• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Lasaron

1
Kamper / Re: Brann 2 - kamper
Today at 18:32:03
Borte mot Jerv er vel på papiret blant de tøffeste kampene. Siden vi er ute av cupen, kommer vel Brann 2 jevnt over til å stille litt sterkere fremover.
2
Brann / Re: VAR- tråden
Today at 14:26:36
Man kan være mot VAR, og samtidig irritere seg over dommerfeil. Det er ikke hyklersk heller.

Til orientering.
3
Jeg tror det er lurt å avvente.
4
Ja, det var veldig gøy i går!
5
Men heldigvis har vi VAR som griper inn i sånt. Det betyr at det nok ikke var rødt kort.
7
Brann / Re: Svenn Crone
Today at 08:34:20
Jeg tenker at Palle kan være aktuell for klubber som mener hans spillertype er akkurat det de trenger, som en siste brikke for suksess, og at han kan være villig til å hoppe på et eventyr i Danmark, Tsjekkia eller noe sånt. Hans styrker som spiller vil jo ikke reduseres nevneverdig de første årene heller.

Simba er den klart yngste, og dårligste, at de fire på utgående. Det er ikke nok å bare ikke forlenge med ham. Flere av de som er 96-modeller og eldre må nok også ut.

Men det kan godt være jeg konkluderer med at Crone ikke skal være en av de. Om en stund.
8
Det er med ambivalens jeg skriver dette. Følelsene vinner over rasjonaliteten:

Hvorfor i all verdens land og rike spilte ikke Rosenborg i hvitt og svart? Kombinasjonen Rosenborg og hvitt og svart skaper jo frykt hos oss. Men dette velger de seg altså å ikke benytte seg av. Merkelig. Men jeg håper de fortsetter med helsvart mot oss.
9
Brann / Re: Svenn Crone
Today at 08:22:18
Jeg skal forsøke å begrunne.

Først, han er 95-modell og den nest eldste av utespillerne på utgående kontrakt. Vi trenger å forynge stallen litt, mener jeg. Sportslig/spillemessig har det haltet litt så langt i år. Vi må ikke la oss blende av at vi spilte godt i går, og hive oss rundt med fornyelser basert på denne kampen.

Jeg syns også Crone har vist god kvalitet i for få kamper i år. Samme med Castro, som dog hadde en god omgang i går.

Castro, Kristiansen, Simba og Crone bør rett og slett bevise mer i år enn de foreløpig har gjort, for at det skal være aktuelt med fornying.

Vi har sju utespillere som, om alle er med neste sesong, da vil være 29 eller 30 år. I tillegg til Sønnen og Kristiansen. Det tror jeg ikke er klokt. Noen av de ni må ut, da venter vi med å fornye med de som er på utgående. Da ser vi det litt mer an. Det er nemlig lite trolig at noen av de andre blir solgt. Kanskje Palle.
10
Brann / Re: Sesongen 2024
Today at 07:51:05
Endelig for spillerne, kommer en ukes pause mellom kamp. Det tror jeg de ser frem til.

Jeg gikk forbi den nye treningsbanen i går, den ser strålende ut. Snart begynner de å trene der, vil jeg tro. Og det vil etterhvert kapitalisere seg i flere poeng, på en måte det ikke går an å måle. Sesongen kan fortsatt bli fin.
11
Jeg tror Thore P kan gjøre forsvaret vårt bedre, og angrepsspillet vårt bedre, som stopper. Han og Japhet.
12
Brann / Re: Svenn Crone
Today at 07:46:55
La meg helle semi-kaldt vann i årene. Han skal fortsatt ikke ha ny kontrakt, selv om BA krever det og han spilte bra. Her må vi ha is i magen.
13
Linjedommerne er instruert til å ha tunge flagg selv om de "vet" de har rett. Fordi det fins eksempler i historien på at linjedommere har "visst" de hadde rett, men så viser det seg at de faktisk tok feil.
14
Jeg tror også det hjelper med alkohol, sånn er det bare. Og lørdag kl seks med fint vær er således en god kombi.
15
På 1-0 opplevde jeg noe nytt. Han ene jeg går med løftet meg opp i spontan glede, og jeg responderte med å heve begge armene i vill jubel, samt trygghet.

Rett i forkant av 2-0 holdt jeg en monolog om hvordan Castro egentlig er god, men ikke har fått det til i år. Og så underveis har han en deilig målgivende. Gøy!

Altså, vi har vunnet med tre mål mot Rosenborg før, fire også, men har vi noensinne vært så dominant?  Jeg tviler.

Dette var deilig!
16
Jeg har mye å melde, men akkurat nå nøyer jeg meg med dette:

JAAAAAAAAA!
17
Quote from: Dickens on May 03, 2024, 23:13:35 PMDet virker som enkelte supportere konsekvent ønsker unge spillere inn på laget bare fordi de er unge. Ingenting om kvalitet. Jeg har full tiltro til at Horneland, Huse og Fakiri har bedre oversikt fra treningshverdagen enn dere på hvor nivået ligger. Det er ikke sånn at hele Brann 2 består av Kniklas'er, Wolf'er eller Torsvik'er. Tvert imot! Det går evigheter mellom hver gang det dukker opp slike spillere. Skal vi hente slike spillere fra andre klubber som Glimt og Molde gjør så koster det 15-20 millioner. Minst. Beløp Brann bare kan drømme om å handle for.

Ah, jeg lar meg lokke utpå.

Ja, Dickens. Jeg er en av de. Jeg kan bekrefte det.

1. Jeg vil konsekvent ha unge spillere inn på laget, uavhengig av kvalitet.

2. Jeg mener bestemt at hele Brann 2 består av Kniklaser, Wolfer og Torsviker.

3. Dessuten mener jeg at trenerne, som er nærmest på laget, alltid vet best. Alltid. Og alle trenere i verden tenker likt, derfor skjer det aldri endringer når klubber skifter trener.
18
Dagens kamp er viktigere enn vanlig viktig. På tross av flausen på onsdag, bys det opp til fest. Sol, varme, lørdagskamp kl seks, masse øl og cider. Vinner vi denne, med et deilig gjenkjennende Brann, da kan vi bli "ustoppelig." Taper vi, da må noe begynne å gjøres annerledes. Da skal vi være fornøyd om vi får den sjetteplassen jeg tippet.
19
Brann / Re: Sesongen 2024
May 04, 2024, 07:43:26 AM
Det blir nok litt intrykksbasert. Jeg har et bestemt inntrykk av at de samme som er minst giret på å bruke unge, i stor grad er de samme som har mye mer tålmodighet med dårlig spill av eldre enn av yngre. Men jeg kan ikke dokumentere det.

"Sånn går det når vi stiller med mange unge"

"De får spille hvis de er gode nok"

"Vi kan jo ikke stille med bare folk under 23 år heller, da"
20
Brann / Re: Sesongen 2024
May 03, 2024, 09:53:17 AM
Jeg påstår frimodig at om Brann hadde hatt to 19-åringer som hadde spilt nøyaktig som Kartum og Kornvig i år, så hadde bruk av unge spillere blitt brukt som forklaring på hvorfor det kladder.

Mange supportere og trenere etc har mye større tålmodighet med voksne enn unge.
21
Brann / Re: Spillere på utlån osv
May 02, 2024, 21:25:01 PM
Norge G15 slo Romania 1-0. Andreas Wilhelmsen startet. Kort tid etter at Norge tok ledelsen, altså i 36. minutt, ble Wilhelmsen byttet ut i et trippelbytte.
22
Vi må satse på, og jobbe for en hybridgressrevolusjon. Så kan de nord for Trøndelag, og de over 2-300 meter over havet, ha kunstgress.
23
I stallen, kanskje. Vi har jo en del som kan spille ving utenom.
24
Så vidt jeg har fått med meg, er følgende spillere på kontrakt bare ut året:

Holmen, Crone, Castro, Kristiansen og Simba.

Foreløpig bør det være uaktuelt å fornye med noen av de. Og planlegge hvem av de som kanskje kan erstattes med interne opprykk. Vi har jo landslagskeepere bak Holmen. Holten kan komme inn for Kristiansen. Tomar for Castro. Kvale, Remmem og Eikrem kan være aktuelle for opprykk. Og så skal vi da kunne ha penger til å hente en som allerede har vist litt mer, men som fortsatt er ganske ung.
25
Jeg ønsker meg en raskest mulig backlinje. Med to stoppere som både har fart og evne til offensive fremstøt. Videre er Japhet bedre som høyre stopper enn som venstre. Og Ruben i form er bedre som venstre stopper enn Japhet. Ruben er dog ikke i form, men jeg aner en stigende kurs.

Ut med Palle.

Dessuten ut med Kornvig. Det går for treigt. Castro går det også for treigt med. Han får ikke til å være god på de tingene han var god på før.

Sol må spille, selv om han er for treig. Men la Kvale komme inn de siste 15 minuttene eller noe. Han må fases inn.

Dyngeland
Crone - Japhet - Ruben - Sol
Ulriken - Sønnen - Felix
Blomberg - Heggebø - Warming

26
Brann / Re: Sesongen 2024
May 01, 2024, 16:25:31 PM
Jeg frykter du har litt rett.

Foreløpig må Brann utelukke all kontraktsforlengelse for A-lagsspillere. Og ikke hente typer som Zachariassen. Får vi da en mellomsesong, og erstatter de som ikke får fornyet med langt yngre spillere, så kan vi løfte oss igjen i 2025.
27
En løsning kan jo være å trene mer/bedre på avslutninger.
28
Brann / Re: Sesongen 2024
May 01, 2024, 15:30:44 PM
Jeg tror vi er på en nedtur nå. Jeg tror Horneland har skvist det beste ut av seg selv. Fjoråret var toppen for denne gang. Sannsynligvis. Jeg tippet sjetteplass, vi får se.
29
Da er vi ute av cupen, etter en elendig og flau kamp.
30
Felix har vært enda dårligere enn Kartum og Kornvig.
31
Brann ble faktisk enda dårligere etter byttene. Utrolig.
32
Brann har, om mulig, vært enda dårligere i andre omgang. Kvadruppelbytte nå. Det kan hjelpe. Vi får se.
33
Brann er helt enormt dårlige nær mål. Latterlig dårlig. Brann er jo i nærheten omtrent hele tiden, men jeg venter aldri på målet. Jeg venter bare på offsiden, eller blokkeringen, eller redningen, eller at skuddet går utenfor. Og da reagerer jeg med et oppgitt og bekreftende "Nei." For det var det jeg visste.

Dette tror jeg skjer i andre omgang:

Brann stanger og stanger, bytter og bytter, men kommer ikke det spor nærmere. Jeg hadde trodd at 1-0-seieren mot Hamkam skulle gi en trygghet neste gang vi stanger og stanger. At man klarer det før eller siden. Men jeg føler det ikke slik nå.

Jeg tror kladdingen vi har sett så langt i sesongen ikke vil bli etterfulgt av forløsning. Nei, jeg tror vi taper i dag, og at det brer seg dårlig stemning og nok et tap mot Rosenborg foran fullsatt stadion i varme og sol.
34
Jeg også tror på tap. Før kampen var jeg på 50-50. Nå har Levanger scoret på sin første sjanse, mens Brann stanger og stanger og stanger, og virker ufarlige. Kladdingen fortsetter, og forverrer seg.
35
Brann fremstår like potent som en evnukk. Like giftig som en stålorm.
36
Finne fikk to kampers karantene. Han var først på ballen, i et hederlig forsøk på å nå ball. Men, dog, var det dumt av ham å gå inn med knottene.

Han på Lillestrøm fikk tre kampers karantene, 50% verre straff. Han lå på bakken, og bestemte seg for å sparke med begge beina mot motstanders knær. Han hadde ingen intensjon om å nå ball. Slik så det ut for meg.

Er situasjonene riktig oppfattet?

Hvis ja, hvorfor denne lille forskjellen i straff?
37
Hei, alle sammen.

Altså, man kan godt mene at ingen på Levanger fortjener plass i førsteelleveren til Brann. Og videre at Brann ergo er et bedre lag enn Levanger. Det kan man, absolutt.

Men jeg er opptatt av historie. Den lærer oss at cup er cup, ballen er rund, og alt det der. I kategorien "alt det der" finner vi at Brann er på bortebane, og samtidig er store favoritter. Levanger er i bra form. Her er det altså mye som kan gå galt, rent empirisk. Levanger kan spille med lave skuldre og slå oppover, mens Brann kan ende med å spille forknytt.

Dog er følgende utrolig gøy: I 2022 satte vi Norgesrekord i å skape publikumsrekord rundt om i Kongeriket. Og vi fortsetter nå i 2024. Vi gjorde det mot Lyngbø. Vi gjorde det mot selveste Askøy. Nå meldes det at vi gjør det mot Levanger, folkens. Levanger! Eventyret tar ikke slutt.

Nei, dette er ikke ment ironisk. Dette er ekte. Dette er kult!

50-50
38
Warming er kanskje den beste fotballspilleren til Brann. Dette vil vise seg. Vi snakkes i november, folkens.
39
Brann / Re: Brann i media
April 30, 2024, 15:24:50 PM
Det får være en sak for bedriften BT.
40
Brann / Re: Sesongen 2024
April 30, 2024, 15:23:12 PM
Quote from: Kjell249 on April 30, 2024, 13:09:13 PM
Quote from: Lasaron on April 30, 2024, 12:08:08 PMI fjor var det slik at toppnivået vårt, som vi hadde i flere kamper, var på våren. Mens høsten viste en enormt mentalitet. Jeg tror begge deler kan la seg kombinere, og da blir vi "uslåelige."

I så tilfelle må vi ha en ganske annen backrekke enn i dag.

1. Vi bør bruke en av disse to som stoppere sammen med Japhet: Thore eller Ruben.

2. Crone eller Thore må være høyreback.

3. Vi bør forsøke å fase inn Kvale på venstrebacken. Torsvik er helt i det blå. Da er Kvale den som er nærmest Wolfe i spillertype.

Jeg vil ha en rask backrekke som står høyt. Der begge stopperne kan tre ball gjennom ledd og ta den med seg opp forbi ledd. Og der backene kan dundre ned langs flankene.
Var ikke toppnivået på høsten like høyt? Vil si at hjemmekampen mot Glimt og Molde, i tillegg til borte mot Glimt var de tre beste kampene i fjor. Synes de to hjemmekampene var hakket bedre, men overraskelsen i Bodø kanskje større. I den kampen var vi veldig effektive.

Mot Molde var jeg full, og mot Glimt hadde de allerede vunnet gull og skulle ut i Europa få dager etter. Men det var gode kamper det oxo.
41
Brann / Re: Talentarbeid
April 30, 2024, 12:15:24 PM
Emilien Steinsland startet da Norge G16 slo Ungarn 3-1.
42
Brann / Re: Talentarbeid
April 30, 2024, 12:14:16 PM
Andreas Wilhelmsen har vært på sin første landslagstur. G15. Tre kamper. Satt på benken hele første. Spilte hele andre (tap 2-1 mot Østerrike), og kom innpå i tredje (seier 1-0 mot Emiratene).

43
Brann / Re: Sesongen 2024
April 30, 2024, 12:08:08 PM
I fjor var det slik at toppnivået vårt, som vi hadde i flere kamper, var på våren. Mens høsten viste en enormt mentalitet. Jeg tror begge deler kan la seg kombinere, og da blir vi "uslåelige."

I så tilfelle må vi ha en ganske annen backrekke enn i dag.

1. Vi bør bruke en av disse to som stoppere sammen med Japhet: Thore eller Ruben.

2. Crone eller Thore må være høyreback.

3. Vi bør forsøke å fase inn Kvale på venstrebacken. Torsvik er helt i det blå. Da er Kvale den som er nærmest Wolfe i spillertype.

Jeg vil ha en rask backrekke som står høyt. Der begge stopperne kan tre ball gjennom ledd og ta den med seg opp forbi ledd. Og der backene kan dundre ned langs flankene.
44
Min anbefalte lagoppstilling mot Levanger og Rosenborg:

Dyngeland
Crone - Palle - Japhet - Sol
Ulriken - Sønnen - Felix
Blom - Heggisen - Warming


Jeg er mest usikker på backrekken. Jeg har også lyst til å ha Crone - Japhet - Kristiansen - Sol.
45
Brann / Re: Skader og karantener
April 30, 2024, 11:52:03 AM
Man kan jo rullere mer fordi om. Man har nok spillere. Det handler om å våge å bruke spillere som Helland, Hellan og Tufekcic mer, for eksempel. Jeg tror det hadde gått ganske bra, jeg.



Men, ja, det er alt for mange kamper. Spillerne må gjøre opprør. Internasjonalt.
46
Jeg gjentar kanskje meg selv, men det er greit nok at Hornis tar ut det laget han mener er best på kort sikt. Og så må POL sette sammen en stall som gjør at vi får en sunn ettervekst og sunn spillerlogistikk.

Selv om Hornis skulle flytte rundt på eldre spillere for "å slippe å bruke unge" så vil likevel en god spillerlogistikk fra POL hjelpe på lang sikt. Den saken er bare helt inormt grei.

Og syns Hornis at det blir utålelig mange unge i stallen, hypotetisk sett, så får han heller si opp.

Det er viktigere å ha en god spillerlogistikk 20 av 20 år enn å ha Hornis som trener, og så blir spillerlogistikken dårlig.

Men jeg mener det skal være mulig å få til begge deler.
47
Skummel kamp. På tross av kladding, må vi finne oss i å være storfavoritter. Bortebane.

50-50
48
Derfor må POL justere ting i vinduene nå. Slik det ser ut, bør det være uaktuelt å forlenge med Castro, Kristiansen og Simba. Crone kan man se an.

Og så må erstatterne i gjennomsnitt være mye, mye yngre. Blant annet internt opprykk.
49
En ting som har gått fullstendig under radaren, hvilket er en liten skandale, er at ingen har kommentert draktene. Ingen.

Nå? Hva syns dere? Finere med hvite shorts? Eller skulle de vært blå som trøyene? Jeg likte at de var hvite.
50
Sikkert. Se på KFUM, da. Setter inn en 17-åring som er langt bak vår fjerdekeeper i landslagskøen. Helsprøtt!!