er det for sånn vil jeg ha det og sånn blir det".

BL

20-25tusen i snitt neste år eller om et par år????

det skjer ikkje!!!!!! helt forbanna seriøst! hvor lenger har dere gått på stadion?? etter 2000 sesongen så gikk ikkje snittet rett til himmels... stadion var ikkje full på alle kampene. og eg vil si at 2000 sesongen var minst like stor som denne! vi satt ikkje med et snitt på 18-19tusen høsten 2001. snittet etter 2001 sesongen var 12573. det er kun ca 1000 mer enn snittet i 2000 sesongen.
ka som tilsier at snittet no skal nesten dobble seg??? til 20-25tusen?
vi har vunnet cupen? nei, det er ikkje nok... vi får ny stadion? nei, snittet blir litt høyere første året men så havner det på et normalt nivå igjen

begynner å bli passe lei maset om at stadion ikkje er god nok!!!
Hansa-
Felt Z

panZer micky

Quote from: "Svante!!"er det noen som leser så lange innlegg???


ja.

ja til 21000 plasser på stadion. nei til 30000. 30000 e altformye

Toa

En ting er sikkert. Om det hadde vært mye lettere å parkere ved stadion, hadde også snittet gått betydelig opp.

Greit nok at de som går på stadion ofte vet hvor de skal parkere (folk har sine hemmelige plasser...), men det er nok mange som vegrer seg fra å gå på stadion siden de rett og slett ikke vet hvor man kan parkere uten å få store problemer når en skal hjem.

Med bedre parkering og høyere fasiliteter på stadion, vil nok mange av de som "følger litt med" oftere dra med seg familien til stadion på søndagsutflukt.

Det er mange fler folk i Bergen som bare av og til går på stadion, enn det er folk som går på hver kamp.  Gjør man det mer attraktivt for mannen i gaten, har vi plutselig et snitt på 20.000.
ribl! Utfordr! Takl! Slutt å putl! Sentr! Kontr! Samhandl! Utlign!!

hjallisen

Noen i Brann som har tenkt på mulighetene å få til et samarbeid med Bygarasjen og Gaia? De får parkere i Bygarasjon for en billig penge-og får med det tilbud om gratis skyss til stadion, tur/retur...

Et av de største problemene ved dagens stadion, nemlig parkering, ville da vært tilnærmet løst... eller?
ed beina plantet på bakken

KennethS

Quote from: "Nixon"
Quote from: "KennethS"Tipper banen på mindemyren hadde fått løpebane og travbane og 50 meters basseng rundt fotballbanen...


For å være litt alvorlig: Er det noen som vet om det hadde blitt løpebane rundt byarenaen på Mindemyren? Om så er tilfelle bør jo det være et vektig argument for å holde seg på Stadion.


Sånn som eg har forstått det så skal stadion ellers iåret brukes til andre idretter. Skal ikkje se bort ifra at løpebane blir aktuelt. Men nå har jo vi Fana Stadion som nylig ble pusset opp pga bislett games.
tå på Brann

Per Anders

Endelig noen fornuftige, tenkende mennesker.

Endel poeng:

Snittet til Brann i år er på 13753, nærmere 14000 i snitt på et anlegg som ikke kan ta mer (iflg. bestemmelse fra NFF) enn 17650. Anlegget ligger dårlig plassert, infrastrukturen er helt på trynet, og vi har et snitt på nesten 14000! Det er imponerende i seg selv.

Kunstgress: Jeg spiller selv på et rimelig akseptabelt nivå, og har spilt/spiller på de fleste banene i Bergen og omegn. Kunstgress er ikke som det engang var. Krohnsminde er fantastisk, Vestlandshallen er faktisk begynt å bli foreldet i forhold til de nyeste banene. På Krohnsminde ligger det en såkalt "pad" på 5-10 cm. under "gresset". Dette gjør at dempingen og slitasjen blir en helt annen enn i Vestlandshallen der det er betong, og spillere som Cato Guntveit og mange andre sliter med underlaget.

Mindemyren (vår fremtid): SELVSAGT skal det ikke bygges en jæv.. løpebane rundt gresset. Det er forespeilet et intimt anlegg med utrolig god akustikk og mange fasiliteter. Puber, pølseboder etc. Drøye 28000 er PERFEKT for fremtiden.

Til den som skrev noe om at jeg bare gnåler her, og heller burde skrive til BT eller SK Brann:
Jeg har skrevet til Bjørn Dahl ved flere anledninger. Han vet utmerket godt hva jeg og mange andre tenkende, fremtidsvisjonære mennesker mener om dette. Jeg tror også at han er enig med oss i at Brann bør ha et større anlegg, men har er så forb..... opptatt av måtehold, "intimitet" etc. Akkurat som om ikke et anlegg som Ullevaal er intimt...

En ting til: I Bergen heter det ikke bygrytA men bygrytEN.

;o))

HEIA BRANN!

DJ_ADG

Fotball bane skal IKKJE ha løpe bane.
Bør ha gress, men moderne kunst gress é veldig bra alternetiv  her i Bergen pga regn, og kunstgress  é nesten bedre å spille på. Fotball  baner
bør ha stå plasser, se til Tyskland, mange baner med ståplasser som de fester setter på i UEFA kamper.[/b]
ær med å støtt tifo-gruppen med noen kroner, konto nummer 3628.52.72631 (merk tydelig med TIFO)

grei

Quote from: "Per Anders"Endelig noen fornuftige, tenkende mennesker.
Quote from: "Per Anders"
Jeg har skrevet til Bjørn Dahl ved flere anledninger. Han vet utmerket godt hva jeg og mange andre tenkende, fremtidsvisjonære mennesker mener om dette.

Nixon

Quote from: "Per Anders"Jeg har skrevet til Bjørn Dahl ved flere anledninger. Han vet utmerket godt hva jeg og mange andre tenkende, fremtidsvisjonære mennesker mener om dette. Jeg tror også at han er enig med oss i at Brann bør ha et større anlegg, men har er så forb..... opptatt av måtehold


Hvis man legger sammen økonomisk ansvar + å ha lært av fortiden, så får man måtehold. En meget bra egenskap i denne byen!

Og tenkende fremtidsvisjonære mennesker; er det ikke de som taper millioner i pyramidespill...?
Rød makt på Hansa


Per Anders

Jeg begynner å lure på om en av dere er Bjørn Dahl in disguise....

(:o))


BL

Quote from: "BL"
Quote from: "Per Anders"Jeg tør vedde den ene rumpeballen på at stadion kommer til å være temmelig stappfull fremover


du mener helt forbanna seriøst at det kommer til å stille opp 21tusen på kampene mot start, tromsø, bodø glimt, odd, lyn osv osv... at om et år sitter brann med et snitt på 21tusen???
det skjer ikkje, enkelt og greit!


Per Anders... du har ikkje svart meg på denne.
tror du helt seriøst det?
Hansa-
Felt Z

Kruxleiven


grei

Quote from: "Kruxleiven"Noen virker jo i hvertfall fullstendig å gi faen om man klarer å fylle stadion sin eller ikke. Hammarby har planalgt stadion til 50000. Det er jo helt sykt. http://www.stadiumguide.com/nyahammarby.htm Med dagens stadion på rundt 15-20000 så virker dette helt uforståelig.

Det står mer om dette inne på sidene deres. Hammarby planla i utgangspunktet 25000, 50000 blir det bare dersom den nye arenaen skal ta over for Råsunda som nasjonalstadion. At et nasjonalt anlegg skal ha enorm kapasitet er forståelig- Ullevaal er for liten i så måte.

Go Up