• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Supportermøte tirsdag 25.05

Started by vebo, May 20, 2010, 19:34:47 PM

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Go Down

krakra

Quote from: Ferguson on May 26, 2010, 21:20:07 PM
Quote from: krakra on May 26, 2010, 21:15:14 PM
Spørsmålet er jo hvor dyktig speider Hauge er. RBH tror tydeligvis at så lenge du har en god fotballfaglig tyngde så er du en god trener. Som f.eks. Aabrekk. Jeg er ikke like sikker. Vi hentet ingen Aabrekk-spillere iallefall.


Tar tid å bygge seg opp erfaring. Mulig Aabrekk kunne blitt en god speider, men 1 år er bare waste of money. Hauge har drevet med analyse i Brann så fotballfaglig er han dyktig. Spørs bare om han har kynismen i markedet som han trenger for å utvikle seg til en god speider.
Ja, men det er nettopp det. Yaw er en god hodespiller, men det betyr ikke at han hadde blitt en god targetspiss.(vel, han kunne sikkert blitt det). At man har stor fotballkompetanse gjør en ikke nødvendigvis til en god speider og hvis Sjøhage er alt Hauge har gitt oss og Hansen er alt Aabrekk ga oss vil jeg si at de ikke gjorde/har gjort en veldig god jobb.  Jeg skjønner heller ikke denne trangen Brann tydeligvis har til å la folk lære seg alt mulig her. Vi ansetter uerfarne trenere, sportssjefer og speidere uten speidererfaring. Gir ansvaret for gresset til noen uten kompetanse og henter midtbanespillere som må lære seg å spille stopper. At vi kan drive talentutvikling på banen er flott, men i administrasjonen er det på tide at vi henter noen som allerede vet hva de driver med.

Joggi Bogga

Quote from: Ferguson on May 26, 2010, 21:12:55 PM
Synes det er positivt at Brann har begynt å speide i Brasil. Godt land med mye talenter. Her kan det gjøres kupp. Spørs bare hvor helhjertet det er.


Vet du hvem som står bak og hvor i Brasil de kikker? Kjenner en som har gjort det samme for hollandske klubber. Selv om det er noen år siden han var aktiv, er han over 2-3 ganger i året. Hadde vært morsomt å kunne plante noen ideer :)
Brann trenger en moralbooster. Alle mann til prøvespill!

Klaus_Brann

Quote from: krakra on May 26, 2010, 13:08:38 PM
Quote from: Klaus_Brann on May 25, 2010, 23:42:51 PM
Quote from: krakra on May 25, 2010, 20:53:53 PM
Mjelde har ikke potensialet til å bli noe særlig mer enn en god TL-spiller.


Vi trenger noen slike og, som kan være de faste, år etter år, som er på et stabilt godt nivå.
Vi har for øvrig "muligheten" til å snappe opp vår egen Thioune eller Alanzinho i FFK.
Ja, vi trenger definitivt noen slike og jeg er ikke misfornøyd med signeringen av Mjelde, eller Guastavino for den del. Jeg mener derimot at vi ikke bare kan hente spillere fra egen liga, for da blir de enten middels gode eller jævlig dyre. Det er faktisk ikke umulig å finne en spiller på Marcus Pedersens nivå til under millionen i utlandet, men det krever stor kompetanse på scouting. Mjelde og Gustav kom ikke som følge av noen scouting i det hele tatt. At Brann har kontroll på spillere i egen liga er jo en selvfølge og man trenger ikke akkurat noen speider for det. De gangene vi under RBH prøvde å gå utenlandsk har det derimot vært med varierende hell. Vi fikk Jaiteh, men utifra RBHs beskrivelse var det nærmest bare flaks. POL var i Afrika og snublet over noen som kunne snakke om fotball på engelsk. Ellers har vi hentet Gylfi(takket være speider-Bakke), Demba, Sjøhage, Twaithe, Austin og Sævarsson. Austin er god, men kostet flesk. Sæv er ok og var billig. Twaithe, Gylfi, Sjøhage og Demba floppet. Det tyder jo på at scoutingnivået vårt er svært lavt. Så får RBH bare gnåle om hvor mange kamper han og Hauge ser på og hvor mye fotball Aabrekk vet.

Og ja: Det koster flesk å ha et godt scoutingapperat. De  beste speiderne krever høy lønn og er dyre i drift, men det koster jammen meg mye penger å måtte betale 10-15 millioner hver gang man vil ha en klassespiller og. Og det koster penger når vi nærmest fomler i blindet hver gang vi går utenfor landegrensene.


Nei, det er klart at vi også må hente spillere fra utlandet også.
Også utenfor skandinavia. Jeg synes det er merkelig at de ikke har bestemt seg for å satse i et par østeuropeiske land, hvor kvaliteten ofte kan være vel så god som i skandinavia, reiseavstandene er forholdsvis korte, og spillerne er billigere.

De kan ikke vingle frem og tilbake på dette her, det koster både tid og penger å bygge opp et godt speiderapparat, men det virker også her som det har vært veldig planløst rundt dette. Det ene året har vi Aabrekk som reiser rundt i hytt og pine, det neste har vi ingen, året etter har vi Robert Hauge som ser litt sporadisk dit han kunne tenke seg å legge ferien, osv.
Det har gått i arv i fra far og til sønn, har du først falt i gryten, så er det ingen bønn!

skuteviken

Forresten, en detalj for de som ikke var der; vi fikk beskjed om at Brann skulle snakke med RBK om trenerspørsmålet, da de nettopp hadde vært igjennom samme prosess. Altså de skulle veksle erfaringer. Noe som jo ikke er negativt.
Mange ville drept for å få denne jobben. - Mons Ivar Mjelde

Markmus

Siden Rosenborg hentet en gammel suksesstrener kan vi jo håpe at Brann lærer av dem og gjør det samme :)
Ka du ve?


dudo

Vi har da en valgkomité, bestående blant annet av Endre Blindheim, som var gutteklubben greis trener midt på 80-tallet, om jeg ikke tar feil? Gjengen som er der nå var med på noen av våre større nedturer på banen i sin tid, og fullfører nå arbeidet i styrerommet.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

skuteviken

Det er en valgkomite, men hele styret er ikke på valg hvert år, men 2 og 2 ? og styreleder hvert fjerde?

Jeg vet ikke nøyaktig hvordan dette er i Branns vedtekter, men ja vi bør stille mannssterke på neste årstmøte.

Stemningen på et slikt møte, og evt benkeforslag kan kaste et styre, om det er ønskelig.
Mange ville drept for å få denne jobben. - Mons Ivar Mjelde

KEA

Quote from: dudo on May 27, 2010, 10:04:15 AM
Vi har da en valgkomité, bestående blant annet av Endre Blindheim, som var gutteklubben greis trener midt på 80-tallet, om jeg ikke tar feil? Gjengen som er der nå var med på noen av våre større nedturer på banen i sin tid, og fullfører nå arbeidet i styrerommet.


Du har vel rett, og jeg uttrykte meg kanskje litt feil. Det viktige (slik jeg ser det) er at medlemmer av valgkomitéen IKKE må være medlemmer av gutteklubben grei. Den bør være bredt sammensatt av kompetente personer UTENFOR stadionportene (før og nå, ref. tirsdagsklubben som fortsatt har makt) med solid sportslig og økonomisk kompetanse. Foruten Hardball synes jeg en representant for supporterne bør være med. Et annet viktig poeng er at dersom medlemmene ikke gjør hjemmeleksen, så går valgkomitéens innstilling gjennom. Det er derfor vi supportere bør være medlemmer og bruke stemmeretten vår. Det er medlemmene som bestemmer, ikke valgkomitéen, og med det lave antall medlemmer som møter opp på årsmøtene skal det ikke mange medlemmer til for å få vedtatt benkeforslag - om nødvendig. Der er vel en annen tråd som handler om dette, men jeg poster det her siden dudo kommenterte mitt innlegg her.

dudo

Der er jeg helt enig med deg. Gamleguttene har igjen blitt en kreftsvulst etter at deler av dem ble utradert i Mjelde-perioden. Det er ikke annet enn bukker og havresekker så langt øyet kan se, men det er ikke det virkelig store problemet slik jeg ser det:

Hvem faen skal vi vende oss til? Hvem har kompetanse, nettverk og kontakter til å samle en gjeng som kan få skikk på sakene igjen?
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Ferguson

Quote from: Joggi Bogga on May 26, 2010, 22:00:11 PM
Quote from: Ferguson on May 26, 2010, 21:12:55 PM
Synes det er positivt at Brann har begynt å speide i Brasil. Godt land med mye talenter. Her kan det gjøres kupp. Spørs bare hvor helhjertet det er.


Vet du hvem som står bak og hvor i Brasil de kikker? Kjenner en som har gjort det samme for hollandske klubber. Selv om det er noen år siden han var aktiv, er han over 2-3 ganger i året. Hadde vært morsomt å kunne plante noen ideer :)


Vet ikke eksakt område. Men det naturlige ville vært å kartlegge statene Sao Paolo og Rio De Janeiro, samt toppligaen. Gjerne også helt sør i landet der det også er mange toppklubber.
"History will be kind to me for I intend to write it."
Sir Winston Churchill

" Ekte menn har skjegg" Sitat David Nielsen

osoerli

Hardball
http://fotball.bt.no/eliteserien/article170617.ece
lar seg sjølsagt ikkje lura av Moldestad sin prognose.
http://www.brann.no/nyheter/slik-er-okonomien-akkurat-na/

Prognosen forutsetter inntektsoppnåelse for billettinntekter som busjettert.  Dvs 14000 i snitt.

-Opningskampen har vert
-16.mai-kampen har vert
-Brann ligg på nest siste plass
-trenaren heiter Rune Skarsfjord
-Huseklepp er ikkje i from
-Brann klarar ikkje å scora mot eit nivå-4 lag
-Brann klarar ikkje å scora mot tippeligaens svakaste forsvar

Kjem ikkje 14000 då Moldestad. Skal nok slita for å få over 12000 på dei gjenståande 8 kampane.  Det betyr reduserte inntekter på 2000 x 8 x 200 = 3,2 mill.  Då blir det 2,5 mill i underskot.  Det skjønar Hardball.

Skal ein få meir enn 12000 på dei resterande kampane, må me nok få inn ein trenar folk trur på (Sollied, NA Eggen, Drillo  eller Maurinho), 5 nye spelarar inn (Helstad + tankspiss + midstopper + 2 sentrale midtbanespelarar som løper).  Men då vil utgiftene allikevel langt overstiga auka inntekter.

KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

skuteviken

Det sa Moldestad at han skjønte og, de har lagt budsjettet så det er ikke noe vits i å endre på tilskuerbudsjettet. Han var meget klar over hva realitetene var der, det er og så såre enkelt at de kan se tapene kamp for kamp, og at det ikke kommer som en bombe. Så hva som står der fremover har lite å si sånn sett, det er hvor en legger veien i begynnelsen av sesongen.

Og forresten, viss en skal prøve å være optimistisk opp i alt dette her, la oss si Brann hadde snudd situasjonen nå. Vi har 13500 i snitt nå, det vil si at alle kamper over dette vil øke snittet.

Denne voldsomme Moldestad-lurer-hardball er jeg ikke med på, at folk kan stille spørsmålstegn med kompetansen hans forstår jeg, men at alt er kullsvart der er bare tøys, de har hatt som mål siden årsmøte å bli troverdige for Hardball (og supportere).
Mange ville drept for å få denne jobben. - Mons Ivar Mjelde

nummer9

Quote from: skuteviken on May 27, 2010, 12:41:43 PM
Denne voldsomme Moldestad-lurer-hardball er jeg ikke med på, at folk kan stille spørsmålstegn med kompetansen hans forstår jeg, men at alt er kullsvart der er bare tøys, de har hatt som mål siden årsmøte å bli troverdige for Hardball (og supportere).

Problemet er vel at det virker som om de bare jobber for å fremstå som troverdige, ikke jobber for å fikse problemene. Det er vel dette endel ser. Bare det at styret fortsatt sitter, når tillitten til dem er forvunnet etter å ha gått på en tosifret millionsmell i løpet av ca 6 måneder, er nok til å holde alle pengesterke bergensere borte fra Brann-investeringer i nærmeste fremtid. At RBH kan fremstå som avskiltet når det gjelder sportslige vurderinger er vel og bra, men når dette ansvaret blir hengt på Steinar Nilsen, og han så blir "hengt" noen uker etter er jo ikke akkuratt med på å øke troen på at beslutningstakerne i Idrettsveien tar konsekvensen av sine elendige valg selv.

Intill en kan ha troen på at det er vinn eller forsvinn mentalitet fra toppen og ned i Brann-apparatet, skjønner jeg godt at pengesterke investorer som er vant til dette ellers i sin hverdag ikke ønsker å kaste sine penger etter Brann som i dag fremstår som en gutteklubb og inkompetanse satt i system.

osoerli

Quote from: skuteviken on May 27, 2010, 12:41:43 PM
Og forresten, viss en skal prøve å være optimistisk opp i alt dette her, la oss si Brann hadde snudd situasjonen nå. Vi har 13500 i snitt nå, det vil si at alle kamper over dette vil øke snittet.

Mine tal gjaldt kun dei gjenståande 8 heimekampane.
KUNSTGRAS ?? GLØYM DET !!

stig

Nå har jo brann budsjettert med 2,9 mill i minus så hvis Osoerli sitt regnestykke slår til blir det 0,4 mil bedre enn budsjettert. Hvordan Hardball tenker er ikke godt å si,men jeg tror det blir ekstremt viktig å ansette en trener som skaper begestring. Da må Hardball på banen og sammen med et par signeringer kan tilskuer budsjettet faktisk slå til. På mottsatt side kan vi ende opp med Skarsfjord pga pengemangel,går mer i minus på antall tilskuere og selv om vi redder plassen vil vi ligge dårlig an før 2011 sesongen. Rett og slett en ond sirkel som må brytes i sommer.
Nettsideansvarlig

torkri

May 27, 2010, 15:15:25 PM #216 Last Edit: May 27, 2010, 15:18:39 PM by torkri
Ja det er veldig viktig og få inn en ny trener som skaper begeistring. Begynner Brann og spille fotball som det svinger av, og i tillegg vinner, ja da tror jeg kanksje at folk begynner og gå på kamp igjen og inntektene stiger. Det kan som nevnt tidligere gå an og spare seg til fant!

ostraume

Quote from: stig on May 27, 2010, 14:58:03 PM
Nå har jo brann budsjettert med 2,9 mill i minus så hvis Osoerli sitt regnestykke slår til blir det 0,4 mil bedre enn budsjettert.


Hva med disse 7 millionene som er blitt trikset frem i regnskapet? Noen med peiling på økonomi som kan forklare meg hvor disse pengene kommer fra? Jeg blir litt skeptisk til regnskap som inntektsfører magiske beløp.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Langhår

Quote from: ostraume on May 27, 2010, 15:24:38 PM
Quote from: stig on May 27, 2010, 14:58:03 PM
Nå har jo brann budsjettert med 2,9 mill i minus så hvis Osoerli sitt regnestykke slår til blir det 0,4 mil bedre enn budsjettert.


Hva med disse 7 millionene som er blitt trikset frem i regnskapet? Noen med peiling på økonomi som kan forklare meg hvor disse pengene kommer fra? Jeg blir litt skeptisk til regnskap som inntektsfører magiske beløp.


Enkelt sagt så inntektsfører de fremtidig skatt som de vil slippe å betale grunnet underskuddet. Altså er det grunnet at økonomien er så elendig at de kan gjøre dette.

Det vil med andre ord si at om man løfter litt på lakenet og ser litt nøyere etter så vil det ikke være noe pent syn.

Men det høres jo ut som om de har reversert hele greien, og det var vel det som var hele vitsen.
"The socialism I believe in is everyone working for each-other, everyone having a share of the rewards. It's the way I see football, it's the way I see life"
-Bill Shankly-

ostraume

Så de inntektsfører fremtidg "spart" skatt? Høres pussig ut, og smaker av pisse i buksen for å holde seg varm. Om fremtiden skulle bringe overskudd så blir det altså spist opp av tidligere innteksført mangel på skatt.
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

Ricky

Quote from: ostraume on May 27, 2010, 18:13:06 PM
Så de inntektsfører fremtidg "spart" skatt? Høres pussig ut, og smaker av pisse i buksen for å holde seg varm. Om fremtiden skulle bringe overskudd så blir det altså spist opp av tidligere innteksført mangel på skatt.


Nå er ikke jeg noen superekspert på området, men tror ikke dette har så mye med "pisse i buksen" å gjøre. Brann (Stadion) sitter med noen fradrag som de vil kunne trekke fra på skatten. For Branns del vil det nok være smart å hente ut disse pengene nå sånn at de kan investeres (trener/spillere/kontrakter).

Kan vel kanskje sammenligne det liiiittegrann med vår egen mulighet til å justere skattekortet når vi har masse fradrag på gang. Hvis du hadde sjekket økonomien din i dag og oppdaget at du vil få over 20.000 kr igjen på skatten neste år, så kan du enten
1) bare la ting gå sin gang (og så får du utbetalt disse pengene fra Skatteetaten neste sommer).
eller 2) endre skattekortet ditt sånn at du betaler noen-og-20.000 mindre i skatt ut året. Så henter du ut skattepengene dine nå med en gang, fremfor å vente.

Begge variantene gir jo det samme resultatet, og det koker egentlig bare ned til når du føler at du trenger pengene mest.

skuteviken

Meget bra oppsummert av Ricky, og lovene var vist endret slik at der du før måtte hente ut dette fradraget innen en 10-årsperiode, vil en nå beholde den lenger. Slik at det overskuddet som kommer en gang i fremtiden vil kunne få et slikt fradrag.
Mange ville drept for å få denne jobben. - Mons Ivar Mjelde

ostraume

Ser den Ricky og det er jo greit nok. At pengene trengs nå er jeg selvsagt enig i.

Kan vi og se på det som forskudd på neste års feriepenger til julehandelen? Enormt kjekt å få råd til de fine gavene under treet, men desto mer kjedelig når sommerferien kommer og reisekassen er tom.

Det virker dog noe kunstig å hente det ut for å redde regnskapet inn til en pluss, og dermed fremstå som med kontroll. 
Sjekke faxen? Eg frykter det. Eg frykter det. Eg frykter det.

dudo

Quote from: ostraume on May 27, 2010, 20:33:45 PM
Det virker dog noe kunstig å hente det ut for å redde regnskapet inn til en pluss, og dermed fremstå som med kontroll. 


Mildt sagt.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Huff

Jepp, merkelige greier disse syv millene. Som den taktikeren jeg er hadde jeg med en økonom på møtetsom enkelt forklarte at dette var en form for triksing med regnskapet.

Vil forøvrig leggetil at Moldestad forklarte at det fantes nitten millioner ekstra der disse syv ble hentet fra. Noe som gir oss et visst handlingsrom uten at det skal tære på egenkapitalen såvidt jeg forstod.

krakra

Skulle det ikke også forbedre egenkapitalen?

Huff

Quote from: krakra on May 27, 2010, 21:17:05 PM
Skulle det ikke også forbedre egenkapitalen?


Husker ikke, mye jeg ikke forstod, men je ant at noe var muffens, noe økonomen forsåvidt bekreftet.

dudo

Ettersom dette er penger som man ikke trenger å betale, så kan det føres som en økning i likviditeten nå (eller at det ikke føres negativt), og følgelig vil det hjelpe på EK? Er ikke det naturlig?
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

BojeN

Dette er vel ikke penger man i fremtiden får, men penger som man kan trekke fra på skatten dersom bedriften går med underskudd?

Altså ikke penger som blir utbetalt senere, men kun aktiveres når du går med underskudd?
ojeN

dudo

Rett og slett skatt som ikke skal betales likevel, såvidt jeg har forstått.
And it's a moral to this story! Or at least it was supposed to be a moral, but since I'm dyslectic it is in fact - a marble!

Huff

Quote from: KEA on May 27, 2010, 09:54:42 AM


Veldig godt poeng. Da RBH svarte på dette med spillerlogistikk sa han vel noe ala; ''Nå snakker vi om noe vi ikke har kompetanse på''. Det han selvsagt mente var at ''vi''(les supporterne) ikke hadde den nødvendige kompetansen på spillerlogistikk samt den nødvendige kjennskapen til Branns utmerkede prosesser for kartlegging av spillere. Her har selvsagt Bruun et poeng. Jeg vil anta at de færreste av oss om noen vet hva som skjer bak lukkede dører i avdeling sport når Brann jakter spillere. Videre vil jeg også anta at de færreste av oss -om noen- har noen formell kompetanse eller kan vise til resultater når det kommer til spillerlogistikk.

Likevel er RBHs svar helt på jordet. Det hele blir som en person som har problemer med bilen sin uten å ha peinling på bil: Vedkommende besøker en mekaniker gang på gang, men feilen på bilen utbedres ikke. Setter bileier spørsmål vedmekanikerens kompetanse forklarer mekanikeren at han er kompetent, mens bileier (med riktighet) ikke har peiling på bil. Dette endrer selvsagt ikke at bileier kan vurdere resultatet; bilen starter ikke.

Akkurat slik er det med Brann, de kan si så mye de vil om vår manglende kompetanse og deres dyktighet. Vi er likevel kompetente nok til å vurdere resultatet av spillerlogistikken på stadion. Enhver tulling kan se at spillerne vi kjøper i nitti prosent av tilfellene enten flopper eller ikke leverer i forhold til pris. Hva de gjør galt på stadion og hvorfor kan vi ikke nødvendigvis uttale oss om. Jeg trenger ikke merittlisten til Mourinho for å påpekt at en stall bestående av tre forsvarsspillere og to spisser er ubalansert. En trenger ikke å være sportsdirektør i Arsenal for å vurdere dette.   

Markmus

Quote from: Huff on May 28, 2010, 14:24:14 PM
Likevel er RBHs svar helt på jordet. Det hele blir som en person som har problemer med bilen sin uten å ha peinling på bil: Vedkommende besøker en mekaniker gang på gang, men feilen på bilen utbedres ikke. Setter bileier spørsmål vedmekanikerens kompetanse forklarer mekanikeren at han er kompetent, mens bileier (med riktighet) ikke har peiling på bil. Dette endrer selvsagt ikke at bileier kan vurdere resultatet; bilen starter ikke.


Hadde det ikke bare vært et jævlig gullkorn om noen sa dette som svar på Bruunikkens forklaring?
Ka du ve?

Belfort

Quote from: Markmus on May 28, 2010, 14:26:19 PM
Quote from: Huff on May 28, 2010, 14:24:14 PM
Likevel er RBHs svar helt på jordet. Det hele blir som en person som har problemer med bilen sin uten å ha peinling på bil: Vedkommende besøker en mekaniker gang på gang, men feilen på bilen utbedres ikke. Setter bileier spørsmål vedmekanikerens kompetanse forklarer mekanikeren at han er kompetent, mens bileier (med riktighet) ikke har peiling på bil. Dette endrer selvsagt ikke at bileier kan vurdere resultatet; bilen starter ikke.


Hadde det ikke bare vært et jævlig gullkorn om noen sa dette som svar på Bruunikkens forklaring?


Seff! Er skuffet over at ikke Bruun ble presset langt mer på dette møtet. Er så mye man kan "ta" den mannen på. Er det sånn at man blir paralysert av tåkefyrstene der oppe? Jeg har vært i Danmark hele uken og kunne dessverre ikke ta turen.

gitarbroiler

Bare til opplysning;

Fremtidig spart skatt som følge av underskudd kan ikke inntektsføres. Den kan føres opp helt på slutten av regnskapet etter Resultat før skatt, og skal så i balansen under fordringer. Dette skal gjøres det året underskuddet er, og vil således ikke ha noen påvirkning de påfølgende år med mindre man budsjetterer med underskudd og fører inn sparte skatten da.

nero

Quote from: Huff on May 28, 2010, 14:24:14 PM

Veldig godt poeng. Da RBH svarte på dette med spillerlogistikk sa han vel noe ala; ''Nå snakker vi om noe vi ikke har kompetanse på''. Det han selvsagt mente var at ''vi''(les supporterne) ikke hadde den nødvendige kompetansen på spillerlogistikk samt den nødvendige kjennskapen til Branns utmerkede prosesser for kartlegging av spillere. Her har selvsagt Bruun et poeng. Jeg vil anta at de færreste av oss om noen vet hva som skjer bak lukkede dører i avdeling sport når Brann jakter spillere. Videre vil jeg også anta at de færreste av oss -om noen- har noen formell kompetanse eller kan vise til resultater når det kommer til spillerlogistikk.

Likevel er RBHs svar helt på jordet. Det hele blir som en person som har problemer med bilen sin uten å ha peinling på bil: Vedkommende besøker en mekaniker gang på gang, men feilen på bilen utbedres ikke. Setter bileier spørsmål vedmekanikerens kompetanse forklarer mekanikeren at han er kompetent, mens bileier (med riktighet) ikke har peiling på bil. Dette endrer selvsagt ikke at bileier kan vurdere resultatet; bilen starter ikke.

Akkurat slik er det med Brann, de kan si så mye de vil om vår manglende kompetanse og deres dyktighet. Vi er likevel kompetente nok til å vurdere resultatet av spillerlogistikken på stadion. Enhver tulling kan se at spillerne vi kjøper i nitti prosent av tilfellene enten flopper eller ikke leverer i forhold til pris. Hva de gjør galt på stadion og hvorfor kan vi ikke nødvendigvis uttale oss om. Jeg trenger ikke merittlisten til Mourinho for å påpekt at en stall bestående av tre forsvarsspillere og to spisser er ubalansert. En trenger ikke å være sportsdirektør i Arsenal for å vurdere dette.   


Og der ble spikeren truffet på hodet, ja. Med et høyt og tydelig smell. Vi er kanskje ikke fotballeksperter, men vi kan da lese en tabell, og vi har faktisk øyne i hodet. Selv om RBH kanskje ikke er enig.
Lions led by donkeys.

Joggi Bogga

Quote from: nero on May 28, 2010, 21:41:28 PMVi er kanskje ikke fotballeksperter, men vi kan da lese en tabell, og vi har faktisk øyne i hodet. Selv om RBH kanskje ikke er enig.


Jeg ser ikke bort fra at en del folk på forumet har langt større innsikt i fotballen enn det en rekke av folkene som er med å styrer klubben har. Det finnes mange fotballspillere som ikke er spesiuelt interessert i fotballen utover det å sparke selv. Likevel tipper jeg det er vanskelig å takke nei når en plutselig havner i nærheten av en posisjon i klubben.
Brann trenger en moralbooster. Alle mann til prøvespill!

Ferguson

May 29, 2010, 13:27:21 PM #236 Last Edit: May 29, 2010, 13:32:11 PM by Ferguson
Quote from: Huff on May 28, 2010, 14:24:14 PM
Veldig godt poeng. Da RBH svarte på dette med spillerlogistikk sa han vel noe ala; ''Nå snakker vi om noe vi ikke har kompetanse på''. Det han selvsagt mente var at ''vi''(les supporterne) ikke hadde den nødvendige kompetansen på spillerlogistikk samt den nødvendige kjennskapen til Branns utmerkede prosesser for kartlegging av spillere. Her har selvsagt Bruun et poeng. Jeg vil anta at de færreste av oss om noen vet hva som skjer bak lukkede dører i avdeling sport når Brann jakter spillere. Videre vil jeg også anta at de færreste av oss -om noen- har noen formell kompetanse eller kan vise til resultater når det kommer til spillerlogistikk.

Likevel er RBHs svar helt på jordet. Det hele blir som en person som har problemer med bilen sin uten å ha peinling på bil: Vedkommende besøker en mekaniker gang på gang, men feilen på bilen utbedres ikke. Setter bileier spørsmål vedmekanikerens kompetanse forklarer mekanikeren at han er kompetent, mens bileier (med riktighet) ikke har peiling på bil. Dette endrer selvsagt ikke at bileier kan vurdere resultatet; bilen starter ikke.

Akkurat slik er det med Brann, de kan si så mye de vil om vår manglende kompetanse og deres dyktighet. Vi er likevel kompetente nok til å vurdere resultatet av spillerlogistikken på stadion. Enhver tulling kan se at spillerne vi kjøper i nitti prosent av tilfellene enten flopper eller ikke leverer i forhold til pris. Hva de gjør galt på stadion og hvorfor kan vi ikke nødvendigvis uttale oss om. Jeg trenger ikke merittlisten til Mourinho for å påpekt at en stall bestående av tre forsvarsspillere og to spisser er ubalansert. En trenger ikke å være sportsdirektør i Arsenal for å vurdere dette.  


Jeg vil bare poengtere at jeg har rådført meg med eksperter da jeg konfronterte Bruun med dårlig  kartleggingen av spillermarkedet. Så med mindre mine kontakter tar feil, så er det høyst kompetent kritikk som kommer ;) (Ja det var jeg som kom med kritikken).

Ellers bra oppsumert og god metafor.
"History will be kind to me for I intend to write it."
Sir Winston Churchill

" Ekte menn har skjegg" Sitat David Nielsen

Go Up