• Welcome to Brann Bataljonen Bergen. Please login or sign up.
 

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - KenFeltZ

101
Brann / Pelle Nilson til Brann ?
June 26, 2007, 20:46:54 PM
Signerer Nilsson for RBK så seiler RBK opp som grei favoritt til gullet. Vil styrke RBK vesentlig på samme måte som det evt. ville styrket oss.

Brann bør kjenne sin besøkelsestid her og komme opp med 12-13 mill for Nilsson. Bare det at de hindrer RBK i å styrke seg bør være ett lite tilleggsargument for å kaste seg inn i kampen om Nilssons underskrift.

Hva med å tilby Odd 10-11 mill + Helge Haugen? Odd vil som kjent miste både Espen Ruud og mest sannsynlig Tommy Svindal Larsen etter sesongen og begge er svært sentrale spillere på midtbanen til Odd så de vil så definitivt trenge forsterkninger der. Odd har ingen stjernespisser men jeg vil påstå de har større behov for en løpssterk defensiv midtbane. Odd har Gulsvik, De Ornelas og Pospech til å utfylle angrepet.

Uff uff uff, jeg liker svært dårlig at Nilsson er på vei til RBK. Det styrker RBK kraftig :(
102
Brann / Mjelde må gå anno 2007
June 25, 2007, 19:06:37 PM
103
Brann / Forsvaret lekker
June 25, 2007, 12:02:28 PM
Vi har fortjent 13-14 poeng iår hvis vi ser på kampforløpene vi har hatt. Vi har fått veldig godt betalt iår og det tror jeg alle edruelige brann supportere kan være enige i.

Brann er på ingen måte en gullfavoritt pr. idag når 12 kamper er unnagjort. Ja, vi er en gullkandidat men det er flere foran oss i køen med bedre sjanser til gullet så vi får kalle oss en utfordrer inntill videre. RBK, Stabæk, Viking og LSK har jevnheten av bra kvalitet i en rød tråd gjennom hele laget. Vi har en strålende keeper i Opdal. Ett forsvar som pr. idag fremstår som Tippeligaens dårligste og vi vinner aldri Tippeligaen om vi slipper inn 40-50 mål iår noe vi er i rute for å klare. Midtbanen er veldig god spiller for spiller men vi har slitt med å finne en bra kombinasjon. Den kan bli veldig statisk og enkel å lese. Huseklepp er spilleren som vi bør finne plass til. Spissene våre er ikke de som kan finne på noe på egenhånd dessverre. De er helt avhengig av at laget fungerer og gjør de ikke det så blir vi helt avkledd. En spiller som Miller kunne gjort underverker på dette statiske Brann laget men den tiden er jo som kjent forbi. Vi trenger noen som kan gjøre det uventede. En som kan løse opp en situasjon med en genial passning.

De som virkelig mener Brann har best sjanse til gullet iår basert utfra det som er skjedd sålangt er nok mer i drømmenes land istedet for å faktisk se på Brann uten supporter briller.

Brann anno 2007 er veldig lett å lese offensivt samt at vi lekker som en sil bak. Det blir det ikke gull av! På den positive siden henger vi utrolig nok med helt i teten og det er fortsatt ikke for sent å gjøre noe med disse problemene våre. Sommerpausen kommer svært beleilig for oss.

Laget jeg vil se etter sommer pausen er:

                    Opdal
Guntveit - Nilsson - Sigurdsson - Hanstveit
Huseklepp - Solli - Andresen - Moen
          Helstad - Sæternes

Opdal er udiskutabel. Huseklepp til å gi midtbanen vår litt kreativitet og fart. Guntveit til å kompensere for Huseklepp sine defensive mangler. Nilsson til å gi mer pondus og autoritet i forsvaret og bruke Siggursson som ryddegutt. Hanstveit bedre defensivt enn Corrales samt att samarbeidet med Moen har fungert tildels bra. Solli har kanskje vært vår beste spiller i 2007 og bør flyttes inn sentralt i sin drømme posisjon for å gjøre plass til Huseklepp. Solli sin store radius bør være nok til å utfylle Andresen greit. Egentlig merkelig at denne kombinasjonen ikke er prøvd skikkelig enda. I angrep har vi lite alternativer. Helstad er nesten selvskreven. Sæternes sin kraft på dødballer for og imot bør være utslagsgivende for å velge han foran en noe formsvak Winters.
104
Brann / overgangsvinduet sommeren 2007
June 24, 2007, 22:40:23 PM
105
Brann / Forsvaret lekker
June 24, 2007, 21:58:54 PM
106
Brann / Mjelde må gå anno 2007
June 24, 2007, 21:18:05 PM
107
Brann / Mjelde må gå anno 2007
June 17, 2007, 12:46:42 PM
Quote from: "Stoffi"Slik jeg ser det, har brann den beste stallen noensinne. Men laget mangler innsats og taktikk, og det er treneren sin skyld. Hittil har vi flakset gode resultater pga den dyktigheten som fins i stallen vår, men med en god trener, hadde vi vært nærmest uovervinnelige.
108
Brann / Mjelde må gå anno 2007
June 17, 2007, 12:27:55 PM
Quote from: "jako"Dette problemet med å ikke være "på" fra kampstart levde jo og i beste velgående under Teitur. Og jeg tviler på at noen betviler hans autoritet. Men det er klart dettte har skjedd litt for ofte i år. Vi må ikke tro vi er bedre enn vi er. Da er vi ille ute. Mulig Mjelde forventer for mye av en gjeng fotballspillere, men jeg er negativ til å sparke ham. For jeg er lite i tvil om at han er villig til å endre seg hvis han er en del av problemet.
109
Brann / Theater of shame
June 17, 2007, 11:52:16 AM
110
Brann / Stikker Andresen?!
June 11, 2007, 21:53:23 PM
Quote from: "tr0Ndemann"
Quote from: "Langhår"Jeg vil ha en sportssjef som svarer:

"Er du helt idiot? Tror du vi sender kapteinen vår til RBK og får benkerask i retur? RBK kan drite og dra, jeg setter heller Andresen på tribunen ut sesongen enn å klistre en bart i trynet på ham og sende ham nordover!"


Ja takk.

Ja, vi har nok av midtbanespillere å velge mellom. Men tross alt er Martin Andresen en viktig mann for laget. Han er med å styre laget, kjefte og gjøre det en kaptein skal gjøre. Det er en grunn for at han har fått jobben som kaptein på landslaget. Når det kommer til spisser, er det usikkert om vi mister en eller to ved enden av sesongen. Men det er kanskje en grunn til at Kone har slitet benken i barteland? Jeg er sikker på at det går ann å finne bedre løsninger på topp hos Brann.

I min mening ville det være en -dårlig- deal.


Iversen har vist svært dårlig form i de 4-5 første kampene denne sesongen. På tross av dette har Kone omtrent ikke fått noe spilletid. Er han virkelig ikke bedre enn at han kan konkurrere mot en Iversen helt ute av form eller tar trener teamet til RBK helt feil ved å ikke la Kone slippe til mer?

Det blir uansett helt feil å kalle Kone for en klassespiss når det eneste vi har sett av han er fine poseringer fra benkeplass samt noen korte innhopp de siste 1,5 årene hvor han slettes ikke har imponert.

Roar Strand går mot slutten av karrieren sin og de vil nok erstatte han med en ny løpsmaskin. RBK har tidligere vært interessert i Gashi så en slik avtale med Gashi/Kone virker litt mer logisk men jeg er likevel helt uenig med å bytte de to nevnte spillerene.
111
Brann / Stikker Andresen?!
June 11, 2007, 21:25:51 PM
Quote from: "steinbygger"Vi for se det positive i det hvis dette skulle skje (noe jeg ikke tror på) og det er at Brann har tidligere sørget for at benkeslitere fra rbk har blomstret når de fikk byttet ut rema 1000 posen til fordel for en rød og hvis kappadrakt. Uansett hvor mye andresen vil til rbk så kommer nok ikke Brann til å la Andresen går til RBK i sommer, som en annen var inne på det er bedre å la han råtne på benken i Brann enn at han styrker rbk, selv om det vil koste oss noen kroner i tapt overgangsbeløp.


Nå var vi forsåvidt både dyktig og heldig da vi hentet Solli men da ga vi bare RBK penger og ikke styrket de med en kvalitetsspiller på en plass som de har slitt i hele år.

Hvis Brann ønsker bedre dekning på spissplassen så kan Kone sikkert være ett ok alternativ men det blir latterlig å styrke RBK i samme slengen mot en spiller som Kone som i utgangspunktet ikke er god nok for første 11'eren vår. Vi kunne kanskje fått ett par mill for Andresen nå. Det blir en slikk og ingenting med tanke på at vi er midt inne i gullkampen nå. Ta heller regningen/tapet på de 2 millionene. Skal vi tape gullet iår så skal det gjøres på fotballenbanen for ett bedre lag og ikke pga elendige avgjørelser utenfor banen. Og som det allerede er nevnt her så har vi flere episoder de par siste årene hvor vi har være mildt sagt uheldig i mer strategiske avgjørelser (ref. til Kvisvik og Soma)

For Andresen selv så mener jeg han vil miste all integritet og respekt ved å gå til RBK midt i sesongen og han vil gå inn i Brann historien som den største svikeren av de alle istedet for å bli mannen som tok kontrollen og styrte Brann til ett svært etterlengtet seriegull.

Dette blir nok ett hett team i lengre tid fremover inntill noen evt. dementerer ryktene. Kan ikke se noe annet valgt for Andresen enn at han nå bør uttale seg mer konkret enn han har gjort tidligere ang. situasjonen med kontrakten sin.
112
Brann / Stikker Andresen?!
June 11, 2007, 20:59:49 PM
Disse ryktene her er i rene x-files sporene. Du tror det ikke før du får se det. Det vrient nok å tro på at Brann wil gi fra seg sin kaptein til sin argeste kontrakt midt i sesongen. Men det her går fra X-files til Twilight Zone når det faktisk blir snakk om en bytte handel med vår kaptein og kanskje vikigste spiller med en reserve fra RBK som er langt unna en startplass i RBK, nemlig Kone. En ting er at selve handelen er grusom dårlig, en enda være ting er at vi da vi sparker oss selv i leggen ved å svekke oss selv og styrke konkurrenten bare for noen skarve kroner som vi evt. taper ved å la han gå ut kontrakten. RBK har slitt i hele år med å få den sentrale midtbanen til å fungere. La oss hjelpe RBK og gi de Martin Andresen mot en benke spiller tilbake. Det virker jo ytterst fornuftig....

Men man kan jo spørre seg hva det vil koste Brann å IKKE ta gullet i år kontra det å ta gullet? Jeg kan godta at Andresen forsvinner men jeg godtar ikke at vi nærmest gir han til RBK midt i sesongen for en slikk og ingenting.

Eneste spillerene som er verdt å bytte med er Sappara eller Skjelbred. Sappara er urealistisk da han er en verdi på 30-40 mill. Skjelbred er ung og lovende og vil kunne tilby Brann kvaliteter som trengs så det vil ikke bli en så dum byttehandel.

Men byttes Andresen med Kone så mister jeg all respekten som Branns styre og stell har opparbeidet seg de par siste årene. Vil være tidenes dummeste byttehandel....

Kan ikke se hva vi skal med en angrepsspiller som ikke er god nok for RBK! Med Helstad, Sæternes og Winters så er vi greit forspent der. Nå har Kone sittet 1,5 år på benken i Rosenborg så han vil neppe bli interessert i å sitte på benken i Brann. Man kan jo bare begynne å spekulere i om Helstad er på vei ut døren og det er derfor vi nå ser etter erstattere....
113
Brann / Situasjonen i Brann rett før seriestart
March 21, 2007, 18:32:42 PM
114
Brann / Jan Gunnar Solli
March 07, 2007, 11:21:59 AM
Quote from: "Brann_copper"Hva om MIM har tenkt å bruke JGS nettopp som midtstopper da? Jeg tror han kunne passe bra i den rollen. Eller ved at man flytter JGS inn på den sentrale midtbanen frigjør Bakke som midtstopper. Jeg føler meg temelig sikker på at ihvertfall Bakke ville bli en glimrende midtstopper.


Det som er rimelig opplagt her er at Bakke ikke vil være fornøyd med en midtstopper plass. Han kom til Brann for å restarte karrieren sin og ønsker ett nytt proffopphold basert på gode prestasjoner sentralt på midtbanen til Brann. Da tviler jeg sterkt på at han vil si seg fornøyd med å spille midtstopper bare fordi Brann evt. måtte trenge hans tjenester mest der. Bakke er og forblir en midtbane spiller og skulle vi sitte han på midtstopperplass så vil det neppe fungere. For det første vil han det neppe selv og for det andre har han en alt for arrogant spillestil til at det ville fungert.
115
Brann / Jan Gunnar Solli
March 07, 2007, 10:19:17 AM
116
Brann / Jan Gunnar Solli
February 27, 2007, 11:51:33 AM
Quote from: "Christian"Går ikkje med på at Solli i utgangspunktet lukter stort mer gull enn komboen Huseklepp/Guntveit. Det er klart det er mykje fotball i karen, men òg mykje rart. Horrible tversoverpasninger f.eks. Dessuten vil han glatt koste flere millioner å hente, om bare fordi han er norsk og det er RBK som selger.

Bjørn Dahl kom som del av Soma-handelen og vi der hadde vi bra klaff. Det er ikkje stort mer som taler for Solli enn det gjorde for Dahl og tror vi virkelig vi skal være like heldige en gang til?

Etter å ha tenkt meg om er eg litt mindre skeptisk til Solli enn når saken først kom opp, men er redd vi kommer til å betale dyrt for en spiller som ikkje nødvendigvis slår til. I verste fall fører han bare til uro i troppen, mer sutring om spilletid og fylleturer med Helstad på Metro.



Flere gode poenger her:
- Solli blir dyr
- Solli og Helstad blir nok som knoll og tott i Brann og blir evt. å se på byen etter smårips 3-4 dager i uken
- Dahl var faktisk en stabil helt ok back da han kom til Brann. Solli er mye mer ustabil og kurven går helt feil vei.

Huseklepp har vært vår beste spiller siden sesongslutt. Det vil vil være idiotisk å kvitte oss med han enten frivilling eller ufrivillig (han går til annen klubb pga lite spilletid). Huseklepp er ett av de mest spennende unge spillerene i Norge pr. idag og flere og flere selvutnevnte eksperter har fortalt om sin beundring for han. Det ligger i kortene at han får ett gjennombrudd i 2007 sesongen. Ja, han er noe svak defensivt men på den andre siden er han minst klassen bedre enn Solli offensivt. Med tanke på at Moen har sin største styrke i arbeidskapasitet og da spesielt defensivt så trenger vi en uforutsigbar og sprudlende offensiv høyrekant. Det får vi av Huseklepp. Nå må vi ikke kvitte oss med den spilleren i Brann med lokal forankring som faktisk har ett stort(størst?) potensiale.

I våre hjemmekamper der vi dominerer eller skal dominere i utgangspunktet så får vi en "killer" kombinasjon på høyrekanten med Huseklepp og Dahl. Fart, teknikk og angrepsvilje opp langs høyrekanten. Akkurat slik vi ønsker å se fotball vel? Med Solli blir det 2 frem og en tilbake og i noen tilfeller 1 frem og 2 tilbake. Vi får med Solli en mye mer statisk midtbane som blir lettere å kontrollere for motstanderene. Spesielt i kamper der motstander ligger bak å venter på kontringer...og da kanskje etter enda en ny passningsfeil av Solli?

Mye før Huseklepp enn Solli...
117
Brann / Solli til Brann?
February 27, 2007, 08:32:40 AM
Merkverdig det at noen supportere plutselig blir så positiv til enhver potensiell overgang straks noen viser ett snev av interesse for å signere for Brann. Man må kunne være litt mer selektiv i den posisjonen Brann er i pr. idag og hvis ikke spilleren presterer jevnt bra for sin nåværende klubb så bør det være straks varsku for ett gulljagende Brann lag som ønsker gull aller helst ved neste annledning.

Pr. idag så fremstår Solli som en heller særdeles svak spiller. RBK har hatt stor tålmodighet med "talentet" Solli men han har ikke klart å fortsette fremgangen. Det verste er faktisk ikke at han har stagnert men blitt dårligere det siste året eller så. I fjorårssesongen skapte han mye usikkerhet i RBK med sitt spill. På midtbanen så avga han ballen gang på gang og kom med svært farlige "rett i dusjen" passninger på tvers og bakover. Da han holdt back plassen så oppførte han seg som midtbane spiller med den risikoen det innbærer. Slett ikke bra når man spiller med en høy risiko som den bakerste eller nest bakerste personen. Personlig liker jeg å spille noen kroner på Oddsen og ingenting er bedre enn å spille mot RBK de gangene Solli er i lagoppstillingen. Ett annet ankepunkt mot Solli er at vi slett ikke trenger flere midtbanespillere nå. Midtbanen vår er overbefolket og det er innlysende at vi ikke kan ha flere gode spillere på benken. Noen må snart bort da etablerte spillere ikke ønsker å tilbringe karrieren sin på benken. Med tanke på at Solli slett ikke er en god kantspiller heller og at han fort kan få Husekleppen bort fra Brann så finner jeg det totalt uinnteressant å få Solli til Brann. Det sportslige apparatet tar en stor sjanse ved å signere Solli. Klart gutten har potensiale men gutten kommer også med mye usikkerhet og potensielle problemer. Vi har allerede nok av spillere som har endel å bevise (Bakke, Sæternes, TFL++) og trenger ikke flere slike typer om sjansen for gull skal være innen realistisk rekkevidde.

Nei, nå må vi konsentrere oss om å få inn en habil midtstopper samt en back/kant i norsk topp/øvre klasse før vi evt. begynner å rote med spillere som Solli. Og bare så det er sagt så velger jeg mye før Huseklepp enn Solli og her blir det fort ett valg da Huseklepp neppe vil godta å sitte på benken enda ett år...forståelig nok.

Når det gjelder signeringer så mener jeg at Marcus Andreasson som midtstopper vil være ett god supplement/uforderer til dagens islanske stopper duo. Han har de rette kvalitetene vi ser etter. Av kantspillere mener jeg en spiller som Joakim Austnes er en spiller vi bør se nærmere på. Ikke helt ulik i spillestilen som Kvisvik og har en utsøkt uredd spillestil som utfordrer backene gang på gang. Absolutt noe som kunne passet Brann. Med andre ord så finnes det betydelig mer interessante spiller typer i Norge enn Solli som har fallt helt igjennom i Rosenborg.

Solli til Brann? Nei, takk!!!
118
Brann / Stikker Andresen?!
February 02, 2007, 04:11:04 AM
Iflølge mine kilder så sier de også at Andresen ikke er helt fornøyd med evnene til Mjelden og det er en av grunnene til at han drøyer. Andresen begynner å trekke på årene selv og er fullt inntillt på å ta ett gull endelig. Det skulle bare mangle for en spiller av hans kaliber. Dessverre for Brann så er ikke pengene så viktig for Andresen. Nå kan han heller presse Brann til å satse mer sportslig og på den måten få enda mer innflytelse på Brann. Det er vel ikke å dra det for langt at Andresen nærmest er asisstent trener i Brann.

Andresen driver ett taktisk spill her. På ene siden er han ikke helt fornøyd med Mjelde men det er en situasjon han kan forsåvidt leve med hvis andre betingelser innfries. Det er derimot helt uakseptabel for han å være i samme situasjon som høsten 2006. For hans del må han se full satsing fra det sportslige apparatet til Brann samt at Brann kjemper om gullet fra serie runde 1. Det som er rimelig sikkert er at Andresen forsvinner om Brann skulle få en dårlig start på våren. Mye somling fra Brann sin side i denne saken og dermed avhenger alt av Brann sin seriestart samt om hvordan Mjelde og det sportslige apparatet satser.

Ser ikke bort fra at Brann har mistet både Andresen og Mjelde før høst sesongen 2007 starter opp. Brann beveger seg på tynn is her og det er egentlig svært lite vi kan gjøre med det. Andresen sitter med match ballen pr. idag og kan nærmest gjøre som han vil.
119
Brann / Overgang vinteren 06/07
November 28, 2006, 19:32:11 PM
Quote from: "Alexåsane"Jeg er i hvertfall glad for at det ikke er en gjeng supportere som skal hente forsterkninger til Brann.


Ja, heldigvis for det. Spillere som Beckham, Figo og Joe Cole som sliter benken i sine klubber er nok mye mer realistisk.
120
Brann / Overgang vinteren 06/07
November 28, 2006, 14:42:00 PM
Essidiri er som du sier en spiller som svinger i prestasjonene. Trenger vel ikke se lengre enn tiden Valencia var i Brann. I Start fikk han miljøskifte og begynnte å trives og ble en av Norges beste kanter. Dette blir jo selvsagt en kalkulert risiko men prisen vil neppe være avskrekkende og Mjelde skulle nok være kapabel til å få han opp på ett anstendig stabilt nivå. Essidiri er nok den kantspilleren i norge som er mest uforløst potensiale de siste par årene. Skulle man finne ut årsaken til "svingingene" og gjøre noe med det så er Essidiri en av Norges beste kanter. Husker veldig godt hvor han har herjet noe enormt med norges beste backer på sitt beste. Dog i for korte perioder.
121
Brann / Overgang vinteren 06/07
November 28, 2006, 14:21:00 PM
Koren er den klart beste "tilgjenglige" spilleren I tippeligaen pr.idag. Han har spilt på høyrekanten i LSK men ønsker ikke spiller der ei heller kommer han til sin fulle rett på kanten. Men Koren i Brann så vil vi ha overflod av "sentrale" midtbane spillere. Det vil kunne fungere i en 4-2-3-1 formasjon men skal vi spille 4-4-2 vil det bli mer typisk flanke spill og der trives stort sett ikke en sentral midtbanespiller. Jeg frykter allerede at en såpass god spiller som Gashi skal bli satt litt ut av laget noe han ikke vil akseptere på lengre sikt. Koren er den beste enkeltspilleren som er tilgjenglig for Brann på det norske markedet men jeg er skeptisk til sammensetningen her. Når det er sagt så finnes det ikke mange typisk kantspillere med god nok kvalitet i Norge. Spillere som Daniel Braaten, Karim Essidiri, PFO, Alanzihno, Jacob Sørensen, Espen Ruud, Alex Valencia, Fredrik Strømstad, Stephan Ademolu, Mattias Andresson og Joakim Austnes vil alle kunne gjøre en god jobb for Brann på kanten.

Braaten vil nok aldri bli aktuell. Essidiri har hatt en svak sesong men var veldig god for Tronsø året før. En realistisk kandidat. PFO har allerede gått til Stabæk så han er uaktuell. Alanzhinho har teknikk fra en annen planet men er liten og svak defensiv og Stabæk er nok neppe interessert å selge. Likevel skulle han passe ypperlig i en 4-2-3-1 formasjon hvis han lå i det 3'er leddet. Danske Jacob Sørensen er en veldig aktiv spiller som går rett på mål og full fart fra start til slutt. Har absolutt spennende kvaliteter. Espen Ruud er ett bra talent som non vil nå lengre. Bra sesong iår for Odd. Valencia vært mye skadet i høst men har spennende kvaliteter. Men å gifte seg for 2.gang er aldri like spennende. Strømstad er muligens den mest komplette spilleren av de nevte og kan brukes overalt på midtbanen men han vil koste deretter og klubb lojaliteten til Start vil være høy så ikke så realistisk. Tromsøs Stephan Ademolu fikk en veldig bra avsluttning på sesongen. Ekstrem rask og spennende kantspiller. En spiller som neppe vil koste skjorta heller. Mattias Andresson har hatt en strålende sesong for Godset og vil gjøre seg veldig bemerket i 2007 sesongen. En kraftfull, rask og målfarlig katspiller som skulle kunne gjøre en ypperlig jobb for Brann. Joakim Austnes er en spiller jeg liker godt også. Aafk kantspilleren har meget god teknikk og kan kanskje minne litt om Kvisvik. Kan drible både utover og innover og er veldig målrettet i spillet sitt. Tives dog best på venstrekanten.

Alt i alt så finnes det noen interessante kantspillere som kunne gjort en bra jobb for Brann. Koren er nok den beste vi kan få tak i men det kjøpet vil passe betydelig bedre i en 4-2-3-1 formasjon ellers vil det bli gnissiner utover sesongen på en overflod på sentral midtbane. Av de mer realistiske kantspillerene vi kan få vil jeg nevne Andresson, Essidiri, Austnes, Ademolu og J Sørensen. Om ikke annet så ihvertfall som back up for Moen på venstrekant.
122
Brann / Hvem bør erstatte Peddien?
November 13, 2006, 20:28:12 PM
Uwe Røsler vil være en god kandidat til sportslig leder i Brann.

1.Han har gjort en god jobb i LSK
2.Han kjenner norsk og skandinavisk fotball veldig bra
3.Han har ett navn som ringer noen bjeller fortsatt ute i Europa
4.Han har endel kontakter som blant annet Hellas sin suksess trener+++
5.Han er en mann med meninger og er ikke redd for å gjøre upopulære avgjørelser for å bedre helheten i laget.
6.Han vil dessuten kunne bli en nyttig tilvekst nærmere 1.laget til Brann med sin fotball kompetanse. Skulle kunne utfylle Mjelde sine svaktheter på vice versa. Dermed ett solid team.


Jeg begriper ikke hva LSK tenker med når de nå sparker Røsler. Fordel for oss da LSK virket som de hadde noe på gang iår. Han er en stor ressurs som så absolutt bør være med i vurderingen som ny sportslig leder i Brann.
123
Brann / Bør Mjelde byttes ut?
November 10, 2006, 15:41:16 PM
124
Brann / Bør Mjelde byttes ut?
November 10, 2006, 14:29:07 PM
Som trener er det ikke lurt å hverken kritisere supportere og/eller ledelsen over han uansett hvor rett han kan ha. Fotball er en marginal idrett og det er alfa omega å ha både supportere, ledelsen og spillerene på sin side ellers er man dømt til å tape. Skulle man få media mot seg også så sliter man stort. Ved urolige og skeptiske supportere så vil det uroe ledelsen, investorer samt spillerene kan begynne å tvile og som igjen kan gjøre jobben som trener mer usikker. Man kommer altså inn i en spiral som kan bli vrien å komme utav. Jeg tror heller ikke denne saken vil få de store konsekvensene men han bør ikke ha for mange slike før det sitter tilslutt hans jobb i større fare.
125
Brann / Bør Mjelde byttes ut?
November 10, 2006, 14:10:25 PM
Har også troen på at Bakke blir en nytting tilvekst i Brann. Det som er felles for våre nyeste signeringer på Bakke og Gashi er at de blir en stor tilvekst på det å være aggressive i spillestilen. Slik fotball smitter ofte over på medspillerene og det er stort sett kun Andresen som har hatt dette tidligere på Brann. Vi har sett for ofte tendenser der Brann dør hen i kampene og da er det glimrende med spillere som Andresen, Gashi og Bakke som pisker opp til kamp.

Nå kan vi diskutere i det uendelige om hvorvidt Bakke vil passe i Brann eller ikke men hans kvaliteter er det overhodet ingen tvil om. Blir han kvitt skaden sin, får litt ro og en bra oppkjøring så blir han en nøkkelspiller neste sesong. Og som noen her nevte tidligere så dominerte han for Aston Villa for bare ett drøyt år siden i kamp for kamp men klubbene ble ikke enige om videre avtale til tross for at O'Leary vill ha han med videre. Bakke er en meget god spiller på sitt beste men som alle andre spillere så må han holde seg skadefri og ha godt treningsgrunnlag. Jeg gleder meg allerede til å se han for fullt neste sesong.
126
Brann / Bør Mjelde byttes ut?
November 10, 2006, 14:03:13 PM
Du som farer med løgn her.

Jeg var selv på stadion som vanlig. Memelli skadet seg 10 min før siste byttet. Han var to ganger på sidelinjen og fikk behandling. På siste målet han scoret skadet han seg og gikk å haltet i 10 min før han måtte kaste inn håndkledet. Her burde Mjelde sett selv at han burde ventet med byttet.
127
Brann / Bør Mjelde byttes ut?
November 10, 2006, 13:24:23 PM
128
Brann / Bør Mjelde byttes ut?
November 10, 2006, 13:03:19 PM
129
Brann / Trekk deg Mons Ivar Mjelde!
November 06, 2006, 23:18:14 PM
MIM har ikke full kontroll over situasjonen i Brann. Det mås elv de mest ihuga Mjelde tilhengerene innse også. Som er sportslig leder så er det treneren som må ta det endelige ansvaret. Man kan ikke begynne å sparke spillere over en lav sko heller. Slik fungerer rett og slett i fotballen.

Jeg kan til en viss grad forstå at noen vil at han skal fortsette i den forstand at han ikke muligens har fått prøvd seg nok men om man faktisk mener at han skal fortsette fordi han har gjort en god jobb, ja da er det lite som er forståelig. De resultatene Brann har hatt under Mjelde er ett absolutt minimum over hva man kan forvente av det ressursene som råder økonomisk og sportslig i klubben.

Noen inne på dette forumet har tydeligvis ett bilde av Mons Ivar Mjelde på nattbordet sitt...
130
Brann / Mitt kjære Brann!
November 06, 2006, 14:55:40 PM
131
Brann / Trekk deg Mons Ivar Mjelde!
November 06, 2006, 13:29:46 PM
Quote from: "Marek"
Quote from: "Xminator"Da bør du lese om koseklubben til norsk fotballs nye Wonderboy. Dårlige resultater søker bortforklaringer. Det er ikke lenge siden Nordli selv ble offer for en slik en.


Dette er riktig, Tørum har jo fått ros i bøtter og spann for å gjøre nettopp det Mjelde også prøver på. Han nye fyren til VIF har vel også samme trenerstilen? Så spørs det om det kanskje fungerer bedre i noen miljøer enn andre, eller om det er måten det gjøres på.



Tørum er faktisk ikke det samme som Mjelde. Tørum er en mer autoritær og bestemt trener. Han er mye mer reflektert og handligsrettet. Det var han som tok tak i klubben og kvittet seg med endel spillere. Dette fikk tydeligvis endel spillere til å våkne og prestere på sitt beste jevnlig igjen. Tom Nordlie er ytterpunktet til Mjelde og jeg sier ikke at Mjelde må bli slik men han må bli tydeligere i sine valg og konsekvenser og ikke bli for mye kompis med spillerene sine. Noe midt imellom Mjelde pr. idag og Tom Nordlie skulle kunne funket greit vil jeg tro. Men jeg er redd for at Mjelde her har brent for mange broer til å få opp igjen tilstrekkelig tillitt innad og utad.
132
Brann / Trekk deg Mons Ivar Mjelde!
November 06, 2006, 13:23:26 PM
QuoteEnhver idiot kan hyle om ny trener, men hvem skal vi ansette?


Brann har brukt vanvittige summer på spillere de siste årene så det burde vært mulig å kjøpt fri en trener også. Beste kandidaten er for meg Stabæks sin trener, Jan Jønsson. Kan være minst like fornuftig å brenne av noen millioner på å kjøpe han fri enn det å kjøpe en ny spiller til tilsvarende sum.
133
Brann / Trekk deg Mons Ivar Mjelde!
November 06, 2006, 13:14:11 PM
http://fotball.bt.no/eliteserien/article68601.ece

Her står det blant annet om at Tom Prahl var for demokratisk, Jeg ser klare paraleller med vår situasjon i Brann. Mjelde burde lagt seg på en klarere linje enn det han har gjort i Brann. Etter min mening SKAL en leder være en leder med alt som det innebærer. Man skal ha en viss frykt for sin leder for ellers vil man miste litt av respekten for han. Hvis arbeiderene(spillerene i dette tilfellet) ikke føler de har noe å tape uansett hva de gjør så går det fort utover kvaliteten på arbeidsoppgavene da faktisk mange i hver gruppe av forskjellige slag ikke har den nødvendige selvdisiplinen til å utøve maks selv. Blir lederen for likestillt og kompisaktig med sine "arbeidere" så går dette ut over gjennomslagskraften. Her ligger mye av problemet i Brann idag. Og dette er en linje Mjelde har valgt å ligge på og det ser ikke ut til å fungere nevneverdig bra.
134
Brann / Mitt kjære Brann!
November 06, 2006, 11:48:37 AM
Enig med at man sitter igjen med alt for mange spørsmål.

Og hva med å vise ære og lojalitet overfor andre lag og egne supportere?

Fredrikstad - RBKHam Ham - StabækStart - Odd
Start har ikke annet en ære å spille for. Odd spiller for sin eksistens. Start vinner 2-1 og ære slår motivasjon. Odd må ta til takke med en play off plass.

Viking - Brann
135
Brann / Trekk deg Mons Ivar Mjelde!
November 06, 2006, 11:22:11 AM
QuoteVi er 6 poeng fra gullet etter å ha spilt en nærmest historisk dårlig bortehøst, og etter at RBK har spilt sin beste sesongavslutning de siste 10 årene.



Men Rosenborg gjorde nesten en rekordelendig vår. Hva skjedde så? Jo, Høgmo stakk og ny trener kom inn og fikk skikk på tingene. Stallen ble blant annet slankere. Klubben gjorde grep og ting ble forandret. Mjelde har ikke gjort noe som helst for å prøve å forandre høstens formtrend men bare megget videre om sine fotball teorier som tydeligvis ikke er verdens beste.

Det sier det meste når jeg ser vi leder med 10 poeng til sommeren og likevel ikke føler meg noenlunde trygg og komfortabel. Og at jeg i ettertid kan se mine mistanker slo til er bare leit. Tenk også på at Lillestrøm har hatt flere kamper der de har hatt mega uflaks og sluppet inn utligningsmål på overtid. Normalt skjer ikke dette med ett lag så mange ganger iløpet av en sesong. Hadde de hatt noenlunde normal flaks/tur her hadde Brann mistet sølvet også.

Det eneste som har skjedd sålangt for Brann er at vi har mistet en dyktig mann i Per Ove Ludvigsen.
136
Brann / Trekk deg Mons Ivar Mjelde!
November 06, 2006, 00:51:12 AM
137
Brann / Michael Mifsud
October 31, 2006, 13:38:45 PM
138
Brann / Resterende kamper i gullkampen
October 16, 2006, 23:13:42 PM
Ikke overraskende så fikk Brann en hjelpende hånd bokstavelig talt fra Ivar Rønningen og Ham Kam da de klarte 1-1 mot Rosenborg. Bare så synd at ikke Ringberg klarte å få ballen i kassa i det 92.min.

Uansett så er håpet tent. Rosenborg er favoritt til å ta gullet og jeg vil si at det er 60-65% sjanse for gull favør Rosenborg kontra Brann slik situasjonen er pr.idag. Med andre ord skal Brann ha en fair sjanse til å knipe gullet.

Ser vi på de resterende kampene så har Rosenborg ett tøffere program enn Brann.

Jeg har sett på de resterende kampene for Brann og Rosenborg.


Brann - Rosenborg
Til helgen er det mer eller mindre være eller ikke være for Brann. Med 3 poeng så lever håpet i aller høyeste grad. Mange som fokuserer på at Rosenborg må gruses men her er det først og fremst 3 poeng som teller så får man evt. tenke på evt. målforskjell når hovedjobben er gjort. Brann mot RBK blir en triller men disse kampene lever sitt eget liv så her kan vi nesten vinne 4-1 som det å tape med de samme sifrene. Brann må ha roen her og ikke stresse og det må heller ikke vi supportere fordi om det skulle gå litt trått i starten. Støtte fra tribunen blir utrolig viktig her og jeg skal gjøre mitt for å løfte Brann laget de ekstra prosentene. Brann må stoppe RBK sine farlige overganger og det betyr at vi trenger pasnings sikre midtbane spillere. Andresen gjorde endel feil sist mot Lyn og mens Bakke er ute så vil nok den andre sentrale midtbane plassen stå mellom Gashi og Haugen. Begge spillerene er løpssterke men ikke like passnings sikker. En spiller som Miller kan være ett alternativ sentralt men det vil bli farlig med tanke på hans manglende defensive kvaliteter iforhold til RBKs esktremt gode overganger og løpskapasit. Jeg holder en liten knapp på Gashi her. De to viktigste suksess faktorene for Brann her er egen entusiasme samt demme opp for RBK sine svært gode overganger.


Nest siste runden:

Brann - Ham KamRosenborg - Viking
Dette er kampen som Rosenborg skal vinne i utgangspunktet men ett hardtkjempende Viking lag i desperat poengjakt vil ikke gi noe gratis her. Viking skal opp mot "Brann dødaren" i oslo laget Lyn i samme runden som Brann - RBK spilles. Ett drømme resultat mellom Viking og Lyn for oss vil være uavgjort eller tap for Viking slik at Viking vil holde full fokus på denne kampen mot RBK. Får Viking 1 poeng mot Lyn så vil 3 poeng mot RBK her være nok til å sikre kontrakten før den siste kampen mot Brann. Samtidig som selvsagt Rosenborg taper 3 poeng her. Tom Nordlie har vist seg som en strålende motivator og en dyktig taktiker så har Viking dagen så ser jeg ikke bort fra en liten skrell her. Likevel er det ingen tvil om at Rosenborg er forholdsvis stor favoritt her og skal vinne denne kampen 6-7 av 10 ganger. La oss håpe på at vi gir RBK en skikkelig nesestyver på stadion til helgen slik at Rosenborg selvtilliten blir like porøs som Nidar Stratos til denne kampen mot Viking.

Konklusjonen etter nest siste runden blir at dette blir runden der Brann kan forbedre målforskjellen betraktelig. Hjemme mot RBK og borte mot Viking kan bli jevne affærer. Både Brann og Rosenborg vil være store favoritter i sine kamper mot henholdsvis Ham Kam og Viking. La oss bare håpe at "vårt" bunnlag, Ham Kam, har mer eller mindre sikret plassen sin før oppgjøret mot Brann mens Viking vil kunne sikre plassen sin mot Rosenborg med seier der.


Siste runden:

Viking - Brann
I verste fall for Brann så kan Viking måtte vinne denne kampen for å holde seg. La oss håpe at de berger plassen allerede i kampen mot Rosenborg slik at de faller litt nedpå her. Vinner Brann mot Rosenborg 22.okt. så tror jeg at det står likt i poengprotokollen før siste runden og der Rosenborg har litt bedre målforskjell. Dermed er Brann avhengig av minst 1 poeng her avhengig av hva Rosenborg finner på mot Fredrikstad. Lett blir det uansett ikke for Brann men banen er fin og stor og Viking er ikke bedre lag enn at seier er fullt mulig. Mot ett evt. umotivert Vikinglag så skal Brann ha 55-60% sjanse for seier her. Skulle derimot Viking spille for tilværelsen her så kan dette bli mye jevnere enn vi Brann supportere ønsker oss og vi vil ikke fortjene å være mer enn forholdsvis knepne favoritter.

Fredrikstad - Rosenborg
Så fremt at Brann slår Rosenborg 22.okt. så tror jeg dette blir nøkkelkampen i gullstriden. Fredrikstad i desperat poengnød hjemme blir knalltøft for RBK. Fredrikstad er betydelig bedre hjemme og ville vært ett topplag i medalje striden om de hadde vært tilnærmet like bra borte. Har ett entusiastisk publikum og har veldig bra trøkk i spillet sitt hjemme. Til tider rundspilte RBK hjemme ifjor om jeg ikke husker feil. Nøkkelspillere som må holde seg skadefrie til denne kampen for Fredrikstad er Kvisvik, Shaaban, Brenne og super talentet Eloyonussi. Med disse 4 spillerene på banen for Fredrikstad og ett Fredrikstad som må vinne så skal Rosenborg få en minst like vrien kamp som de fikk borte mot Ham Kam. Det vi Brann supportere må håpe på er at Fredrikstad forblir i bunnstriden slik at dette blir en være eller ikke være kamp for dem.


Nå kan jeg bruke floskelen om at alle kamper er cupfinaler etc og det er det så absolutt en sannhet i men det som er nøkkelkampene her for Brann er selvsagt seriefinalen der alt annet enn Brann seier vil nærmest gruse håpet om seriegull for Brann og ikke minst det uhyre vriene kampen Rosenborg skal opp i mot ett muligens desperat Fredrikstad lag. Med andre ord så blir dette neppe avgjort før i siste serie runde og siden vi neppe kan konkurrere med Rosenborg på målforskjellen så må vi ta dem på poeng. Dermed må vi mest sannsynlig vinne våre 3 resterende kamper og håpe på at RBK snubler mot Viking eller mer realistisk mot ett Fredrikstad lag. Vår andre mulighet er at vi vinner greit mot RBK for så å grisebanke Ham Kam i Bergen og da kan vi klare oss med like mange eller like få poeng som RBK i siste kampen for sesongen.


Men nå er det Rosenborg som teller. La oss samle troppene, rense strupene og gi absolutt ALT vi har på tribunen så vil ihvertfall ikke Brann spillerene kunne skylde på dårlig støtte. Og måten publikum støttet Brann på etter at Sandefjord hadde utlignet til 3-3 på stadion var fantastisk. Istedet for missytringer og piping ble taket løftet til himmels og Brann fikk nye krefter til å vinne kampen 5-3. Dette kan faktisk gå om alle mann presterer maks. Jeg klarer knapt å vente til søndag men jeg har ikke noe valg :-)
139
Brann / Gashi til Brann??
August 30, 2006, 15:51:25 PM
Quote from: "Mr_Soma"Noen må ihvertfall gjøre Gashi obs på de 2 boksene i Fløifjellstunellen.


haha, vanvittig bra kommentar
140
Brann / Gashi til Brann??
August 30, 2006, 14:53:19 PM
Ikke helt lett å si hvordan det går men det som er helt sikkert er at Brann nå får en av europas hissigste sentrale midtbane duoer i Andresen og Gashi.
141
Brann / Gashi er en meget god spiller
August 30, 2006, 14:46:36 PM
Overraksende og utrolig om Vålerenga selger men ; En evt. meget bra og fornuftig signering. I forhold til Haugen er han bedre teknisk, mer skuddvillig og faktisk ganske så aggresiv i og rundt boksen i angrepsfasen. Nå vil våre to spisser få mye bedre støtte da Gashi både tør og kan hjelpe angrepsparet. Ikke nok med det men Gashi har en veldig smittende løpstil/innsats som garantert vil smitte over på de andre spillene. Er mer involvert enn det f.eks. Helge Haugen er. Signerer Gashi har vi 3 solide sentrale midtbanespillere og nå har Brann muligheten til å ligge om til 4-5-1 med Andresen, Gashi og Haugen sentralt i ekstremt vriene bortekamper og det laget som overkjører den midtbanen skal jammen ha kondisen iorden. For ikke å tenke på løpskapasiteten til venstrekanten vår Moen.

Dette likte jeg. Vi får flere strenger å spille på både offensivt og defensivt nå. Det første jeg spør meg om er hvorfor i alle dager Vålerenga selger en spiller som Gashi? Hva har Bohinen fått i drinken sin nå?
142
Brann / Gleder meg til Miller forsvinner!
August 09, 2006, 13:44:00 PM
Dette her er skudd langt over mål..

Miller er en fotball kunstner. Han krydrer angrepsspillet til Brann og han har dessuten vist bedre og bedre arbeids disiplin iår og tar færre og færre "kunst pauser". Miller gjør endel feil men du verden hvor mye bra han gjør også. Etthvert topp lag trenger spiller typer som Miller som gjør det uforutsigbare. Du får ikke samme forventingene til hva som skjer om du ser Knudsen suser opp langs kanten i forhold til Miller. Man trenger spillere som Knudsen og Haugen men på samme måte så må man ha spillere som Miller som kan åpne opp ett kompakt forsvar på ett tidel. I fotball VM iår hadde f.eks. verdens beste fotball spiller flest feilpassninger. Disse kreative spillerene prøver på det mulige og det umulige og er det som gjør fotballen spennende. At vi har en spiller som Miller i laget vårt skal vi prise oss lykkelige for. Jeg ser selv mye europeisk fotball og han kunne spilt for betydelige bedre klubber enn Brann fordi han har litt av det lille ekstra som kan løfte ett lag fra middelmådighet og opp en klasse eller to. Og disse spillertypene er det få av totalt sett.

Jeg kan ikke se hvem vi kunne fått som er realistisk og bedre enn Miller pr. idag. Miller er en gudebenådet spiller(i norsk sammenheng ihvertfall) som kunne nådd mye lenge om omstendighetene rundt hadde vært noe annerledes(ref. til Gazza tiden).

Miller er her for å bli!
143
Brann / For mye fokus på Martin...
June 06, 2006, 09:58:34 AM
144
Kamper / Sandefjord - Brann
May 13, 2006, 10:36:37 AM
Quote from: "Xminator"Gult kort til Miller i dag betyr ingen Miller 16. mai. Ikke helt umulig det er medvirkende årsak. For den kampen blir en Miller-kamp. Fulle tribuner tenner Miller litt ekstra.


Interessant poeng du har her. Godt mulig at Mjelde tenker i de baner. Dette er uansett ikke den typiske "Miller" kampen da dette blir fort en krig. Mot Tromsø vil han i utgangspunktet passe mye bedre...
145
Kamper / Sandefjord - Brann
May 13, 2006, 07:29:28 AM
146
Brann / Ny skotte på veg til Brann??!!
April 11, 2006, 12:02:29 PM
Følger selv veldig mye på fotballen rundt om i verden og dette er en meget spennende spiller. Han har kanskje vært den beste spilleren i Aberdeen denne sesongen. Vil egentlig overraske meg om han vil velge å komme til Norge og Brann da han har kvaliteter til å spille i Premier League(Fulham ville ha ham tidligere blant annet). Om han ikke er god nok akkurat nå så ihvertfall iløpet av ett par år. Uansett, så er ingenting bedre for oss om han velger å komme til Bergen. Her må Brann få opp øynene for en av de mer spennende skotske forsvars spillerene som spiller i Skottland pr. idag.

Dette kan også tildels bekreftes av at Aberdeen var det laget som slapp inn 3. færrest mål iår (kun de 2 store Rangers og Celtic som slapp in færre). Ifjor var det tilnærmet det samme. Og når man itillegg vet at han er den beste forsvars spilleren til Aberdeen så ser man konturene av en meget bra spiller.

Får vi han og Lundekvam til sommeren begynner til og med forsvaret å se fryktingytende ut....
147
Kamper / Bryne - Brann
March 29, 2006, 18:57:37 PM
Bryne - Brann 1-0 SLUTT

Vi klarte å holde tapet nede med bare ett mål. I tillegg så klarte vi NESTEN å utfordre Bryne sin 16 år gamle keeper med ett kvalifisert skudd. Første antydning til press satt vi inn i det 85. min og freste på i 2 min før det ble slutt på det også. Nei, dette var bra....
148
Kamper / Bryne - Brann
March 29, 2006, 18:26:29 PM
Skulle Mjelde prestere å si at han finner noe positivt utfra dette så mister jeg det lille jeg har igjen av respekt for denne mannen.

I de 10 årene jeg har fulgt Brann så tror jeg dette er det laveste vi har vært sportslig. Til og med da vi holdt på å rykke ned var laget mer positivt enn det fremstår pr. idag. Jeg er meget bekymret.....
149
Kamper / Bryne - Brann
March 29, 2006, 18:08:45 PM
Og der leder Bryne....flaut

Står det så dårlig til med Brann laget at vi må sitte innpå spillere som Rieber Mohn også?
150
Kamper / Bryne - Brann
March 29, 2006, 17:57:10 PM
Ingen sjanser til Brann i første omg. Herfra kan det vel bare gå en vei. ..

Forøvrig må det nevnes at Bryne manglere flere av sine beste spillere idag også så dette bør ikke være en umulig oppgave for Brann!