• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - dr_cyanid

51
Kamper / Sv: Brann-Hødd, søndag 1. nov kl 13.00
November 01, 2015, 23:05:51 PM
Quote from: dudo on November 01, 2015, 23:00:31 PM
Quote from: krøvel vellevold on November 01, 2015, 22:58:03 PM
Av 62 lag som har endt topp to på nivå to på 2000-tallet, har Brann fått den nest laveste poengsummen av alle. Det til tross for at det vel ikke har vært et så ressursmessig overlegent lag i denne divisjonen noen av disse årene.


Det sier mye! Men dessverre ikke at nivået på de andre lagene er så høyt.
52
Kamper / Sv:
November 01, 2015, 22:52:08 PM
Godt at vi avslutter pÃ¥ en slik mÃ¥te at alle i og rundt klubben ser at masse forsterkninger trengs. Tynn suppe dette. Opprykk til tross. I Ã¥r har vi virkelig hatt bÃ¥de marginer,  resultater og dommere med oss.

Er vel kun et par av de mest standhaftige forumdebattantene som fortsatt har holdninger og tanker som "vi er tross alt Brann", "for gode for OBOS", "våre spillere er mer enn god nok for TL, særlig de unge lokale"

At Haugen i tillegg kåres til årets spiller i OBOS må jo være noe av det mer bisarre denne sesongen.

Alt i alt en kokos sesong i en kokos liga.

53
Quote from: krakra on October 26, 2015, 00:10:14 AM
Og da er Hussain ditt forslag?

Har du sett vedkommende spille? Jobber som en lakei kampen gjennom. Aggressiv og i tillegg kreativ. Stor treningsvilje. Fått nye skryt av OGS for nettopp det. En spiller etter LANs hjerte vil jeg tro.

Dessverre er han nok på en hylle over det vi kan forvente, men noe lignende kan være bra,  feks nevnte Aursnes. Tror han har litt av det samme.
54
Quote from: krakra on October 26, 2015, 00:03:19 AM
Brann har vært vår beste spiller i år og skal inn i et sjikte som tilsier det. Jeg tipper Brann er klare for å gi ham den lønnen.
Brann bør ellers hente spillere som passer inn i LANs system og som har egenskaper vi mangler. Jeg syns det er tynt med en kreativ midtbanespiller, selv om Haugen løser den veldig bra for tiden, så Aursnes blir nok bra. Ellers trenger vi målscorere.


Vi trenger menn med stake. Ikke vannkjemmet hår.
55
Quote from: gladiporno on October 25, 2015, 23:59:09 PM
Litt spesielt hvor aktive enkelte debattanter er først når Brann taper og spiller drit. Ikke sett så mye av dem ellers i høst.

Ellers klarer jeg ikke å bli så forferdet over at Brann "spilte" så bedritent i kveld med tanke på omstendighetene og baneforhold. Å avfeie sistnevnte som dårlig unnskyldning blir for enkelt når man så hvor bedriten det faktisk var. Når baneforholdene var av en slik art, blir styrkeforholdet mellom lagene kraftig forminsket. Da er det først og fremst viljen som blir avgjørende. Der var ikke Brann i nærheten i dag.

Jeg er egentlig mer urolig over den tendensen man har sett i de siste kampene der man synes å være litt for avhengig av Karadas-effekten. Vi er solide bakover, og det er kjekt å gå inn i en ny sesong vel vitende om at vi ikke har en Osvaldo Ardiles-inspirert svenske som skal organisere forsvaret i laget. Det er dog mye vi bør utvikle oss offensivt. Vi må ha et kreativt alternativ til Fredrik Haugen, og vi må få inn flere spillere som kan score mål. Mange mål. Kanskje Askar, hvis han kommer tilbake, kan bidra litt i den retningen.


Man må ikke mene noe om alt hele tiden,  vet du. 

Askar bidro vel mest til nedrykk sist han var her.  Men absolutt en konkurrent på høyreback til Nouri.
56
Quote from: krakra on October 25, 2015, 23:44:22 PM
Hovedårsaken er nok usikkerheten rundt divisjonssituasjonen. En toppspiller i Brann vil få 900.000 i året i grunnlønn. Det er mer enn det Haugen tjener i dag, og det er der han bør inn. Så kommer bonuser i tillegg. Så ser ikke hvordan han går ned i lønn.


Hvis det er i øvre lønnsjikt han har forventninger om å havne,  så skjønner jeg godt Branns skepsis til å forlenge. Det er ikke der han hører hjemme. Hadde vi hentet en etablert TL midtbanespiller av Demidov-kaliber kanskje, men ikke slike lønninger for en uforløst spiller som Haugen.

Brann bør se til spillere som har potensiale og som kan skaffes rimelig.  Feks Hussain (på utgående kontrakt i Molde) . Selv om han nok blir værende om Solskjær kan love mer spilletid.
57
Quote from: krakra on October 25, 2015, 23:44:22 PMHovedårsaken er nok usikkerheten rundt divisjonssituasjonen. En toppspiller i Brann vil få 900.000 i året i grunnlønn. Det er mer enn det Haugen tjener i dag, og det er der han bør inn. Så kommer bonuser i tillegg. Så ser ikke hvordan han går ned i lønn.

Hvis det er i øvre lønnsjikt han har forventninger om å havne,  så skjønner jeg godt Branns skepsis til å forlenge. Det er ikke der han hører hjemme. Hadde vi hentet en etablert TL midtbanespiller av Demidov-kaliber kanskje, men ikke slike lønninger for en uforløst spiller som Haugen.
58
Kamper / Sv:
October 25, 2015, 23:46:30 PM
Når det er sagt er jeg usikker på hvor mye verdt det er å ha tilsvarende avtaler med Skaanes,  Larsen,  Birkelund. Usikker på hvilken verdi rent spillemessig disse gir oss.  Kan være verdt å bruke disse lønnsmidler på nytt blod.  For ikke å snakke om Huseklepp. Blir skandaløst om han skal ha 2 mill kommende sesong.
59
Quote from: krakra on October 25, 2015, 23:40:23 PM
Quote from: dr_cyanid on October 25, 2015, 23:39:30 PM
Quote from: krakra on October 25, 2015, 23:34:37 PM
Quote from: Nixon on October 25, 2015, 23:32:08 PM
Det er grunn til å gi kreditt til Haugen for hvordan han har spilt høst. Han har virkelig hevet seg selv og laget. Men prestasjonen blir likefullt sammenlignet med lagkamerater og motstandere i den nest øverste divisjonen. Så jeg har i alle fall litt problemer med å overføre det til TL. Jeg er slett ikke så sikker på om han blir like toneangivende der oppe.
Jeg er heller ikke sikker, men jeg syns heller ikke det er rett å avskrive ham på bakgrunn av prestasjonene under Norling eller nekte for at han har spilt veldig bra i høst. Det er et spørsmålstegn om han tar med seg nivået opp i TL, men at det er en god ide å sende ham avgårde nå er jeg ikke med på.


Trenger å frigjøre lønnsmidler for å hente nytt og sultent blod. Inn med typer som tar tak og kan være lederskikkelser. Savnes sårt fremover på banen.
Da sender vi ikke avgårde vår beste spiller med en årslønn på 800.000.

En av årsakene til at det ikke er forlenget er vel Haugen og agenters håp om bedre avtale? Han går vel i praksis ned i lønn ved å fortsette i Brann med den nye lønnsmatrisen. Derfor kan begge parter være tjent med at et kapittel lukkes.
60
Quote from: krakra on October 25, 2015, 23:34:37 PM
Quote from: Nixon on October 25, 2015, 23:32:08 PMDet er grunn til å gi kreditt til Haugen for hvordan han har spilt høst. Han har virkelig hevet seg selv og laget. Men prestasjonen blir likefullt sammenlignet med lagkamerater og motstandere i den nest øverste divisjonen. Så jeg har i alle fall litt problemer med å overføre det til TL. Jeg er slett ikke så sikker på om han blir like toneangivende der oppe.
er heller ikke sikker, men jeg syns heller ikke det er rett å avskrive ham på bakgrunn av prestasjonene under Norling eller nekte for at han har spilt veldig bra i høst. Det er et spørsmålstegn om han tar med seg nivået opp i TL, men at det er en god ide å sende ham avgårde nå er jeg ikke med på.

Trenger å frigjøre lønnsmidler for å hente nytt og sultent blod. Inn med typer som tar tak og kan være lederskikkelser. Savnes sårt fremover på banen.
61
Quote from: krakra on October 25, 2015, 23:30:21 PM
Quote from: dr_cyanid on October 25, 2015, 23:29:12 PM
Quote from: Corran on October 25, 2015, 23:26:34 PM
Quote from: krakra on October 25, 2015, 23:17:51 PMJo, han har storspilt i høst. Nå er det plutselig ingenting som har vært bra lenger...
Nei han har ikke storspilt og det er mye som har vært bra men ikke mye som har vært godt nok til å overbevise om at dette er et lag med spillere som er gode nok for TL eller dvs gode nok til å holde seg unna kampen for å overleve

Riktig. Det er stort sett samme midtbane som bidro til å sende oss ned i 2014. En bør alltid lære av sine feil. Derfor trengs massiv utskifting.
det er ikke stort sett samme midtbane. Det er ikke engang samme formasjon. Det er en ny trener, som bruker spillerne på en annen måte, noe som har resultert i at Haugen har blomstret voldsomt, at Barmen også har tatt steg og at vi har tatt betydelig flere poeng.

Haugen, Skaanes, Huseklepp og Barmen var alle sentrale aktører i 2014-nedrykket. Ser ikke helt hvorfor de skal ha blitt så mye bedre siden den gang.  Ingenting i årets sesong har vist det.
62
Quote from: krakra on October 25, 2015, 23:28:43 PM
Quote from: Giles on October 25, 2015, 23:24:20 PM
Quote from: krakra on October 25, 2015, 23:18:22 PM
Quote from: Corran on October 25, 2015, 23:17:19 PM
Quote from: krakra on October 25, 2015, 23:11:58 PM
Quote from: Corran on October 25, 2015, 23:10:59 PM
Quote from: krakra on October 25, 2015, 23:02:00 PM
Nest spilte ikke særlig bra de heller, men de kjempet mer enn oss. De vant krigen og dermed kampen.

De spilte bedre enn oss og vant fortjent. De vant ikke bare krigen de var også best

De var best fordi de vant krigen. Det var ikke storspill fra de akkurat. Dette er jo deres hjemmebane, så det er ikke akkurat første kampen de spiller der. Er vel vant til forholdene.

Det der er bare unnskyldninger og piss. lag nummer 2 spiller mot nest dårligste og taper fortjent
Taper krigen og taper fortjent. Sånt skjer i fotballen. Ingen sensasjon og ikke første lag som går på en sånn "smell".

Spilte ræva og tapte fortjent, er det så vanskelig?
Spilte ræva på en ræva bane mot et desperat hjemmelag, uten at vi selv hadde noe å spille for. Vi er ikke de første..


Jeg er glad Sogndal fikset opprykket onsdag, for å si det sånn.  Hadde blitt vel spennende mot Hødd søndag hvis ikke saftkokerene hadde gjort jobben. Vi hadde tapt i dag,  uansett.
63
Quote from: Corran on October 25, 2015, 23:26:34 PM
Quote from: krakra on October 25, 2015, 23:17:51 PM
Jo, han har storspilt i høst. Nå er det plutselig ingenting som har vært bra lenger...

Nei han har ikke storspilt og det er mye som har vært bra men ikke mye som har vært godt nok til å overbevise om at dette er et lag med spillere som er gode nok for TL eller dvs gode nok til å holde seg unna kampen for å overleve


Riktig. Det er stort sett samme midtbane som bidro til å sende oss ned i 2014. En bør alltid lære av sine feil. Derfor trengs massiv utskifting.
64
Quote from: Giles on October 25, 2015, 23:22:26 PM
Quote from: krakra on October 25, 2015, 23:13:31 PM
Haugen har storspilt og tar han det med seg i TL er han en spiller vi kan bygge laget rundt.

Helt feil, men han har bekreftet at han bør være med i neste års stall. Fortsetter han fremgangen vil han kunne bli en av de faste.


Så absolutt en squad player,  men ingen å bygge laget rundt. Det burde være åpenbart for folk som har fulgt klubben tett de siste årene.
65
Quote from: krakra on October 25, 2015, 23:19:47 PM
Haugen har blitt mye bedre av en trener som ser kvalitetene hans, og har vært blant banens beste i nær hver eneste kamp vi har spilt i høst.


Tror du blander med Piotr.  Han var Branns beste,  også i dag. Utover det mener jeg at Acosta og Demidov har vært bedre og mer stabile.  Haugen og Ruben hakket bak.
66
Quote from: krakra on October 25, 2015, 23:13:31 PMHaugen har storspilt og tar han det med seg i TL er han en spiller vi kan bygge laget rundt.

Der er jeg grunnleggende uenig. Han har vært blant de bedre på et gjennomgående tamt Brann lag. Med tamt så mener jeg særlig offensivt. Med taktisk kløkt og defensiv organisering,  samt god porsjon hell,  har vi på mirakuløst vis klart opprykk. Ser ikke hvordan han skal prege Tippeligaen. Preget han den i 2014?Synes du han er blitt så mye bedre av et år i OBOS?
67
Kamper / Sv:
October 25, 2015, 23:12:16 PM
LAN er selvsagt klar over at laget mangler typer. Kun forsvaret holder TL-standard.  Med Askar tilbake får Nouri reell konkurranse også.  Vi må forsterke kraftig fremover på banen skal vi i det hele tatt drømme om å holde oss i TL.  Vi kan ikke gå neste sesong i møte med Nilsen,  Skaanes, Barmen, Birkelund og Haugen som eneste midtbanespillere. Selv om sistnevnte har vært høstens "formspiller", tror jeg alle parter har godt av at han kan kjemme håret i Stockholm eller Ålesund neste sesong. Vi må bygge nytt. Har heller lite tro på at de øvrige kan ta opp hansken. Skaanes blir for puslete. Lån til Åsane neste? Birkelund blir for ustabilt. Barmen og Nilsen kan beholdes. Videre trenger vi to kanter og en spiss,  særlig hvis Orlov ikke returnerer
68
Quote from: krakra on October 25, 2015, 17:19:41 PM
Det å vippe jevne kamper i vår favør er ikke flaks. Det er ikke flaks å få uavgjort i jevne kamper der motstander har et lite overtak. Da bruker du ordet flaks helt feil i mine øyne.

Borte mot Bærum var flaks på grunn av et noe billig straffespark. Ellers syns jeg ikke vi har hatt noe særlig med flaks, men vi har vært gode til å vippe kamper i vår favør og vært gode til å hindre motstander i å skape de store sjansene, selv om de har hatt endel ball.


Du glemmer det viktigste. I tillegg til flaks i egne kamper har vi hatt utrolig flaks med at våre konkurrenter har klappet sammen. Både Ulf og Kristiansund har sviktet totalt mot slutten.  Det er ikke slik at Brann har vært så forbannet gode. Vil ha meg frabedt det. Kun et lag har virkelig vært gode i årets OBOS. Sogndal.
69
Brann / Sv:
October 18, 2015, 19:47:09 PM
Folk må ikke bli historieløse - igjen. Det er Brann vi snakker om. Ingenting klart før all teori om å bli tatt igjen er eliminert. Hvem andre enn nettopp Brann kan klare å skusle bort dette utgangspunktet? Vi har jo vitterlig vært ekstremt heldig mot slutten av sesongen. Både i egne kamper og utfall av andre kamper, som feks Kristiansunds tap i dag og Ulfs totale kollaps med fire tap på rad og dagens fadese mot Levanger. Flaksen kan snu. Vil ikke høre snakk om at vi har spilt så forbasket godt. Det har vi ikke.
70
Brann / Sv: Overganger sommeren 2015
August 31, 2015, 08:52:15 AM
For de av oss som fortsatt hadde et håp. Nå er Austin-toget gått for vår del.

http://www.bt.dk/superligaen/agenten-fortaeller-alt-nu-er-austin-snart-broendby-spiller
71
Quote from: Soler on August 17, 2015, 22:30:00 PM
Quote from: Brann patriot on August 17, 2015, 21:38:50 PM
Brann er ikke gode offensiv, men LAN kan heller ikke trylle. Det er fremgang, og Brann virker stabile p.t.

Jeg er spent på den nye spissen + den nye kantspilleren. Kan dog ikke skryte på meg at jeg kjenner nevnte spillere godt.

Ellers synes jeg det var positivt med SHN i dag, selv om det ble mye slurv i 2. omgang, i likhet med resten av laget.

Jeg tror også det blir opprykk i år, og jeg tror heller ikke Brann blir noen kasteball i TL.


Du som tydeligvis har fulgt Heltne Nilsen før. Er han virkelig ikke bedre pasningsspiller enn det han viser i Brann? Han er jo alltid dårlig orientert når det gjelder hvor medspillerne er, og slår nesten konsekvent tilbake der hvor ballen kommer fra. Når han skal slå fremover så bommer han med pasningene nesten hver gang. Det er nesten sjokkerende svakt. Men han tar tak defensivt og prøver å dirigere de andre. Synd det drukner i alt det andre.

Skal vi bli et topplag igjen må vi ha en skikkelig pasningsspiller sentralt i banen hvis ikke er det en glemmesak. Heltne Nilsen har så langt ikke vært i nærheten.

Quote from: Corran on August 17, 2015, 22:36:11 PM
I dag hadde Heltne Nilsen og Karadas et par situasjoner der laget hadde flere spillere i gode posisjoner sentralt i banen (var faktisk overasket) men Karadas går seg bort og Nilsen snur og sender ballen helt feil vei. Hadde pasninger kommet når og der de skulle kunne jo Brann kommet i overtall Men det var vel en skremmende tanke?

Litt morsomt også når Rennie gir ballen videre flere ganger på første touch og med riktig adresse, men mottaker får ikke kontroll på ballen eller får den ikke i det hele tatt fordi de rett og slett ikke er vant til at medspillere ikke må ta minst to touch og gjerne også se seg om litt før de sentrer


Jeg la også merke til dette med Rennie. Han hadde faktisk lyst å spille ballen raskt i lengderetningen - i motsetning til sine midtbanekolleger. Kanskje han ikke blir den nye Helegbe likevel? Måtte han gjøre mine spådommer til skamme.
72
Brann / Sv: Overganger sommeren 2015
August 17, 2015, 23:05:57 PM
Quote from: blobby winters on August 16, 2015, 19:41:27 PM
Quote from: Kagain on August 16, 2015, 10:31:50 AM
Om vi nå antar at de spillerne som har kommet til Brann i dette overgangsvinduet vil oppleve suksess i den røde drakten så har vi nå følgende posisjoner fylt

Steffen Lie Skålevik: Ving og spiss
Ruben Kristiansen: venstreback
Viljar Vevatne: begge backene samt begge vinger
Sivert Heltne Nilsen: midtbane (anker)
Amadaiya Rennie: ving og spiss

Er dere enig med meg i at Brann fremdeles mangler en virkelig god indreløper, en midtbanespiller som kan komme frem og putte noen mål? Barmen kommer jo fremover, men er vaksinert mot å score mål. Dessuten kan ting tyde på at han har mye å bidra med i ankerposisjonen. Haugen skal teoretisk sett kunne score en del mål, men har ikke vist dette 100% enda.


Ja, jeg er enig. Før dette vinduet var det midtbane spillere som var høyest på prioriteringslisten. SHN har kommet inn som anker. Men, har så langt ihvertfall, ikke imponert. Jeg vil si at det har forbedret oss defensivt. Han får godkjent for det han gjør defensivt og Acosta/Demidov kan nå spille sammen som senterbacker.
Mandag spiller vi mot Sogndal borte og det er kanskje den eneste kampen igjen av sesongen hvor vi kan ha bruk for defensive kvaliteter og kontringer. Resten av sesongen etter mandag er kamper hvor vi skal jage seier og trenger å score mål. Da trenger vi andre type midtbanespillere enn det vi har i dag.


Midtbanens utilstrekkelighet kom godt til syne i dag mot Sogndal. Selv om de jobbet bra defensivt og slikt så er det mye svakt, særlig offensivt. Strand, Sarr og Bolseth hadde heldigvis en middels dag på jobben.

Skjønner heller ikke noe av hvorfor en svak Skaanes fikk spille hele kampen. Snodig valg av treneren.
73
Brann / Sv: Re: Sv: Overganger sommeren 2015
August 16, 2015, 19:33:20 PM
Quote from: Giles on August 16, 2015, 19:22:48 PM
Quote from: Soler on August 16, 2015, 11:05:23 AM
Quote from: Kagain on August 16, 2015, 10:31:50 AM
Om vi nå antar at de spillerne som har kommet til Brann i dette overgangsvinduet vil oppleve suksess i den røde drakten så har vi nå følgende posisjoner fylt

Steffen Lie Skålevik: Ving og spiss
Ruben Kristiansen: venstreback
Viljar Vevatne: begge backene samt begge vinger
Sivert Heltne Nilsen: midtbane (anker)
Amadaiya Rennie: ving og spiss

Er dere enig med meg i at Brann fremdeles mangler en virkelig god indreløper, en midtbanespiller som kan komme frem og putte noen mål? Barmen kommer jo fremover, men er vaksinert mot å score mål. Dessuten kan ting tyde på at han har mye å bidra med i ankerposisjonen. Haugen skal teoretisk sett kunne score en del mål, men har ikke vist dette 100% enda.


Et rungende ja til det spørsmålet. Ser man på den norske malen for hvordan 4-3-3 skal utføres så hadde Rosenborg spillertyper som Strand, Skammelsrud og Berg i disse rollene. Kan Brann i det hele tatt si at vi har noe som minner om dette i årets lag.

Brann sin midtbane har klare mangler i spillere som kan fordele ballen raskt og presist. Det nærmeste her er Fredrik Haugen men han bruker fote for lang tid før han slår pasningen. I tillegg er for svak i det defensive arbeidet og bevegelsene uten ball. Hvis vi rykker opp bør Haugen selges.

Skaanes har et bra driv og gode bevegelser uten ball, men han har klare mangler i duellspillet. Det siste kan selvsagt blir bedre og han er kanskje den av våre som har størst potensial som indreløper.

Birkelund har et tungt skudde og gode bevegelser, men jeg er usikker på om han har overblikket som også er viktig i en slik formasjon.

Barmen og Heltne Nilsen har så langt hatt den dype midtbanerollen, men ingen av dem har vist at de har overblikk og pasningsferdigheter til å diktere tempoet i laget. Sælnes i RBK er av et helt annet kaliber.

Tviler på at Brann blir et topplag igjen uten at vi gjøre noe radikalt på midtbanen. Jeg mener at det manglende overblikket og pasningsnøyaktigheten er den viktigste årsaken til at vi ikke skaper flere sjanser.

Soltvedt har fått mye skryt for sin handlekraftige ledelse, men han har ikke evnet å skaffe oss midtbanespillere som tilfører oss større tempo i spillet, som er helt avgjørende for å skape flere sjanser.

Bra analyse. Balltempo og sammenhengende pasninger i lengderetningen er mangelvare. Nesten som å spille uten midtbane. Ser ut til å være en blanding av manglende spillertyper og en organisering av treeren som bare treneren forstår noe av.


Enig her. Midtbanen har vært og er fortsatt det største problemet. Klart at en bedre midtbane ville gitt bedre arbeidsforhold både for forsvar og angrep.

Hadde håpet å få byttet ut Haugen med noe kvalitet, men ser ut som det lar vente på seg. Vinduet lukkes vel tirsdag, så bør skje ting fort...

Ellers synes jeg vi er svekket i angrep med Orlov/Pedersen ut og Lorentzen/Skålevik inn. Håper Rennie er bedre enn mine antagelser. Lukter Helegbe, Monkam osv lang vei.
74
Brann / Sv: Re: Sv: Overganger sommeren 2015
August 16, 2015, 19:20:06 PM
Quote from: viks on August 15, 2015, 23:50:13 PM
At man har gått bort i fra RBH's telefonliste til agenter han stolte på, til faktisk å ha en egen liste over alternative spillere er jo for en månelanding å regne i Brann sammenheng...


Registrerer at de fleste spillerne inn (Vevatne, Kristiansen, Skålevik) har Stig Lillejord som agent. Ikke veldig "månelanding" eller vidsynt det heller...

Tydelig at Lillejord er flink å selge inn spillere til Brann. Dette, kombinert med at Brann ikke har bedre oversikt selv, fører nok til mange Lillejord-spillere. Hva med å ringe Terje Liverød igjen? Bare sånn for variasjonen. Få inn litt mer eksotiske greier.
75
Brann / Sv:
July 24, 2015, 23:17:13 PM
Major blow at Hoseth signerte for Aafk. Kan da se ut som vi beholder Haugen. Tydelig at Brann har hatt et for høyt prisforlangende for Haugen og bommet totalt i de forhandlingene.
76
Brann / Sv: Re: Sv: Overganger sommeren 2015
July 15, 2015, 22:33:44 PM
Quote from: gladiporno on July 15, 2015, 22:31:48 PM
Quote from: dr_cyanid on July 15, 2015, 22:28:35 PM
Vestrefot eller ei?

http://mobil.ba.no/sk-brann/fotball/sport/brann-har-funnet-demir-erstatter/s/5-8-115988


Han har en venstrefot, ja, men helt klart høyrebeint. Har du sett ham spille?


Opptil flere ganger, både i fjor og i år. Like god med begge ben vil jeg påstå. Men jeg er ikke påståelig her, i motsetning til andre.

Scoret vel med venstrebenet senest mot Nest Sotra.
77
Brann / Sv:
July 15, 2015, 22:28:35 PM
Vestrefot eller ei? Naturlig eller unaturlig? Trefot?

De uttalte eksperter her inne får komme med fasit.

http://mobil.ba.no/sk-brann/fotball/sport/brann-har-funnet-demir-erstatter/s/5-8-115988
78
Brann / Sv: Re: Sv: Overganger sommeren 2015
July 14, 2015, 22:01:21 PM
Quote from: gladiporno on July 14, 2015, 21:16:06 PM
Quote from: dr_cyanid on July 14, 2015, 20:47:15 PM
Quote from: PimpyPete on July 14, 2015, 18:46:03 PMKan Petter Martinsen være noe? Likte litt det jeg så av fyren på 16 mai, men kan ikke skryte på meg å ha sett mange NestSotra-kamper....

Habil Obås-venstreback det. Blant Nest Sotras beste. Tror kanskje Brynes Viljar Vevatne hadde vært vel så bra, men dyrere. Kanskje begge? Vi mangler jo nå venstreføtter langs hele venstresiden.

Viljar Vevatne er høyrebeint.

Hvor har du det fra? Han har et høyreben ja. Men spiller fotball best med sitt venstre. I motsatt fall må du ha sett han spille mer enn meg. Men han er god med begge føtter, ja.
79
Brann / Sv: Re: Sv: Overganger sommeren 2015
July 14, 2015, 21:00:57 PM
Quote from: Xminator on July 14, 2015, 20:55:14 PMDa trenger vi ny venstreback om ikke balansen i stallen skal bli enda dårligere enn den er. Demir har levert denne sesongen og må vurderes ut fra det og ikke at han halveis floppet i eliteserien. Det er årets utgave av Demir som skal erstattes, og det blir ren gambling å håpe Hanstveit skal holde seg skadefri resten av sesongen når han har trøblet så mye til nå.

Når det er sagt, om klubben handler klokt og erstatter Demir med den rette spilleren, så kan vi få inn litt andre egenskaper på backen og som lag komme styrket ut av det. Hanstveit bør i utgangspunktet ses på som backup i rollen.

Nettopp. Det var dette med ubalansen de har snakket om. Så går de hen å lager mer ubalanse. Som sagt, håper de har en plan her....
80
Brann / Sv: Re: Sv: Overganger sommeren 2015
July 14, 2015, 20:58:37 PM
Quote from: krakra on July 14, 2015, 20:49:48 PM
Quote from: dr_cyanid on July 14, 2015, 20:30:30 PM
Quote from: krakra on July 14, 2015, 19:57:51 PM
Quote from: dr_cyanid on July 14, 2015, 19:26:54 PM
Quote from: krakra on July 14, 2015, 18:03:07 PM
Quote from: dr_cyanid on July 14, 2015, 17:56:04 PMDemir ut. Nok en sørgelig bekreftelse på at klubben roter videre i villfarelse. En av få i troppen med vestrefot. Eneste habile venstreback og raske spillere. En av de få som hadde noe uforløst ved seg. Banens beste mot KBK. Dette er altså spillere vi må gi opp. Soltvedt bør virkelig ha noen solide ess i ermet nå.
er da ikke så lenge siden du mente at Demir var en av spillerne vi måtte kvitte oss med og som ikke hadde det som trengs.
Når?
s://www.bataljonen.no/forum/index.php/topic,11955.msg458387.html#msg458387

Du måtte lete lenge etter den. Oppsummering etter nedrykket. Husk at ikke alt er hugget i sten. Alltid.

Når det er sagt har Demir, til min overraskelse, vist seg å være en av de bedre å ha med seg i Obås. Særlig i Nilsens spillesystem. Derfor er det synd at han forsvinner. Virkelig.

Ingen av de øvrige på slakt-listen min fra 27 nov har overbevist, flere  befinner seg heller ikke i klubben lengre. Sånn sett traff jeg bra. Hvis Demir drar, er det kun Haugen og Hanstveit igjen. Førstnevnte kan vi forhåpentligvis selge til Aafk. Mitt syn har ikke endret seg der. Har vel heller fått flere bekreftelser på at det er på midtbanen vi sliter mest.
29;r spilleren går fra å være blant de som må vekk og ikke har noe å bidra med til at hans avgang er en "bekreftelse på klubbens sørgelighet" uten at han på noen måte har dominert eller engang vært vår beste spiller, så stusser jeg. Det handler vel mer om at han nå forlater, og hadde èn god kamp før han dro. Når du tok feil om Demir så tok du kanskje feil i din svartmaling av andre spillere også? En av de øvrige på listen spiller fast i TL, en annen fast i AS. To spillere som hadde vært nyttig i år.

Handler vel om at klubben nå må klare å se det store bildet. På sidebackene og kantene er vi tynnest besatt. Hvorfor selge unna spillere der? Særlig når Demir endelig har begynt å vise noe (hele sesongen). Pussig. Regner med Soltvedt vet hva han holder på med og at han drar opp noe bra fra hatten.

Jeg endret selv oppfatning flere ganger om Martin Pusic. Også han en venstrebent spiller. Han skulle vi beholdt. Til tross for at "alle" ønsket han bort. Må jo gå an å endre synspunkter om spillere!

Mener fortsatt at Sævarsson måtte bort. Han hadde ikke mer å utrette her. Askar har jo kontrakt med oss enda og kan fint utfordre Nouri el være backup på høyreback, selv om jeg har mine tvil til hans kvaliteter. Demir har lenge vært ute i kulden og fått få muligheter. Når han endelig beviser noe så selges han. Sykehus.
81
Brann / Sv: Re: Sv: Overganger sommeren 2015
July 14, 2015, 20:47:15 PM
Quote from: PimpyPete on July 14, 2015, 18:46:03 PMKan Petter Martinsen være noe? Likte litt det jeg så av fyren på 16 mai, men kan ikke skryte på meg å ha sett mange NestSotra-kamper....

Habil Obås-venstreback det. Blant Nest Sotras beste. Tror kanskje Brynes Viljar Vevatne hadde vært vel så bra, men dyrere. Kanskje begge? Vi mangler jo nå venstreføtter langs hele venstresiden. Usikker på nivået til Åsanes Ueland, men han har hatt noen susere av noen mål denne sesongen. Våge Nilsen hadde vært bra, men å snakke om spillere fra TL vel nytteløst nå som vi er på dette nivået. Vi må hente på egen hylle eller finne gull utenlands.
82
Brann / Sv: Re: Sv: Overganger sommeren 2015
July 14, 2015, 20:30:30 PM
Quote from: krakra on July 14, 2015, 19:57:51 PM
Quote from: dr_cyanid on July 14, 2015, 19:26:54 PM
Quote from: krakra on July 14, 2015, 18:03:07 PM
Quote from: dr_cyanid on July 14, 2015, 17:56:04 PMDemir ut. Nok en sørgelig bekreftelse på at klubben roter videre i villfarelse. En av få i troppen med vestrefot. Eneste habile venstreback og raske spillere. En av de få som hadde noe uforløst ved seg. Banens beste mot KBK. Dette er altså spillere vi må gi opp. Soltvedt bør virkelig ha noen solide ess i ermet nå.
er da ikke så lenge siden du mente at Demir var en av spillerne vi måtte kvitte oss med og som ikke hadde det som trengs.
Når?
s://www.bataljonen.no/forum/index.php/topic,11955.msg458387.html#msg458387

Du måtte lete lenge etter den. Oppsummering etter nedrykket. Husk at ikke alt er hugget i sten. Alltid.

Når det er sagt har Demir, til min overraskelse, vist seg å være en av de bedre å ha med seg i Obås. Særlig i Nilsens spillesystem. Derfor er det synd at han forsvinner. Virkelig.

Ingen av de øvrige på slakt-listen min fra 27 nov har overbevist, flere  befinner seg heller ikke i klubben lengre. Sånn sett traff jeg bra. Hvis Demir drar, er det kun Haugen og Hanstveit igjen. Førstnevnte kan vi forhåpentligvis selge til Aafk. Mitt syn har ikke endret seg der. Har vel heller fått flere bekreftelser på at det er på midtbanen vi sliter mest.
83
Brann / Sv: Re: Sv: Overganger sommeren 2015
July 14, 2015, 19:26:54 PM
Quote from: krakra on July 14, 2015, 18:03:07 PM
Quote from: dr_cyanid on July 14, 2015, 17:56:04 PM
Demir ut. Nok en sørgelig bekreftelse på at klubben roter videre i villfarelse. En av få i troppen med vestrefot. Eneste habile venstreback og raske spillere. En av de få som hadde noe uforløst ved seg. Banens beste mot KBK. Dette er altså spillere vi må gi opp. Soltvedt bør virkelig ha noen solide ess i ermet nå.
Det er da ikke så lenge siden du mente at Demir var en av spillerne vi måtte kvitte oss med og som ikke hadde det som trengs.

Når?
84
Brann / Sv:
July 14, 2015, 17:56:04 PM
Demir ut. Nok en sørgelig bekreftelse på at klubben roter videre i villfarelse. En av få i troppen med vestrefot. Eneste habile venstreback og raske spillere. En av de få som hadde noe uforløst ved seg. Banens beste mot KBK. Dette er altså spillere vi må gi opp. Soltvedt bør virkelig ha noen solide ess i ermet nå.
85
Brann / Sv: Overganger sommeren 2015
June 30, 2015, 14:08:42 PM
86
Brann / Sv: Re: Sv: Overganger sommeren 2015
June 25, 2015, 17:40:54 PM
Quote from: Lasaron on June 24, 2015, 17:26:47 PM
Hva skal vi si om Lorentzen? Sitter en del på benken for tiden, så også i kveld. Men vi har bruk for å øke stallen med en spiller til, og han passer sikkert bra til alle de tre fremste posisjonene.


Viser vel bare hvor overvurdert han og Branns andre unge spillere har vært.
87
Brann / Sv: Overganger sommeren 2015
June 22, 2015, 12:34:03 PM
Quote from: krakra on June 22, 2015, 12:33:17 PM
Tror du virkelig at disse spillerne ikke hatt blitt dårligere av å gå til Brann i dagens situasjon?


Hvordan det? De hadde jo forsterket spillerstallen betraktelig. Hvilken situasjon? "Situasjonen" er at troppen skriker etter kvalitet.
88
Brann / Sv: Overganger sommeren 2015
June 22, 2015, 12:31:55 PM
Quote from: Gepard on June 22, 2015, 11:09:30 AM
Ja det blir spennende å se hva Tjernås kommer med, en ting er sikkert vi må ha inn en indreløper med boks til boks ferdigheter, utholdene og sterk, samt bra med ball. Ikke lett å finne en sånn spiller. Vi kan ikke fortsette med Skaanes og Haugen, det blir Altfor spinkelt.

Martin ueland kan vel bli aktuell for venstrebacken.

Helst ville jeg frigitt Demidov og Marcus pedersen, men hvor lett er dette å få til ? Noen som vil ha de ?




Er vel helst ogsÃ¥ endel av de yngre spillerne som bør frigis. Dette i tillegg til Hanstveit og Huseklepp. Ser ikke for meg at det er noen vits Ã¥ forlenge med disse to. Huseklepp kanskje, dersom han er villig til Ã¥ gÃ¥ ned 80% i  lønn.

Finnes mange spillere lokalt som er bedre enn Branns egne lokale. Trenger bare nevne Ueland og Petter Martinsen som to kandidater med venstrefot. Eller Johnny Furdal på midtbanen. Hadde vært fin å ha i den sentrale midtbanerollen. Også Simen Næss kunne fint forsvart en rolle på venstrekant i 4-3-3. Mest av alt trenger laget profiler, gjerne internasjonale, heller enn lokalt rask som er sopet opp langs fylkesveiene.

Sitter også med en følelse av at Demidov eller Pedersen ikke ville vært så svake om de spilte i f.eks Godset, RBK, Stabæk eller Molde. Har kanskje litt med kvalitet på medspillere å gjøre. En spiller som Pedersen vil jo feks dra stor fordel av å faktisk få innlegg fra sidene. Når så vi det skje sist? i 2007?
89
Brann / Sv: Overganger sommeren 2015
June 22, 2015, 12:23:16 PM
http://www.bt.no/100Sport/fotball/eliteserien/AaFK-vil-hente-Aursnes-556349_1.snd

Den perfekte Obos-spiller. En spiller som faktisk løper. Som også har relasjon til Lars Arne Nilsen. Men makter den tidligere storklubben Brann å hente en slik spiller? Neppe.
90
Quote from: krakra on June 01, 2015, 16:46:33 PM
Quote from: dr_cyanid on June 01, 2015, 16:43:15 PM
Quote from: krakra on June 01, 2015, 16:42:37 PM
Quote from: dr_cyanid on June 01, 2015, 16:39:54 PMHaugen benket. Endelig. Kanskje ikke alt stopper opp på midten nå.
har med trener, ikke spiller å gjøre.

Det har med spiller, ikke trener å gjøre.
ar feil. En trener som krever at Brann skal spille seg ut av forsvaret gjør at  bevegelsene er stoppet opp, og motstanderne etablert, når ballen når midtbanen. Da er det ikke rart det stopper opp der. Nilsen er mye mer direkte og får vi ballen kjapt opp i midtbanen, så de kan slå på fremoverrettede bevegelser vi får vi høyere tempo. Det vil nok se mindre pent ut enn Norlings visjon, men være langt mer effektivt.

Tror uansett Haugens dager som "midtbanesjef" er talte. Kan selvsagt være tilfeldig. Men laguttaket et sterkt signal.
91
Quote from: aleksanderhjelleseth on June 01, 2015, 16:42:12 PM
Quote from: Hatleking on June 01, 2015, 16:38:46 PM
Quote from: aleksanderhjelleseth on June 01, 2015, 16:36:02 PM
Quote from: Nixon on June 01, 2015, 16:34:42 PMNilsen legger om til 433 allerede nå. Er to treninger nok?
Det skal uansett bli godt å komme i gang med noe nytt. Og Brann uten Haugen er det jo mange som har ventet på!:)
Eg mener dette er et feilgrep, Haugen har vært vår minst dårlige spiller i år.

Nilsen har tidlegare snakka om dette med innsats og vidare. Det er vel inga løyndom at Haugen ikkje scorar fullt og heilt der. For ein grunn må det jo vere for at guten er utelatt.
Dette er en myte, Haugen løper og jobber mye, løper ikke alltid effektivt, men alikavel.

Alt stopper opp rundt han. Slår jo utelukkende støttepasninger. Bakover. Slik har det vært siden Skars' dager.

Midtbanen Branns største problem de to siste årene.
92
Quote from: aleksanderhjelleseth on June 01, 2015, 16:42:12 PM
Quote from: Hatleking on June 01, 2015, 16:38:46 PM
Quote from: aleksanderhjelleseth on June 01, 2015, 16:36:02 PM
Quote from: Nixon on June 01, 2015, 16:34:42 PM
Nilsen legger om til 433 allerede nå. Er to treninger nok?
Det skal uansett bli godt å komme i gang med noe nytt. Og Brann uten Haugen er det jo mange som har ventet på!:)

Eg mener dette er et feilgrep, Haugen har vært vår minst dårlige spiller i år.


Nilsen har tidlegare snakka om dette med innsats og vidare. Det er vel inga løyndom at Haugen ikkje scorar fullt og heilt der. For ein grunn må det jo vere for at guten er utelatt.

Dette er en myte, Haugen løper og jobber mye, løper ikke alltid effektivt, men alikavel.


Alt stopper opp rundt han. Slår jo utelukkende støttepasninger, bakover. Slik har det vært siden Skars' dager.
93
Quote from: krakra on June 01, 2015, 16:42:37 PM
Quote from: dr_cyanid on June 01, 2015, 16:39:54 PM
Haugen benket. Endelig. Kanskje ikke alt stopper opp på midten nå.
Det har med trener, ikke spiller å gjøre.


Det har med spiller, ikke trener å gjøre.
94
Kamper / Sv:
June 01, 2015, 16:42:45 PM
Ellers spesielt å vrake Kndusen som kanskje har vært blant de beste der bak. Grønner har ikke akkurat imponert når han har spilt.
95
Kamper / Sv:
June 01, 2015, 16:40:38 PM
Det betyr enten Demidov el Acosta sentralt på midtbanen.
96
Kamper / Sv:
June 01, 2015, 16:39:54 PM
Haugen benket. Endelig. Kanskje ikke alt stopper opp på midten nå.
97
Kamper / Sv:
June 01, 2015, 16:32:44 PM
Min XI i 433:
Leciejewski

Nouri
Demidov
Acosta
Demir

Haugen
Barmen
Skaanes

Huseklepp
Pedersen
Larsen

Midtbanen det vanskelige å komponere. Her svakhetene er størst.  Haugen velges motvillig sentralt, Barmen og Skaanes som indreløpere.
98
Brann / Sv: Treneren etter Norling
May 27, 2015, 21:26:04 PM
Quote from: Hatleking on May 27, 2015, 21:23:11 PM


Opp igjen blir det ikke før spillerstallen er betydelig styrket. Et evt opprykk har ingenting med bytte av trener å gjøre.
99
Brann / Sv: Treneren etter Norling
May 27, 2015, 21:21:06 PM
Nitrist seanse. Folk kommer etterhvert til å skjønne hva Brann nå mister som klubb. Nå er det bare å se fram til resten av sesongen hvor Haugen, Skaanes, Huseklepp og Hanstveit m.fl vil skinne som stjerner... De blir nok betydelig bedre nå som Hauge skal trene dem en periode før vår gamle venn Mons er tilbake. Ringen er sluttet.
100
Brann / Sv: Re: Sv: Treneren etter Norling
May 27, 2015, 18:04:00 PM
Quote from: Lasaron on May 27, 2015, 16:44:46 PMForøvrig tror jeg Norling vil få umiddelbar og langvarig suksess i sitt neste trenerengasjement.

I hvert fall om han kommer til en klubb hvor det foreligger en klar og tydelig strategi. Her har Brann sviktet fundamentalt.

En trist dag når vi mister den største kapasiteten som har vært i klubben på nesten ti år.

Får håpe for Lunde og co sin del at de har en virkelig god forklaring på hvordan vi nå skal komme oss ut av uføret .